Prospect ismertetők


Dante Fowler Jr. 1. kör

Dante Fowler Jr.
Egyetem
Florida
Életkor
29 (1994-08-03)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
261 lb (118 kg)

Erősségek

Jó fizikumú, atletikus és nagyon hossz karjai vannak. Folyamatosan ahhoz igazítja a testét, ami a feladata, fel és ledobott 15-20 fontot gond nélkül egy holtszezon alatt. Sokoldalú - a pálya minden pontján feltűnik. Pass rusherként a falból vagy állóhelyzetből is feltalálja magát. Első lépése elég fürge. Javuló spin move-val középen is zavart tud okozni ha lezárják a külső ívet. A darabos OT-kat ki tudja zökkenteni és körbe tudja futni. Hirtelen mozdulatokkal a semmiből is képes bevágni középre. Tudja, hogy mikor emelje fel a karját, hogy ne lökjék el. Nagy területen át képes üldözni. Laza a csípője és nagyon könnyedén mozog a termetéhez képest. Gyakran üldözte ki a futót a maga oldaláról a vonalon kívülre, kevés területet hagy. A cut blockkal se mindig lehet kivenni, mivel messzire elér a keze. Erős a szorítása, nem könnyű lenyomni.

Gyengeségek

Nincs igazi posztja. Nyers passz siettető. Még tanulja a szakma csínját-bínját. Lehetne összeszedettebb a láb-kéz összhang nála. Nem valami hatékony pass rusher olyan szempontból, hogy sok a felesleges mozdulata. Kevés olyan jelenetet látni, ahol a sebességét erővé tudná alakítani. A nála hosszabb karú OT-k le tudják majd láncolni. Alsótesti ereje közepes és nem biztos, hogy ezen már sokat lehet javítani. Ha a snap után megverik, ritkán tud javítani. Baljós lehet, hogy a masszív futók ellen felemás teljesítményt nyújtott.

Megjegyzések

5 csillagos DE recruitként került Gainesville-be, ahol linebackert játszott. Jelentős játékidőt kapott elő szezonjában, és freshman all-American jelöléseket is begyűjtött. 277 fontról fogyott le 261-re, hogy könnyedebben mozogjon. Utolsó két meccsén már ő volt a kapitány sophomore szezonjában és all-SEC 2. csapatba szavazták. Juniorként 60 szerelés, 15 TFL, 8.5 sack és 2 FF volt a termése, búcsúmeccsén pedig háromszor sackelte Shane Cardent. Már novemberben bejelentette, hogy profinak áll, mivel Will Muschamp vezetőedző elhagyja a Gators-t. Bekerült az edzők all-SEC válogatottjába. Mivel 20 éves, így garantálható, hogy ennél csak jobb lesz, mint amit most látunk, de egyelőre sokkal inkább ígéret, mint kész termék. Leginkább 3-4-es erős oldali linebackerként lehet keresnivalója, de atletikussága alapján bármelyik rendszert futtató edzőből kinézzük, hogy elviszi. Sok munka lesz vele, karrierje ezen szakaszában ugyanúgy lehet belőle bust mint későbbi probowler, az edzőkön múlik mit hoznak ki belőle.

Vic Beasley 1. kör

Vic Beasley
Egyetem
Clemson
Életkor
31 (1992-07-08)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
246 lb (111 kg)

Erősségek

Robbanékony atléta, mindig ő indul el elsőként a snap után. Remekül támad a szélen, csípőjét és vállait is ki tudja úgy fordítani, hogy előnybe kerüljön az OT ellen. Nagyon ruganyos a bokája, szóval a tömegjelenetekben is át tud szlalmozni az emberek között a QB felé. Gyors mozgású és laza csípőjű, nem véletlen játszott running backet tinédzserként. Nagy üldöző, egyetlen mozdulattal ott terem a zsákmány előtt. Spin move-ja halálos fegyver, kár, hogy keveset használja. Alapvetően DE volt, de berakták néha linebackernek is. Vissza lehet küldeni zónázni. Jók az ösztönei és igen gyorsan reagál. Fürge kezei miatt ritkán kapja ő az első lökést a párharcban. Jó edzésmunkával a kézhasználata ligaelit szintre fejleszthető. Egészen megalázó helyzetbe tudja hozni azokat az Offensive Tackle-öket, akik nem ütik meg a saját tehetség-szintjét.

Gyengeségek

Vékonyka láb, keskeny csípő, karót nyelt testtartás. Több súly kell rá. Nehéz lesz a sebességét erővé alakítani NFL-szintű OT-k ellen. Legtöbb sackjét simán az atletikussági előnyének köszönheti. Pass rush megoldásai nem ösztönösek, inkább tanultak. Lehetne hosszabb a karja. Ha nem sikerül a pass rush az adott play-ben, akkor lényegében le lehet róla mondani, hogy bármi mást csináljon. Futás ellen hatékonyabban le kell jönnie a blokkról. A pályán nem lehet kritizálni a mentalitását, de egyébként nagyon nem vezéralak; visszafogott és csendes.

Megjegyzések

Édesapja az Auburn színeiben focizott 4 évig. Georgiai fiú, az állami atlétika bajnokságon dobogós helyezést ért el hármasugrásban, magasugrásban és 100 méteres síkfutásban. Kosarasként meghívták a georgiai all-star meccsre, ahol dupla-duplát ért el. A legtöbb recruiting szervezet athlete besorolást adott neki. Clemsonban két évig volt kezdő, sophomore-ként csak szituációs pass rusherként vetették be, de így is gyártott 8 sacket. Juniorként konszenzus all-American, és 13 sacckel all-ACC 1. csapatos. A draftra nem jelentkezett, mivel be akarta fejezni az egyetemet szociológia szakon, és meg is tette 2014 augusztusában. A tanácsadó bizottság 2. körre saccolta a 2014-es drafton. Végzősként megdöntötte a Clemson sack csúcsát októberben (Gaines Adams és Michael Dean Perry tartották), és ismét all-ACC 1. csapatos valamint all-American lett DE poszton. Az ACC-ben az év védőjének is megválasztották, hála 18.5 TFL + 11 sackes eredményének. Négy éves karrierjét 101 szereléssel (52.5 negatív), 33 sackkel, 29 siettetéssel, 11 leütött passzal, 7 kiharcolt és 2 összeszedett fumble-lel és 2 touchdownnal zárta. Szabadidejében zongorázik. A combine leggyorsabb linebackere 40 yardon, megnyerte a súlyemelő számot, magasugrásban és távolugrásban pedig harmadik lett. Alapvetően 3-4-es OLB-nek szokás jövendölni, de vannak hozzá hasonló játékosok 4-3-ban is linebackerként, elég csak Bruce Irvinre gondolni. Komoly lehetőségeket magában hordozó prospect, aki pusztán pass rush-ban kiemelkedő, hiszen sebessége és robbanékonysága is adott, szóval 3rd downon igen nagy szolgálatot tehet. Az, hogy mennyire lesz belőle húzóember, nagyban függ a védőkoordinátor kreativitásától és az edzői stáb rátermettségén.

Eric Kendricks 1-2. kör

Eric Kendricks
Egyetem
UCLA
Életkor
32 (1992-02-29)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
232 lb (106 kg)

Erősségek

Magabiztos játékos, aki szereti lendületből támadni az ellenfelet. Elég gyors, hogy felmérje, kövesse és beérje a futójátékot. Az egész pályát képes bejátszani. Hamar észreveszi, hogy mi történik és ha nincs előtte blokk, könnyedén meghiusítja. Mindig akcióközelben van. Az előző három évben a legtöbbet szerelő egyetemi játékosok egyike. Laza csípője és könnyed mozgása lenyűgöző. Sebessége a pályán kiemelkedő és embert is lehet vele fogatni egy-az-egyben. Jó ösztönei vannak a zónázáshoz és a labdára is veszélyes

Gyengeségek

Baromi sok szerelése ellenére nem találkozott a backfielden annyiszor a futókkal, mint azt megtehette volna. További tömeget lehetne tenni rá. Hajlamos fejjel előre menni a lyukba érkező futónak. Blitzelőként nem sok hasznát vették.

Megjegyzések

Szökőnapon született, tehát 5 éves. Édesapja, Marvin Kendricks a UCLA futója volt, majd a CFL-ben pénzt is keresett, de kokainfüggősége miatt sokáig külön élt a családjától, csak Eric középiskolás időszakára szedte magát rendbe. Bátyja, Mychal Kendricks a Philadelphia Eagles-ben hasonló poszton igyekszik megélni. Egyetlen szezonban fociztak együtt, 2007-ben. Három sportos játékos volt, a focipályán pedig nem csak támadó és védő, hanem rúgó feladatai is voltak. A UCLA-ben 3 évig kezdett, de már freshmanként komoly munkát végzett 76 szereléssel mint beugró. 2012-ben a Pac-12 legtöbb szerelése volt az övé, 150. Juniorként kihagyott 2 meccset, de így is 105 tackle-ig jutott. Végzősként az egész FBS leghatékonyabb szerelője volt, 149-cel. Karrierje végére beelőzte az egykori all-Pro Jerry Robinsont az iskola örökranglistáján. Méltón búcsúzott a csapatától, az Alamo Bowlon védelmi MVP lett egy 40-35-re megnyert meccsen, három negatív szerelést is bemutatva. Év végén megkapta a legjobb linebackernek járó Butkus Awardot. All-Pac-12 második csapatos 2014-ben és all-American jelölése is van. A Lott Trophy legutóbbi nyertese is ő. Politikatudományt hallgatott. Kedvenc sportolója Deion Sanders. Eredményei és jelleme miatt könnyen beleszerethet valamelyik pozíciós edző vagy koordinátor, valamint közönségkedvenc is válhat belőle. Mérete miatt limitált lehetőségei vannak a sémát illetően. Nem olyan robbanékony védő mint a testvére, de elég intelligens és ambíciózus, hogy korrekt 4-3-as WILL legyen belőle.

Eli Harold 1-2. kör

Eli Harold
Egyetem
Virginia
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
247 lb (112 kg)

Erősségek

Kidolgozott izomzatú, meglepően erős védő. Használták pass rushra falemberként és linebackerként is. Első két lépésével igen nagy területet tud szerezni, ágyúgolyó sebességgel indul meg a snap után. Az a fajta edge rusher, aki kellően össze tudja húzni a felsőtestét, kevés lehetőséget biztosítva a Tackle-nek, hogy hozzáférjen. Ha látja, hogy el lehet menni a szélen, mindenféle nyakatekert pozíciót felvesz, hogy minél hamarabb a backfieldre érjen. Kidolgozott, gyors mozdulatai vannak, amivel befelé tud váltani az irányító felé. Igen gyorsan zárkózik. Pontos, impresszív kézmunkával dolgozik a futásnál, passznál pedig nincsenek felesleges mozdulatai. Adott a lehetőség, hogy a tight endek rémálma legyen. Könnyedén csusszan át a B-lyukas blitzek során a falon. Remek mozgása van, üldözésben pedig igazi vadembernek számít.

Gyengeségek

Sovány a csípője, és az alsótestében is kevés az anyag. Mivel már most is bivalyra van gyúrva, nehéz elképzelni, hogy további rárakott súlytól ne lassuljon be. Pass rusherként nem érződik a fizikai ereje úgy, mint a konditeremben. Ha rendesen telibekapja egy OLineman, akkor ki lehet zökkenteni. Egy erőskezű OT szorításából mire kiszabadul, vége a játéknak. Jobban kéne törekednie rá, hogy távol tartsa magától az ellenfél blokkolóit. Átlag alatti ösztönei vannak. Túl sok olyan play van, amire nincs semmi hatással. Hozzá kell még szoknia az OLB poszthoz, nem mindig végez teljes munkát. Üres területen és zónázásban rutintalan.

Megjegyzések

Virginia állam legjobb atlétái közé tartozott a korosztályában, távolugrásban aranyérmes, súlylökésben második, hármasugrásban harmadik. Fociban közel volt az all-American jelöléshez gimiben, DE és WR poszton is remekelt, sőt wildcat QB is volt. Két évig kezdett a Cavaliers-ben, de előtte freshmanként is jelentős játékidőt kapott. 141 szerelés, 17.5 sack és 2 INT került a neve mellé 3 év alatt. 2014-ben all-ACC 2. csapatos választott. Leginkább Brian Orakpohoz szokta hasonlítani a játékát. A szülei már nem élnek, édesanyját a rák vitte el még mielőtt Eli debütált az NCAA-ben. Nagyszerű adottságokkal bíró játékos, aki 3-4-es pass rusher linebackerként megélhet az NFL-ben, de a legnagyobb sztárok közé nem fog felemelkedni. Nincs elveszve a futásnál, hosszú lábaival sok helyre odaér, az erejével is lehet dolgozni, szóval a draft 2. napján minden bizonnyal beruháznak rá, a kérdés, hogy ingadozó játékát lehet-e és mikorra tuti kezdő szintre emelni.

Benardrick McKinney 1-2. kör

Benardrick McKinney
Egyetem
Mississippi State
Életkor
31 (1992-11-19)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
246 lb (112 kg)

Erősségek

Magas, arányos testfelépítésű belső linebacker, aki tud kívül is játszani. Vastag, erős lábak. Jó egyenes vonalú sebesség üldözéshez. Az a fajta linebacker, aki nem megkerüli hanem átlag feletti erejével legyőzi a falembereket a helyszínen és befolyást szerez a gap fölött. Scrape-elés közben hosszú és erőteljes kezével szabadon és tisztán tartja magát a blokkolóktól. Ahogy belép a lyukba egyből tűz a futó felé, majd megfelelő technikával szereli. Képes tartani a lépést tight endekkel seam route-on. Tisztában van a visszavágási sávokkal, ritkán fut túl a játékon. Nagyon jól összpontosít a feladatára. Érzi a labda szagát, gyakran van játékban. Special teamerként és blitzelőként is van értéke. Adekvát football intelligenciával rendelkezik.

Gyengeségek

Magasan játszik és hiányzik belőle a váratlanság. Magas súlypontja miatt nehézkesen vált irányt nagyobb térben. Szűk területen a lábainak gyorsasága átlag alatti, ez korlátozza a hatékonyságát. Futás ellen megvannak az ösztönei, de küzdenie kell a saját lábaival és a csekély mozgékonyságával. Bajban van, mikor el kell takarítania a lába körüli szemetet és cut blockok ellen kell fárdadoznia, ilyenkor elveszti az oldalirányú lendületét. Passz ellen potenciális hibaforrás. Merevnek tűnik egy terület fedezésekor, túl sok szeparációt engedélyez az ő zónájába tartozó útvonalakon.

Megjegyzések

Középiskolában linebackert, irányítót és puntert is játszott, mellette kezdő volt a suli kosárcsapatában is. 3-csillagos recruitként került a Mississippi State-re 2011-ben, 2001 óta ő volt az első játékos, aki SEC iskolába iratkozott be a Rosa Fort High Schoolból. Ipari technológia szakon diplomázott. Első szezonjában redshirtöt kapott, 2012-ben 13 meccsen játszott, az utolsó 10-en kezdő is volt, 102 szereléssel fejezte be az évet, első csapatos Freshman All-American a CBSSports.comnál, a FoxSportsNextnél, Phil Steele-nél és a CollegeFootballNews.comnál, All-SEC freshman válogatott az edzőknél és az ESPN.comnál. 2013-ban 71,szereléssel 7 TFL-lel és 3.5 sackkel csapata legjobbja volt mindhárom kategóriában, bekerült a College Football News All-Sophomore csapatába. Junior évében megismételte a 71 szerelést (megint csapata legjobbja), emellé 8 TFL, 4 leütött passz, 3 összeszedett és 1 kiharcolt fumble társult. A UAB ellen 3.5 TFL-t mutatott be, erre utojára MSU-mezben Fletcher Cox volt képes 2011 októberében. Az edzőknél All-SEC első válogatott, emellett első csapatos All-American az ESPN-nél, az FWAA-nél, Phil Steele-nél és a Sports Illustratednél, 1999 óta ő a program első linebackere, akit All-American első csapatba válogattak. Produktív, stabil teljesítményre képes középen, átlag feletti méretekkel és átlag alatti agilitással rendelkezik. McKinney rendszeren belül játszik és gyakran a játék közelében találja magát. Erőteljesen játszik, le tudja győzni a támadó falembereket és mélységben is meg tudja csinálni a szerelést. Átlag feletti NFL belső linebackernek néz ki, aki egy igazán jó védelem része is lehet. Ugyanakkor hiányzik belőle a sztárokra jellemző tehetség.

Shaq Thompson 2-3. kör

Shaq Thompson
Egyetem
Washington
Életkor
30 (1994-04-21)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
228 lb (104 kg)

Erősségek

Thompson egy aktív, aggresszív és ösztönös védő, kitűnő agilitással. Gyorsan olvassa az akciót, valósággal elsiklik az őt blokkolni igyekvők útjából, majd ezután a pálya bármely pontján képes megcsinálni a játékot bizonyítva a kiváló irányváltoztatási képességét és üldözési sebességét. Meglepően hatékony az ütése mikor találkozik a támadófalemberrel annak ellenére, hogy nincs meg az ideális mérete és ereje, ez nyilvánvalóvá válik akkor, mikor a blokkolók rátették a kezüket. Nagyon megbízhatóan szerel nyílt területen. Villámgyorsan megérkezik, de nem egy robbanékony ütköző (ezt jelzi a karrierje során bemutatott 0 db kiharcolt fumble). A látása és az agilitása révén hatékony blitzelő lehet, ezek a tulajdonságai akkor is kitűntek, mikor futót játszott. 
Futóként a tapasztalatlansága ellenére látszik rajta a természetes ravaszság és a képesség, hogy alkalmazkodjon a blokkjaihoz. Megvan a sebessége a szélső futásokhoz, jó mozgáskoordinációja és egyensúlya révén képes kötéltáncosként egyensúlyozni az oldalvonal mentén, majd továbbhaladni miután elnyelte a kontaktust. Természetes labdaérzéke van. Érthető és érett játékos.

Gyengeségek

nkább safetynek mint linebackernek néz ki, néhány csapat ott is képzelheti el, ebben a pozícióban középiskola óta nem játszott. Dereka karcsú, csípője keskeny, így nem valószínű, hogy lényeges több izomtömeget lehet rátenni úgy, hogy ne csökkenjen a fürgesége. Elnyelhetik a line of scrimmage-en és kockázatos szögekre kényszeríthetik azért, mert el akarja kerülni a blokkokat. A Washingtonon nem sokszor kérték tőle, hogy támadja az irányítót és a technikája limitált is ezen a téren.
Futóként hasonlóképpen a természetes atletikusságára támaszkodik, kicsit nagyobb türelmre lenne szüksége ahhoz, hogy finomabb szempontokból is tudják fejleszteni ebben a pozícióban. Gyakran hordta a rossz kezében a labdát és blitzfelismerésben is limitált.

Megjegyzések

Teljes neve Shaquille Green-Thompson. Bátyja Syd'Quan Thompson három évet játszott a Denver Broncosban cornerbackként, 7. körös választás volt a 2010-es drafton. A foci mellett baseballban és atlétikában is tehetséges sportoló volt középiskolában. 2010-ben 5. lett 200 m-en az állami középsulis bajnokságon. 2012-ben az MLB Draft 18. körében választotta ki a Boston Red Sox, ezen nyáron játszott is a Sox rookie-level csapatában, majd a nyár végén úgy döntött, hogy felhagy a baseball-lal és teljes idejében a focira koncentrál. Footballban 2011-ben High School All-American első válogatott a USA Todaynél a Parade Magazine-nál és a Rivals.comnál. Csapattársa volt a Louisville strong safetyje James Sample és a Hawaii strong safetyje Trayvon Henderson. 5-csillagos recruitként iratkozott be a Washingtonra. True freshman évében az összes meccsen kezdő nickelback, említésre méltó az All-Pac-12 választáson, második csapatos Freshman All-American a FoxSportsNext.comnál. 2013-ban kezdő LB, honorable mention az All-Pac-12 választáson. 2014-ben csapatkapitány, LB-ként és tailbackként is kezdett, első csapatos All-American az AP-nél, az ESPN-nél, a CBS Sportsnál, a scout.comnál és a SB Nationnél is, mellette All-Pac-12 első válogatott. Ő nyerte a Paul Hornung Awardot mint az ország legsokoldalúbb játékosa. Thompson túlnyomórészt külső linebackerként játszott a Huskiesban, de a Paul Hornung Awarddal ismerték el a teljesítményét junior évében, hiszen 61 cipelésből 456 yardot (7.5-es átlag) futott. Thompsont természetes futási készségei miatt at utóbbi pozícióban is figyelembe vehetik a következő szinten, de ő egy produktív linebacker, aki egymaga 4 védekező touchdownt szerzett 2014-ben. Folyamatos mozgású, jó egyensúlyú sportoló, aki könnyedén vált irányt és simán gyorsul. Védőként gyorsan lokalizálja a labdát, jól érzi a coverage-t és megbízhatóan szerel. Thompson tehetsége tagadhatatlan. Ugyanakkor kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy hova illik ő leginkább az NFL-ben. Testileg egy túlnyomórészt 4-3-as védelemben a gyenge oldali linebacker szerepére tűnik a legalkalmasabbnak. A futball intelligenciájára tekintettel alkalmas egy hibrid szerepre is, ahol alkalmanként linebackert, alkalmanként safetyt kell játszania, így egy mozgatható sakkbábút adva egy kreatív védőkoordinátor kezébe, aki felállíthatja napjaink sportos tight endjei és jelentős slot elkapói ellen is. Számos dologban hasonlít a Detroit Lionsben játszó DeAndre Levyra. Hozzá hasonlóan nincs meg az a mérete és robbanékonysága, amit a scoutok szeretnek a linebacker pozícióban. A coverage-beli folytonos mozgásuk és tudatosságuk ezen a fontosabbak napjaink passzorientált NFL-jében, mint korábban, így Thompsonra egy 4-3-as védelem potenciális építőköveként lehet tekinteni.

Stephone Anthony 2-3. kör

Stephone Anthony
Egyetem
Clemson
Életkor
31 (1992-07-28)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
243 lb (110 kg)

Erősségek

Rendelkezik a pozíciójához megkívánt felépítéssel. Jó sebességgel játszik és általában kontrollálni is tudja. Kiegyensúlyozott, összehangolt tackler, ha megfelelően helyezkedik. Megvan a sebessége, hogy kiérjen az oldalvonalhoz és befejezze a játékot. Passzjátéknál képes tight endek fedezésére. Passz ellen gyorsan a labdára tör. Labdaérzékét már felvillantotta, képes lejátszani a passzelkapókat. Olyan jellemzőkkel bír, amivel a jövőben a hatékonyabb blitzelők közé tartozhat. A sípszóig verseng, skill-position playerek ellen fizikális. Sophomore-ként elvesztette a kezdőpozícióját, de kemény munkával és jó hozzáállással később visszanyerte. Oldalirányban is jól mozog a földön.

Gyengeségek

Blokkolók legyőzésében átlag alatti, ilyenkor gyenge befolyással játszik. Kézhasználatát fejleszteni kell, jobban kellene használnia a kinyújtott karjait, hogy tisztán tartsa magát a blokkolóktól. Hajlamos oldalirányba lépni a blokkolók elől, így kinyitva a futósávot. Passzjátékoknál futók ellen mélységben mismatch. Zónázás során lomha, túl mélyre sodródik. Lassan ismeri fel a play-actiont, ezért későn alkalmazkodik hozzá. Időnként úgy ront rá a LoS-re, hogy előtte nem diagnosztizálta a játékot, így rossz szögbe kerül külső futások ellen.

Megjegyzések

Középiskolában a focin kívül a baseballcsapat catchere és a kosárlabdacsapat magas bedobója volt, emellé még 11.3-as idővel rendelkezett 100 méteres síkfutásban is. 2010-ben HS All-American a USA Todaynél és a Parade-nél, 5-csillagos recruitként választotta a Clemsont. Unokatestvére Tyrone Crowder szintén a Clemsonra jár, ő a csapat egyik guardja. True freshman évében 13 meccsen játszott, 3-szor volt kezdő, 32 szerelés, 6 TFL, 2 sack, 1 leütött passz és 2 FF volt a mérlege. 2012-ben szintén 13 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 77 szerelés, 4.5 TFL, 1 sack, 1 INT, 3 leütött passz és 1 FF volt a statisztikai lapján, említésre méltó volt a CollegeFootballNews.com sophomore All-American csapatában. 2013-ban lett minden meccsen kezdő, csapat legjobbja lett 131 szereléssel, emellett 13.5 TFL, 4 sack, 3 QB pressure, 1 INT, 5 leütött passz és 1 összeszedett fumble állt a neve mellett, Phil Steele All-ACC második csapatba választotta. Végzős évében csapatkapitány, 13 meccsből 12-szer kezdő, 90 szerelés, 10.5 TFL, 2.5 sack, 11 QB pressure, 1 INT, 4 leütött passz és 2 FF volt a teljesítménye, ez All-ACC első válogatottságot érdemelt a médiánál, az edzőknél, az Athlonnál, a College Sports Madnessnél, az ESPN-nél és Phil Steele-nél is. Anthonynak megvan az atletikussága ahhoz, hogy NFL linebacker legyen, de nem egy kirobbanó tehetség. Próbál a LoS mögé kerülni és megcsinálni ott a játékot, de elég gyakran úgy tűnik, hogy inkább találgat mintsem ösztönből érzi, hogy mi következik. Sokszor vállal be kockázatos lehetőségeket, emiatt néhány edző el fogja utasítani. Anthony meg fog ragadni a ligában, de talán valószínűbb, hogy cserejátékos lesz, mint hosszútávú kezdő. Annyival több a tavaly draftolatlan szabadügynökként végül a Ravens csere LB-jeként megragadt Zach Orrnál, hogy magasabb és nevesebb iskolából érkezik a ligába.

Nate Orchard 2-3. kör

Nate Orchard
Egyetem
Utah
Életkor
31 (1993-01-05)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
251 lb (114 kg)

Erősségek

Gyors, hosszú első lépés, amivel jól gyorsul, rutinszerűen ő volt az első Utah falember a labda körül. Edge rush során természetesen hajlítja a térdét, robbanékony üldöző, így be tudja fejezni a játékot. Nagy erőfeszítésekkel játszik, nem ad fel egyetlen playt sem, snapről snapre kiválóan üldöz. Finom rush mozgásai segítségével megtalálja az utat az irányítóhoz. Aktív és karcsú a posztjához képest. Mindig éber, megfelelő diagnosztikai készségekkel rendelkezik, időben reagál, bízik abban, amit lát. Futás ellen tudatos, keményebb mint, amilyennek látszik. Végzős évére a kézhasználata fejlődött a blokkokról történő leválásnál, tisztán tartja magát, karjai elég hosszúak ehhez a pozícióhoz. Kimagaslóan kompetitív, konzisztens erőkifejtésre képes az összes snapnél, minden playben a sípszóig játszik. A legjobb akar lenni, sokat vár el önmagától. Vezér a védőegységben, fizikálisan és mentálisan is kemény (büszkén viselte a csapatkapitányságot jelző "C" betűt a Utah-s mezén). Mindkét oldali defensive endként és a "STUD" elnevézésű linebacker pozícióban is szerzett tapasztalatot a Utesnál, kettő- és hárompontos alaphelyzetből is indult. Érett életstílus jellemzi, felesége (Maegan) és kislánya (Katherine Mae) is van. Kimagaslóan eredményes végzős idény, 18.5 sackkel iskolarekordot állított fel. A Utah örökranglistáján holtversenyben harmadik sackek számában (25), második a TFL-ek számában (38.5) és holtversenyben második kierőszakolt fumble-ök számában (8).

Gyengeségek

Vékonyabb az ideális testalkatnál, néhány izomcsoportban gyengébb a posztján kívánatosnál. Fölső- és alsótesti erején is fejleszteni kell, hogy hatékonyabban álljon a lábán, gyakran veszti el az egyensúlyát a blokkolóval történő kezdeti érintkezés során. Nehezen fejt ki erőt a támadási ponton, jobban kellene tudnia a sebességét erővé konvertálni. Hiányzik belőle a természetes lendület a bull rushhoz, vagy ahhoz, hogy a sarkára állítsa a blokkolót. Több töltényt kell a kezébe töltenie, hogy jobbak legyenek az ütései az érintkezési ponton. Jól olvassa a futásokat, de hiányzik belőle a konzisztens erő a megállításhoz. Atletikussága átlagos normális irányváltási készséggel és funkcionális robbanékonysággal. Néha nagyobb területen nehezen szedi össze magát és leblokkol, még akkor is ha tiszta útja van az irányító felé. Coverage-ben rendelkezik némi tapasztalattal, de kényelmetlenül érzi közben magát, lábmunkája vad, térbeli tudatosságát finomítani kell ha távolabb kerül a labdától.

Megjegyzések

Teljes neve Napaa Lilo Fakahafua Orchard. Az Orchard a gyámjainak a vezetékneve, 2013-ban vette fel (első két Utah-s szezonjában Nate Fakahafua néven játszott). 7 testvére van, tavasszal szerzi meg az alapdiplomáját közgazdaságtanból. Középiskolában a foci- és a kosárcsapat csapatkapitánya, mellette atletizált. Végzős évében Utah állam 4A osztályú bajnokságának MVP-je mint elkapó. A győztes bajnoki döntőn 10 passzt kapott el 200 yardért és 3 touchdownért, mellette 2 sackje is volt. Kosárlabdában 2009-ben az állam második válogatottjába választották be. Sport mellett az iskolapadban is kitűntett diák volt, 4.0-s (a létező legmagasabb) GPA-je volt végzős évében. True freshmanként 13 meccsen játszott, defensive endként, linebackerként és special teamerként is látott pályát. 2012-ben mind a 12 meccsen játszon, 11-en ő volt a kezdő LE, 48 szerelés, 3 sack, 8.5 TFL, 2 kiharcolt és 3 összeszedett fumble volt a statisztikai lapján, említésre méltó az All-Pac-12 csapatnál, bekerült az Academic All-Pac-12 második csapatba. 2013-ban mind a 12 meccsen kezdő LE, 50 tackle, 9 TFL, 3.5 sack, 1 leütött passz, 3 kierőszakolt és 1 összeszedett fumble állt a neve mellett. Végzős évében mind a 13 meccsen játszott 12-n mint RE, 1-en pedig mint stud linebacker volt kezdő. 84 szerelés, 18.5 sack, 21 TFL és 3 kiharcolt fumble volt a mérlege. 1.46 sacket szerzett meccsenként, ez a legjobb mutató volt az országban a 2014-es idényben. All-Pac-12 első csapatos, a Ted Hendricks Award (az ország legjobb defensive endje) és a Morris Award (a Pac-12 legjobb védőfalembere a liga kezdő támadófalemberei szerint) győztese, első csapatos All-American lett a Walter Campnél, az FWAA-nél, az ESPN.comnál, Phil Steelenél, a Scout.comnál és a SB Nationnél is. Orchard természetesen hajlékony, edge rushnál hajlítja a térdét és megtalálja módját, hogy hogyan csússzon le a blokkokról, de a lökései nem valami nagyok, világosan látszik hogy az erő mint elem hiányzik a játékából, így kevesebb problémát kényszerít ki és nem igazán képes elnyomni a blokkolókat. Ideális pozíciója a "Wide-9" defensive end lehet a következő szinten, leginkább egy hárompontos beállásból induló 4-3-as pass rushernek lehet jó. Rob Ninkovich-hoz hasonlóan futás ellen nem a legjobb, de mindketten eszes pass rusherek nonstop motorral, így kellően hatékonyak.

Denzel Perryman 2-3. kör

Denzel Perryman
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
30 (1993-12-05)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
236 lb (107 kg)

Erősségek

Denzelnek egy nagyon kompakt, szoborszerű, erős teste van, amit kockázatosan és félelem nélkül használ. Kiváló formában szerel, büntető és robbanékony ütköző. Rendkívüli ösztönével és előrelátásával oldalvonaltól oldalvonalig terjed a hatótávolsága. Kitűnik mint downhill LB és mint hátsóoldali üldöző. Kitűnően képes lerendezni a labdást a lyukon. Inkább fürge, mint gyors játékos, aki az eszének, a fizikalitásának és a motorjának köszönhetően rendre megnyeri a saját csatáit. Fürgeségét kihasználva elkerüli a downfield blokkokat screeneknél és swingeknél. Nagyon jó erejének hála nálánál nagyobb/erősebb OL-ek ellen is kitart a támadási ponton. Kitűnően érzi a snap pillantát, átvág a lyukon és zavart/penetrationt okoz a LOS mögött. Évről évre jobb volt a Miamiban, bizonyítva a pályán és a pályán kívüli munkamorálját.

Gyengeségek

Nincs meg az elit karhosszúsága, magassága vagy atletikussága. Alkalmanként baja lehet abból nyílt területen történő szereléskor, hogy a tackle megkezdése előtt nem lassít le ls nem tartja derékszögben a vállát. Nincsen elit irányváltási készsége, hogy utolérje az ellenfelet, ha a kezdeti szerelési kísérlete nem volt sikeres. Nem igazán jó TE-k ellen emberfogásban. Hajlamos ácsorogni és túlüldözni is coverage-ben, nagy területen a lábmunkáján dolgozni kell és a csípője is kissé merevnek tűnik, mikor fordulnia kell és letükrözni a passzelkapók mozgását. Technikájának finomításával valamelyest lehet ellensúlyozni az ilyen jellegű problémákat, de az átlagos magasságával/karhosszával nem lesz képes kezelni a jó elkapó TE-ket egy az egyben a profik között.

Megjegyzések

3-csillagos recruitként választotta a U-t. True freshman évében 12 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 69 szerelést mutatott be, ami a legtöbb volt az ACC freshmanjei között, ezen túl 6.5 TFL, 1 sack és 2 FF volt a statisztikai lapján, Freshman All-Americannek választották. 2012-ben 9 meccsen játszott, 6-szor volt kezdő, nagyrészt MLB-ként volt a pályán, a Georgia Tech és az NC State elleni meccset bokaficam miatt hagyta ki. 45 szerelés, 6 TFL, 1 FF, 2 leütött passz és 1 INT állt a neve mellett, ez elég volt Phil Steele-nek, hogy All-ACC harmadik csapatba rakja. 2013-ban mind a 13 meccsen kezdett mint OLB, 108 szerelés, 5 TFL, 1.5 sack, 1 FF és 3 leütött passz jött össze neki, All-ACC első csapatos a Sporting Newsnál, az ACSMA-nél és az edzőknél, említésre méltó az SI.com All-American válogatottjában. 2014-ben szintén mind a 13 meccsen kezdő, 110 szerelés, 9.5 TFL, 2 sack, 3 FF, 5 leütött passz és 1 INT volt a teljesítménye, All-ACC első csapatos az ACSMA-nél és az edzőknél, az Associated Press harmadik számú All-American csapatába is befért. Denzel igazi vezére volt a Miami védelmének, akinek a pályán és pályán kívül egyaránt keményen dolgozó hírét alátámasztja az, hogy mióta megérkezett a campusra több mint 30 font tömeget szedett magára és fiatal játékosokat vett a szárnya alá (Jermaine Grace). OLB-ként és ILB-ként is játszott a csapat 4-3-as védelmében, de Miami sok nickel felállást használ, ilyenkor az erős oldalon állt fel. Vastag, szoborszerű teste van átlagos 5-11-es magassággal, ezt kihasználva óriási befolyással játszik, de más szempontokból pedig ezek a jellemzők korlátozzák a játékát. Kitűnően lokalizálja a labdát és érzi meg a snap pillanatát, emiatt rengeteg penetrationt/zavart okoz. Kiválóan vágja át magát a lyukon és hozza magát összhangba a kontakttal. Csípőjét előredöntve extrém robbanékony, emiatt a jelenléte félelmet kelt az ellenfelekben a pályán. Nem csak egy ördögi ütköző, hanem a szerelési technikája is tankönyvbe illő. Évről évre javult az OL-ekről történő leválásban. Ma már sokkal gyorsabban csinálja, mind az ereje mind a bátorsága fejlődött az ilyen szituációkban. Az agressziója/előrelátása egyszerre áldás és átok, a legjobbnak tűnik, mikor hosszútávon kell üldözni a labdást. Ugyanakkor gond is lehet hiszen az irányváltási készsége és az atletikussága ugyan jó, de nem nagyszerű, ezért fejleszteni kellene a lábmunkáján nagyobb területeken, hogy meg tudjon állni normálisan és ne fusson túl a játékokon. A másik terület ahol a túlzott agresszivitása és az elit atletikus képességek hiánya árthat neki az az emberfogás, küszködni fog a gyorsabb/atletikusabb TE-k ellen. Ugyanakkor az ösztönei és anticipációs készségei révén zónázásban tündökölhet, ügyesen csinálja azt, hogy az események valahogy mindig előtte történjenek. Számára a nap fénypontja ha egy keresztirányú útvonallal valaki a zónájába kerül és ő leszedheti az illető fejét. Oldatvonaltól oldalvonalig a hatótávolsága nagyon jó, üldözési sebessége és non-stop motorja segítségével az előbb említett hibák némelyikét el tudja rejteni. 3-4-es és 4-3-as védelemben is belülre illik leginkább. Megfelelő sémában every down játékos lehet, ha nem akarják rábízni az elit TE-k mélységi fedezését.

Paul Dawson 2-3. kör

Paul Dawson
Egyetem
TCU
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
236 lb (107 kg)

Erősségek

Hajlékony, agilis atléta jó alsótesti felépítéssel. Kiváló ösztönök. Látja, hogy mi történik a pályán és érzi, hogy mi fog történni. Mindig bejátssza mélységben is a pályát, támadja a line of scrimmage-et. Második szintű szellem, aki egy rémálom a támadófalemberek számára ha el akarják kapni. Azonnal fordítja a csípőjét és robban ki üldözni a szélre. Oldalirányú mozgása folyamatos, képes irányt váltani és letükrözni a futó mozgását a lyukban. Vékony testével lecsúszik a blokkokról. Ha sikerül is megblokkolni az nem fog huzamos ideig tartani. Oldalvonaltól oldalvonalig üldöz. Kitűnik coverage-ben, csak a passzok 35.7 százaléka volt sikeres az ő emberén. Játék közben szívósan viselkedik. Keményen játszik és keményen edz.

Gyengeségek

Nem egy stabil tackler, a blokkok elleni befejezésen is van még mit dolgozni. Hajlamos elkalandozni és néha a fegyelem hiánya miatt nem képes fenntartani a rábízott feladatokat. Középső linebackerek ösztöneivel rendelkezik, de kicsi erre a posztra. Blitzelőként muszáj a sebességével nyernie az ereje helyett. Személyisége miatt aggódnak a megfigyelők, állítása szerint nem igazán szerették az egyetemi programon belül. Kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire elkötelezett a profivá válás folyamatában. Nem egy videózós típus.

Megjegyzések

Büntetőjogból diplomázott. Középiskolában elkapót játszott, mellette gátfutó volt. A híres Skyline HS-ba járt, csapattársa volt többek között Steve Williams (San Diego Chargers CB), Corey Nelson (Denver Broncos LB), Adrian James (UTEP CB) vagy Troy Stoudermire (korábban Cincinnati Bengals, jelenleg Winnipeg Blue Bombers DB). Érettségi után csak a Colorado State ajánlott neki ösztöndíjat, inkább a Trinity Valley Community College hallgatója lett, 1 évvel később iratkozott be a TCU-ra. 2011-ben 7 TFL-lel csapat legjobbja volt, összesen 47 szerelést, 2 sacket és 2 megszerzett fumble-t mutatott be. 2012-ben csere LB, 14 tackle 1 TFL és 1 FF volt a statisztikai lapján, ő mutatta be a legtöbb special team szerelést a csapatból. 2013-ban 12 meccsen játszott, az utolsó heten kezdő, 91 szereléssel csapata legjobbja volt, a kezdő meccsein mindig két számjegyű szerelést mutatott be. 2014 hozta meg számára az áttörést, All-Big 12 első csapatba választották, konszenzus All-American lett, az Év Védőjének választották a Big 12-ben. Dawson egy iszonyúan produktív linebacker, aki érzi a labda szagát. 5.3 snapenként jegyez egy szerelést, 8 darab labdaszerzésben volt része 2014-ben. Bírálói szemében egy nehezen kezelhető játékos volt a TCU-n, ezért néhány csapat teljesen elfordulhat tőle. 2-gap sémában játszhat belül is, de a természetes posztja a 4-3-as WILL lehet.

Lorenzo Mauldin 2-3. kör

Lorenzo Mauldin
Egyetem
Louisville
Életkor
31 (1992-10-01)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
259 lb (117 kg)

Erősségek

Magas játékintelligenciájú, magabiztos és szívós játékos. Soha nem adja fel, minden játékból megpróbál valamit kihozni. Hülyére tudja venni az OT-ket pass rush során rafináltságával. Aktív, hatékony futás elleni védő. Feltalálja magát a pályán, igyekszik a passzsávba beletenni a karját. Ha látja az irányítót, szempillantás alatt ott terem előtte. Meg tudja vetni a lábát és gyors irányváltással befelé is meg tudja verni a Tackle-t.

Gyengeségek

Nincsenek masszív lábai, ami visszaüt, nem csak segít. Erős kezeit nem tudja kihasználni megfelelően. Túlságosan karótnyelt. Nem olyan gödülékenyen kerüli meg a falat mint azt egy 3-4-es OLB-től elvárnánk. Lelassít pass rush közben, hogy előkészítse mozdulatait. Mérete még visszaüthet NFL-szinten ha a futást erőlteti az ellenfél.

Megjegyzések

16 különböző nevelőcsalád fedele alatt is élt gyerekként 4 testvérével mivel vérszerinti szülei egyaránt börtönben voltak. Atlantában nőtt fel, sportolt mindenfélét a diszkoszvetéstől a magasugrásig. Csak 3 csillagos recruit volt, eredetileg a South Carolinához ígérkezett el, de meggondolta magát. Két és fél évig kezdett a Cardinals-ban. Sophomoreként lett kezdő, ahol Sugar Bowlig ment a csapata. Részleges MCL-szalagszakadást szedett be szezon közben de 2 meccset hagyott csak ki. Harmadik szezonja előtt cserbenhagyásos gázolás áldozata volt, de felépült a szezonra, amit 40 szereléssel és 9.5 sackkel zárt, miközben túloldalán Marcus Smith az ország top sackelője volt. Végzősként DE posztról váltott OLB-re a sémaváltás miatt és 51 szerelés mellett 13 TFL és 6.5 sack jött neki össze. Nem tett neki jók a sémaváltás, de legalább kiderült, hogy leginkább 4-3-as szituációs pass rusherként érdemes vele foglalkozni karrierje elején. Háttere megerősítette a jellemét, minden áron javulni akar és nem ismer lehetetlent - ez jó előjel a profi élet előtt. Sokkal jobb már nem lesz, de hosszú profi karrier lehet az övé ha nem jön közbe sérülés.

Kwon Alexander 3-4. kör

Kwon Alexander
Egyetem
LSU
Életkor
29 (1994-08-03)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
228 lb (104 kg)

Erősségek

Atletikus, mozgékony, odaér egyik lyuktól a másikig. Elég fürge mozgású, így el tudja kerülni a blokkolót. Gyors irányváltásai vannak és a gyorsulása is elit. Nagy területet játszik be, sebessége játék közben is szemet szúr. Nagy üldözőnek számít, aki addig hajszolja az ellenfelet, míg el nem kapja. Keményen melózik. Maximális erőbedobással veti neki magát a második szintre érkező blokkolónak. Kézimunkája pont elég ahhoz, hogy elkerülje, hogy lefogják. A tight endek és a futók útvonalába is bele szokott babrálni. Jól blitzel, valamint pass rush potenciált is csillogtatott. A special teambe egyből be lehet tenni.

Gyengeségek

Karótnyelt, és az erején még van mit fejleszteni. A felvételek alapján érződik a rutintalanság. Csak azt tudja megoldani, amit a play előtt kinyilvánítottak a feladatának, nem túl önálló és a labdát is szem elől téveszti. Hasonló okok miatt az Auburn és a Wisconsin ellen is miatta engedtek nagy játékokat. Sok a fölösleges lépése, kevesebb forgolódás kéne. Hajlamos túlfutni a játékon és ezzel nonfaktorrá válni play közben. Meg kell tanulnia, hogyan lassítson le mielőtt beleáll a szerelésbe.

Megjegyzések

Az alabamai Oxfordból származik, kiemelkedő eredményeket ért el már középiskola harmadik évében, végzősként viszont térdsérülés hátráltatta, így a szezon nagy részét kihagyta. Ennek ellenére top10-es játékosnak számított államon belül, amikor az LSU-nak mondott igent. Újoncként két meccsen kezdett erős oldalon mielőtt eltört a bokája, másodévesen kilencszer, juniorként alapember volt, 92 szereléssel zárt és all-SEC 2. csapatosnak mondhatta magát. További sérülést nem kockáztatva 20 évesen profinak állt. Az LSU-nál nem ritka az Alexanderhez hasonló alulméetezett linebacker, többek közt Perry Riley vagy Kevin Minter is illik a sorba. A combine-on 4.55-öt futott 40 yardon, ami az egyik legjobb linebacker idő. Lényegében egy safety-testű linebacker, akinek rövidek a karjai, de sebességével és aktivitásával, valamint példás hozzáállásával így is hasznos tud lenni, elsősorban 4-3-as rendszerben, lásd tavaly Telvin Smith. Hasznos SpecTeamer, így a ligában valószínűleg meg fog ragadni, és pár év múlva, kicsivel rutinosabban, akár impakt játékos is lehet belőle, hiszen még nagyon fiatal.

 www.youtube.com/watch?v=-ft7XUFP-uY

Davis Tull 3-4. kör

Davis Tull
Egyetem
UT-Chattanooga
Életkor
32 (1991-11-12)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
246 lb (111 kg)

Erősségek

Négy évig kezdő volt a Tennessee-Chattanooga-n. Fáradhatatlan játékos, aki bármelyik védőfalemberrel felveszi a versenyt, ha munkáról van szó. Erősebbnek tűnik, mint azt a súlya mutatja. Futás ellen remekül látja meg és tölti a lyukakat. Kitűnő szem-kéz koordinációval rendelkezik. Kiváló kézhasználata miatt gyakran nyeri meg a párharcokat. Sosem adja fel az embere üldözését. Jól érzi a snap countot, belülről és kívülről is jól támadja a támadófalembert. Megvan az ereje és a keménysége ahhoz, hogy összenyomja a zsebet. Ki tudja fordítani a vállait, hogy megelőzze az emberét, de bull rush-sal is eredményes a gyengébb OT-k ellen. Villámgyors spin-move-ja van, de még csiszolnia kell a technikáján. Akkor is hozta magát mikor a Tennessee volt az ellenfél az SEC-ből.

Gyengeségek

NFL szinten minimális a robbanékonysága. Jobban el kell adnia, hogy kívülről akar támadni, hogy legyen helye belülről odaérni. Rövidek a karjai. A nagyobb tackle-ök könnyen elérnek a mellkasához, amivel le tudják lassítani. Gyengécske csapatok ellen könnyű volt pazar statisztikákat gyártani. Átlagos atléta, átlagos méretekkel. A kézhasználata miatt nyert rengeteg párharcot, azonban az NFL tackle-jei ezt könnyen hatástalaníthatják. Túl kicsi, hogy defensive endet játsszon, viszont kevés tapasztalata van két pontos indulásból.

Megjegyzések

Knoxville-ben született, igazi tennessee-i fiú. Utolsó középiskolai szezonjában eltört a combcsontja a második meccsen, így nem nagyon érdeklődtek utána az egyetemek. Walk-onként került a csapatba. Bekerült a Southern Conference újonccsapatába, másodévesként pedig a konferencia legjobb védőjátékosa lett. Beállította a csapat sack-rekordját (12,5), valamint övé volt a negyedik legtöbb TFL a másodosztályban (19). Juniorként 15 TFL és 9 sack került a neve mellé, amivel szintén 1. csapatos FCS All-American lett. Végzősként 1. csapatos All-American volt a másodosztályban, 10.5 sackkel és 18 negatív yardos szereléssel. Háromszor volt az év védője a Southern Conference-ben. A szemeszterek nagy részében kitűnő tanulmányi eredménnyel végzett. A combine-on távolugrásban és magasugrásban is elit linebacker-értékeket mutatott fel, azon kívül viszont csak a súlyemelést vállalta be. 23 csapat küldött képviselőt a Mocs Pro Day-re. Az edzés után vállműtétet ütemezett, szóval most 4 hónapig nem fog sportolni. Igazi túlteljesítőnek számít, akinek az odaadása még sokat érhet és lehet, hogy a linebacker sorban is gyorsan megtalálja a helyét. Az edzőtábor idejére elvileg jól lesz, de simán benne van, hogy első NFL szezonjában „redshirtölik“, de az is lehet, hogy végignyomja a szezont special teamben, aztán kiderül, hogy a legmagasabb szinten védőként is használható-e. Mivel az FCS-ből nagyon kilógott felfelé, így mindenképp van esélye.

Hau´oli Kikaha 5. kör

Hau´oli Kikaha
Egyetem
Washington
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
253 lb (114 kg)

Erősségek

Megalkuvást nem tűrő védő. Nagyon keményen támadja a fal szélét. Játszott falembert, és indult álló helyzetből is. Több sémában használható. Főleg 3-4-be illik. Intelligens játékos és ember. Volt egy 14 meccses szériája, amin mindig csinált egy sacket legalább. Kézhasználata kiemelkedő, technikailag nem lehet rá panasz. Komoly küzdősport múltja van, bírkózásból és cselgáncsból is megtanulta, hogy miként lehet párharcot nyerni. Helyváltoztató képessége nagyszerű. Úgy tudja levinni a súlypontját pass rush közben, hogy nem veszít a sebességéből. Képes javítani egy playen belül akkor is, ha kezdetben megveri embere.

Gyengeségek

Ha defensive end lesz, akkor futásnál lenyelik keresztbe. Térdsérüléseit nehéz feledni. Rá lehet sütni, hogy pass rush specialista, és semmi máshoz nem ért. Lényegében minden playben a backfieldet kellett támadnia, ritkán fogták vissza más feladatra. Sokat kell fejlődnie üres területen, hogy hasznos legyen. Hajlamos túlzott agresszióra. Nem minden orvosi stáb fogja feltenni a draft boardra.

Megjegyzések

Hau´oli Jamora néven született, 2013-ban változtatta meg a vezetéknevét anyja leánykori nevére. Először 16 évesen találkozott az apjával, véletlenül - ugyanis egy dzsúdó tornán észrevették, hogy a másik csapat edzőjét is Jamorának hívják. Hawaiiról származik, végzősként ő volt az állam legjobb védője középiskolában, de csak 3 csillagos toborzottként írt alá Washingtonba. Az egyetemen antropológiát tanult, tervei között szerepel, hogy professzorként visszatérjen majd a campus-ra. Két teljes és két fél évig kezdő volt a Huskies-ban. Freshmanként az utolsó 7 meccsen már kezdő volt, a Nebraska elleni Holliday Bowlon 1 sack, 3.5 TFL volt a mutatója, majd 2011-ben a California ellen a 4. meccsen elszakadt a térdszalagja. A felépülést követő nyáron egy edzésen ugyanaz a szalagja megint elszakadt, 2012 augusztusában, épp a szezon előtt. 2013-ban és 2014-ben végig a pályán volt. Juniorként 70 szerelés 13 sack került a neve mellé, végzősként megdöntötte Daniel Te´o-Nesheim iskolacsúcsát sackek számában (30) és minden szervezet all-Americannek jelölte. Előbb all-Pac-12 második, majd első csapatos kitüntetett. Kikaha a felhozatal legkiforrottabb pass rushere. Nem az atletikussága, hanem a szíve viszi előre, mindent beleadva. Ugyan nem kérték rá, hogy a futásra ügyeljen, ereje, mérete, erős fogása alapján lehet keresnivalója abban is. Ha a sémaváltás nem zavarja meg, és nem sérül meg, akkor Kikaha lényegében az egyik legbiztosabb választás, nem árul zsákbamacskát. Hozzáállása miatt a szurkolók és az edzők kedvencévé válhat.

 www.youtube.com/watch?v=9HfCkyAHXDg

Ramik Wilson 5. kör

Ramik Wilson
Egyetem
Georgia
Életkor
31 (1992-08-19)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
237 lb (108 kg)

Erősségek

2 évig kezdő. Downhill tulajdonságai alapján fontos szerelésekre képes. Kidolgozott testtel és lábbal rendelkezik, így állja a sarat a falemberek ellen a második szinten. Letükrözi a játékot és könnyedén mozog oldalirányba. 2014-ben neki volt a legmagasabb tackle-quality grade-je a kezdő linebackerek közül az SEC-ben. Megvan benne a potenciál ahhoz, hogy egy 4-3-as védelemben a gyenge és az erős oldalon is be lehessen vetni. Hatótávolsága oldatvonaltól oldalvonalig terjed, nem könnyű feldönteni.

Gyengeségek

Kérdések merülnek fel a fedezésbeli hatékonyságával kapcsolatban. Nem játszik következetesen fizikálisan. A megfigyelők aggódnak amiatt, amit tőle láttak coverage során tight endek mozgásának letükrözésénél és követésénél. Zónázásnál a tudatosságán dolgozni kell. Ösztönei átlag alattiak. Ereje miatt kérdéses, hogy játszhat-e belül a következő szinten. A megfelelő szögben érkező falembereknek hagyja, hogy ide-oda rángassák. Hajlamos játékokon keresztül távolmaradni az akciótól. Szereléskor megfogja az emberét és utána próbálja lehúzni.

Megjegyzések

Kommunikáció szakon diplomázott. Középiskolában a focicsapat linebackere, tight endje és puntere volt, emellett atlétikában 200 m-en, súlylökésben és diszkoszvetésben versenyzett. Csapattársa volt a Miami (Fl.) DE-je Tyriq McCord, a USF WR-e Andre Davis és a Cincinnati WR-e Chris Moore. 4-csillagos recruitként íratkozott be a Georgiára. True freshman évében 8 meccsen lépett pályára, 4 szerelésre futotta az erejéből. 2012-ben 10 meccsen játszott, 6 szerelés, 1 TFL és 1 FF állt a statisztikai lapján. 2013-ban 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, 133 szerelésével vezette az SEC-t, Whit Marshall és Rennie Curran után ő a harmadik Bulldog, akinek ez sikerült. All-SEC első csapatos lett, az edzőknél, az AP-nél, a Sporting Newsnál, az Athlonnál és Phil Steele-nél, utóbbinál az All-American harmadik csapatba is befért. Végzős évében 110 szerelés, 7 TFL, 2 sack és 1 FF volt a mérlege, ez All-SEC második csapattagságot ért. Wilson lehetne kicsit nagyobb ütköző. Néhányszor megvillan a robbanékonysága, de nem látjuk ezt elégszer. Produktív volt az elmúlt két évben, ráadásul special teamben is segíthet a leendő csapatának. Egy agresszív védelmi sémában Wilsont akár azonnal be lehetne vetni, de először bizonyítania kell, hogy több egy egyszerű csere linebackernél. Egy NFC-s területi megfigyelő mondta róla, hogy szerinte képes lehet 3-4-ben is játszani, ha nem ő lesz az a játékos, akinek le kell győzni blokkolókat. 4-3-ban szerinte a SAM poszt kicsit jobban illik hozzá, mint a WILL. Kicsit aggódik amiatt, hogy a profi ligában coverage-ben utazhatnak rá. NFL-hasonmás: Zaviar Gooden.