Politika

65 feliratkozó

több mint 7 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 308
 444.hu/2018/06/09/az-lmp-teljeskoru-munkavegzeskent-akarja-elismertetni-az-otthonapolast

őszintén érdekelne, hogy mit gondoltok.
Amadeus
LMP? Fideszbérenc liberálbolsevik milliárdos buzik. Mi mást?
Sobri Jóska
Azért nem mindenki Ungár Péter ott sem.
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 423 — #NoStress
 444.hu/2018/06/09/az-lmp-teljeskoru-munkavegzeskent-akarja-elismertetni-az-otthonapolast

Amadeus
LMP? Fideszbérenc liberálbolsevik milliárdos buzik. Mi mást?

több mint 7 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 007 — Cowboys fan

Amadeus
nehéz ellenőrizni, de amúgy teljesen jogos igény.
több mint 7 éve

több mint 7 éve
OV vajon milyen kaján mosollyal nézi a Jobbik mostani állapotát?
Amadeus
Szerinted nem ő csinálja?
Sobri Jóska
de. Teljesen logikus lépés lenne a részükről.
több mint 7 éve
Amadeus
Szerinted nem ő csinálja?

több mint 7 éve
több mint 7 éve
Ellent mondasz a saját elméletednek, mert ha van erősebb igazság, vagy valóság, és ezek nem egyenszilárdságúak, akkor csak egy igazság/valóság létezik, a legerősebb. És hogy az kié, az nem most derül ki, nem holnap, nem is április 9-én, hanem majd valamikor. Talán sosem. De ezek szerint nekem van igazam, hogy nincs több valóság. Csak egy.
Lecsó
Dehogy mondok.
Gondolj a profi bokszra, mint analógiára.
Elméletileg van egy legerősebb/legjobb, de bár pl. a nehézsúlyú világbajnok(ok) egzaktul definiálható(ak), mégis van veretlen bajnok lejjebb, nem bokszol erős kihívó ellen a gyenge bajnok, etc.
De tulajdonképpen ha szerinted csak egy valóság létezik, akkor az most és itt Orbáné. Tehát ha igazad van rosszabbul jársz, mint ha nincs.
Sobri Jóska
Ez ilyen Fideszes mánia mindent valami sporthasonlattal összemosni.... 😀
malkav
Nehéz csak a fogalmak szintjén érvelni, ha nyilvánvalóan a felek nem ugyanazt értik alattuk.
Sőt. Pláne nehéz, ha pont a fogalmak értelmezéséről megy a paláver.
Egy jo kép sokat segíthet. Vagy nem, és mindenki marad a saját véleményénél. 😉
Sobri Jóska
Nálam ezek ilyen önkényes leegyszerűsítések, amikből a végén a saját hipotézisünk igazolását látom, minden egyébként zavaró (csak sokszor nem mellékes) információtól megfosztva...
De ez is csak egy vélemény... olyan mint a kaki.. mindenkinek van és senki sem kíváncsi a másikéra ...
malkav
Mint ahogy minden példa, analógia leegyszerűsítés. Ez a lényege. 😊
És így van ez már amióta az ember beszélni/írni/kommunikálni tud. Nem csak a Fidesz uralkodásának kezdetétől.

több mint 7 éve
malkav Baltimore Ravens 2 468
Ellent mondasz a saját elméletednek, mert ha van erősebb igazság, vagy valóság, és ezek nem egyenszilárdságúak, akkor csak egy igazság/valóság létezik, a legerősebb. És hogy az kié, az nem most derül ki, nem holnap, nem is április 9-én, hanem majd valamikor. Talán sosem. De ezek szerint nekem van igazam, hogy nincs több valóság. Csak egy.
Lecsó
Dehogy mondok.
Elméletileg van egy legerősebb/legjobb, de bár pl. a nehézsúlyú világbajnok(ok) egzaktul definiálható(ak), mégis van veretlen bajnok lejjebb, nem bokszol erős kihívó ellen a gyenge bajnok, etc.
De tulajdonképpen ha szerinted csak egy valóság létezik, akkor az most és itt Orbáné. Tehát ha igazad van rosszabbul jársz, mint ha nincs.
Sobri Jóska
malkav
Nehéz csak a fogalmak szintjén érvelni, ha nyilvánvalóan a felek nem ugyanazt értik alattuk.
Sobri Jóska
Nálam ezek ilyen önkényes leegyszerűsítések, amikből a végén a saját hipotézisünk igazolását látom, minden egyébként zavaró (csak sokszor nem mellékes) információtól megfosztva...
De ez is csak egy vélemény... olyan mint a kaki.. mindenkinek van és senki sem kíváncsi a másikéra ...
több mint 7 éve
Lecsó
Dehogy mondok.
Sobri Jóska
malkav

több mint 7 éve
malkav Baltimore Ravens 2 468
Lecsó
Dehogy mondok.
Sobri Jóska
több mint 7 éve
Lecsó
Dehogy mondok.

több mint 7 éve
Lecsó Denver Broncos 3 335

Szerkesztette: Lecsó
több mint 7 éve
Húúú, ez egyre jobb! 😀
Az én valóságomban nekem van igazam. "Oszt jónapot!"

Nem jöttél rá, hogy egy oximoront próbálsz feloldani. Arról magyarázol, hogy nincs igazam, mert nem egy valóság van, hanem több, nem egy igazság van, hanem több, és mind mind olyan, amilyennek én elképzelem, megálmodom, behazudom, stb. De az általam elképzelt az neked nem jó... Szép.
Pedig az igazság az, hogy nincs igazság. Na ezt oldd fel!
Lecsó
Oké.
A te valóságodban addig van igazad, amíg az nem érintkezik máséval, jelen esetben az enyémmel. Vagy Orbánéval.
Mert akkor az erősebb igazság, mondhatni az igazabb igazság győzedelmeskedik.
Lásd április 8., parlamenti választások.
Győzött Viktor, van igazság a Földön!

több mint 7 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 990 — Слава Україні! Героям слава!
 moly.hu/alkotok/philip-k-dick

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 7 éve
Húúú, ez egyre jobb! 😀
Az én valóságomban nekem van igazam. "Oszt jónapot!"

Nem jöttél rá, hogy egy oximoront próbálsz feloldani. Arról magyarázol, hogy nincs igazam, mert nem egy valóság van, hanem több, nem egy igazság van, hanem több, és mind mind olyan, amilyennek én elképzelem, megálmodom, behazudom, stb. De az általam elképzelt az neked nem jó... Szép.
Pedig az igazság az, hogy nincs igazság. Na ezt oldd fel!
több mint 7 éve
Én ezt egy sima pénzérmével szoktam demonstrálni.
Felmutatom, mit látsz?
Te fejet, én írást.
De ez csak a meglévő valóság többféle értelmezése.
Az akaratlagos valósághajlításra, valóságváltoztatásra jobb példa:
- Van egy százasod?
- Van. Egy van.
- Add ide. Mutatok valamit.
- Tessék.
- Köszi. Van egy százasod?
- Van.
- Nincs. Csak volt. Viszlát.

több mint 7 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton

De Orbán azért bekaphassa

Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 7 éve
Ne kezdjük megint a zenbudhizmust, Jóska!
Egyfajta valóság létezik, lehet szubjektív megítélések alapján mást és mást gondolni, de attól még a valóság nem hajlítgatható, maximum hazudni lehet róla jó nagyokat.
Lecsó
Pedig ebben tévedsz.
Van egy valoság “most”, a következő pillanatban teszel/hazudsz/alkotsz valamit, és “most” máris más a valóság, azzá hajlítottad, ahová akartad.
Mikroszinten végtelen példát tudok erre mondani, de országos szinten, (gazdaság, politika) is működik, csak némileg nehezebben.

több mint 7 éve
Ne kezdjük megint a zenbudhizmust, Jóska!
Egyfajta valóság létezik, lehet szubjektív megítélések alapján mást és mást gondolni, de attól még a valóság nem hajlítgatható, maximum hazudni lehet róla jó nagyokat.
több mint 7 éve
Orbán:
"Képesek vagyunk akaratunk szerint hajlítani a valóságot."

No comment...
Lecsó
Mondjuk ez speciel bizonyítottan igaz.
Politikafüggetlenül én is mindig ezt mondom mindenkinek, hogy rajta, az ő tettein, környezetére, a világra gyakorolt hatásán múlik, milyen jövőt, jövőbeli valóságot alakít ki magának.
Ez inkabb oravecznórás vagy szabópéteres, mint nocommentes.
Lehet kicsit elfogult szemüvegen keresztül nézed a nagyvezírt?
Sobri Jóska
Mindenkivel elfogult vagyok, akik iránt ilyen mély érzéseket táplálok.
több mint 7 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Orbán:

No comment...
Lecsó
Politikafüggetlenül én is mindig ezt mondom mindenkinek, hogy rajta, az ő tettein, környezetére, a világra gyakorolt hatásán múlik, milyen jövőt, jövőbeli valóságot alakít ki magának.
Sobri Jóska
Szerintem inkább a Széles-féle perpetuum mobile-gép fejlesztésénél értek el áttörést.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
Orbán:

No comment...
Lecsó

több mint 7 éve
Orbán:

No comment...
több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 480 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyikünk hozzászólása sem ellened szólt, csak röhejes, amikor bárki is az LMP-n gúnyolódik a jelenlegi ellenzék vesszőfutásáért, miközben az MSZP-DK kettős még most is vezérürünek számít a baloldalon, sőt még a választás utáni fölcsuszamlásszerű változásokat is úgy tűnik, hogy ők ússzák meg egyedül sértetlenül. Miközben Orbán legyőzésének kb. a minimális, de még közel sem elegendő feltétele lenne, hogy ez a két társaság mindörökre költözzön le a csatornába
Kampman
És ennek mégis mi köze van a hozzászólásomhoz? A Fodor tévé intejújához szóltam hozzá azzal, hogy ezek is úgy balhéznak ahogy az LMP, Együtt, PM és többi. Nem emeltem ki az LMP-t és végképp nem gúnyolódtam rajtuk. A tényt írtam le, hogy mindegyikben rendesen áll a balhé.

Megjegyzem - ha már előjött a téma - éppenséggel joggal gúnyolódthattam is volna az LMP-n, mert baszki azért egy fizikai inzultusig fajuló vita top pártvezetők között nehogy már ne legyen vérciki. Nekem, kétszeres LMP szavazóként is személyesen vérciki. Ez kizárólag róluk állít ki bizonyítványt, aminek semmi köze maszophoz, dékához, bárki máshoz. (De, mint mondtam, nem gúnyolódtam, hanem egyszerűen Fodor kapcsán ugyanazt a belső és egymás közötti hajtépést láttam, mint a többi ellenzéki pártnál, a megjegyezésem erre vonatkozott.)

(Az MSZP/DK-val kapcsolatban egyébként részben egyetértek. Már ami a DK-t illeti. Az MSZP némileg más tészta, de ezt inkább nem is mondtam. 😊 A tűnjön el attitűdhöz viszont az a viszonyulásom, mint az üzleti életben a vállalkozásomhoz. Ha a sarki amatőr / autodidakta portásból lett "informatikus" termékénél nem tudok jobbat produkálni és a piacon eladni, akkor ne károgjak. Ha majd valamelyik új alakulat - mindegy melyik, LMP, Momentum, bármelyik - 25-30%-nál jár, és valóban az lesz a szitu, hogy a megmaradt sarokba szorult maszop-déká kapar az 5%-ért és ezért nem lehet leverni a Fideszt, akkor beállok a sorba. De úgy, hogy még ez a rommá esett maszop-déká páros is 18%-ot kap együtt, miközben az összes 21.sz-i párt a 10%-ot is alig éri el együttesen, addig nincs miről beszélni. Sajnos. Ezt nekünk, nekem, neked, a 10%-ba tartozóknak érdemes felfogni és tudomásul venni, hogy végre kitörhessünk ebből a 10%-ból valahogy. Sértettséggel nem fog menni.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)