Politika

65 feliratkozó

több mint 7 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Valahol bájos, h az Olaszországban tapasztalható fordulatra
dawyd728
Nem a fordulat a lényeg... miért, te gondoltad, hogy di Maio és Beppe/Salvini összefognak?
| persze nem ők, hanem a mögöttük lévő kondenzcsíkgyíkárnyékemberek.... |

De van az az isten, hogy Mattarella elküldi őket a picasába, nagyon remélem... ha nem most teszi meg, Conte/az egész hóbelebanc bukik egy éven belül úgyis... lásd Amadeus lejjebb 😊
Igor
Választások előtt nem, eredmények ismeretében igen. 2. legesélyesebb kimenetel volt a PD&M5S után.

Legyen igazatok. Nekem nem tetszik, h a korábbi szélsőjobb, a korábbi populista jobb és a jelenlegi populista baloldali párt együtt 70%-ot szerzett. Mindehhez jön, h a legtöbb mutatóban romlik az olasz társadalom véleménye az Unióról. Mindenük tele van az €-val. Én azt látom a feszültség nem enyhül, hanem inkább fokozódik.
Annyi szerencse a szerencsétlenségben, h az olasz ember nem tartja sokra az államot, de legalább nem is vár tőle sokat, így talán a pártok üzeneteinek is kevesebb a jelentősége a társadalom gondolkodásának formálása szempontjából.
dawyd728
Szélsőjobb+populizmus itthon is 70%-ot szerzett 😊 a feszültség meg azért nem enyhül, mert (pont ez a) 70% gerjeszti..

De az ingával nem lehet büntetlenül szórakozni..

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
dawyd728 4 056
dawyd728
Nem a fordulat a lényeg... miért, te gondoltad, hogy di Maio és Beppe/Salvini összefognak?

De van az az isten, hogy Mattarella elküldi őket a picasába, nagyon remélem... ha nem most teszi meg, Conte/az egész hóbelebanc bukik egy éven belül úgyis... lásd Amadeus lejjebb 😊
Igor
Választások előtt nem, eredmények ismeretében igen. 2. legesélyesebb kimenetel volt a PD&M5S után.

Legyen igazatok. Nekem nem tetszik, h a korábbi szélsőjobb, a korábbi populista jobb és a jelenlegi populista baloldali párt együtt 70%-ot szerzett. Mindehhez jön, h a legtöbb mutatóban romlik az olasz társadalom véleménye az Unióról. Mindenük tele van az €-val. Én azt látom a feszültség nem enyhül, hanem inkább fokozódik.
Annyi szerencse a szerencsétlenségben, h az olasz ember nem tartja sokra az államot, de legalább nem is vár tőle sokat, így talán a pártok üzeneteinek is kevesebb a jelentősége a társadalom gondolkodásának formálása szempontjából.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 7 éve
dawyd728
Nem a fordulat a lényeg... hanem hogy ez de facto megtörténik. Izland óta/-on kívül volt valaha viccpárt kormányon?
Illetve - te gondoltad, hogy di Maio/Beppe és Salvini valóban összefognak?

De van az az isten, hogy Mattarella elküldi őket a pic(a)sába, nagyon remélem... ha nem most teszi meg, Conte + az egész hóbelebanc bukik egy éven belül úgyis... lásd Amadeus lejjebb 😊

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
Valahol bájos, h az Olaszországban tapasztalható fordulatra a mainstream most kapja fel a fejét. Arra nem, h Berlusconi volt Merkel embere a választások során. Most amikor alakul a 70%-ot adó szélsőséges jobbos, balos populista pártokból egy kormány akkor meg úgy reagálunk, h jaj világvége. Úgy nagyjából a 16-os olasz alkotmányos népszavazás csúfos bukása után kellett volna legkésőbb kongatni a vészharangokat.

Persze azért OV lázadás éve vízióján jókat lehetett röhögni. Hogy a f@szba van az, h mindig ez a csúti *eci nevet a végén?
dawyd728
mondjuk abból az olasz belpolitikából kiindulni, ahol 40 évig ugyanaz a párt volt hatalmon demokratikus keretek között, úgy, hogy a kb egy kormánya sem töltötte ki a ciklusát, azért mégiscsak meredek. Voltak ott már ennél meredekebb dolgok, és még lesznek is. Ennyi erővel abból is ki lehetne következtetni Orbán igazát, hogy Berlinben esik Kreuzberg (bevándorlónegyed) felett.
Amadeus
Az olaszoknál ez volt a sikk, ha valaki nem mond le, az gyanús... 😛 de azért Morót és de Gasperit megválasztották néhányszor...
Sőt utóbbi ugye azért 46-53 között végigtolta, ez több mint amit MO-ról/nagyon sok más államról el lehet mondani...

(amúgy egyetértünk, de akkor már szőrözés rulz!)

több mint 7 éve
dawyd728 4 056
Én is csak azt tudom mondani legyen igazad. Csak ehhez az izzadáshoz szerintem szükséges lenne, h széles körben elterjedjen az az álláspont, h valódi problémái vannak azoknak, akik Trumpra, OV-ra, Ligára, 5 csillagos mozgalomnak és a többi ilyesmire szavaznak és nem csak azzal elintézni, h xenofóbok, fasiszták, nácik mert a migránsozásra szavaznak. Szerintem rengeteg ember nem tudja a gyökerét annak, h mitől rosszabb az élete. OV és a többi erre azt mondja én tudom mi a bajaid forrása én megmentelek téged, ha rám szavazol.dawyd728
A xenofóbozás, fasisztázás a big picture-t nézve úri muri (értsd ismét a jódolgával értelmesen kezdeni nem tudó értelmiség egymásra acsarkodása). 😊 Nem ezen múlik. Sanyi bányi akarattya alsón nem azért szavazott Orbánra, mert bosszantja, hogy xenofóbnak tartják - azt se tudja mi az 😊 -, hanem azért mert a szó szoros értelmében attól fosik, hogy majd gyünnek a migránsok és nekünk jaj lesz. Ilyen egyszerű a történet. És éppen ezért nincs is érték-tartalma, mert ezek félelmi reakcióra épülő populista szólamok. Csak ebben a pillanatban ennyi éppen elég.
peterk2005
Nem mindenki azért szavazott rájuk ez oké, de mondjuk a buta tudatlan vidékizés és társai során pont azok a bizalmi kreditek vesznek el, ami nélkül sokkal könnyebb lenne az izzadók sorsa. A változás lehetőségéhez vezető út ég fel. Sokkal könnyebb egy olyan emberrel beszélni, megérteni, aki nem fül befogva, mint egy óvodás ismételgeti neked, h nem érdekel, nem érdekel. Majd mikor egy megoldást kéne reklámozni a problémák megoldására, akkor lesz ám nehéz, nehezebb menet.
több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 480 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én is csak azt tudom mondani legyen igazad. Csak ehhez az izzadáshoz szerintem szükséges lenne, h széles körben elterjedjen az az álláspont, h valódi problémái vannak azoknak, akik Trumpra, OV-ra, Ligára, 5 csillagos mozgalomnak és a többi ilyesmire szavaznak és nem csak azzal elintézni, h xenofóbok, fasiszták, nácik mert a migránsozásra szavaznak. Szerintem rengeteg ember nem tudja a gyökerét annak, h mitől rosszabb az élete. OV és a többi erre azt mondja én tudom mi a bajaid forrása én megmentelek téged, ha rám szavazol.dawyd728
A xenofóbozás, fasisztázás a big picture-t nézve úri muri (értsd ismét a jódolgával értelmesen kezdeni nem tudó értelmiség egymásra acsarkodása). 😊 Nem ezen múlik. Sanyi bányi akarattya alsón nem azért szavazott Orbánra, mert bosszantja, hogy xenofóbnak tartják - azt se tudja mi az 😊 -, hanem azért mert a szó szoros értelmében attól fosik, hogy majd gyünnek a migránsok és nekünk jaj lesz. Ilyen egyszerű a történet. És éppen ezért nincs is érték-tartalma, mert ezek félelmi reakcióra épülő populista szólamok. Csak ebben a pillanatban ennyi éppen elég.

Miért elég? Pontosan azért, mert a valódi problémákra nincs érdemi válasz. Ezért nincs legitim narratívája sem a "baloldalnak" jelenleg. Nem azért mert bolondok, vagy mert Trump (Orbán) az okos, hanem azért, mert nem létező terméket nem lehet hitelesen eladni. A "baloldalnak" jelenleg nincs terméke. (Azért teszem idézőjelbe a baloldalt, mert valójában egyik oldalnak sincs. A mérsékelt jobboldalnak (kereszténydemokrata, stb.) sincs válasza. Az a jobboldal ami most utat tör ugye nem érték-jobboldal, hanem populista hatalmi jobboldal. Ami nagyon más. Van egyébként ahol baloldali színben jött elő ugyanez (pl. görögöknél, dél-amerikában itt-ott). )

Szóval amint meglesz az érdemi válasz akkor lesz elég erős narratíva is. Ami - érdemi válasz esetén - sokkal erősebb és hitelesebb lesz, mint bármilyen populista uszítás. Mert két erős narratíva esetén már számítani fog a személyes tapasztalat. Lát-e Józsi bácsi migránst az utcán, illetve mennyit áll sorban a rendelőben.

(Azt persze nem merem állítani, hogy mondjuk 3-5 vagy 10 év mire megszüli a nyugat a választ. De megszüli abban biztos vagyok, és abban is, hogy azért nem 30 évre lesz szüksége rá. A 21. század sokkal felgyorsultabb már annál, hogy 30-50 éves ciklusai legyenek.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
dawyd728 4 056
Éppen arra próbáltam utalni, ha folyamatosan hülyének nézzük OV-t, és minden kérdésben helytelennek, károsnak tekintjük a cselekedeteit, mondatait stb, azzal csak azt érjük el, h mi magunk fordítunk hátat a valóságnak és hülyülünk el. 2015 óta tartó őrületben is van OV-nak olyan állítása(i), ami igazságot tartalmaz(nak). Ha vmiben egy álláspontra kerülünk vele, az nem jelenti azt, h mindenben egyetértünk vele.
dawyd728
Semmi különleges nincs a történetben. Van egy jobbra tolódás az utóbbi években, ami elsősorban populista jobbra tolódás. Nincs mögötte értékreform, nem talált ki semmit a jobboldal. Egyszerűen az utóbbi évek problémáira nincs - igazán nem is lehet - jó baloldali válasz, a jobboldali populizmusnak meg házhoz jön a téma. Terrorizmus, migráció, és a közelmúltbeli neoliberális gazdaságfilozófia csúfos kudarca.

Szóval nem arról van szó, hogy Orbán egy vátesz, hanem csak annyi történt, hogy minden a kezére játszik. Még elrontania is nehéz lett volna. (Ha vátesz lenne, akkor csak ő lenne hatalmon nagy ellenszélben. De ha körbe nézel nála - tehetségben - rosszabbak is simán kormányra jutnak a jelen hangulatban. Élén mondjuk Trump.)

De ennek is vége lesz ugyanúgy, ahogy mozognak a trendek. Sőt, eljátszom neked a váteszt 😊 : ez a mostani jobboldali eltolódás jobban le fog szerepelni, mint akár a neoliberalista gazdaságfilozófia vagy mondjuk a PC, mert azok mögött is sokkal több érték-alap volt, mint a mostani elmozdulás mögött van. (Ha rosszul látom az értékhiányt, akkor valaki segítsen, és világosítson fel, hogy mik azok az értékek amiket nem látok. Nem a kommunikált értékekre vagyok kíváncsi, mert azok mind hazugságok. A valódi, mélyen húzódó értékekre, amik progresszív társadalmi folyamatokat tudnának beindítani.)

A nyugat valódi legsúlyosabb társadalmi problémája a keleti előretörése és a középosztály lesüllyedése ás a gazdasági elitizmus. A baloldal visszaszorulása mögötti elsődleges ok is ez volt. Ezekre nem adtak helyes választ, nem a PC-vel és hasonlókkal volt a baj. (Legalábbis a PC-t "értelmiségi vetületei"-ként értve, mint a #metoo meg genderizmus és hasonlók. Ez utóbbiak csak cicaharcok, mint nálunk az urbánus vs népies viták. Értelmiségiek gyűlölködése egymás ellen, különösebb tartalom nélkül.)

Lényeg a lényeg, hogy a Trump, vagy a kizárólag az elitre építő Orbán/NER féle rendszerek nyilvánvalóan képtelenek választ adni a fenti problémára. Ehhez egy szociálisan érzékeny, a gazdasági elitizmusnak valóban nekieső politikai irányzat szükséges. Mivel a jobboldali irányzatok jelenleg nincsenek rákényszerítve, hogy gondolkodjanak, mert ott van a kezükben a migráns kártya, így várhatóan valami balos-féleség (amennyire a democrata párt / munkáspárt / SPD / és társaik azok) fogja magából kiizzadni. Hangzatosan mondva kell egy újabb "68. Én ezt jósolom. És szvsz ez a nyugati keresztény berendezkedés van annyira rugalmas, hogy ki is izzadja majd magából. Ha ez megtörténik, akkor meglesz a trendforduló is. És akkor Orbán (Trump, Putyin, Berlusconi) is annak fognak látszani, amik.
peterk2005
Én is csak azt tudom mondani legyen igazad. Csak ehhez az izzadáshoz szerintem szükséges lenne, h széles körben elterjedjen az az álláspont, h valódi problémái vannak azoknak, akik Trumpra, OV-ra, Ligára, 5 csillagos mozgalomnak és a többi ilyesmire szavaznak és nem csak azzal elintézni, h xenofóbok, fasiszták, nácik mert a migránsozásra szavaznak. Szerintem rengeteg ember nem tudja a gyökerét annak, h mitől rosszabb az élete. OV és a többi erre azt mondja én tudom mi a bajaid forrása én megmentelek téged, ha rám szavazol. Az átverés előbb utóbb ki fog derülni. Ebben egyetértünk. Ettől még a populisták legalább tudják, h vannak problémák. Amíg ők legalább azt a hatást érik el, h foglalkoznak az emberekkel, addig nagyon sokan a nem populisták közül a mélyen húzódó probléma létét is tagadják. Elég megnézni akár csak a 444-en az első hosszabb cikket Trump győzelme utáni reggel. Nyilván amerikai oldalakat használtak forrásként. Mikor azt olvastam, egyszerűen nem hittem a szememnek. Mintha háttal ültek volna a tv-nek. Így nem lesz izzadás se, amit írsz. Ment tavaly is a rihi-röhi és a Viktor szokás szerint tévedett, amikor 1-1 választás, népszavazáson nem OV "embere" nyert. Vagy Macron győzelme során is micsoda népünnepély volt. Pedig, aki mélyebben utána ment akár a francia, akár a holland választásoknak, a negatív tendenciák még ott is megvoltak. Viszont, ha nem lesz meg ez az izzadás, lehetőleg mihamarabb, akkor a populizmus, mint politikai válasz egyre nagyobb és nagyobb teret fog nyerni. Egyre radikálisabb válaszokkal.. Szóval hajrá izzadás! 😊
több mint 7 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 307
Valahol bájos, h az Olaszországban tapasztalható fordulatra a mainstream most kapja fel a fejét. Arra nem, h Berlusconi volt Merkel embere a választások során. Most amikor alakul a 70%-ot adó szélsőséges jobbos, balos populista pártokból egy kormány akkor meg úgy reagálunk, h jaj világvége. Úgy nagyjából a 16-os olasz alkotmányos népszavazás csúfos bukása után kellett volna legkésőbb kongatni a vészharangokat.

Persze azért OV lázadás éve vízióján jókat lehetett röhögni. Hogy a f@szba van az, h mindig ez a csúti *eci nevet a végén?
dawyd728
mondjuk abból az olasz belpolitikából kiindulni, ahol 40 évig ugyanaz a párt volt hatalmon demokratikus keretek között, úgy, hogy a kb egy kormánya sem töltötte ki a ciklusát, azért mégiscsak meredek. Voltak ott már ennél meredekebb dolgok, és még lesznek is. Ennyi erővel abból is ki lehetne következtetni Orbán igazát, hogy Berlinben esik Kreuzberg (bevándorlónegyed) felett.
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 151 — Lájkold a zsűrit!
Legyen igazad.
Sztem pont azért lesz tartósabb, mert frázisokra épül, nem valódi értékekre, ezért nehezebb számon kérni, mint a korábbiakat.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 480 — The only discipline that lasts, is self discipline
Éppen arra próbáltam utalni, ha folyamatosan hülyének nézzük OV-t, és minden kérdésben helytelennek, károsnak tekintjük a cselekedeteit, mondatait stb, azzal csak azt érjük el, h mi magunk fordítunk hátat a valóságnak és hülyülünk el. 2015 óta tartó őrületben is van OV-nak olyan állítása(i), ami igazságot tartalmaz(nak). Ha vmiben egy álláspontra kerülünk vele, az nem jelenti azt, h mindenben egyetértünk vele.
dawyd728
Semmi különleges nincs a történetben. Van egy jobbra tolódás az utóbbi években, ami elsősorban populista jobbra tolódás. Nincs mögötte értékreform, nem talált ki semmit a jobboldal. Egyszerűen az utóbbi évek problémáira nincs - igazán nem is lehet - jó baloldali válasz, a jobboldali populizmusnak meg házhoz jön a téma. Terrorizmus, migráció, és a közelmúltbeli neoliberális gazdaságfilozófia csúfos kudarca.

Szóval nem arról van szó, hogy Orbán egy vátesz, hanem csak annyi történt, hogy minden a kezére játszik. Még elrontania is nehéz lett volna. (Ha vátesz lenne, akkor csak ő lenne hatalmon nagy ellenszélben. De ha körbe nézel nála - tehetségben - rosszabbak is simán kormányra jutnak a jelen hangulatban. Élén mondjuk Trump.)

De ennek is vége lesz ugyanúgy, ahogy mozognak a trendek. Sőt, eljátszom neked a váteszt 😊 : ez a mostani jobboldali eltolódás jobban le fog szerepelni, mint akár a neoliberalista gazdaságfilozófia vagy mondjuk a PC, mert azok mögött is sokkal több érték-alap volt, mint a mostani elmozdulás mögött van. (Ha rosszul látom az értékhiányt, akkor valaki segítsen, és világosítson fel, hogy mik azok az értékek amiket nem látok. Nem a kommunikált értékekre vagyok kíváncsi, mert azok mind hazugságok. A valódi, mélyen húzódó értékekre, amik progresszív társadalmi folyamatokat tudnának beindítani.)

A nyugat valódi legsúlyosabb társadalmi problémája a keleti előretörése és a középosztály lesüllyedése ás a gazdasági elitizmus. A baloldal visszaszorulása mögötti elsődleges ok is ez volt. Ezekre nem adtak helyes választ, nem a PC-vel és hasonlókkal volt a baj. (Legalábbis a PC-t "értelmiségi vetületei"-ként értve, mint a #metoo meg genderizmus és hasonlók. Ez utóbbiak csak cicaharcok, mint nálunk az urbánus vs népies viták. Értelmiségiek gyűlölködése egymás ellen, különösebb tartalom nélkül.)

Lényeg a lényeg, hogy a Trump, vagy a kizárólag az elitre építő Orbán/NER féle rendszerek nyilvánvalóan képtelenek választ adni a fenti problémára. Ehhez egy szociálisan érzékeny, a gazdasági elitizmusnak valóban nekieső politikai irányzat szükséges. Mivel a jobboldali irányzatok jelenleg nincsenek rákényszerítve, hogy gondolkodjanak, mert ott van a kezükben a migráns kártya, így várhatóan valami balos-féleség (amennyire a democrata párt / munkáspárt / SPD / és társaik azok) fogja magából kiizzadni. Hangzatosan mondva kell egy újabb "68. Én ezt jósolom. És szvsz ez a nyugati keresztény berendezkedés van annyira rugalmas, hogy ki is izzadja majd magából. Ha ez megtörténik, akkor meglesz a trendforduló is. És akkor Orbán (Trump, Putyin, Berlusconi) is annak fognak látszani, amik.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
dawyd728 4 056

dawyd728
Lehet, hogy felkészült, előrelátó és okos?
Vagy ha ez így számodra emészthetetlen, akkor mákja van. Folyamatosan, lassan egy évtizede.
Sobri Jóska
Költői kérdés volt Jóska. 😀

Szerkesztette: dawyd728
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 423 — #NoStress

dawyd728
Lehet, hogy felkészült, előrelátó és okos?
Vagy ha ez így számodra emészthetetlen, akkor mákja van. Folyamatosan, lassan egy évtizede.

több mint 7 éve
dawyd728 4 056

több mint 7 éve
Peterson tulajdonképpen azzal lett (youtube) sztár, hogy kimondta, hogy a PC egy fos. Ehhez azért nem kell Nobel díjas teljesítményt az asztalra tenni. 😊 A népszerűsége abból adódik, hogy nagyon jó retorikai készséggel van megáldva, és mellette képzett/tanult ember, így nem tud minden egyetemista, vagy bármelyik jöttment újságíró két perc alatt hülyét csinálni belőle, hanem fordítva. Ez kb. felér egy orgazmussal (az ottani) "jobbos" fülnek, más már nem is kell.

Egyébként egyetértek veletek, maga a mondandója ezer sebből vérzik. Egy kártyavár, amihez szinte akárhol nyúlna bele az ember dőlne az egész. De mivel ritkán van olyan vitapartnere amelyik képzett/higgadt annyira, hogy az érveit vitassa, ezért retorikailag ki tud menekülni és ritkán veszít szócsatát. Ezért is lepett meg, hogy ebben a négyesben mennyire leszerepelt.

(Egyébként a 2 óra mindenről szólt tulajdonképpen, csak éppen nem a PC vs progress-ről, de ezen nem csodálkozom, alig-alig találni forrást / vitát ami tényleg a történet gyökerével/lényegével foglalkozik. Mindenki a saját kedve szerinti kontextusban húz rá valami ruhát.)

több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 334
Peterson kb. Csernus doktor kanadai változata, egy újabb celeb-pszichiáter/pszichológus. Ahogy Csernus heroinistákat meg egyéb low-life alakokat mindig elképesztő határozottsággal le tudott dominálni, de normális emberekhez viszonyítva között már kijöttek a hiányosságai, Peterson is messze felülemelkedik a liberális egyetemi diákpropagandistákon, de ha egy komoly vitában kell részt vennie, ott már bajban van.

Szerkesztette: Kampman

több mint 7 éve
A színész volt a legszimpatikusabb, bár ez a szerepéből is adódott. A buzi vagyok, balos vagyok, hiszek a szeressük egymást gyerekek-ben, ezért nem értem miért kell túltolni-ból nem lehet rosszul kijönni. 😊
peterk2005
Persze, de egyrészt neki alapból ilyen a habitusa, másrészt az a "szerep" is, amit kialakított az elmúlt 5-10-15 évben. Az meg hogy ő a legnagyobb király, General Melchett (Blackadder/Fekete Vipera), A bit of Fry & Laurie vagy a QI óta axióma 😊
Egyébként a balos vagyok / szeressük egymást gyerekek pont annyira nem áll nála.. épp az, hogy hajlandó picit elhajolni a fősodortól, szerintem ezt próbálta is megfogalmazni és a témához kötni, még ha nem is sikerült teljesen/elhalt a többi dolog közepette, mert senki nem reagált rá.

Kb. a többiekről is egyezik a véleményünk, bár nálam ugye Dyson nagyon kilógott lefelé, Peterson meg szerintem magához képest volt "csak" gyenge.. ennél ő sokkal jobban szokott villogni. Ettől függetlenül én őt nagyon-nagyon-nagyon nem kedvelem, mert bár látszik hogy alapvetően nem hülye ember (kb Kanada válasza a Fox News-ra... 😊 csak picit enyhébb és picit szakmaibb), és az még hagyján hogy abszolút nem értek egyet vele... de amit főleg zavar, hogy mindig úgy váltogatja a világképet/perspektívát, ahogy az neki jó (akár 3 egymást követő kérdésben háromszor egy interjún belül), és persze ő sohasem téved, meg sohase lehet megfogni őt semmivel.
Ugyanmár.

több mint 7 éve
Kösz, hogy belenéztél, kíváncsi voltam, hogy kinek milyen benyomása alakult ki a vitáról.

Számomra egyébként Peterson volt a leggyengébb. Pedig csípem hallgatni, mert kihívás az érvelésébe belekötni. (Nem mintha ne gondolnám elfogadhatatlanul extrémnek és egyoldalúnak amit mond, de legalább mindig felépített.) De ebben a vitában nekem teljesen színtelen-szagtalan volt. (Az a "definiáld, hogy mennyit nyertem fehérként, 10%-20%?" volt a legalja, de azt már a frusztráltságának tudom be.) A nőci szerintem elég gyengén és súlytalanul indított, de a végére ő jött bele a leginkább. A prédikátor éppen fordítva, az ő nyitása volt a legjobb, de kb. félidőre teljesen kifulladt. A vita második felére egyenesen ciki volt a pali.

A színész volt a legszimpatikusabb, bár ez a szerepéből is adódott. A buzi vagyok, balos vagyok, hiszek a szeressük egymást gyerekek-ben, ezért nem értem miért kell túltolni-ból nem lehet rosszul kijönni. 😊

Ezzel együtt én nem sajnálom, hogy végighallgattam. Többnyire ebben a témában monológok, újságíró vs. "szagértő" vagy pedig aktuálpolitika által motivált vitákat lehet csak többnyire elérni. Itt legalább megpróbálták.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 7 éve
Szerintem tök jó választás volt a 4 ember. Szépen megmutatja, hogy miért is olyan rohadt nehéz vitázni az ilyen kérdéseken. Két órát vitáznak, kétségtelenül magas szinvonalon, ha az egyébként elérhető többi vitához hasonlítom. (Most az ilyen elnöki vitákat hagyjuk is, a szokásos újságíró vs szakértői viták is pocsékak ehhez képest, általában az újságírók felkészületlensége miatt.)

Négy ember értelmes érvekkel bombázza egymást, de közben abszolút semmi értelme az egésznek, mert mindegyik csak és kizárólag a saját valóság-értelmezési tartományán belül képes gondolkodni. Várjuk el ezek után, hogy az átlagembernek árnyalt képe legyen egy kérdéskörröl. 😊
peterk2005
Számomra pont emiatt csalódás a dolog.. akkor lett volna magas színvonalú, ha beleállnak a dolgokba.

Ezek az emberek képesek látni a "saját valóság-értelmezési tartományon" kívül is (még ha nem is értenek vele egyet...) - mi lett volna ha belemennek? Picit jobban összevesztek volna, (akár a különböző értelmezéseken), de jóval beljebb jutottunk volna. Egy-két jelentéktelen apróságon kívül ilyen nem volt.

Az én elvárosom, hogy intelligens emberek igenis érvet ütköztessenek ilyenkor, és ne saját pulpitusukról szónokoljanak csak, saját szókincsük nagyságát fitogtatva és az egyetlen igazságot harsogva-kinyilatkoztatva.
(a híres Bukowski idézet - The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence... - lehet nem ártana ezt jobban megfogadni..)

Dyson és Peterson hozta "magát" (utóbbi egy fokkal jobb volt persze, de mondjuk Dysonhoz képest nem nehéz), és persze ezt most nem pozitív értelemben... Goldberg még egész jó is lehetett volna (ő pl megfogalmazta az este egyetlen jó pontját a pro oldal részéről, a violence/censorship részt, amivel nem is igazán tudott Peterson se mit kezdeni), csak aztán nem meglepő módon beleragadt a gender-issue-ba...

Fry meg hozta a pragmatikus common sense oldalt és a John Travolta-memet. 😊

több mint 7 éve
Szerintem tök jó választás volt a 4 ember. Szépen megmutatja, hogy miért is olyan rohadt nehéz vitázni az ilyen kérdéseken. Két órát vitáznak, kétségtelenül magas szinvonalon, ha az egyébként elérhető többi vitához hasonlítom. (Most az ilyen elnöki vitákat hagyjuk is, a szokásos újságíró vs szakértői viták is pocsékak ehhez képest, általában az újságírók felkészületlensége miatt.)

Négy ember értelmes érvekkel bombázza egymást, de közben abszolút semmi értelme az egésznek, mert mindegyik csak és kizárólag a saját valóság-értelmezési tartományán belül képes gondolkodni. Várjuk el ezek után, hogy az átlagembernek árnyalt képe legyen egy kérdéskörröl. 😊

több mint 7 éve
 www.youtube.com/watch?v=GxYimeaoea0
peterk2005
Szegény Fry, beültették három habzó szájú, a téma egyetlen aprócska részét érintő pontot újra meg újra, papagáj módon ismételgető, hokedlin álló demagóg közé... 😕

több mint 7 éve
Egy érdekes vita PC témakörben. Akinek van egy kis ideje nézzen bele, megéri:

www.youtube.com/watch?v=GxYimeaoea0

több mint 7 éve
dawyd728 4 056
 444.hu/2018/05/18/molnar-gyula-mellett-karacsony-gergo-is-alairta-a-penzosztasrol-szolo-megallapodast-a-liberalisokkal
elmennek ám ezek - is - a faszomba.
Amadeus
Ebben mi olyan borzasztó? Azt most hagyjuk, hogy mekkora a támogatottságuk, egyszerűen a pénz felől nézve. Ha elindultak volna külön pártként, akkor ugyan nem jutnak be, de jogosultak lettek volna 150 vagy mennyi millió támogatásra. Ennek a töredékét fogják így megkapni. Tulajdonképpen lemondtak jópár millióról, hogy legyen egy képviselőjük.
peterk2005
Ez akkor igaz, ha 1%-ot meghaladó eredményt értek volna el. Ha az Együtt képtelen volt, szerintem ők sem ugrották volna meg. Főleg abban a közhangulatban, ahol még az LMP (valós támogatottságú), a Momentunt vagy az MKKP is bűnbakká vált, mert a patás ördög ellen nem voltak képesek mindent feladni, amik valójában.

Ettől függetlenül, ha Molnár és Karácsony belement, akkor én is verném a dobot, amikor átverve érzem magam. Csak maga a deal nagyon egyoldalúan Fodor Gáboréknak lejt, ami külső szemlélő számára már-már érthetetlen.
több mint 7 éve
andree Arizona Cardinals 1 783
 444.hu/2018/05/18/molnar-gyula-mellett-karacsony-gergo-is-alairta-a-penzosztasrol-szolo-megallapodast-a-liberalisokkal
Amadeus
Ebben mi olyan borzasztó? Azt most hagyjuk, hogy mekkora a támogatottságuk, egyszerűen a pénz felől nézve. Ha elindultak volna külön pártként, akkor ugyan nem jutnak be, de jogosultak lettek volna 150 vagy mennyi millió támogatásra. Ennek a töredékét fogják így megkapni. Tulajdonképpen lemondtak jópár millióról, hogy legyen egy képviselőjük.
peterk2005
Amit jó eséllyel vissza kellett volna fizetniük, nem?
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 423 — #NoStress

Amadeus
 youtu.be/PIAXG_QcQNU

Vagy te nem így tudtad? 😉

több mint 7 éve
Amadeus

magyaridok.hu/gazdasag/nincs-ketkezi-munkaero-az-iparban-3104215/
szarügy.
Amadeus
Ez tulajdonképpen még jó hír is lehetne, mert azt is jelenthetné, hogy a hazai munkaerő képzettsége növekedett. Elmegy a palackozó üzem, és érkezik a sokkal nagyobb hozzáadott értéket teremteni tudó autógyár, kutató központ, stb.

Csak ugye nekünk van közel 1 millió románk, akiknek jelentős része képzetlen, és nem dolgozik.... Őket kellene valahogy visszacsatornázni a munkaerő piacra. Csak, hát az a pénz is ami esetleg eljuthatna, megáll a Flóriánnál...