Prospect ismertetők


Landon Collins 1. kör

Landon Collins
Egyetem
Alabama
Életkor
30 (1994-01-10)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
228 lb (104 kg)

Erősségek

Masszív safety, aki nem vevő a lazáskodásra a pályán, tipikus Nick Saban-tanítvány. Komoly fegyver futás ellen, parancsnok a pályán. Igen gyorsan tud testtartást váltani és mintaszerűen támadja a labdát. Nem engedi a futókat jó helyzetbe kerülni, csak kifutásra hagy területet. Türelmesen méri fel, hogy kinél van a labda. Óriási iramban érkezik meg szerelni. Pontos mechanikával viszi be az ütést. Szívós, agresszív játékos, aki szereti megfélemlíteni ellenfeleit. Fegyelmezett védő, nem fogja a quarterback egy könnyen átverni. Megbízhatóan szerel. Elég fizikális, hogy a tight enddel felvegye a versenyt, és elég gyors, hogy a slot receiver ne rázza le. Zónázás közben gyorsan vált, és limitálja az elkapás utáni yardokat. Jól lát a pályán és tudja ütemezni a felugrásait. Vérmesen támadja a labdát, sok passzt hiusít meg. Alapember a special teamben.

Gyengeségek

Átlagos keze van. Könnyű interceptionöket ejtett el. 2013-ban sokkal mozgékonyabbnak tűnt mint legutóbb. Hosszú versenyfutásokat nem fog megnyerni. Ha megveri az embere, nehezen javít - ennek ellenére túlságosan bízik benne, hogy mindenkit utol tud érni. Előfordul, hogy akkor is a backfieldet támadja, amikor várható, hogy a fal felett fognak átugrani. Nem mindig ismeri fel az útvonalakat. Az Ole Miss ellen az egyenlítő és a meccsnyerő TD is az ő lelkén száradt. Kicsit merev a csípője. Lehet, hogy fogynia kéne.

Megjegyzések

New Orleans-ban született, a Katrina hurrikán 2005-ben az ő otthonukat is elpusztította. Középiskolában Eric Reid csapattársa, majd utódja volt. Elit sprinter volt, Louisiana állam bajnoka 4x100-as gyorsváltóban és 200 méteren egyéniben. A Rivals és a Scout.com is az ország 2. legjobb safety-jeként tartotta számon mikor aláírt az Alabamához. Biológiai anyja annyira nem örült a döntésnek és ellopta a show-t. Két évig kezdett a Crimson Tide-ban, juniorként 90 szereléssel csapata legjobbja volt és all-American választott is lett - egyértelmű volt, hogy profinak áll. A védelem hangadója, aki felrázza társait. Akkor a leghasznosabb, ha támadhatja a labdást, és nem kell sokat zónázni. A futás ellen kiemelkedő, de biztosan tesztelni fogják passzokkal, a kérdés nála, hogy utóbbira hogyan tud reagálni profi szinten. Tehetség alapján top10-es is lehetne a drafton, de strong safety-ként nem a legvonzóbb poszt az övé, így nehéz belőni mi lehet a landolási helye. Mark Barronnek néhány éve sikerült megcsípni a top10-et, de azóta túladtak rajta, Collins ügyét ez nem segíti, de kicsivel tán jobb prospectnek számít.

 www.youtube.com/watch?v=6Pl6_FcMQfQ

Damarious Randall 1-2. kör

Damarious Randall
Egyetem
Arizona State
Életkor
31 (1992-08-29)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
196 lb (89 kg)

Erősségek

Átlag feletti atléta, akinek a sebessége is adott. Szívóssága, odaadása az edzők kedvencévé teheti. Mindent megtesz, hogy odaérjen akcióközelbe, ezt két év alatt összerakott 177 szerelése is mutatja. Szeret nagy ütésekkel büntetni. Nagy lendülettel érkezik meg a kiütésre kárhoztatott áldozatokhoz. Jól helyezkedik a futásnál. Megvannak az ösztönei a blitzeléshez, ki tudja szagolni a QB mozgását. Jól olvassa és hatástalanítja az underneath dobásokat. Minden áron meg akarja nyerni párharcait az 50-50 százalékos, felívelt labdáknál, minimális helyet hagy csak az elkapónak. Jó kezei vannak, játszott korábban elkapót és visszahordót is, illetve touchdownokat is szerzett.

Gyengeségek

Safety poszton kicsinek számít. Stílusra box safety, méretre nem nagyon. Free safety-ként csak átlagos a játékintelligenciája. Lehet, hogy átképzik majd cornerbackké. Technikáján csiszolni kell zóna közben. Meg kell tanulnia az alapvető mozgásokat a LoS előtt, lábmunkáján és csípőmozgásán is változtatni kell. Túl távolra áll alapból az elkapóval szemben. Mivel szereti támadni a labdást, így play-actionnél sok felesleges lépést vét. Nem mindig játszik elég mélyen. Technikai hiányosságai elhibázott szerelési kísérletek képében is visszaütnek.

Megjegyzések

Bátyja, Patrick Norris a Kansas City Royals draftoltja MLB-ben. Eleinte neki is a baseball volt a fő sportja, a Butler CC színeiben csak azt űzte a felsőoktatásban, majd a Mesa CC-re már a futball miatt íratkozott át, mivel megsérült a dobó válla. A JuCo ligában 69 szerelés, 9 INT és 5 TD jött neki össze, nem csoda, hogy az Arizona State lecsapott rá, ekkor már 17 élvonalbeli gárda csábította. Egy lábsérülés miatt a 2013-as szezon első négy meccsén pihent, de 69 szereléssel, 3 interceptionnel és egy touchdownnal így is erősen kezdett az NCAA-ben. Végzősként csapata legjobbja volt 106 tackle-je révén, volt 3 labdaszerzése, sackje és touchdownja is. A combine egyik legjobb defensive backje volt, 40 yardon, magasugrásban, 3 cone drillben és 20 yard shuttle-ben is megmutatta, hogy remek atléta. Sokat profitálhatna a safety class idei gyengeségéből, de mivel reális sansz van rá, hogy CB lesz a profik között, így ez nem feltétlen valósul meg. Remek játékosról van szó, akinek meg kell ugyan találni a helyét leendő klubjában, de atletikussága és a játék iránti alázata is arra enged következtetni, hogy aránylag korán ki fogják mondani a nevét a drafton.

James Sample 3. kör

James Sample
Egyetem
Louisville
Életkor
9 (2015-04-01)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Ideális méret/erő/karhossz/sebesség egy NFL cornernek vagy safetynek. Üldözés során makacs, oldalvonaltól oldalvonalig közlekedik, hogy megállítsa az ellenfelét. Jó orra van a futás elleni védelem támogatásához, átszűri magát a szemeten azért, hogy még a boxban találkozzon a futóval. Szilárdan és pontosan szerel, jó erővel és technikával. Szerelési sugarának és agilitásának köszönhetően el tudja kapna az előle iszkoló futók bokáját. Kemény mentalitásának és kiváló motorjának hála rá lehetett bízni a piszkos munkát amíg csapattársa Gerod Holliman a labdára vadászva kóborolt. Coverage-ben akkor a legjobb, ha az előtt lévő underneath útvonalakat kell lefedeznie, ahol le tudja tükrözni az ellenfél mozdulatait, valamint kezeivel ellenőrizheti és szorosan őrizheti az emberét. Egészséges mozgáskoordinációja és oldalirányú agilitása miatt slot elkapókkal szemben is fel lehet állítani. Jó kézhasználatával lassítja az elkapókat azok útvonalán. Fizikális mentalitása és erős motrja révén a túloldalt lévő játékost is le tudja vadászni.

Gyengeségek

Coverage-ben összezavarható, ha feladatát szem elől téveszti, akkor hajlamos a senki földjén lézengeni. Coverage-ben a technikája és a lábmunkája is szegényes, túl gyakran játszik az irányítónak háttal. Nincs meg az üldözési sebessége ahhoz, hogy az elhibázott lépéseit, elnézett feladatait javítani tudja. Fedezési ösztönei minimálisak, muszáj látnia, hogy mi történik mielőtt reagál. Időnként misdirectionökkel, play action fake-ekkel át lehet verni. Nem sikerül mélységben a legmagasabb ponton megjátszania a labdát, gondjai vannak a labda megtalálásával. Rúgói nem a legjobbak, így vertikális elkapási pontokon nem igazán tud zúzni. Irányváltási készségei nem elitek, nehezen vált a labda irányába backpedalból vagy vált irányt oldalra nyílt területen. Megtévesztő útvonalakat futó elkapók meg tudják forgatni coverage-ben. Limitált egyetemi produkció és tapasztalat. Állítólag a karakterével/érettségével szemben merültek fel aggályok.

Megjegyzések

Végzősként High School All-American volt, Shaq Thompsonnal alkottak safety-páros a Grant High Schoolban, mögöttük a csere a jelenlegi Hawaii kezdő SS Trayvon Henderson volt. 4-csillagos recruitként választotta a Washingtont, 2011-ben 2 meccsen játszott mielőtt megsérült volna a válla, amit műteni kellett. 2012-ben 3 meccsen lépett pályára, az év végén transzferelt az American River College-ba. 1 év után tért vissza az FBS-be, a Louisville ajánlott neki ösztöndíjat. Rögtön kezdő is lett, 13 meccsen 90 szerelés és 4 interception volt a teljesítménye. Gyakran vették semmibe a több hírverést kapó csapattársa, Gerod Holliman mellett, de meccsvideók alapján Sample tűnt jobb játékosnak kettőjük közül. Sample izmos, NFL kész teste kihangsúlyozza az alapvető boxban szükséges készségeket, megmutatta, hogy fizikális és jó orra van a labdához, átszűri magát a blokkokon és szilárdan szerel a LOS közelében. Sample elég nagy és erős ahhoz, hogy legyőzze a blokkolókat ha ez szükséges, de emellett meglepően fürge ha forgalomban kell dolgozni és lokalizálni kell a labdát. Az ösztönei futás és passz ellen is elég nyersek, Sample szívesebben dönt azután, hogy látja a play fejlődését, mint hogy felismerje a játékot még a tényleges történés előtt. Emiatt bajba kerül coverage-ben, hiányzik belőle az olvasási és reagálási készség, hogy konzisztensen megjátssza a labdát. Sample-nek megvan a karhossza és a mozgása is ahhoz, hogy dinamikus legyen a fedezés során, akár a slotból akár mélységi safetyként, de a limitált játéklehetőség amit kapott lelassította a fejlődését ezen a területen. Sample nehezen ismeri fel a feladatokat vagy az útvonalakat, gyakran pánikol és üldözi az elkapót úgy, hogy közben nem foglalkozik az irányító olvasásával. Tovagyűrűző hatása Sample nyerseségének, hogy képtelen konzisztensen lokalizálni a labdát és megcsinálni a játékot, megengedi az elkapóknak, hogy route futás közben megtévesztő mozdulatokkal előnyt kovácsoljanak a tapasztalatlanságából. Sample arra ugrik, amit mutatsz neki, így szükséges lesz a fegyelmezettségének és a technikájának a javítása, mielőtt mélységi coverage-ben is használnák. A LOS közelében Sample sokkal jobb, fürgeségének és atletikusságának hála az előtte futott egyszerűbb útvonalakon ragadni tud az ellenfeleire, szilárd szereléseivel limitálni tudja az elkapás utáni yardmennyiséget. Ha coverage-ben elő tud lépni arra szintre, ahol jelenleg tart a szereléseknél és run supportban, akkor NFL szinten is kezdő lehet belőle. Sample-nek tán több fejlődésre van szüksége, mint azt sokan gondolnák, ideértve a munkamorált és az energiát is, ezeket biztos, hogy azonnal tesztelni fogják az NFL-ben. Egy ideig megélhet special teams munkákból, de az egyetemi utazó feje fölött hamarosan ki kell gyulladnia a villanykörtének, ellenkező esetben az NFL-es kirándulása igen rövid lehet.

Jaquiski Tartt 3-4. kör

Jaquiski Tartt
Egyetem
Samford
Életkor
32 (1992-02-18)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
219 lb (99 kg)

Erősségek

NFL-szintű testfelépítése van. Futás esetén hamar odaér támogatni a többieket. Jó szöget választ a szerelésekhez, aggresszív tackler. Hajlandó fájdalom ellenére is játszani. Magabiztosan látja el a rábízott feladatokat. A labdát az elkapás pillanatában támadja, hogy megzavarja az elkapót és megakadályozza az elkapást. Eléggé atletikus ahhoz, hogy hamar lereagálja a labda irányvonalát és elüsse a passzt. Képes a nehezen elkapható labdák lehúzására.

Gyengeségek

Gyakran beavatkozás helyett hátulról figyeli a játékot. A post route-knál hajlamos maga mögé engedi az elkapót. Nincs meg a sebessége ahhoz, hogy javítson az elkövetett hibáin és emiatt valószínűleg nem lehet majd rábízni a leghátsó védő szerepét. Nyílt területen néha túl aggresszív és túlfutja az emberét. Az emberezés nem az erőssége. 

Megjegyzések

Csak a középiskola utolsó évében kezdett el focizni, előtte a kosárlabda volt a kedvence, de így is ösztöndíjat ajánlott neki a Samford. Eleinte Jimmie Ward (jelenleg 49ers) és Chris Hughes (leendő Mississippi State safety) mögött tanulgatta a szakmát high-schoolban. Jó tanuló volt a gimnáziumban, egyetemen pedig földrajz szakra járt. Három évig volt kezdő free safety. Másodévesen döntős a Buck Buchanan díjért, vagyis mint legjobb védő a másodosztályban. 94 szerelése volt, 10 levédett passza, 4 interceptionnel. Statisztikailag ez volt a legjobb idénye, de nem csak másodévesen, hanem az utána következő két évben is bekerült a másodosztály all-American csapatába. A Senior Bowlra is elhívták, amit szülővárosában rendeznek minden évben. A Combine-on 40 yardon és távolugrásban próbálta csak ki magát, és mindkettőben a defensive backek szűk elitjébe tartozott. 2012-ben a Saints 5. körben választott ki egy másik Stamford safety-t, Corey White-ot, nála mindenképpen tehetségesebb Tartt. Nagyon jó adottságokkal bíró safety, aki FBS szinten is megállta volna a helyét, és van benne kezdő potenciál NFL mércével nézve. Érdekes lesz, hogy hogyan és hol akarják használni, hiszen a LoS-hoz közel nagyobb haszna lehet, de sok free safety-nél mások az elvárások, így nem minden csapat noteszében lesz ott a neve. Nem valószínű, hogy kezdő lesz első évében, de ha megtalálják a hangot a DB-edzővel, akkor hasznos játékos lehet belőle, ráadásul a safety-k között most nem nagy a konkurencia. Március 30-án saját workoutot tart Pro Day helyett, érdemes megnézni kik lesznek ott.

Cody Prewitt 3-4. kör

Cody Prewitt
Egyetem
Ole Miss
Életkor
31 (1992-12-21)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Remek ösztönei vannak a route-ok leolvasásához. Be fog lépni a passzsávba, hogy szűkítse az ablakot. Zónázáskor sem esik kétségbe. Nem fog lemaradni a crossing útvonalaknál sem, meg tudja akadályozni a könnyű elkapásokat. Hosszú karjai vannak, amikkel ki tudja zökkenteni az elkapókat az ideális útvonalról. Méretéhez képest igen gyorsan ott terem a labdánál. Megbízható utolsó ember. Be tud segíteni a futásnál, nem nagyon hibázik. Jó kezei vannak. Akár gunnerként is bevethető.

Gyengeségek

NFL-szinten nem kiemelkedő atléta, kicsit darabos a mozgása üres területen. Nagyon kihúzza magát backpedal közben és csak nekifutásból tud robbanékony lenni. Átlagos a gyorsasága, egyenes vonalban nem rossz, de oldalra teljesen más. Hajlamos hezitálni. Megcsinálja a szerelést, de sose lesz kiütést érő találata. Ha 1-1-ben kell védekeznie nagyobb területen, lesznek bajok. Sokat profitált belőle, hogy a front7 folyamatosan az irányító nyakában lógott, és a cornerback társai is agresszívak voltak.

Megjegyzések

A nagymamája nevelte fel egyedül. Mississippiben megállíthatatlan erő volt középiskolásként, 3200 all-purpose yardot gyártott végzősként, főleg mint running back amellett, hogy a védelemben is szerepelt és állami bajnok volt magasugrásban, 100 és 200 méteres síkfutásban egyaránt. A Rivals a 16. legjobb athlete-ként emlegette. True freshmanként azonnal szerepet kapott minden meccsen, négyszer kezdőként. Második évében már első perctől a pályán volt, 80 szereléssel zárt, juniorként pedig all-American évet zárt az AP szerint, és all-SEC 1. csapatos, akárcsak egy évvel később. Jó tanulónak számított, pszichológia szakra járt. A combine-on távolugrásban és 60 yard shuttle-ben villantotta meg atletikusságát. Ránézésre boksz safety, de a játéka egyáltalán nem olyan, tipikus FS erényei vannak. Leginkább cover-2-es safety-ként lehet alkalmazni, szóval nem minden csapatnak a jegyzettömbjében lesz ott a neve, de ha feltételezzük, hogy megfelelő rendszerbe draftolják, akkor még kezdőjátékos is lehet belőle. A rutinja és az eredményei kiemelkedőnek számítanak az idei mezőnyben.

https://i.ytimg.com/vi/AF7H6L1LV6k/hqdefault.jpg
Cody Prewitt || "The Landshark" ᴴᴰ || Ole Miss Rebels
Heres A Career Highlight Video Of Future NFL draft Pick The Great Cody Prewitt. I made this Video with final cut pro x this video is made for youtuber Keith ...

Derron Smith 3-4. kör

Derron Smith
Egyetem
Fresno State
Életkor
32 (1992-02-04)
Magasság
5 ft 10 in (1.77 m)
Tömeg
201 lb (91 kg)

Erősségek

4-éves produktív karrier kezdőként. A modern kornak megfelelő safety, aki képes a line of scrimmage közelében játszani és single-high coverage-t is rá lehet bízni. Könnyedén mozog. Kimagasló coverage-ben, slot elkapók mozgását is képes letükrözni. Képes fizikálisan játszani. Középiskolában irányító volt, ennek megfelelően football intelligenciája átlag feletti. Ösztönös játékos, aki kiválóan lát a pályán és képes lekövetni a labda mozgását. Kitűnő labdaérzék, playmaker potenciál van benne. Sophomore és junior szezonja alatt összesen tizenhárom interceptiont szerzett. Pályaszéli mélységi dobásoknál valósággal kirobban az oldalvonalhoz.

Gyengeségek

2014-ben az inkonzisztens Fresno State védelemben túl sokat vállalt magára. Gyakran elmerészkedett a számára előírt területről vegyes eredménnyel. Futás és passz ellen is megkérdőjelezhető szögeket választ. Alulméretezett. Rövidek a karjai, high-point képessége limitált. Nagy elkapók ellen amikor a labda a levegőben van túlságosan is a helyezkedésére támaszkodik. Az NFL tight endek túl nagyok számára coverage-ben. Szereléskor túlságosan vad. Komoly tüske a megfigyelők szemében az áttört- és az elhibázott szereléseinek száma.

Megjegyzések

Kommunikáció szakon diplomázott. Példaképe Ed Reed a sok nagy játéka miatt a védelemben. A focicsapatban ő volt a S, a QB és a P is, mellette 17 pont felet átlagolt a kosárlabdacsapatban és távolugrásban is szép eredményei voltak. 3-csillagos recruit volt, igen erős érdeklődést mutatott iránta anno a Nebraska, ennek ellenére ő a Fresno State-re iratkozott be. True freshman évében special teamerként és backup safetyként játszott, a New Mexico State elleni meccsen kezdett azért, mert a jelenlegi Redskins safety Phillip Thomas sérülés miatt nem állt akkor a Bulldogs rendelkezésére. 2011-ben három meccs utána eltört a karja egy kickoff coverage során a North Dakota State ellen, így medical redshirtöt kapott. 2012-ben mind a 13 meccsen kezdő free safety, 79 tackle, 6 INT, 2 leütött passz, 1 FF és 1 TFL volt a statisztikája, az ország 2. legjobb passz elleni védelme volt ebben az évben a Fresno State-é, All-Mountain West első válogatott lett. 2013-ban szintén 13 meccsen kezdő, 87 szerelés, 7 INT, 4 sack, 6 leütött passz, 8 TFL, a Mountain West konferenciadöntő MVP-je, All-Mountain West első válogatott, a USC elleni Las Vegas Bowlon 18 szerelése volt, ami iskolarekord-beállítás. Végzős évében egy sportsérv hátráltatta, így is jó volt 93 szerelésre és 1 interceptionre. Smith mérete nem ideális erre a posztra, de szinte minden más szempontból megfelel. Képes egy az egyben védekezni slot elkapók ellen, futás ellen hajlandó fellépni és szerelni. Smihtnek muszáj lesz meg tanulnia, hogy ne veszítse el a kontrollt szerelés közben, de valószínűleg kapni fog egy esélyt, hogy versenyre kelljen egy kezdő safety vagy slot-corner posztért. Egy AFC-s csapatvezető mondta róla, hogy a magassága csökkenti a draftértékét. Szerinte jó ütköző és átlagos coverage-ben, de a csapatok nem szeretik ha safetyjük maximum 5'10 magas. NFL hasonmás: Marcus Gilchrist.

Adrian Amos 4. kör

Adrian Amos
Egyetem
Penn State
Életkor
30 (1993-04-29)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
218 lb (99 kg)

Erősségek

Atletikus prospect, aki nagy területet képes bejátszani. Jó a backpedalja, laza a csípője, gördülékeny a mozgása. Gyorsan meg tud fordulni, amikor a labda a levegőben van, és nem marad le az emberéről. Jól ismeri fel az elkapók útvonalait. Megbízható coverage-ben, és mindig tudja mi a dolga. Nem kell neki megmondani, hova álljon a playeknél. Sokoldalú játékos coverageben. Slot cornert is játszott néhány felállásban. Nagyszerű zónavédekező volt az egyetemen. Hamar odaér az elkapóhoz, hogy szűkítse a helyet a labda előtt. 2014-ben 3,9 yardot engedett célbavételenként. Pillanatok alatt oda tud érni egy elkapóhoz, hogy megakadályozza az elkapást. 

Gyengeségek

Futás ellen nem mindig volt megbízható. Rossz szögeket választ futás ellen, és amikor a scrimmage vonalra áll fel. Szereléseknél bedobja a testét, és sűrűn csúszik le az emberéről, sokszor fejezi be a tackle-t az ellenfél bokájánál. Átlagosak az ösztönei. Nagyon rákoncentrál a saját feladatára, nem hajlandó kockázatot vállalni. Inkább kivárja, hogy mi történik, így nem tudja megelőzni a bajt.

Megjegyzések

Baltimore-ban járt gimibe, safety volt már akkor is. Újoncként CB-ként és a special teamben használták, de csak egyszer kezdett - debütáló meccsén bemutatott viszont egy pick6-et. 2012-ben bekerült a kezdőbe mint cornerback és a BigTen év csapatába is majdnem bekerült. Hasonlóképpen zárult a junior éve, de ott az első hat fordulóban safety-ként számoltak vele. Végzősként harmadszor is említésre méltó lett a BigTen legjobbjai között. Decemberben diplomázott turizmus, rekreáció szakon, ugyanis létezik ilyen. A combine-on 20 és 60 yard shuttle-ben is kiemelkedő volt. A Pro Day-en sokat javított indianapolisi eredményein, így javult az értéke a feltérképezés végéhez közeledve. Korrekt free safety-ről van szó, akinek megvan a játékintelligenciája, hogy hamar a pályára lehessen engedni, ráadásul több sémában bevethető, ami nagy előny. Nem nevezhető playmakernek, de középső körös prospectektől ritkán várják el, hogy meccseket nyerjenek, szóval megfelelő edzői támogatással állandósíthatja helyét a meccskeretben.

Ibraheim Campbell 4. kör

Ibraheim Campbell
Egyetem
Northwestern
Életkor
9 (2015-04-18)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
209 lb (95 kg)

Erősségek

Megbízható, nagy tiszteletnek örvendő, 4 éves kezdő. Agresszív hozzáállás a labda közelében. Keményen megy bele a szerelésbe, kimondottan nagy kezeivel pedig könnyen okoz fumble-t. Csak a játékidő 56 százalékában volt jelen a védelemben, de így is fogott három picket és elszedett 4 fumble-t. Megteszi a dolgát futás ellen is, lezárja a pálya szélét és nem enged senkit maga mögé. Elég mélyen szerel, letükrözi a futó mozgását majd beküldi az ütést. Elég nagy távolságot fedez le, tud embert fogni. Jelleme és vezetői képességei a scoutok kedvencévé teszik. Játszott a kick coverage-ben és az onside kick fogadó csapatnál is special teamben.

Gyengeségek

Lassan ismeri fel a játékokat. A play-actionnél sok időbe telik mire elindul hátra. Nem tud koncentrálni egyszerre a zónájára és az irányító figyelésére is. Olykor elveszíti a fonalat és nagy játékokat enged. Lassan zárkózik. Az ösztönei, labdaérzéke alapján csak a LoS-hoz közel érdemes használni, nem látok elég jól a pályán, hogy leghátul legyen. Végzősként négy meccset kihagyott visszatérő sérülések miatt. Junior évében rengeteg elhibázott szerelése volt, amit nehéz elfelejteni.

Megjegyzések

Philadelphiai sportcsalád sarja, mindhárom bátyja focizott az egyetemen, igaz mind alacsonyabb szinten; a Cornell, a Georgetown és a Bloomsburg színeiben. Kiváló tanuló volt, és pénzügy vonalon tanult tovább – minden évben bekerült a BigTen tanulmányi válogatottjába. Négy évig kezdett a Wildcats-ben, 46 meccsen. Újoncként 100 szerelése volt, sophomore-ként 12 levédett passza. Először csak a Medal of Honor all-star gálára hívták el, de a lemondások után a Senior Bowlon is ott volt, és nem okozott csalódást. A combine-on csak a fekve nyomást vállalta be, de abban kiemelkedő DB volt. Miután felgyógyult a combhajlító izma, remek pro day-e volt, utána hat csapat is elhívta vizitre. Box safety-ként van jövője, főleg mivel a special teamben is van hozzáadott értéke, és annyira azért tud zónázni, hogy a tight endekre rá lehessen állítani, szóval van jövője a ligában, de rutinosabban kell mozognia a pályán, ha kezdő szerepkört akar szerezni.

Gerod Holliman 5-6. kör

Gerod Holliman
Egyetem
Louisville
Életkor
29 (1994-05-06)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
219 lb (99 kg)

Erősségek

Kiemelkedő produkció és labdaérzék az egyetlen kezdő évében. 17 passz védekezett le, 14 intrecptionje volt. Felvillanyozódik, mikor az irányító felé néz. Backpedalja zökkenőmentes, laza csípőjével képes megmérkőzni a slot elkapókkal és letükrözni a mozgásukat. Ösztönei és a választott szögei alapján a legjobb ebben a draft classban. Érti a route-okat, olvassa az irányítót. Kihasználja azokat a lehetőségeket, amikkel megfordíthatja a momentumot. Emberfogásnál alávág az útvonalaknak és a labdára megy. Érzi, hogy mikor ragad le az irányító egy célpontnál, ilyenkor elhagyja a saját területét interceptionre vadászva. Agressziós szintje megemelkedik mikor a labda a levegőben van. Képes nagy ütéseket bevinni az elkapóknak vagy az elkapási ponton megjátszani a labdát. Finom kezei vannak, ha szükséges képes megtalálni a legmagasabb pontot, ahol a labda elkapható. Lábaival egyáltalán nem mutat átmeneti hezitálást. Nyílt területen hirtelen mozdulatokkal képes játszani. Könyvként olvasta a Florida State QB-ját, Jameis Winstont, 2 picket is fogott ellene 2014-ben.

Gyengeségek

Egyéves csoda. Fegyelemre lenne szüksége, mikor elhagyja a pozícióját. Elveszti a belülről kifelé történő befolyást, mikor a play a pálya szélére irányul. Hajlamos felülni a play-actionre. Hosszú üldözésekkor nem igazán kapkod. Gyalázatosan szerel. Inkább üt, minthogy szereljen. Nincs meg a technikája és az erőfeszítése is limitált. 44 total tackleje mellé 20 elhibázott és/vagy áttört szerelés társult, ami a legrosszabb arány volt az FBS kezdői között. Lassan vált irányt nyílt területen, szereléskor hiányoznak az alapok és az egyensúly. Nem mindig játszik teljes sebességgel vagy maximális erőbedobással. Blitzelőként bátortalan.

Megjegyzések

Beceneve HotRod. Középiskolásként a foci mellett altletizált, focistaként játszott a U.S. Army All-american Bowlon (az egyik legnevesebb középiskolás all-star gála). High schoolban csapattársa volt a San Diego Chargers futója Branden Oliver, a Florida State defensive endje Desmond Hollin, a South Florida cornerbackje Lamar Robbins és a Florida International cornerbackje Jeremiah McKinnon. Úgy döntött, hogy a középiskola után egy évet Milford Academyre jár előkészítőbe. 4*-os recruitként sokáig úgy tűnt, hogy az Ole Miss játékosa lesz, ám végül a Louisville-t választotta. 2012-ben 3 meccsen játszott, mielőtt vállsérülés miatt befejeződött neki a szezon, ezután redshirtöt kapott. 2013-ban 11 meccsen játszott, amiből kétszer volt kezdő, 16 szerelés és 3 levédekezett passz volt a statisztikai lapján. 2014-ben NCAA-rekordot állított be 14 interceptionnel, ő nyerte a Jim Thorpe Awardot (legjobb egyetemi DB), konszenzus All-American lett. 1 évig volt kezdő free safety, ezalatt elképesztő számokat produkált. Sokan Jairus Byrdhöz hasonlítják labdaérzék szempontjából, azonban nincs meg benne a Byrdre jellemző tűz vagy versenyszellem. Sokat kockáztató free safety, akinek a fegyelembeli hiányossága visszaüthet NFL-szinten, Holliman labdaérzéke és ösztöne biztosan izgalomba hozza a csapatokat, habár arról szólnak a pletykák, hogy hiányzik belőle a football karakter, ami szabotálhatja a karrierjét.

 www.youtube.com/watch?v=A3mUlJZh-5Q

Anthony Harris 6-7. kör

Anthony Harris
Egyetem
Virginia
Életkor
31 (1992-06-04)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
190 lb (86 kg)

Erősségek

Ösztönös játékos, aki gyorsan reagál a pályán történtekre. Megbízható a másodvédővonalban, a rábízott passzvédekezési feladatokat jól látja el. Tight endek őrzésében tündököl, jól elővételezi az útvonalaikat. Gyors irányváltásaival, jó szögválasztásaival és hosszú karjaival jól védekezik a passzjátékban. Nagyon jó kezek. Az előző két szezonban 26 levédekezett passz, 10 interception mellett csak két büntetés került fel a neve mellé a statisztikákba. Fürgeségét, gyorsaságát jól őrzi meg oldalirányú mozgás esetén is, aminek a futás elleni védekezés közben is hasznát veszi. Hamar felismeri a futójátékot és gyorsan kontrollálja a helyzetet. Az egész meccsen koncentrált és elhivatott. Mindhárom kezdő szezonjában komoly számokat produkált a szerelések terén. Megvan a megfelelő képessége a blokkok átjátszására a blitzek esetén, valamint a screen játékok levédekezésére.

Gyengeségek

Vékony testalkatú, hiányzik a megfelelő felépítése a nagy ütközések véghezviteléhez. Backpedalban nem ideális a testtartása, merev, magasan van a súlypontja. Túl nagy teret hagy, és bizonytalannak tűnik a slot elkapókkal szemben. Előfordul, hogy túl passzívan játszik, mint mélységi safety, még akkor is mélyen védekezik, amikor ez nem indokolt, lehetőséget nyújtva ezzel az underneath elkapásokra. Nem lép fel elég agresszíven a blokkoló elkapókkal szemben. A szerelései nem megbízhatóak, sokszor a karjait használja a tackle során, ezáltal gyakran lecsúszik a támadóról (2014-ben 16 elrontott szerelése volt). 

Megjegyzések

Virginiából indult, QB, WR és DB poszton játszott tizenévesen, nem is volt kimondott posztja a toborzásnál, a Cavaliers csupán az állam 13. legjobb játékosaként csapott le rá. Újoncként a special teamben kapott szerepet, utána végignyomta a további egyetemi karrierjét safety-ként. 2013 volt a berobbanás éve, amikor 8 interceptionnel vezette a ligát - ennyit utoljára Virginia mezben Ronde Barber tudott csinálni 21 évvel ezelőtt. All-ACC 1. csapatos lett és az SI All-Americannek is beírta. Végzősként 108 szerelése volt, ami mellett külön érdekes, hogy safety társa, Quin Blanding is összehozott százhuszonhármat. A holtszezonban nem tudott edzeni sérülés miatt, a combine-on is csak a 40 yardot futotta le, a Pro Day-re nem épült fel. Igaz, hogy emberfogásban vannak gondjai, de ez palástolható a remek helyezkedésével, anticipációs képességével, ráadásul mivel kihagyta a felmérőket, olcsóbban is hozzá lehet jutni, miközben kínál némi kezdő potenciált. Ha kicsit megerősítik, akkor hosszú távon megragadhat a ligában, mivel igyekszik szerelni és mindenhová odaérni, nem csupán a jó kezéből él.