Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 117 — je suis poloska
A franciák is véletlen pucolták ki őket a sátortáboraikkal együtt.Bazzani
pedig ők nyilvánvalóan rasszisták, a fekákat sem engedték be az országba 😛

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 100 — Axel Foley
...Sobri Jóska
a népesség 1,9%-a cigány
a börtönökben 1/3-ad részt vannak jelen.
tehát általánosságba véve 17-szer akkora az esélye hogy egy cigány fog bűnözi, mint egy magyar. (és ez csak az a szám akiket ténylegesen lecsuktak) Ez TÉNY!
Azt állítod hogy ez véletlen? eaglesmcnabb
Nem.
Azt állítom, hogy ennek nem származási, hanem szociális okai vannak.
Sobri Jóska
A XV. század óta? És MINDEN országban ahol megfordulnak? Persze tudjuk, mind rasszisták, és ostoba agyhalottak.
apeszos
A franciák is véletlen pucolták ki őket a sátortáboraikkal együtt.

több mint 13 éve
be is durrantom ezt ide, látom még nem volt.
shawnka
Legfontosabb a tricepsz a boksz meg a konditerem.
Szánalom.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
...Sobri Jóska
a népesség 1,9%-a cigány
tehát általánosságba véve 17-szer akkora az esélye hogy egy cigány fog bűnözi, mint egy magyar. (és ez csak az a szám akiket ténylegesen lecsuktak) Ez TÉNY!
Nem.
Sobri Jóska
A XV. század óta? És MINDEN országban ahol megfordulnak? Persze tudjuk, mind rasszisták, és ostoba agyhalottak.
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 282 — Vikings fan
...Sobri Jóska
a népesség 1,9%-a cigány
Nem.

mi miatt értelmes ember sosem szavazna rájuk
Na nekem meg ettől megy fel az agyvizem.
Ki a fene vagy te, hogy megmond ki az értelmes? Az értelmes aki a hazudozó országrabló többi pártra szavaz?
Vagy mi jogon kritizálod te a Borsodban élő és a cigányoktól rettegő embereket akik azért szavaznak a Jobbikra, hogy valaki végre megoldja ezt a problémát? Mert eddig csak ígéretek voltak aztán meg semmi.
A 83 éves mamám a Jobbikra szavaz, mert rettegnek az utcájukba költöztetett cigányoktól akik a puhafaszú rendőrök asszisztálása közepette egy év alatt végigrabolták az utcát és környékét. Ne haragudj ha őt nem a bankadó vagy a tanárok fizetése esetleg a házi pálinkafőzés kérdése izgatja.
Mit ígér a Jobbik? Keményebb rendőrséget és a cigánykérdés gyors rendezését (is).
Vajon Tiszavasváriban miért szavazták újra a polgármestert?
Netán neked is érdeked, hogy a cigánykérdés maradjon így ahogy van?Bazzani
Nekem irreleváns, nem függ össze a munkámmal, pénzkeresetemmel.

És azért mondom ezt, mert:
1, ismerek sok Jobbikost, és tudom, hogy ez számukra politikabiznisz, ha valaha kormányra kerülnének nem tudnának ilyen intézkedéseket megvalósítani, nem is akarnának
2, rasszista, gyűlöletkeltő, a problémákra nem valós megoldást kínáló, irreálisan populista, demagóg párt a Jobbik, aki a zsigeri érzelmekre apellál, semmi valós politikai megoldást nem tud nyújtani
3, gusztustalannak tartom, hogy pl. a 83 éves mamádat nyíltan becsapják, megvezetik, és a valós problémáit soha nem fogják megoldani, miközben teleharsogják az országot a kivitelezhetetlen megoldásaikkalSobri Jóska
Szerinted ha itt páran nekiugranánk akkor hány olyan ígéretet tudnánk összeszedni amit a Fidesz/MSZP/SZDSZ brigád tett és nem lett belőle semmi sőőőőőőt.
Ők reménykednek egy dologban és ebben a pártban látják az esélyt. És azt sem te sem én nem tudjuk megmondani, hogy ez valóban sikerül e majd nekik.
Nem lesz gáááázááááremeléééés. Mondjam lassabban?Bazzani
Tandíj sem lesz 😀
több mint 13 éve
...Sobri Jóska
a népesség 1,9%-a cigány
Nem.

Ki a fene vagy te, hogy megmond ki az értelmes? Az értelmes aki a hazudozó országrabló többi pártra szavaz?
Vagy mi jogon kritizálod te a Borsodban élő és a cigányoktól rettegő embereket akik azért szavaznak a Jobbikra, hogy valaki végre megoldja ezt a problémát? Mert eddig csak ígéretek voltak aztán meg semmi.
A 83 éves mamám a Jobbikra szavaz, mert rettegnek az utcájukba költöztetett cigányoktól akik a puhafaszú rendőrök asszisztálása közepette egy év alatt végigrabolták az utcát és környékét. Ne haragudj ha őt nem a bankadó vagy a tanárok fizetése esetleg a házi pálinkafőzés kérdése izgatja.
Mit ígér a Jobbik? Keményebb rendőrséget és a cigánykérdés gyors rendezését (is).

1, ismerek sok Jobbikost, és tudom, hogy ez számukra politikabiznisz, ha valaha kormányra kerülnének nem tudnának ilyen intézkedéseket megvalósítani, nem is akarnának
2, rasszista, gyűlöletkeltő, a problémákra nem valós megoldást kínáló, irreálisan populista, demagóg párt a Jobbik, aki a zsigeri érzelmekre apellál, semmi valós politikai megoldást nem tud nyújtani
3, gusztustalannak tartom, hogy pl. a 83 éves mamádat nyíltan becsapják, megvezetik, és a valós problémáit soha nem fogják megoldani, miközben teleharsogják az országot a kivitelezhetetlen megoldásaikkalSobri Jóska
Szerinted ha itt páran nekiugranánk akkor hány olyan ígéretet tudnánk összeszedni amit a Fidesz/MSZP/SZDSZ brigád tett és nem lett belőle semmi sőőőőőőt.
Ők reménykednek egy dologban és ebben a pártban látják az esélyt. És azt sem te sem én nem tudjuk megmondani, hogy ez valóban sikerül e majd nekik.
Nem lesz gáááázááááremeléééés. Mondjam lassabban?

több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 282 — Vikings fan
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a minap elsétáltam itt Tarjánban a Frigyes körút felett és ezt láttam:

Vannak gazdag vajdák, tolvaj cigányok, maffiózók, de ennek az 1000 négyzetméteres háznak a tulajdonosa a mai napig a Parlamentben melegszik. És magyar.

Sokkal jobban ki vagyok rá akadva, mint arra, aki ellop egy tyúkot.JC6
Nem a tyúktolvajjal van legnagyobb baj a cigányok között sem hanem , aki megöl 3 embert csak hogy tyúkot lophasson.
Ui.:A cigánybűnözés az olyan mint a politikus lopás/korrupció mindenki tudja hogy van, de senki nem mer/akar fellépni ellene.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a minap elsétáltam itt Tarjánban a Frigyes körút felett és ezt láttam:

Vannak gazdag vajdák, tolvaj cigányok, maffiózók, de ennek az 1000 négyzetméteres háznak a tulajdonosa a mai napig a Parlamentben melegszik. És magyar.

Sokkal jobban ki vagyok rá akadva, mint arra, aki ellop egy tyúkot.
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 132 — #NoStress
...Sobri Jóska
a népesség 1,9%-a cigány
Nem.

3, gusztustalannak tartom, hogy pl. a 83 éves mamádat nyíltan becsapják, megvezetik, és a valós problémáit soha nem fogják megoldani, miközben teleharsogják az országot a kivitelezhetetlen megoldásaikkal

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Sajnosa burgenlandi, mariahilferstassei magyar lopások léteztek. És én is ezt gondoltam amit Te, hogy a kurvaanyátokat, de azokra a magyarokra gondoltam, akik lejárattak minket. diverdoc
Sosem írtam se én, se JC6, se senki aki ezen a fórumon ezügyben kulturált álláspontot fogalmazott meg, hogy nincsenek cigány bűnözők.
Cigány bűnözők léteznek.
De általánosítani felesleges.
Sobri Jóska
a magyar ne lopj lehet, hogy vérlázító, de ha azon a területen jelen volt a "magyarbűnözés", vagyis az ő kisebbségükre jellemző volt, hogy lopnak, akkor érthető, hogy kirakták.
több mint 13 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 651 — Tyrone Creek
be is durrantom ezt ide, látom még nem volt.

több mint 13 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Sajnosa burgenlandi, mariahilferstassei magyar lopások léteztek. És én is ezt gondoltam amit Te, hogy a kurvaanyátokat, de azokra a magyarokra gondoltam, akik lejárattak minket. diverdoc
Sosem írtam se én, se JC6, se senki aki ezen a fórumon ezügyben kulturált álláspontot fogalmazott meg, hogy nincsenek cigány bűnözők.
Cigány bűnözők léteznek.
Sobri Jóska
Aki a Jobbikra szavaz az nem értelmes.
Ez nem általánosítás??????Bazzani
Na sztem itt hagyjuk abba, mert ugyanezt a kérdést már feltettük 40 oldallal ezelőtt.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
Cigány bűnözők léteznek.
Sobri Jóska
Aki a Jobbikra szavaz az nem értelmes.
Ez nem általánosítás??????

több mint 13 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Azt tanultam meg az "életsuliban", hogy aszerint ítéljek, véleményezzek, viszonyuljak, ami a valóság, nem a feltételezések, vélekedések, előítéletek alapján.
Sobri Jóska
Sóbri ezen mondatod alapján csak egy eldöntendő kérdést teszek fel:
Feltételezés és vélekedés és előítélet szerinted az ma Magyarországon, hogy a cigánynemzetiségű állampolgárok között (arányaikat tekintve) jóval magasabb a bűnözői magatartás, az adófizetési kötelezettség alóli mentesség, a segélyek élvezete és az azokkal való visszaélés?
Ha a válaszod igen, akkor gratulálok az életsulidhoz és kérlek segíts nekünk, hogy gyermekeinket oda tudjuk jutattni és nincs több kérdésem.
Ha a válaszod nem, akorr sincs több kérdésem.diverdoc
A válaszom természetesen igen.
De attól, hogy ez a társadalom feltételezése, vélekedése, előítélete, még nem biztos, hogy igaz.
Te mondtad, írtad, ugyanezen társadalomé az, hogy az urológiai vizsgálatok fájdalmasak.
És igazuk van? Nincs.
Engem meggyőztél, hogy nincs, de attól még a közvélekedés továbbra is ez.
Attól, hogy valamit sokan hisznek, még nem lesz igaz.
A Föld lakosságának fele hisz Jézus isteni mivoltában, feltámadásában, a másik nem.
Több, mint 3 milliárd ember biztosan téved (abba ne menjünk bele melyik, irreleváns).
Megismétlem: attól, hogy valamit sokan hisznek, még nem lesz igaz.Sobri Jóska
Rosszul tettem fel az eldöntendő kérdést, és vagy annyira okos, hogy ki is használtad, ott a pont 😊. Tehát átfogalmazom (mert valóban van előitélet és vélekedés). tehát.
Szerinted nem tény az hogy ma Magyarországon, a cigánynemzetiségű állampolgárok között (arányaikat tekintve) jóval magasabb a bűnözői magatartás, az adófizetési kötelezettség alóli mentesség, a segélyek élvezete és az azokkal való visszaélés?
Ha a válaszod nem, akkor gratulálok az életsulidhoz és kérlek segíts nekünk, hogy gyermekeinket oda tudjuk jutattni és nincs több kérdésem.
Ha a válaszod igen, tény, akkor sincs több kérdésem.

több mint 13 éve
Cigány bűnözők léteznek.

több mint 13 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 117 — je suis poloska
...Sobri Jóska
a népesség 1,9%-a cigány
Azt állítod hogy ez véletlen? Szociális alapra meg nem kell hivatkozni, anyám egyedül nevelt a testvéremmel születésemtől fogva 10 éves koromig, mégsem lopott. Aki akar az elmegy dolgozni, nekem ne mondja senki! Azt aláírom hogy nehéz helyzetben van aki munkát keres, de arról legkevésbé az "agyhalott jobbik" tehet.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Ha nem változik meg az egész akkor előbb-utóbb harc lesz. Valakinek nyílván ez a célja, mert semmit nem tesznek a munkába terelés felé. Ja de, van ez a közmunka program ahol egész nap ülnek a padon,dumálnak a családdal meg köpködik a magot. (cigány-magyar vegyesen)Bazzani
Lesz?
A hírek szerint már van egy jó ideje.

Másrészt rengeteg cigány dolgozik.
Ismerősöm a minap egy kontaktlencse-gyárban járt, és meglepetten tapasztalta, hogy az ott dolgozó betanított munkások több mint fele (ránézésre) roma.
Meg kell értsd, egyszerűen nincs elég munkahely Mo.-n, se alulképzett cigánynak, se alulképzett magyarnak, se senkinek, akinek nincs magasan kvalifikált, jól értékesíthető szaktudása.

több mint 13 éve
Netán neked is érdeked, hogy a cigánykérdés maradjon így ahogy van?

több mint 13 éve
Sajnosa burgenlandi, mariahilferstassei magyar lopások léteztek. És én is ezt gondoltam amit Te, hogy a kurvaanyátokat, de azokra a magyarokra gondoltam, akik lejárattak minket.

több mint 13 éve
Azt tanultam meg az "életsuliban", hogy aszerint ítéljek, véleményezzek, viszonyuljak, ami a valóság, nem a feltételezések, vélekedések, előítéletek alapján.
Sobri Jóska
Feltételezés és vélekedés és előítélet szerinted az ma Magyarországon, hogy a cigánynemzetiségű állampolgárok között (arányaikat tekintve) jóval magasabb a bűnözői magatartás, az adófizetési kötelezettség alóli mentesség, a segélyek élvezete és az azokkal való visszaélés?
Ha a válaszod igen, akkor gratulálok az életsulidhoz és kérlek segíts nekünk, hogy gyermekeinket oda tudjuk jutattni és nincs több kérdésem.
Ha a válaszod nem, akorr sincs több kérdésem.diverdoc
A válaszom természetesen igen.
De attól, hogy ez a társadalom feltételezése, vélekedése, előítélete, még nem biztos, hogy igaz.
Te mondtad, írtad, ugyanezen társadalomé az, hogy az urológiai vizsgálatok fájdalmasak.
És igazuk van? Nincs.
Engem meggyőztél, hogy nincs, de attól még a közvélekedés továbbra is ez.
Attól, hogy valamit sokan hisznek, még nem lesz igaz.
A Föld lakosságának fele hisz Jézus isteni mivoltában, feltámadásában, a másik nem.
Több, mint 3 milliárd ember biztosan téved (abba ne menjünk bele melyik, irreleváns).
Megismétlem: attól, hogy valamit sokan hisznek, még nem lesz igaz.

több mint 13 éve
....
diverdoc
Annak idején, tizeniksz éve, amikor Csurka volt a vezető szélsőjobboldali politikus, sok emberrel beszélgettem róla.
És azt mondtam, hogy nem azzal van a baj, ami kritikát megfogalmaz Csurka, nem azzal, hogy felismer nagyon is létező problémákat, hanem a problémákra adott válaszaival.
A Jobbik ügyesen választ olyan problémagócokat, ahol valós problémákra igyekszik reflektálni, csak a rasszizmus, a gyűlölködés nem megoldás.
Ezért, amíg akár te, akár más nem tudja különválasztani azt, hogy mi a probléma és mi a megoldás, nehéz lesz érdemben erről kommunikálnunk.
És amíg a Jobbik azzal nyer szavazatokat, és alapozza meg a politikai jelenlétét, hogy az emberek sokszor jogos zsigeri félelmeire, dühére, tehetetlenségére apellál, addig szintén nem fognak tudni közeledni az álláspontok a valós megoldást illetően.
Ez egyértelműen az aktuális szélsőjobboldal óriási hibája, aminek nem ők isszák meg a levét.Sobri Jóska
Az alapfelvetés az volt (visszakerestem JC kérdezte), hogy miért szavaz vki a jobbikra. Egy teljesen reális, sokakat nagyon mélyen érintő témát közelít meg, ahogy az sokaknak tetszik. Nem agyhalottak ettől, csak reális félelmeik és tapasztalataik vannak. Magyarázatnak szántam. Nem azonosul a jobbikkal, de pl abban, hogy cigánybűnözés létezik azzal igen. És igazad van a gyülölködés, rasszizmus lehet, hogy nem megoldás. De vég nélküli tolerancia sem az.diverdoc
1. Nincs vég nélküli tolerancia.
Minden cigány (származású) bűnöző megkapja a büntetését. (A börtönök tele vannak velük, nem?)
Viszont aki nem bűnöző, nem érdemli meg, hogy miattuk negatív általánosításoknak legyenek kitéve.
Sosem loptam Ausztriában, ezért amikor láttuk kitéve a "Ne lopj magyar!" táblákat, arra gondoltam: akurvaanyátok!
Ugyanaz a hibás általánosítás.
Felesleges.
2. A Jobbik problémafelvetése valóságos.
Ha nem az lenne, nem lenne miről beszélnünk.
A megoldásaik, a konkrétak és a sugalmazottak egyaránt azok, ami miatt értelmes ember sosem szavazna rájuk.
Mivel a zsigeri dühre, gyűlölködésre, az emberi ostobaságra játszanak - bevallottan. Ez ilyen biznisz.
A múltban Hitler, Sztálin, de még Pol Pot is fogalmazott meg valós problémákat, csak az általuk adott válaszok azok, melyek kultúrember számára elfogadhatatlanok.
Ugyanez a helyzet a Jobbikkal.
3. Cigánybűnözés, amit a kifejezés jelent, miszerint a cigány lét, a cigány származás, a cigány életforma bűnre predesztinál nem létezik.
Sőt, még csak a másodlagos jelentésként felmerülő cigányok által kiemelten gyakori bűnelkövetési módozatok sem léteznek.
Vannak tagadhatatlan tendenciák, de nincs bennük kizárólagosság a cigányokra terhelhetően.
Léteznek bűnöző cigányok, szociális okok miatt szignifikánsan sok, de cigánybűnözés nem.

több mint 13 éve
....
diverdoc
Annak idején, tizeniksz éve, amikor Csurka volt a vezető szélsőjobboldali politikus, sok emberrel beszélgettem róla.
És azt mondtam, hogy nem azzal van a baj, ami kritikát megfogalmaz Csurka, nem azzal, hogy felismer nagyon is létező problémákat, hanem a problémákra adott válaszaival.
A Jobbik ügyesen választ olyan problémagócokat, ahol valós problémákra igyekszik reflektálni, csak a rasszizmus, a gyűlölködés nem megoldás.
Ezért, amíg akár te, akár más nem tudja különválasztani azt, hogy mi a probléma és mi a megoldás, nehéz lesz érdemben erről kommunikálnunk.
És amíg a Jobbik azzal nyer szavazatokat, és alapozza meg a politikai jelenlétét, hogy az emberek sokszor jogos zsigeri félelmeire, dühére, tehetetlenségére apellál, addig szintén nem fognak tudni közeledni az álláspontok a valós megoldást illetően.
Ez egyértelműen az aktuális szélsőjobboldal óriási hibája, aminek nem ők isszák meg a levét.Sobri Jóska
Az alapfelvetés az volt (visszakerestem JC kérdezte), hogy miért szavaz vki a jobbikra. Egy teljesen reális, sokakat nagyon mélyen érintő témát közelít meg, ahogy az sokaknak tetszik. Nem agyhalottak ettől, csak reális félelmeik és tapasztalataik vannak. Magyarázatnak szántam. Nem azonosul a jobbikkal, de pl abban, hogy cigánybűnözés létezik azzal igen. És igazad van a gyülölködés, rasszizmus lehet, hogy nem megoldás. De vég nélküli tolerancia sem az.diverdoc
Nem én mondom hanem a cigányvajda:
 www.youtube.com/watch?v=TmtITd0e-o4
Ha nem változik meg az egész akkor előbb-utóbb harc lesz. Valakinek nyílván ez a célja, mert semmit nem tesznek a munkába terelés felé. Ja de, van ez a közmunka program ahol egész nap ülnek a padon,dumálnak a családdal meg köpködik a magot. (cigány-magyar vegyesen)

több mint 13 éve
Sobri Jóska
Ha a válaszod nem, akorr sincs több kérdésem.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
....
diverdoc
A pozitív diszkriminációról nem is beszélve.
több mint 13 éve
....
diverdoc
Az alapfelvetés az volt (visszakerestem JC kérdezte), hogy miért szavaz vki a jobbikra. Egy teljesen reális, sokakat nagyon mélyen érintő témát közelít meg, ahogy az sokaknak tetszik. Nem agyhalottak ettől, csak reális félelmeik és tapasztalataik vannak. Magyarázatnak szántam. Nem azonosul a jobbikkal, de pl abban, hogy cigánybűnözés létezik azzal igen. És igazad van a gyülölködés, rasszizmus lehet, hogy nem megoldás. De vég nélküli tolerancia sem az.