Prospect ismertetők


Amari Cooper 1. kör

Amari Cooper
Egyetem
Alabama
Életkor
29 (1994-06-18)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
210 lb (95 kg)

Erősségek

Tudta, hogy elő kell lépnie húzóemberré, és megtette. Hamar eléri csúcssebességét és meg is tartja. Rendszeresen befűzi a védőket mielőtt elindulna egy másik irányba. Verhetetlen post route-on. Nem csak gyors, ritmusváltásai külön szintet képviselnek. Megél a darálóban, meg tudja oldani, hogy elkerülje a nagy ütéseket. Nem fél középen játszani és a nehezen megtartható labdákkal is elboldogul. Egy pillanat alatt el tud szakadni örzőjétől. Folyamatosan mozog, nem törődik bele, hogy levédték. Mindig mutatja magát az irányítójának. Mindent megtesz a pályán és a nagy meccseken hozza ki magából a legtöbbet. Játszott a szélen és slot elkapóban is. Jól húzza be a labdákat és nem lassul közben, elkapás utáni yardokkal is büntet.

Gyengeségek

Nem fejezi be az útvonalait. Szeret megállni vagy módosítani a route közben, ezzel potenciális interceptiont előidézve. Jobban is használhatná a testét, hogy védje a labdát. Futásblokkolásban van hová fejlődni. Nem a legtüzesebb játékos a pályán. Az előző 2 évben 13 labdát ejtett el, ami túl sok, hogy véletlen legyen.

Megjegyzések

Miamiből származik, Teddy Bridgewater korábbi csapattársa. Nem voltak kiemelkedő statisztikái, gimnázium vézős évében is csak 722 yardja és 6 touchdownja volt, de olyan jól szerepelt az egyetemi campusokon rendezett 7-7 elleni meccseken, hogy Florida állam 4-8. legjobb recruitjaként tartották számon. Három évig kezdő Tuscaloosában. Freshmanként kereken 1000 yardot és 11 touchdownt kapott el, utóbbira 62 éve nem volt senki képes a Tide színeiben. Julio Jones freshman-csúcsait adta át a múltnak. A Notre Dame elleni bajnoki döntőben 2 TD-t és 105 yardot lapátolt össze. Természetesen bekerült a freshman all-American csapatba. Második szezonjában 2 meccset kihagyott és csak 736 yardot ért el 4 TD-vel, amiből 178 az Auburn elleni Iron Bowlon érkezett. Juniorként számos iskola- és SEC-rekordot megdöntött. A Tennessee majd az Auburn ellen is 224 yarddal zárt. 124 elkapása SEC-csúcs. Egy év alatt 1727 elkapott yardot és 16 touchdownt még senki nem ért el az Alabama játékosaként. Az örökranglistákon is immár ő vezet minden elkapó statban. Megnyerte a Biletnikoff Awardot, mint az oszág legjobb elkapója. All-American 2014-ben, a Heisman-szavazáson pedig harmadik. Erős combine-t zárt, a 20 yard shuttle számot megnyerte a WR-ek között. Laza mozgása, atletikussága, finom keze alapján már a legnagyobbakhoz hasonlítják, Marvin Harrison kerül leggyakrabban szóba nála. Nem kiemelkedő méretű vagy sebességű játékos, ergo az NFL safety-k mellett nem fog olyan lazán elviharozni mint egyetemen, de így is bőven eleget tud, hogy meccseket megfordító megoldásai legyenek.

 www.youtube.com/watch?v=gjHOM1TW1xA

Kevin White 1. kör

Kevin White
Egyetem
West Virginia
Életkor
30 (1993-06-25)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
215 lb (97 kg)

Erősségek

Testi adottságai megütik az NFL szintet. Megbízhatóan húzza be a labdákat, keveset droppol. Egészen pontosan, 2014-ben szinte mindent elkapott, ami a környékére ment, előtte azért voltak ejtési bajai, de úgy tűnik, kinövi. A legmagasabb ponton fogja meg a labdát. Végzősként komplexebb útvonalakat futtatak vele, ami nem vissza, hanem előre lendítette a teljesítményét. Press coverage ellen félelmetes milyen meggyőzően lő ki. Egy lépéssel képes elszakadni és egy pillanat alatt képes futásból megállni és megfordulni ha olyan az útvonal. Megdolgoztatja a védőt, ha az le akarja vinni elkapás után. Nagyot küzd a levegőben lévő labdákért. Rövid passz után azonnal nézi, hogy miként lehet extra yardokat nyerni, hatalmas akarással és némi eőrt beletéve fut.

Gyengeségek

Kicsi O-lábú szegény és trappol is. Igyekeztek üres területen megjátszani, szóval még meg kell tanulnia, hogy a LoS-ről hogyan kell elszakadni megbízhatóan. Végsebességéről még nem tudunk nyilatkozni. Blokkolóként mindenképp foglalkozni kell vele. Elkapás után nem hoz sok yardot, hirtelen mozdulatok helyett csak a küzdőszellem, amit fel tud mutatni.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Mountaineers-ben. Eredetileg a Pittsburgh-höz ment volna mivel Larry Fitzgerald a példaképe (ugyanaz a séró, ugyanaz a mezszám), de túl rossz tanuló volt, hogy felvegyék. Középiskola után a JuCo ligában focizott 2 évig, a Lackawanna CC színeiben, kiemelkedő eredmény nélkül. Igaz 2010-ben vállsérülés miatt egy évet kihagyott még a gimiben, majd a következő évben nem volt meg a pénze a tandíjra, így azt is végigülte. Itt együtt játszott két öccsével és Mark Glowinskivel, akivel együtt írtak alá a WVU-hoz és az OT is idén áll pofinak. West Virginiában egy 407 yardos, 5 touchdownos szezonnal nyitott, 2014-ben viszont berobbant a köztudatba, a szezon legjobb elkapója díjért is versenyben volt: 109 elkapás, 1447 yard és 10 TD volt a termése. Nem Dana Holgorsen rendszere tette naggyá, elég ránézni, és látható hogy Stedman Bailey vagy Tavon Austin egész más karakter volt. Megvan a súlypontemelkedése, a keze és az esze is hozzá, hogy faktor legyen az NFL-ben hosszabb átadásoknál is, ezekkel palástolni tudja visszafogott sebességét. Nem egy díva típusú szélső elkapó, nem lesz neki büdös a munka, ezt a 2013 és 2014 közti váltás is jól mutatja. A 40 yardos ideje sok mindent befolyásol a draftértékén - írtuk januárban, nos a 3. leggyorsabb WR volt Indianapolis-ban.

DeVante Parker 1. kör

DeVante Parker
Egyetem
Louisville
Életkor
31 (1993-01-20)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
209 lb (95 kg)

Erősségek

Ideális méret/test/magasság/erő NFL elkapónak. Lenyűgöző mozgáskoordináció és rugók, nagyszerűen érzi, hogy mi az a legmagasabb pont, ahol már a labda elkapható. Kiváló atléta minden értelemben. Megvan az egyenes vonalú sebessége ahhoz, hogy mélységben is veszélyt jelentsen. Fantasztikus a lábmunkája a LOS-ről indulva off man/zóna ellen. Útvonalai folyamatosak, irányváltásai gyorsak és nem veszít közben sebességet. Csodálatosan gyorsul, nagyon hamar eléri a végsebességét. Kiválóan alkalmazkodik a nem pontos dobásokhoz mind a földön mind a levegőben. Testétől távol, nyújtott karral is képes elkapni, erős és finom kezei vannak. Kiváló koncentráció és keménység jellemzi a kontaktus ellenére ha forgalomban, szoros őrizetben kell elkapnia. Nagyszerűen használja az erejét nyílt területen, képes elkapás után is yardokat szerezni. Gyors lábú ha van előtte tér. Képes elnyelni a kontaktust, biztosítani a labdát és befejezni az elkapást. Gyakran lép vissza segíteni a bajban lévő irányítónak. Az arm tackle-ökön keresztülrohan, küzd az extrayardokért. Megtalálja a zónák gyengeségeit, térbeli tudatossága erős. Jól követi a labdát mély passzoknál. Off man védekezésnél hosszú lépésekkel falja fel a távolságot közte és a védő között. Nagy elkapási sugár. Jó versenyzőtípus, nagy meccseken rendre jól játszik. Konzisztensen erős produktuma volt freshman évétől kezdve.

Gyengeségek

Az útvonalai lehetnének letisztultabbak. Javuló hand catcher, de alkalmanként könnyű passzok csúsznak ki az ujjai közül. Konzisztensebben kellene használnia azt a képességét, hogy a lehető legmagasabb ponton kapja el a labdát. A legnagyobb kérdés vele kapcsolatban, hogy press cover ellen hogyan szabadul, fejlesztenie kell a kézhasználatát. A release-ének az időzítése és a hirtelensége konzisztensebb kell hogy legyen. Az egyensúlya kérdéses útvonal futás és elkapás után is.

Megjegyzések

Édesapja Anthony Shelman futó volt a Louisville-en. Kommunikáció szakon diplomázott. A foci mellett kosárlabdázóként és sprinterként is villogott. High schoolban csapattársa volt az Indiana SLB-je Forisse Hardin. Már true freshman évében vezette a csapat rangsorát 6 TD-elkapással. 2012-ben mind a 13 meccsen játszott, 744 elkapott yarddal és 10 TD-elkapással megint csak csapata legeredményesebb elkapója volt. 2013-ban 12-szer volt kezdő, 885 elkapott yardja mellé 12 TD társult, utóbbi iskolarekord és a legtöbb az AAC-ben ebben az évben. Egy héttel a végzős idényének kezdete előtt eltörött az ötödik lábközépcsont a bal lábában, meg kellett műteni, emiatt kihagyta a szezon első hét meccsét, végül 43 elkapással, 855 yarddal és 5 TD-vel fejezte be a szezont. Parker atletikussága, ruganyossága és a természetes érzéke a wide reciever pozícióhoz megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor a scoutok 2014-ben nagyon szerették volna azt látni tőle, hogy javult a release-e, jobban szeparálódik az útvonala során, és hogy a kezeivel fejezi be az elkapást forgalomban is. Parker tagadhatatlanul jelentős lépeseket tett mindhárom területen, így kiemelkedett a 2015-ös classból, pláne ha ehhez hozzávesszük, hogy képes szoros őrizetben a testétől távol is összeszedni a lasztikat. A Louisville-en töltött évei alatt sokat fejlődtek a kezei és az alkalmazkodási készsége a repülő labdákhoz a földön és a levegőben egyaránt. Az útvonalain és a szeparációs technikáin még csiszolni kell, akárcsak a kézhasználatán és az agresszivitásán press cover ellen a LOS-en, így lehetne a legtöbbet kihozni az egyedi atletikusságából. Parker képes a pálya bármely szintjén megnyerni a saját párharcát, így már újoncidényében is jelentősen hozzájárulhat csapata sikerességéhez, ha ehhez hozzáadjuk az upside-ját és az eddig rohamléptekben fejlődő játékét kétségkívül a 2015-ös NFL Draft egyik legjobb elkapóját láthatjuk benne.

 www.youtube.com/watch?v=zLa4Rip6Vrg

Breshad Perriman 1-2. kör

Breshad Perriman
Egyetem
UCF
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
212 lb (96 kg)

Erősségek

Magasságban, tömegben és sebességben olyan számokkal rendelkezik, ami után minden csapat sóvárog. Jól gyorsul a snap után, lerombolja a védő által hagyott távolságot, "fordulás és futás" üzemmódba kényszeríti a cornerbackeket. Gyorsabb, mint a legtöbb nagy elkapó. Képes élesen megtörni az útvonalait, miután megállt azonnal képes megindulni újra. Route-jai csúcsán konzisztensen szeparálódik. Mélységben mindig lehagyja a cornerbackeket. Variálja a route sebességét, mélységben testi adottságait kihasználva kizárja a kisebb cornerbackeket. Jól időzítve ugrik magasra, elkapási sugarának hála nehéz labdákat húz be könnyedén. Mozgáskoordinációja átlag feletti, jól követi a labdát mély passzoknál. Képes gyorsítani vagy lassítani ha a szituáció megkívánja, legitim nagy játék veszély minden snapben. Atletikussága és hosszú távú sebessége az elkapás utáni yardjaiban is meglátszik. Blokkolóként is fejt ki erőt.

Gyengeségek

Útvonalai nyersek, a sebességére és az atletikusságára támaszkodik a pontosság helyett. Útvonalait lekerekíti, inkonzisztens abban, hogy mennyire tudja eladni a CB-nek, hogy mire készül és abban is, hogy mennyire fejezi be a route-okat, ezért kevés játékban volt első számú célpont. Inkább megáll és várja a dobást ahelyett, hogy visszamenne segíteni a QB-nak. Tóbb útvonalról térítették el, mint amennyit egy ekkora elkapótól elvárnánk. Kiábrándító kezei vannak, amelyek mindig kísérteni fogják. Lassan készül rá az elkapásra, ezért túl sok dobásnál verik meg. Túl sok double catch jellemzi, a koncentrációja lecsökkent a szezon második felére, őrjítő volt ezt nézni.

Megjegyzések

Édesapja Brett Perriman 1987-ben egyetemi bajnok lett a Miami Hurricanes-szel, az 1988-as draft 2. körében választotta ki a New Orleans Saints, 10 szezont húzott le NFL elkapóként a Saints, a Lions, a Chiefs és a Dolphins színeiben. Breshad már középiskolásként is 4.4-es 40 yardot és 36 inches vertikális ugrást tudott, nem meglepő, hogy a foci mellett atlétaként is sikeres volt. 3 középiskolát is megjárt mielőtt 2-csillagos recruitként beíratkozott volna a UCF-re. True freshman szezonjában 26 elkapásból 388 yard és 3 TD volt a mérlege, bekerült a C-USA All-Freshman csapatába. 2013-ban 12 meccsen játszott, ebből 10-szer volt kezdő, 39 elkapásból 811 yard és 4 TD jött neki össze, említésre méltó a College Football News All-Sophomore csapatánál, bekerült az American Athletic Conference All-Academic csapatába. Juniorként 50 elkapásból 1044 yardot és 9 TD-t szerzett, az American Athletic Conference első válogatottjába is bekerült, az utolsó 1000+ elkapott yardos szezont hozó UCF elkapó Mike Sims-Walker volt 2006-ban. Perriman ritka kombinációja a méretnek, a végsebességnek és a váratlanságnak, ez így csak a legjobb elkapókban van meg. Az útvonalai hanyagok, mondjuk ezen dolgozik, de a kezei miatt nem tartozik az elkapók élvonalába. Az elejtett labdái az őrületbe fogják kergetni a csapatát, de a fizikális jellemzői és nagy játékokra való képessége miatt a korai körökben is indokolt figyelembe venni. A játéka leginkább Kenny Brittéhez hasonlítható.

 www.youtube.com/watch?v=aHYua2AMMzo

Nelson Aglohor 1-2. kör

Nelson Aglohor
Egyetem
USC
Életkor
30 (1993-05-24)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
199 lb (90 kg)

Erősségek

Jó route futó és minden játékban teljes erőbedobással küzd. Képes arra, hogy a védőjét számára előnyösebb pozícióba terelje. Hamar fel tud gyorsulni és jó az oldalirányú mozgékonysága is, ezáltal könnyebben el tud szakadni a védőitől. Ösztönösen mozog nyílt területen, mindig igyekszik üresre játszani magát, ezáltal a mozgékonyabb irányítók számára is nagy segítség lehet. Jó kezei vannak, a labdát legtöbbször tisztán kapja el és gyorsan magához is szorítja. Aktív az elkapás után is és megvan ahhoz a kellő gyorsasága, hogy nagy playeket vigyen véghez. Veszélyes punt returner.

Gyengeségek

Néha darabos a mozgása, a csípőit használhatná jobban is. Nem képes csak gyorsaságból megverni a védőjét. Ereje átlag alatti, erős, fizikális cornerek ellen hajlamos a folyamatos szenvedésre. Még nem bizonyította, hogy képes a pálya közepén, a darálóban is jó teljesítményt hozni. Hajlamos figyelmen kívül hagyni az oldalvonalat. Ha kontakt éri, a legtöbbször hamar lemegy a földre. Nincs meg az ereje ahhoz, hogy stabil blokkoló legyen.

Megjegyzések

Nigériában született, 5 évesen költöztek Tampába. Édesapja labdarúgó volt a hazájában. Öt csillagos recruitként írt alá a Trojans-hez. Három évig volt a USC játékosa, folyamatosan javuló statisztikákkal. Sophomore-ként lett kezdő, ekkor 56 elkapásból 918 yardot és 6 touchdownt szerzett, valamint két punt return TD-je is volt, ami miatt all-American jelölést is kapott. 2014-ben nagyot lépett előre, immár Marqise Lee távozása után és 104/1313/12-es elkapói stat lapja mellé újabb két TD került a special teamben. NFL prospectként messze nem olyan sokra tartott játékos, mint azt eredményei sugallják. Sebessége miatt nem fognak tőle megijedni a védők, és nem is elég erőszakos hozzá, hogy a szélen használni lehessen, egy slot receiverért pedig nem szoktak a drafton kapkodni. Mivel visszahordóként komoly potenciált nyújt, így a maga kategóriájában kiemelkedőnek számít, de húzóember aligha lesz. Az Oregon State ellen Steven Nelson simán ki tudta venni a meccsből, szóval a legmagasabb szinten ritkán fog mismatch előnybe kerülni, de 3-4. számú elkapóként eléldegélhet.

 www.youtube.com/watch?v=M8tK4uRzx5s

Philip Dorsett 1-2. kör

Philip Dorsett
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
9 (2015-04-01)
Magasság
5 ft 10 in (1.77 m)
Tömeg
185 lb (84 kg)

Erősségek

Elit mért idő. Off coverage-nél gyorsan a safetyk és a cornerek mögé kerül, meglepően hosszúakat lép egy kisebb méretű elkapóhoz képest. Kitűnő rugói vannak, a levegőben a kezeivel támadja a labdát. Nyílt területen nem túl ravasz, ugyanakkor gyorsan fordul és pillanatok alatt gyorsul, így el tud futni a szerelések elől. Mélységben is jól követi a labdát, laza csípőjének és atletikusságának hála a kicsit pontatlan dobásokhoz is tud alkalmazkodni. Az útvonalai töréspontján gyors és éles irányváltások jellemzik, fürgesége ideális slot pozícióba. Testétől távol is képes elkapni. Lábmunkájának és gyorsulásának köszönhetően route-jai során konzisztensen el tud szakadni. Gyors és robbanékony release a LOS-en. Alacsony dobásoknál lemegy és akár a föld alól is kiássa a labdát. A játék minden területén nagy erőfeszítéseket tesz, nagyobb defensive backekkel is megharcol a passzokért. Megvan a sebessége ahhoz, hogy veszélyes visszahordó legyen. Hajlandó blokkolni, képes bejárni a pályát azért, hogy kioszthasson egy blokkot.

Gyengeségek

Túl sok olyan passzt ejt el, ami csak egy kicsi extra-erőfeszítést igényel a kontaktus vagy a koncentráció miatt. Nincs meg a testalkata vagy az ereje ahhoz, hogy a pálya minden területén nyerje a párharcait. A vitatott elkapási szituációk nem tűnnek az erősségének az eddig látott kevés alkalom alapján. Labdabiztonsági kérdések vetődnek fel nála, túl lazán tartja a labdát, néha az elkapás után nem húzza be magához gyorsan a labdát. Gyors lábának és remek atletikusságának ellenére Dorsett nem kifejezetten ravasz nyílt területen. Sokkal inkább one-cut-and-go típusú futó, aki nem sok védőt kényszerít hibára nagy területen. Elkapás után könnyű levinni. Elég kevés módon használták a Miamin, szinte csak go route-ot és deep crosst futott, illetve screeneknél kapott kapott labdát. Az NFL-ben szüksége lesz a teljes elkapási útvonalfára. Túl sok az ismeretlen vele kapcsolatban a hullámzó produktivitás és az egydimenziós használat miatt. Egyetemi elkapásainak túlnyomó többségénél lefutotta a védőjét és így teljesen üresen volt. Úgy tűnik, hogy akar blokkolni, de az ereje hiánya miatt egy teljes erőbedobással küzdő defensive backet nem tud megtartani. Biztosan megvan benne a robbanékonyság mint punt/kickoff returner, de néha nagyon szokatlan vagy rossz döntéseket hoz visszahordás során.

Megjegyzések

A legnagyobb NFL-gyárnak számító Fort Lauderdale-i St. Aquinas HS-be járt, ahol Rashad Greene-nel alkotott elkapópárost, végzős évében veretlenül lettek Florida állam 5A osztályának bajnokai. Középsulis évei alatt kitűnő atlétának is számított, 7.55-öt tudott távol-, 14.59-et hármasugrásban, 100 m-en 10.51, 200 m-en 21.26, 400 m-en pedig 48.32 volt a legjobbja. 3-csillagos recruitként íratkozott be a U-ra. True freshman évében mind a 12 meccsen játszott, a USF ellen kezdő is volt, a szezont 14 elkapásból 147 yarddal és 1 TD-vel zárta. Sophomore évében szintén mind a 12 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő, csapata legjobb elkapója volt, 58 elkapásból 842 yard és 4 TD jött össze neki, bekerült Phil Steele All-ACC harmadik csapatába. 2013-ban 8 meccsen játszott, 6-szor volt kezdő, a North Carolina ellen összeszedett egy térsérülést, emiatt hiányzott a szezon közepén. Összességében 13 elkapásból 272 yard és 2 TD jött neki össze. Végzős idényében mind a 13 meccsen kezdő, 36 elkapásból 871 yard és 10 TD volt a mérlege. A U-n hagyománya van annak, hogy későbbi NFL-játékosaik az atlétikapályán is villogjanak (lásd Randal Hill, Horace Copeland, Andre Johnson, Cory Nelms, DeMarcus Van Dyke, Travis Benjamin, Brandon Harris, Brandon McGee), Dorsett 60 m-en 6.80-at tudott, ami az iskola történetében a 4. legjobb eredmény. Dorsettet egyszerre könnyű és nehéz scoutolni, ritka sebessége és fürgesége miatt minden snapnél benne van a nagy játék. A kihívás vele kapcsolatban az az, hogy értékeld azt, amit nem látsz tőle rendszeresen, ami az előbb említett elemen kívül minden más. Az egyetemi statisztikáinak a többsége abból jött össze, hogy fantasztikus sebességével egyszerűen lefutotta a védőjét ahelyett, hogy a legkülönfélébb módokon verte volna meg az emberét. Tehát miközben mélységi célpontként képes lehet veszélyes lenni, azért az NFL defensive backek elleni párharc nem lesz számára egy fáklyásmenet. Igaz, hogy Dorsett megvillantotta a képességeit, ami alapján egy sokoldalú elkapó lehet belőle, bemutatta, hogy kiváló a labdaérzéke a legmagasabb elkapási ponton, akárcsak azt, hogy a testétől távol, kinyújtott karral is képes behúzni a labdát. A Miami játékos nagyon jó atléta, gyors lábú és jól szeparálódik, emiatt nagyon nehéz lehet őt lefedezni a slotból, ha a teljes útvonalfa megfutásában szerez tapasztalatot. Nyílt területen labdával a kezében sebessége és gyorsulása révén minden alkalommal veszélyes. Minden bizonnyal értékesek Dorsett készségei, de minden NFL csapat fel fogja tenni magának a kérdést, hogy mégis milyen nagyra tartják a Miami wideout képességeit, aki igazából egy dolgot csinál nagyon jól. Ezen a drafton számos potenciálisan veszélyes slot reciever található, akik jelenleg sokoldalúbbak Dorsettnél. Ő egy olyan játékos, amely néhány csapat boardján jóval magasabban lehet, mint a többién azért, mert egy play alatt képes befolyásolni a meccset, de ezt a pöttöm elkapót első körös tehetségnek tartani azért túlzásnak tűnik.

Dorial Green-Beckham 2. kör

Dorial Green-Beckham
Egyetem
Oklahoma
Életkor
31 (1993-04-12)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
237 lb (107 kg)

Erősségek

Magasság, tömeg, karfesztáv, sebesség kiváló kombinációja. Ha a legjobb meccsét akarod látni, válaszd a 2013-as Kentucky ellenit. Dominált a red zone-ban, rendre a legmagasabb ponton kapta el a labdát, koncentrált, jól használta a testét a labda lehozása közben. Túl sok labdát kap el a testével, viszont szorongatott helyzetekben konzisztensen ő húzza le a disznóbőrt, az elkapás közbeni koncentrációja kivételes. Elkapókhoz mérten is nagyon jól gyorsul, hosszú lépteivel szeparációt tud kikényszeríteni. Pillanatok alatt begyorsul és a fizikális adottságait is jól használja ki a line of scrimmage-en. Képes alkalmazkodni a levegőben lévő labdához, mindig visszamegy segíteni az irányítójának. Megtévesztően hatékony az elkapás után, az ereje és a sebessége használatával extra yardokat szerez. A Missouri számos wide reciever screent játszott rá. Kitűnően kontorllálja a testét, ez jól jön a vörös zónában, tudja hol van az oldalvonal, természetes egyensúlyát kiválóan tökéletesen használja forgalomban történő elkapásokkor. Természetes tehetségét tekintve kevés játékosnak van nagyobb esélye megnyerni egy 50-50-es labdát. Képes úgyis befejezni az elkapást, hogy védők csüngenek rajta.

Gyengeségek

Számos letartóztatás van mögötte, ez karakterproblémákat és érettségbeli kérdéseket vet föl. Három egyetemi éve alatt három letartóztatása volt, ez a legnagyobb probléma vele. Route futásban fejlődnie kell. Habár méreteihez képest folytonos a mozgása és gyorsan is vált irányt, hajlamos lekerekíteni az útvonalait, élesebben kell megcsinálnia az irányváltást. Túl sok labdát enged közel a vállvédőjéhez, hosszú karjait gyakrabban is használhatná a testétől távol történő elkapáshoz. Az 1. körben nem a blokkolási képességei miatt választasz ki egy elkapót, de kicsit több erőt is kifejthetne blokkolás során, nem egy szexi tevékenység, de mutatja az elkötelezettséget.

Megjegyzések

Dorial Green néven született egy hatgyerekes egyedülálló anya harmadik gyermekeként. Sosem találkozott a biológiai apjával. Számos nevelőotthonban megfordult, mielőtt középiskolai edzője John Beckham és a neje Tracy őt 2009 végén hivatalosan is adoptálták. Beckhamék 2006 fogadták be a saját kislányuk mellé Dorialt és az öccsét Darnellt. Darnell akut limfoblasztos leukémiában szenved, de már a gyógyulás útján jár. 2010-ban a rivals.com az Év Junior Középiskolás Játékosának választotta, 2011-ben a Hall Trophy győztese (ez a középiskolás Heisman, idáig az ő az egyetlen elkapó, aki ezt a trófeát megnyerte), a Sporting News pedig az Év Középiskolai Sportolójának választotta. 2010-ben és 2011-ben HS All-American a USA Todaynél. Atlétikában is nagy tehetség volt high schoolban, a 2009-10-es szezonvégén Missouri állam legjobb középsulis atlétájának is megválasztották, miuttán állami bajnok lett 100 méteres síkfutásban és hármasugrásban, távolban pedig második lett. Mindezek mellé még a kosárlabdapályán sem volt ügyetlen. 2012-ben az ország 1. számú recruitja volt a rivals.comnál, a Missouri egyetemre íratkozott be. True freshman évében ő volt az "X" elkapó a Missouri támadósorában, ahol korábban Michael Egnew és Danario Alexander is sikert sikerre halmozott. A szezon során drogbirtoklásért letartóztatták, így kihagyta a Vanderbilt és az Alabama elleni meccseket, így is említésre méltó lett a College Football News Freshman All-American csapatában. 2013-ban 59 elkapásból 883 yardot és 12 TD-t szerzett, ez All-SEC második válogatottságra volt elég. 2014 janúárjában újra letartóztatták, körülbelül fél kiló marihuána volt a kocsijában. Áprilisban kirúgták az egyetemről, állítólag arra kényszerített egy 18 éves diáklányt, hogy kinyissa egy lakás ajtaját, később pedig ellökte, aminek hatására a lány több lépcsőfokot zuhant. Ezután az Oklahomára transzferelt, az NCAA megtagadta a kérvényét, hogy mentesüljön a transzferkorlátozás alól, így a legutóbbi szezonban nem lépett pályára. DGB személyisége komoly red flag, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a nyilvánvaló tehetségét, hogy mennyire lesz belőle jó játékos az leginkább az akaraterején múlik. Ha kap némi segítséget, hogy tiszta maradjon TOP10 elkapója lehet a ligának, efelől kevés a kétség. Méret, sebesség, koncetráció és fizikalitás olyan kombinációja ő, ami köré csapatot lehet építeni. A vele történő interjúk valószínűleg sokkal hangsúlyosabbak lesznek, mint úgy általában. Rendkívül tehetség, aki remélhetőleg nem dobja el a karrierjét néhány buta hiba miatt. Ha hasonmást akarnánk neki keresni, úgy lehet fogalmazni, hogy ő egy jobb verziójú Kelvin Benjamin.

 www.youtube.com/watch?v=vE1g75CEzYE

Jaelen Strong 2. kör

Jaelen Strong
Egyetem
Arizona State
Életkor
30 (1994-01-25)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
217 lb (98 kg)

Erősségek

Ideális méret és erő egy NFL-elkapónak. Izmos test. Erős kezei vannak az elkapásnál, nyújtott karral, a testétől távol is képes elkapni a labdát. Hatalmas az elkapási rádiusza. Elit rugói vannak. Csodálatosan alkalmazkodik a levegőben lévő labdához, különösen feltűnő back shoulder dobásoknál. Lenyűgözően kontrollálja a testét a levégőben, kitekeredett testtel is képes megcsinálni a nehéz elkapásokat forgalomban. Tipikus jellemzője, hogy a lehető legmagasabb pontot kapja el a labdát. A kezeivel kap el, ritkán használja a testét. Keményen harcol a védővel kiélezett elkapási szituációkban, testét jól használja pajzsnak. Tartós egyenes vonali sebesség. Hosszú lépésekkel gyorsan felfalja a védő által tartott távolságot. Off coverage ellen kellően robbanékony a LOS-en. Arm tackle-ökön át fog szaladni, a mérete és az ereje miatt nehéz levinni nyílt területen. Fizikális elkapó press coverage ellen, jól használja a kezét. Jól használja ki az erős felsőtestét akkor is, ha blokkolóként kell kontrollálnia a defensive backet.

Gyengeségek

Túl sok labdát ejt el, közte nem egy könnyűt. Az útvonalai lehetnének tisztábbak, gyakran kerekíti le amiatt, mert lábmunkája ill. a csípője nem elég robbanékony. A konzisztens szeparálódás számára probléma, kis területi fürgesége nagyon limitált. Túlságosan sokszor akarja a levegőben megnyerni a párharcot a kisebb CB-k ellen ahelyett, hogy szeparációs technikákat alkalmazna. Nem egy fürge játékos labdával a kézben nyílt területen. Oldalirányú agilitása átlagos. Blokkolásnál meg kell tanulnia lesüllyeszteni a csípőjét és használni az alsótestét.

Megjegyzések

Az édesapja John Rankin a Drexelen kosarazott, Strong 9 éves volt, mikor elhunyt leukémiában. Középsuliban a foci mellett távol- és hármasugrásban jeleskedett. A középsuli befejezése után az Eastern Michigan, Villanova, VMI trió ajánlott neki csak ösztöndíjat, így inkább Los Angeles Pierce College-ot választotta. Az ország egyik legproduktvabb JuCo WR-e lett, 4-csillagos recruitként választotta az ASU-t, ekkor már összesen 14 BCS-es iskola ajánlott neki ösztöndíjat. 2013-ban berobbant a college foci világába, 75 elkapás, 1122 yard és 7 TD állt a statisztikai lapján, Phil Steele-nél All-Pac-12 első csapatba került, a College Football News beválasztotta a sophomore All-American második csapatába. 2014-re minden adatban javult egy kicsit: 82 elkapás, 1165 yard és 10 TD állt a neve mellett. All-Pac-12 első csapatos, az ESPN.com-nál az All-American első csapatba is befért. Strong sose lesz olyan fürge mint Amari Cooper és a sebessége sem olyan lélegzetelállító, mint Sammie Coatesnak, de képes megnyeri a párharcokat a levegőben, nem egy emlékezetes alkalmazkodást bemutatva, a mozgáskoordinációja kivételes. Magasugrásban a 2. legjobb WR volt a combine-on. A megfelelő ponton történő elkapásban még mindig képes fejlődni, ugyanakkor Strong jól használja a hatalmas elkapási sugarát és az erős kezeit ahhoz, hogy a karját kinyújtva a testétől távol is ügyesen kapja el a labdát még a forgalom kellős közepén vagy a pálya tengelyében is. Időnként könnyű labdákat ejt el és sosem lesz a nagy játékok mestere nyílt területen, de ha Strong képes lesz javítani a lábmunkáján route futás közben esélyes arra, hogy valódi veszély legyen a következő szinten is.

 www.youtube.com/watch?v=PsNC4B-OaFY

Devin Smtih 2. kör

Devin Smtih
Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
199 lb (92 kg)

Erősségek

Villámgyors játékos, aki bármikor képes a semmiből előhúzni egy nagy játékot. Lenyűgöző izomzat, természetes mozgással. Hihetetlen gyorsan szedi a lábát. Meccseket eldöntő sebessége mellé megvan az érzéke a hosszú passzok leszedéséhez is. Nem lassít elkapás közben, visszanézve is tudja, hová jön a labda. 2014-ben elkapásonként 28.2 yardot átlagolt, és 54.5 százaléka legalább 25 yardos volt az elkapásainak. Játszott a szélen és slot receiverként is. Muszáj hasonlóan gyors cornert állítani rá vagy egy safety-nek be kell segíteni ellene. Nem hagyja, hogy kizökkentsék útvonal közben. A gyorsasága sok könnyű elkapást generál. Dig útvonalakon egy pillanat alatt üresre játsza magát. Ha megvan neki a labda, valószínűtlen, hogy utolérjék. Lehet, hogy az egész NCAA legjobb gunnerje volt.

Gyengeségek

Nem túl finom a keze. Dadog nála a labda és testtel kap el. Rendre nekiáll forgolódni mielőtt befejezte volna az elkapást. Türelmetlen route-futó. A játéka túlságosan a sebességre épül. Meg kell tanulnia hasznossá tenni magát ha a védelem a hosszú passz levédésére rendezkedik be. Vékonynak számít. Átlag alatti az ereje a focipályán. A fizikális cornerbackek kiakasztják. Egy-egy nagy ütés után nehezen jön vissza. Nem szeret blokkolni a futónak. Ha 11-es personnelt futtatott a Buckeyes, rendre lehívták.

Megjegyzések

Ohio állam bajnoka távolugrásban és 2011-ben 100 méteren is. Egyetemen is folytatta atlétika karrierjét, első két évében ott volt a BigTen élmezőnyében ugyanezekben a számokban, végzősként pedig magasugrásban lett 2. a konferenciában. Fociban 3 csillagos recruit. Négy év alatt folyamatosan javuló számokat hozott, elkapott yardokban 294, 618, 660 majd 931 volt a szezononkénti termése és összesen 30 touchdownt gyűjtött. 2014-ben bajnoki címnek örülhetett a Buckeyes tagjaként. Értékes játékos lehet az NFL-ben is, hiszen bizonyítottan ki tudja használni a sebességét a pályán, nem csak egy edzésmenőről van szó. Ezt a tulajdonságát nem lehet tanítani, szóval egy rakétakarú irányítónak igen jó szolgálatot tehet már most, ahhoz viszont, hogy ligaszinten jegyzett elkapó legyen, sok mindent meg kell tanulnia. Sokat érhet, hogy a special teamben is rutinos, így a 2. napon minden bizonnyal kiválasztják.

Sammie Coates 2-3. kör

Sammie Coates
Egyetem
Auburn
Életkor
31 (1993-03-31)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
212 lb (96 kg)

Erősségek

Ideális méret és erő egy NFL elkapónak. Izmos a teste, nehéz egy az egyben leszerelni. Karral történő szereléseken keresztülrohan. Fizikálisan fut az elkapás után. Jól alkalmazkodik a rosszul megdobott labdákhoz. Jó a lábmunkája és a release-e a LOS-en. Jól gyorsul, rövid idő alatt elnyeri a végsebességét. Kiváló egyenes vonalú sebesség (állítólag 4.35-ös 40 yardot is mértek már nála). Hosszú lépteivel gyorsan felemészti a védő által hagyott hézagot. Kézzel történő elkapásban fejlődik. Kitűnő a double move-ja, akárcsak a vertikális útvonalai. Forgalomban megküzd a labdáért. Fürge első lépés. Szívesen blokkol, mindezt fizikálisan és jó technikával teszi.

Gyengeségek

Gyenge kezek, túl sok labdát ejt el. Nem mindig sikerül a legmagasabb ponton elkapnia a labdát. Átlagos oldalirányú agilitás, nem igazán nagy veszély nyílt területen. Nincs második sebessége, hamar eléri a maximumot. Annak ellenére, hogy a LOS-en jó a lábmunkája és a release-e az útvonalak töréseikor inkább átlagos mintsem robbanékony. Kevés route-ot ismer, habár 2014-ben már láthattunk tőle néhány újat. Vagy vertikális útvonalakon használták vagy olyanon, ahol minél gyorsabban a kezébe lehet adni a labdát. Szeparációs technikáján dolgoznia kell, túl gyakran próbálja a testi erejével és a hosszú karjával megnyerni a párharcot. Túl sokszor kap el a testével.

Megjegyzések

Közigazgatás szakon diplomázott. 3-csillagos recruitként választotta az Auburnt. 2011-ben egy térdsérülés miatt redshirtöt kapott. 2012-ben már része volt a WR-rotációnak, 6 elkapás 114 yard és 2 TD szerepelt a statisztikai lapján. 2013-ban 12 meccsen kezdő 42 elkapásból 902 yard és 7 TD jött neki ossze. Junior évében 34 elkapásból 741 yardot és 4 TD-t szerzett, All-SEC második válogatott lett. A Combine-on távolugrásban a 3. legjobb WR volt, 20 yard shuttle-ben második a posztján. Coatesnak megvannak a maga korlátai és aggodalmak is vannak vele kapcsolatban, ugyanakkor a méret/sebesség/erő faktorban olyannyira nagyszerű, hogy nem lehet ignorálni. NFL-kész teste van kiváló egyenes vonalú sebességgel és az atletikussága is megvan ahhoz, hogy szorult helyzetben is lehozza a labdát. A kezei határozottan aggasztóak, de ha képes lesz javulni abban, hogy a legmagasabb ponton találkozik a labdával és útvonal futása közben konzisztensebben szeparálódik, akkor néhány csapat úgy gondolhatja, hogy személyében egy fene jó elkapó érkezik a drafthétvégére.

Tyler Lockett 2-3. kör

Tyler Lockett
Egyetem
Kansas State
Életkor
31 (1992-09-28)
Magasság
5 ft 10 in (1.77 m)
Tömeg
183 lb (83 kg)

Erősségek

Jó sebességgel játszik. Jól támaszt ki az útvonalainak megfutása közben és megfelelően el tud szakadni ahhoz, hogy az irányítójának szabad célpontot biztosítson. Édesapja kiemelkedő elkapója volt a Kansas State-nek és az NFL-ben is szerepelt. Remek futball IQ-val megáldott játékos, aki szemlátomást sokat tanult az apjától. Precízen futja meg az útvonalakat, be tudja csapni ellenfeleit. Mindeközben remekül változtatja sebességét, double move-jai igen hatékonyak. A játékos megfigyelők egyöntetű véleménye szerint a pályán és azon kívül is remek karakter. Elég ügyes ahhoz, hogy elkapóként, vagy akár visszahordóként is nagy játékokat csináljon. A legjobbját nyújtja, amikor ellenfele is kimagaslóan teljesít. Futásblokkolásban is jól használható.

Gyengeségek

Nagyon vékony testalkatú. Eléggé meggyűlik a baja a fizikális védőkkel, ami miatt nem minden esetben fogja tudni megfutni az útvonalait. A következő szinten gondot jelent majd számára a press coverage. A megfigyelők szerint túlságosan törékeny ahhoz, hogy állandó returner legyen az NFL-ben. Valószínűleg csak slot elkapóként lehet majd használni a profik közt. A tömegben nem elég megbízhatóak a kezei. A végsebessége kérdéses, nem egyszer fordult elő, hogy utolérték.

Megjegyzések

Édesapja, Kevin Lockett volt a K-State elkapási rekordere, míg Tyler be nem előzte. A Chiefs draftolta a 2. körben, 1997-ben. Kevin öccse, Aaron is itt volt elkapó, sőt 60 yardos síkfutásban mai napig Big XII rekorder. Bill Snyder volt a vezetőedző már az apja idejében is.Tulsában nőtt fel, kétszeres állami bajnok focista Oklahomában és egyszeres kosárlabdában. A recruiting szervezetek jobb CB-nek tartották mint elkapónak. True freshmanként a Big XII legjobb támadó újoncának választották, pedig 4 meccset kihagyott veseproblémák miatt. Ekkor még főleg visszahordóként villogott. 2012-ben 44 elkapásból 687 yardot és 4 touchdownt ért el az erősen futásra berendezkedő Wildcats tagjaként. 2013-ban fordult a kocka, Collin Kleint Jake Waters váltotta és beindultak a passzok, 81 labdát kapott Lockett, 1262 yardot tett meg és 11 touchdownnak örülhetett. All-Big XII 1. csapatos kitüntetett. Végzősként tovább javult egy 106 elkapásos idénnyel, megint 11 TD-t tudott felmutatni de már 1515 yard mellé. All-Big XII 1. csapatos és all-American returner. Hat visszahordott touchdownja van a Kansas State mezében és több mint 2500 yard. A combine-on 40 yardon, és a shuttle számokban is kiemelkedő volt. Szorgalmas játékos, aki eddig kiemelkedően veszélyes volt a nagy játékokkal (neki volt a legtöbb 15+ yardos elkapása a nagy konfok játékosai között), szóval mindenképpen felkeltheti a csapatok érdeklődését már akár a második napon. Hiába csak egyféleképpen tud ártani az ellenfeleknek, azzal nagyon.

Rashad Greene 3. kör

Rashad Greene
Egyetem
Florida State
Életkor
31 (1992-09-23)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
182 lb (83 kg)

Erősségek

Képes a szélén és a slotban is játszani, mindkét helyen szerzett tapasztalatot collegeban is. Befolyást szerez az útvonalaival. Extra koncentráció jellemzi középen és az oldalvonal mellett. Off coveragenél gyorsan a védő mögé kerül. Tisztában van a pálya határaival, általában profi elkapásokat csinál két lábbal a földön. Finom mozgású sportoló. Kijőve a route-ok töréséből begyújtja a rakétákat, ezáltal szeparálódik. Hosszútávú sebessége miatt megfizetnek a védők, akik elhibázzák rajta a szerelést. Elkapás után ravasz. Kezeivel finoman segíti az elszakadást. Alkalmazkodik a gyenge dobásokhoz. Útvonalaiban nincs felesleges mozdulat. A megfigyelők szeretik a hatalmas versenyszellemét.

Gyengeségek

Vékony testalkat. A játék közbeni erején fejleszteni kell. Blokkolás közben nem igazán kompetitív. Jobban használhatná a testét pajzsként. Lehetővé teszi a cornerbackeknek, hogy visszaérjenek a labdához ahelyett, hogy végigmenne vele. Kezének a mérete és az ereje probléma lehet. Junior évében 7 dropja is volt. Muszáj javulnia abban, hogy az útvonalaknak minden aspektusát el tudja adni. Hajlamos feladni a route-jait, különösen középhosszú passzoknál. A megfigyelők szerint túl kicsi célponttá teszi magát. Erőből elnyomható.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett 200 és 400 méteres síkfutásban versenyzett. A legnagyobb NFL-gyárnak számító fort lauderdale-i St. Thomas Aquinas High Schoolba járt (idejárt anno Geno Atkins Cincinnati Bengals DT, Giovani Bernard Cincinnati Bengals RB, Duron Carter Indianapolis Colts WR, Marcus Gilbert Pittsburgh Steelers OT, Leonard Hankerson Washington Redskins WR, Lamarcus Joyner St. Louis Rams FS, Brandon Linder Jacksonville Jaguars OG, Marcus Roberson St. Louis Rams CB, Dezmen Southward Atlanta Falcons FS, James White New England Patriots RB, Major Wright Tampa Bay Buccaneers SS és Sam Young Jacksonville Jaguars OT), az idei draftról rajta kívül Philip Dorsett (Miami WR) is ebbe a középiskolába járt. 4*-os recruitként választotta a Florida State-et. True freshman évében 4 meccsről hiányzott Achilles-sérülés miatt, ennek ellenére 38 elkapásból 596 yardot és 7 TD-t szerzett, az összes mutatóban csapata legjobbja volt. Honorable mention a CFN Freshman All-American csapatában, bekerült az Academic All-ACC válogatottba, a Champs Sports Bowlon 5 elkapásból 99 yardot és 1 TD jegyzett, ezzel ő lett a meccs MVP-je. 2012-ben 14 meccsből 13-szor kezdő, 57 elkapás 741 yard és 6 TD volt a teljesítménye, 15.4 yardos punt return átlaga a 3. legjobb volt az országban, Peter Warrick 1999-es szezonja óta ő az első Seminole, aki egy szezonon belül elkapott, futott és visszahordott touchdownt is jegyzett. 2013-ban 76 elkapásból 1128 yard jött össze neki, az utolsó 1000+ yardos FSU-elkapó előtte Anquan Boldin volt 2002-ben. A bajnoki cím mellé All-ACC első válogatott lett az edzőknél és a médiánál is. Végzős évében 99 elkapás (iskolarekord) 1365 yard és 7 TD állt a statisztikai lapján. Ebben az évben is All-ACC első válogatott az edzőknél és a médiánál, az Associated Press és a Scout.com All-American második csapatába is befért. Az iskola történetének legtöbb elkapásával (270), legtöbb elkapott yardjával (3830) és zsinórban legtöbb elkapással zárt meccsével (43) rendelkezik, a 3830 elkapott yard a valaha volt legtöbb az ACC-ben is. Kifejezetten produktív volt nagy meccsek fontos pillanataiban. Greene-nek megvan az atletikussága és a fürgesége ahhoz, hogy elszakadjon, továbbá egy természetes folytonosság látszik az útvonalaiban is. Lehet, hogy a slot pozícióra lesz korlátozva, de ez nem biztos, hogy rossz dolog. Greene-nek több letisztult útvonalra lesz szüksége, de már akkor is kompetitív lenne ha holnap kellene NFL-meccset játszania. Ha NFL-hasonmást keresnénk úgy lehetne fogalmazni, hogy ő Marvin Jones valamivel alacsonyabb kiadásban.

Stefon Diggs 3-4. kör

Stefon Diggs
Egyetem
Maryland
Életkor
30 (1993-11-29)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

Mozgékony, ruganyos atléta. Korábbi középiskolai sztárjátékos, aki a nagycsapatok hívása ellenére otthon maradt, hogy a helyi csapatnak segítsen. Vérében van a route-futás. Olyannyira robbanékony, hogy az irányváltásai után azonnal el tud szakadni emberétől. Erőlködés nélkül húzza be a labdákat. Remekül alkalmazkodik a passzokhoz, mehet az fölé, mellé vagy alá. A nehéz elkapásokat is megoldja. Veszélyes, dinamikus fegyver labdával a kezében. Hirtelen mozgású, test- és fejcseleivel több védőt is félre tud vezetni oldalmozgás közben, ha van helye. Nagyszerűen gyorsul, ami slot receiverként sokat ér. Bírja a fájdalmat, lásd lentebb. Visszahordóként első naptól kezdve hasznos lehet.

Gyengeségek

A yardjait főleg slot pozícióból hozta. Bizonyítania kell, hogy elit cornerbackek ellen is hatékony route-futónak minősül. Átlag alatti az ereje. A fizikálisabb cornerbackek megeszik kenyérrel. Jól ismeri a forgalmat a pálya közepén, és ha nagy ütésre számít, inkább kikerüli. Nem alibizik, de ritkán blokkolja meg az emberét futásnál. Két szezon is idő előtt véget ért számára, sérülés miatt. Volt már eltiltva.

Megjegyzések

Nagyra tartott középiskolai játékos volt, a Scout.com a 2. legjobb elkapónak tartotta. A Maryland mellett a Florida, Auburn, USC hármas hívta legkomolyabban, de maradt a saját államában. Már freshmanként komoly szerepet kapott, 54 elkapásból 848 yard és 6 touchdown volt az eredménye, egy meccset kihagyott bokasérülés miatt és 2. lett az ACC év újonca szavazáson Duke Johnson mögött. All-ACC 2. csapatos 1896 all-purpose yarddal. 2013-ban hét meccs után szállt ki mert eltört a sípcsontja, addig 34/587/3-as mutatót hozott. Junior évében veseelégtelenség miatt hagyott ki két meccset, de egyet végignyomott vele. Eltiltották egy találkozóról, miután a marylandi kapitányok nem fogtak kezet a Penn State csékáival és a játékvezetővel emiatt konfrontálódott. All-BigTen 2. csapatos választott lett, miután 62 elkapásból 792 yarddal és 5 TD-vel zárt. Marylandben a kétszeres bajnok elkapó, Keenan McCardell volt a WR-edzője. Nagyon veszélyes játékost lehet belőle csinálni NFL szinten, és jutányos áron hozzá lehet jutni, így potenciális sleepernek számít. Egyik sérülése sem olyan, ami komoly utóhatásokkal bír, emiatt nem kell aggódni, viszont rendkívüli playmaker tulajdonságai vannak, amit egy jó offenzív koordinátor ki tud aknázni. Nem több, mint 3. számú elkapó, de annak bőven ideális.

Justin Hardy 3-4. kör

Justin Hardy
Egyetem
East Carolina
Életkor
32 (1991-12-18)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
193 lb (87 kg)

Erősségek

Kiváló ösztönei vannak. Alkalmazkodni tud a pontatlan passzokhoz, rendesen dolgozik visszafelé mozgással is. Méretéhez képest hosszú karjai vannak és a keze is nagyobb, mint hinnénk. Remek keze van. Laza csípőjével elrontott szereléseket is ki tud erőszakolni keresztbemozgás során. Nagyon agresszív a pályán. Kellemetlen blokkoló, aki szereti dominálni ellenfelét. Végzősként az elkapásai hetven százaléka first downt ért.

Gyengeségek

Nagyon kevés és egyszerű útvonalat futtattak csak vele. Nem fogja sebességgel megverni a védőket. Vékony lábai vannak. Nem elég robbanékony vagy mozgékony hozzá, hogy egy irányváltással azonnal üresre játssza magát. Playmakernek nem nevezhető.

Megjegyzések

Bátyja, Bryan a South Carolina State és a Fayetteville State színeiben volt quarterback. Végzős középiskolásként irányítót játszott, 35 passzolt touchdownt is összehozva, de eredetileg elkapó volt. Senki nem ajánlott neki ösztöndíjat, így walk-onként iratkozott be az East Carolinához, ahol egy év alatt kiérdemelte ezt a privilégiumot. Újoncként 64 elkapással, 658 yarddal és 6 touchdownnal debütált, ami mind freshman rekord a Pirates-nél. 2012-ben all-Conference-USA 1. csapatos egy 88/1105/11-es statlapot összerakva. Juniorként az iskolarekordok is megdőltek, 114 labdát fogott meg, 1284 yarddal segítve övéit. Végzősként az örökranglistákon is élre tört, az ECU-nál Dwayne Harris, NCAA-szinten Ryan Broyles elkapás-csúcsát javította meg. Ebben az évben 121 elkapásból 1494 yardot és 10 touchdownt ünnepelhetett, meg is kapta a Burlsworth trófeát, amit az a végzős egyetemista érdemel ki minden évben, aki ösztöndíj nélkül kezdte a karrierjét. Most 387 elkapással áll az örökrangsor élén, Ryan Broyles 349-cel a második. 2014-ben sporttudományi diplomát szerzett, most a mesterképzésre jár. A combine-on kiemelkedő 3-cone drill eredményt ért el. Nyilvánvaló, hogy egy nagyon kedvező rendszer terméke, ahol sok rövid passzt adtak neki és ezt nehéz lesz NFL-szinten folytatni. Kizárólag slot receiverként használható, ami lecsökkenti az értékét, illetve az is sokat mondó, hogy Broyles-ból nem lett faktor az NFL-ben, illetve Dwayne Harris-t is csak 6. körben vitték, pedig ő visszahordóként elég jó volt. A draft egyik legöregebb játékosának számít. Hardy ellen nagyon sok minden szó, meglepő lenne ha ismét felül tudna emelkedni az odds-okon, de egyszer már sikerült és egyébként nagyon szimpatikus karakter, akinek lehet szurkolni.

Chris Conley 4. kör

Chris Conley
Egyetem
Georgia
Életkor
31 (1992-10-25)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
213 lb (97 kg)

Erősségek

Villámgyors, mindenféle megerőltetés nélkül gyorsul, pillanatok alatt eléri a végsebességét. Könnyed release jellemzi a line of scrimmage-en, hirtelen mozdulatokkal képes lehagyni és mélységben megverni a jammelő védőt. Legjobbját akkor nyújtja, mikor 1 irányváltásos route-ot fut (slant, out, dig, stb.), erős és trükkös lábaival mélységben is robbanékony. Megvan az ötödik sebességfokozata ahhoz, hogy lehagyja a védőket. Hatásos fegyver zónázás ellen, folyamatosan dolgozik azon, hogy üresre játssza magát, nem jellemző rá, hogy túlfutna azon a területen, ahol megjátszható. Nagyon jól követi a labda pályáját, természetesen alkalmazkodik a passzhoz, alkalmanként akrobatikus elkapásokra is képes. Jó rugóival felemelkedik és hosszú karjaival (33 3/4 inch) támadja a labdát. Labdával a kezében kiküszöböli, hogy jó szögből üldözzék. Elkapásonként 18.2 yardot átlagolt végzősként (3. legmagasabb adat az SEC-ben), a legutóbbi két szezonban egyaránt a legtöbb elkapott yarddal büszkélkedő Georgia-játékos volt, ráadásul ezt két különböző irányítóval érte el. Természetes vezetői vonásokkal rendelkezik, szorgalmas és versengő személyiség, ez megmutatkozott abban is, hogy két évre őt választották az SEC képviselőjének az NCAA SAAC Tanácsba. Kiváló karakterű személyiség figyelemreméltó intelligenciával és ambíciókkal a futballpályán kívül is. Az a fajta, aki bármit képes elérni, hogyha ráállítja az elméjét arra a bizonyos dologra.

Gyengeségek

Vékony a lába, izomzata nem ideális, nincs meg az alapvető ereje ehhez a poszthoz. Útvonalainak a töréspontján nyugodtabbnak kellene lennie, előfordul, hogy ilyenkor szétesik a mozgása. Túl meredeken futja a routje-ait, nem játszik konzisztensen mélyen, ezért a testcseleivel nem mindig sikerül megbolondítani a védőjét és szeparálódni. Túl könnyen tudják a védők lelassítani route futás közben, az útvonalak csúcspontján izomból elnyomható. Rossz szokása, hogy az elkapás időpontjában feleslegesen felugrik. Általában biztosak a kezei, de előfordul, hogy a labdáért való harc során elveszti a koncentrációját, gyakran túlságosan is aggódik amiatt, hogy mi zajlik körülötte. A pálya közepén bizonytalan. Az elkapás után nem konzisztensen robbanékony, nem túlságosan ravasz nagy területen. Nem egy tackle breaker, rendszerint már a kezdeti kontaktussal képesek levinni. Blokkolási technikáján hangolni szükséges annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen. Visszahordóként nincs tapasztalata. Kisebb tartóssági kérdések vannak vele kapcsolatban, bokasérülés miatt juniorként (2013. októberben) két meccset hagyott ki, senior szezonját pedig lassabban kezdte, mert 2014. augusztusában részlegesen kificamodott a válla.

Megjegyzések

Újságírás szakon diplomázott. A foci mellett középiskolásként megyei bajnok volt 100 és 200 méteres síkfutásban is. 3-csillagos recruit volt. True freshman évében 11 meccsen játszott, 16 elkapásból 288 yardot és 2 TD jegyzett, SEC Academic Honor Roll elismerésben részesült. Sophomore évében 14 meccsen játszott, 3-szor volt kezdő, 20 elkapásból 342 yardot és 6 TD-t ért el, a Capital One Bowlon, két elkapásból 136 yardot és 2 TD jegyzett, utóbbi iskolarekord-beállítás, a 87 yardos TD-je pedig a leghosszabb elkapott touchdown a UGA bowl-történelmében. 2013-ban 11 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő, vezette a csapatot elkapások számában (45) és elkapott yardokban (651), emellé 4 touchdown társult, újra SEC Academic Honor Roll elismerésben részesült, szezon közben csapatkapitánnyá választották. Végzős évében ő lett a Jó Tanuló, Jó Sportoló Díj nyertese az SEC-ben, 13 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, csapata legtöbb elkapott yardját (657) és elkapott touchdownját (8) szállította, végzős évében is csapatkapitány volt két meccsen, ebben az évben is megkapta az SEC Academic Honor Roll kitüntetést. Jól ismert a Star Wars inspirálta diákfilmjéről, amit ő írt és rendezett, következőnek a címlapon a 2015-ös NFL Combine-on elért eredményeivel volt. A scoutok és az NFL csapatok már néhány éve kiemelt figyelemmel kísérik a Georgia elkapó játékát. Az elmúlt két szezonban a Bulldogs legjobb elkapója volt, természetes sebességével emberezésnél egy az egyben képes megverni az ellenfelét, zónáknál pedig az üres területet támadja, habár mind a route-jai mind a labdaérzéke finomítható még. Elkapás után nem kimondottan robbanékony, de az atletikus vonásai az ő magasságával és karhosszúságával azok olyan dolgok, ami után az NFL csapatok sóvárognak.

Dres Anderson 4. kör

Dres Anderson
Egyetem
Utah
Életkor
31 (1992-07-20)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
187 lb (85 kg)

Erősségek

Hosszú, gyors lépéseivel felfalja a védő által hagyott távolságot és gyorsan el is éri a végsebességét, úgy fut, mint aki parázson lépked. Gyors release a line of scirmmage-ről, jól vált sebességet route futás közben és az elkapás után is, tudatosan keresi a pálya azon pontját ahol megjátszható. Egyensúlyérzéke és keménysége az elkapás előtt és után is megmutatkozik, ez látszik akkor is ha forgalomban dolgozik, illetve akkor is amikor labdával a kezében befejezi a futásait. Nem az övé a legnagyobb test, ennek ellenére jól használja a testét az elkapásoknál, testkontrollja és hosszú karjai révén meg tudja nyújtani az elkapási sugarát. Jó lábmunkával dolgozik az oldalvonal mentén. Edzhető prospect NFL játékosokra jellemző intangible-ökkel, elutasítja a lehetőséget, hogy bárki is többet dolgozzon nála a Utah edzői szerint. KR-ként is van tapasztalata (20.9 yardos átlag). 4-szeres honorable mention Academic All-Pac-12. Utah örökranglistáján top6-ban van elkapott yardokban (2077), 100-yardos mérkőzések számában (7), és touchdown elkapásokban (17) is. Football vérvonallal rendelkezik, édesapja Flipper Anderson ex-UCLA játékos, 10 évet húzott le NFL WR-ként a Rams, a Colts, a Redskins és a Broncos tagjaként, 1997-ben a Denver Broncos csapatával Super Bowlt nyert, ő tartja az egy meccsen elkapott yardok rekordját (336), nagybátyja Paco Craig szintén a UCLA, ill. a Detroit Lions elkapója volt.

Gyengeségek

Vékony testalkat, nincs meg az ideális NFL izomzata vagy ereje ehhez a poszthoz. Jammelés ellen küszködik a line of scrimmage-n, nem elég fizikális ahhoz, hogy konzisztensen leváljon a kontaktusról. Egyenes vonalban atletikus, de az alsóteste kissé merev, különösen kis területen. Jobban kellene eladnia az útvonalait testcselekkel/mozdulatokkal. Túl sok elejtett labda van a rezüméjében, csökkenő koncentráció jellemzi, hajlamos elkezdeni futni a labda biztonságba helyezése előtt. Labdával a kezében nem sok szerelést tört át. Blokkolási technikáján finomítani kell, hiányzik belőle az ideális erő, de hajlandó blokkolni és használható is lehet ezen a területen ha jobb alapokkal fog rendelkezni. Tartóssági kérdések merültek fel vele kapcsolatban, egy térd sérülés (2014. októberében) idő előtt véget vetett Utah-s karrierjének.

Megjegyzések

Teljes neve Dres Flipper Anderson. Tavaly tavasszal diplomázott kommunikáció szakon. Középiskolában a foci mellett kosarazott is. HS-ben együtt játszott a New Mexico centerével LaMar Brattonnal. 2010-ben redshirtöt kapott, 2011-ben mind a 13 meccsen játszott, 3-szor volt kezdő, 23 elkapásból 355 yard és 3 TD volt a termése. 2012-ben mind a 12 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, 36 elkapásával és az ebből szerzett 365 yardjával csapata legjobbja volt. 2013-ban szintén mind a 12 meccsen játszott és ebből 11-szer volt kezdő, 53 elkapásból 1002 yardot és 7 TD-t jegyzett, 7 db 50+ yardos elkapása holtversenyben a legtöbb volt az országban, említésre méltó az All-Pac-12 válogatottban, 6 db 100+ elkapott yardos meccse volt ebben a szezonban, ami iskolarekord. 2014-ben 7 mecsen kezdett mielőtt megsérült volna a térde, addig vezette csapata rangsorát elkapott yardokban (355), elkapásonkénti átlagyardban (16.1) és elkapott touchdownokban (4). Meghívták a Senior Bowlra, de a sérülése miatt nem tudott részt venni. Egy prospect, aki a Utes örökranglistáján top5-ben van elkapott yardokban (2077), Anderson apja nyomdokaiban halad, Flipper Anderson 10 évet (1988-97) játszott az NFL-ben. Football környezetben nőtt fel, erősen érti az odaadás és a munkamorál szükségességét, hogy boldoguljon a következő szinten, de a 2014-es térd sérülése miatt nem workout-olhatott a draft előtt, orvosi hozzájárulásra van szüksége pályafutása folytatásához. Anderson mért ideje kiváló, és a játék során mutatott sebességével is képes megnyújtani a pályát, gyorsuláskor keveset hezitál, ezért az elkapás után is veszélyes, habár csiszolatlan útvonalai és koncentrációs problémái limitálhatják a szerepét a következő szinten.

Jamison Crowder 4. kör

Jamison Crowder
Egyetem
Duke
Életkor
30 (1993-06-17)
Magasság
5 ft 8 in (1.72 m)
Tömeg
185 lb (84 kg)

Erősségek

Gyorsulása azonnal szembetűnik. Robbanékony irányváltásaival könnyen üresre játsza magát. Pontosan futja az útvonalait, és hamarabb a védők mögé kerül, mint azok számítanak rá. Laza csípőjének hála meg tud oldani, hogy ne mozdítsák ki az ideális útvonalról. Játszott a szélen és a pálya belsejében is. Blokkolóként is lelkes. Visszahordóként is bevethető.

Gyengeségek

Nem NFL-szintű méretei vannak. Átlag alatti magasság, karhossz, kicsi kéz, és a hatótávolsága is emiatt nem valami nagy. A fizikálisabb cornerbackek simán elnyomják. Sok bubble screent és gyors passzt hívtak rá, ezért volt ilyen sok elkapása. Bőven volt elejtett labdája.

Megjegyzések

A north carolinai Monroe-ból származik. Édesapja a North Carolina A&T csapatában focizott. Az öccse down-kóros. Unokatestvére, Terrell Smith négy évig játszott a Duke-ban, 2003-ban all-ACC választott is volt. Középiskolában az év játékosa és bajnok volt kosárlabdában, míg fociban visszahordóként, futóként és elkapóként termelte a touchdownokat. Három csillagos toborzottként vitte el a Duke. Első évében kevés szerepet kapott, de sophomore évétől igazi go-to-guy. 2012-ben 76 elkapásból 1074 yard és 8 touchdown volt a mutatója, egy évvel később ACC-rekordot jelentő 108 labdát fogott meg, amiből 1360 yardot tett meg és ismét nyolc touchdownnak örülhetett. Végzősként beállította az ACC-örökranglista csúcsát elkapásban 283-mal. A szezont 1044 yarddal és hat tédével fejezte be. Punt returnből négy touchdown fűződik a nevéhez. All-ACC választott három szezonban egymás után. Szociológia szakon diplomázott. A combine-on nem teljesített jól. Nem lenne meglepő, ha csak a draft vége felé kerülne sorra, mert a mérete riasztó lehet, hiába volt kiemelkedően eredményes. Nem minden hasonló fiúból lesz TY Hilton, de a kockázatot megéri a draft második felében.

Tre McBride 5. kör

Tre McBride
Egyetem
William & Mary
Életkor
31 (1992-12-01)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
210 lb (95 kg)

Erősségek

Jó NFL méret, fizikálisan dominálta ellenfeleit amikor a labda a levegőben volt. Egészen elképesztő elkapásokat old meg játszi könnyedséggel, úgy tűnik, hogy nem ismer félelmet a levegőben. Elit módon érzi a legmagasabb elkapási pontot, kitűnő mozgáskoordináció, labdakövetés és koncentráció. Valósággal letépi a labdát a levegőből. Kiváló elkapási sugár, meccsenként mentette meg az irányítóját 1-2 interceptiontől. Képes behajtani a forgalomba és ott elkapni a labdát. Jól alkalmazkodik az alacsony dobásokhoz. Elkapás után is versenyképes. 2013-ról 2014-re route futásban is fejlődött. Zóna ellen megtalálja az üres területeket, érzi, hogy hol van a védő. Kick returnerként is van benne fantázia.

Gyengeségek

A pletykák szerint fantasztikus sebessége van, de ez a meccsvideókon nem jelenik meg. Ritkán tud elfutni a védőtől mélységi útvonalakon vagy az elkapás után. Release-nél átlagosan gyorsul. Útvonalait lekerekíti, a töréspontok után nem igazán gyorsít. Jobban el kellene tudnia adni a route-jait. Útvonalai csúcspontján az egyensúlya inkonzisztens, ennek oka, hogy az irányváltásnál túl magasan van. A megfigyelők szerint a legnagyobb aggodalom vele kapcsolatban az az, hogy képtelen szeparálódni.

Megjegyzések

Édesapja Douglas a Northeasternön focizott. Tre kineziológia szakon diplomázott. Középiskolában a foci mellett kosarazott és ugróatléta is volt. Ha ez nem lenne elég akkor még hozzátenném, hogy trombitált az iskolai zenekarban és tanulmányi eredmények szempontjából is a felső 5 %-ban volt az évfolyamában. 3-csillagos recruitként ösztöndíjat ajánlott neki többek közt a Duke, a Navy vagy az Air Force is, de ő inkább az FCS felé vette az irányt. 2012-ben a második, 2013-ban és '14-ben pedig a CAA konferencia első válogatottjába került be. 2013-ban ő lett az Év Special Team Játékosa a CAA-ben. A csapatok azt a kérdést teszik fel maguknak McBride-dal kapcsolatban, hogy képes lesz-e magát üres játszani, ha ez sikerül akkor nincs gond, művészi elkapásokra képes. Eddigi ellenfeleit figyelembe véve mélységi sebessége és szeparációs fürgesége átlagosnak tűnik, a csapatoknak el kell gondolkodni azon, hogy kint hagyják-e a pálya szélén vagy a méretét és a keménységét kihasználva a pálya közepén, slotban használják. Elég sok tulajdonságában hajaz Brandon LaFellre.

Dezmin Lewis 5-6. kör

Dezmin Lewis
Egyetem
Central Arkansas
Életkor
9 (2015-04-01)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
213 lb (97 kg)

Erősségek

Ideális magasság, karhossz és tömeg egy NFL elkapónak. Erős test, amire még lehet izmot pakolni. Kitűnő kezek, konzisztensen mutatott be tiszta elkapásokat a testétől távol. Utánamegy a labdának a levegőben, comeback útvonalon, rövid dobásoknál, labdaérzéke remek. Következetesen tudja, hogy mikor kell trükköznie és gyorsan visszamozogni a labda felé, így tiszta elkapásokat tud csinálni underneath. Hajlékony felsőtestével képes alkalmazkodni a pontatlanul megdobott labdákhoz is a levegőben. Csodálatos a testkontollja az oldalvonal közelében, nagyon nehéz elkapásokat tud úgy megcsinálni, hogy a lábujját még épp le tudja tenni. Képes elszakadni és a hosszú kezeivel a legmagasabb ponton elkapni a labdát. Zónázás ellen a térbeli tudatossága tökéletes, pontosan tudja, hogy hol képes megjátszani őt az irányító. Jó munkát végez akkor is, ha az irányítója az életéért fut. Elkapás után gyorsan fordul, támadó mentalitással lép fel. Erejének hála labdával a kézben átfut az arm tackle-ökön és így extrayardokat hoz. Elkapás után megfelelően lát a pályán, jól olvassa a blokkokat.

Gyengeségek

Egyenes vonalú sebessége átlagos, mélységben a léptei rövidek és bizonytalanok. Csípőjének a merevsége nyilvánvaló, hiányzik a hajlékonyság az alsótestéből ahhoz, hogy igazán jól el tudja adni a cseleit illetve, hogy szeparálódjon. Hiányzik belőle a kis területi fürgeség és a robbanékonyság, hogy emberezés ellen el tudjon szakadni, párharcait a helyezkedésével/karhosszával/elkapási sugarával/a rendszernek köszönhetően nyeri. Gyorsulása nem az igazi, időbe telik amíg eléri a végsebességét, nincs második fokozata. Nem ruganyos, stabil egyensúlyi helyzetből kell felugrania ahhoz, hogy a legmagasabb pontról tudja lehúzni a labdát. Inkonzisztens helyezkedés és időzítés magas labdáknál. Csak akkor veszélyes elkapás után ha mozgás közben kell elkapnia, nem ravasz vagy veszélyes nyílt területen. Középhosszú/mély útvonalfáját fejleszteni kell. Robbanékonysága elenyésző release közben, mélységi útvonalakon szenvedni fog az NFL cornerek ellen. A Southland konferenciába szinte sosem találkozott press coverage-dzsel, meg kell tanulnia a route-jai során a kézhasználatot/fizikalitást a LOS-en. Statisztikáinak nagy részét relatíve tiszta slip-screenekből, digekből, comebackekből, slantekből hozta off coverage ellen. Rosszabb színvonalú ellenfelek ellen edződött.

Megjegyzések

Középsuliban focizott és kosarazott. Csapattársa volt az Iowa State SLB-je Jared Brackens és a Louisiana-Monroe S-je Justin Backus. Dezmin Lewis az egyik legnagyobb kihívás a tehetségkutatóknak a pre-draft folyamat során, nevezetesén azért, mert nehéz megítélni egy olyan játékost aki alacsonyabb színvonalú ellenfelek ellen dominált. Vannak olyan pozitívumok, amiket ellenféltől függetlenül le tud tenni az asztalra, de számos "erőssége" megkérdőjelezhető az NFL védők ellenében. Lewis release-ét erőteljesen befolyásolta az a tény, hogy a Southland konferencia védelmei ritkán alkalmaznak press coverage-t, inkább zónázásra és off-coverage-re alapoznak. Emiatt könnyebben lépett rá a route-jára és el tudta adni a mélységi útvonalakat is, így a cornerbackek korán fordították el a csípőjüket megadva Lewisnak a lehetőséget, hogy még underneath megtörje az útvonalát és egyszerű elkapásokat csináljon. Egyetemi szinten elég volt a mozgása, de hiányzik belőle a robbanékonyság vagy a gyorsulás ahhoz, hogy mélységben NFL cornerek ellen is veszélyt jelentsen, nem valószínű, hogy olyan egyszerűen tudná őket manipulálni, mint az eddigi ellenfeleit. Sokkal valószínűbb, hogy megvárják, amíg megtöri az underneath útvonalait, ami azt jelenti, hogy Lewisnak mesteri szintre kell fejlesztenie az erővel és karhosszal történő párharcnyerést az elkapási ponton. A legjobban a labdához való alkalmazkodáshoz ért. Egy kétségtelenül gyenge karú irányítóval dolgozott, így Lewis az útvonalai megtörése után is folyamatosan járatja a lábát, hogy visszalépjen a labda felé. Az elkapási ponton a testétől távol, teljesen kinyújtott karral is elképesztően tiszta elkapásokat tud csinálni. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan biztonságba helyezze a labdát és meginduljon vele előre, gyakran meglepi ezzel a szembeérkező cornerbacket, aki arra gondol, hogy elkapási bunyóba érkezik meg éppen. Ez egy nagyon finom technika, amit nem sok reciever használ következetesen. Lewisnál játékában ez az erős kezeivel, a koncentrációjával és a karhosszával együtt a főpozitívum. Izmos teste, hosszú karja, biztos keze és szolid rugói segítségével azt gondolnánk, hogy Lewis domináns a szorult elkapási helyzetekben, különösen a levegőben. A nagy elkapó fevillantotta kitűnő testkontrollját és hajlékonyságát, amikor alkalmazkodnia kellett a pontatlan dobásokhoz, de túl gyakran ugrik fel rossz időben és a méretbeli előnyei ellenére is nehezen zárja ki a cornert. Ezen a területen jelentős upside azonosítható be nála, ha kap egy erősebb karú irányítót, aki tradicionálisabb ívben dobál, de college-ban kissé alulteljesített ezen a területen. Ugyanakkor az összes eszköze megvan a sikerhez. Megtévesztően kreatív tud lenni labdával a kezében, ha futás közben sikerült elkapnia a disznóbőrt, de hiányzik belőle a quick-twitch vagy a ravaszság ahhoz, hogy nyílt területen is dinamikus legyen. Rövid bizonytalan lépései vannak átlagos egyensúllyal és agilitással, de Lewis testi erejének köszönhetően egy szempillantás alatt átrohan az arm-tackle-ökön. Nem ez lesz az a terület, ahol tündökölni fog annak ellenére, hogy számos slip-screennél használták a Central Arkansas-n. Lewis route futása fejlődőképes, elkapásai többségét dig, comeback és screen útján szerezte off coverage-dzsel szemben. Az NFL-ben az első számú lecke számára a "Hogyan győzzük le a jammelést a LOS-en?" címet fogja viselni, de Lewis ereje és teste azt sugallja, hogy ebbe hamar beleszokhat. Nem a fizikalitás szó jut az eszünkbe, amikor a senior wideout játékát nézzük, de ha sikeres lesz, akkor az azt jelenti, hogy itt is hozzá tudott tenni a játékához. Emberezés ellen lehet, hogy nem fog tudni elszakadni, hiányzik belőle a kis területi fürgeség és a laza csípő, amivel lerázhatja a gyorsabb defensive backeket. A hosszú karjaival és a kitűnő kezeivel nyerhet ugyanakkor, ebből fakadóan leginkább possession szerepkörben elképzelhető az NFL-ben. Lewis játéka összességében fejlődésre szorul, de értékes késő körös pick lehet belőle, aki extra recieveres felállásokban azonnali segítség lehet az NFL-kész testének és a megbízható kezeinek köszönhetően.