NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Alvin Dupree 1. kör

Alvin Dupree
Egyetem
Kentucky
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
269 lb (122 kg)

Erősségek

Produktív pass rusher, akinek a sikerei a fizikai adottságaiból és a technikájából egyaránt fakadnak. Dupreenek hosszúak a karjai, gyorsan vált sebességet, hajlékony és mellette robbanékony is, így utól tudja érni a közelben lévő labdást. Dupree variálja a rush move-okat, képes valósággal álomba ringatni az ellenfelét egy adott sebességet használva, aztán a megfelelő alkalomkor meglepi őket az extraburstjével, így kritikus pillanatokban szokott nagy játékokat csinálni. Gyorsan megtalálja a labdát, szenvedélyes üldöző, számos játékot csinált a pálya mélységében, miután a kezdeti rush-a nem ért semmit. Miután megragadta a labdást nem szokta elereszteni, hangsúlyosan befejezi a szerelést, bármelyik irányból képes akkora ütést bevinni, hogy azzal fumble-t okozzon. Nem ijed meg attól, hogyha vetődve kell szerelnie, jó a szem-kéz koordinációja, így képes elgáncsolni a labdacipelőt. Agilitása és tudatossága révén jól kerüli el a cut-blockokat, coverage-ben összehangolt, tudatos védő. Gyakran kérték, hogy mozogjon hátra vagy lépjen ki a flat zónába, a Kentuckyn betöltött szerepe alapján ezeket a felelősségeket az NFL-ben is képes lehet kezelni. Futás ellen az oldalirányú agilitását kihasználva képes kicsúszni a nagyobb, lassabb ellenfelek kezeiből, emellett érti a befolyás jelentőségét, igyekszik az ellenfél vállvédője alá kerülni, így elindítva egy "kicsi a rakás" akciót, amivel véget tud vetni a játéknak. A Kentucky edzői mindig elismeréssel beszéltek Dupree munkamoráljáról, mindenféle negatív reakció nélkül volt hajlandó posztot váltani, ha így tudta a csapatát segíteni. Beíratkozása óta 15 font izmot szedett magára, utolsó évére csapatkapitánynak választották, mikor visszatért végzős évére hangsúlyozta, hogy azért maradt, hogy segítsen Stoops edzőnek a programjában, a diplomáját közösségi és vezetői fejlesztés szakon szerzi.

Gyengeségek

Erősödnie kell. Ha egyszer elkapta a blokkoló, akkor nehezen szabadul, arra támaszkodik, hogy a mozgékonysága és a tudása alapján még blokk előtt képes kicsúszni az ellenfél elől ahelyett, hogy fizikailag próbáljon meg kitörni. Ritkán zavarja a kezeivel az irányító látását. Üldözés során néha túl széles szöget választ és így extra yardokat ajándékoz.

Megjegyzések

Beceneve Bud. Középiskolában defensive endet és tight endet játszott, többen úgy gondolták, hogy utóbbi poszton esetleg nagyobb jövője is lehet. High schoolban a kosárlabdacsapatnak is tagja volt, Class A állami bajnokságot nyertek Georgiában a végzős évében. Egyetemi évei alatt számos közösségi munkát vállalt, tavaly májusban például egy hetet töltött Etiópiában. True freshman évében mind a 12 meccsen játszott, az utolsó hármon már kezdett is, 21 szerelés, 2.5 sack 2 leütött labda és 1 összeszedett fumble volt a statisztikai lapján. Sophomore-ként mind 12 meccsen kezdő: 91 szerelés, 12.5 TFL, 6.5 sack állt a neve mellett, bekerült a CollegeFootballNews.com Sophomore All-American második csapatába, All-SEC harmadik csapatos Phil Steele-nél és a CollegeFootballMadness.comnál. 2013-ban 11 meccsen játszott kezdőként, 61 tackle, 9.5 TFL és 7.5 sack volt a teljesítménye, ez All-SEC második válogatottságig volt elég az AP-nél és Phil Steele-nél. A Mississippi State ellen 13 szerelést mutatott be, ez védőfalembereket nézve iskolarekord. Végzős évében 74 tackle és 8 sack állt a neve mellett, All-SEC első válogatott lett. A Wildcats történelme során nem termelt annyi kiemelkedő védőt, mint néhány másik SEC-csapat, azonban ez nem fogja megállítani Dupree-t abban, hogy 1. körös választott legyen. Dupree hosszú karjaival, agilitásával és üldözési sebességével kitűnik, akárcsak abban, hogy 2- és 3-pontos állásból indulva is otthonosan mozog. Még ennél is jobb, hogy a tulajdonságait minőségi ellenfelek ellen is tudta kamatoztatni, Dupree vezeti az aktív egyetemi játékosok között az SEC sackrangsorát. Dupree azért nem érkezik red flagek nélkül a draftra. Először is további erősítésre van szüksége annak ellenére, hogy 15 font izmot már magára szedett a Lexingtonba érkezése óta. Másodszor a legjobb számokat akkor érte el, mikor 4-3-as felállásból hol defensive endnek, hol külső linebackernek állt fel. A combine-on ő ugrott legtávolabbra a front7 játékosok közül, magasugrásban második lett, 40 yardon pedig harmadik. Izgalmas a sokoldalúsága, de ez lehetővé tette a Wildcats edzőinek, hogy nyerhető matchupot találjanak a sztár passzsiettetőjüknek. Végül Dupree az elmúlt két évben Mark Stoops rendkívül aggresszív rendszerében játszott, ami korábban a Florida State-en is számos egyetemi pass rusher sztárt nevelt ki, akiknek a többsége NFL-szinten annyira nem volt eredményes. Dupree-t is többen az ex-FSU-s Kamerion Wimbley-hez (bár ő nem Stoops-tanítvány) hasonlítják, mindketten hosszú karú és robbanékony edge rusherek. Összességében Dupree-nek hosszú és eredményes karrierje lehet az NFL-ben. Azonban hogy elérje a teljes potenciálját szükséges, hogy a futás támogatásában erőteljesebb legyen.

 www.youtube.com/watch?v=TlAayCoZrR8

Shane Ray 1-2. kör

Shane Ray
Egyetem
Missouri
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
245 lb (111 kg)

Erősségek

Minden értelemben robbanékony sportoló. Méretéhez képest elit ereje van, úgy robban ki a line of scrimmage-ről, mint egy spirálrugó. Rendkívül szenvedélyesen és céltudatosan támadja az irányítót. Gyors és erőszakos kezei vannak, nagyon jól érti, hogy hogyan kell őket használni. Kemény és minden snapnél benne van a rossz szándék. Rip move segítségével képes megtartani a rábízott rést és elvenni a falember befolyását. 4-3-as jobboldali endként játszott alapfelállásban, de sub package-eknél 3-technique-ként is használták. Ha egyszer elhagyta a blokkolót oldalról nagyon nehezen lehet ellene visszazárkózni és elterelni a helyes irányból. Ritka képessége, hogy beteszi a lábát belülre, majd egy élés és gyors fordulattal kívülről férkőzik oda az irányítóhoz. Irányváltoztatási tehetsége kiváló. Természetesen koordinálja a fejcseleit, a lábmunkáját és a kézhasználatát is pass rush során. Mikor erőből próbálják elnyomni keményen dolgozik azért, hogy állja a sarat. Futás ellen megvan az erő a felsőtestében és a csípőjében, hogy megüsse és feladásra kényszerítse a tight endeket. Ritkán fut túl a játékon pass rusherként, ha mégis akkor megharcol azért, hogy visszaérjen a jó oldalra. Kérdés nélkül visszament coverage-be, ha arra kérték.

Gyengeségek

Külső rusherhez képest nem ér el elég messzire a kezeivel. Időnként nagyobb tackle-ök képesek elnyelni és magukhoz ragasztani. Pass rush során ha nem sikerül korán nyernie a kezeivel előfordul, hogy belefeledkezik a közelharcba. Stuntok során alkalmanként játékon kívülre helyezi magát így megnyitva egy futósávot. Ha belülről rohamoz tackle first end under twisteknél még nagyon sok tanulnivalója van helyezkedésügyileg. Belül a kézátemelésre, kívül a rip move-ra támaszkodik, többet kellene variálnia a pass rush során.

Megjegyzések

Édesapja Wendell Ray szintén védőfalember volt a Missourin, a Minnesota Vikings választota ki az 1981-es draft 5. körében. Üzleti tudományokból diplomázott. Középsuliban a foci mellett súlylökésben is jeleskedett. 3-csillagos recruitként választotta a Missourit. Középiskolában csapattársa volt a Kansas Jayhawks elkapója Justin McCay. 2011-ben redshirtöt kapott, '12-ben 12 meccsen tünt fel mint csere DE. 2013-ban szintén csak csereszerep jutott neki Kony Ealy és Michael Sam mögött, de 14 meccsen 39 tackle, 9 TFL, 4.5 sack és 2 FF így is összejött. Az előbb említett két úriember távozásával lett 2014-ben kezdő, 65 szerelés, 22.5 TFL,14.5 sack állt a neve mellett, megdöntötte az Aldon Smith és Michael Sam által tartott 11 sackes iskolarekordot. All-American és All-SEC válogatottságot ért a teljesíténye, ő lett az Év Védője az SEC-ben. Nehéz sok gyengeséget összeszedni Rayről. Úgy üldözi az irányítót és a labdát mintha az lenne élete utolsó snapje. Egy alfa-hím robbanékony testbe csomagolva. Megvannak a készségei és a jellemzői ahhoz, hogy domináns pass rusher és potenciális Pro Bowler legyen. Atletikussága és az ereje miatt nincs sémabeli limitáltsága.

 www.youtube.com/watch?v=-mg63-fD9BM

Owamagbe Odighizuwa 1-2. kör

Owamagbe Odighizuwa
Egyetem
UCLA
Életkor
32 (1992-04-01)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
267 lb (121 kg)

Erősségek

Nála jobban talán senki nincs kipattintva, ami a felső testi izomzatot illeti. Minimális testzsír-százalék, embertelen fizikai erő. Nem fognak átfutni rajta. Le tud horgonyozni, alsó testi ereje is megüti a szintet. Első sorban futás elleni védő, aki le tudja zárni a területetet. Elég mélyre hajol a snap után, így sebességét erővé is tudja alakítani. Aktív és erőszakos kézhasználat. Megalkuvást nem tűrő, komoly versenyszellem. A pass rush-t soha nem adja fel. Várhatóan alapember lesz a special teamben. Csinálhatnak belőle 4-3-as DE-t és 3-4-es OLB-t is.

Gyengeségek

Nem valami képzett pass rusher. Nem nagyon fogja körbefutni a falat és eddig ritkán tudott középre vágni. Két csípőműtéten esett át, és 2013-ban egyáltalán nem játszott. Nem valami agilis, nem fogja az egész pályát bejátszani. Kérdés, hogy üldözésben mennyit ér, lehet, hogy sok QB elmenekül előle. Ki lehet rá alakítani mismatchet ha rákényszerül, hogy vissza kell mennie zónázni. Nem a tehetsége miatt beszélnek róla, hanem mert adott rendszerbe remekül beilleszthető.

Megjegyzések

A neve azt jelenti, hogy „béke, szeretet, öröm“. Columbus-ban született, de 3 évesen visszaküldték szülei hazájába, Nigériába és csak 8 évesen tért vissza az USÁ-ba, méghozzá Portlandbe. Labdarúgás, kosárlabda és atlétika múlt után 8. osztályos korától kezdve focizik. A Rivals a 2. legjobb DE-ként tartotta számon korosztályában mikor a UCLA-t választotta. Első perctől kezdve kapott játékidőt, de csak 2014-ben robbant be a köztudatba - ekkor 61 szereléséből 11.5 lett negatív, volt 6 sackje, 5 leütött passza és all-Pac-12 második csapatos jelölést kapott. Csapatának egyik legjobb tanulója. Ellentmondásos prospect, hiszen egyes csapatok könnyen lehet, hogy fel sem írják a táblájukra, mások viszont akár a 2. körben is számolhatnak vele. A DE felhozatalban ritka, hogy valaki a futásnál hasznosabb, ez segíti Odighizuwa ügyét. Pass rush-ban viszont nagyon nyers, szóval csak limitált helyen lehet elképzelni, hogy épp rá lehet szükség. Kérdéses, hogy tényleg több sémában be lehet-e vetni. Megfelelő csapatban hasznos kiegészítő ember lehet, de a franchise sorsát nem ő fogja kézbentartani.

Arik Armstead 1-2. kör

Arik Armstead
Egyetem
Oregon
Életkor
-
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
292 lb (132 kg)

Erősségek

Jelentős fejlődést mutatott be 2013 és 2014 között. Magassága kiemelkedő és a tömegét is lehet még növelni. Mozgékony atléta. Helyes testtartással robban neki a blokkolóknak, jól forgatja a csíipőjét és azonnal előnyösebb helyzetet tud kialakítani, ami sok negatív yardos futást eredményez. Erőteljes kezei vannak, a karjai kinyújtásával pedig simán el tudja tartani magától az ellenfelet. Nagyon gyorsan ki tudja magát hámozni a rárontó Olineman keze közül. Átlag feletti hatótávolsága van, hála a karfesztávolságának és a gyorsaságának.

Gyengeségek

A pass rush mozdulatai mind erőre alapulnak és Oregonban egészen minimális eredményt tudott vele elérni. Túlságosan kihúzza magát pass rush közben, és nem tudja érvényesíteni a kezei adta lehetőségeket. Ha kivonják a forgalomból, nincs válasza, amivel visszatérne a játékba. Hajlamos nekiállni bírkózni az emberével, ahelyett, hogy a közel lévő labdás emberre koncentrálna. Ha meg is veri a támadófalembert, nem mindig tudja lezárni a játékot.

Megjegyzések

Bátyja, Armon Armstead korábbi USC és Toronto Argonauts DE, az NFL álmot betegség miatt nem tudta megvalósítani. Édesapja kosárlabda-edző, így Arik is azzal foglalkozott elsőként, a Ducks-nál is látogatta az edzéseket, de redshirted szezonját követően 1 meccs után otthagyta a csapatot. Futballban az ország legjobb DE recruitjai közöt tartották számon, a USC-t kikosarazva lett az Oregon játékosa. Két évig volt csere, 2014-ben kezdett, majd bejelentkezett a draftra. Egyetlen kezdő szezonjában 46 szerelés, 5.5 TFL és 2.5 sack volt a mérlege. Nehezen megítélhető játékos, akinek lehet jót tett volna még egy erős év Oregonban, mivel egyénileg nem sok mindent tud felmutatni. Felépítése, ereje, fürgesége miatt igazi szörnyeteget is lehet belőle alkotni, de momentán nem több egy jó atlétánál, aki magas. Mivel hihetetlen nyers, így első szezonjaiban sok hasznát nem lehet majd venni, de könnyen lehet, hogy egy NFL edző elámul a benne rejlő potenciáltól és már első körben le akarja foglalni a játékjogát. Ha akarjuk, beleláthatjuk Calais Campbellt, de Dion Jordan példája is mutatja, hogy képzettség nélkül sokat nem ér ekkora test sem.

Danielle Hunter 1-2. kör

Danielle Hunter
Egyetem
LSU
Életkor
29 (1994-10-29)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
252 lb (114 kg)

Erősségek

Méretének, atletikusságának és robbanékonyságának kombinációja egészen kimagasló. Hosszú karjai vannak, kezével irgalmatlan erőt képes kifejteni. Ha jó a technikája, megfelelően le tud horgonyozni és felül tud kerekedni a támadó falembereken. Harmónikus mozgású nagyobb területen is. A magasságát remekül használja a passzok leütésére és a passzsávok lezárására. A lepördülése jónak mondható a passz szituációkban, de meg kell tanulnia jobban előkészíteni. Remekül használja a karjait a belső mozgásoknál, hogy a line of scrimmage előtt megállítsa a játékot. A posztjához képest rengeteg szerelése van. Meg van a megfelelő kitartása és sebessége, hogy üldözőbe vegye és szerelje a labdát cipelő játékost. Az SEC védő falemberei közül ő rendelkezett a legtöbb (17) nulla, vagy negatív yardos szereléssel. Minden pillanatban aktív, duzzad az energiától. Folyamatosan dolgozik, hogy javítsa pozícióját mind a futás, mind a passz ellen. A pályán kívüli életével nincsenek problémák. Megvan a sebessége és a kellő agresszivitása, hogy pályafutása elején a speciális egységben tündököljön.

Gyengeségek

Túlságosan is az atletikusságában és a kitartásában bízik, ahelyett, hogy az ösztöneire és a képességeire támaszkodna. Nem olyan produktív passrusher, mint amilyen az adottságai alapján lehetne. 2014-ben a snapek 80%-ban a pályán volt, de csak 1.5 sacket ért el. Nem elég robbanékony és nem hajlítja a térdét, így kívülről nem tudja a falembert megkerülni. Nem ösztönösen reagál passrush során, sokkal inkább próbál előre gondolkodni. Be kell bizonyítania, hogy lehet vele számolni, mint komoly passz siettető. Meg van a párharcok megnyeréséhez szükséges erő a kezeiben, azonban ezt nem minden esetben használja megfelelően. A megfigyelők dörzsöltebb játékot várnának el tőle.

Megjegyzések

Jamaikában született és 2002-ben költöztek Texas-ba, Katy városába. Keresztneve kiejtése deníl, nem deniel. Texasi középiskolai bajnoknak mondhatja magát magasugrásban. Négy csillagos recruitként írt alá az LSU-hoz, ahol eleinte olyan játékosok mellett szerepelt DE poszton mint Lavar Edwards, Sam Montgomery vagy KeKe Mingo, leginkább utóbbira hasonlít. True freshmanként debütált a csapatban, utána pedig 2 évig volt kezdő. 2013-ban 57 szerelése volt 3 sackkel, juniorként 73 tackle (13 negatív) és 1.5 sack. A combine-on csak a 40 yardot futotta le, e azt az egyik legjobb DL idővel, valamint a fekvenyomással próbálkozott. Lehet jobban járt volna, ha marad még egy évet a Tigers-nél. Egyelőre nem nagyon van látványos eredménysor Hunter mögött, de korrekt alapanyagnak számít, testzsír százaléka állítólag 4 körül van, viszont egyelőre jobb atléta, mint focista. A draft 2. napján már el lehet kezdeni nézegetni a középtávú projekt játékosokat, valamelyik védőfaledzőnek nagy eséllyel hamar meg fog rajta akadni a szeme.

Randy Gregory 2. kör

Randy Gregory
Egyetem
Nebraska
Életkor
31 (1992-11-23)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
235 lb (107 kg)

Erősségek

Magas, hosszú karok, cingár, de nagy helyet foglaló felépítés. Futás ellen masszívabb, mint kinézetre hinnénk. A nagydatab offensive tackle-ök ellen is pariban tud lenni, a legtöbb tight end ellen pedig simán nyer. Ahogy berobban a lyukba, rá tud csimpaszkodni a futókra hosszú karjaival. A felépítése adott hozzá, hogy további tömeget és izmot szedjen magára. Mindig nyerni akar és nagyot küzd futásnál. Nagy üldöző, és a sebessége miatt limitálni tudja a szélső futásokat. Nem fárad el akkor sem ha hátra kell érni szerelni, mikor túlhaladt rajta az ellenfél. Robbanékony, amivel könnyen zavaba hozza a képzetlenebb falembereket. Jól változtat helyet, ez play-actionöknél igen hatékony tud lenni. Játszott álló helyzetből indulva és a falból is. Arra is volt példa, hogy ILB-ből küldték pass rushra. Gyors ritmusváltásai teszik veszélyessé. Ügyesen alakítja át a sebességet erővé. A szezon előrehaladtával lehetett látni rajta a fejlődést inside rush tekintetében. Tudja használni a kezeit. A cut block után is számolni kell vele. Láb-kéz koordinációjára lehet építeni. Szívóssága több mint kielégítő. A húzó guardnak is előszeretettel, izomból nekimegy.

Gyengeségek

Sovány a maga posztján és kisterpeszben ki lehet billenteni az egyensúlyából. Majdnem mindig ő indul utoljára el. Pass rusher ösztönei még nem alakultak ki. Hajlamos túlgondolkodni a játékot. Vannak felesleges lépései, sok időt elpazarol. Túl sokat forgolódik mielőtt elindulna az OT mellett. Nem ő kezdeményezi a kontaktot, így túl nagy előnyt ad. Mindig az előtte állót akarja megverni, ahelyett, hogy az irányítót nézné. Nem túl kreatív siettető. Lassan dolgozza fel, amit lát. Pass rush-nál nem érződik az ereje, ki lehet mozdítani. Melvin Gordon két emlékezetes hosszú TD-t is futott mellette, mikor könnyedén kivonták a játékból.

Megjegyzések

Nyolc különböző államban is lakott mire megállapodtak Indianában, ahol a középiskolát befejezte és futballban (valamint kosárlabdában) letette a névjegyét, igaz csak 2 csillagos besorolást kapott. Bátyja a Navy-nél katona. A Purdue-ra szeretett volna járni, de túl nagyok voltak a tanulmányi elvárások így az Arizona Western CC lett az átmeneti állomás Nebraska előtt. Freshmanként jól ment neki a játék, de 2012-ben lábtörés miatt a teljes szezont kihagyta. A Purdue kikosarazása után Nebraskában 10.5 sackes szezonnal nyitotta NCAA karrierjét, ami a BigTen éllovasává, első csapatos konf-válogatottá és a Huskers év védőjévé tette. 2014-ben ismét BigTen 1. csapatos lett, 54 szerelés és 7 sack volt a mutatója úgy, hogy 2 meccset kihagyott, másik kettőn pedig már korán ki kellett szálnia. Két rúgást is blokkolni tudott. Nagyjából 25 fontot szedett magára mióta a Huskers játékosa. A combine-on lebukott a drogteszten marijuanával. Remek alapanyag, aki 3-4-es OLB-nek tűnik, és ha eltűnik az a nyersség, ami most még jellemzi, akkor alapember lehet belőle. Edzésen és a konditeremben is lesz vele munka, de megéri belé fektetni, mert a jelenlegi NFL legjobb pass rusherei közül sok olyan van, aki ebben a korban hasonló szintet képviselt.

Preston Smith 2. kör

Preston Smith
Egyetem
Mississippi State
Életkor
31 (1992-11-17)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
270 lb (122 kg)

Erősségek

Merev felépítés hosszú karokkal. Megvan az ereje a támadási ponton, nem lökik félre. Befolyással játszik futás ellen. Nagyon szilárdan szerel, általában befejezi a munkát. Pass rusherként szorgos kezeivel szerez előnyt. Karjait kinyújtva megtalálja a futót gap running playek ellen. Junior szezonjában endként és nose-ként is támadta az irányítót, néha coverage-be is hátramozgott. Veszélyes játékos ha engedik, hogy támadja a rést. Ha belülről indul képes átcsúszni a tömegen.

Gyengeségek

Muszáj elkapnia a snap pillanatát ahhoz, hogy ellensúlyozza a robbanékonyságbeli hiányosságait ha kifelé próbálja megverni az emberét. Inkább kanyarodik mintsem fordul. Belső pass-rush movejai során sétál. A megfigyelők szerint látja a playt, de hiányzik belőle a quick-twitch atletikusság ahhoz, hogy gyors reagálással megcsinálja a játékot. Leválási lépése lassú. Túl hosszú időbe telik, hogy felvegye a játék sebességét. Kocog és közben nézi ahogy az üldözött elhagyja. Hiányzik belőle az erő a bull rush-hoz.

Megjegyzések

Teljes neve Preston Demarquis Smith. High schoolban junior évében regionális bajnokok voltak, abban az évben 32 végzős szerepelt keretben, ebből 29-en kaptak egyetemi ösztöndíjat. Olyan csapattársai voltak középiskolában mint Kenny Ladler (Buffalo Bills S), Mike Davis (South Carolina RB), Mike Thornton (Georgia DT), Raphael Kirby (Miami OLB), Ronnie Shields (Kentucky TE), Josh Parris (Syracuse TE), Justin Holman (UCF QB) vagy Regis Ball (Memphis FS). 3-csillagos recruitként íratkozott be a Mississippi State-re. True freshman szezonjában 8 meccsen kapott szerepet. Sophomore-ként már mind a 13 meccsen játszott, 4.5 sackkel csapata legjobbja volt, emellett 35 szerelés, 5.5 TFL, 1 FF és 1 FR volt a statisztikai lapján. 2013-ban 12 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, 44 szerelés, 6.5 TFL, 2.5 sack volt a teljesítménye. Több nagy meccsen is kiválóan játszott ebben a szezonban: LSU ellen 2 sackes meccse volt, előtte ez utoljára a Bulldogok közül Fletcher Coxnak jött össze még 2011-ben, az Alabama ellen 3-szor is siettette az irányítót, a Bama ellen erre SEC-játékos utoljára 2009-ben volt képes (Nick Fairley), a Liberty Bowlon pedig a legjobb védőnek választották. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő DE, csapata legjobbja volt TFL-ben (15), sackek számában (9) és QB hurryk (15) számában is. Ha ez nem lenne elég volt még 2 interceptionje, 2 kiharcolt fumble-je és 2 blokkolt rúgása is, All-SEC első válogatott lett az edzőknél. Szeptemberben zsinórban háromszor volt a Hét Védőfalembere az SEC-ben, erre rajta kívül senki sem volt képes a konferencia történetében. Részt vett a Senior Bowlon, ahol a Hét Védőjének választották. Smith egy szilárd rotációs defensive end volt a Mississippi State-en, de nem túl különleges. Ha elég ideig tanulmányozza az ember a meccsfelvételeket, akkor viszont értékes tulajdonságokat és potenciált lehet látni. Hosszú karjaival plusz a kezével, valamint a futás elleni védekezésével Smith érdekes játékos lehet belül vagy akár egy hibrid 3-4-es frontban is. 4-3-as defensive endként hiányzik belőle a villámreakció ahhoz, hogy meccset befolyásoló játékos lehessen. NFL hasonmás: Antonio Smith.

Mario Edwards Jr 2-3. kör

Mario Edwards Jr
Egyetem
Florida State
Életkor
30 (1994-04-19)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
272 lb (124 kg)

Erősségek

Sémától függetlenül bevethető. Súlytól függően lehet belőle 3-4-es DE, vagy 4-3-ban DT, vagy erős oldalon DE. Masszív alsó teste van. Komoly erőt fejt ki már a snap után azonnal. Le tud horgonyozni a futás előtt, nem egyszerű megmozdítani. A felsőteste is erős, hátranyomott és félrepakolt már falembert márt. A DT-k között kiemelkedően gyorsan odaér a futóhoz. Ihletett napjain dominálni tudja a párharcait.

Gyengeségek

Pass rusherként nem sokat ér. Defensive endként nem volt valami robbanékony. Hiányzik belőle a tűz és a gyorsaság, amikor az irányítót kell támadni. Kézhasználata egyszer jó, egyszer rossz, lehet nincs benne elég erő. Nem mindig tudja eltartani magától az emberét, így csak limitált mértékben tudja irányítani a történéseket. Túlságosan beleéli magát a párharcokba, és addig lökdösi az emberét, míg szem elől téveszti a labdás játékost.

Megjegyzések

Édesapja a Florida State-ben játszott cornerbacket, őt 2000-ben draftolta a Cowboys a 6. körben, öt évig volt a ligában, 2012 óta a Seminoles segédedzője. Van pár jelenlegi NFL játékos, akinek esélye van rá, hogy az apa után a fiának is csapattársa legyen: Romo, Witten, T.Newman vagy Cundiff például. Edwards Jr Texas-ban járt középiskolába és a Rivals a legjobb DT-nek tartotta számon, sőt az ország 3. legjobb játékosának. Haloti Ngata óta (2002) nem kapott egyetlen defensive tackle se ilyen magas kiemelést. Edwards lett az év legjobb középiskolás védője az USA Today szerint, olyan sztárok nyomdokaiba lépve mint Jadeveon Clowney, Manti Te'o, Patrick Peterson vagy Gerald McCoy. Eredetileg redshirtölni szerették volna a FSU-nál, de első héten kidőlt Brandon Jenkins a teljes évre, így be kellett ugrania a rotációba. Ő volt az egyetlen true freshman védő a Noles csapatában. A következő két szezonban már kezdőként számítottak rá, 2013-ban bajnoki címet is ünnepelhetett. Két év alatt 51 szerelés és 6.5 sack gyűlt neki össze. 2014-ben all-ACC 1. csapatos DE. Két meccset hagyott ki kézsérülés miatt, egyet agyrázkódás végett. A combine-on távolugrásban elit eredményt ért el a védőfalemberek közt. Komoly motivációs és kondíciónális kérdőjelek voltak vele kapcsolatban, de a Pro day-en nagyot alkotott, ledobott 20 fontot a szezonban kiírt tömegéhez képest és nagyon atletikusan mozgott. Akárhová is kerül, biztosat nem lehet tőle várni mert igazi alulteljesítőnek számít, viszont elég fiatal, hogy ezen lehessen javítani.

Trey Flowers 3-4. kör

Trey Flowers
Egyetem
Arkansas
Életkor
30 (1993-08-16)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
266 lb (121 kg)

Erősségek

Lenyűgöző erő a támadási ponton, jól használja a kezeit. Fürgén robban ki a line of scrimmage-ről a játék kezdetén. Erejének és sebességének hála nehéz megblokkolni. Megtévesztő swim és rip move. Alacsonyan játszik, így nagyobb falemberek nehezen blokkolják. Alulértékelt játékos coverage-ben, jó a labdaéréke, volt már vetődős interceptionje is. Szélső futás ellen jó, gyakran kényszeríti vissza az RB-t középre, ritkán sikerül ellene a hook block. Sematikusan megbízható, ritkán vét helyezkedési hibát, jól olvassa a kulcsokat. Gyors és erős kezek, ki tudja billenteni a falembert az egyensúlyából. Nagyon jól készíti elő a swim move-ját egy erőteljes bull rush-sal. Bull rushban egyébként is hatékony, hiszen jó befolyással és nyújtott karral játszik. Futás ellen nagyon erőteljesen rázza le a blokkokat. Nagy kezeivel képes leütni a passzokat a line of scrimmage-en. Ellenáll a kettőzésnek, keresztül tudja magát rajta küzdeni. Képes kikészíteni és összenyomni a húzó falembereket.

Gyengeségek

Nyílt területen nem igazán jól vált irányt. Stretch játékoknál nehezen szűrődik át a forgalmon. Üldözési sebssége kissé lassú, nem ártana neki még egy sebességi fokozat, hogy befejezze a játékot. Fineszes mozdulatait gyorsabban kellene előkészítenie. Nagyon ellentmondásosan használja a pass rushing move-jait, konzisztensebb játékkal sokkal produktívabb lehetne. Pass rushing move-okból nem valami hatalmas az arzenálja. Sacket csak akkor szerez, ha egyből nyer a line of scrimmage-en. Fejleszteni kell a kontramozgását az irányító támadása közben. Közvetlenebb utat kell találna a QB-khez, pláne ha az mobilis. Habár nagyon jó bull rushban túl sokat hagyatkozik rá. 10-15 fontot muszáj lenne magára szednie, ha NFL defensive end szeretne lenni.

Megjegyzések

Közgazdászként diplomázott. 3-csillagos recruit volt. Sokáig úgy volt, hogy a Georgia Techre íratkozik be, végül az Arkansast választotta. Középiskolában kosarazott is. True freshmanként minden meccsen játszott, háromszor kezdett is, 28 tackle, 5.5 TFL, 1 sack, 2 leütött passz és 1 QB hurry állt a neve mellett, SEC All-Freshman csapatba került. 2012-ben minden meccsen kezdő, 50 tackle, 13 TFL, 6 sack, 11 QB hurry és 3 leütött passz volt a statisztikai lapján, SEC Academic Honor Roll elismerésben részesült. 2013-ban 44 tackle, 13.5 TFL, 5 sack, 3 kiharcolt fumble, 7 leütött passz és 1 interception volt a teljesítménye, All-SEC második csapatos lett az edzőknél. 2014-ben gyakorlatilag megismételte az eggyel korábbi szezont: végzős évében 63 szerelés, 13.5 TFL, 5 sack és 6 leütött passz volt a teljesítménye, az edzők megint csak All-SEC másdik csapatba szavazták. Trey Flowers prototíipus 4-3-as defensive end, futás ellen legalább is biztosan. Ritkán lökik ki a lyukból, hosszú karjaival nagyszerűen szeparálja magát, így megtalálja a labdacipelőt és a falemberről leválva megcsinálja a játékot. Ugyanakkor hiányzanak belőle a kiváló pass rushing move-ok. Ennek ellenére Flowers szinte minden esetben megoldja így is, hála a kemény munkának és a megbízható technikájának. Alacsonyan játszik és hosszúak a karjai, ennek köszönhetően a bull rush mestere, de túl gyakran hagyatkozik erre. Az NFL-ben a bull rush nem sikeres olyan sokszor, mint college-ban. Folytatnia kell a swim és a rip move-ja élesítését. Ha felszedne 10-15 fontot az lehetővé tenné, hogy minden játékban nekimenjen ezeknek a 300+ fontos mamutoknak, akik az NFL-ben offensive tackle-t játszanak. Flowersben benne van az az összetétel, amivel a 2015-ös class legjobb edge játékosa is lehet. Számára a legnehezebb rész az lesz, hogy ezt hogyan lehet következetes módon összerakni a jövőben. A jelenlegi NFL-játékosok közül leginkább LaMarr Woodleyra hasonlít.

 www.youtube.com/watch?v=P1nUlBSjm_8

Za'Darius Smith 3-4. kör

Za'Darius Smith
Egyetem
Kentucky
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
274 lb (124 kg)

Erősségek

Erőteljes rusher, hatásos kezdeti ütésével valósággal elkábítja az OL-t. Jól használja a befolyást pass rushnál, ritkán zárják be az OL-ek. Egykori kosárlabdázó, aki gyorsan képes irányt váltani. Képes a védőfal mindkét szélén játszani. Elhivatottságot mutat, mikor keresztülküzdi magát a blokkokon, erős a motorja/sosem áll le. Edge rushnál alacsonyan játszik. Csalóka oldalirányú üldöző, gyorsan nyer teret. Méretéhez képest nagyszerű üldözési sebesség. Megdöbbentő, mikor megüt. Jó méret és erő a hatékony lehorgonyzáshoz.

Gyengeségek

Futójátéknál dominálhatják, amikor leáll az alsóteste. Nagyon nyers játékos, de rengeteg lehetőség van a fejlődésére. Gyakran botlik bele a blokkolókba futójátéknál, ez könnyű blokkokhoz vezet. Tapasztalatlansága miatt időnként küzd a kulcsok olvasásával. Néha lassan lokalizálja a labdát. Nehezen védi az alsótestét, érzékeny a cut blokkra.

Megjegyzések

Bátyja Bob Meeks az Auburn centere volt, majd a '92-es draft 10. körében választotta ki a Denver Broncos, 3 évet töltött Coloradoban. Unokatestvére Davern Williams a Troy DT-je volt, a 2003-as draft 7. körében választotta ki a Miami Dolphins, egy Miamis idény után a Giantsnél is játszott egy szezont. Jelenleg annak az East Mississippi Community College-nak a védőfaledzője, ahol Smith is eltöltött 2 évet, mielőtt beiratkozott volna a Kentuckyra. Unokahúga, Kristi Mokube a Florida State-en kosarazott. Smith végzős középiskolás évéig nem focizott, addig a kosárlabdára koncentrált. Középiskola után két évet járt junior college-ba, 2011-ben országos JuCo bajnokok lettek, anno volt második csapatos JuCo All-American is. Jimmy Brumbaugh (korábban ő volt Chandler Jones vagy D'Anthony Smith egyetemi pozíciós edzője is), a Kentucky védőfaledzője mellékállásban szokott segíteni JuCo védőfalembereknek egyetemi ösztöndíjszerzésben, az ő segítségével iratkozott be közösségi- és vezetésfejlesztés szakra. Első Wildcatses évében kapásból minden meccsen kezdő, 59 tackle, 6.5 TFL és 6 sack volt a teljesítménye, 6 QB hurryvel csapata legjobbja volt, a CollegeSportsMadness.com All-SEC harmadik csapatba választotta. Gondolkodott rajta, hogy profinak áll ez a szezon után, de végül is visszatért végzős idényére, ahol 60 szerelés és 4.5 sack jött össze neki. Állítása szerint az NFL-en kívüli másik álommunkája a szülővárosa középiskolájának vezetőedzői posztja. Habár nagyon nyers, Za'Darius Smith egy izgalmas defensive end prospect a mérete, a sebessége és a fizikalitása miatt. Csak két évet focizott a Kentuckyn miután élete nagy részében kosarazott, Smith berobbant a college foci világába, rengeteg olyan eszközt kínál, amivel dolgozni lehet annak a csapatnak, amelyik esélyt ad neki. Tiszta hátterével Smith bizonyította, hogy el tudja kerülni a bajt és gyorsan tanulja a posztja alapjait. Néha küzdeni fog a dolgok megértésével, de alapvetően jól edzhető és úgy tűnik, hogy alig várja, hogy nagyon jó legyen abban, amit csinál. Méretéhez képes Smithnek jó a motorja, ami mindig jár, ellenfelét gyorsan levadássza, hála a lenyűgöző üldözési sebességének. Ugyanakkor a motorja gyakran bajba is sodorja, hiszen hajlamos megfeledkezni az alsótestéről a lövészárokban, így azt gyakran nyitva hagyja a cut blokkoknak, ami végső soron súlyos sérülésekhez vezethet. Kétségtelenül projektjátékos, de megéri a kockázatot. Játékát sokan a korábbi Ravens és Texans DE (jelenlegi Browns DL-edző) Anthony Weaveréhez hasonlítják.

 www.youtube.com/watch?v=wguSVjPAH0Y

Frank Clark 4. kör

Frank Clark
Egyetem
Michigan
Életkor
30 (1993-06-14)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
272 lb (124 kg)

Erősségek

Downhill játékos, aki mindkét oldalon tud játszani. Megvan az ereje ahhoz, hogy lezárja a széleket. El tud szakadni az emberétől, hogy megcsinálja a szerelést. Kirobban a kezdő pozíciójából, jó a gyorsulása passz siettetőként. Alacsonyan tartja a súlypontját, és a sebességét erővé tudja alakítani. Ügyesen forgatja a vállát a fal megkerülésekor, előnyös pozíciót teremtve magának.

Gyengeségek

Nagy küzdő, leginkább csak az erejéből és a fáradhatatlanságából élt meg. Eléggé darabos a mozgása pass rush közben, nincs érzéke hozzá, csak megtanulta. Nem sokat profitál a spin-movejából, inkább csak egy helyben forog. Nem elég jó a lábmunkája ahhoz, hogy belülről is tudjon támadni profi szinten. Nem jó irányváltoztató. Egyetemi évei alatt többször is balhézott a pályán kívül, novemberben kivágták miután letartóztatták családon belüli erőszak miatt.

Megjegyzések

Clevelandben járt középiskolába, Ted Ginn Sr volt az edzője, aki edge rusherként szerette volna használni, Clark azonban a safety posztot preferálta, támadóként pedig tight end volt. A Michigan már DE/OLB-ként toborozta, ekkoriban 207 fontot nyomott. Újoncként minden meccsen pályán volt, de labdás emberrel ritkán találkozott. Másodévesen épült be a csapatba, 4 meccsen már kezdő DE volt, de a többi is sokat használták. 2013 év végén all-BigTen-2 csapatos, köszönhetően a 43 szerelésnek, amiből 12 negatív volt a 13 lejátszott meccsén. Végzősként 10 meccsen át volt a Wolverines tagja, mielőtt kirúgták. Április tizedikén rendeződött az ügye, 3 nap börtönre ítélték és egy évig próbaidőn van. A 2012-es holtszezonban betöréses rablás elkövetője volt, egy macbookot tulajdonított el, de megúszta a börtönt és a 3000 dolláros bírságot. A combine-on eléggé odatette magát, 4 számban is a legjobb védőfalemberek között zárt: magasugrás, 3cone drill, 20 és 60 yard shuttle. Tudása alapján egy középső körös prospect, aki 3-4-es erős oldali linebackerként élhet meg leginkább, de 4 emberes falban is hasznát lehet venni cserejátékosként. Az interjúk alatt állítólag igen jól teljesített, az ígéretes felmérők után pedig lehet, hogy lecsap rá valaki, de nagyon könnyen előfordulhat, hogy ilyen háttérrel csak undraftedként fogják csábítani – nagyon sok helyre. Ha leendő klubja és edzői meggyőződtek róla, hogy nincs baj a fejével, még akár steal is lehet ideális esetben.

Anthony Chickillo 5. kör

Anthony Chickillo
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
31 (1992-12-10)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
267 lb (121 kg)

Erősségek

A védőfal több posztján szerepelt, és nem okozott csalódást. Nem lehet átfutni rajta. Méretéhez képest komoly ereje van. A TJ Clemmings elleni csatában nem tudta felülmúlni a Pittsburgh 1. körbe várt OT-je. Erős keze van és azonnal rá is teszi ellenfelére a snap után. Jól olvassa a futást és tud helyezkedni. Nehéz kibillenteni az egyensúlyából, a legerősebb játékosoknak is meggyűlik a baja ellene.

Gyengeségek

Semmit nem fejlődött pass rush-ban négy év alatt. Hatalmas elvárásokkal érkezett Miamibe, amiből kevés valósult meg. Tweener? Nem valami robbanékony. Lassú a mozgása, szóval akár DE, akár DT posztról indul, nem tudja megkerülni az ellenfelet. Az alsótestére férne még izom. Duplázás ellen sansztalan. Inkább akarással produkál eredményt, nincsenek könnyű győzelmei a párharcokban.

Megjegyzések

Nagyapja, a 2000-ben elhunyt Nick Chickillio a Miami egyetem elvégzése után egy évig, 1953-ban a Chicago Cardinals-ban volt LB/OG. Édesapja a Miami egyetem elvégzése után 5. körben landolt a drafton a Chargers-nél, és lényegében ugyanekkora paraméterekkel érkezett a ligába, mint DE, de nem tudta megvetni a lábát, ellenben Aréna fociban bajnok lett a Tampa Bay Storm színeiben, ahol az MVP-t Jay Grudennek hívták. Anthony Tampában nőtt fel és kiemelt toborzottként írt alá Miamibe, a Rivals a 3. legjobb DE-nek tartotta. Három meccs után lett kezdő freshmanként, majd 47 találkozón át kirobbanthatatlan volt. 170 szereléssel és 15.5 sackkel zárta a négy évét. Amikor a Miami 3-4-re váltott, betették DE-nek, amihez láthatóan nem sok köze van. A combine-on 3 cone drillben és 20 yard shuttle-ben is megvillant a DE-k versenyében. Egyértelműen 4-3-as, erős oldali DE-nek kell lennie, ahol bebizonyíthatja, hogy eddig rosszul használták, és több van benne. Cserejátékosnak fogják elvinni, de semmi sem lehetetlen.

 www.youtube.com/watch?v=OSNk-YSnPgk

Kyle Emanuel 5. kör

Kyle Emanuel
Egyetem
North Dakota State
Életkor
32 (1991-08-16)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
252 lb (114 kg)

Erősségek

Nyolc meccset játszott top25-ös csapat ellen az FCS-ben, ezeken 10 sack és 16 negatív yardos szerelés a termése. Alacsony súlyponttal, előre dőlve robban ki a LoS-ról. Elég mélyen játszik. Képes megkerülni a falat és a szélen beszakítani a zsebet. Van a játékában erő, nem egyszerű ide-oda tologatni, ha rendesen beleáll az ütközésbe. Gyorsan mozog. Folyamatosan mozog, így nehéz célbavenni. Agilitása linebacker-szintű, így ki tudja kerülni a forgalmat. Remek szögeket választ, amikor üldözi az embert és soha nem adja fel. Lezárja a pálya szélét futásnál és keményen nekimegy a running backnek.

Gyengeségek

Nem valami ügyes falembereket bolondított meg, akik hamar kiestek egyensúlyi helyzetükből. Gyorsulása maximum átlagos. Nehezen találja a helyét, ha elsőre akción kívülre kerül. Méretei miatt nagy valószínűséggel csak linebackerként érdemes használni. Pass rush repertoárján van mit bővíteni, nem lehet mindenkit körbefutni. NFL szinten van esély rá, hogy a pálya közepén megfogja egy guard és moccani se tud utána. 

Megjegyzések

Nebraskából ment északra tanulni, 2014 decemberében le is diplomázott valami építészeti szakon és a helyi HÖK-nek is tagja volt. Gimiben még futóként gyártotta a touchdownokat. A Bison mellett senki nem ajánlott neki ösztöndíjat. Redshirted freshmanként 8/15 meccsen kezdett mint DE és a special teamben is szerepelt. Sophomore évében már 10 meccsen volt kezdő, 49 szerelése volt. Juniorként Missouri Valley konferencia 2. csapatos, miután mind a 15 meccsen ott volt RE poszton a kezdőben. 10 TFL és 7.5 sack volt a mérlege. Végzősként aztán bedurrant az agya és 19.5 sack valamint 32.5 TFL után kérdés nélkül all-American lett a másodosztályban, és a legjobb FCS védőnek járó Buck Buchanan trófeát is bezsebelte. Összesen 97 tackle jött neki össze 2014-ben. Amíg a NDSU-ban játszott, 58-3 volt a bölények mérlege. A combine-on súlyemelésben a legjobb linebackerek egyike volt. A Pro Day-en DE, LB és FB (!) gyakorlatokat is végzett, utóbbira a Jaguars kérte. A statisztikáiból nem lehet kiindulni a komolytalan támadósorok miatt, de az egyértelmű, hogy tud játszani majd profi szinten, és akár 3-4-es edge rusherként, akár 4-3-as SAM linebackerként megérhet egy próbát. Nagyon jó mozgású ahhoz képest, hogy eddig DE volt végig, és a hozzáállására se lehet panasz, special team potenciál is van benne, 3. napon már ideális választás ha nem instant kezdőre van szükség.

Lynden Trail 5. kör

Lynden Trail
Egyetem
Norfolk State
Életkor
33 (1991-03-19)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
269 lb (122 kg)

Erősségek

Hosszú, atletikus test. 3-4-es OLB-ként használták, de indult letett kézzel is. Alacsonyan játszik, különösen short yardage szituációkban és a gólvonal közelében a line of scrimmage-en. Zónázás során folyamatos a mozgása, megvan a hatótávolsága a fedezéshez. Megvan a kezdeti fürgesége a snap után. A szezon folyamán a kéz használata és összességében a pass rusher technikája is fejlődött. Gyorsulásának köszönhetően az ellentétes oldalról sem esélytelen a futók üldözésekor. Csak most kezdi megérteni a hosszú karjai adta előnyöket. Hajlított térde és a lábmunkája révén jó edző kezei alatt képes lehet kontrollálni a line of scrimmage-et futás ellen. Hosszú karjait sáncolásnál jól használja, 18 labdát ütött le 3 év alatt. Hosszú karjai és sokoldalúsága miatt impozáns játékos lehet belőle, ehhez több tapasztalat, megfelelő edzők és több keménység szükséges. A Senior Bowl edzésein tight endként is kipróbálták, relatíve kényelmesen érezte magát az elkapásoknál.

Gyengeségek

Még mindig nagyon nyers. Korábbi középiskolai elkapó, ezért néha túl passzív a pályán. Nem játszik a méreteinek megfelelően. Túl sok ideig kötik le a kisebb, tehetségtelenebb blokkolók. Szerelésnél az ellenfél lehúzására törekszik, ritkán büntet. Túl széles szögeket akar választani az irányító támadása során. Az aprító jobbkezére támaszkodik az ütések legyőzésénél, muszáj lesz szélesíteni a pass-rush portfólióját. Meccsvideói alapján nem egy könyörtelen játékos, számai többségét a méretének és atletikusságának köszönheti. Képzetlen és inkonzisztens kezei vannak, emiatt alulmarad a tackle-ökkel szemben. Lassan diagnosztizál és reagál. Időnként elveszettnek tűnik a pályán.

Megjegyzések

A híres Booker T. Washington High Schoolba járt, a foci mellett atletizált. A futballpályán csapattársa volt Brandon Harris (Tennessee Titans CB), Elkino Watson (South Florida DT) és Denver Kirkland (Arkansas RG) is. 4-csillagos recruitként íratkozott be a Floridára. 2010-ben redshirtöt kapott és 2011-ben sem lépett pályát, ezután tavasszal a transzfer mellett döntött az NSU-ra. 2012-ben 11 meccsen játszott, 3-szor volt kezdő OLB, de megfordult DE-ként és ST gunnerként (!) is a pályán. All-MEAC első csapatos, Virginia államban az év újoncának választották (az FBS programokat is belevéve), említésre méltó a Beyond Sports Network FCS All-American csapatában. 2013-ban mind a 12 meccsn kezdő, FCS All-American a The Sports Network, a College Sports Journal, és a The Associated Press szerint is. A College Football Performance Awardson ővé lett Az Év Védőteljesítménye az FCS-ben, az első NSU-játékos, akit díjaztak ezen a gálán. 2014-ben szintén mind a 12 meccsen kezdő, All-MEAC első válogatott linebacker, a The Sports Network és az Associated Pressnél FCS All-American második csapatba került. Az egykori Jaguars safety Terrell Whitehead után ő a második NSU védő a Division I érában, aki zsinórban 3 évig All-MEAC első válogatott és valamilyen formában FCS All-American elismerést is begyűjtött. Ő az NSU történetének első Senior Bowl meghívottja. A Trailt draftoló csapat inkább a potenciál, mintsem az eddigi produktuma miatt fog mellette dönteni. Papíron a statisztikáival sincs semmi gond, de Trail sosem tűnt igazán domináns erőnek. A Senior Bowlon védőként nem tündökölt, de tight endként a goal line közelében nem volt rossz, így még talán több esélye is van csapatot találni és megragadni a ligában.

 www.youtube.com/watch?v=KvQaHgjEx54