lucio

lucio
Utoljára láttuk
23 órája
Regisztrált
több mint 9 éve
Fórum hozzászólások
257


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
lucio 257
Szerintem Judon megy, Ngakoue-t megpróbáljuk megtartani, nem az itteni teljesítménye, hanem a kora és az érte adott draftcetlik miatt. Edwards remélem marad. Centerünk gyakorlatilag nincs, Skurát és nem hoznám vissza, max olcsón, Mekari elé igazolnék egy C-t a piacról. A falat rendbe kell tenni, jövőre lejár Bozeman és Brown szerződése is, azaz ide szinte kötelező egy guard vagy guardként is használható tackle draft, és a C olcsóbb a szabad piacon, mint egyéb falelemek. No, és kb ennyi szabad tőkénk van, ezzel lenne egy némileg gyengébb D-nk, és egy némileg erősebb falunk.
Snead szerintem nem jön vissza, szerintem helyette megpróbáljuk valamelyik fiatalt (Proche). wr1-ért meg tradelhetünk, vagy bűvészkedhetünk valamit a capünkkel és versenyezhetünk valakiért a piacon, de remélem nem fogunk wr-t draftolni, vagy ha igen, kérdezzük már meg a steelerst, ők kit vinnének.
3 napja
lucio 257
Én nem húztam fel magam hajnalban. Szerintem ugyanaz ütött vissza, ami már a szezon elején is látszott: szar a fal. Ezt javítgattuk, működött is itt-ott, de jó sose volt. Sokkal feldolgozhatóbb volt ez a kb. reális szereplés, mint amennyire fájt a tavalyi elszalasztott lehetőség.
A gyenge fal LJ megítélésére is kihat, kinél így, kinél úgy. Nálam úgy, hogy egy kevésbé mobil qb-val PO közelébe sem lettünk volna, és valószínűleg hordágyon végzi. Az meg a legalja, hogy két C-t is azért kell kukáznunk, mert a snapeket nem bírja feladni. Szóval elsőnek a falat kell rendbe tenni, nem csak a passzhoz, de a futáshoz is. Mert két PO meccsen egy tudatos TD-t hozó drive-unk volt. És ez nem séma, meg LJ, hanem szerintem szimplán skill. Tavaly a LB sor volt az égető, meg volt Yanda, idén az OL. Addig felesleges ide WR1, amíg a snapet hálóval fogja a qb.
Hogy aztán LJ megadealje megéri -e majd...valaki azt írta, nem jó bolt, mert PO és ott a biztos hasalás. Egyrészt én simán aláírom, hogy az év 16 hetéből 10-12-őn győzelemnek örülhetek, a PO-ban meg bosszankodom. Másrészt ezek a PO vereségek nem elsősorban rajta mentek el. Azt én is úgy vélem, sose lesz egy Tom Brady - nem a passzjátékára, hanem az egyedülmegnyerem mentalitására gondolva. De Flacco se ilyen volt, sőt, őt kifejezetten a D vitte be mindig a PO-ba, míg két éve pl. LJ vitte be a csapatot. Ilyen kaliberű (és igen, attól, hogy elsősorban futó, LJ nálam egy nem elit, de nagyon-nagyon jó irányító) qb-nak szokás fegyvereket adni. Pár éve Flacco csak a fizut kapta, mert nálunk a D az első, egyszerűen ilyen ez a kultúra, kemény D-kell - bevállaljuk, hogy nem az OL-t kukázzuk majd, hanem a front 7-et? Nehezen vizionálom...ebből a megközelítésből viszont könnyen ugyanoda juthatunk, mint Flaccoval. Az nem hiszem, hogy kérdés, megtartjuk-e LJ-t, de ha igen, akkor pl. no több felvetése jogos. Pl. luxus RB-t draftolni, mikor olcsó. Luxus LB-t draftolni, mikor egy CB-hez vagy egy WR-hez képest olcsó. Luxus lenne C-t draftolni, mikor egy guardhoz képest olcsó. Felesleges a korai körös front7 draft, mikor hagyományosan jól hozunk ide középső körös játékosokat. De a hatodik körös wr draft ugyanígy felesleges, mert wr-re általában vakok vagyunk. Egy telibefizetett,fegyvereket igénylő qb-nál a capet is managelni kellene jó előre. Na és azt nem látom, hogy ez fog menni, mert nem fogjuk tudni elengedni azt, hogy telibe fizessük ne csak a qb-t, hanem a D-t is. És igen, le a kalappal a D előtt, mert elit, amit letett a PO-ban, de ennek az ára látható volt az elmúlt két meccsen. És ez az, ami nem vezet a Super Bowlba. Pusztán LJ képessége tökéletesen elég lenne erre.
7 napja
lucio 257
Haterek, LJ egy RB stb.: nekem személy szerint az idei/következő év kicsit nosztalgikus. Olyan QB-k sora dobja az utolsókat, akiket amióta magyar közvetítés van, mindig látok. Rivers, BB, Brees, korábban a két Manning. (Bradyt nem írom, mert amilyen állapotban van, még egy londoni SB-on is játszani fog). Aki ezeket látta, azt szokta meg, hogy ez az eredményes. A kicsit más stílusú irányítók jöttek, láttuk őket, aztán mentek (Vick, Kaepernick) - azaz róluk az maradt meg, hogy ez nem célravezető. Szép lassan azonban az van, hogy a next gen mobilis irányítók (Wilson, Mahomes) váltak a siker zálogává. De ez pár éves dolog, versus évtizedek tradíciója. És ezekhez a mobilis irányítókhoz képest is unikális LJ. A Deák Bill szerű qb-khoz szokott szemnek már Mahomes és Wilson is újhullám, holott a korszerű rendszerekben szerintem alap lesz vagy már az. LJ meg már nem is irányító így. Holott ha elfelejtenénk azt a definíciót, hogy a QB az, aki dob, hanem azt mondanánk, hogy az, aki mozgatja a csapatot, nem lenne annyira szokatlan.
Nem akarok messze menni, de a gurulós fociban 20 éve még Pintér Attila vagy Jaap Stam szerű söprögetők játszottak, ma a poszt sem létezik, és jóval több elvárásnak kell megfelelni egy bizonyos poszton, mint korábban.
A tojásfociban LJ-n mindenki megrökönyödik. Ugyanakkor - bár még extra, és az ilyet nagyon megfizetik - de egyre inkább elvárás, hogy egy RB tudjon elkapni (és mi is hazsnálunk WR-t futóként) Azaz itt is van ilyen trend, és ez szerintem csak erősödni fog legalábbis a skill poziknál a jövőben.
7 napja
lucio 257
Hó meg eső meg ilyenek: korábban az volt a mondás, hogy a rosszabb körülmények a gyengébb csapatnak és a védőjátéknak kedveznek. Meg a futójátéknak. Szóval ha mi vagyunk a jobb csapat, nekünk lesz rossz a hó. Ha a Bills, nekik.
De én azt gondolom, hogy havazásban, hidegben nem szoktak 30+ pontos meccseket játszani, és 30 yardos lézereket dobálni. Azaz ha rosszak a körülmények, még inkább szoros lesz.
Nem hiszem, hogy a körülmények miatt aggódnunk kellene, foglalkozni vele nyilván kell, mert az nem fér bele, hogy megint downok sora menjen el azon, hogy milyenek a stoplik.
8 napja
lucio 257
A Titans ellen a kelemetlen stílus mellett az a sok pszichés súly lehetett nyomasztó, amit egy L jelentett volna (elég jól összeszedték ezt egyébként a Ravens honlapon).
A Bills ellen mennyire lehet nyomasztó, hogy ez a "megugorható távolság"? OK, jobb alapszakaszuk volt, tán kevesebb a problémájuk - de a múltban ennél nagyobb különbséget is eltüntettünk.
Én úgy látom (a Colts-Billsre alapozva), ha tud működni a futójátékunk (és ebben jobban hiszek, mint a Titans ellen, no, de megint csak a Bills múltkori játékára alapozva), akkor lehet esélyünk. Csak hát a falunk...
A D-ben futást tudjuk fogni, ha van Bwill és Campbell, és a liga egyik legjobban passzoló O-ja áll szemben a liga nevek szerint egyik legjobb secjével. Ha teljesítmény kerül a nevek mögé, ez egy 50-50 meccs. Ha a falunk jó, és tudunk futni, háááát...inkább magunkra tennék. Ha nem, inkább a Billsre. És nem akarom elhinni, hogy a fumblik most is mind a Billshez pattannak majd.

A vicc az, hogy ha kikapunk, valószínűleg a Billsnek szurkolok majd később, Nagyon mélyről jöttek vissza, akár a pár évvel ezelőttet, akár az elmúlt 25 évet nézem, nem könnyű ennyi elbukott SB terhét cipelni. Szóval ha nem mi, akkor nyerjen super bowlt a Bills, vagy a Browns.
9 napja
lucio 257
A Colts-Billst nézve az jutott eszembe, hogy ha a Bills RunD ellenünk is így játszana, akkor lehet sanszunk. Míg a Titans a játékstílus alapján egy nagyon rossz párosítás volt nekünk, a Bills nem az. No, de egy dolog a játékstílus, egy másik a játékerő...
10 napja
lucio 257
Remélem a meccs után az OC és Haribó átutalja a fizetésüket a DC-nek meg a védelemnek..Kezd olyan érzésem lenni,hogy valamelyik alkalmatlan a pozíciójának betöltésére.
Hatalmasat küzdött a védelem,le a kalappal előttük! Teljesen kivették a játékból a liga legjobb futóját..
Ez a kis fiaskó a végére nem feltétlenül kellett,kijött az adrenalin gondolom,van ilyen,szerintem nem lesz emiatt holnaptól drágább a kifli,haladjunk tovább.
LeviPoki
A D fizetése már át van utalva előre...Van egy kb. újonc szerződéssel játszó O-nk, és egy sztárokkal felturbózott D-nk. Utóbbi végre három negyeden keresztül hozta magát. Az O-n meg kijöttek a hiányosságok, ugyanúgy, mint minden komoly csapat ellen. Egy zseniális rögtönzés mellett egy megkomponált drive-unk volt.
10 napja
lucio 257
elvertük a titanst úgy, hogy szabályos td-t nem szereztek, belehibáztunk az elején és a bírók sem velünk voltak.
a tánci kötelező volt, jól tették.
gedam
Gusztustalan egy csapat vagytok, örülök, hogy újra bizonyítottátok! A megnyert meccs végén már volt merszetek arcoskodni, ez tényleg jól tették, gratula hozzá! Haribó amúgy példát vehet Vrabelről, hogyan kell viselni a vereséget.

A meccsen jobbak voltatok, gratula a továbbjutáshoz!
Nandito
ez a komment tényleg teljesen érthetetlen a múltkori táncika után (igen lehetett volna mindenki úriember most, de vszeg nem 110/70 vernyomassal jatszanak az emberek)
Morfil
Akkor még egyszer: nem a tánccal volt bajom. Hanem ti a vesztes csapatot aláztátok, mi nem ezt tettük. De tényleg érthetetlen a kommentem...

Off vége a részemről. További sok sikert!
Nandito
Sajátos felfogás a pofátlan viselkedést pozitív köntösben tüntetni fel (a nem vesztes csapat alázása cool meg tökös dolog ezek szerint). A bunkóság az bunkóság. Itt is, ott is. Nincs hanem.
10 napja
lucio 257
egy first down még kell
10 napja
lucio 257
Ha ezt megnyerjük, így, hogy tulajdonképpen ennyi nem sikerül, a Titans meg nem hibázik, két sorsdöntő flaggal megtámogatva...

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
lucio 257
Flacco olyan messze fogja vinni a Broncost, amilyen a O fal. Ha tart a zseb, és van egy-két legalább közepes elkapó (ami a Ravensben kb. állandó hiánycikk), akkor egy nagyon jó QB. Ha sokáig tart a zseb, és van egy qrva gyors elkapó, akkor életveszélyes. De ha lukas a fal (mint a Ravensé évek óta), ha ki kell mozognia, ha neki kell megcsinálnia a playt - akkor felesleges volt odatradelni.
Ő nem az a játékos, aki a képességeinél jobbá teszi a csapatot. De tud motor lenni ott, ahol a karosszéria nagyjából menetkész.
1 hónapja
lucio 257
Értem, hogy rivalizálás...de a tegnap estéből bármit levonni...nagy körülményektőlfüggetlenítenitudásra utal. Én pl. egy tökéletesen dekoncentrált steelerst láttam egy teljesen impotens ravens O ellen.
Pl. a ravens honlap hősies helytállást lát ebbe bele...meg hogy jó úton járunk...út...ez egy zsákutca volt mindkét csapatnak. (A pontjainkat egy st baki és egy óriási misstackle eredményezték. Gyakorlatilag nem volt ezen kívül 1st downunk.Védelmi snapjeink: elsőre elit passproteksön, második downra rövid steelers futás, fogjuk, pipa, aztán harmadikra lemaradunk az elkapóról, aki viszont elejti, no ez max részleges helytállás, ez egy koncentráltabb ellenféllel szemben nem néz ki ilyen jól)
Tökmás csapat fog kifutni (legalábbis remélem) kedden, tökmás koncentrációs szinten játszó ellenféllel szemben. Szerintem akkor járunk el helyesen, ha a tegnapi meccsből kb. semmit nem vonunk le, hanem azt mondjuk, indul az idény, öt meccses az alapszakasz, hozni kell mind az ötöt a célokhoz, ha négyet hozunk, akkor imádkozzunk, ha ez alatt, akkor meg mindegy. És muszáj, hogy a most nem játszók jól játszanak majd, mert egy nekem kiderült: annyira nem mély a roster, hogy nagy számban, főszerepben azokra számítsunk, akiket tegnap láttunk. (Igaz, hogy láttam olyat, akit minimum ki kéne próbálni full csapat esetén is)
több mint 1 éve
lucio 257
Nyertünk. Szerintem ebből önbizalmat lehet meríteni, de hogy Lamar mennyit fejlődött, meg ki mennyire jó, az kb. 3-4 meccs múlva derül ki. Annyira edzőmeccs jelleg volt, hogy következtetésekre ez alkalmatlan. Óvatos optimizmusra és a heti edzéskedv növelésére azonban elég kell, hogy legyen a teljesítményünk.
16 napja
lucio 257
Itt a lehetőség LJ előtt, hogy PO meccset nyerjen. (Flaccot nem lehet még leigazolni?😀))
A Titans szerencsés meg szerencsétlen ellenfél is. Szerencsétlen, mert az egyik legrosszabb párosítás a stílusát tekintve. Kiderül, mi lesz, ha van Bwill, Campbell, Wolfe + az egyéb erősítések, amelyek kábé azt a lyukat foldozták be, amin tavaly a Titans átfutott. Lehet, elég lesz, lehet, nem. Rossz emlék lehet az is, hogy az idei alapszakasz meccsen fizikailag felőröltek minket.
Szerencsés, mert a Titans elég kiszámítható, a kb. teljesítménye és annak a maximuma is...Ha jól játszunk, megverjük őket. Ha nem, tuti kikapunk. Azaz csupán jól kell játszanunk😀) (egy KC ellen ez sem biztos, hogy elég)

Lélektanilag tán kedvezőbb tavalyhoz képest az, hogy anno mindenki a csodaoffenzünktől várta a továbbjutás kiharcolását, a D-n volt elvileg kevesebb teher (azt se bírta el). Most szerintem egyértelműen Henry vs Ravens D a meccs fókusza. Ez a D fókusz régen is így volt...és általában jól jöttünk ki belőle. Ráadásul most a D-től nem az kell, hogy megnyerje a meccset, hanem lehet elég annyi, hogy nem veszíti el.

Korábban azt írtam, nálunk kiszámíthatóbb csapat nincs: a rosszakat legyaluljuk, a jóktól kikapunk. Hm...meg vagyok lőve, azért nem hiszek az elmúlt négy forduló pontszüretének, de azt se hiszem, hogy a Titans annyira jó csapat.
3 hónapja
lucio 257
Fanyalgunk, hogy szarok vagyunk. Holott amióta LJ színre lépett, kb. izgalommentes meccseink vannak. Többnyire simán nyerünk, amikor meg kikapunk(4 vagy 5 ilyen volt?), simán tesszük azt is. Ma végre volt egy kis izgalom a végére. Ez a meccs szerintem duplán csalóka volt: a végén a saját fegyelmezetlenségünk és néhány nagyvonalú ítélet is kellett a szoros meccshez. Viszont ha nem így lett volna, a kb. két TD különbség meg elfedte volna azt, hogy az O a pontmennyiség ellenére esetlegesnek tűnik.
No, de vége az előszezonunknak, begyakorolhattuk, amit kellett, egy hét pihi aztán kezdődik nekünk is a bajnokság. A következő 5 meccs keménynek ígérkezik, nyilván a minél több győzelem is fontos, de jó lenne a játékban is előre lépnünk.
3 hónapja
lucio 257
Az idény előtti esélylatolgatásoknál azért a józanabbak számoltak Ravens vereségekkel. Én sem dőlök a kardomba azért, mert kikaptunk. Nyilván az ilyen meccsekből is lehet profitálni, lásd tavalyi Browns meccs. Ettől még PO-ot vizionálok, és nyilván ami kevés a KC ellen, elég lehet az egyéb AFC cspatok ellen. Ami jobban aggaszt, a droppok, a buta büntik, stb., ami rémesen emlékeztetett a Titans elleni meccsre. Ennek hátterét én abban látom, hogy túlontúl rágörcsölünk az ilyen jellegű meccsekre - ez vezethet ilyen hibákhoz. Szerencsés esetben ezt fel tudja dolgozni egy csapat, de akár jóval bonyolultabb is lehet a kiút, mint OL fejlesztés, vagy egyéb taktikai tuning.
7 napja
lucio 257
Haterek, LJ egy RB stb.: nekem személy szerint az idei/következő év kicsit nosztalgikus. Olyan QB-k sora dobja az utolsókat, akiket amióta magyar közvetítés van, mindig látok. Rivers, BB, Brees, korábban a két Manning. (Bradyt nem írom, mert amilyen állapotban van, még egy londoni SB-on is játszani fog). Aki ezeket látta, azt szokta meg, hogy ez az eredményes. A kicsit más stílusú irányítók jöttek, láttuk őket, aztán mentek (Vick, Kaepernick) - azaz róluk az maradt meg, hogy ez nem célravezető. Szép lassan azonban az van, hogy a next gen mobilis irányítók (Wilson, Mahomes) váltak a siker zálogává. De ez pár éves dolog, versus évtizedek tradíciója. És ezekhez a mobilis irányítókhoz képest is unikális LJ. A Deák Bill szerű qb-khoz szokott szemnek már Mahomes és Wilson is újhullám, holott a korszerű rendszerekben szerintem alap lesz vagy már az. LJ meg már nem is irányító így. Holott ha elfelejtenénk azt a definíciót, hogy a QB az, aki dob, hanem azt mondanánk, hogy az, aki mozgatja a csapatot, nem lenne annyira szokatlan.
Nem akarok messze menni, de a gurulós fociban 20 éve még Pintér Attila vagy Jaap Stam szerű söprögetők játszottak, ma a poszt sem létezik, és jóval több elvárásnak kell megfelelni egy bizonyos poszton, mint korábban.
A tojásfociban LJ-n mindenki megrökönyödik. Ugyanakkor - bár még extra, és az ilyet nagyon megfizetik - de egyre inkább elvárás, hogy egy RB tudjon elkapni (és mi is hazsnálunk WR-t futóként) Azaz itt is van ilyen trend, és ez szerintem csak erősödni fog legalábbis a skill poziknál a jövőben.
4 hónapja
lucio 257
Ha az OL nem is tragikus, de jelentősen jobban kell játszania, ha PO menetelést akarunk vizionálni. A Browns úgy nézett ki, mintha a meccs előtt találkozott volna a stáb meg a csapat - ellenük ez belefért. Kérdés, azért passzolt többet LJ, mert jól ölte a futást a Browns, vagy egyre inkább építhetünk erre is. Mindenesetre Hollywood igazolja, hogy mér is első körös WR. A pass rush tényleg nem észrevehető - de tán ez inkább séma kérdés (egy jó sémával lehet ellene tenni valamit), mint az, hogy egy az egyben egy CB megfogjon egy WR-ert. Azaz én inkább az elit CB sor megtartására áldoznék nagy pénzt (Humphrey) és nem mondjuk Judont fizetném meg (mer ott lesz Stanley is...)
Egyébként meg így tovább.
több mint 1 éve
lucio 257
Azért nem gondolom, hogy a keretünk kb. negyedében az adott poszton az NFL top 1-2 játékosa szerepelne😀
Vagy csak szokatlan ez az egész idény számomra, hiszen a vérverejtékes egykétpontos különbséget hozó meccsekhez voltam szokva, nehéz megszokni ezt az új identitást.
Ahogy pl. a Pats évtizedek óta tartó sikeressége görbe tükör az évtizedek óta sikertelen franchise-oknak, úgy most kicsit mi is tükröt mutattunk: mit lehet elérni akkor, ha egy játékos erősségeire építünk és ennek megfelelően építjük fel a keretet, a taktikát, mindent. (Hány jó képességű irányító ment a levesbe az évtizedek alatt?) Illetve mit érhet el egy játékos, akinek szemmel látható hiányosságai vannak, de hajlandó alázatosan dolgozni a fejlődésén és a környezet is támogatja ebben, illetve az erősségei kibontásában. Azaz mi van, ha korántsem tökéletes valaki, de a karaktere OK, meg a környezet is támogató? Tart-e önvizsgálatot most az a sok franchise, ahol egyik vagy a másik hiányzik?
több mint 1 éve
lucio 257
Szerintem a roster legnagyobb kérdése továbbra is LJ. Mennyit tud fejlődni? Hol a plafon? Ugyan ez a második idénye, de tavaly egy fél idényt játszott, ráadásul az ideihez képest limitált játékhívásokkal. Azaz: az ellenfelek erre készültek. Idénre LJ sokat fejlődött, ua. azért a passzolásban továbbra is vannak hiányosságai, de rendkívül sokat fejlődött. Mi lesz jövőre, amikor az ellenfeleknek már a passzoló LJ-ről és az idei Ravensről is lesznek adatai? Azért nem véletlenül esik vissza egy csomó irányító a második évében...Mit tud akkor a csapat, ha az ellenfeleket nem kvázi készületlenül éri mindaz, amit most tőlünk látnak?
A rostert építésénél meg nem is követhetnénk el nagyobb hibát, mint ha esztelenül elkezdünk költekezni. Van egy kvázi új csapatunk, a régi playmaker(nek) tartottak szerződései kifutottak, el kell döntenünk, kire építjük a csapatot, azokat most meg tudjuk fizetni...azaz pl. mi lesz Stanley-vel? Hamarosan akkor tudjuk csak majd megtartani, ha kvázi a liga legjobban fizetett LT-jévé tesszük. Akarjuk? Ér ennyit?Mert most majd eldönthetjük, nem leszünk kényszerpályán a cap miatt, mint az elmúlt pár évben. Ha nem, akkor eszerint kell draftolni...vagy Humphrey...kb uez a szitu, ezek mind előbb jönnek, mint LJ új szerződése.