Prospect ismertetők


Trae Waynes 1. kör

Trae Waynes
Egyetem
Michigan State
Életkor
31 (1992-07-25)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
186 lb (85 kg)

Erősségek

Jó magasság. Imád emberfogás közben versengeni, mentálisan kemény. Gyakran állították az ellenfél első számú elkapójára és nagyon sikeres volt ellenük. Csupán két touchdownt engedélyezett a legutóbbi két szezonban. Bump-and-run specialista. Üldözési sebességével képes megakadályozni a szeparációt. Jól érzi a mélységi veszélyt, jól használja a testét arra, hogy kiszorítsa az elkapókat az oldalvonalon kívülre. Mélységi emberfogásban remekel, őrizete már már fojtogató. A gyorsulása és a magassága miatt képes bármilyen dobás ellen helyt állni. Jól edzett játékos, megfelelő befolyással játszik coverage során. Fineszes elkapók ellen riasztó és zavaró tud lenni. Robbanékonyan halad előre, valósággal keresztülrohan a célpontjain, megrendítő ütésekkel képes fumble-t okozni. Stabilan szerel, érti a rábízott felelősséget futás ellen.

Gyengeségek

Fedezési stílusában csökkentenie kell a kézhasználatot, ez időt igényel. Inkább megfogja az elkapót az útvonala csúcspontján ahelyett, hogy a magasságában és a labdaérzékében bízna. 9 darab zászlót dobtak rá a legutóbbi két szezonban. Csípője merev, hajlamos magasan játszani. Küzd az ellenfél mozgásának letükrözésével, a fürgeségre nincs mindig ellenszere. A csípője és a lábai ügyetlenül mozognak a backpedalból futásba történő átmenet során. Rövid és közepesen hosszú útvonalak során kis ideig képesek róla szeparálódni az elkapók. Nem süllyeszti a csípőjét, emiatt egyensúlyi problémái vannak. Néha úgy játszik mintha szemellenzőt viselne, az anticipációs készsége átlag alatti. A kombinált útvonalakat lassan dolgozza föl.

Megjegyzések

Melvin Gordon középiskolai csapattársa, aki a foci mellett baseballban és sprinterként is a megye legjobbjai közé tartozott. Végzős HS évében eltörte a szárkapocscsontját és a térdében is szakadt el ínszalag. Két-csillagos recruitként íratkozott be a Michigan State-re. Pszichológia szakon diplomázott. 2011-ben redshirtöt kapott, 2012-ben jórészt a special teamben játszott, de a szezon végén a Buffalo Wild Wings Bowlon a TCU ellen már CB-ként volt fent a snapek többségében. 2013-ban mind a 14 meccsen kezdő CB, említésre méltó az All-Big Ten csapat kiválasztásakor, bekerült a a CollegeFootballNews.com All-Sophomore második válogatottjába. 2014-ben All-Big Ten első válogatott, folytatta az MSU hagyományokat, ugyanis Johnny Adams és Darqueze Dennard után ő is bekerült az All-Big Ten első csapatba, így abban immár zsinórban 5. éve szerepel Spartan CB. A Walter Campnél, a Sporting Newsnál és az Athlon Sportsnál All-American második válogatott. A combine-on a leggyorsabb DB volt 40 yardon. Ő egy magas bump-and-run cornerback, akinek megvan a mélységi sebessége és az önbizalma ahhoz, hogy kezelje a sebességből dolgozó vertikális elkapókat. NFL-bírók szemével nézve túl gyakran használja a kezét, ez vasárnaponként megmutatkozhat, hiszen lábmunkája nem éppen nagyszerű és a hirtelen irányváltások sem tartoznak az erősségei közé. A technikáján dolgozni kell, karrierje elején inkonzisztensnek tűnhet, de idővel nagyon magas színvonalú játékos válhat belőle. NFL-hasonmás: Antonio Cromartie.

Kevin Johnson 1. kör

Kevin Johnson
Egyetem
Wake Forest
Életkor
31 (1992-08-05)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
188 lb (85 kg)

Erősségek

Laza csípő, kiemelkedő egyensúlyérzékkel. Emberezésre született. Fegyelmezett védő, akinek a lábmunkája is megvan hozzá, hogy a komplex útvonalakon se zavarodjon meg. Mintaszerű backpedallal dolgozik. Használható press coverage-ben, kizökkenti és lelassítja az elkapókat futás közben. Könnyedén tud váltani oldalra és bele tud érni az elé érkező labdákba. Hosszabb passzoknál jól gyorsul, hogy odaérjen. Lezárja a területet a szélen, nem hagy az elkapóknak sok helyet. Erősebbnek tűnik a pályán mint ránézésre hinnénk. Vissza tud érni, ha megverik. Jó döntéshozó. Igyekszik segíteni a futás ellen. Zónázáskor nem fél belemenni az ütközésbe. Általában az ellenfél legjobb elkapóját bízták rá.

Gyengeségek

Elég sovány játékos, vékonyka alsótesttel. Túl sokszor etetik meg az elkapók visszanézéssel, túl sokat forgolódik. Kicsit lassan találja meg a labdát. Túl sok szerelést hibázott végzősként. Ilyen testtel kérdéses, hogy NFL szinten mennyit ér majd a futás ellen. Túlságosan bebiztosította magát a gyors elkapók ellen, akik így sok elkapást csináltak meg az orra előtt. A Louisville ellen kiállították szándékos szabálytalanság miatt. Az előző két évben 9 zászlót dobtak rá, 132 yard értékben.

Megjegyzések

Diplomás szülei vannak, mindketten a Howardon végeztek, Kevin pedig kommunikáció szakra járt. Középiskolában együtt focizott Michael Campanaróval, Johnson RB-t is játszott a CB mellett, őt követte a Deacons-höz. Három csillagos recruitként került a Wake Foresthez, de hívta például a Wisconsin vagy a West Virginia is. Újoncként 5 meccsen a kezdőbe is berakták, de a 2011-es szezont ki kellett utána hagynia, tanulmányi gondok miatt. 2012-ben visszatért a csapathoz és kirobbanthatatlan lett. Második és harmadik évében is az ACC 2. legtöbb levédett passza volt az övé, összesen harminc. A combine-on az egyik legjobban szereplő defensive back volt, magasugrásban, távolugrásban, 3 cone drillben és 20 yard shuttleben is az élbolyban végzett. Sokat fejlődött junior és senior szezonja között, így elég valószínű, hogy a draft 2. napján elviszi valaki. Mérete nem a legjobb egy tipikus #1 cornerback szerepkörére, de tulajdonságai alapján van jövője kezdőként az NFL-ben. Akár special teamben is hasznát lehet venni. A Pro Dayére 4 csapat is elküldte a DB coachát (Vikings, Titans, Steelers, Eagles).

Byron Jones 1. kör

Byron Jones
Egyetem
Connecticut
Életkor
31 (1992-09-26)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
198 lb (89 kg)

Erősségek

Kivételesen jó ösztönökkel és talpraesettséggel rendelkezik a pályán. Jó eséllyel gátolja meg az elkapót, hogy a megfelelő útvonalát megfussa. Képes megvillantani remek sebességét a hosszú versenyfutások során, ráadásul mindemellett a labdára is tud figyelni, aminek köszönhetően nagy játékokra is képes. Jól használja az ösztöneit és megfelelő robbanékonyságát, hogy megakadályozza az elkapást. Megbízható a szerelések terén. Az öltözőben és a pályán is igazi vezér, csapatkapitány. Akár sérülten is játszik, remekül inspirálja társait.

Gyengeségek

Magasan van a súlypontja játék közben. Nehézséget okoz számára lassítani és irányt váltani. Nem mindig megfelelő a testtartása. Sokszor elveszíti az egyensúlyát. Nem a gyors kitámasztásairól, irányváltásairól lesz híres. Sok időt vesz neki igénybe, hogy a backpedalból előre induljon. Jól szokott szerelni, de fizikális játékosnak nem nevezhető. 2014-ben a szezon hetedik mérkőzésén olyan súlyos vállsérülést szenvedett, hogy véget ért számára az idény.

Megjegyzések

Connecticuti fiú, egyértelmű volt, hogy a Huskies-ban játszik majd, nem is keresték máshonnan. Két csillagos toborzott, aki sokkal eredményesebb volt atlétikában, mint fociban. Már freshman éve második felére helyet követelt magának a kezdőben, nyolc meccsen kezdett. Másodévesen végignyomta a szezont, mint safety. Ebben a szezonban volt a UConn két cornerbackje Blidi Wreh-Wilson és Dwayne Gratz. Juniorként tették át a CB posztra, ahol végigpörgette a szezont. Végzősként a hetedik meccs után meg kell műteni a vállát, így idejekorán véget ért a szezonja. Négy év alatt 223 szerelése volt és 8 interceptionje. A combine-on világrekordot javított helyből távolugrásban 3.73 méterrel, 20 centimétert javítva Jamie Collins combine-csúcsán. Magasugrásban szintén közel volt a combine rekordhoz, de a többi számban is egyaránt top5-ben végzett a DB mezőnyben, a 40 yardot 4.4 alatt tudta le a Pro Day-en, ahol Mike Zimmer vezényelte a gyakorlatait. A draft egyik nagy workout warriorja, akinek a kiemelkedő atletikussági képességei miatt korábban kelhet el, mint azt előtte gondoltuk. Jó mentalitású játékos, akinek helye van az NFL-ben, de ne lepődjünk meg ha a rutinos NFL elkapók megetetik majd, és csak azért lesznek jók a fizikai adottságai, mert rendre javítania kell.

Marcus Peters 1-2. kör

Marcus Peters
Egyetem
Washington
Életkor
31 (1993-01-09)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
198 lb (89 kg)

Erősségek

Prototípus méret erre a pozícióra. Csípőjének hála folyamatos a mozgása mikor fordulás után futnia kell. Keményen verseng press-man coveragenél, fizikalitásával megpróbálja megfélemlíteni az elkapókat. Hosszú karjaival a tehetséges elkapókat is át tudja irányítani, az elhanyagolható gyorsaságú és erejű elkapókat pedig valósággal legyalulja. Ha kiszúrja a pillanatot, amikor a mélységi elkapók megfordulnak, hogy megkeressék majd kövessék a labda ívét, akkor zsebben van a játék. Aktív és zavaró a kezeivel, mikor a labda a levegőben van. Legjobbját contested catcheknél hozza, gyakran ő a győztes az 50-50-es dobásoknál. Térlátása egyedülálló, szemével képes egyszerre több elkapót és az irányítót is követni. Átlag fölötti robbanékonyságának hála képes a felzárkózásra, sok erőt visz a kontaktusba. Magabiztos és kemény.

Gyengeségek

2014-ben az edzője Chris Petersen 1 meccsről eltiltotta, mert egy personal foul büntetés miatt hisztizett az oldalvonalnál. Végül távozott a csapattól miután több összetűzése is akadt az edzői stábbal. Lábmunkája inkonzisztens, a technikájával lazán bánik. Pressnél türelmetlen, túl korán enged utat az elkapónak. Szívesen fog a line of scrimmage-en és mélysében is ha megverték. A támadó mozgásának letükrözésében és az erre adott válaszreakcióiban csupán átlagos, akárcsak a hosszútávú sebességben. Érzelmileg túlfűtött, emiatt hajlamos mentális hibákat elkövetni. Nagyobb területen a vártnál lassabban szorítja le az útvonaláról az elkapót. Edzéssel nem szívesen foglalkozik.

Megjegyzések

Középiskolában védőjátékosként és sprinterként is letette a névjegyét. 3-csillagos recruitként választotta a Washingtont. 2011-ben redshirtöt kapott. 2012-ben 13 meccsen játszott, az utolsó 8-on már kezdő is volt, 44 tackle, 3 INT és 1 TD állt a statisztikai lapján. 2013-ban a Fight Hunger Bowl kivételével minden meccsen kezdő CB, All-Pac-12 második csapatos, 55 tackle, 5 INT és 1 sack volt a szezonbéli teljesítménye. 2014-ben az oldalvonali hisztije miatt 1 meccsről eltiltották, majd novemberben fegyelmi kérdések miatt a csapat elbocsájtotta. Tehetséges cover cornerback olyan mérettel, labdaérzékkel és önbizalommal, amilyet az NFL csapatok keresnek, de nincs meg benne a szükséges fegyelem és érettség mind meccsen mind edzésen. Peters nyers tehetség, messze van egy letisztult cornerbacktől, ezt a karaktergondjaitól függetlenül is figyelembe vennék. Egy NFC-s személyzeti igazgató nyilatkozta róla, hogy nem draftolna az első két körben, állítása szerint annyira nem jó, hogy az érzelmi problémái mellett ilyen korán elvigye. Minden szempontból egy új generációs Aqib Talib.

Eric Rowe 1-2. kör

Eric Rowe
Egyetem
Utah
Életkor
31 (1992-10-03)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
205 lb (93 kg)

Erősségek

Magas CB, hossz karokkal. Ki tudja zökkenteni az elkapókat már a LoS-nál, de le is tudja követni a mozgásukat. Meg tudja akadályozni, hogy könnyű keresztbemozgásokkal üresen kapja az elkapó a labdát. Futás ellen is komoly faktor. Megbízhatóan szerel. Úgy támadja a levegőben lévő labdát, hogy az elkapónak minél nehezebb legyen befejezni az elkapást. Három év safety múltja van egy év cornerkedés mellett. Ha elé megy a passz, hamar le tud állni, hogy reagáljon. Remek ösztönei vannak, amit zónázásnál ki is tud használni, veszélyes a labdára.

Gyengeségek

Vékonyka test, átlag alatti fizikai erővel. Az NFL elkapók sebességével hosszú távon meggyűlhet a baja. Ha megverik, ritkán tud javítani, mivel a gyorsulása visszafogott. Emberezésben limitált szerepben lehet csak használni. Szűk helyeken nehezen fordul. Szeret kockáztatni. Volt egy lábsérülése 2014-ben, amivel sokáig küzködött. Várhatóan csak egyféle sémában lesz hasznos.

Megjegyzések

Clevelandben született, de négy különböző államban és hat városban laktak mialatt felnőtt, Texas-ban érettségizett. Értelmiségi család sarja, édesapja a Purdue-n diplomázott, anyukája a Cleveland State-n. Eric business szakon szerzett diplomát. Három csillagos toborzottként lett a Utes játékosa, a Rivals csak 39. helyre tette a safety rangsorban. Freshman all-American volt 2011-ben, három meccsen SS poszton kezdett, kilencszer pedig FS-ként. Másodévesen 10 meccsen játszott mint FS, kettőt kihagyott hamstring bajok miatt, neki volt a második legtöbb szerelése a csapatban. Junior szezonjában az összes meccsen pályán volt mint FS. Végzősként berakták cornerbacknek, ahol 9 meccsen játszott, egyet safety-ként, egyet kihagyott. Neki volt a második legtöbb levédett passza a Pac-12-ben. A konferencia válogatottjába egyszer se került be, de mindig ott volt az említésre méltók között. A combine-on nagyot robbantott, minden számban kiemelkedő eredményt nyújtott a defensive backek között, ezzel a felmerülő kételyek felét elfeledtette. Tele van a naptárja, a liga fele megnézte a Pro Day előtt/alatt/után személyesen is. Mivel a FS kínálat nem valami erős, lehet egyes csapatok akként tekintenek rá. Nem minden rendszerbe illeszthető be, de ahová igen, azoknak a vezetői nagyon örülnének a megszerzésének.

 www.youtube.com/watch?v=9c6D5x_nV10

Jalen Collins 2. kör

Jalen Collins
Egyetem
LSU
Életkor
31 (1993-03-20)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
203 lb (92 kg)

Erősségek

Ritka kombinációja magasságnak, tömegnek és sebességnek. Megvan a fürgesége és a villámreakciója is ahhoz, hogy szükség szerint kiváltson. Soft squat technikából könnyen vált irányt és azonnal megindul a dobás irányába. Hosszú karjai miatt hátrányból is képes leütni a labdát. Sokak által keresett figyelemmel zónázik, playmaking hatótávolsága hatalmas. A rábízott területen kívül is megcsinálja a játékot, megvan a sebessége, hogy a pálya túloldaláról érkezve is levadássza az elszabadult futót vagy elkapót. Press coverage segítségével képes az elkapót eltéríteni az útvonalából, némi edzéssel még jobb lesz ebben. Rugói segítségével képes megnyerni az 50-50-es labdákat. Futás ellen is szerepet vállal.

Gyengeségek

Csak 10 meccsen kezdett. Játéka során inkább a tehetségét mintsem a technikáját használja. Press coverage-ben a türelmét fejleszteni kell, túl korán nyitja meg az utat. Sokkal inkább egy egyenes vonalú sprinter, mint egy folytonos mozgású, szépen irányt váltó sportoló. Kicsit merev a csípője ezért kicsit lassan csinálja az átmenetet pressből futásba. Inkább a végsebességével tűnik ki, a kezdősebessége nem rendkívüli. Inkonzisztensen fordul és keresi a levegőben lévő labdát. Nem egy természetesen agresszív, fizikális játékos. Képes nagy erővel ütközni, de nem igazán keresi ezeket a lehetőségeket. A szezon elején több agressziót mutatott a szereléseknél, mint az év végén.

Megjegyzések

Teljes neve Jalen Carnell Collins. Középsulis évei alatt a foci mellett gátfutásban is jeleskedett. Az első három évét a DeSoto Central High Schoolban töltötte, majd végzős évében transzferelt a focis berkekben jobban ismert Olive Branch High Schoolba, itt csapattársa volt többek között az Arkansas State OG Devin Mondie és a fél Memphis Tigers: Sam Craft WR, Dontrell Nelson CB, Wynton McManis LB, Leonard Pegues LB. 4-csillagos recruitként íratkozott be az LSU-ra. 2011-ben redshirtöt kapott. 2012-ben 13 meccsen játszott, a Texas A&M ellen kezdő is volt, a szezont végül 30 szereléssel, 6 leütött passzal és 2 interceptionnel zárta, az edzők Freshman All-SEC csapatba szavazták. 2013-ban mind a 13 meccsen játszott, a TCU és a UAB ellen volt kezdő, 22 szerelést és 2 leütött passzt mutatott be ebben a szezonban. 2014-ben szintén mind a 13 meccsen játszott, az első három és az utolsó négy meccsen volt kezdő CB. 38 szerelés, 3 TFL, 9 leütött labda és 1 interception volt a mérlege. Tehetséges cornerback, aki a fizikai háromszög (magasság, tömeg, sebesség) mindhárom szárában jó számokkal rendelkezik. Továbbra is tanulja a technikát a lábának és a szemének az összehangolását, de az ösztönei és az atletikussága miatt már így is képes rövid és hosszú játékokat is egyaránt megállítani. Collins egy fejlődő játékos, de a fizikai adottságai és a játékában mutatott jellemzők alapján is sokra hívatott játékos, feltéve ha rendesen megtanulja ezt a posztot. Sokan Terence Newmanhez hasonlítják. Egy NFC-s személyzeti igazgató mondta róla, hogy az összes prospectnek vannak hiányosságai, de Collins az, aki a magasságával és sebességével leginkább egy NFL cornerbackre hasolnít. Még nem az, de megvannak a jellemvonásai és a képességei is ahhoz, hogy egy magas színvonalú kezdőjátékos legyen és a legjobb cornerbackje ennek a draftnak.

Quinten Rollins 2. kör

Quinten Rollins
Egyetem
Miami (OH)
Életkor
31 (1992-07-01)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

Jelentős kosárlabda-múlt. Senkinek se tűnik fel, hogy 4 évig nem focizott. Olyan gyors a lába és olyan laza a csíipője mint egy point guardnak. Remek egyensúlyérzéke van, és átlag feletti az ereje. Jó felépítésű, kompetitív játékos. Lehet belőle a másik arcába mászó, press-cornert nevelni. Ahogy zárkózik az emberéhez, az már NFL-szint. Magasra ugrik. A lehető legmagasabb pontot támadja a labdát és az elkapót. Remek ösztönei vannak, így tudja mikor lehet saját területén kívülre merészkedni, lezárni a játékot. Nem nagyon enged hitch meg bubble screen játékokat megvalósulni. Kemény fiú, szeret ütközni. Le tudja bírkózni az elkapókat és a running backnek is nekimegy. Ott lóg az elkapó nyakán hosszú távon, nem enged nekik levegőt. Gyorsan reagál a hibáira és nagyszerű ütemérzékét zónázásban kamatoztatni tudja.

Gyengeségek

Nincs elég rutinja, hogy azonnal pályára lehessen engedni nyugodt szívvel. Túlságosan arra alapoz, hogy van olyan gyors kis területen, mint bárki más. Technikáján csiszolni kell. Ha kívülről vág befelé az elkapó, nekiáll forgolódni. Szeret kockáztatni. Mindig az underneath passzokat figyeli, így egy double-move meg tudja zavarni. Pár zászlót biztos dobnak rá press coverage-ben. Nem a foci a kedvenc sportja. Lehetnek megfigyelők, akik nem biztosak a futball iránti szenvedélyében. Hosszú távú sebességét még tesztelni kell.

Megjegyzések

Középiskola után a kosárlabdára koncentrált, 4 évig játszott a Miami Redhawks csapatában és 116 meccsen 214 stealt bemutatva második az iskola örökranglistáján. Anno a West Virginia, a Cincinnati és a UConn is hívta, de csak focizni. A nézőtérről figyelte a Redhawks focicsapatának meccseit, és úgy látta, tudna nekik segíteni. Seniorként futballozott csak az NCAA-ben és a MAC konferenciában ő lett az év védője. Hét interceptiont, 9 levédett passz és 72 szerelés volt a mérlege. A Senior Bowlon folytatta remeklését. 24 fontot kapott fel mikor váltott egyik sportról a másikra. Ritka történet az övé, de csupán nyersanyag alapján a Draft elitjébe tartozik. Összeszedett a mozgása, érett a gondolkosása, van labdaérzéke, atletikus, szóval minden megvan benne, hogy kezdő cornerback legyen az NFL-ben, de az mindenképp negatívum, hogy ezt csak egy éve volt bemutatni, nem túl jó támadók ellen. Ezen a poszton ennél cifrább háttérrel is meg szoktak élni, és elég ha 1 GM rámondja, hogy első körös tehetség.

 www.youtube.com/watch?v=eCHLLwLY7fs

Ronald Darby 2-3. kör

Ronald Darby
Egyetem
Florida State
Életkor
30 (1994-01-02)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
193 lb (87 kg)

Erősségek

A középiskolában sztáratléta volt, világklasszis sebessége van. Csupán néhány felesleges lépéssel, hirtelen tud irányt váltani. Elég jól kontrollálja a testét ahhoz, hogy használható legyen press-man coverage-ben is. Könnyen forgó csípőjével gyorsan eléri végsebességét. Játéka ösztönös, és tudatos. Képes hátulról megelőzni az emberét, hogy belenyúljon a passzba, vagy elcsípje azt. Felismeri a kombinált útvonalakat, társainak is segít a felállásban a snap előtt. Nem csak felismeri az útvonalakat, hamar meg is akadályozza a passzt. Igazi ballhawk, aki remekül időzít, és a legmagasabb ponton képes közbeavatkozni. Csekély produktivitását az magyarázza, hogy az irányítók gyakran direkt nem dobtak felé. Technikaileg képzett kézhasználat, képes az emberére tapadni. Zónavédekezésben képes összeszorítani a dobóablak méretét. Futás ellen is hatékonyan fellép.

Gyengeségek

Túl fogékony a belső dobásokra, dadog a lába mielőtt elkezdené üldözni az elszakadt elkapót. Csapattársához, PJ Williamshez hasonlóan neki is meg kell tanulnia kevesebb kézhasználattal játszani. Javulnia kell a labdának háttal való játékban. Túlságosan is az útvonal tetején akar maradni, lehetőséget adva ezzel a visszamozgásra. Scramble helyzetekben gyakran elveszti az emberét. A scoutok megkérdőjelezik a keménységét. Nem egy nagy ütköző. A nagyobb méretű elkapók le fogják birkózni. Futók elleni ütközésnél gyakran lehajtja a fejét, és sisakkal üt, ahelyett, hogy megfogná a játékost. Átlag alatti kezei miatt több megfogható interceptiont is el fog veszteni. Megtagadta a tanúskodást Jameis Winston szabályzatsértési eljárásában, pedig ott volt az esetnél. Később felmentették bármilyen rossz cselekedet alól az ügyben.

Megjegyzések

Marylandből származik, fenomenális védelem tagja volt, 82 pontot kaptak a szezonban összesen. A Rivals a 2. legjobb cornernek írta az országban Tracy Howard után. A 2011-es ifjúsági világbajnokságon bronzérmet szerzett Franciaországban, 200 méteren. Százon negyedik lett, váltóban első. Ő lett az ACC-ben az év újonc védője 2012-ben, pedig csak harmadik CB volt. Másodévesen kilenc meccsen kezdett és tagja volt a bajnokcsapatnak, mindössze 14 szerelést bemutatva, juniorként ez a szám felkúszott 43-ra. 2013-ban 9 elkapást engedélyezett a szezonban, 27 célbavételből. A combine-on kimagasló 40 yardos ideje mellett magasugrásban is nagyot alkotott. Igazi shutdown cornernek számított eddig, akiben lehet kezdő potenciál, mert sokan felróják ugyan neki, hogy nem elég kemény, eddig semmi problémája nem volt belőle. Egyre valószínűbb, hogy értékesebb játékos, mint csapattársa, PJ Williams, és akár egy Johnathan Joseph-szintű védője is lehet az NFL-nek.

 www.youtube.com/watch?v=Z_6e2kRrXIw

PJ Williams 2-3. kör

PJ Williams
Egyetem
Florida State
Életkor
30 (1993-06-01)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

Megfelelő magasság, tömeg, sebesség. Egész meccsen keresztül kemény press coverage-t tud produkálni, nem fárad el. Bump-and-run specialista. Hosszú karjával és a benne lévő erővel ki tudja zökkenteni az ideális útvonalról az elkapót. Amíg nem mutatja meg a WR, hogy merre indul, hajlítva tartja a csípőjét. Meg tud fordulni, tovább futni és odaérni az emberre. Érzi, hogy mikor kell közel maradni akár kifelé, akár befelé vált irányt az elkapó. Nem lehet lefutni hosszú távon. Képes a hosszú passzok alá befutni és közbeavatkozni. Labdaérzéke és ütemérzéke is kiváló, sok passzt leüt. Ösztönös, dörzsölt védő, aki így playmaker tulajdonságokat is tud villantani. Megbízhatóan szerel, és nagy lendülettel érkezik meg a futó levitelekor.

Gyengeségek

Kemény stílusa NFL-szinten több zászlót vonhat maga után hosszabb passzoknál. Mivel a nagy játékot védi, a visszafordulós útvonalakat könnyű mellette megfutni. Mikor zónáznia kell, messze nem olyan koncentrált a játéka. A profi elkapókkal biztosan nem lesz olyan könnyű dolga jammeléskor mint eddig. Vannak hullámvölgyei meccsen belül. Odateszi magát amikor nagyon kell, de ha gyenge az ellenfél, vagy eldőlt a meccs, nem szakad meg. Futás ellen nem mindig tudja eldönteni, hogy mikor kell megindulni.

Megjegyzések

Igazi neve Kenneth Lamar Williams. Sprinterként sem volt rossz, 100 méteren 10.68 az egyéni legjobbja. Safety-ként toborozta a Seminoles. Két évig kezdett az FSU-ban, junior éve után jelentkezett a draftra. Sophomore szezonja végén a bajnoki döntő defensive MVP díját kapta meg. Juniorként all-ACC 1. csapatos választott, de kicsit csalódást keltő volt a szezonja a nagy hype után, amit az őszi hamstring-problémájának a számlájára is írhatunk. 2014 októberében közúti balesetet szenvedett két utasával, akik közül Ronald Darby CB volt az egyik, mindezt lejárt jogosítvánnyal. A rendőrségi nyilvántartásba nem került be az eset. Nem ő lenne az első CB, aki Tallahassee-ből jön a ligába; Cromartie, Mike Harris, Joyner, X.Rhodes, Pat Robinson is ezen az úton került az NFL-be, ha csak az aktívokat nézzük. A combine-on a 2. legjobb DB volt távolugrásban, magasugrásban holtversenyben negyedik. Ittas vezetésen kapták egy hónappal a draft előtt. Aggresszív, dacos cornerback, aki nem fél semmitől, bárkivel bevállalja a párharcot és ha megég, utána ugyanúgy folytatja, mint ha mi sem történt volna. Betehető nickelbacknek is. Akár első naptól lehet vele komolyan számolni leendő csapatában, csak arra kell figyelni, hogy ne hagyjon ki a koncentrációja egyszer sem.

 www.youtube.com/watch?v=dYbGt6PgiNQ

D'Joun Smith 3. kör

D'Joun Smith
Egyetem
Florida Atlantic
Életkor
31 (1992-09-23)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
188 lb (85 kg)

Erősségek

Átlag feletti atléta. Mozgékonysága, lábmunkája összességében elég jó. Laza a csípője, így gyorsan eléri a végsebességét. Kiemelkedően eredményes volt juniorként, labdaérzéke vitathatatlan. Remekül lát a pályán, képes olvasni a játékot. Fordulás közben is tudja, hogy hol a labda, kéz-szem koordinációja irigylésre méltó. Keményen játszik, a szereléseknél is odateszi magát. Jól ugrik bele a passzsávba, amikkel könnyű pontokat is képes szerezni.

Gyengeségek

Ritkán találkozott elit ellenfelekkel. Kissé merev a mozgása a játék elején. Túl nagy helyet hagy az elkapónak, aki így lazán megkezdheti futni a maga route-ját. Főleg off-man coverage-ben hasznos egyelőre, a LoS környékén még tanulja a játék csínját-bínját. Hosszú távú sebessége a mért ideje ellenére tesztelhető meccs szituációban, főleg double move-okkal. Szerelési technikájában van hová fejlődni.

Megjegyzések

Középiskolában négy meccsre eltiltották a folyamatos kései szerelések miatt. Ilyen háttérrel a nagy floridai csapatok nem keresték, így maradt a FAU, ami közel van a miami otthonához. Újoncként is játszott már minden meccsen, de 2012-től fogva kezdő. 2013-ban ő fogta a legtöbb picket és védte le a legtöbb passzt a Sunbeltben, így természetesen első csapatba szavazták. 2014-ben all-C-USA-2. csapatos és a Senior Bowlra is elhívták. Visszahordóként ugyancsak használták. Tavaly draftoltak egy másik FAU cornert, Keith Reaser volt Smith szobatársa. Májusban diplomázik kommunikáció szakon. Leginkább cover-2-es cornernek tűnik, akinek az ösztönei jók, a hozzáállása szintén, de félő, hogy nagy játékokkal megverik a rutinos NFL elkapók. Párhuzamba állíthatjuk Ross Cockrellel, akit tavaly 4/109-es helyen vitt el a Bills, de sok akciót nem látott első évében.

Ifo Ekpre-Olomu 3. kör

Ifo Ekpre-Olomu
Egyetem
Oregon
Életkor
30 (1993-07-10)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
192 lb (87 kg)

Erősségek

Nagyon sima a mozgása. A transitiont úgy oldja meg mintha egy forgó lenne a csípőjébe ültetve, fürge lábaival szűk területen is megfelel. Ösztönös és éber. Jól vált emberezés és zónázás között, készségesen leszereli a keresztirányú útvonalakkal az ő területére érő elkapókat. Nem robot védő, alkalmazkodik a fly-on miközben a play kibontakozik. Hatékonyan használja az oldalvonalat. Nem riad vissza egy szereléstől. Kompetitív, nem jellemző rá, hogy túl korán megijedne. Hatékonyan követi a labdát, labdaérzéke átlag feletti. Mentálisan kemény, izgága. Tendenciózus playmaker. Méretéhez képest agresszív press coverage-ben. A pálya szélén és slotban is van tapasztalata. Az NFL-ben special teams gunnerként is használható.

Gyengeségek

Komoly térdsérülés szenvedett a Florida State elleni egyetemi rájátszás elődöntőjére való felkészülés során. Unortodox védő, aki ritkán hagyatkozik a technikájára. Csalikkal zavarba hozható. Túl sok időt tölt az irányító olvasásával és az útvonalba történő beugrással. A megfigyelők manapság nem igazán szeretik az alacsony cornerbackeket. Szívesen használja a trail technikát, de nincs meg a hosszútávú sebessége ahhoz, hogy visszazárkózzon, ha egyszer már egy nagyobb célpont megverte. Karrierje során 2014-ben hibázta el a legtöbb szerelést. Szerelésekkor hajlamos bevadulni és nem figyelni a technikára. 2014-es meccsfelvételek alapján a scoutok megkérdőjelezik a hosszútávú sebességét.

Megjegyzések

Középiskolában RB és DB volt, 4-csillagos recruitként választotta az Oregont. Középiskolában csapattársa volt a St. Louis Rams tight endje Cory Harkey. Már true freshmanként is minden meccsen játszott. 2012-ben 13 meccsen kezdő, vezette a konferenciát 6 kiharcolt fumble-lel és 20 levédekezett passzal, az edzőknél és az espn.comnál All-Pac 12 első csapatos, harmadik csapatos All-American az AP-nél, a CBSSports.comnál és a Lindy's-nél. Junior évében mind a 13 meccsen kezdő, az edzők, az Athlon's, a Sporting News és az ESPN.com szerint All-Pac-12 első csapatos, utóbbinál az All-American első válogatottba is befért. Végzős évében folytatta remeklését, konszenzus All-American, ebben az évben is All-Pac-12 első válgoatott. Ekpre-Olomu magassága és a térde kérdéseket vet föl, emiatt számos védelembe nem számít 1. körös prospectnek. Ugyanakkor ami mérhető számokban hiányzik nála, azt teljesítménnyel, természetes képességekkel és magabiztossággal igyekszik palástolni. Talán kisebb annál, amit a csapatok egy külső cornerbacktől várnak, viszont nagyszerű teljesítményre képes a slotból press, off és zone coverage-nél egyaránt. Sajnos a térdsérülése csökkentheti a draftértékét. NFL hasonmás: Alterraun Verner.

Steven Nelson 3. kör

Steven Nelson
Egyetem
Oregon State
Életkor
31 (1993-01-22)
Magasság
5 ft 10 in (1.77 m)
Tömeg
198 lb (89 kg)

Erősségek

Óriási versenyszellem. A maga posztján kiemelkedően agresszív és fizikális. Megbízhatóan jammel a vonalon. Ha lendületből jön, nagyokat büntet. Gyorsan odaér az elkapóhoz, érzi a labdát, és nem könnyű mellette elkapni (két szezon alatt 24 passzt hatástalanított). Nem riad meg akkor se, ha nagydarab futók keverednek ki hozzá a vonal mellé. Megbízhatóan szerel. Igyekszik kijönni a blokkból és hatástalanítani a bubble screeneket.

Gyengeségek

Ha a LoS-nál elmennek mellette, nehezen ér vissza, annyira nem laza a csípője. Játékintelligenciája és a játék sebessége is átlag alatti. Backpedalján van mit csiszolni. Emberezésnél hajlamos pánikba esni és rángatni az ellenfelet, ő kapta a 2. legtöbb büntetést a végzős cornerbackek közül. Mérete, karfesztávolsága alapján nem minden rendszerbe illik.

Megjegyzések

Tehetséges játékos volt 18 évesen, 7 punt return TD és 7 interception is összejött neki a középiskola utolsó évében, hívta a Kentucky, a Florida és a Georgia, ő szívesen maradt volna államom belül, de tanulmányilag nem ütötte meg a szintet. Unokatestvére, KJ Morton a College of Sequoias csapatából jutott el a JuCo ligán át a Baylorig, így Nelson is Kalifornia felé vette az irányt. Két év JuCo foci után a liga 2. legjobb cornerbackjeként tartották számon, amikor elvitte az Oregon State. Nickelbackként kezdett a hódoknál, de az utolsó 9 meccsen már kezdő volt a szélen, csakúgy mint seniorként. 2014-ben all-Pac-12 második csapatos. Van egy fia, Steven Nelson III. Kedvenc játékosa Charles Woodson. A combine-on súlyemelésben villogott a defensive backek között. Igazi tampa2-es cornerback, aki nem enged extra yardokat és segít a futás ellen, de csak addig hasznos, amíg a dolgok előtte történnek. Off coverage-ben jól elboldogul majd az NFL-ben, de nem minden gárda tábláján lesz ott a neve, ami a draft státuszát bizonytalanná teszi.

Alex Carter 3-4. kör

Alex Carter
Egyetem
Stanford
Életkor
9 (2015-04-09)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

Jó méretű cornerback. Agresszív erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy elterelje a recievert már a line of scrimmage-en. Press coverage-ben türelmes, nem jellemző, hogy túl korán fordítaná el a csípőjét. Fizikális ütköző, hajlandó fellépni a futás ellen, leválik a blokkról és az egész testét beledobja a szerelésbe. Gyorsan reagál és helyezkedik a dobásokra, képes valósággal szétmarcangolni ellenfelét az elkapási ponton azért, hogy megzavarja. Kevés felesleges mozdulata van. Zónázásnál átlag feletti a térbeli tudatossága, fent tudja tartani a jó pozíciót az elkapóval szemben. Megfelelő ösztönökkel és érzékekkel rendelkezik. 3 Stanfordos szezonja alatt NFL-kaliberű elkapók ellen állt helyt.

Gyengeségek

Emberezésnél kifinomultabb útvonalakon gondja van azzal, hogy letükrözze az ellenfél mozgását és megmérkőzzön vele a labdáért. Belső release-ekre lomhán reagál, így azonnali szeparációt enged. Csípője merev, nem elég gyors ahhoz, hogy utolérje az elkapót, aki már egyszer megverte. Hosszú lépéseivel lassan éri el a végsebességét. Mélységi fedezésnél mintha hiányozna belőle némi önbizalom. Középhosszú útvonalakon a szükségesnél hamarabb fordítja el a csípőjét, így próbál felkészülni a gyorsabb elkapókkal történő futásra. Periméter szereléseknél lehajtja a fejét, így egy darabig nem látja a célpontját. Tudatosságán fejleszteni kell, ha háttal áll a labdának.

Megjegyzések

Teljes neve Alexander Rhys Carter. Édesapja Tom Carter a Notre Dame-en focizott, 1/17-es pickje volt a Redskinsnek 1993-ban, összesen 10 évet húzott le a ligában a Washington, a Chicago és a Cincinnati színeiben. Három húga van, közülük Cameron 14 évesen 1-es típusú diabétesz miatt álmában elhunyt. Alex kapta meg 2011-ben Virginia államban a Gatorade Év Játékosa díjat, amit a pályán, az iskolapadban és a magánéletben is példamutató eredményeket felvonultató diákok kapnak. Minden jelentősebb középiskolai all-star gálára meghívták, 4-csillagos recruitként íratkozott be a Stanfordra, pszichológia szakra. High Schoolban az atlétikacsapatnak is tagja volt, 100-on, 4x100-on és távolugrásban versenyzett. HS-ben csapattársa volt a Wake Forest tight endje Cam Serigne. Középiskolából kikerülve sokan azt gondolták, hogy safety lesz belőle, előszeretettel hasonlították a jelenlegi Kansas City Chiefs játékos Tyvon Branch-hez. True freshmanként mind a 14 meccsen játszott, a szezon elején 4 különböző special team egységben is kezdő volt, az utolsó 8-on kezdő cornerback lett, 3 kiharcolt fumble-jével csapata legjobbja volt ebben a kategóriában, emellé 46 szerelés és 3 TFL társult, említésre méltó volt az All-Pac-12 válogatottban. 2013-ban 13 meccsen kezdő CB, 59 szerelés, 2 TFL, 1 INT, és 7 leütött passz állt a neve mellett, utóbbi kategóriában csapata legjobbja lett, ismét honorable mention All-Pac-12. 2014-ben 13 meccsből, 12-szer kezdő CB, 41 tackle, 1 FF, 1 INT és 9 leütött passz került a statisztikai adatlapjára, Phil Steele-nél All-Pac-12 harmadik csapatba került. Fizikális cornerback, aki akkor a legjobb, ha látja maga előtt, hogy miként fejlődik ki az adott játék, sokkal jobb ebben, mint amikor emberére ráragadva kell követnie valakit. Carter szerelési képessége és nagy területi labdaérzéke miatt zónázásra alapozó csapatok érdeklődését felkeltheti, de nem kizárt, hogy átképzik safetyvé abban az esetben, ha némi plusztömeggel nem lassul le a mozgása. Sokan David Amersonhoz hasonlítják azért, mert séma szempontjából eléggé limitált, de a megfelelő helyen hasznos DB válhat belőle.

Senquez Golson 3-4. kör

Senquez Golson
Egyetem
Ole Miss
Életkor
30 (1993-07-03)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
176 (79 kg)

Erősségek

Fürge lábmunka, laza csípőjének és sima backpedaljának köszönhetően gyorsan megy át mélységi futásba. Robbanékony click-and-close képesség. Nagy jó az időzítése, gyorsan olvas és reagál, beeteti az irányítót, majd beugrik a passzsávba, labdaérzéke átlag feletti. Akrobatikus interceptionöket fog játszi könnyedséggel. Hatalmas önbizalommal játszik, jól olvas és szedi össze a labdákat. Kimagaslóan kompetitív és agresszív az elkapási ponton. Szépen dolgozik a célpont körül, úgy éri el a labdát, hogy közben nem létesít testi kontaktust. Gyorsan gondolkozik, fejlődést mutatott be a játék felismerésében és a szemével egy pillanat alatt elemzi az akciót. Lenyűgöző fizikum egy kisebb testhez képest, futás ellen is bedobja magát. Fizikális ütköző, robbanékonyan szerel, erős kezeivel nyílt területen mozgó ellenfelet is jól visz le. Kimagaslóan produktív, 31 levédekezett passza és 16 intercepitonje volt karrierje során, 2014-ben 10 interceptiont szerzett, ami a 2. legtöbb volt az FBS-ben.

Gyengeségek

Alulméretezett, átlag alatti magasság és karhossz. Nyilvánvaló mismatch nagyobb célpontok ellen, amit a támadók ki is fognak használni. Bajban van, amikor túl korán fordítja el a csípőjét. Jelentőset lépett előre a technikájában, de továbbra is inkább a veleszületett atletikusságára támaszkodik. Tapasztalatlan pressben, jammelésnél technikai problémái vannak. Rossz szokása elkalandozni zónázás közben, elhagyja a területét, ez a csapata számára kedvezőtlen játékokat eredményezhet. Nagyobb területen a szerelési hatótávolsága limitált, rövid karjai a szerelési kísérletekkor is a hátrányára vannak. Azzal vádolták a múltban, hogy nincs meg benne a kellő odaadás a játéka élesítéséhez. 2014 júniusában egy kisebb incidens miatt letartóztatták, rendbontás miatt vádat is emeltek ellene. A baseball volt az első szerelme, megfogadta, hogy visszatér ehhez a játékhoz.

Megjegyzések

Középiskolában a Rawlings All-Americannek választotta baseballban, a 8 körben választotta ki center fieldernek a Boston Redsox a 2011-es MLB-drafton. 2011-ben 100 méteres síkfutásban középiskolás állami bajnok lett a 6A osztályban Mississippiben. Fociban együtt játszott a jelenlegi Indianapolis Colts futóval, Vick Ballarddal. 3-csillagos recruitként azért választotta az Ole Misst, mert itt baseballozhatott is a foci mellett, a Red Sox egy 1.4 millió $-os szerződést ajánlott neki, de ezt elutasította, hogy megmutassa az elkötelezettségét a college foci irányába. Ugyanakkor továbbra is gyakorol, lehet, hogy még nem kész feladni ezt a sportot. True freshman szezonjában 12 meccsen játszott, 4-szer volt kezdő cornerback, 16 szerelést és 1 interceptiont jegyzett. Sophomore szezonja előtt nem vett részt a csapat tavaszi gyakorlásain, ekkor a Rebels baseball csapatát erősítette. 2013-ben 12 meccsen játszott, 6-szor kezdett, 36 szerelés, 3 interception és 6 levédekezett passz volt a mérlege. 2013-ban 12 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő, 41 tackle, 2.5 TFL, 2 INT és 3 leütött labda állt a neve mellett. 2014-ben iskolarekordot állított be 10 interceptionnel, All-SEC első csapatos, egyhangúlag választották All-Americannek, az iskola történetében ez utoljára Michael Oherrel esett meg 2008-ban. Sokak emlékezetében az maradt meg leginkább Golsonról, mikor freshman szezonjában Trent Richardson nagyon csúnyán beetette egy juke-kal, de az All-American végzős idénye jelzi, hogy mára megváltozott, vezette az SEC-t interceptionökben, sokszor tűnt úgy, hogy a labda keresi őt, nem pedig fordítva. A futballpályán Golson egy természetes atléta, aki a veleszületett képességeire támaszkodik, de muszáj motiváltnak maradnia, hogy fejlessze a technikáját, anélkül nem sokáig fog megmaradni a következő szinten. Ő egy kimagaslóan agresszív játékos, ami egyszerre áldás és átok. Golsonnak természetes érzéke van ehhez a poszthoz a remek labdaérzékével de a méretbeli hiányosságai miatt a legjobban belül, nickel CB-ként tudnák használni az NFL-ben.

Doran Grant 4. kör

Doran Grant
Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
200 lb (91 kg)

Erősségek

Pressben megfelelő alapokkal és mélyen játszik, kezeivel képes késleltetni a tapasztalatlan elkapókat. Megfelelően gyorsul rá a dobásra, csapkodja és húzgálja az ellenfele kezét és karját az elkapás közben. Intelligens a pályán. Ritkán tévesztették meg route-okkal. Zónázás során tudatos, fenntartja a befolyást. Érzi a screeneket, valósággal odarepül, hátha neki is jut ott valami munka. Futás ellen aktív, nem sokszor hibáz szerelést. Agresszívan aprítja a futókat.

Gyengeségek

Kicsi ahhoz, hogy kívül játsszon. Nagy elkapók erőből el tudják nyomni. Csípője nehézkes, mikor pressből nyit és futásnak ered. Nincs meg a sebessége ahhoz, hogy versenyre keljen az igazi mélységi célpontokkal. Jobban kellene éreznie a keresztirányú útvonalakat és azt, hogy ilyenkor mely pillanatban és hogyan veheti fel a testi kontaktust. Túl sok szeparációt engedélyez amikor kénytelen az egész pályán keresztül üldözni. Backpedalban túlságosan egyenes a tartása, mozgástere szűk, megtorpan a csúcsponton mikor meg kell fordulnia.

Megjegyzések

Édesapja Ted Jones a Michigan State elkapója volt, 5.62 elkapást mutatott be meccsenként, amivel a mai napig holtversenyben iskolarekorder. Középiskolában a foci mellett kosarazott, jégkorongozott és atletizált, állami bajnok lett 110 m-es és 60 m-es gátfutásban (utóbbiban fedett pályán). A focipályán recieverként, cornerbackként és kick returnerként láthatták, HS All-American lett a USA Todaynél. 4-csillagos recruitként íratkozott be az Ohio State-re. True freshman idényében csere DB. 2012-ben a két konferenciaválogatott CB, Bradley Roby és Travis Howard mögött csere, a UAB ellen Roby sérülése miatt kezdett, ezen az egy meccsen 7 tackle, 1 sack, 1 FR és 1 INT is összejött neki bizonyítva a tehetségét. 2013-ban már Roby párjaként mind a 14 meccsen kezdő, említésre méltó lett az All-Big Ten csapatban az edzőknél és a médiánál is. Végzős idényében a bajnokcsapat tagjaként mind a 15 meccsen kezdő, All-Big Ten első csapatba választották. Egyetemen szélső cornert játszott press felelősséggel, de talán nem rendelkezik a szükséges mérettel ahhoz, hogy kívül játsszon és az atletikussága sincs meg ahhoz, hogy egy elsősorban embert fogó védelemben csillogjon a profik között. Grant jól játssza meg a labdát és mellette okos is, ráadásul szerelni is hajlandó. Leginkább egy többségében zónázó védelem slot cornereként lehet elképzelni.

Josh Shaw 4. kör

Josh Shaw
Egyetem
USC
Életkor
32 (1992-03-27)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
201 lb (91 kg)

Erősségek

Cornerback és safety poszton is bevetették. Átlag feletti méretei vannak a CB-k között. Kis területen fürgén mozog, megbízható coverage védő. Underneath útvonalaknál keményen támadja a labdát és megakadályozza a könnyű elkapást. Üres területen le tudja követni a futó mozgását és jól szerel. Korrekt munkát végez press coveage-ben. Safety-ként gyorsan le tudja vinni a súlypontját. Ha többet videózik és csiszolnak a technikáján, ugrásszerű fejlődésre lehet képes.

Gyengeségek

Ha elmennek mellett a LoS-nál, túl lassan fordul, hogy felzárkózzon. Végsebessége a cornerbackek között aggasztónak tűnt, igaz a mért ideje elég jó. Nehezen érti meg magát a társaival, így tök üres elkapókat is láthatunk a meccsein. Nem valami fizikális, nagy ütköző, az ereje nem tükröződik a pályán. Olyan stílusa van off coverage-ben, ami az NFL-ben zászlótengerhez vezethet. A Stanford ellen Ty Montgomery folyamatosan túljutott rajta. Túl hamar egyenesedik ki zónázáskor. Nem mindg tudja, hogy merre van a labda. A nyári eltiltása elég bizarr sztori ahhoz, hogy komolyan leüljenek vele beszélni.

Megjegyzések

Kaliforniában nőtt fel,  DB és QB is volt, eredetileg a Florida Gators-höz szerződött mint a harmadik legtöbbre tartott cornerback az országban. Freshmanként egy meccs után redshirtölték, a következő évben egyszer volt kezdő. 2012-ben a USC-hez transzferelt, és sikerült kibulizni, hogy azonnal bevethető legyen. SS poszton kezdte trójai karrierjét, de a szezon felénél CB-re váltott, ahol a kezdőcsapatba is bekerült hét meccsre. Juniorként szintén váltogatta a posztját, de mindgvégig pályán volt. Végzős éve előtt eltiltotta a csapata, mivel hazudott róla, hogy miért sérült meg a bokája. Azt mondta, hogy kiugrott a második emeletről mert látta, hogy az unokaöccse fuldoklik, de valójában a rendőrök elől menekült, akiket arra hívtak ki, hogy fennhangon veszekednek a barátnőjével. Nem indult eljárás ellene. Az utolsó három meccsre nevezték be 2014-ben. Elhívták a Shrine Game-re, majd a Senior Bowlra is. A combine-on súlyemelésben volt kiemelkedő a defensive backek között. Volt SS, CB, nickelback is, de a profik között lehet free safety posztra a leginkább alkalmas, illetve cover-2 cornerként is felférhet a depth chartra. Az eltiltása előtt elit prospectként néztek rá, és az all-star meccseken is hozta magát, szóval joggal lehet bizakodni, hogy felülemelkedik majd a gyengéin és hamar akcióközelbe kerül.

 www.youtube.com/watch?v=83tqos69H3s

Kevin White 6. kör

Kevin White
Egyetem
TCU
Életkor
9 (2015-04-01)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
183 lb (83 kg)

Erősségek

Cover corner, akit általában az ellenfél legjobb elkapójára állítottak. Mérete nem zavarta meg az elkapók levédésében. A possession receiverek ellen kimondottan jól muzsikál. Könnyed a mozgása hátrafelé és tudja hol van a labda. Átlag feletti labdaérzéke van. Mindig figyeli, hogy ki lehet-e piszkálni a labdát az elkapó kezei közül. Bevethető a special teamben.

Gyengeségek

Merev a csípője, így nem tud valami gyorsan futni. A mozgékony elkapókkal nehezen tartja a lépést, underneath passzoknál is elég messzeire kerül tőlük. A bonyolultabb útvonalakat nehezen olvassa le. Nem valami erős védő, így már a LoS-nál félre lehet állítani. Méretéhez rövid karok társulnak. Előfordulhat, hogy olyan elkapó jön vele szembe, aki ellen nincs esélye lejönni a blokkról és egész meccsen szerelés nélkül marad. A Kansas State meccsen Tyler Lockett azt csinált ellene, amit akart.

Megjegyzések

A TCU mellett csak a Utah és az Air Force csábította középiskola után. Freshmanként három meccsen kezdett, utána viszont 3 évig folyamatosan. 2013-ban 3 fumble-t és 3 interceptiont szerzett a csapatának, és 8 passzt is leütött, év végén all-Big12 említésre méltó az edzők szerint. Végzősként 13 passzt hatástalanított. A Senior Bowlra is elhívták, ahol közmegegyezés alapján javított az értékén. A combine-on elég gyengén muzsikált, amit sérüléssel is magyaráznak, mindenesetre, immár nem oylan vonzó prospect, mint télen. Remek játékos volt egyetemi szinten, aki a szélen is jól megélt, de erre a profik között kevés esélye maradt, miközben a slot elkapók ellen matchup rémálom néz ki neki. Csupán a mérete nem lenne akkora gond, hiszen Jason Verrett hasonló előélettel az első körbe is odafért tavaly, de White sebességben és atletikusságban is elmarad egykori csapattársától, szóval negyedik számú CB-nél magasabbra beárazni már nem biztos, hogy megéri.

 www.youtube.com/watch?v=CkqjWgzz4_s