NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 954 — Lucas Scott
Sajnos annyiszor átfogalmaztam, hogy bent maradt ez a "nem értem" dolog😊
csebi:
Bennünket ez a kelet-európai út érint. Jönnek Ázsiából és átjönnek törökökön, görögökön, szerbeken és senkinél nem ragadnak le, mindenki szépen átengedi őket ahogy nézem. Mondjuk a szerbek sem szórakoznak, 2012-ben a huszonx ezer menedékkérelemből 6-t fogadtak el😊 A probléma, hogy ha itt kérnek menedéket, hiába mennek tovább ide fogják őket visszazsuppolni. Persze elsőre nem tűnik soknak az a párezer, de a svédek, belgák is így kezdték😊
(tegnap olvastam, hogy ugyan csak átmenetileg, de Svájc, Ausztria lezárta a déli határait a menekültekkel szemben)NB2
ezt a hírt nem olvastam, nem hiszem, hogy a menekültekről van szó, hanem maximum menedékkérőkről ...

ha a fentebb sorolt országok nem engednék át őket hanem mondjuk őrizetbe vennék, akkor meg az lenne a baj.
2012-es adathoz jó lenne hozzátenni azt a számot, hogy egyáltalán hány kérelmező várta meg az eljárás végét, mert így ez nagyon torz (súgok, hogy sztem az ezret sem érte el.)

"Visszazsuppolásra": bár tényleges statisztikát sajnos a BÁH honlapján sem találtam, de nagyon meglepődnék, ha 1000 fölé menne egy évben a más tagállamtól átvett menedékkérők száma. hozzáteszem, hogy tapasztalatok alapján ennek a jelentős része is utána továbbmegy nyugatra ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 470 — nabege2@yahoo.com
Sajnos annyiszor átfogalmaztam, hogy bent maradt ez a "nem értem" dolog😊
csebi:
Bennünket ez a kelet-európai út érint. Jönnek Ázsiából és átjönnek törökökön, görögökön, szerbeken és senkinél nem ragadnak le, mindenki szépen átengedi őket ahogy nézem. Mondjuk a szerbek sem szórakoznak, 2012-ben a huszonx ezer menedékkérelemből 6-t fogadtak el😊 A probléma, hogy ha itt kérnek menedéket, hiába mennek tovább ide fogják őket visszazsuppolni. Persze elsőre nem tűnik soknak az a párezer, de a svédek, belgák is így kezdték😊
(tegnap olvastam, hogy ugyan csak átmenetileg, de Svájc, Ausztria lezárta a déli határait a menekültekkel szemben)
több mint 10 éve
@peterk2005: akkor félreértettelek. én a tartózkodásra írtam, hogy vagy legális vagy illegális.
az állampolgársági (nem nemzetiségi) összetételt pedig rosszul tudod, már nem ez a két fő kibocsátó ország. végzettségről meg ha jól tudom, sehol sem vezetnek statisztikát ...

itthon sem kapsz állampolgárságot a házassággal együtt, hanem tartózkodási kártyát. 8 év legális itt tartózkodás után (menekülteknél ez 3 év) magyar nyelvtudás, meg állampolgársági vizsga letétele stb. szabályok teljesítése után kérhetsz állampolgárságot (nem automatikusan kapja meg az embert) Svájc az más, ők ha jól tudom valamelyik irányelvet át sem ültették (ha jól tudom a kvalifikációsat, de ez nem 100%)
Vámosszabadi amúgy ha jól emlékszem 2013 óta van, de lehet csak tavaly nyitották meg nem emlékszem pontosan. Az angolra nagyon rá vannak szorulva, mert az úton az hatalmas segítség, főleg Európában.
El lehet ide jönni gyalog is, csak hosszabb, találkoztam is pár olyan emberrel. Sok ember úgy fizeti ki az embercsempészt, hogy elad mindent otthon és/vagy hatalmas adósságot vesz fel, annak reményében, ha eljut ide, az itt megkeresett pénzből kifizeti.

@NB2: kérdésed nem értem. eleve a szerbek nem is EU-s tagok, másrészt a görögöknél kb 2 éve teljesen újra építettek a menekültügyi rendszert, ami működhetne is, de azért hatalmas számokról beszélünk még mindig.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 408 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mit nem értesz? Úgy értem mi is a kérdés? 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Értem a kvótarendszert, de valamit mégse értek😊
Index cikkből: A szerda délelőtt közzétett útmutatás alapján Magyarországnak a menedékkérők 1,79 százalékáról kellene gondoskodnia, Csehországnak 2,98 százalékáról, Németországnak 18,42 százalékáról. Az EB azt is javasolja, hogy a következő két évben segítség 20 ezer menekült áttelepítését az EU-n kívüli menekülttáborokból (például Törökországból, Jordániából vagy Libanonból) EU-s országokba. Ebből a nagyon óvatos, a rendszer kipróbálására szóló keretből 307 ember jutna Magyarországra.
Egy másik cikkből:
Áprilisban 800 migráns lelte halálát egy katasztrófában a Földközi-tengeren, ezután kapta magát össze Brüsszel. A tervek szerint 60 ezer szíriai és eritreai menekültet osztanának szét a tagok között (40 ezren már Olasz- és Görögországban vannak, 20 ezren még csak készülődnek az átkelésre). Ezt a számot máris kritika érte, mondván csak tavaly 600 ezer migráns özönlött Európába.
Ráadásul szerbek, görögök csesznek az egészre, onnan özönlik a nép és hol kapcsolják őket le elsőnek? Persze, hogy itt! Nem 300 és nem 800 emberről van szó! Illetve 800-ról, csak egy gond, hogy kb idén júniusban!
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 408 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyébként arról vannak manapság felmérések, hogy milyen összetételű a mostanság menekültként érkezők tömege? Nem csak nemzetiségre (ha jól tudom nemzetiségben a koszovóiak és a pakisztániak vannak legtöbben), hanem végzettségre?

Azért kérdezem, mert én egyszer jártam Vámosszabadin(ban) pár éve, akkor elmentük az ottani tábor mellett. és akkor én nemigen láttam azt a "segélyért érkező, nyomorgó nemdolgozó" félét. Inkább kifejezetten jól szituált volt a legtöbb. Párral beszéltünk is néhány szót, mind beszélt legalább 1 világnyelvet (általában angolt), és az öltözetük, viselkedésük sem a "gettós" hatású volt. Akkor ez meg is lepett, de aztán belegondoltam és láttam logikát benne. Aki idáig képes eljönni Pakisztánból vagy Szíriából, az tuti nem a batyu a hátamon éhező nyomorgó, mert gyalogbusszal nem lehet idáig jönni, a több ezer dollárt meg akárki nem tud kicsengetni az embercsempészeknek.

Kíváncsi lennék, hogy változott-e ez a trend. (Mármint nálunk, azok között akik itt lépnek be az EU-ba, azaz potenciálisan esetleg itt maradhatnak. Már, ha nem akarnak továbbmenni.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 339 — zászló zászló szív
@Gyurma 2.0 (későbbi hsz): meglepődnél, hogy milyen nehéz integrálni manapság, még azokban az esetekben is, amikbe nagyon sok pénzt beleöl a hatóság. Beloiannis alapítása óta eltelt 65 év, nagyon sok minden változott azóta.csebi
Nem vonom kétségbe. A csípőből "minden menekült szar" (nagyon leegyszerűsítve) hozzáállást vonom kétségbe. Nyilván nem neked szólt.

több mint 10 éve
@peterk2005: bár a szlovák szabályokkal nem vagyok tisztában teljes mértékig, de azért nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ott úgy adják az állampolgárságot, ha vki elvesz egy szlovák állampolgárt (de a tévedés lehetőségét fenntartom)csebi
Én sem vagyok a szlovák szabályokkal tisztában, de ezt a tény. Nekem is van több vietnami, jemeni, stb. volt egyetemista évfolyamtársam akik itt élnek a a mai napig, családot alapítottak, és már magyar állampolgárok. Gondolom az egyetemi öt év, a magyar tudás, stb is számít. És persze a házasság is. De a pontos szabályt nem tudom, mindenesetre nem hiszem, hogy szigorúbb lenne pl. a svájcinál, ahova több mostani ismerősom házassággal került ki. (Legtöbbet már kint ismertem meg. Ha gondolod megkérdezem őket, bár Szlovákiába - az ottani cégünknél dolgozik a sráv - csak július második felében megyek, svácjba meg talán szeptemberben. 😊 )

ez a kérdésed meg: "A legálisak közül azokról akik legálisan vannak valahol, de illegálisan dolgoznak, vagy illegálisan is vannak ott és illegálisan is dolgoznak?" értelmezhetetlen. legálisan itt lévők között fogalmilag kizárt, hogy közben illegálisan legyen itt. vki vagy legálisan tartózkodik itt vagy nem.csebi
Miért lenne fogalmilag kizárt? Miért ne lehetne egy országban legálisan tartózkodni, és közben illegálisan munkát vállalni? 2004 előtt vízum nélkül legálisan mehettünk Ausztriába, de a munkavállalás illegális volt (hacsak nem volt meghívód).

több mint 10 éve
@ Gyurma: engem biztosan nem zavar
@ Amadeus: van bevándorlás, de az nem egyenlő a bejövő menedékkérőkkel ...
@NB2: ha befogadod a 800-t, az nem jelenti azt, hogy a többit visszadobhatod a határon, aki menekült/oltalmazott/befogadott továbbra sem lehet kiutasítható sem származási országába, sem 3. országba

@peterk2005: bár a szlovák szabályokkal nem vagyok tisztában teljes mértékig, de azért nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ott úgy adják az állampolgárságot, ha vki elvesz egy szlovák állampolgárt (de a tévedés lehetőségét fenntartom)
ez a kérdésed meg: "A legálisak közül azokról akik legálisan vannak valahol, de illegálisan dolgoznak, vagy illegálisan is vannak ott és illegálisan is dolgoznak?" értelmezhetetlen. legálisan itt lévők között fogalmilag kizárt, hogy közben illegálisan legyen itt. vki vagy legálisan tartózkodik itt vagy nem.

@Gyurma 2.0 (későbbi hsz): meglepődnél, hogy milyen nehéz integrálni manapság, még azokban az esetekben is, amikbe nagyon sok pénzt beleöl a hatóság. Beloiannis alapítása óta eltelt 65 év, nagyon sok minden változott azóta.

több mint 10 éve
Most Magyarországra jutó 800 ember kinek a munkáját venné el? 😊

Najó, komolyabban: 800 ember kit zavar? Vagy rosszul gondolom?Gyurma Pappa
a többivel mit csinálsz? vagy 800-at befogadsz a többi visszacseszheted a határon túlra?NB2
Most a kvótarendszerről beszélek, ha hőzöngés helyett olvasnál is, hallottad volna, hogy elvileg nekünk 800 jutna. Annyit meg valahogy el lehetne navigálni, integrálni stb. 800 embert elnavigálgatsz egy nagyobb rendezvényen is, nem hogy egy országban. 800 ember pont arra lenne jó, hogy pl. fel lehetne vele tölteni olyan településeket, amik teljesen kihaltak vagy akár új települést is lehetne csinálni nekik. (Lásd Beloiannisz, egészen jól működő minta, csak ott egy kicsivel többet, 1850 MENEKÜLTET szállásoltunk el. Egyébként az egész népes és aktív pécsi görög népesség is azokban az időkben jött ide...)

Szerintem sem nem úgy gondolja, hogy a meglévő magyar családi házakba teszik be a menekülteket...

több mint 10 éve
a többivel mit csinálsz? vagy 800-at befogadsz a többi visszacseszheted a határon túlra?NB2
Ha pirézek, akkor egyértelműen.

több mint 10 éve
peterk!
Dolgozni jönne, persze😊 Azért jönnek ide, mert itt jobb. Ha véletlenül 1-2 még dolgozna is, ennyi "tróger" munka NINCS! De úgy tudom neked van céged, nosza vedd fel őket! NB2
Nézd, még mindig ott tartunk, hogy tisztázni kéne, hogy kikről is beszélünk. Bevándorlókról, menekültekről, illegálisakról, legálisakról, stb.? A legálisak közül azokról akik legálisan vannak valahol, de illegálisan dolgoznak, vagy illegálisan is vannak ott és illegálisan is dolgoznak?

Úgyhogy a felvetésedre csak részben tudok válaszolni. Illegálisan itt levő bevándorlóval én még nem találkoztam. Őket felvenni sem tudnám, mert nem vállalhatnak munkát, feketén meg mi nem foglalkoztatunk. Ezzek együtt, bevándorlónak mondható alkalmazottaink vannak. Három ilyen dolgozik nálunk: egy romániai magyar, egy szerbiai (volt szerb, aki ide nősült) és egy jemeni születésű srác, aki Szlovákiában járt egyetembre, szlovák lányt vett el, így EU állampolgár és most nálunk dolgozik, A rossz hír, hogy ez a három alkalmazott tulajdonképpen a stabil munkaerő. A magyar alkalmazottakat (az informatikusokat) ugyanis nem tudjuk megtartani. 😕 Egyetem után max. 1-2-3 évet maradnak, hogy meg legyen a "kötelező" szakmai referencia, és amint megvan, mennek tovább Ausztriába, Németországba, Angliába. Ez olyan erős trend, hogy EGYETLEN EGY magyar alkalmazott nem dolgozik ma nálunk, aki nyelvet beszélt és mondjuk 2010-ben is nálunk dolgozott. Egy sem. Mind kiment valahova dolgozni. A mi szakmánk mondjuk elég specifikus (informatikus, programozó), úgyhogy ebből nem általánosítanék, de ha már felvetetted, akkor ez is része a valóságnak sajnos. (Amúgy én megértem őket, én is kihúztam a belem annak idején, csak én visszajöttem később. De ettől még rossz, hogy mi képezzük ki őket, és mire tényleg jó szakemberek lennének, addigra lelépnek.)

Ma is mit olvasok, levágta az ellenőr kezét az egyik "munkaerő" machetével. Gratula neki, ahelyett, hogy meghúzná magát, még talán emberséget is mutatnának emberek, de így! Csak maguk alatt vágják a fát!NB2
Erre a hírre rá kellett keresnem.... Végül meg is találtam - a kurucon. 😀 Ha jólt értem Milánóban megtámadtak a metrón egy ellenőrt valami dél-amerikaiak. Az mondjuk nem tiszta, hogy bevándorlók, emigránsok, vagy látogatók voltak-e, ezt az olasz eredetiből se tudtam kisilabizálni. De mindegy is, ha az ilyesmi riaszt el, akkor kár is folytatni. Ilyen alapon akkor templomba se engedjük a gyereket, mert pedofil a pap - valahol Európában biztos akad egy aki gyerekeket erőszakol -, de Nemzeti Dohányboltot se nyissunk, mert ott is megölhetnek, meccsre se menjünk, mert ott meg megvernek, stb. Ha érdemben érdekelne a bevándorlás kriminológiai hatása, akkor úgyse a kuruc hírein húznád fel magad. Valamit le kell vezetni a feszkót, ez még mindig jobb, mint a szomszédon. 😀

több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Egyétekésvegyétek
 ketezer.hu/2007/09/az-ellenseg-ideologemaja/

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve

a többivel mit csinálsz? vagy 800-at befogadsz a többi visszacseszheted a határon túlra?
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 644 — Apu ökölbeszorított keze
Csak nekem rémlik fel egy kis bajszos ember aki adott a népnek ellenséget?

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 223
...csebi
Ezt értem, de ezeket a menekülteket táborokba rakják vagy "szabadon engedik" (bocsánat, nem tudom szebben kifejezni).Gyurma Pappa
sztem ez itt egy jó kérdés, nem láttam erről még koncepciót, de ha abból indulok ki, hogy jelenleg itthon az elismert menekült/oltalmazott az elismerés után csak meghatározott ideig lehet a befogadó állomáson, akkor kötve hiszem, hogy hosszú távon táborokban lennének elhelyezve. szerintem az EU nem kevés pénzt ölne bele abba is, hogy ezek az emberek az adott tagállamba integrálódjanak be ...csebi

Erről az a plakàtszöveg jut eszembe, amelyik úgy szól, hogy: a bevándorlók elveszik a munkánk és nem dolgoznak.
Paranoid társadalom, a nem létező bevàndorlástól retteg. Pont olyan ez mint a király nélküli királyság, meg a tenger nèlküli tengernagy voltak, vagy ahogy GFG is mondta: idegenek nélküli idegengyűlölet.
több mint 10 éve
...csebi
Ezt értem, de ezeket a menekülteket táborokba rakják vagy "szabadon engedik" (bocsánat, nem tudom szebben kifejezni).Gyurma Pappa
sztem ez itt egy jó kérdés, nem láttam erről még koncepciót, de ha abból indulok ki, hogy jelenleg itthon az elismert menekült/oltalmazott az elismerés után csak meghatározott ideig lehet a befogadó állomáson, akkor kötve hiszem, hogy hosszú távon táborokban lennének elhelyezve. szerintem az EU nem kevés pénzt ölne bele abba is, hogy ezek az emberek az adott tagállamba integrálódjanak be ...csebi

Najó, komolyabban: 800 ember kit zavar? Vagy rosszul gondolom?

több mint 10 éve
...csebi
sztem ez itt egy jó kérdés, nem láttam erről még koncepciót, de ha abból indulok ki, hogy jelenleg itthon az elismert menekült/oltalmazott az elismerés után csak meghatározott ideig lehet a befogadó állomáson, akkor kötve hiszem, hogy hosszú távon táborokban lennének elhelyezve. szerintem az EU nem kevés pénzt ölne bele abba is, hogy ezek az emberek az adott tagállamba integrálódjanak be ...

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 223
 m.hvg.hu/gazdasag/20150615_Az_utolso_lekapcsolja_a_villanyt_a_Tigaz

Csá rezsicsöki.
több mint 10 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Csodálkozom egyébként h "Sajnos nem értem" felírattal hogyhogy nincs plakátmém?empty taxi
na majd most 😊slowmotion

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Csodálkozom egyébként h "Sajnos nem értem" felírattal hogyhogy nincs plakátmém?empty taxi
na majd most 😊
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 082 — Lájkold a zsűrit!
Csodálkozom egyébként h "Sajnos nem értem" felírattal hogyhogy nincs plakátmém?

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
peterk!

Dolgozni jönne, persze😊 Azért jönnek ide, mert itt jobb. Ha véletlenül 1-2 még dolgozna is, ennyi "tróger" munka NINCS! De úgy tudom neked van céged, nosza vedd fel őket!
Ma is mit olvasok, levágta az ellenőr kezét az egyik "munkaerő" machetével. Gratula neki, ahelyett, hogy meghúzná magát, még talán emberséget is mutatnának emberek, de így! Csak maguk alatt vágják a fát!
több mint 10 éve
...csebi
Ezt értem, de ezeket a menekülteket táborokba rakják vagy "szabadon engedik" (bocsánat, nem tudom szebben kifejezni).

több mint 10 éve
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a liberák nagyon beégtek!NB2
A helyzet az, hogy egyetértek Sobrival, kiegészítve egy-két dologgal:
1) EU idetolja a menekülteket, hehh? Persze kiváló hazugság, mivel tudják hogy nem fog megtörténni, szóval
Gyurma Pappa
tényszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a kvótarendszer éppen erről szól ... és igenis eléggé úgy tűnhet, hogy bevezetik.

ui: ez nem feltétlenül neked szól, de szakemberként fáj olvasni itt a hozzászólásokat főleg a fogalmak teljes keverését, nem értését a témában 😕 mielőtt az ember úgy tesz, hogy ért hozzá, legalább az alapszavak jelentésének utána lehetne olvasni.csebi
Nem tudom, hogy a kvótarendszer mennyiben szól erről, nekem inkább úgy tűnik, hogy egy értelmes erőforrás átrendezésről szól.

De nem vagyok szakértő, csak szakmailag mindent üzemszervezési szempontból nézek 😊Gyurma Pappa
a kvótarendszer éppen arról szól, hogy vannak olyan országok az EU-ban, ahol rengeteg az elismert menekült/oltalmazott (pl. Olaszország) míg más országokban meg alig van ( balti államok ennek oka pl a kérelmezői összetétel, létszám, ismeretlen helyre távozás stb.). Ezt akarja az EU úgy elosztani, hogy kiemel x számú elismert menekültet az olyan tagállamokból, amelynek ellátórendszerét jelentősen megterhelik a menekültek (nem bevándorlók, nem menedékkérők, hanem a ténylegesen elismert menekültek), és azokat elosztja a tagállamok között ( ez nagyban hasonlít a relokációhoz, azonban eltér az áttelepítéstől, hiszen ennél egy harmadik országban elismert és tartózkodó menekültet telepít át egy menekültet a tagállam). Az elosztás létszámára pedig több statisztikai adatot vesznek figyelembe ( egy része szakmai adat pl menedékkérők száma, de vannak mások is: munkanélküliség, ország területe, lakosság stb.)