Rózsa Sándor

Seattle Seahawks

Rózsa Sándor
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
45 perce
Regisztrált
2 hónapja
Fórum hozzászólások
859


Utolsó 10 fórum hozzászólás

3 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Ugyebár az NFL egy nagy üzlet !

Aki folyamatossan újabbnál újabb piacokat szeretne meghódítani magának. (Lásd:Nyugat-Európa,Közép-Amerika,)
De nekem az NSOt olvasva az ugrott be ,hogy nem e lenne esély arra ,hogy esetleg az új Puskásban legyen egy NFL mérkőzés a közeljövőben.Nyítva ezzel is a Kelet-Európa és Közép-Európai piac felé!
TI mit szóltok hozzá???
 m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/puskas-arena-jo-lesz-innen-tudositani-2674309
Rózsa Sándor
Szerintem kurva nagy ötlet, szólj Vityának, hogy hozza ide a Patset gyorsan, megspórolnék pár százezret 😊)
Wyatt
Az a baj napok óta nem érem el a Vezírünket !!!!
Pedig már érdeklödnék mi van egy két beadott pályázatommal 😃😃
Mikor lesz már végre a visszaosztás 🤔🤔🤔

Szerkesztette: Rózsa Sándor
8 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Ugyebár az NFL egy nagy üzlet !

Aki folyamatossan újabbnál újabb piacokat szeretne meghódítani magának. (Lásd:Nyugat-Európa,Közép-Amerika,)
De nekem az NSOt olvasva az ugrott be ,hogy nem e lenne esély arra ,hogy esetleg az új Puskásban legyen egy NFL mérkőzés a közeljövőben.Nyítva ezzel is a Kelet-Európa és Közép-Európai piac felé!
TI mit szóltok hozzá???
 m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/puskas-arena-jo-lesz-innen-tudositani-2674309
8 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Helm hova tűnt ?? Nem tudja valaki véletlen ???
Mert sem itt ,sem odaát nem aktív már nagyon régóta.......sajnos.
Nagyon remélem nem történt semmi baja !!!!!
11 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Mondjuk így elvileg magyarázható az önmagához képest gyengébb teljesítmény. Csoda hogy nem lett komolyabb gond.

Foles megkapja a lehetőséget, hogy eladja magát vhová.
dande
Csak egy kérdés ? Mi van ha Folesel megint Super Bowlt nyertek ??? (Mint tavaly ,mondjuk most kevesebb rá az esély)Akkor is elakarod küldeni a csapattól???
Ez elméleti kérdés csupân!
Mert ahogy fentebb írtam elméletben minden csapat a Super Bowlra hajt!És egy irányító megitélése nagyban függ attól hány gyűrűje is van !??

Szerkesztette: Rózsa Sándor
12 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
De arra semmilyen hatása nincs a meccseteknek, hogy ki nyeri az Eastet. Amúgy a Dallas fogja, mert csak akkor nem nyeri meg, ha mindhárom meccsét elbukja és a két riválisa közül az egyik (mindkettő nem tudja már) megnyeri mindhárom meccsét. Egyedül az lehet a kérdés, hogy a Cowboys vagy a Bears otthonába utaztok a wild card körben. Erre viszont megint nincs hatással a meccsetek. Persze azért tényleg jobb lenne, ha nyernétek végig, nyilván, szimplán a Seahawksnak kb bebetonozott az ötödik helye, a Chiefs elleni meccs így semmiről nem dönt
Wyatt
Senki nem mondta ,hogy a Kansas elleni mérkőzésünk dönt a Dallas sorsárol! (Csak nem vagyok 100-100%biztos abban ,hogy ők lesznek az elsők abban a csoportban és mivel szerintem a Philinek van ott egyedül esélye ,hogy esetleg előzzön ezért írtam a Dallast meg őket)És simán úgy nézhet ki hogy esetleg belefutunk két zakóba(én nagyon nem hiszem ezt)de attól még lehet !És akkor nincs meg az jobb Wild card hely ! Tudom ez nagyban függ az eredményektől! Szóvá szerintem igen is fontos lesz az a Kansas elleni mérkőzés !Meg mondom azért is ,hogy a többi csapat elhiggye ,hogy Seat Igen is komolyan kell venni minden szepmpontból!
+Jobb úgy menni a utolsó fordulóba ,hogy a félcsapatot pihentetni lehet a Pintyek ellen készülve a wild cardra ! Ezért is fontos lehet a kansasi siker ! MERT ha esetleg úgy alakulnak az eredmények mint ahogy írtam is lentebb akkor 2 vereséggel Igen is veszélybe kerülhet a jobbik Wild card és akkor mehetünk a Macik ellen azt meg szerintem Carroll se akarja

Szerkesztette: Rózsa Sándor
12 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
De miköze a brandhez a városnak?
Azt a tulaj örökölte az apjától, aki megvásárolta.... Nem a város alapította a brandet ha jól sejtem?
Hülék ezek...
dande
Ha ilyen egyszerű lenne, akkor senki soha nem reklamálhatna, ha egy csapat odébbáll. Hiszen a tulajé a vállalkozás, oda megy, ahova akar. Mint egy gyorskajálda. Csakhogy a gyorskajálda amikor költözik, akkor megveszi a területet, és saját költségen húzza fel az új éttermet, átulcettig. Ha viszont az a kajálda a McDonalds franchise része, akkor nem költözhet csak úgy akárhová, mert a franchise-al abban egyezett meg, hogy ott üzemelteti a kajáldát, ahol van, nem az új helyen. Ha máshová át akar költözni, akkor le kell ülni a franchise-al, és megbeszélni, hogy ahova megy, ott nem sérti-e más franchise tagok üzleti érdekeit, és újratárgyalják a bevételeket is. Ha nagyobb piacra költözik, megemelkedik a franshise-nak fizetett részesedés is, stb. Az NFL is ilyen franchise. Nem véletlenül kell a 3 költöző csapatnak kb. 1.5 milliárd dollárt perkálnia csak azért, mert elköltöznek. Az NFL szépen kiszámolta, hogy a három költözés mennyi értéknövekedést jelent majd várhatóan, és ebből a maradék 29 franchise tag is részesülni akar.

Harmadrészt, amikor egy NFL féle franchise egy piacra beteszi a lábát, akkor az általában egy nagy volumenű beruházás keretében történik, a helyiekkel összefogásban. Az ottaniak helyi adókat vetnek ki, célzottan stadion építésre, emiatt az ott élők - az is aki lesz*rja a futballt - kötelezően anyagilag érintettek is lesznek. Ott lesz minden lakos adóívén egy plus sor egy X dollár összeggel. Kvázi beszállnak az üzletbe. Picit hasonló ez a történet ahhoz, amikor egy nagy multi érkezik egy városba, és leszerződik az állammal, hogy cserében X évig nem fizet nyereségadót, majd leszerződik az önkormányzattal is, hogy Y évig helyi adó sincs. Sőt, az önkormányzat száll be, adja ingyen a telket, és kiépíti a közműveket, fejleszti a környék úthálózatát, fejleszti a közlekedést, hogy az új üzem szervesen be is tudjon kapcsolódni. Szóval közös erőfeszítés.

Ha válásra kerül sor, akkor ez a hármas kör (a csapat, a franchise és a helyi erők) együttesen érintettek, és szituáció kérdése, hogy ki hogyan reagál. Előfordult már, hogy az NFL nem bólintott rá egy költözésre, és a csapatnak maradnia kellett, holott a tulaj menni akart. Volt olyan is, hogy a csapat mehetett, de a város volt olyan pozícióban, hogy kárpótlást kért, és kapott. Akár anyagit, akár azt, hogy a brandet - amihez a bonyolult konstrukció miatt mindháromnak köze van - tarthatta meg, akár úgy, hogy ígéretet kapott egy új brand érkezésére. És volt olyan is, hogy a csapat mehetett simán, vitte a brandet is és kész.

Az oaklandi sztorit nem ismerem jól. Arról olvastam, hogy a város nem akart (tudott) beszállni anyagilag az utóbbi időben, de azt nem tudom, hogy a megállapodások alapján ez elvárható lett-e volna, vagy sem. Van olyan eset, amikor olyan megállapodás születik, hogy a csapat és a város közösen épít, a városé a stadion, a csapat bérli, és a város tartja fent és fejleszti. Ilyenkor a csapat joggal várja el, hogy a stadion mindig state of the art állapotban legyen. Van olyan is, hogy a stadion a városé marad, de a csapat nem fizet bérletet, cserében ő fejleszti, tartja karban a stadiont. Sőt néha vállalja, hogy a környéken is fejleszt (pl. szállodát épít, bevásárlóközpontot, a környező infrastruktúrát fejleszti). És olyan is, hogy a város csak az építésbe száll be, a felépülő stadion viszont a csapaté, és mindent a csapat csinál utána.

Egy költözésnél - mint egy válásnál - minden ilyen számít. Az önmagában, hogy a város nem akar további pénzt adni egy már ott regnáló csapatnak, nem feltétlenül deal breaker azzal kapcsolatban, hogy kinek mi jár. A megkötött korábbi üzlet attól függetlenül él, hog a felek esetleg egy újabbat már nem akarnak kötni. Mondok egy példát: megállapodok egy vállalkozóval, hogy a helyi standra néző telkem végén felhúzhat egy büfét. Az építésbe is beszállok, és olcsó bérleti díjat számolok fel, azért, mert azt remélem, hogy a felhúzott büfé melletti szörf kölcsönzőm forgalma is fellendül miatta. Ha eltelik 5 év, és a büfés jön azzal az ötlettel, hogy a büféje lelakott lett, szálljak be ismét a felújításba, sőt, emelne is rá egy szintet és tenne oda egy panziót, arra már nem biztos, hogy rábólintok, mert az már nem termelne nekem plusz forgalmat. Ha a büfés azt mondja, hogy oké, akkor elhúzok máshova, akkor viszont azt mondom neki, hogy ha megteszed, visszamenőlegesen fizess nekem emelt bérleti díjat, mert az üzletet nem 5 év kifutásra terveztük, ennyi idő alatt az eredeti biznisz nekem nem térült meg. És ha ezt megfelelően alá tudom támasztani, akkor a bíróság kárpótlást fog nekem megítélni.

Nem mondom, hogy itt ez volt, vagy hasonló a helyzet, csak azt próbáltam ecsetelni, hogy egy NFL csapat költözése sokkal összetettebb dolog, mint annyi, hogy a csapat a tulajé, aki veheti a kalapján és továbbálhat, kinek mi köze hozzá. Adott esetben sokaknak lehet nagyon sok köze hozzá. Vagy nem. Ez majd kiderül. (Érzésem szerint egyébként, ahhoz, hogy Oakland városa megnyerje az ügyet, nagyon komoly fejlesztési csomagot kell elfogadnia és asztalra tennie, különben nem lesz esélye. Tekintve, hogy eddig is húzódoztak tőle, ez valószínűtlen, szóval nem hiszem, hogy nyerni tudnának. De akkor veszítesz a legbiztosabban, ha meg sem próbálod. Hát megpróbálják.)

Sajnos azzal meg nem lehet mit csinálni, hogy a szurkolóknak kialakul a kötődése nem csak a csapathoz, de a brandhez is. Ebből a szempontból az amerikai sport-üzleti modell sucks. Alig akad csapat, amelyik vagy ne költözött, vagy ne váltott volna nevet, tulajdonost, brandet, a fanbase-ének komoly lelki traumákat okozva. Az európai modell ebből a szempontból egyszerűbb, itt egy csapat, egy név, nem megy sehova. Csak itt meg ugye emiatt ha a tulajdonos leszegényedik, a csapat évtizedekre sokadosztályossá válhat, margóra szorulhat. Ez meg amerikában nem fordul elő.
peterk2005
Fú ezt nqgyon jól összefoglaltad!😉 Gratula 👏 nagyon hasznos és érthető !
12 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Nagy grat srácok szép volt, gyűlnek a skalpok azért rendesen.

Viszont az mennyire Chargers már, hogy végre összeáll tényleg szinte minden és vélhetőleg 13-3-mal nemhogy 1. seed nem lesz meg, mehettek wild card körre egy olyan évben ahol lehet elég lesz ebben az AFC-ben a 2. helyre egy 11-5ös mérleg is. 😀
Mr.Breaker
Nem lesz setagalopp a seattle-i kirandulas azert a KC-nak. A Hox is a PO-ert hajt, raadasul otthon mindig joval jobbak, mint idegenben.
Borbinho
De ha nyernek a Frisco ellen akkor már tuti PO-sok és seed 5-nél nemigen végeznek előrebb
ThundersNFL
Igen de egyáltalán nem mindegy ,hogy a Pihili vs Dallas ??? Vagy a tundrán 30 cm hó és mínusz 15 fok és Macik 😃 Szóval ütni kell a Kansast! Azért is ,hogy végre mindenki elhiggye ,hogy igen is komolyan kell venni minket a PO ban ! És Kansas ellen a W hatalmas esélyünk van szerintem mert mi futunk a legjobban a ligában és az Kansas meg leggyengébb a futás blokkolásban .
1
22 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Gratula fiúk 😉
Petila mit mondtam ???????????
Na ugye!!!!😊
1
23 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Mondjuk érdekes a zebrák helyzet megítélése ???? Drew Brees elkövetett földön sisakos ütközés egyből kiállítás itt meg Rivers ellen még büntetés sem volt hasonló szituban !akkor most hogy is van ez??🤔🤔érti ezt valaki ??
23 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Futás ellen nagyon gyenge a Kansas ! Nem is értem a Chargers miért nem erőlteti jobban azt 🤔🤔
Rózsa Sándor
Azért mert két rookie van ma, egyébként passz ellen se kiemelkedő ez a D!
Az a redzone INT hiányzik most a tie gamehez..
Petila
Az a két rookie kurva jól futott ma szerintem 😉

Legkedveltebb fórum hozzászólások

19 napja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Most akkor döntsük el Bundi Norbi e a jobb? 😀😀😀
dande
Ezt sztem sértésnek fogja venni, az összehasonlítást. 😀
KeyG
Azért bocsi de én soha nem merészeltem ilyen alpárian kifejezni magam !
Sőt soha se vetemednék erre a stílusra egy nyilvános fórumon!!!
De kérlek folytasd még az összehasonlításomat vele !!! (Biztos igazad van !!!!👍👍👏👏👏👏
És én teljesmértékben elhatárolodom az ilyenfajta megnyilvánulásoktól !!!!
(Ja és sokan baztattok a helyesírásom miatt ,(teljessen jogosan) de azt tudnotok kel hogy sajnos egy Stroke utan újra kellet tanulnom írni !!!! És sajnos nem sikerült valmi jól de rajta vagyok !!)
Ezt csak azért írom le hogy teljesebb legyen az összkép !😉😉😉😉
De kedves Dande nyugodtan most jöhet valami jó kis poén a vérrögree nekem címezve !!!!!!

Szerkesztette: Rózsa Sándor
9
6 napja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Aki Aaron Rodgerst bántja az nem igazi szurkoló ! Vagy egyszerűen amnéziás vagy csak valakit szánt szándékkal bántani akar ! Ez az ember éveken keresztül szívét lelkét kitette a csapatért ,mindig 110%-on harcolt a sikerért !És igen lehet az útóbbi hónapokban ez a 110% csökkent 100% vagy esetleg 90 %!De legyünk öszinték a Malac ex edző kezei alatt (ha ilyen inkompetens fönökünk lenne a meloba és nap mint nap a hülyébnél hülyébb feladatokat bízna ránk mi ,hogy teljesítenénk a munkánkban ???🤔Azért ezt a kérdést mindenki tegye fel magának!)egy percig ne csodálkozzunk ,hogy Aaron is "megcsömörlöt" egy picit !
Na és azt sem szabad elfelejteni,hogy Rodgers ti álltalatok nevezett "lélektelen" játékával is sokkal de sokkal jobb mint a liga legtöbb irányitója!!!Ezt nagyon nem kéne elfeeljteni ! Plusz azt sem,hogy hol lennétek nélküle??????

+1 Ja és tényleg mutassatok még egy irányítót akit kiskocsival visznek az öltözőbe és rákövetkező hetekben mint ha mi sem történt volna (pedig a sérülés nem múlt el )ugyan úgy küzd és hajt ha nem jobban a csapat sikeréért mint előtte !!!!!
7
19 napja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Most akkor döntsük el Bundi Norbi e a jobb? 😀😀😀
dande
Ezt sztem sértésnek fogja venni, az összehasonlítást. 😀
KeyG
Azért bocsi de én soha nem merészeltem ilyen alpárian kifejezni magam !
Sőt soha se vetemednék erre a stílusra egy nyilvános fórumon!!!
De kérlek folytasd még az összehasonlításomat vele !!! (Biztos igazad van !!!!👍👍👏👏👏👏
És én teljesmértékben elhatárolodom az ilyenfajta megnyilvánulásoktól !!!!
(Ja és sokan baztattok a helyesírásom miatt ,(teljessen jogosan) de azt tudnotok kel hogy sajnos egy Stroke utan újra kellet tanulnom írni !!!! És sajnos nem sikerült valmi jól de rajta vagyok !!)
Ezt csak azért írom le hogy teljesebb legyen az összkép !😉😉😉😉
De kevés Dande nyugodtan most jöhet valami jó kis poén a vérrögree nekem címezve !!!!!!
Rózsa Sándor (betyár)
Nincs poén
Csak épülj fel.
Surda
Köszönöm rajta vagyok de rohadt nehéz újra tanulni írni !!Sokszor azt hiszem hogy jó töbszöri átolvasás után is , de aztán a végén kiderül még sem sajnos ! Plusz rengeteg szó kifejezés (pedig tényleg választékossan tudtam magam hajdanán kifejezni) csak úgy eltűnt!
És sokszor a mondatok és gondolatok összekeverednek a fejemben de szerencsére ez csak íráskor jön elő!
De sebaj járhattam volna rosszabbúl is ☝☝☝ (pl.mozgaskordináció)
Szóval ezt tényleg nem panaszként írom !
Különben nem neked címeztem!
3
24 napja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Na gyerekek már csak 7 pont és a D kell a 85000 Ft nyeremenyhezzzzzzzz kérlek bennetek szurkoljatok !!!!!☝☝☝☝☝🤘
3
4 napja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Nálam ez is a hét jelenete !
Mikor 4 Defensive Linemen szerez TD 😃☝
2
24 napja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Na bazdmeggggģ!!!!Gyerünk szurkolni mindenki 😊😊😊
2
1 hónapja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Sajnalom .... fiúk nem volt szerencsetek de jó merkozes volt nagyon gratula Green By 😉😉😉 tényleg nagyon jók voltatok ! Grat Rams
2
1 hónapja
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Bortles meglátjátok most varazsolni fog ide rosdas bokot ☝☝☝☝☝☝☝☝👌👌és Jags Win a vége

Szerkesztette: Rózsa Sándor
2
12 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Nagy grat srácok szép volt, gyűlnek a skalpok azért rendesen.

Viszont az mennyire Chargers már, hogy végre összeáll tényleg szinte minden és vélhetőleg 13-3-mal nemhogy 1. seed nem lesz meg, mehettek wild card körre egy olyan évben ahol lehet elég lesz ebben az AFC-ben a 2. helyre egy 11-5ös mérleg is. 😀
Mr.Breaker
Nem lesz setagalopp a seattle-i kirandulas azert a KC-nak. A Hox is a PO-ert hajt, raadasul otthon mindig joval jobbak, mint idegenben.
Borbinho
De ha nyernek a Frisco ellen akkor már tuti PO-sok és seed 5-nél nemigen végeznek előrebb
ThundersNFL
Igen de egyáltalán nem mindegy ,hogy a Pihili vs Dallas ??? Vagy a tundrán 30 cm hó és mínusz 15 fok és Macik 😃 Szóval ütni kell a Kansast! Azért is ,hogy végre mindenki elhiggye ,hogy igen is komolyan kell venni minket a PO ban ! És Kansas ellen a W hatalmas esélyünk van szerintem mert mi futunk a legjobban a ligában és az Kansas meg leggyengébb a futás blokkolásban .
1
22 órája
Rózsa Sándor Seattle Seahawks 859
Gratula fiúk 😉
Petila mit mondtam ???????????
Na ugye!!!!😊
1