USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 4 éve
esélytelen, egy személyigazolvány sértené a jogaikatNézni fogjuk még ezt egy ideig, mielőtt )valószínűleg végül valamikor majd a jövőben szövetségi szinten) pont kerül a dolog végére valami egységes szabályzattal, megadva a kötekező adattartalom kereteit, a lakosságarányosan minimálisan kötelező dropboxot, választási körzetek számát ésatöbbi.amugy nyilvan europai szemmel ennek lenne a legtobb ertelme, de nekem azert vannak eros ketsegeim, hogy ez a kozeljovoben (kb 10-15 ev) megvalosul-e odaat. aztan ha megprobaljak atvinni akkor megint fellazad a del es jon egy polgihaboru 😊
peterk2005
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mérhetetlenül "vicces" és felháborító egyben hogy az amcsik bárkinek is osztják az ész a demokráciájukról és exportálják kéretlenül a világba. a világ civilizáltabb felén(gyakorlatilag mindenhol) ezerszer jobb , igazságosabb és törvényesebb módja van annak hogy egy állampolgár leadja a szavazatát. Mérhetetlenül szánalmas, hogy bármiféle személyazonosító irat nélkül valaki szavazatot adhat le. és ne jöjjenek a amcsik a szegényekkel. Mindenhol vannak a világban és sokkal szegényebbek is náluk. ideje már hogy komolyabb leckét kapjanak a világtól és a valós helyükre kerüljenek.
Steelers fan
több mint 4 éve
Az értelmére céloztam, nem a pontos leírásra. Az ott van többször, nem idéztem telóról, bocsi. 😊Bocsi csebi, de tökéletesen érthető volt az első pont "jelenleg ésszerű" megfogalmazása."jelenleg esszeru" nem is szerepelt az eredeti mondatban btw, de en epp ezert tettem oda kerdojelet (ugye ezzel kezdtem), hogy igy ertette-e, mert akkor ez egy eros kijelentes. sztem a hiszen szo nem volt tul jo valasztas.
kristóf17
csebi
több mint 4 éve
Bocsi csebi, de tökéletesen érthető volt az első pont "jelenleg ésszerű" megfogalmazása."jelenleg esszeru" nem is szerepelt az eredeti mondatban btw, de en epp ezert tettem oda kerdojelet (ugye ezzel kezdtem), hogy igy ertette-e, mert akkor ez egy eros kijelentes. sztem a hiszen szo nem volt tul jo valasztas.
kristóf17
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Nézni fogjuk még ezt egy ideig, mielőtt )valószínűleg végül valamikor majd a jövőben szövetségi szinten) pont kerül a dolog végére valami egységes szabályzattal, megadva a kötekező adattartalom kereteit, a lakosságarányosan minimálisan kötelező dropboxot, választási körzetek számát ésatöbbi.amugy nyilvan europai szemmel ennek lenne a legtobb ertelme, de nekem azert vannak eros ketsegeim, hogy ez a kozeljovoben (kb 10-15 ev) megvalosul-e odaat. aztan ha megprobaljak atvinni akkor megint fellazad a del es jon egy polgihaboru 😊
peterk2005
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Bocsi csebi, de tökéletesen érthető volt az első pont "jelenleg ésszerű" megfogalmazása.
több mint 4 éve
Nyilvánvaló, hogy arra megy ki a játék, hogy azokat a lehetőségeket szűkítsék, amiket a kékek használnak inkább, és azokat ne, amiket a piros szavazók. Mind olyan szabályozók ezek, amikre egyenként azt lehet mondani, hogy "makes sense", hiszen mit számít még az a 4 szám, vagy el lehet menni másnap is, ha az épület be van zárva. Vagy a fényképes igazolvány. Totally makes sense, nemigaz? Nekünk biztosan, hiszen abba születtünk, hogy tele van a tárcánk fényképes igazolványokkal. Node, az USA-ban nincs "személyi igazolvány". A személyi igazolásra szóló okmányok közül meg csak a driving license/id card és az útlevél fényképes. Utóbbit a legtöbben akik nem utaznak külföldre nem váltják ki. Előbbi az általános, szinte mindenkinek van, hiszen szinte mindenki vezet. Ezért fontos is, aki kocsiba ül (egyes államokban bármilyen járgányra, biciklire is), annak hordania kell. De ha nem vezet - nem túl sok ember van ilyen, de pont nagyvárosok külvárosaiban azért bőven akad aki buszozik / vonatozik, annak nem kell cipelnie, és nem is használja kb. semmire. Annyi haszna van, mint nekünk az útlevelet cipelni, ha sose megyünk külföldre. Le is jár, nem is újítjuk meg. Osztán négy évente egyszer egy választás miatt be kéne mászni kiváltani / megújítani. Százból kettő nem fog ennyit mászni azért, hogy szavazhasson. Valószínűleg ezek többsége se fehér vidéki lesz, aki a pickupjában tölti a napjai felét, hanem buszozós külvárosi kisebbségi.
Szóval nyilvánvaló, hogy mire megy ki a játék. Teletűzdelni a választási szabályokat "makes sense" pontokkal, amik papíron tényleg azok. Csak minek. Georgiában háromszor számolták át a szavazatokat, abból egyszer kézzel, és nemhogy wide spread voting fraud-t nem találtak, de elszórt eseteket is ritkán. De az absentee voting akkor se megnyugtató, írassuk még oda X vagy Y számot is az aláírás mellé. Biztonságosabb lesz? Nem, de lehet, hogy 100-ból ketten elb*sszák, és akkor azokat ki lehet dobni. 80% eséllyel kék szavazat lesz. Tegyük be a szavazat gyűjtőket épületen belülre. Mert kívül feltörték őket? Nem, de az épületet be lehet zárni és akkor a gyűjtő se elérhető. Százból kettő visszafordul és sose dobja be. 80% eséllyel az is kék lesz. Ésatöbbi.
Szóval, ha igazán javítani akartak volna a dolgokon, akkor azért ezek mellett valahol csak fel kellett volna tűnnie valami szabálynak arra is - mert ez viszont bizonyos környékeken tényleg gond - hogy a sűrűn lakott helyeken tipikus, hogy 4-5-6-8-10 órákat kell sorban állni választás napján. Szabályozzunk már akkor úgy, hogy ott dupla annyi szavazókört hozunk létre, hogy csak fele annyit kelljen. De ide már nem jut az újító, jobbító szándékból, itt már elfogy a szufla.
Ez van. Ez is a politikai játszma része, csakúgy, mint a gerrimandering. A repik élnek vele mostanság inkább, mert a demográfiai mutatók számukra kedvezőtlenek. Éppen ezért - mivel szöges az ellentét a két nagy párt érdekei között, a kékek kb. mindenkit ebéddel várnának az urnáknál, mert nekik az a jó, a pirosak meg egy eszprerente keresztrejtvényt is ráraknának a borítékra kötelezően kitöltendően, mert nekik meg az a jó -, emiatt nem hiszem, hogy bipartisan egyetértő megoldás lesz ezekre a közeljövőben. Főleg nem a billegő államokban, ahol ezek tényleg befolyásolhatnak is egy-egy eredményt. Úgyhogy ütik egymást, az egyik próbálja agyonszabályozni úgy, hogy neki legyen jó, a másik próbálja lazítani a szabályokat, ahol neki az a jó. Nézni fogjuk még ezt egy ideig, mielőtt )valószínűleg végül valamikor majd a jövőben szövetségi szinten) pont kerül a dolog végére valami egységes szabályzattal, megadva a kötekező adattartalom kereteit, a lakosságarányosan minimálisan kötelező dropboxot, választási körzetek számát ésatöbbi.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
1.1. "Szoval ott vagyunk, hogy helyi hatalmi jatszma, ami ezuttal jozan esz menten tortenik, hiszen a repiknek ez az erdeke" -> Oszinten, ezt nem tudod ertelmezni megfeleloen? Meg az "ezuttal" is ott van, hogy iranyt mutasson.1. Ne kelljen mar a magyaromat ertelmezni: Jelen esetben roppant epeszu, vedheto, sot, kivanatos valtoztatasokat visznek at a repik, ami tortenetesen egybeesik az erdekeikkel. Tessek. Ertelmeztem.1. nem kellett ertelmezni a magyarodat, tortenetesen azt irtad, es ugy abban a formaban (ezert is hagytam benne en pontosan).
2. Ha elolvastad volna, lent ezekrol is irtam.
Semmi ordogtol valo nem tortent, de serultek a demokrata erdekek, akik erre kicsit tulporgettek a gepezetet meg a narrativa, stacey Abrams miatt is foleg. Aztan most probalnak kifarolni. Kozben a demokrata allamokkal ahol hasonlo szabalyok vannak, nincs gond. Kinaval ezek a vallalatok uzletelnek. De ez a legsotetebb Jim Crow korabeli szegregaciot idezik, ami ellen mindenki akinek lelkiismerete van, fel kell szolalnia.
Nem.
Valoban, probaljak elcsatornazni a valasztas lehetoseget a szurkezonas, 3. feles, szavazatbegyujtos, demokrata csoportos terrol a hgayomanyos, jelenj meg egy allami szavazohelyen, igazold magad es szavazz formaba.
undisputedly
2. elolvastam, azert nem ilyen osszefuggesekben irtal ezekrol, epp ezert emeltem ki 3 dolgot (amibol az egyik tortenetesen boviti a lehetosegeket). gondoltam kiegeszitelek, de ugy latszik mar ez is problema, elnezest a tobbiektol is, hogy nekik is probaltam volna arnyalni, de leginkabb toled.
3. Kinat tovabbra sem ertem, hogy jon ide, egy georgiai valasztasi torveny kapcsan.
mind ezek mellett abban egyetertunk, hogy itt a demokratak rugtak egy hatalmas ongolt, es ezt kinos es nehez maskepp is magyarazniuk. repik megkoszontek a lehetoseget.
csebi
Na neked sikerult ezt ugy ertelmezni, hogy szerintem a repi erdekek mindig egybeesnek a jozan esszel: "? hmmm. repik erdeke az csak jozan esz menten tortenhet?"
Es meg utana kardoskodsz is mellette.
undisputedly
ha azt irtad volna eredendoen, hogy pl ami ezuttal a jozan esz menten tortenik es egyuttal egybe is esik a repi erdekekkel nem lenne baj. de nem ezt jelenti a hiszen sztem.
amikor magyaraztad mar azzal nincsen semmi bajom, de nem ilyen ertelemben olvastam eloszor, ezert is inditottam kerdojellel.
2. pl. 4. pontban nalad szo sincsen arrol, hogy non-business hourban nem lesz elerheto (mint ahogy eddig elerheto volt), sztem ez igen is arnyalja, amit irtal, de lehet bennem van a hiba...
amugy peldaul ezt nem is ertem, hogy miert volt baj, hogy non-business hourban is lehetett beledobni? ezt tortenetesen meg tudod magyarazni, hogy miert szuri ki a szurkezonas szavazatokat?
3. MLB meg rohej mas szempontbol is, es felesleges mediahisztikeltes, amit ezzel csinalnak most.
Szerkesztette: csebi
több mint 4 éve
1. "Szoval ott vagyunk, hogy helyi hatalmi jatszma, ami ezuttal jozan esz menten tortenik, hiszen a repiknek ez az erdeke" -> Oszinten, ezt nem tudod ertelmezni megfeleloen? Meg az "ezuttal" is ott van, hogy iranyt mutasson.1. Ne kelljen mar a magyaromat ertelmezni: Jelen esetben roppant epeszu, vedheto, sot, kivanatos valtoztatasokat visznek at a repik, ami tortenetesen egybeesik az erdekeikkel. Tessek. Ertelmeztem.1. nem kellett ertelmezni a magyarodat, tortenetesen azt irtad, es ugy abban a formaban (ezert is hagytam benne en pontosan).
Semmi ordogtol valo nem tortent, de serultek a demokrata erdekek, akik erre kicsit tulporgettek a gepezetet meg a narrativa, stacey Abrams miatt is foleg. Aztan most probalnak kifarolni. Kozben a demokrata allamokkal ahol hasonlo szabalyok vannak, nincs gond. Kinaval ezek a vallalatok uzletelnek. De ez a legsotetebb Jim Crow korabeli szegregaciot idezik, ami ellen mindenki akinek lelkiismerete van, fel kell szolalnia.
Nem.
Valoban, probaljak elcsatornazni a valasztas lehetoseget a szurkezonas, 3. feles, szavazatbegyujtos, demokrata csoportos terrol a hgayomanyos, jelenj meg egy allami szavazohelyen, igazold magad es szavazz formaba.
undisputedly
2. elolvastam, azert nem ilyen osszefuggesekben irtal ezekrol, epp ezert emeltem ki 3 dolgot (amibol az egyik tortenetesen boviti a lehetosegeket). gondoltam kiegeszitelek, de ugy latszik mar ez is problema, elnezest a tobbiektol is, hogy nekik is probaltam volna arnyalni, de leginkabb toled.
3. Kinat tovabbra sem ertem, hogy jon ide, egy georgiai valasztasi torveny kapcsan.
mind ezek mellett abban egyetertunk, hogy itt a demokratak rugtak egy hatalmas ongolt, es ezt kinos es nehez maskepp is magyarazniuk. repik megkoszontek a lehetoseget.
csebi
Na neked sikerult ezt ugy ertelmezni, hogy szerintem a repi erdekek mindig egybeesnek a jozan esszel: "? hmmm. repik erdeke az csak jozan esz menten tortenhet?"
Es meg utana kardoskodsz is mellette.
2. A masodik es negyedik pontot ha megnezted volna, egy az egyben irtam roluk. Milyen kontextus hianyzott? 😀
3. Az MLB szerint a liga ertekeit nem reprezentalna kelloen, ha az All-Star meccset a terbek szerint Atlantaban rendeznek, ezert vittek el. Na most az, hogy egy nepirto, rabszolga munkat alkalmazo kinaval uzletelnek, az ezek szerint belefer az ertekeikbe? 😀
"I have decided that the best way to demonstrate our values as a sport is by relocating this year’s All-Star Game and MLB Draft."
több mint 4 éve
1. Ne kelljen mar a magyaromat ertelmezni: Jelen esetben roppant epeszu, vedheto, sot, kivanatos valtoztatasokat visznek at a repik, ami tortenetesen egybeesik az erdekeikkel. Tessek. Ertelmeztem.1. nem kellett ertelmezni a magyarodat, tortenetesen azt irtad, es ugy abban a formaban (ezert is hagytam benne en pontosan).
Nem.
undisputedly
több mint 4 éve
1. Ne kelljen mar a magyaromat ertelmezni: Jelen esetben roppant epeszu, vedheto, sot, kivanatos valtoztatasokat visznek at a repik, ami tortenetesen egybeesik az erdekeikkel. Tessek. Ertelmeztem.undisputedlycsebi
Nem.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Szoval ott vagyunk, hogy helyi hatalmi jatszma, ami ezuttal jozan esz menten tortenik, hiszen a repiknek ez az erdeke,? hmmm. repik erdeke az csak jozan esz menten tortenhet? azert ez egy eros kijelentes.
undisputedly
amugy igen a korabbi szavazasi rendszert ugy reformaljak, hogy sok mindent korlatoznak, szigoritanak.
amugy itt van egy nytimes cikk errol, a torvenybol valo konkret hivatkozasokkal:
www.nytimes.com/2021/04/02/us/politics/georgia-voting-law-annotated.html
csak egy-ket dolog, ami azert tobb mint erdekes:
If they fail to follow all the new steps, like printing a date of birth or in some cases including partial Social Security numbers, their ballots could be tossed out.
There won’t just be fewer drop boxes. Instead of 24-hour access outdoors, the boxes must be placed indoors at government buildings and early-voting sites and will thus be unavailable for voters to drop off their ballots during evenings and other nonbusiness hours.
van, ami lehetoseget bovit amugy:
The provision also adds a second required Saturday of early voting (the previous law required only one), which will increase access to early voting in most of the state’s rural counties, where election administrators have often been short-staffed and have offered fewer hours of early voting.
amugy lenyegeben az tortenik, hogy a repik probaljak beszoritani a valasztasi lehetosegeket epp azokban a formakban, amikben a demokratak tul reprezentaltak. nemsokara eljutunk oda, hogy a demokrata countyk szavazatai csak felet fogjak erni, mert ez a repik erdeke, es igy a jozan esz menten tortenne?
több mint 4 éve
Azert ez nem teljesen igy van 😊repuk megoldják szépen hogy a munkások még kevésbé tudjanak elmenni szavazniA georgiai dolgokról senki semmit? Meg vagyok lepveMit csináltak már megint azok a huncut grúzok? 😊
r.baggio
warr_b
Negritis
Ugye most az tortent, hogy atment a valasztasi reform goergia allamban, amire az MLB elvitte az allstar meccset Atlantabol (50%-ban feketek lakjak) Coloradoba (meg nem olvastam pontosan hova, de az allamot 70% feherek lakjak). Es ez bekerult ugye a hiraramba. Biden amugy eloszor tamogatta a boycottot, aztan kicsit visszautott a dolog, akkor mar elhatarolodott tole.
Ez a georgiai valasztasi/szavazasi reformmal kapcsolatos balhe 2018-ra nyulik vissza es egy bizonyos Stacey Abrams nevu szelbalos demokrata kormyanyzojelolt veresegehez. O, kiszorulva barmilyen relevans hivatalbol, csalast kialtott, mondvan az, hogy csokkentettek a szavazohelyeket szamban, csalas volt, ezert kapott ki. Mivel tenyleges csalas nem volt, ezert arra hivatkozva nem ismerte el a vereseget (es meg most sem ismeri el), hogy a republikanusok rasszista kovetelmenyeket tamasztottak a szavazassal kapcsolatban, vagy a fekete kornyekeket szivattak aranytalanul a szavazoalloasok bezarasaval stb. Eleg nepszeru lett ugye az "Ellenallas" koraban, akkor meg Trump elnoksege alatt, bejarta a teljes legacy mediat, jol eladhato volt, meg a fekete populaciot meg kellett tartani, mert egyre tobben szavaztak jobbra.
Hillary Clinton 2.0 a no amugy, arrogans, nagykepu, tipikus politikus materia. Jott is Clinton es kampanyolt vele a valasztas utan, aldozatnak kikialtva Abramst, mondvan a nacik elvettek tole a kormanyzosagot, ugy ahogy az oroszok tole az elnokseget. Amugy a sztarok mar a vereseg elott is felsorakoztak mellette, Oprah pl. szaemelyesen kampanyolt mellette, ha jol emlekszem.
De vegul kikapott, nem lett semmilyen hivatala, igy elkezdett egy mozgalmat, ami arra alapozza a letezeset, hogy a georgiai valasztasokat meg kell reformalni, mert rasszistak. Kozben amugy eleg nagy energiat beletett, hogy o legyen Biden alelnokjeloltje, de az vegul nem jott ossze neki).
Amugy nem csak o, de egesz USA szinten a legfontosabb alapvetes, amit nem lehet szerintuk megkerdojelezni, az az, hogy fenykepes igazolvanyhoz kotni a valasztas lehetoseget, az rasszista, MERT a feketeknek nehezebb hozzajutni. Na szerintem ez mar onmagaban rasszista. Miert, ok hulyek ahhoz, hogy besetaljanak a hivatalba?
Szoval ezt a tetelt nem vitatva vadolnak meg minden kezdemenyezest ami fenykepes igazolvanyhoz probalja kotni a szavazast.
De mit is csinal ez a jogszabaly amit most hatalyba leptettek?
1) Az absentee ballot (tehat nem tudok elmenni szemelyesen, kuldjetek egy szavazolapot amit visszakuldok) kerelmet most mar nem 180 napig, hanem a valasztast meelozo 78 napig lehet kerni.
2) Amig eddig az absentee ballot hitelesitese ugy tortent, hogy alairtad siman, addig most mar valamilyen fenykepes igazolvanyod szamanak az utolso par szamjegyet ra kell irnod. Ha megsincs ilyen igazolvanyod, akkor a social security szamod utolso 4 szamjegyet kell rairnod.
3) Megszuntetik, hogy az allam automatikusan kipostaz minden szavazonak egy absentee ballot kerelmet, mostantol csak online lesz elerheto es letoltheto.
4) Kevesebb dropbox lesz es a meglevoket valamilyen kormanyepuletbe vagy szavazohelyisegbe viszik be, nem hagyjak kint az utcan.
5) A mobil, gurulo (kimegy ea szavazobusz) szavazohelyisegek mostantol csak vegszukseg eseten hasznalhatoak.
6) A valasztas napja elott 4 hetig lehet szemelyen eloszavazni. Ezt maximum reggel 7 es este 7 kozott tehetik meg. Na erre irta Negrities gondolom, hogy a melosokkal akarnak kiszurni, holott a korabbi szabaly meg azt irta "normalis uzleti nyitvatartast" kell kovetnie az oraknak, minden megye eldonthette maga, PLUSZ, most hozzaadtak meg egy vasarnapot az eloszavazashoz, tehat aki dolgozik het kozben, az most nem 1 hanem 2 vasarnap mehet el szavazni a valasztas elotti 4 hetes periodusban.
7) 3. felek, tehat pl erdekcsoportok vagy demokrata es republikanus mozgalmak nem oszthatnak etelt vagy italt a szavazohelyiseg 150 labas kozeleben. Ettol meg lesz viz stb., csak 3. felek nem osztogathatnak.
8) Ha rossz szavazohelyre mesz szavazni, tovabbra is leadhatod a szavazatod (provisional), de csak akkor, ha delutan 5 ora utan adod le. Ha korabban, akkor feltetelezik, hogy van idod atmennyi a valos szavazokorodbe.
9) Az allam hivatalnokai tobbe nem fogadhatnak el 3. felektol penzt a valasztas lebonyolitasara.
10) Az allam legfobb ugyesze fogja felugyelni fuggetlen felkent a valasztasi szabalysertes bejelento vonalat.
Na kb. ezek voltak a szavazat leadasahoz kotheto legfontosabb valtoztatasok amiket talaltam. Eleg jozanesz szaga van amugy, plusz rengeteg allam van, ahol legalabb ilyen, ha nem szigorubb valasztasi szabalyok vannak. Pl NY, ahova Chuck Schumer akarta atvitetni most az MLB All-start. De ezt senki nem mondja, mert most az a narrativa, hogy a tortenelem legsotetebb ideje tert vissza, a feketeket ismet lancra vertek.
Holott a repik csak azt akarjak elerni, hogy a 3. felek (pl demokrata szervezetek) ne jarhassanak hazrol hazra absentee ballotokert meg minel kisebb legyen a postas szavazas, hiszen ahogyan arrol korabban mar volt szo a politika topikban, ott konnyebb csalni, mitn szemelyesen. A repik felismertek, hogy ott buktak most 2020-ban, hogy a demek tul sokat szavaztak absenteevel sokszor olyan szavazatokat is validkent elfogadva ahol nem egyezett az alairas stb, probaljak ezeket a kiskapukat bezarni.
Oszinten, ha valaki veszi a faradtsagot es elolvassa ezeket a valtoztatasokat, eszebe nem jut, hogy itt olik a kisebbsegieket, meg megvonjak toluk a szavazatot. Egyszeruen az tortent, hogy a demokrata gepezet tulporgette a temat, kilobbiztak az All-Star meccs alvitelet, am azzal nem szamoltak, hogy ez rengeteg, foleg fekete lakost fog hatranyosan erinteni, mert nem jon a penz az Atlanta regioba pl, amit tobbsegeben feketek laknak. Na erre fel mar Stacy Abrams is gyorsna kiallt a nyilvanossag ele, hogy ne bojkottaljak georgiat, mert az igy nem lesz jo, es amikor ez a narrative erosodott, maga Biden is gyorsan elhatarolodott a bojkottol, azok utan, hogy egy interjuban nem sokkal korabban meg udvozitette az MLB donteset.
Szoval ott vagyunk, hogy helyi hatalmi jatszma, ami ezuttal jozan esz menten tortenik, hiszen a repiknek ez az erdeke, olyan marketinget kapott a demokrataktol, ami tenyszeruen nem igaz, de a szellem kibujt a palackbol es gyorsan meg kell akadalyozniuk egy "boycott goergia" mozgalmat, mert akkor a tobbnyire fekete lakossag meg rajtuk keri majd szamon. Es ahogyan lenni is szokott, a nagypolitika is egybol beszallt a temaba, megannyi vallalattal. Pl. legitarsasagok szolitottak fel a repiket arra, hogy vonjak vissza stb. Mindekozben csomo demokrata allamban van hasonlo vagy megszigorubb szabalyozas. Szoval erdekes szinezete lett ennek az egesznek, tipikus peldaja, amikor a repik valtoztatnak valamin, vagy valamilyen policyt atvisznek, de nincs eleg media power a zsebukben, hogy a narrativat is kontrollaljak. A demokratak meg tullottek a celon kicsit es probaljak a szarcunamit megallitani, hogy az oket ne, csak a repiket mossa el.
Ennek ellenere ma lattam egy kozvelemenykutatast, 42-36 % volt a tamogatom/elitelem arany.
Szerk: Azt lehagytam, hogy kozben nyilvan az MLB aktivan uzletel Kinaval, plusz az MLB vezetoje (az o Goodelljuk) meg tagja valami elit, meghivasos golf klubnak georgia allamban 😀
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Mondjuk a demokraták a "nem lehet ételt, italt osztani"-n lovagolnak, amikor annak még tulajdonképpen lehetne is értelme, ha normálisan fogalmazták volna meg. A nagyobb bajok azzal vannak, hogy kvázi sztenderddé tehető, hogy du 5-kor zárják a szavazókörzeteket. Ugye az ottani választások kedden, munkanapon vannak. Sokan 5-kor még dolgoznak. Ja, és "felülről" ukázra bármelyik szavazóbizottságot lecserélhetik állami szintről. Jó kis balhék lesznek ebből, ha a repi állami vezetés netán lecseréli a néhány legnagyobb atlantai szavazókör személyzetét, és elkezdenek "rendezkedni" ott...repuk megoldják szépen hogy a munkások még kevésbé tudjanak elmenni szavazniA georgiai dolgokról senki semmit? Meg vagyok lepveMit csináltak már megint azok a huncut grúzok? 😊
r.baggio
warr_b
Negritis
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
repuk megoldják szépen hogy a munkások még kevésbé tudjanak elmenni szavazniA georgiai dolgokról senki semmit? Meg vagyok lepveMit csináltak már megint azok a huncut grúzok? 😊
r.baggio
warr_b
több mint 4 éve
A georgiai dolgokról senki semmit? Meg vagyok lepveMit csináltak már megint azok a huncut grúzok? 😊
r.baggio

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
A georgiai dolgokról senki semmit? Meg vagyok lepvemelyik részére gondolsz?
r.baggio
több mint 4 éve
A georgiai dolgokról senki semmit? Meg vagyok lepve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
sztem a hisztizők nagyrésze az agglomerációból jön azt meg leszarjaEgyébként bár nem ide tartozik, de ha pesti lennék, tuti járnék biciklivel és akkor örömmel venném ezt az utat. Ő ugyebár a pesti választóktól függ és ha nekik tetszik a lehetőség, akkor megválasztják majd újra, akár tetszik a nem pestieknek, akár nem 😊azon még lehetett röhögni, de a bicikliútjai azok már fájtak😊 szerencsére keveset vezetek a fővárosbanValahol a háttérben felsejlik Karácsony szelleme 😉 😀Nem elég zöldnek lenni, annak is kell látszani. Amennyi energiát beletett ebbe a manőverbe, itthon már állami elismerést kapott volna augusztus 20-án.A fekete felsobbrenduseget es a zsidok kiirtasat hirdeto afro-amerikai Luis Farrakhan "tiszteletes" (inkabb szelsoseges szektavezer) kovetoje volt a tamado: www.foxnews.com/us/noah-green-louis-farrakhan-capitol-attackhvg.hu/vilag/20210402_Capitolium_tamadas_usaNekem rögtön az jott elmembe, hogy nehany hete olvastam: a hírszerzés szerint terrortámadás érheti a kapitóliumot.🗽
ennek a hátterére lehet kiváncsi leszek
Negritis
Ventura
Amugy kedvenc bulvarom tegnaprol: A Kozlkedesfejlesztesi biztos Biden stabjaban, Buttigieg, akire talan emlekeztek meg a demokrata jeloltvalasztasrol, hiszen o is indult ("Mayor Pete"), elvitette magat a melohelyig a biztonsagiakkal, kocsival, aztan ott kitetette a bringat, hogy ugy tunjon, biciklivel ment dolgozni 😀 Aranyos 😀
undisputedly
pfefe8
Klaci79
pfefe8
Klaci79
több mint 4 éve
Egyébként bár nem ide tartozik, de ha pesti lennék, tuti járnék biciklivel és akkor örömmel venném ezt az utat. Ő ugyebár a pesti választóktól függ és ha nekik tetszik a lehetőség, akkor megválasztják majd újra, akár tetszik a nem pestieknek, akár nem 😊azon még lehetett röhögni, de a bicikliútjai azok már fájtak😊 szerencsére keveset vezetek a fővárosbanValahol a háttérben felsejlik Karácsony szelleme 😉 😀Nem elég zöldnek lenni, annak is kell látszani. Amennyi energiát beletett ebbe a manőverbe, itthon már állami elismerést kapott volna augusztus 20-án.A fekete felsobbrenduseget es a zsidok kiirtasat hirdeto afro-amerikai Luis Farrakhan "tiszteletes" (inkabb szelsoseges szektavezer) kovetoje volt a tamado: www.foxnews.com/us/noah-green-louis-farrakhan-capitol-attackhvg.hu/vilag/20210402_Capitolium_tamadas_usaNekem rögtön az jott elmembe, hogy nehany hete olvastam: a hírszerzés szerint terrortámadás érheti a kapitóliumot.🗽
Negritis
Ventura
Amugy kedvenc bulvarom tegnaprol: A Kozlkedesfejlesztesi biztos Biden stabjaban, Buttigieg, akire talan emlekeztek meg a demokrata jeloltvalasztasrol, hiszen o is indult ("Mayor Pete"), elvitette magat a melohelyig a biztonsagiakkal, kocsival, aztan ott kitetette a bringat, hogy ugy tunjon, biciklivel ment dolgozni 😀 Aranyos 😀
undisputedly
pfefe8
Klaci79
pfefe8
több mint 4 éve
Nekem az jutott eszembe h az m1es not kellene rá küldeni hogy kérdezze ki erről a manoverrol.Valahol a háttérben felsejlik Karácsony szelleme 😉 😀Nem elég zöldnek lenni, annak is kell látszani. Amennyi energiát beletett ebbe a manőverbe, itthon már állami elismerést kapott volna augusztus 20-án.A fekete felsobbrenduseget es a zsidok kiirtasat hirdeto afro-amerikai Luis Farrakhan "tiszteletes" (inkabb szelsoseges szektavezer) kovetoje volt a tamado: www.foxnews.com/us/noah-green-louis-farrakhan-capitol-attackhvg.hu/vilag/20210402_Capitolium_tamadas_usaNekem rögtön az jott elmembe, hogy nehany hete olvastam: a hírszerzés szerint terrortámadás érheti a kapitóliumot.🗽
Negritis
Ventura
undisputedly
pfefe8
Klaci79
több mint 4 éve
KAracsony es Boris Johnson meg polgarmester korabol:azon még lehetett röhögni, de a bicikliútjai azok már fájtak😊 szerencsére keveset vezetek a fővárosbanValahol a háttérben felsejlik Karácsony szelleme 😉 😀Nem elég zöldnek lenni, annak is kell látszani. Amennyi energiát beletett ebbe a manőverbe, itthon már állami elismerést kapott volna augusztus 20-án.A fekete felsobbrenduseget es a zsidok kiirtasat hirdeto afro-amerikai Luis Farrakhan "tiszteletes" (inkabb szelsoseges szektavezer) kovetoje volt a tamado: www.foxnews.com/us/noah-green-louis-farrakhan-capitol-attackhvg.hu/vilag/20210402_Capitolium_tamadas_usaNekem rögtön az jott elmembe, hogy nehany hete olvastam: a hírszerzés szerint terrortámadás érheti a kapitóliumot.🗽
Negritis
Ventura
undisputedly
pfefe8
Klaci79
pfefe8

Ugy tunik a politikai merketingesek szerint ezzel lehet megnyerni az embereket.
több mint 4 éve
azon még lehetett röhögni, de a bicikliútjai azok már fájtak😊 szerencsére keveset vezetek a fővárosbanValahol a háttérben felsejlik Karácsony szelleme 😉 😀Nem elég zöldnek lenni, annak is kell látszani. Amennyi energiát beletett ebbe a manőverbe, itthon már állami elismerést kapott volna augusztus 20-án.A fekete felsobbrenduseget es a zsidok kiirtasat hirdeto afro-amerikai Luis Farrakhan "tiszteletes" (inkabb szelsoseges szektavezer) kovetoje volt a tamado: www.foxnews.com/us/noah-green-louis-farrakhan-capitol-attackhvg.hu/vilag/20210402_Capitolium_tamadas_usaNekem rögtön az jott elmembe, hogy nehany hete olvastam: a hírszerzés szerint terrortámadás érheti a kapitóliumot.🗽
Negritis
Ventura
undisputedly
pfefe8
Klaci79
Steelers fan
több mint 4 éve
vicces amúgy hogy a Qanon szerint a demokratáknál van egy underage sex trafficking businessaztán jött Matt Gaetz hogy "hold my beer"
több mint 4 éve
Valahol a háttérben felsejlik Karácsony szelleme 😉 😀Nem elég zöldnek lenni, annak is kell látszani. Amennyi energiát beletett ebbe a manőverbe, itthon már állami elismerést kapott volna augusztus 20-án.A fekete felsobbrenduseget es a zsidok kiirtasat hirdeto afro-amerikai Luis Farrakhan "tiszteletes" (inkabb szelsoseges szektavezer) kovetoje volt a tamado: www.foxnews.com/us/noah-green-louis-farrakhan-capitol-attackhvg.hu/vilag/20210402_Capitolium_tamadas_usaNekem rögtön az jott elmembe, hogy nehany hete olvastam: a hírszerzés szerint terrortámadás érheti a kapitóliumot.🗽
Negritis
Ventura
undisputedly
pfefe8