Prospect ismertetők


Cameron Erving 1-2. kör

Cameron Erving
Egyetem
Florida State
Életkor
31 (1992-08-23)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
308 lb (140 kg)

Erősségek

Sose áll le a futásnál, igyekszik mindig találni egy embert, akit félre lehet állítani. Elég gyors a lába pass protectionnél. Nem érik váratlanul a dolgok, mindig készenlétben van a keze. Született érzéke van a kézhasználathoz és az időzítéshez. Mivel sokáig védő volt, így a további fejlődése szinte biztosra vehető. Centerként gyorsan tud lépni a snap után. Fürgeségét kihasználva támadja a védőket és sokkal hatékonyabban veszi ki a részét centerként mint OT korában. Lelkesen tanul, szeretne javulni. El tud jutni a második szintre pár cut-off erejére. Sokoldalú falember, aki elég atletikus, hogy húzásokkal is segítse csapatát. 

Gyengeségek

Nagyon nyurga és az alsótestében nem sok erő van. Ha jön a pass rusher, azonnal kihúzza magát. Verhető bull rush-sal. Nagyon szenvedett Vic Beasley ellen, így várhatóan a fal szélén nem látjuk többet. Csípőből nagyobb erőt tudna kifejteni, de bízik benne, hogy simán technikával megold mindent. Passzjátékban kell többet fejlődnie, és nagyobb erőt belevinni a lökéseibe.

Megjegyzések

Már 2010-ben bemutatkozott a Seminoles-ban, DT poszton szerepelt, de 3 meccs után lesérült, így medical redshirtöt kapott. 2011-es freshman szezonjában szintén a védőfalban játszott. 2012-re tették át a labda túloldalára és azonnal végignyomta az idényt az LT helyén. 2013-ban országos bajnoki címet ünnepelhetett az FSU-val, bekerült az ACC 1. csapatba és all-Americannek választották, sokan a 2014-es draftra is várták volna. Végzősként ismét all-ACC 1. válogatott úgy, hogy idény közben a center posztra kellett beugrania. A Jacobs Blocking Trophy nyertese, vagyis az ACC legjobb támadófal-játékosa junior és senior évében egyaránt. Elég erős combine-on van túl. Súlyemelésben, távolugrásban és 3 cone drillben is a posztja legjobbjai között volt a neve. Nehezen behatárolható prospect, de nagy eséllyel a center poszton fog megragadni. A centerek között kiemelkedő atletikusággal és fizikai erényekkel bír, viszont még rutintalan, így komoly kezdő potenciált nem kínál első évében. Sokoldalú cserejátékosként, 6. számú falemberként kezdheti NFL pályáját, aztán majd az edzői stáb eldönti, hogy milyen irányba viszi el az edzéseken.

AJ Cann 2. kör

AJ Cann
Egyetem
South Carolina
Életkor
32 (1991-10-03)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
313 lb (142 kg)

Erősségek

Jól hajlítja a térdét, kellően mélyen játszik. Nagydarab játékos, aki sok helyet foglal. Nem nagyon működik ellene a bull-rush. Könnyen kiveszi a védőt a játékból mikor megindul előre. Felsőtesti nyers erő és agresszív kézhasználat jellemzi. Ha megfog valakit, nem menekül. Tudja, hogy hová tegye a kezét, hogy félre tudja lökni a védőt. Lehet figurákat rajzolni mögé, töri az utat. Jól ismeri fel a helycseréket a védők részéről, nem zavarodik meg pass protecton során. Ügyesen mozog screen passzoknál és mozgásból is megcsinálja a blokkjait. Fegyelemzett vezéralak, aki ritkán szabálytalankodik.

Gyengeségek

A második szinten nehezebben találja fel magát. Az a fajta pass protector, aki megfogja, majd ellöki a védőt, de az nem kap akkorát, hogy kiessen a playből. Előfordul passznál, hogy rosszul osztja el a súlyt, és így kibillen az egyensúlyából. Főleg belső kézzel dolgozik jól. Kissé lassan jön el a snap után, és egy-egy spin move-ot követően nehezen találja a helyét.

Megjegyzések

Aaron Cann a becsületes neve. Négy csillagos recruitként írt alá a Gamecocks-hoz. Freshmanként került az LG pozícióba és onnantól kezdve 1 meccs kivételével minden alkalommal kezdő volt. Freshman all-American 2011-ben. Számos tanulmányi válogattnak tagja. Utolsó két évében csapatkapitány. Végzősként all-SEC 1. csapatos és 2. számú all-American. Édesanyját 16 évesen veszítette el, rákban. 2014 nyarán Izraelben járt, misszión. Van diplomája, african american studies volt a szakja. Főleg LG poszton lehet majd vele számolni, de sokoldalúnak nem nevezhető, így prospectként sem olyan vonzó, mint más kollégái. Hatalmas rutinja van, technikailag ugyan van mit rajta csiszolni, de akár első naptól kezdve pályára lehet küldeni NFL meccsen. Magasságban és atletikusságban sem kiemelkedő, így nem minden csapat radarján lesz ott, de aki úgy érzi, hogy illik a rendszerébe, annak aligha fog csalódást okozni.

Laken Tomlinson 2-3. kör

Laken Tomlinson
Egyetem
Duke
Életkor
32 (1992-02-09)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
330 lb (150 kg)

Erősségek

Intelligens játékos, aki 4 évig volt kezdő, felismeri, hogy a védőfalban mi történik. Kellően mélyen játszik. Erős alsó teste és masszív csípője van, szóval a többséget el tudja nyomni. A bull rusher sem fog átmászni rajta egykönnyen. Megmutatta a legnagyobb szörnyek ellen is, hogy bárkivel felveszi a versenyt ha fizikai erőről van szó. Képes futásnál vezérblokkoló lenni. Két éve nem engedett sacket. Ha olyan játékost keresnek, aki egyenesen előre, izomból dolgozik, akkor ideális alany.

Gyengeségek

Kis területen dolgozik és nagyon nem atletikus. Nem tudja megtartani az emberét hosszasan, mivel kiesik az egyensúlyi helyzetből. A második szinten ugyanakkora esély van rá, hogy telibetalálja a célpontot, mint hogy bakot lő. Lábmunkája futójátéknál kiszámíthatatlan. Közel engedi magához a bull rushert, aki így helyzeti előnybe kerül. Mozgás közben nem nagyon tudott maradandót alkotni.

Megjegyzések

8. osztályos korában került Chicagoba, előtte Jamaikában éltek a családjával. Freshmanként betették RG posztra, amiről nem mozdult el 4 évig. All-ACC 1. csapatos válogatott junior és senior évében, 2014-ben all-American is. Számos iskolarekordot tudott magáénak a Blue Devils offense a regnálása idején. 2012-ben pár csapattársával Etiópiába utazott, hogy segítsen a közösségnek. A foci után szeretne orvos lenni, az egyetemen pszichológia és antropológia szakra is járt. 1989 óta nem draftoltak Duke játékost a top100-ban, most itt a lehetőség. A Senior Bowlra 2-3. körös prospectként ment el, de inkább rontott a megítélésén, mint javított. Sematikus limitáltsága miatt nagyon nem mindegy, hogy hová kerül, pár csapat eleve kizárhatja, mint prospectet, mivel nem elég atletikus, viszont az ereje kiemelkedő, és valószínűleg profi szinten se nagyon mennek majd át rajta.

 www.youtube.com/watch?v=PJAdU4cneJE

Hroniss Grasu 2-3. kör

Hroniss Grasu
Egyetem
Oregon
Életkor
32 (1991-08-12)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
297 lb (134 kg)

Erősségek

Minden ellenfél dolgát megnehezíti. A nagyobb, erősebb nose tackle-nek is nekimegy. Nagy kezei vannak, és futball közben ugyanolyan erősnek tűnik, mint bárki a posztján. Imádja a játékot és edzésen sem lazsál. Jól alkalmazkodik ha a védő tudja hamarabb rátenni a kezét pass protectionben. El lehet küldeni húzni, ki tudja venni a védőket üres területről. A második szinten a linebacker mozgását is leköveti. Reach blokkoknál folyamatosan jól teljesít.

Gyengeségek

Hosszú karjait jobban is kihasználhatná. Változó, hogy mikor milyen a kézhasználata. Alapvetően jól küzd az erős védők ellen, de ha mozgás közben kell őket megtartani a futásnál, akkor elveszíti egyensúlyát. Nem túl gyors, kis területen lehet csak használni. Rövid yardos helyzeteknél nem feltétlen rá kell építeni. Nem ártana további tömeg rá.

Megjegyzések

Családja 1982-ben emigrált Romániából Los Angeles-be és nyitott pizzériát. Bátyja, Nico a Washington State-ben volt rúgó, 2010-ben végzett. Középiskolában Bryan Bennettnek adogatta a labdákat, akivel Oregonban szobatársak is voltak míg a QB tovább nem állt. Grasu a 9. volt a Scout.com center rangsorban mikor aláírt a Ducks-hoz. Újoncként került be az Oregon kezdőcsapatába, és lett alapember. Pac-12-es freshman válogatott 2011-ben, következő 3 szezonjában pedig all-Pac-12 első csapatos. Juniorként és Seniorként all-American, de Rimington-trófeát nem nyert. Business szakon diplomázik. Érdekes prospect, hiszen a centereknél nem feltétlen a futás blokkolási képesség az első erősség, amit fel szoktak sorolni. Ezen a poszton teljesen korrekt teljesítményt tud nyújtani NFL szinten is, sémától függetlenül - a fal másik helyeire viszont nem érdemes betenni és ez visszaveti értékét. Remek mentalitású, vezérszellem, aki eredményes is volt, ez épp elég lehet, hogy valaki kipróbálja a kezdőcsapatban, amiben ott is ragadhat.

 www.youtube.com/watch?v=shY5pp-mby0

Ali Marpet 2-3. kör

Ali Marpet
Egyetem
Hobart
Életkor
31 (1993-04-17)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
307 lb (139 kg)

Erősségek

Vaskos alkata szilárd alapot nyújt a lehorgonyzáshoz, valósággal beleássa a stoplisait a földbe. Mechanikusan szilárd felső- és alsótest, összehangolt mozdulatok jellemzik. Hajlított térde és összehangolt mozgása miatt rendre jól helyezkedik a térben, képes lezárni az ellenfél útvonalát, utána pedig el is tudja terelni az útból, folyton járó lábainak hála keményen tud tolni. Könyökeit belül tartva az aktív kezeivel kontrollálja a védőket. Érti a befolyást és a blokkolási szögeket. Ízületei kellően lazák, lesüllyesztett csípővel játszik a támadási ponton. Gyorsan feláll, adekvát fürgeség jellemzi slide blocknál, kiegyensúlyozottan és koordináltan mozog oldalirányba, így megússza az ellenfélre történő támaszkodást. Gyorsan gondolkozik, reflexből reagál az inside-counter move-ra, így képes a védő elé vágni. Szépen dolgozik combo blokkoknál, a támadási ponton megtalálja az emberét, de közben már figyeli, hogy ki lehet a következő áldozata. Kényelmesen érzi magát a bőrében, magas foci IQ jellemzi és a pályán kívül is értelmes. 110%-ot nyújt, NFL-szintű keménység és játéksebesség jellemzi. 2 szezonban is csapatkapitány, több elismerést is begyűjtött D-III szinten. Tartós. 37 meccsen kezdett mint left tackle. Erős munkamorállal, belülről motivált szokásokkal és szerény személyiséggel rendelkezik.

Gyengeségek

Karhossza rövidebb az ideálisnál az edge rush megfékezésére, nincs meg az a bizonyos mindent elnyelő karfesztávja. Csípője környékén súlyfeleslege van, erősödnie kellene, kell rá még némi izom. Base-e szűk, kick stepje nem elég széles ahhoz, hogy jó szögben érjen ki NFL pass rusherek ellen. Túlságosan agresszív, emiatt hajlamos a vállát a lábain túlra nyújtani. A Division III-ban felszedett néhány olyan rossz szokást, ami NFL-szinen nem fog működni, megengedi a passzsiettetőknek, hogy ők létesítsék a kezdeti kontaktust és a blokkok befejezésénél lefelé néz. Nincs sok tapasztalata centerként vagy guardként, pedig valószínűleg ezeken a posztokon játszhat a következő szinten. Az összes college tapasztalatát alacsonyabb szintű ellenfelek ellen szerezte.

Megjegyzések

Az Ali becenév, Alexander a valódi keresztneve. Középiskolában offensive tackle-t és defensive endet is játszott, mellette tagja volt az iskola kosárlabdacsapatának is. 230 fontos játékosként nem volt FBS-es kérője. 3 évig volt a Hobart kezdő baloldali tackle-je, zsinórban 4 Liberty League győzelemhez segítette a csapatát, 2014-ben az Év Támadója is lett a Liberty League-ben. Engedélyezett sack nélkül játszotta végig a végzős idényét. 41-5 a mérlege a Hobart színeiben, egyetlen egy vesztes alapszakaszmeccse van. 3-szoros konferenciaválogatott, 2-szeres Division-III All-American. Marpet dominálta az ellenfeleit azon a szinten és a Senior Bowlon sem pazarolta az emberek idejét, jól teljesített az ország legjobb végzős prospectjei ellen (az első Hobart játékos, akit meghívtak Mobile-ba és valószínűleg az első olyan játékosa lesz az iskolának, akit kiválasztanak az NFL Drafton). A Combine leggyorsabb falembere volt 4.98-as 40 yardjával. Fizikálisan nem tűnik ki, de mindig az ellenőrzése alatt tartja a rábízott dolgokat hála az őserejének és a mozgáskoordinációjának. Az éhes ember a Hobartról, Marpet egy szívós és technikás játékos, aki üveget eszik reggelire és minden snapben megdolgozik a pénzéért. Egy versenyképes túlteljesítő nulla passzivitással a játékában, Marpet rendelkezik a következő szintre szükséges ügyességgel és intangible-ökkel, így sokáig lehet kezdőjátékos a ligában, leginkább a támadfal belsejébe illik akár centerként vagy guardként is, ő Zach Martin nem márkás változata.

Tre Jackson 2-3. kör

Tre Jackson
Egyetem
Florida State
Életkor
31 (1992-12-14)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
330 lb (150 kg)

Erősségek

Ismeri a blitz felvételi feladatokat, falembereken is átmegy, hogy felvegye a rushert. Futójátékoknál felér a második szintre. Erőből dolgozó rusherek ellen jobb, mint akik sebességet/technikát használnak ellene. Hosszú karjaival hatékonyan tartja távol a falembereket. Futójátékoknál mindig talál valakit, akit meg tud blokkolni. Besegít a center feladataiba. Aligha egy shutdown blokkoló, ugyanakkor nem sok negatív yardos játékot enged.

Gyengeségek

Nagyon érzékeny a speed rusherekre, nagy és lassú. Looping blitzeknél nem képes időben váltani. Hiányzik belőle a gyilkos ösztön. Futójátékoknál időnként rossz szögeket választ. Túl könnyen éri utol az, akit már egyszer lemorzsolt. Kézi tusában nem túl hatékony. Lassú lábú. Nem túl gyakran kellett húznia.

Megjegyzések

Középiskolás korában a junior szezonját sérülés miatt ki kellett hagynia, ezért aránylag későn került az egyetemek célkeresztjébe, végül aztán támadófalemberként és defensive tackle-ként is számos egyetem látott benne fantáziát. 3-csillagos recruit volt anno, sokáig úgy volt, hogy a Georgia Techre fog járni, aztán a National Signing Day reggelén úgy kelt fel, hogy irány az NC State, majd végül délután 2-kor a Florida State-re küldte el a LOI-ját. Unokatestvére Malique Jackson DB már a középiskolában is csapattársa volt, majd követte az FSU-ra is. További középiskolai csapattársai: Greyson Lambert Virginia QB, T.Y. McGill NC State DT, Alvin Davis Kentucky DE, Krenwick Sanders Wisconsin WR, Jeremy Patterson Wisconsin DT. True freshmanként, az első 5 meccset ágyéksérülés miatt kihagyta, az utolsó nyolcon viszont játszott jobbára special teamben, de guardként is használták, a Champs Sports Bowlon már kezdő RG volt. 2012-ben az összes meccsen kezdő RG. 2013-ban domináns játékával hozzájárult ahhoz, hogy Jameis Winston legyen a legfiatalabb Heisman-győztes, az az offense 42-42 futott és passzolt touchdownt mutatott be, mindkettő iskolarekord, a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett, All-ACC első válogatott, második csapatos All-American a CBSSports.comnál. Végzős évében konszenzus All-American. Jackson egyszerűen nem egy nagyon domináns blokkoló. Nagy és lassú, küszködik a sebességét és a technikát előnyben részesítő rusherek ellen. Futójátékoknál lassan mozog keresztbe, ezért nehezen talál magának blokkolnivaló ellenfelet. Az NFL-ben még inkább gond lehet a lábai lassúsága és az agresszió, a gyilkos ösztön hiánya.

 www.youtube.com/watch?v=R3JjgMGTrec

Jeremiah Poutasi 4. kör

Jeremiah Poutasi
Egyetem
Utah
Életkor
29 (1994-08-07)
Magasság
6 ft 5 in (1.95 m)
Tömeg
335 lb (151 kg)

Erősségek

A 2013-as 27 db engedett ütés/sackhez képest javult, 2014-ben csak 9,5-öt engedett. A lábmunkája, és az egyensúlya is javult a szezon előrehaladtával pass protection-ben. Ameddig csak tudja, megtartja pozícióját passz-szituációkban. Tagbaszakadt alakjával nagy helyet foglal el. Nagy erővel lő ki. Jól használja testét a 2. szintre éréshez. Méretéhez képest megfelelő lábmunkája van, képes oldalra mozogni a jó blokkolási szög megtalálásához. Felsőtestében elég erő van ahhoz, hogy lehorgonyozzon, még akkor is, amikor éppen felegyenesedik.

Gyengeségek

Erejét limitálja a ruganyosság hiánya, ami megfosztja előnyétől a támadási pontnál, és a bull rush-nál. Kicsi támadózónája van, és kontaktnál hátul hagyja a lábát, emiatt sokszor nem tudja befejezni a blokkokat. Javítani kell a blokkok fenntartását és befejezését. Kézhasználatán még dolgoznia kell. Ahelyett, hogy egy tekintélyt parancsoló ütéssel leigázná az ellenfelet, csak bizonytalan eltérítéssel próbálkozik. Nem zárja elég jól a szélt passz-szituációkban, lehetőséget ad az ellenfeleknek a megkerülésére. Túlságosan is leragad a lába, az inside move-ok elleni irányváltással gondjai vannak.

Megjegyzések

Cedrick Poutasi néven is emlegetik. Las Vegas-ban érettségizett, négy csillagos toborzottként ment Utah-ba. Eredetileg Kaliforniában járt iskolába, és az egyik legrosszabb tanuló volt valaha, de a röplabdaedző (!) rábeszélte, miután látta táncolni, hogy járjon focizni, mert abból majd megélhet. Újoncként lett kezdő a Utes-ban és megőrizte helyét három évig. Egy évig RT poszton játszott, majd átkerült vak oldalra két szezonra. All-Pac-12 második csapatos 2014-ben. Most már a jó tanulók között tartották számon a csapaton belül. A draft előtt Joe Staley-vel készült egy darabig. Összesen 12 NFL csapat hívta el edzésre vagy beszélgetésre. A profik között OG vagy RT poszton lehet jövője, ahol kisebb felelősség van rajta és könnyebb az atletikussági limitjein felülkerekedni. Projekt játékos, de sokan látnak benne fantáziát, így hamarabb elkelhet, mint hinnénk. Májushoz közeledve, egyre népszerűbb prospect.

 www.youtube.com/watch?v=KfNJd6MmIrs

Mitch Morse 4. kör

Mitch Morse
Egyetem
Missouri
Életkor
9 (2015-04-01)
Magasság
6 ft 5 in (1.95 m)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Sokoldalú játékos, aki mindkét tackle poszton és centerként is játszott egyetemi karrierje folyamán, NFL szinten pedig guardként lehet a legjobb. Mélyen játszik passzblokkolásnál, süllyeszti a csípőjét, képes a befolyást a saját előnyére fordítani. Snap után kirobban az alaphelyzetből. Nagyon fürge, ezt a következő szinten húzásoknál ki lehet használni, különösen ha végül tényleg guard lesz. Rendelkezik a szükséges méretekkel a támadófal mind az öt posztjára. Fegyelmezett tanuló volt, SEC Academic Honor Roll volt 2012-ben és 2013-ban és Academic All-Big 12 válogatott volt 2011-ben.

Gyengeségek

Kissé gyakori rendszerességgel okoz számára problémát az edge rusherek kezelése. Fineszes blokkoló, aki nem fog nagy blokkokat kiosztani a második és a harmadik szinten. Az ereje nem látszik elitnek a pályán. 3-pontos beállásból nagyon kevés tapasztalata van. Jobban kellene hajlítania a térdét. Passzblokkolásnál túl nagy terpeszben dolgozik, emiatt elveszti a potenciális erejének egy részét. Centerként küszködött a passzblokkolással, túl magasan játszott a snap után. Rossz testbeszéd centerként, shotgun snapeknél nem magabiztos. Felszedhetne néhány kilót, különösen ha leendő csapata guardként akarja kipróbálni.

Megjegyzések

Vendéglátás-menedzsment szakon diplomázott. High Schoolban OL-ként és DT-ként is területi válogatott volt. Csapattársa volt középiskolában a Rice RG-je, Andrew Reue. 3-csillagos recruitként íratkozott be a Mizzoura. 2010-ben redshirtöt kapott. 2011-ben mind a 13 meccsen játszott, leginkább a mezőnygólegységben volt blokkoló. 2012-ben 11 meccsen kezdő, 7-en mint center, 4-en mint jobboldali tackle. 2013-ban mind a 14 meccsen kezdő RT. Justin Britt távozásával megörökölte az LT posztot 2014-re, mind a 14 meccsen ott kezdett. A Missouri Tigers támadófalembere Mitch Morse nem a legfeltűnőbb prospect, ahogy az elődje Justin Britt sem volt, mindkettőjük meccsvideója szinte kizárólag passzblokkolásról szólt és arról, hogy 2-pontos állásból felveszik a velük szemben álló embert futásnál, de ettől függetlenül Morse kétséget kizáróan hasznos lehet leendő csapat számára a következő szinten.Tény, hogy sokakat meglepett Britt Seahawks általi 2. körös kiválasztása, ám utána nem nyújtott gyenge teljesítményt, a plafon Morse számára magasabban lehet, hiszen rá eddig korábban többféle felelősséget bíztak. Britthez hasonlóan Morse posztja is kérdéses a profiknál. Morse gyakorlatilag a teljes vonalat végigjárta a Mizzoun, redshirted sophomore-ként lett kezdő center poszton, majd később kihúzódott RT-nek és juniorként is ott kapott szerepet, mielőtt redshirted seniorként átkerült volna a vakoldalra. A profiknál talán guardként lehet a legjobb, különösen zónablokkoló sémában dolgozva lehet hasznos, ott jobban ki lehet használni az atletikus erősségeit. Morse az NFL Scouting Combine előtt egy valószínűsíthető draftolatlan szabad ügynök volt, aki egy jó teljesítménnyel felküzdheti magát a késői körökbe. Ő megragadta az esélyét Indianapolisban, a 2. legjobb falember lett fekve nyomásban, holtversenyben negyedik távolugrásban, harmadik 20-yard shuttle-ben és a drillekben is kitűnt a teljesítményével. Morse sosem lesz egy mauler, a passzblokkoló képességével kapcsolatban is vannak aggodalmak poszttól függetlenül, sokan ezért egy késői körös prospectként tekintenek rá, akiből egy sokoldalú cserejátékos lehet. A combine-on mutató meggyőző teljesítménye után viszont meglepő lenne, hogy ha legalább a harmadik napon nem áldoznának rá picket.

Arie Kouandjio 4. kör

Arie Kouandjio
Egyetem
Alabama
Életkor
32 (1992-04-23)
Magasság
6 ft 5 in (1.95 m)
Tömeg
310 lb (141 kg)

Erősségek

Hosszú kezek, amiket jól használ, tudja hova kell tennie őket. Futójátékoknál felér a második szintre és mindig megpróbálja teljesen kivenni a játékból az ellenfelét. Tudja, hogyan kell csapatban mozogni és megtalálja a blokkolandó védőt. Nem áll le mindig keres valakit, akit blokkolhat. Játékának intenzitása minden snapnél ugyanolyan. Intelligens, érti a blokkokat. Jó felépítése van a guard poszthoz.

Gyengeségek

Alsó teste túl merev és mechanikus mozgású. Irányváltásai gyengék, ha line of scrimmage-n túl kell blokkolnia. Rugalmasságának és atletikusságának hiánya korlátozni fogja az NFL-ben. Hajlamos, hogy csak az előtte lévő blokkolási lehetőségeket vegye észre. Nem mindig veszi észre a blitzet. Térdproblémái miatt felmerül a kérdés, hogy mennyire lesz majd egészséges a profi ligában. Vannak kijavításra váró technikai hibái.

Megjegyzések

Ikertestvére, Cyrus a Bills profija, tavalyig együtt játszottak a támadófalban minden csapatukban. Kamerunban született, Marylandben sajátította el a futball alapjait, onnan ment Alabamába egyetemre. Redshirted freshmanként két meccs után megsérült a térde, így véget ért a szezonja. 2012-ben csereként számítottak rá, de így is kétszeres bajnoknak mondhatta magát. Junior és Senior évében végig a pályán volt. 2014-ben all-SEC 1. csapatos válogatott és AP All-American 2. csapatos. Főleg a nevéből élő játékos, akinek az orvosi szobában is lesz dolga mielőtt meggyőzne egy stábot a draftolásáról és eleve egysíkú, nem túl mozgékony versenyző, akinek a testvére gyenge kezdése sem segít. Egyértelműen csere kaliber profi szinten.

BJ Finney 4-5. kör

BJ Finney
Egyetem
Kansas State
Életkor
32 (1991-10-26)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
319 lb (145 kg)

Erősségek

Snap után fürge, oldalirányú mozgása folytonos. Lábmunkájának köszönhetően hasznos a futójátéknál. Átlag feletti tudatosság és látás, érzi, hogy milyen akció fog történni és fel is készül rá. Úgy játszik, mint egy veterán, nem sok dologgal lehet meglepni. Játékában megfelelő mechanikákat és szögeket használ. Vaskos testalkatával elég kemény a lövészárokban. Nem egyszerű elmozdítani a helyéről, itt is látszik rajta a birkózómúltja. Gyors és élénk kézhasználat. Tud húzni, kiér oldalra, könnyed lábmunkájának hála van olyan mobilis, hogy elvégezze a feladatát a második szinten. Kiváló karakter vezetői képességekkel és rugalmas hozzáállással. Kedvelt csapattárs, jelenléte pozitív az öltözőben és a huddle-ben is (csapattársai három évben is csapatkapitánnyá választották). Tartós és kemény, zsinórban 52 meccsen kezdett az egyetemen. 4-szer választották be a konferenciaválogatottba, döntős volt a 2014-es Rimington Díjért.

Gyengeségek

Legjobb esetben is átlagos testalkat, túl magasan, egyenes lábbal játszik a snap után. Felsőtestre támaszkodva játszik, karjai rövidek. Limitált atletikussága kiütközhet nagyobb területen. Kissé merevnek tűnik. Túlságosan is a felsőtestére támaszkodva próbálja megoldani a feladatát, emiatt feláldozza a befolyást és a pad levelt. Power sémában nem egy elsöprő játékos, nincs meg benne a gyilkos ösztön, amivel a védőket rutinszerűen temethetné a földbe. Ütésének erőssége és pontossága egyaránt inkonzisztens, gyakran lökik félre ha a keze kívülre kerül.

Megjegyzések

Benjamin J Isaac Finney II a becsületes neve. Középiskolában a foci mellett birkózott, állami bajnok is lett utóbbi sportágban végzősként. Csupán az Ohio Bobcatstől kapott ösztöndíj ajánlatot, inkább walk-onként választotta a Kansas State-et. 2010-ben redshirtöt kapott, 2011-ben a szezon első meccsén RG-ként, majd később centerként lett kezdő, Freshman All-American Rivals.comnál, All-Big 12 második válogatott a Kansas City Starnál. 2012-ben All-Big 12 első csapatos az AP-nél és Phil Steelenél. 2013-ban 13 meccsen kezdőcenter, All-Big 12 első válogatott az edzők és Phil Steele szerint. Végzős évében mind a 13 meccsen kezdőcenter, de sérülések miatt a Virginia Tech és a UCLA ellen offensive tackle-t is játszott, All-American második válogatott a USA Todaynél, az edzőknél megosztva megkapta az Év Támadófalembere a Big 12-ben díjat, az edzőknél és az AP-nél All-Big 12 első válogatott, Academic All-Pac 12 csapatba is bekerült, történelem szakon diplomázott. Finney 2004-ben majdnem felhagyott a focival, ekkor halt meg az édesapja (egyben football edzője) szívrohamban, de úgy döntött, hogy az apja emlékének adózik a játékával, ez talán megmagyarázza az akaratát, a non-stop erőfeszítését minden snapnél. Egykori walk-onként megvan benne a keménység, a versenyszellem iránti étvágy, erős a nem kézzelfogható tulajdonságokban, az ilyen hozzáállású játékosokért sóvárognak az NFL edzők. Finney gyors lábakkal rendelkezik és minden cseppnyi erejét beleadja a játékba, ritkán hibázik, de ugyanakkor nincs sok igazán izgalmas fizikai jellemzője. Az összes szinten ahol eddig játszott felülmúlta a várakozásokat, valószínűleg nem fog megállni akkor sem, ha bekerül az NFL-be.

John Miller 4-5. kör

John Miller
Egyetem
Louisville
Életkor
30 (1993-08-12)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
303 lb (137 kg)

Erősségek

Vastag felső- és alsótest jó hosszúságú karokkal. Alsóteste hajlékony, következetesen hajlítja a térdét. Kezdeti mozdulatai gyorsak a snap után, oldalirányú mozgása megfelelő. Lehorgonyoz a támadási ponton és képes alkalmazkodni annak érdekében, hogy szilárdan tartson. A keze olyan, mint egy húsvágó bárd, gyors és erős ütésekkel veszi fel a kezdeti kontaktust és tolja arrébb az útban lévő testeket. Combo blokkoknál jól módosítja a súlypontját, csípője laza. Mozgásból is megy neki a játék, húzásnál megcsinálja a játékot a line of scrimmage-től távol is. Megvan benne a gyilkos ösztön, úgy tekint az ellenfelére, hogy a cél a teljes megsemmisítés. 4 évig volt kezdő (összesen 46 meccsen), mindkét oldali guardként van tapasztalata.

Gyengeségek

Hajlamos az overextendre és így egyensúlyát elvesztve elesik, előrelendül és a felsőtestére támaszkodva próbálja végezni a dolgát. Snap után gyors, de ha egyszer megverték akkor lassan reagál, a lábai nem elég agilisak ahhoz, hogy visszanyerje a jó pozíciót. Hagyja a rushereknek hogy a fejénél átnyúljanak, a reakcióidejének fejlesztése szükséges. Drive blokknál a csípőjét ringatja ahelyett, hogy a lábait gyújtaná be. Technikájában kialakult néhány rossz szokás, ez kihat arra is ahogy előrelátja a playt, nem mindig helyezkedik a helyes szögben. Szemével lassan pásztázza a pályát, emiatt lassan igazodik a több irányból érkező nyomáshoz. Néha úgy tűnik, hogy egyszerűen túl gyors neki ez a játék.

Megjegyzések

Igazságügyi igazgatás szakon diplomázott. A híres Miami Central High Schoolba járt, ahol már ott a csapattársa volt Charles Gaines CB, akivel együtt érkezett a Louisville-re. További híresebb középsulis ex-csapattársak: Atlanta Falcons RB Devonta Freeman, Tampa Bay Buccaneers OT Kevin Pamphile, Syracuse FS Durrell Eskridge, Marshall QB Rakeem Cato, Marshall WR Tommy Shuler, West Virginia RT Marquis Lucas, Miami (Fl.) RT Trevor Darling, az Oklahoma FS Ahmad Thomas, a UCF OLB Errol Clarke, a Florida Atlantic LT Reggie Bain, Florida Atlantic LB Andrae Kirk. Nem meglepő módon végzős idényében bajnokok lettek a 6A osztályban. 3-csillagos recruitként választotta a Louisville-t. 2011-ben az egyetlen OL volt az országban, aki true freshmanként kezdő volt, 10 meccsen volt kezdő LG, 3 meccset kihagyott bokasérülés miatt. 2012-ben 12 meccsből 11-szer kezdő, a Pittsburgh elleni meccset sérülés miatt kihagyta. 2013-ban 13 meccsen kezdő LG, All-AAC második válogatott. 2014-ben ugyanezeket a statisztikákat hozta azzal különbséggel, hogy most All-ACC második csapatba fért be. Fizikai jelenlétét megérzi a futójáték, egy igazi embermozgató, erőből dolgozó játékos agresszív kezekkel, fizikális viselkedésével meg tudja tépázni a védők önbizalmát. Alsótestéből nyeri az erejét, legjobb pillanataiban csípőjét mélyen tartva valósággal a földbe temeti a védőket, ugyanakkor időnként túlbuzgó és ezért elesik blokkolás közben. Mindkét guard poszton van tapasztalata, nem illik az összes NFL támadósorba, de power alapú sémában kezdő potenciál lakozik benne.

Max Garcia 5-6. kör

Max Garcia
Egyetem
Florida
Életkor
9 (2015-04-01)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
309 lb (140 kg)

Erősségek

Csapatkapitány, akit a társai, az edzők és a szurkolók is sokra tartanak. Törzsvendég a konditeremben. Felsőtesti ereje elég hozzá, hogy megmozdítsa a védőket. Tipikus mauler, aki kis területen, erőből dolgozik. Erős keze van, amit igyekszik minél tovább emberén tartani. Jól használja ki erősségeit, fizikumát, kézhasználatát, így a snap után előnybe tud kerülni. Nem zavarja meg ha váltások vannak a védőfalban a snap előtt, tudja kit kell kivennie. Úriember a pályán kívül, de bármikor belemegy egy ökölharcba a pályán, ha arról van szó. A Senior Bowlon megcsillantotta fizikai erejét 1-1 ellen Danny Shelton és Carl Davis ellen is.

Gyengeségek

Nehézkes játékos, aki csak olyan sémába illik, ahol erőből kell dolgozni. Kis területet játszik be, a mozgó célpontokra pedig kár ráküldeni a második szinten. Elég merev az alsó teste, így pedig nehéz egész playen keresztül fenntartani a blokkot. Rövid yardoknál nem mögötte akarnak futni. Párharc közben abbahagyja a taposást. Nem helyezkedik túl jól, a lábmunkáján van mit csiszolni. A bull rusherek ellen mélyebben kéne játszania. Az atletikusabb belső rusherek ellen bajba kerülhet. Screen játékokhoz nem fog kiérni.

Megjegyzések

Georgiában nőtt fel, az 51. legjobb OT volt végzős középiskolásként a top szervezetek szerint. Remek diszkoszvető és súlylökő eredményei voltak, még egy ausztráliai világeseményre is kvalifikálta magát. A Maryland Terrapins-nál kezdte egyetemi karrierjét. 2010-ben két meccsen állt be, 2011-ben viszont mind a 12 meccsen kezdő LT volt. 2012-ben a marylandi edzőváltás miatt transzferelt a Floridához, ahol egy évig nem játszhatott emiatt. 2013-ban LG és LT poszton látott akciót, minden alkalommal a kezdőcsapat tagjaként. Végzősként tették be centernek miután Jonotthan Harrison profi lett, ahol végignyomta az idény és a Senior Bowlra is meghívták. All-SEC 2. csapatos végzősként. A combine-on nem vett részt mellkas-problémák végett, de a Pro Dayen minden lényeges gyakorlatot lenyomott, és így is volt 30 fekvenyomása. Mivel nem a center az eredeti posztja, így még tanulja a szakmát, de biztosan lesz még jobb, valamint guardnak is be tud állni, ha arról van szó. Kiemelkedő fizikai erejére lehet építeni, és megtalálták az ideális posztját, ahol a gyengeségei nem olyan feltűnőek, szóval akár kezdő is lehet belőle hosszú távon, de korrekt cserének is érdemes lehet elvinni.

Reese Dismukes 6. kör

Reese Dismukes
Egyetem
Auburn
Életkor
31 (1992-10-20)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
296 lb (134 kg)

Erősségek

4 évnyi kezdőtapasztalat. Erőteljes blokkoló, elzárja majd elvezeti a védőket az útból. Képes letükrözni ellenfelei mozgását. Hajlítja a térdét, jó helyen van a súlypontja. Kiválóan zárja el az emberét, jó szögeket választ. Gyors lábú, könnyedén ér fel a második szintre. Erős kezdőütésével sokkolja a védőket. Komoly erőfeszítések jellemzik, a sípszóig játszik. Ideális testalkat erre a posztra, tartós játékos.

Gyengeségek

Hajlamos az overextendre, ilyenkor elveszítheti az egyensúlyát. Alkalmanként magas a pad levelje, ez problémát okoz a befolyásnál. Gyorsabb belső falemberek megverhetik. Milyen hosszan képes fenntartani a blokkjait a következő szinten? Pályán kívüli balhéja is volt, 2012-ben letartóztatták közterületi alkoholfogyasztás miatt.

Megjegyzések

Decemberben szerzett diplomát közigazgatás szakon. Középiskolában a foci mellett atletizált. Fociban végzősként 5A osztálybeli bajnoki címre vezette a csapatát, a Parade-nél és a PrepStarnál is All-American, 4-csillagos recruitként választotta az Auburnt. True freshman évében kezdő center lett mind a 13 meccsen, bekerült a CBS Sports Freshman All-American csapatába és az edzők Freshman All-SEC válogatottjába is. Sophomore évében 10 meccsen kezdő, két meccset hagyott ki egyet fegyelmi okokból, egyet pedig boka- és könyöksérülés miatt. 2013-ban mind a 14 meccsen kezdő C, All-SEC első válogatott, a Sporting Newsnál All-American harmadik csapatos, SEC Academic Honor Roll elismerésben részesült. Végzősként mind a 13 meccsen kezdő, a Rimington Trophy (legjobb egyetemi center) győztese, konszenzus All-American, All-SEC első csapatos az edzőknél és az AP-nél. Az Auburn centere Reese Dismukes 4 évnyi kezdőtapasztalattal van felvértezve és csupán két meccset hagyott ki ezalatt (ebből az egyik a 2012-es szezonnyitó, amiről eltiltották a közterületi alkoholfogyasztás vádjával történt letartóztatása miatt). A senior egy erőteljes, mégis hatékony blokkoló, különösen futójátéknál. Dismukes konzisztensen elzárja a védőket, erős kezeit használva csatlakozik az ellenfélhez, majd kivezeti a játék helyszínéről. Jó egyensúlyérzékről és gyors lábakról tett tanúbizonyságot, ezért könnyedén ér fel a második szintre és vissza tud zárkózni ha egyszer már megverték. Tipikusan akkor szenved, amikor magasan van a vállvédője vagy pedig overextendet csinál. A 22 éves Rimington Trophy győztes fizikai képességei, intelligenciája és vezetői készségei alapján hosszú és sikeres NFL karrier várományosa. Dismukes draft értéke végeredményben nem lehet rosszabb egy 3. nap eleji-közepi kiválasztásnál.

 www.youtube.com/watch?v=s6kWGvhcB78

Shaq Mason 6. kör

Shaq Mason
Egyetem
Georgia Tech
Életkor
30 (1993-08-28)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
300 lb (136 kg)

Erősségek

A legerőteljesebb futásblokkolók egyike a draft class-ban. Alacsonyan van a súlypontja, széles alapállása van és általában ő van előnyösebb helyzetben, nem az ellenfele. Használja a csípőjét ütközésnél, rákényszeríti a defensive tackle-t, hogy kiegyenesedjen. Folyamatosan jár a lába, igyekszik a földbe döngölni ellenfelét. Szívós és aktív a pályán. Az erő szó mellett az ő képe van a szótárban. Jól mozog be üresbe és tudatosan dolgozik a második szinten. Yardokon át fenn tudja tartani a blokkját, ha egyensúlyba kerül. Ügyesen hajlítja a térdét pass protectionnél. Súlyelosztásával sincs probléma passzjátéknál. Átlag feletti a kézhasználata passznál is, és ha félrenyomják a karját, azonnal visszateszi a védőre.

Gyengeségek

Alacsony és rövid a karja. Túlságosan széttárja a karját passzoknál, ami még tetézi előbbi hiányosságát. Zónázó futásoknál le szokott néha csúszni az emberéről, mert nem mindig választ megfelelő szöget. Mivel szeret előre dőlni, így egyensúlyi problémái lehetnek. A cut blokkoknál felemás eredményei vannak, pedig volt alkalma gyakorolni bőséggel. Nem nagyon kérték rá, hogy hosszan megvédje az irányítót a zsebben. Kiemelkedő belső pass rusherekkel nem nagyon találkozott.

Megjegyzések

Teljes neve Shaquille Olajuwon Mason. Van egy hét hónapos kislánya. Hat évesen kezdett focizni, Tennessee-ben. LT és DT poszton szerepelt középiskolában, 3 csillagos játékosként lett a Yellow Jackets tagja. Újoncként csak az utolsó meccsen kezdett, a többin csere volt. Left Guard poszton számoltak vele ezt követően egy szezonra, majd Right Guardként két évig. All-ACC 2. csapatos végzősként, néhány szervezet all-Americanként is számolt vele. Ott volt a Senior Bowlon, de nem hívták meg a combine-ra. A Pro Day számai alapján a legtöbb gyakorlatban 5-6. helyen lett volna az OLinemanek között. Ha túl kicsinek találják guardnak, lehet, hogy centert faragnak belőle. Nyilván nem segít neki, hogy pass protectionben négy év alatt szerzett annyi rutint, mint más három meccs alatt, de ez fordítva is igaz a futás blokkolás javára. Mindenesetre beszédes, hogy Paul Johnson már nyolc éve viszi a Georgia Tech csapatát triple-optionnel, de még egyik támadófalembere se lett NFL játékos. Masonnek van eddig a legjobb sansza rá, még kezdőpotenciál is rejlik benne.

Jarvis Harrison 6. kör

Jarvis Harrison
Egyetem
Texas A&M
Életkor
32 (1991-12-25)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
330 lb (150 kg)

Erősségek

Olyan masszív alsó teste van, amit a guard posztra teremtettek. Sokáig kosárlabdázott, ami látszik a gyors mozgásán, ekkora tömeggel ritka az ilyen. Jó szögeket választ, így lazán átér a második szintre. Nem engedi a pass rushert, hogy középre vágjon. Lábmunkája és egyensúlyérzéke is adott hozzá, hogy lekövesse a védő mozgását a kontakt előtt és után is. Könnyen megtalálja és ki is veszi a mozgó célpontokat. Futásban és passz protectionben is technikás játékos. Ha nagyon kellett, be tudott ugrani OT-nek is.

Gyengeségek

Az ekkora méretű guardok nem szoktak ennyi bull rush-t átengedni. Túlságosan ésszel akar játszani. Nem hozza ki magából azt az erőt, amit a teste alapján tudna. Hajlamos félmunkát végezni blokkolás közben, nem fejezi be a dolgát. A holtszezonban meg kellett műteni a vállát. Két meccsen padozott mert az edző elégedetlen volt a kondíciójával. Komoly kérdés, hogy mennyire számít lustának és hogy várhatóak-e tőle súlyproblémák.

Megjegyzések

Kései toborzott volt, két héttel a signing day után döntött az Aggies mellett. A Baylor és a Southern Miss hívta még. Öt meccsen kezdett újoncként, négyszer bal oldali guardként, egyszer jobb oldalon. Végignyomta a 2012-es és 2013-as szezont is, AKA a Johnny Manziel-érát. Végzősként 5 meccset játszott LG, kettőt LT poszton. A combine-on 3 cone drillben kiemelkedően teljesített. Remek képzést kapott, legalábbis ezt bizonyítja, hogy Joeckel, Ogbuehi és a Matthews-tesók is NFL matériát jelentenek a támadófalból. Nagyon ellentmondásos prospect, akinél reális esély van rá, hogy ha pénzt kap, elveszíti a motivációját, de a pályán egy nagyon meggyőző, táncoló medve volt, akiben komoly potenciál lappang és simán lehet első napos kezdő. Meg kell vizsgálni a vállát, meg a hozzáállását, de ha összhangba kerül az edzői stábbal, lehet belőle középső körös steal. Boom or bust.