NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 408 — The only discipline that lasts, is self discipline
Bár Sobrinak szoktam mindig ajánlani, de egyéb ideológistáknak is jó, Jared Diamond legalább a háborúkjárványokteknikák. Mer mi az alapvető mozgató rugó, a félelem az idegentől, mi az alapprogram öld meg az idegent? S igen bármely megideologizált őstársadalomba, a halandóság 100%-os rátáját az erőszakos halál adta. Most hogy OV nyomott egy 100km-mel arréb lerágott csontot a primitív ösztönöknek lehet tapsikolni, de mér érzem én úgy hogy ez a kommunikáció nem belső használatra van, hanem akkor már legyünk konteósok, ez annak szól, hogy távolodik a néppárttól s igyekszik a polulista szélsőjobbabe. Miccószmeggyszósz?sutianap
Perszepersze. Orbán mindig is ezt csinálta. Kiszagolta, hogy milyen dumával lehet valahol helyet hasítani, aztán nyomta az oda valót, időnként akár szöges ellentétét is annak, amit egy nappal / héttel / hónappal / évvel előtte mondott. Hogy válhatott volna egyébként pápavicceket gyártó, hosszú hajú liberális kamaszból türkmén basival parolázó, nagyhasú Döbrögivé? Az ember változik a korral, de nem ennyit. Ilyen változás csak akkor van, ha vagy meghasonlik önmagával (megtér, megcsömörlik magától, stb.), vagy pedig sose gondolta komolyan amit mondott. Mivel a meghasonulásnak sok jelét nem mutatja, sem ő, sem a családja, az utóbbira tennék. Szóval Vonának van oka picit aggódni. Viszont nem biztos, hogy Orbán mindig, mindenkinél jobb lesz. Szembe jöhet neki egyszer egy olyan pali is, akiben megvan a Gyurcsány/Horn féle tehetség, de nem pojáca, és nincs randa múltja. Vonáról nem tudom még eldönteni, hogy ilyen-e....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
What?! Határozd meg kérlek, hogy mit tekintesz új hullámnak, mert persze csak ha az elmúlt pár évre gondolsz, akkor lehet igazad van, de a helyzet azért sokkal rosszabb ennél. Az igazán nagy baj, hogy a nagy nemzetállamosdi, a nyelv és kultúránk ápolása (ami inkább csak a saját életmódunk mindenki más fölé helyezését jelenti) nemcsak ránk, kelet-európaiakra jellemző, hanem a bevándorlókra is a vallással súlyosbítva, akik így képtelenek és nem is akarnak asszimilálódni, felvenni a befogadó ország sajátosságait. Az USA-ban is akadozik az olvasztótégely, mert lassan kitehetik a MEGTELT táblát, de legfőképp ez Európában a probléma igazi forrása. Ott (vagyis nekem itt, mert most kint vagyok) legalább az egyes államok nem "versengenek" egymással, utóbbiban meg minden ország fenn akarja tartani a szuveneritását. Tartom, hogy az EU csak föderációként maradhat életképes, és sajnos az olyan nyelveknek, mint a magyar, a napjai meg vannak számlálva.baggio
Persze. Mi másra gondoltam volna? Erről beszélgetünk. Mármint az arab tavasz óta bekövetkezett események (Líbia, Szíria, Irak, Isis, Jemen) hatására beindult menekülthullámról. Ezért veszik tengerbe manapság évente több ezer menekült, és ezért nem veszett öt éve. Vagy az Öböl háború idején. Vagy az afgán, iraki, stb. beavatkozás idején. Stb. Mert akkor nem indultak meg millók. Most is elsősorban az arab/perzsa világon belül mozognak, de egy kisebbségüket idáig is elüldözi.

A mi (európai) nemzetállamosdink és az ázsiai, afrikai problémák közé egyébként nem tennék egyenlőségjelet. Nálunk általában valóban nemzet-alapon történik a dolog (nem mindig, lásd írek), arrafelé viszont inkább kultúra, vallás vezérel. Távolabb áll egymástól (jobban utálja egymást) egy iraki siíta és szunnita, mint az azonos irányzathoz tartozó mondjuk jemeni és nigériai fanatikus, pedig az egyik arab, a másik meg fekete afrikai, és még a nyelvük is más.

A kultúrális/nyelvi asszimiláció egyébként sosem volt gyors a nagy tömegekben érkező bevándorlók esetén. Főleg, ha eltérő vallású és más hagyományokat ápoló népekről van szó. A rómaiak alatt is megtartották a saját kultúrájukat a provinciák - sőt magán Itálián belül is megmaradtak a különbségek, pedig az a kor bő fél évezredig tartott. A középkor sem volt más, és manapság is így van. Szvsz ez az emberi természetből fakad, tömbösen élve jobban kötődik a saját kultúrájához, mint kiszakadva abból.

(Egyébként meggyőződésem, hogy a kultúrális/vallási különbség önmagában nem lenne elég lenne az erőszakhoz, ellentétekhez. Sok korszak bizonyítja, hogy ha nincsenek egymás ellen uszítva a népek, akkor békésen megférnek egymás mellett. Más korszakok meg azt, hogy ha viszont felhergelik őket, akkor a minimális különbségek miatt is egymás torkának lehet hajtani őket. Lásd szerb-horvát ellentét a közelmúltból, a szomszédból.)peterk2005
Bár Sobrinak szoktam mindig ajánlani, de egyéb ideológistáknak is jó, Jared Diamond legalább a háborúkjárványokteknikák. Mer mi az alapvető mozgató rugó, a félelem az idegentől, mi az alapprogram öld meg az idegent? S igen bármely megideologizált őstársadalomba, a halandóság 100%-os rátáját az erőszakos halál adta. Most hogy OV nyomott egy 100km-mel arréb lerágott csontot a primitív ösztönöknek lehet tapsikolni, de mér érzem én úgy hogy ez a kommunikáció nem belső használatra van, hanem akkor már legyünk konteósok, ez annak szól, hogy távolodik a néppárttól s igyekszik a polulista szélsőjobbabe. Miccószmeggyszósz?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 607 — No 1 Lijiao Gong fan
Bunuel amúgy már a hetvenes években megírta, hogy az apokalipszis egyik lovasa túlnépesedés (a másik három a tudomány, a technológia és az információ). És bármilyen durván hangzik, de az atombomba feltalálásáig a háborúk voltak a "természetes" szelekció fontos elemei, mára viszont azért burjánzott el ennyire a népesség, mert totális háborút nem mer már senki indítani, mikor a legjobb eshetőség az, hogy a támadó fél is kiírtja ellenfelét, mielőtt őket kiírtanák.baggio
Ez elèg Malthus.Amadeus91
Es mar neki se volt igaza.. legalabbis ebben, de o meg a masodik ipari forradalom elott irta meg a nepesedeses konyvet. A kozgazdasagi elemzesei 1820 korul mar jobban ultek szvsz.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 408 — The only discipline that lasts, is self discipline
What?! Határozd meg kérlek, hogy mit tekintesz új hullámnak, mert persze csak ha az elmúlt pár évre gondolsz, akkor lehet igazad van, de a helyzet azért sokkal rosszabb ennél.baggio
Persze. Mi másra gondoltam volna, hiszen erről beszélgetünk. 😊 Mármint az arab tavasz óta bekövetkezett események (Líbia, Szíria, Irak, Isis, Jemen) hatására beindult menekülthullámról. Ezért veszik tengerbe manapság évente több ezer menekült, és ezért nem veszett öt éve. Vagy az Öböl háború idején. Vagy az afgán, iraki, stb. beavatkozás idején. Stb. Mert akkor nem indultak meg millók. Most is elsősorban az arab/perzsa világon belül mozognak, de egy kisebbségüket idáig is elüldözi.

Az igazán nagy baj, hogy a nagy nemzetállamosdi, a nyelv és kultúránk ápolása (ami inkább csak a saját életmódunk mindenki más fölé helyezését jelenti) nemcsak ránk, kelet-európaiakra jellemző, hanem a bevándorlókra is a vallással súlyosbítva, akik így képtelenek és nem is akarnak asszimilálódni, felvenni a befogadó ország sajátosságait. Az USA-ban is akadozik az olvasztótégely, mert lassan kitehetik a MEGTELT táblát, de legfőképp ez Európában a probléma igazi forrása. Ott (vagyis nekem itt, mert most kint vagyok) legalább az egyes államok nem "versengenek" egymással, utóbbiban meg minden ország fenn akarja tartani a szuveneritását. Tartom, hogy az EU csak föderációként maradhat életképes, és sajnos az olyan nyelveknek, mint a magyar, a napjai meg vannak számlálva.baggio
Hát én nem tudom mi lesz, erre nem merek jósolgatni. Azt se gondolta volna az emberiség, hogy a görög és római kor után ezer év sötétség jöhet. 😕

A mi (európai) nemzetállamosdink és az ázsiai/arab/afrikai (muszlim, stb.) problémák közé egyébként nem tennék egyenlőségjelet. Nálunk általában valóban nemzet-alapon történik a dolog (nem mindig, lásd írek), arrafelé viszont inkább a vallás vezérel. Egy iraki siíta és szunnita úgy képes gyűlölni egymást, hogy simán kiírtja a másik családját is, pedig a nyelvük, szokásaik, életmódjuk azonos, és ott élnek egymás mellett évszázadok óta. Eközben meg egy jemeni iszlamista fanatikus és egy nigériai Boko Haram tag testvérként tekint egymásra, pedig az egyik arab, a másik meg fekete afrikai. Még a nyelvük is más.

A kultúrális/nyelvi asszimiláció egyébként sosem volt gyors a nagy tömegekben érkező bevándorlók esetén. Főleg, ha eltérő vallású és más hagyományokat ápoló népekről van szó. A rómaiak alatt is megtartották a saját kultúrájukat a provinciák - sőt magán Itálián belül is megmaradtak a különbségek, pedig az a kor bő fél évezredig tartott. A középkor sem volt más, és manapság is így van. Szvsz ez az emberi természetből fakad, tömbösen élve jobban kötődik a saját kultúrájához, mint kiszakadva abból.

(Egyébként meggyőződésem, hogy a kultúrális/vallási különbség önmagában nem lenne elég lenne az erőszakhoz, ellentétekhez. Sok korszak bizonyítja, hogy ha nincsenek egymás ellen uszítva a népek, akkor békésen megférnek egymás mellett. Más korszakok meg azt, hogy ha viszont felhergelik őket, akkor a minimális különbségek miatt is egymás torkának lehet hajtani őket. Lásd szerb-horvát ellentét a közelmúltból, a szomszédból.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 223
Bunuel amúgy már a hetvenes években megírta, hogy az apokalipszis egyik lovasa túlnépesedés (a másik három a tudomány, a technológia és az információ). És bármilyen durván hangzik, de az atombomba feltalálásáig a háborúk voltak a "természetes" szelekció fontos elemei, mára viszont azért burjánzott el ennyire a népesség, mert totális háborút nem mer már senki indítani, mikor a legjobb eshetőség az, hogy a támadó fél is kiírtja ellenfelét, mielőtt őket kiírtanák.baggio
Ez elèg Malthus.
több mint 10 éve
r.baggio New York Giants New Mexico Lobos 64 360 — no es importante
Bunuel amúgy már a hetvenes években megírta, hogy az apokalipszis egyik lovasa túlnépesedés (a másik három a tudomány, a technológia és az információ). És bármilyen durván hangzik, de az atombomba feltalálásáig a háborúk voltak a "természetes" szelekció fontos elemei, mára viszont azért burjánzott el ennyire a népesség, mert totális háborút nem mer már senki indítani, mikor a legjobb eshetőség az, hogy a támadó fél is kiírtja ellenfelét, mielőtt őket kiírtanák.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
r.baggio New York Giants New Mexico Lobos 64 360 — no es importante
"Egész Európába nem érkezett összesen néhány százezernél több menekült eddig az új hullámban."

What?! Határozd meg kérlek, hogy mit tekintesz új hullámnak, mert persze csak ha az elmúlt pár évre gondolsz, akkor lehet igazad van, de a helyzet azért sokkal rosszabb ennél. Az igazán nagy baj, hogy a nagy nemzetállamosdi, a nyelv és kultúránk ápolása (ami inkább csak a saját életmódunk mindenki más fölé helyezését jelenti) nemcsak ránk, kelet-európaiakra jellemző, hanem a bevándorlókra is a vallással súlyosbítva, akik így képtelenek és nem is akarnak asszimilálódni, felvenni a befogadó ország sajátosságait. Az USA-ban is akadozik az olvasztótégely, mert lassan kitehetik a MEGTELT táblát, de legfőképp ez Európában a probléma igazi forrása. Ott (vagyis nekem itt, mert most kint vagyok) legalább az egyes államok nem "versengenek" egymással, utóbbiban meg minden ország fenn akarja tartani a szuveneritását. Tartom, hogy az EU csak föderációként maradhat életképes, és sajnos az olyan nyelveknek, mint a magyar, a napjai meg vannak számlálva.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 5 361 — E/1
Viktor....😀
több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 607 — No 1 Lijiao Gong fan
Olvastam valahol, hogy a nemzetállam-tudat az utóbbi 200 év legnagyobb mérge. Első számú halál-ok, megelőzi a nagy járványokat, és az összes szenvedélybetegséget és az abból eredő halálozást is. Nyilván sarkított és ezért hamis is, de az biztos, hogy nagyon sok minden ami a nemzetállam fogalomhoz társul az leginkább csak arra jó, hogy konfliktusokat szüljön. (Pl. egy nép kultúrájának megmaradása mennyiben köthető a nemzetállam létéhez? Köthető egyáltalán? Ötszáz évig megvoltunk nélküle, és megmaradt a kultúránk. A zsidóknak kétezer évig nem volt saját államuk, és megmaradt a kultúrájuk. A kurdoknak sosem volt saját államuk, és van kultúrájuk, stb.)peterk2005
Olyanokat is kérek akiknek megszűnt a kultúrájuk, mert nem volt államuk😊 Vagy eltűntek a "süllyesztőben".

A probléma ott van, hogy munkanélküliség van szinte mindenhol! Automatizálva van minden, amit régen megcsinált 20 ember, azt ma megcsinál 2 gép 4 emberrel. De a föld lakossága csak nő, csak nő, csak nő... De minek? Kaja egyre kevesebb, fogynak a nyersanyagok. Ehhez jönnek még a főleg Usa által kirobbantott háborúk, amik milliónyi menekültet generálnak. Szíria, Líbia, Afganisztán, Irak. Rendet is kéne rakni, nem csak otthagyni őket a kakikban, hogy gyilkolásszák egymást!
Én igenis nagyon aggódom Európáért és azon belül a magyarokért is. Elismerem, hogy még nem érezzük a veszélyt, nekünk a cigánysággal van problémánk (és egyre jobban nő), de aki járt már Európa másik részén az tudja miről beszélünk. Lehet próbálják megelőzni a bajt!NB2
1. A munkanelkuliseeg alapvetoen nem baj, eppugy ahogy mondjuk az inflacio se. Sot, jo hogy van.. csak a szintje es stabilitasa a fontos. De ez egy eleg hosszu tema.

2. Amit 20 ember az angol manufakturaban gyartott le 150-200 eve, azt most Vietnamban gyartjak, de szerencsere talan nagyobb productivitasssal.. milyen jo is volt amikor Europaban volt 16 oras munkanap vagy a gyerekmunka.

50 ev mulva meg Burundiban vagy Bissau-Guineaban fogjak majd.

A nyersanyaghianyos panik meg szinten vicces, plane ha 25 ev mulva Teslaval jar majd mondjuk mindenki.. es persze allando uj olajmezoket se talalunk kb napi/heti rendszeresseggel..

3. Erdekelne a megoldasod a Kozel-Keletre, Irakra, Afganisztanra.. amikor ugye Camp Davidert beke Nobel-jar, nagyon szivesen felterjesztelek en is, ha esetleg nalad van kristalygomb.

PS: jartam Europa es a vilag masik reszen. Dolgoztam szikh, Hindu, muszlim es Buddhista vallasu indiai kollegakkal, pakisztanival, kameruni, nigeriai, algeriai-francia, stb-stb. Egyetemen afgan, torok, egyiptomi evfolyamtarsam is volt. Azok kozul akiket valaha megismertem, a legnagyobb seggfejek nemzetiseguk alapjan altalaban az kanadaiak/angolok/magyarok voltak 😊

Valoszinuleg azert mert kozuluk tobbel talalkoztam, szoval sima statisztika. Ezen nemzetek kepviseloi kozt is boven akadtak udvarias, szorgalmas, jo fej emberek.

Szoval egy ilyen tulajdonsag sohasem egy nemzet vagy kultura (kizarolagos) sajatja.

Sot, szvsz epp a szamtalan kaliforniai kinai vagy londoni indiai vasutepito, dokkmunkas, vagy mosodas, elso generacios bevandorlo szamara a kemeny munka adta meg a kiemelkedes lehetoseget, es ezt aztan a gyerekeikbe is beleneveltek. Es azt is, hogy tanulni kell, kulonben napi 16-18 oraban ok is kovet fejtenek/ruhat mosnak majd.. Ezaltal a masodik generacio, aki pedig mar ott szuletett es tanult, az mar a "szellemi" szakmakban is tonkreveri a homegrown angolszasz feher gyerekeket, mert jobban futi oket a motivacio.

Ez meg az en teoriam.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Ha nem ismerek ,akkor nem létezik?ZoliZoltán
Ha létezik, akkor valahonnan tudsz róla feltételezhetően. Felmérés, tanulmány egyéb?
Az ilyen alfahíreket meg kurucokat ha lehet zárjuk ki. 😊peterk2005
Viktor mondta. meg azt is, hogy elviszik a munkát előlünk.
több mint 10 éve
Olyanokat is kérek akiknek megszűnt a kultúrájuk, mert nem volt államuk😊 Vagy eltűntek a "süllyesztőben".NB2
Nos, nem nagyon tudok ilyent. Segítsd, biztosan van, de tényleg nem jut eszembe egy sem. 😊 A tisztánlátás kedvéért: nem az erőszakkal leigázott és teljesen kiirtott, legyilkolt népekről beszélek - mayák például. -, hanem valamelyik ország, birodalom területén élő csoportokról. Akár olyanokról is, akiket elnyomtak.
Szerk.: A legközelebbi ami eszembe jut: a conwalliak (a 7 kelta nép egyike). Teljesen ők sem haltak ki (a mai napig élnek Dél-nyugat Angliában), de a kultúrájuk egy része feledésbe merült, és a nyelvüket is alig beszéli már valaki. (Az is igaz persze, hogy kérdés, hogy kijár-e az ilyen csoportoknak az önálló nemzet megnevezés, hiszen kb. annyi különbség amennyi őket megkülönbözteti, annyi a magyar honfoglaló törzsek között is volt.)

A probléma ott van, hogy munkanélküliség van szinte mindenhol! Automatizálva van minden, amit régen megcsinált 20 ember, azt ma megcsinál 2 gép 4 emberrel. De a föld lakossága csak nő, csak nő, csak nő... De minek? Kaja egyre kevesebb, fogynak a nyersanyagok. Ehhez jönnek még a főleg Usa által kirobbantott háborúk, amik milliónyi menekültet generálnak. Szíria, Líbia, Afganisztán, Irak. Rendet is kéne rakni, nem csak otthagyni őket a kakikban, hogy gyilkolásszák egymást!NB2
Hogyan kéne rendet rakni? Ha odamegy a nyugat akkor az a baj, ha nem megy oda, akkor az a baj. Egyébként a menekültek azóta jönnek nagy számban, amióta "eljött" onnan a nyugat, és maguk között háborúznak. A saria, a siita-szunnita ellentét, stb. éppen azokban az időkben csendesedik, amikor valami - általában a nyugat által támogatott - diktátor el tudja nyomni a természetes társadalmi mozgásokat. Ha ez nem jön össze, akkor forrong az egész régió. Nem hiszem, hogy ezt rövid távon meg lehet oldani.

Én igenis nagyon aggódom Európáért és azon belül a magyarokért is. Elismerem, hogy még nem érezzük a veszélyt, nekünk a cigánysággal van problémánk (és egyre jobban nő), de aki járt már Európa másik részén az tudja miről beszélünk. Lehet próbálják megelőzni a bajt!NB2
Én Európa elég sok részén jártam/éltem, de ott a baj nem valami új folyamat eredménye. A németeknél a török bevándorlók már 2., 3. generációja él nagy számban, a franciáknál sem a friss bevándorlók, hanem a volt gyarmatokról érkezők vannak nagy számban, ahogy az angoloknál is. A gond egyedül Olaszországban van az EU-n belül. De nem gondolom, hogy ez a mostani hullám valami hosszú távú folyamat kezdete lenne. Az arab tavasz és az utána következő erőszakhullám megindította a népeket, de ez le is fog csitulni, ahogy a nagy tűz valamelyest csitul. (Elaludni nem fog, de egy Libanon, Irak, Afganisztán korábban nem volt elég a megindulásra.)

Egyébként Európát - az EU részét legalábbis - az egésznek így is csak a legszéle csípi el. Egész Európába nem érkezett összesen néhány százezernél több menekült eddig az új hullámban, ami a 400 milliós lakossághoz mérten kutyafüle. (És a már itt élő másod-sokad generációsok számához mérten is.) Eközben pl. Törökországba egyedül kb. 2 millió menekült érkezett. És hallasz róla? Kiabálnak a törökök, hogy veszélybe került az országuk? Nem nagyon.

több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 339 — zászló zászló szív
 www.ted.com/talks/rainer_strack_the_surprising_workforce_crisis_of_2030_and_how_to_start_solving_it_now

Nagyon jó előadás, 12 perc van magyar felirat hozzá. Röviden összefoglalva: 20 éven belül pont a képzettséggel rendelkezők lesznek kevesen, a munkaerő vándorlása kívánatos, és jobb munkahelyek kellenek.

több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 470 — nabege2@yahoo.com
Olvastam valahol, hogy a nemzetállam-tudat az utóbbi 200 év legnagyobb mérge. Első számú halál-ok, megelőzi a nagy járványokat, és az összes szenvedélybetegséget és az abból eredő halálozást is. Nyilván sarkított és ezért hamis is, de az biztos, hogy nagyon sok minden ami a nemzetállam fogalomhoz társul az leginkább csak arra jó, hogy konfliktusokat szüljön. (Pl. egy nép kultúrájának megmaradása mennyiben köthető a nemzetállam létéhez? Köthető egyáltalán? Ötszáz évig megvoltunk nélküle, és megmaradt a kultúránk. A zsidóknak kétezer évig nem volt saját államuk, és megmaradt a kultúrájuk. A kurdoknak sosem volt saját államuk, és van kultúrájuk, stb.)peterk2005
Olyanokat is kérek akiknek megszűnt a kultúrájuk, mert nem volt államuk😊 Vagy eltűntek a "süllyesztőben".

A probléma ott van, hogy munkanélküliség van szinte mindenhol! Automatizálva van minden, amit régen megcsinált 20 ember, azt ma megcsinál 2 gép 4 emberrel. De a föld lakossága csak nő, csak nő, csak nő... De minek? Kaja egyre kevesebb, fogynak a nyersanyagok. Ehhez jönnek még a főleg Usa által kirobbantott háborúk, amik milliónyi menekültet generálnak. Szíria, Líbia, Afganisztán, Irak. Rendet is kéne rakni, nem csak otthagyni őket a kakikban, hogy gyilkolásszák egymást!
Én igenis nagyon aggódom Európáért és azon belül a magyarokért is. Elismerem, hogy még nem érezzük a veszélyt, nekünk a cigánysággal van problémánk (és egyre jobban nő), de aki járt már Európa másik részén az tudja miről beszélünk. Lehet próbálják megelőzni a bajt!
több mint 10 éve
Dugd már fel a diplomádat. mikor nincs szakember....20 év múlva mindenki irodában fog ülni mert egyik agyoniskolázott sem ért semmihez,csak elméletben....
Vagy a diplomákkal otthon ülők is sokat dolgoznak?Mert túlképzettek és nem kellenek sehova?
Meg 80 ezerért nem fognak dolgozni mivel van diplomájuk?ZoliZoltán
Eszem faszom megáll.... 😀 Én is befejezem inkább. 😀peterk2005
Miért,nem ez a szöveg?Túlképzett...
Ha nyugdíjba mennek a most 50-60 éves jó munkás emberek,ki lesz utánuk?A sok elméleti ember?
A jobb pozíciókban a balfaszok,akik csak a protekció miatt vannak ott de nem értenek semmihez....
több mint 10 éve
 alfahir.hu/kotelezo_holokausztoktatas_nem_hagyjak_magukat_a_pazmany_hallgatoi

www.deres.tv/20150605/egy-veszpremi-kozepiskolaban-trianon-gyasznapjan-holokauszt-megemlekezes-volt
ZoliZoltán
Nagyon fontos hírek. Ja nem.
Amadeus91
Ezért tartunk ott, ahol....
több mint 10 éve
Dugd már fel a diplomádat. mikor nincs szakember....20 év múlva mindenki irodában fog ülni mert egyik agyoniskolázott sem ért semmihez,csak elméletben....
Vagy a diplomákkal otthon ülők is sokat dolgoznak?Mert túlképzettek és nem kellenek sehova?
Meg 80 ezerért nem fognak dolgozni mivel van diplomájuk?ZoliZoltán
Eszem faszom megáll.... 😀 Én is befejezem inkább. 😀

több mint 10 éve
Tényleg leálltok érvelni ennek a hülyének?Schleck
Igen,már megint hülye akinek más a véleménye.Lényeg,hogy te egy nagyon okos ember vagy.
több mint 10 éve

peterk2005
Dugd már fel a diplomádat.
mikor nincs szakember....20 év múlva mindenki irodában fog ülni mert egyik agyoniskolázott sem ért semmihez,csak elméletben....

Meg 80 ezerért nem fognak dolgozni mivel van diplomájuk?
több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Tényleg leálltok érvelni ennek a hülyének?

több mint 10 éve
Látom ég most sem sikerült megérteni,nem baj.Majd talán egyszer.ZoliZoltán
Mit nem sikerült megérteni, segíts már? Azt állítottad, hogy az ide jövők segélyért jönnek, nem hajlandóak dolgozni sem. Ez úgy bullshit, ahogy van.

Kezdjük ugye onnan, hogy akik segélyért jönnek, azoknak regisztrálniuk kell magukat, mert illegalitásban nem kapnak segélyt. Ez ugye megvan? Aki illegálisan van itt, az lehet, hogy nem dolgozik (nem is dolgozhat), de segélyt sem kap, az biztos. Namost, ha viszont regisztrálták magukat, akkor "bekerülnek a rendszerbe", azaz vannak adatok róluk. Az adatokról beraktam pár képet. Az ide érkező, _regisztrált_ (tehát segélyre, szociális ellátásra, egészségügyi ellátásra egyáltalán jogosulttá vált) emberek jobban képzettek, mint az itt élő magyarok. Magasabb arányban helyezkednek el, kisebb a munkanélküliségi arány náluk (pedig kezdetben nyelvtudás hiánnyal, hátrányból indulnak).

Namost, azok pedig, akik nincsenek a rendszerben, azaz illegálisan vannak itt, azok semmilyen formában nem kaphatnak segélyt. Még a bevándorlókat ellátó táborokban sem kapnak egy ingyen ebédet sem, mert ahhoz is regisztrálni kell előbb őket. Ergo ők társadalmon kívüliek. Namost, ha ezek olyan sokat lennének, mint amivel ijesztegetik manapság a népet, akkor nem kéne nekik valahol feltűnniük? Nem kéne valahol - erdőkben, parkokban, akárhol - időnként rájuk bukkanni? Mint ahogy Olaszországban, Spanyolországban, stb. rájuk is bukkannak, náluk tele is van az ország ilyen táborokkal...

több mint 10 éve
Látom ég most sem sikerült megérteni,nem baj.Majd talán egyszer.
több mint 10 éve
Látom sikerült a lényeget elolvasni,ja nem.
Csak tudom,hogy "jól van,ez csak pletyka",jönne a válasz.ZoliZoltán
Mit vársz egy olyan mondatra, hogy úgysem érdekel mit írtok? Tanulmányt? 😊

Berakok neked pár képet, aztán ha akarod nézz utána a többinek. Ha meg nem, akkor maradj annál, hogy a kollegáid tudják...

több mint 10 éve
Ha nem ismerek ,akkor nem létezik?

Egyébként nincsenek ilyen ismerőseim....
(amit írnék,hogy hallom nem egy kollégától...stb,az csak pletyka-reakciókra meg nincs szükségem)
Véleményemen úgy sem változtattok..ZoliZoltán
Jaj, te szegény strucc. Csak ne aszfalton, még kár érné a buksidat.gdavid
Neked is szeretnék gratulálni. 😉
több mint 10 éve
Látom sikerült a lényeget elolvasni,ja nem.

Csak tudom,hogy "jól van,ez csak pletyka",jönne a válasz.
több mint 10 éve
Ha nem ismerek ,akkor nem létezik?
Egyébként nincsenek ilyen ismerőseim....
(amit írnék,hogy hallom nem egy kollégától...stb,az csak pletyka-reakciókra meg nincs szükségem)
Véleményemen úgy sem változtattok..ZoliZoltán
Ez egy nagyon erős mondat volt tőled. Tanultál a nemzeti konzultáció sikeréből? 😀