Prospect ismertetők


Brandon Scherff 1. kör

Brandon Scherff
Egyetem
Iowa
Életkor
32 (1991-12-26)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
319 lb (145 kg)

Erősségek

A konditerem sztárja, aki szó szerint a hátára tudja venni az egész csapatot. Kiemelkedő ereje van a csípőjében és a lábszárában, így futásnál óriási szolgálatot tesz. Ügyesen mozog oldalra, így ritkán talál helyet körülötte a defensive end. Minden játékban lehet számítani rá, hogy csinál valamennyi helyet. Nem áll le ha összeakadt az emberével, csípőből és lábbal is dolgozik. Olvassa a védelmet, felismeri a késleltetett blitzet is. Gyorsan visszanyeri a megfelelő pozíciót miután félre mozdította a védőt. A második szinten és pass protectionben is megfelelően változtatja helyét. Passznál ha megverik, igyekszik visszatámadni, nem nyugszik bele. Mozgó célpontot is ki tud szedni. Jól mozgatja a csípőjét, így hatékony el tudja cutolni a szembejövőt. Utóbbiban sokat fejlődött seniorként. Összehangolt mozgás, képzett mozdulatok.

Gyengeségek

Hajlamos nekiállni szumózni, ahelyett, hogy a lábát jobban használná. Passznál nem nagyon fogjuk látni, amint hosszan lelakatolja az emberét. Az edge rusher ellen túl hamar lezárja a külső sávot, így az akár befelé is húzhat. Kicsit merev az alsó teste, közepes hajlékonysággal. A második szinten már nem mindig fejezi be a blokkját, ha az első lökés nem jön össze, leáll. Ritkán láthattunk tőle igazán szenvedélyes magatartást.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Hawkeyes-ban. Nehézatlétaként is megállta a helyét, Iowa állam bajnoka súlylökésben, és harmadik helyezett diszkoszvetésben. Bal guardként debütált az NCAA-ben, freshmanként 3 meccsen kezdett. Riley Reiff helyére lépett LT-ként a következő szezonban, de a 7. meccsen eltört a sípcsontja, így nem folytatta a szezont. Juniorként jött az áttörés - végignyomta a szezont LT-ként, all-BigTen 1. csapatos lett és 2. számú all-American. Szóba került, hogy a 2014-es drafton is ott lesz. Végzősként újabb remek idényt tudott le, aminek csúcsa az 1946-ban alapított Outland Trophy elnyerése volt, mint az NCAA legjobb falembere. A híres-neves Kirk Ferentz-féle iowai Olineman képzés következő terméke olyan játékosok nyomdokaiban jár mint Bryan Bulaga, Riley Reiff, Robert Gallery vagy Marshal Yanda. Ebből a névsorból is látszik, hogy hasonló eséllyel lesz belőle Tackle mint Guard, utóbbi posztra jobbak a fegyverei, de mivel OT-ként is elboldogul, és az értékesebb poszt, valószínűleg annak draftolják. Nem valami robbanékony, de nagyon erős játékos, aki annyira hasznos a futásban, hogy sémától függetlenül mindenki láthat benne fantáziát. Számos látványos palacsintát várhatunk tőle NFL-ben is, de ugyanilyen feltűnő problémái lehetnek olykor-olykor passzjátéknál - főleg ha a szélen marad.

Andrus Peat 1. kör

Andrus Peat
Egyetem
Stanford
Életkor
30 (1993-11-04)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
313 lb (142 kg)

Erősségek

Magas, masszív alsó testtel és a súly is jól van rajta elosztva. Erejére épít, és az ilyen játékosokhoz képest jól mozog és hajlékony. Nagy területet képes levédeni. Hamar reagál a pass rusherek középre vágásaira. Kézhasználata minden tekintetben megfelelő. Erőteljes, széles terpeszben játszik. Átlag feletti a játékintelligenciája. Jó ösztönei vannak, kiszagolja a védelem váltásait. Passzjátéknál le tudja lakatolni az emberét. Vetődései során borulnak a védők menetrendszerűen. Folyamatosan jár a lába, így a kevésbé jó védőket kivégzi a játék végére. A defensive tackle-ökkel is felveszi a kesztyűt. Nem enged második esélyt.

Gyengeségek

Érződik, hogy fél tőle, hogy megkerülik a szélen. Ha olyan játékos jön vele szembe, aki nagyon kívül helyezkedik, technikája elillan. Túl korán kiegyenesedik. A csípőjét hajlítja, nem a térdét. Párharcait a fejével és a kezével nyeri, nagy ütésekkel próbálja elkerülni a versenyfutást. Jobban kell helyezkednie pass protectionnél. Nehezen fordul. Túl sokáig bíbelődik az első blokkolttal, így a második szintről meglépnek előle. A második vonalban nehezen tartja meg az emberét és nem is törődik már vele, hogy jól helyezkedjen.

Megjegyzések

Édesapja, Todd Peat 7 évig volt NFL játékos, ugyanezen a poszton. A Cardinals és a Raiders csapatát erősítette. Bátyja, Todd Peat Jr. a Nebraskában DT poszton szerepelt. Öccse, Cassius jövőre debütálhat a Michigan State-ben mint linebacker. Arizonából származik, egykori 5 csillagos recruit, 38 iskola ajánlott neki ösztöndíjat. Két évig kezdett a Stanfordban. Másodévesen all-Pac-12 2. csapatos kitüntetett. Juniorként all-American választott lett és elnyerte a Morris Trophy-t, mint a Pac-12 legjobb támadófalembere. Ellentmondásos prospect, hiszen eddig LT volt, és sokan továbbra is akként számolnak vele, miközben a passzjáték során sokkal több problémája van mint futásnál. Az esze megvan hozzá, hogy első naptól pályán legyen, franchise player aligha lesz belőle, de jó környezetben tizen évig eldolgozgathat. Mindenképp több van benne mint a korábbi stanfordi Jonathan Martin, David Yankey, Cameron Fleming OT-trióban, de az ő sikertelenségük mindenképp intő jel, hogy Peat dominanciája nem feltétlen fog folytatódni az NFL-ben.

Ereck Flowers 1. kör

Ereck Flowers
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
329 lb (149 kg)

Erősségek

Nagydarab, atletikus játékos, aki jól mozgatja a maga 329 fontját. Tipikus mauler, aki erőből dolgozik. Elég mélyre hajol a snap után és csípőből ránehezedik ellenfelére, hogy az moccani se tudjon. Hosszú karjai, hajlékony csípője és felső testi ereje lehetővé teszi, hogy minden játékban félre tudja mozgatni a védőket. Ha futásnál bármikor helyzeti előnybe kerül, onnantól kezdve megnyeri a párharcát. A be kell segíteni a társának, vérszomjasan telibevágja a védőt. A lába alapján korrekt zone-blocker is lehet belőle. Kellemetlen ellenfél, aki utál veszíteni. A dominanciára törekszik, és ha megverik a snap után, láthatóan mérges lesz magára. Passznál kimondottan gyors lábbal dolgozik. Képes lemásolni a mozgását a pass rushernek akkor is ha kétféle utat is kitalált, illetve a B-lyukon blitzelőket is kordában tartja. Vissza tud zárni ha első lépésből megverik. Technikája javult a szezon előrehaladtával. A fal mindkét szélén el lehet képzelni.

Gyengeségek

Sok munka lesz vele pass protectionben. Kiszámíthatatlan és hanyag a lábmunkája, nem elég széles az alapállása. Behúzott fejjel megy előre, egyensúlyi gondjai is akadnak. A kezdeti kézi érintkezést nem tudja megtámogatni erős lábmunkával. Célzott lökések helyet csak taszigál. Túl magasan és túl szélesen használja a karjait. Hajlamos ráncigálásba belemenni. Hat holding büntetést dobtak rá az előző két évben. Lassan veszi észre, hogy be kell segíteni és nem túl biztos mozgással közelít a célpont felé. A második szinten már nem jár olyan gyorsan a lába, mint kéne. A kisebb méretű pass rusherek is ki tudták billenteni a rossz testtartása miatt.

Megjegyzések

Miamiben nőtt fel, itt focizott gimiben és egyetemen is. Duke Johnsonnal már középiskolában is csapattársak voltak. True freshmanként az első 4 meccsen kezdett RT poszton, másodéves kora óta alapember. Két évig volt LT poszton kezdő. Junior szezonjában all-ACC 2. csapatos. Támogatása mellett Duke Johnson a Hurricanes történetének legeredményesebb futója lett. Egy kisebb térdműtét miatt 1 meccset hagyott ki. A tanácsadó bizottság 2. körös prospectnek jósolta, ezért hagyta ott az iskolát, de ezen a besoroláson bőven van még idő javítani. A combine-on súlyemelésben a legjobb Olineman volt. Korábbi csapattársa, Seantrel Henderson berobbanása a Bills-be az ő helyzetét is javítja. Könnyen lehet, hogy valaki meglátja benne az LT-kalibert, de karrierje elején nem biztos, hogy azonnal ott kéne használni. Jó adottságai vannak, hogy megállja a helyét az NFL-ben, de messze nem kész termék, és ez lehúzza az értékét.

La'el Collins 1. kör

La'el Collins
Egyetem
LSU
Életkor
30 (1993-07-26)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
305 lb (138 kg)

Erősségek

Elképesztően sűrű a felsőteste, ez az erején is meglátszik. Erős kezei vannak, megragadja és kontrollálja a kevésbé aktív védőket. Ha egyszer elindul, akkor bárkit eltol az útból. Imádja lerombolni és megfélemlíteni az ellenfeleit. Aljas játékos. Képes körbezárni a pass rushereket és véget vetni a próbálkozásaiknak passzblokkolás során. Jól használja ki a testalkatát passzblokkolásnál, alkalmazkodott a profi támadó stílushoz. Oldalirányban is képes blokkolni futásnál és passznál is. Jól iskolázott és technikailag is jártas. Ha egy játék során megverik, akkor a következő snapnél még keményebben teszi oda magát. Befejezi a blokkjait. Guardként és tackleként is van jövője.

Gyengeségek

Futójáték során nem következetesen használja jól a csípőjét és a lábát kontakt alatt, így előreeshet és elvesztheti az egyensúlyát. Időnként túl alacsonyan tartja a kezeit passzblokkolás során, keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy átvegye az irányítást. Egy tackle-höz képest lassan vált irányt. Inkább előredőléssel mintsem lábmunkával reagál az inside-counter move-ra. Rövid yardos szituációknál magasan játszik és elveszti a befolyását. Profik között valószínűleg csak right tackle-ként vagy guardként lehet elképzelni.

Megjegyzések

High School All-American játékos volt, aki 5-csillagos recruitként íratkozott be az LSU-ra. Már a középsuliban is ő törte a jelenlegi Cincinnati Bengals futó, Jeremy Hill előtt az utat, a páros hatékonysága aztán az egyetemi ligában is megmaradt. 2011-ben freshman All-American a CBSsports.comnál. 2012-ben 13 meccsen kezdett LG-ként, említésre méltó lett az AP All-SEC válogatottjában. 2013-ban 12 meccsen kezdő LT, ebben az évben a Tigers 456.9 támadó yardot átlagolt és 37 futott touchdownt szerzett, mindkettő iskolarekord. Az edzőknél All-SEC második válogatott lett. 2014-ben 13 meccsen kezdő LT, a USA Todaynél és az AP-nél is All-American második csapatos, az edzőknél és az AP-nél is All-SEC első csapatba került, övé lett a Jacobs Blocking Trophy, ez az SEC legjobb támadófalemberének jár az edzők szavazata alapján. Lomha birkózó, aki a hiperkompetitív SEC Westben is sikeres volt. Hiányzik belőle az atletikusság ahhoz, hogy konzisztens baloldali tackle legyen belőle, jobboldali tackle-nek vagy guardnak kell majd átmozgatni. Collins kegyetlen játékos, ez minden játéknál nyilvánvaló, egy erőfutásra alapozó offense-nél azonnali kezdőguard lehet.

 www.youtube.com/watch?v=MU-6l9fueLE

Jake Fisher 1-2. kör

Jake Fisher
Egyetem
Oregon
Életkor
30 (1993-08-16)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
306 lb (138 kg)

Erősségek

Hosszú, vékony test, amire még lehet izmot pakolni. Hosszú karok. Atletikussága nagyszerű. Lehetővé teszi az ellenfeleknek, hogy közel kerüljenek hozzá, aztán robbanásszerűen bevisz egy hatalmas ütést, majd nagyszerű technikával karját kinyújtva tartja távol a kábult védőt. Benyúl az ellenfél vállvédője alá, így kizárja őket a játékból. Mozgás közben vagy a második szintre történő felérésnél is jó az agilitása. Süllyeszti a csípőjét, a válla derékszöget zár be a line of scrimmage-dzsel. Kiváló motor. Képes volt tartani a lépést a gyors tempójú Oregon támadósorral.

Gyengeségek

Hajlamos nem befejezni a blokkjait. Futójátéknál túl magasan játszik, elveszti a befolyását. Testalkata nem ideális az NFL-be. Passzjátéknál inkább elnyerni a kontaktot ahelyett, hogy megtámadná a védőt. Futásblokkolásnál hajlamos előredőlni, így a védők ki tudják billenteni az egyensúlyából. A line of scrimmage-en nem nyer konzisztensen. Túl sok patthelyzetbe kerül.

Megjegyzések

Középiskolában védőfalember és tight end volt, csapattársa volt a Detroit Lions guardja Darren Keyton. Sokáig úgy volt, hogy a Michiganre fog beíratkozni, a 2011-es National Signing Dayen váltott az Oregonra, 4-csillagos recruit volt. True freshman szezonjában 13 meccsen játszott jobbára csere RG-ként. 2012-ben 13 meccsen játszott, 11 meccsen ő volt a kezdő RT, említésre méltó az edzők konferenciaválogatottjában. 2013-ban 12 meccsen kezdő RT, említésre méltó az Academic All-Pac-12 csapatban. Végzős évére került át a baloldalra, All-American lett az FWAA-nél. Általános társdadalmi tanulmányok szakon szerzett diplomát. A combine-on a 2. leggyorsabb Olineman vol 40 yardon, magasugrásban harmadik a posztján, 3-cone drillben a legjobb és 20-yard shuttle-ben is. Fisher egy újabb tehetséges tackle az Oregonról. Belül is, kívül is játszott, emiatt pozicionálisan sokoldalú. Hossz, vékony teste és az atletikus képességei miatt ideális választás bármelyik zónablokkolási sémába. A kérdés, hogy Fisher képes lesz-e hasonló teljesítményt nyújtani az Oregon rendszerén kívül. Kitűnően ér fel a második szintre, külső futásoknál hasonlóan hatékony. Nem mindig játszik kellően mélyen, de mikor ezt megteszi nagyon jó tackle prospectnek tűnik. Ha ezeket párosítjuk azzal, hogy egy nyerő rendszerben szerzett tapasztalatot, akkor egy kiváló opciót kapunk jobboldali tackle-be, aki idővel akár a baloldalon is bevethető lehet. Bizonyítandó, hogy NFL-kész teste van, muszáj lesz még némi izmot magára pakolnia, mielőtt még workoutra megy a csapatokhoz.

D.J. Humphries 1-2. kör

D.J. Humphries
Egyetem
Florida
Életkor
30 (1993-12-28)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
307 lb (139 kg)

Erősségek

Nagyon kellemetlen ellenfél, akiben megvan a gyilkos ösztön. A sípszóig, sőt utána is küzd. Nem ismeri a lazítást. Hajlékony a csípője és a térde is, futásnál így könnyen nyer párharcokat. Miután a földreküldött valakit, azonnal ott terem a második szinten és a mozgó linebackereket is ügyesen le tudja szedni. Passznál igyekszik megfelelő pozíciót felvenni és kizárni a védőt. Gyors a lába és jó szögeket választ, szóval playside és backside blokkoknál is lehet rá építeni. Nagy területet véd le, és nem enged ki a szélre senkit. Lábmunkában ritkán hibázik. Hosszú karjaival a befelé vágásokat is meg tudja állítani. Az LSU ellen teljesen levette Danielle Huntert.

Gyengeségek

Hajlamos félmunkát végezni, mert nem ér oda mindenhová. Könnyen elveszíti az egyensúlyát ha mozgás közben összeakad a lába valakivel. Kontakt után is folytatnia kéne a tolást, nem pedig nekiállni szumózni. Kézhasználata kriminális, rengetegszer csúszik le az emberről. Pofozgat, lökdösődik, bökdös, de az ritka, hogy megfogjon vagy megtartson valakit. Olykor nekiáll nyújtoznkodni a védő felé, ahelyett, hogy nekimenne. Egy-egy elhibázott lökdési kísérlet után spin move-val megverték. Szem-kéz koordinációját újra kell tanítani. A pályán mutatott erejével nem biztos, hogy a faledzők ki lesznek békülve, mert nem minden pass rushert tud kikergetni játékon kívülre.

Megjegyzések

Dierras J. Humphries Junior néven is hívhatjuk. Édesapja szintén DJ Humphries néven volt NFL játékos egy szezon erejéig Baltimore-ban, utána pár évig aréna focival próbálkozott. Mindössze 15 (!) éves volt az öreg DJ mikor megszületett a kis DJ. 5 csillagos recruit volt, a Rivals egyenesen a legjobb OT-nek tartotta korosztályában. A Duke-ban játszó Jela Duncan Humphriesék mögött futott 2000 yardos szezont. Ő kapta 2011-ben a Munoz díjat, vagyis a legjobb középiskolás OLinemannek választották. Floridában már újoncként játszott minden meccsen, hármon kezdőként. Második szezonjában 7 LT-ként lenyomott meccs után kidőlt egész évre térdsérülés miatt. Juniorként 10 meccsen tudott pályára lépni, majd profinak állt. Mivel megvan benne a LT potenciál, így hamarabb fogják draftolni, mint eredményei alapján várnánk. Nagyon nem számít kész terméknek, szóval olyan csapatnak érdemes beruházni rá, akinek már 2. körben sincs égető hiányposztja. Jó edzői munkával kezdő szintre lehet felhozni, fejlődési lehetőségei magasabbak mint az OT prospectek túlnyomó többségénél.

 www.youtube.com/watch?v=xp7iB641hP8

Cedric Ogbuehi 2. kör

Cedric Ogbuehi
Egyetem
Texas A&M
Életkor
31 (1992-04-25)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
305 lb (138 kg)

Erősségek

Jó adottságokkal bíró atléta, akinek elég gyors a lába, hogy lazán mozogjon üres területen. A speed rusherekkel is felveszi a versenyt. Könnyen mozgatja a 305 fontját, így vissza tud zárni egy-egy counter move után. A második szinten nagy fegyvernek számít. Gyorsan odaér a linebacker elé és mozgás közben is félre tudja őket taszigálni. Jó kondiban van, mivel igen gyors támadójátékból jön. Folyamatosan jár a lába kontakt közben is, egészen addig, míg le nem zárta a párharcot. Nem engedi a belső vállára a védőt, ki tudja forgatni őket a lyukból. Játszott LT, RT és RG poszton is. Nagyon sok nagynevű védőfalemberrel találkozott egyetemi szinten.

Gyengeségek

Eléggé kérdéses, hogy le tud-e horgonyozni magasabb szinten, illetve, hogy mire elég ott az ereje. Technikai hiányosságai miatt pass protectionben nehezen boldogul. A rutinjához képest kicsit elveszett a pályán. Nem olyan hajlékony játék közben, mint elsőre tűnik. Felesleges mozdulatok és visszafogott lökések jellemzik pass protection közben, a kezei is túl messze vannak egymástól. Ha felé megy a pass rush, hajlamos összehúzni magát. Nem egy erőteljes Tackle, a vonalon nem ő fogja a meccseket eldönteni. 2014-ben ő engedélyezte az egyik legtöbb sacket az SEC-ben. Elszakadt az ACL szalagja az Aggies Bowl meccsén, így a draft előtti időszakon teljesen ki kell hagynia.

Megjegyzések

Négy csillagos recruitként került az Aggies-hez. Freshmanként 10 meccsen játszott, hatszor kezdőként, hármon sérült volt. Másodévesen végignyomta az idényt RG poszton, és csapata az SEC legjobb támadósorát vonultatta fel, Johnny Manziel pedig Heismant nyert a háta mögött. 2013-ban hasonlóképpen domináltak a támadók, immár Ogbuehivel a fal szélén. Végzősként átkerült vak oldalra és all-SEC 1. csapatba szavazták. 2014 nyarán szerzett diplomát turizmus szakon. Luke Joeckel és Jake Matthews után ő lehetett volna 3 év alatt a 3. LT, akit a Texas A&M-ről elvisznek a top10-ben a drafton, de a sérülése miatt ez a hajó elment. Láthattuk tavaly, hogy James Hurst esetében egy hasonló sérülés udfa státuszra is kárhoztathat valakit (Ogbuehi esetében ez nem valószínű azért), viszont a pályán nem feltétlen lesz faktor, mivel egy holtszezon alatt pont ki lehet kúrálni. Az, hogy csak interjúzni tud a draft előtt, semmiképp sem előny, így az 1. körös státusz hiába volt meg a játéka alapján, sokkal valószínűbb, hogy a 2. nap talál majd gazdára. Alapvetően a fizikai erején kell fejleszteni, hogy biztonsággal pályára lehessen küldeni NFL meccsen. Mivel futásnál jobban kijönnek az erősségei, így nehéz azt mondani rá, hogy LT prospect, a lényeg, hogy sok poszton van rutinja, ami a maga nemében egy fontos szempont. Boom or bust?

T.J. Clemmings 2. kör

T.J. Clemmings
Egyetem
Pittsburgh
Életkor
32 (1991-11-18)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
309 lb (139 kg)

Erősségek

Nyurga, atletikus felépítés. Gyorsan szedi a lábát, látszik rajta a kosárlabda múlt. Üres területen tight end-szerű mozgással bír, igen gyorsan ki tudja venni a célpontot screen játéknál. Remekül hajlítja a térdét és jól változtatja a helyét. Képes váltani és felvenni blokkolás közben a késleltetett blitzelőt. Ügyesen áttereli a védőket a guard területére, majd keres magának új blokkolandó embert. Gördülékenyen le tudja tükrözni a védő mozgását. Jól támadja a védő vállát, és ki tudja őket iktatni futásnál ezáltal. Óriási erő van a markában. Valósággal rá robban a védőre a snap után. Kellemetlen ellenfél. Jár a lába kontakt után és befejezi a feladatát. Méretét és erejét kihasználva tud javítani, ha első lépéssel elkerüli az edge rusher. Futójátéknál bármilyen blokkolást el lehet tőle várni.

Gyengeségek

Rutintalan ezen a poszton és továbbra is nyers. Lecsúszik emberéről ha túl kicsi terpeszt választ. Hajlamos behúzni a fejét ha futásnál kell előre blokkolni. A második szintre túl gyorsan ér fel, kapkod. Nem használja ki hosszú karjait pass protectionben, hagyja, hogy a védőnek legyen esélye. Megfelelő testtartással indítja a játékot passznál, de ezt hamar feladja, így nem egyszer kellett a védő után rohannia, aki megkerülte a szélen.

Megjegyzések

Trevor a becsületes neve. Sokáig a kosárlabdára koncentrált, csak 1 teljes szezont focizott a gimiben - olyan egyetemek ajánlottak neki kosár ösztöndíjat mint a Seton Hall, a Providence vagy a UMass. 265 fontosan érkezett meg Pittsburgh-be. Két évig kezdő a Panthers-ben. Eredetileg DE poszton szerepelt egyetemen is, sőt 6 meccsen kezdett. 2013-ban RT posztra váltott, ahol 2014-ben is végignyomta az idényt. Seniorként all-ACC 1. csapatos választott. Ő ugrott második legmagasabbra a combine támadófalemberei közül. Mivel elég későn lett belőle OT, így vegyes érzelmekkel lehet rá tekinteni. Egyrészt ennyi rutinnal nagyon jó, amit csinál és rengeteg potenciál van benne, másrészt rengeteg munkát kell még ráfordítani, hogy NFL szinten is megállja a helyét. Adottságai és tehetsége alapján ligaelit játékos is lehet belőle, de azt nehéz megmondani, hogy a fejlődése mikor ér el egyre magasabb szintekre. Valószínűleg RT poszton kezdi majd karrierjét, de így is megéri rááldozni egy 1. kört, mert jó környezetben sokra viheti ilyen háttérrel is, lásd Jason Peters vagy Duane Brown.

Donovan Smith 2. kör

Donovan Smith
Egyetem
Penn State
Életkor
30 (1993-06-23)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
339 lb (154 kg)

Erősségek

Fizikálisan erős prospect, aki ki is tudja használni ezt az adottságát. Átlag feletti erő van a lábában, így könnyen eltolja az ellenfelét. Futásblokkolásnál megfelelő a lábmunkája, ami az erejével párosulva nagy pluszt ad. Elég mélyen játszik pass protectionben és nehéz megmozdítani már az első beállásakor. Jól helyezkedik zóna blokkolásnál, ami előnyt jelent, ha guard lesz belőle.

Gyengeségek

Nem elég atletikus ahhoz, hogy tackle-t játsszon. Nehezen vált irányt a passz siettetők ellen. Felismeri a stuntokat, de lassan reagál rájuk. Ha megveri az embere, nem tud visszazárni. Rosszul használja a kezeit passz- és futásblokkolásban is. Alacsonyan tartja a kezét, és passzblokkolásnál gyengén üti meg az ellenfelét. Nem fejezi be a blokkjait. Második hullámban sem hatékony a kontaktnál, mivel könnyen elveszíti az egyensúlyát.

Megjegyzések

New York államban nőtt fel, de középiskola második évében Marylandbe költözött ikerhugával egyetemben, és onnantól nem az anyjával és a nagyszüleivel élt, hanem a bácsikájával és az ő feleségével. Mindkét helyen kiemelkedő tehetségnek számított a fal mindkét oldalán, 4 csillagos recruit volt, a 9. legjobb OT, mikor lecsapott rá a Penn State. Redshited freshmanként lett kezdőjátékos és maradt is az három évig, junior szezonja után áll profinak. Left tackle volt végig. Iskolarekorder lett a háta mögött Matt McGloin, év újonca lett Chris Hackenberg és termelték az 1000 yardos futókat. Kriminológia szakon szerzett diplomát már junior szezonjában, nagy álma, hogy FBI ügynök legyen. A mérete egyértelműen NFL szint, de jelenlegi tudása csak cserének lesz elég, szerencséjére, még fiatalnak számít, így várhatóan fejlődni fog. Nem valószínű, hogy továbbra is megél majd LT-ként, de OG vagy akár RT helyen beugróként lehet esélye. Lehet, hogy a csapatok többre értékelik mint a média, de jelenleg nem tűnik kezdő kalibernek, vagy ha mégis, akkor sokszor meg fogják verni a védők.

 www.youtube.com/watch?v=2p4cTYCsnKo

Daryl Williams 2-3. kör

Daryl Williams
Egyetem
Oklahoma
Életkor
9 (2015-04-01)
Magasság
6 ft 5 in (1.95 m)
Tömeg
329 lb (149 kg)

Erősségek

Fizikális a támadási ponton. Rossz szándék jellemzi a snap után, lesüllyeszti a csípőjét és elvezeti a védőket a labdástól. Kemény srác, aki példamutató vezető a pályán. A sípszóig verseng, élvezi az egy az egy elleni verekedést a futójátéknál. Versenyszelleme passzblokkolóként is meglátszik. A twisteket látja és jól is reagál rá. Down blocknál szinte eltemeti a védőt. Kimagasló football személyiség és összességében a munkamoráljában sincs semmi kivetni való.

Gyengeségek

Átlag alatti atletikusság. Fürge linebackerek ellen nem igazán faktor túloldali cut-off blokkoknál. Súlypontja túlságosan elől van, ezért elveszti az egyensúlyát. Elhanyagolható oldalirányú mozgás. Úgy látszik, hogy a playket inkább bemagolta, nem úgy, hogy érti. Passznál kifelé galoppozik és sasszézik. Szenvedett a Baylor ellen, háromszor fújtak rá holdingot. Nem képes zökkenőmentesen irányt váltani és megindulni az új irányba. Testkontrollja fejlődésre szorul.

Megjegyzések

Emberi kapcsolatok szakon szerezte a diplomáját. Középiskolában tehetséges súlylökőnek számított. 2009-ben a Lake Dallas HS támadósora anno 440 yardot átlagolt, ennek ellenére Williams nem engedélyezett egy sacket sem. 4-csillagos recruitként választotta az Oklahomát. 2010-ben redshirtöt kapott. 2011-ben a szezonnyitón kezdett a Tulsa ellen, de utána már csak csereként lépett pályára összesen 9 meccsen. 2012-ben 10 meccsen kezdett mielőtt egy térdsérülés (MCL-húzodás) véget vetett volna a szezonjának, említésre méltó volt az All-Big 12 válogatottban. 2012-ben 12 meccsen RT-ként a Sugar Bowlon az Alabama ellen pedig LT-ként kezdett, All-Big 12 második csapatos lett Phil Steele-nél. Végzős idényében mind a 13 meccsen kezdő RT, All-Big 12 első válogatott az edzőknél, az AP-nél, a 247Sportsnál, az Athlon Sportsnál és a FoxSportsSouthwest.comnál. Williams egy kompetitív játékos, aki tipikusan az a football karakter, akit mindenki akar és emellé még NFL-szintű ereje is van. Amikor számára kedvező helyen sorakoznak fel a védők Williams képes őket egyszerre kizárni a játékból. Párharcait inkább az álnokságával és a keménységével nyeri mintsem a tehetségével, Williamsből hiányzik a funkcionális atletikusság, emiatt lehet, hogy bemozgatják guardnak.

Tyler Sambrailo 3-4. kör

Tyler Sambrailo
Egyetem
Colorado State
Életkor
32 (1992-03-10)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
311 lb (141 kg)

Erősségek

Megfelelő atletikusággal rendelkezik ahhoz, hogy bal oldali tackleként játszhasson. Jól mozog a térben, meg tudja blokkolni a mozgó célpontokat a screen játékoknál. Technikája megfelelő, a súlypontját a belső lábán tartja, kezei megfelelő pozícióban tartja. Nagyon jól csúsztatja a lábait és követi le a passrushereket, kezeit belül tartja. Megcsinálja a passz protectionben szükséges ütéseket, majd jól elrejti a kezeit a védők elől, hogy ne tudjanak fogást találni rajta. Van még lehetőség, hogy izmot pakoljanak rá. A védőfalbeli váltásokat remekül ismeri fel. Az utolsó sípszóig játszik megfelelő dörzsöltséggel. Visszavágások közbeni blokkokra is képes.

Gyengeségek

Futás blokkolásban javulnia kell, sokszor nem megfelelően használja a kezét az ilyen játékoknál. Eljut a második vonalba, nem minden esetben tudja mi a dolga, ha odaér. Nagyobb erőt kell kifejtenie a kezével. Az atletikus passrusherek sokszor megverik, anélkül hogy ő kinyújtaná a karját. Passz szituációknál gyakran nekidől ellenfelének, így sokszor egyensúlybeli problémái keletkeznek. Ha megbillentik, könnyen veszti el az egyensúlyát. Az erősségével kapcsolatos problémákat figyelemmel kell kísérni. Magasságához képest rövidek a karjai. Oldalra történő blokkolás esetén nem tudja kellőképp megvetni a lábát.

Megjegyzések

Beceneve Sambo. Mindössze 2 csillagos recruit volt, és nem is került be egyetlen rangsorba se. A Colorado State mellett csak 3 FCS iskola ajánlott neki ösztöndíjat. Meglepően jól korcsolyázik, díjakat is nyert gyerekként. Édesapja a Colorado egyetemen volt rúdugró. Édesanyja a denveri egyetemre járt, testvére Erik pedig szintén a Colorado színeiben junior vébén is részt vett síelésben. Nővére az Oregon State csapatában röplabdázott. Nagyapja, Bill Sambrailo a Santa Clarával az Orange Bowlban is járt. Újoncként 11 meccsen játszott, hétszer kezdőként. Második évében 4 poszton is megfordult a támadófalban, 12 találkozón 10-szer nevezték a kezdőcsapatba. Juniorként all-Mountain-West 2. csapatos választott, csapattársa, Kapri Bibbs 1741 yard mellett 31 touchdownt futott, ő pedig mind a 14 meccsen ott volt a pályán mint LT. Seniorként all-MWC 1. csapatos választott, 11 meccsen szeepelt, hármat térdsérülés miatt végigült. A combine-on 3 cone drillben az egyik legjobb OLineman volt. Három évig csapattársa volt center poszton Weston Richburg, akit 2/43-ra vitt el a Giants tavaly, Sambrailonak is várhatóan a 2. napon mondják majd ki a nevét. A fizikai ereje kevésnek tűnik az NFL kezdőcsapathoz, de ezen nem olyan nehéz javítani, a mozgása pedig adott.

Rob Havenstein 3-4. kör

Rob Havenstein
Egyetem
Wisconsin
Életkor
-
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
321 lb (146 kg)

Erősségek

Masszív test félelmetesen erős lábakkal. Mauler futásblokkolásban. Erős ütés futás- és passzblokkolásnál egyaránt. Nagyszerűen horgonyozik le, ritkán tolják hátra. Jó rendszerben szerzett tapasztalatot. Gyorsan feláll az alaphelyzetből. Magas football IQ. Szinte minden alkalommal tudja, hogy merről jönnek a blitzek és azt is, hogy éppen hol tartózkodik az irányító. Karjait kinyújtva a kezeivel kizárja ellenfelét. Gyorsan felér a második szintre, konzisztensebb megblokkolja a kisebb, gyorsabb védőket. Csípőjét a futósáv felé fordítja, lyukakat nyit és azokat nyitva is tartja. Iszonyatosan érzi, hogy mikor kell ott hagyni a kettőzést és elindulni a következő szintre.

Gyengeségek

Atletikussága nem ideális. Hiányzik belőle az oldalirányú agilitás. Nagyobb térben nem jó. Gyakran van szüksége segítségre speed rusherekkel szemben. Gyorsabb ellenfelek ellen hajlamos az overextendre, ez által elveszti az egyensúlyát.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett kosarazott. 3-csillagos recruitként választotta a Wisconsint. 2010-ben redshitrtöt kapott, 2011-ben 13 meccsen játszott, a South Dakota ellen kezdő RT volt. 2012-ben mind a 14 meccsen kezdő jobboldali tackle. 2013-ban az edzők All-Big Ten második csapatba szavazták, mind a 13 meccsen kezdője volt annak a Badgers támadósornak, amely total offense-ben (480.8 yard meccsenként), futott yardok számában (3689) és futásonkénti átlagban (6.62) is iskolarekordot döntött. Utóbbi rekordot 2014-ben átadták a múltnak 6.91 yardos futásonkénti átlagot hozott össze a Wisconsin, ez a 4. legjobb az FBS történetében. Havenstein ebben az idényben is kezdő RT volt mind a 14 meccsen. Ebben az idényben 320.1 yardot futott a csapat meccsenként (iskolarekord). Havensteinnak nagy szerepe volt abban, hogy Melvin Gordon 2587 futott yarddal zárja a szezont, ami a 2. legtöbb az FBS történetében. Mi sem jelzi ezt jobban, hogy az AFCA-nél első csapatos All-American lett, emellé konszenzus All-Big Ten első válogatott. Három későbbi NFL futónak (Montee Ball, Melvin Gordon, James White) is az az OL mögött lett 1000+ yardos szezonja college-ban, amelynek ő oszlopos tagja volt. Havenstein egy emberi mamut. Hatalmas testéből nagyszerű erőt merít a futójátéknál, ezt mint Wisconsin kezdőjátékos gyakran volt alkalma bemutatni. Jól érti a technikát, ezért sokan potenciális csiszolatlan gyémántként tekintenek rá. Erős az ütése, jól nyújtja ki a karját. Méretéhez képest relatíve jól is mozog. Persze bizonyos mobilitási limitáltsága azért van a mérete miatt, ennek ellenére Havenstein az emelkedőben lévő értékű tackle-ök között van. Óriási hetet zárt a Senior Bowlon, megmutatta, hogy fejlődött atletikusságban és agilitásban is. Számos top pass rushert könnyedén kezelt, a futójátékoknál pedig továbbra is dominált.

 www.youtube.com/watch?v=s8yCKnYsDiE