Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Azért egy amerikai kisvárosban, mely 100 km2-en terül el alap a kocsi, ráadásul ott az üzemanyagár is jelképes az itthonihoz képest.
több mint 13 éve
Nekem jogosítványom sincs, de az amerikai családi modeltől agyfaszt tudok kapni mikor a 16 éves gyerek összefossa magát ha nincs saját kocsija. Persze van neki, akkor is ha ezren laknak a faluban.No nem mintha túl sokszor szembesülnék ezzel a problémával természetes környezetemben, de túl sok tinédzser sorozatot nézek ahol rendre emlékeztetnek rá, hogy mitől fogy olyan nagy mértékben a kőolaj.
több mint 13 éve
Összegezve: Jobban élünk mint 4 éve!Aki nem, az jelentkezhet.
több mint 13 éve
Az átlag magyar a statisztikák szerint 10-12 éves opellal jár. Annak a fentartása tuti nem kerül havonta annyiba. Az üzemanyag meg nem feltétlen fenntartási költség. Ha azt nézed, hogy megyünk hárman felnőttek hosszabb távra, kb. fele annyi az üzemanyag, mintha vonatjegy bkv, busz stb díjat fizetnénk, Nem beszélva arról, hogy gyorsabb is. De akár messzire sem kell menni. Vác-Pest viszonylatban egy vonat/busz bérlet 24000Ft. Ha két ember jár kocsival, már akkor is egy ember bérletének árából megvan egy kisebb fogyasztású autó üzemanyagköltsége. Persze többnyire 1-1 ember jár 1 autóval.
több mint 13 éve
Ja, jó azt nem számoltam bele, hogy egy átlag magyarnak 6 milliós autója van, amit amúgy 5 évente cserél. Ha így nézzük akkor persze nem sok a havi 150k, hiszen akkor a családban az egy főre jutó fizetés is jóval nagyobb ennél, és nem is értem miért tűnik úgy, mintha itt szarul lehetne keresni.Ha azt nézem, hogy egy átlag magyarnak szerintem max 1,5-2 milliós autója van kb. (bár sztem ez is sok) és nem cseréli 5 évente, akkor kijön egy olyan 20-30k-ra havonta, ami még reális is ha sokat használják.
(bár lehetséges, hogy Fehérvár egy szegény város vagy csak én nem látom tömegével a többmillás autókat szaladgálni és ezért tűnik nevetségesnek ez a szám mint átlag)
több mint 13 éve
nekem meg nincs autóm, BKV bérlet jön kafetériából, haza meg elég ritkán megyek, nem sok oda az a ~2000 😛
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
3 milliós árat 5 évre elosztva és az alábbi éves költségek alapján:köszönöm szépen.
600000 ár
168000 tankolás (14.000Ft/hó, azaz havonta egy tank)
7200 súlyadó
7200 kötelező (casco nincs)
4000 takarítás (negyedévente 1*)
10000 szerviz+kisebb cuccok (izzó, olaj, munkadíj)
15000 műszaki (2 évente előkészítéssel, vizsgadíjjal)
2000 szélvédő mosó
15000 alkatrészek (nagyobb cumók éves szintre visszaosztva, nagyobb kár nélkül)
már kijön a 69.000 Ft/hó.
egy 6 milliós autó, rendszeres munkába járással, simán hozhatja a 150.000 Ft/havi átlagköltségetDiamondsHead44
több mint 13 éve
Mondjuk egy gépjárműnek hasznossága is van, akkor már azt is jó lenne számolni mellé.
több mint 13 éve
3 milliós árat 5 évre elosztva és az alábbi éves költségek alapján:600000 ár
168000 tankolás (14.000Ft/hó, azaz havonta egy tank)
7200 súlyadó
7200 kötelező (casco nincs)
4000 takarítás (negyedévente 1*)
10000 szerviz+kisebb cuccok (izzó, olaj, munkadíj)
15000 műszaki (2 évente előkészítéssel, vizsgadíjjal)
2000 szélvédő mosó
15000 alkatrészek (nagyobb cumók éves szintre visszaosztva, nagyobb kár nélkül)
már kijön a 69.000 Ft/hó.
egy 6 milliós autó, rendszeres munkába járással, simán hozhatja a 150.000 Ft/havi átlagköltséget
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 13 éve
Ez szerintem hülyeség. Már persze ha beleszámoljuk a kamionokat, és egyéb munkára használt járműveket, aminél ez a 150-200k még nagyobb pénz, de a cégek fizetik ki, akkor lehet. De hogy magánembereknek nem kerül ennyibe az is biztos. Vagy igen, de akkor hihetetlen sokkal jobban élünk mint 4 éve, ha egy átlag magyar 200k-kat költ csak az autójára átlagban. Ja, és akkor kurvaboldog vagyok, hogy nekünk közel sincs ennyibe, még ha régi szar is van 😀
több mint 13 éve
+ számos alkalommal részletfizetés is ugyebár...
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Pont múltkor hallottam, hogy nálunk az egyetemen az egyik tanszék kiszámolta, hogy egy autó mindenestül (megvétellel, fenntartással, eladással) havi átlag 150-200k forintba kerül. ez azért nagyon keménySzobi22tanusítom. nekem mondjuk munkaeszköz is, de novemberben 100k-t tankoltam, csak. +aksi csere, meg kisebb dolgok...
több mint 13 éve
Ok, küldöm a számlaszámot, de ha nem csengetsz elsejéig akkor csalódni fogok benned.Szegedi bajtársaim, megint lehet jelentkezni hozzám, nagyon jófej vagyok!HöriSzolidaritásból távjelentkezek távtársnakAmadeus91
több mint 13 éve
Mindenki sír-rí, hogy nincs az embereknek pénze. 400Ft feletti üzemanyagárnál is kocsival jár mindenki, haladni sem lehet a városban.Pont múltkor hallottam, hogy nálunk az egyetemen az egyik tanszék kiszámolta, hogy egy autó mindenestül (megvétellel, fenntartással, eladással) havi átlag 150-200k forintba kerül. ez azért nagyon kemény
Nem mellesleg minden drága faszságot megvesznek ajándék gyanánt, hogy helyettesítsék vele a szeretetet amit év közben felejtenek el egymásnak adni.Bazzani
több mint 13 éve
Szép vállalás. Jár a like.Voltál már Asbee?Sobri JóskaŐ jöttAsbee
több mint 13 éve
Voltál már Asbee?Sobri JóskaŐ jött
több mint 13 éve
korábban kell kicsivel indulni😛
100+ km-re nem mehetek cangával.....csi77
csak lusta vagy
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
Azért hogy Sopron mellett is szóljon valami:
Voltál már Asbee?
több mint 13 éve
Mindenki sír-rí, hogy nincs az embereknek pénze. 400Ft feletti üzemanyagárnál is kocsival jár mindenki, haladni sem lehet a városban.Hát a 400+-os benga már önmagában úri huncutság, de muszáj.... 😕
Nem mellesleg minden drága faszságot megvesznek ajándék gyanánt, hogy helyettesítsék vele a szeretetet amit év közben felejtenek el egymásnak adni.Bazzani
100+ km-re nem mehetek cangával.....
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Déja Vu onHa jól tudom Magyarországon a fajlagos gépjárműellátottság olyan 330-350 szgk/1000 fő körüli értéknél van. De majd valamikor utánanézek hátha találok valami friss és pontos adatot, mert elmúlt 1-2 év érdekes lehet. Mondjuk egy fejlett nyugati országban olyan 600 körül van ez az érték, USA-ban meg 7-800, igaz ott a városszerkezet is más. Ennyi autóval Európában nem működne a közlekedés.az kéne még csak, hogy forgalom is legyen, amúgy is elviselhetetlen hely SopronAmadeus91
Mondjuk itt is láttam még olyan példát, hogy valakik másfél szobás lakásban nyomorognak, de ház előtt meg ott áll 10 milliós kocsi. Én meg itt Sopronban nagyon nem panaszkodhatom, hiszem tömegközlekedésen is nemrég fejlesztettek egy csomót, 15-ös vasútvonal most lett felújítva, 8-as is kétvágányúsítva lesz. Bicikliőrültek nagyon nyomulnak, csinálnék mindenféle rendezvényt, épült is néhány új kerékpárút. Csak hát nem mindenhol ez van...Asbee
És mindenki otthon ül, unalmas egy kisváros...
Déja Vu off
több mint 13 éve
Milyen forgalomról beszélsz? 😀Ha jól tudom Magyarországon a fajlagos gépjárműellátottság olyan 330-350 szgk/1000 fő körüli értéknél van. De majd valamikor utánanézek hátha találok valami friss és pontos adatot, mert elmúlt 1-2 év érdekes lehet. Mondjuk egy fejlett nyugati országban olyan 600 körül van ez az érték, USA-ban meg 7-800, igaz ott a városszerkezet is más. Ennyi autóval Európában nem működne a közlekedés.az kéne még csak, hogy forgalom is legyen, amúgy is elviselhetetlen hely SopronAmadeus91
Mondjuk itt is láttam még olyan példát, hogy valakik másfél szobás lakásban nyomorognak, de ház előtt meg ott áll 10 milliós kocsi. Én meg itt Sopronban nagyon nem panaszkodhatom, hiszem tömegközlekedésen is nemrég fejlesztettek egy csomót, 15-ös vasútvonal most lett felújítva, 8-as is kétvágányúsítva lesz. Bicikliőrültek nagyon nyomulnak, csinálnék mindenféle rendezvényt, épült is néhány új kerékpárút. Csak hát nem mindenhol ez van...Asbee
több mint 13 éve
Ha jól tudom Magyarországon a fajlagos gépjárműellátottság olyan 330-350 szgk/1000 fő körüli értéknél van. De majd valamikor utánanézek hátha találok valami friss és pontos adatot, mert elmúlt 1-2 év érdekes lehet. Mondjuk egy fejlett nyugati országban olyan 600 körül van ez az érték, USA-ban meg 7-800, igaz ott a városszerkezet is más. Ennyi autóval Európában nem működne a közlekedés.az kéne még csak, hogy forgalom is legyen, amúgy is elviselhetetlen hely Sopron
több mint 13 éve
Nálunk szinte minden fontos út mellett van bicikliút.Mondjuk ilyenkor azért már nem várható el, de tavasztól ősz végéig simán. És gyorsan is lehet haladni vele pl városban is. Egyszer figyeltem egyik megállónál hagytuk le egyik biciklist busszal, 3 vagy 4 megállót ment még busz, leszállás után pedig előttem húzott el biciklis...
Lázár sok szart csinált, de ez azért pozitívum.
Igaz az állapotuk kezd lassan romlani.
Csak sok a lusta ember, inkább beteszi a kövér seggét a kocsiba minthogy tekerjen egy kicsit.Bazzani
több mint 13 éve
Nálunk szinte minden fontos út mellett van bicikliút.Lázár sok szart csinált, de ez azért pozitívum.
Igaz az állapotuk kezd lassan romlani.
Csak sok a lusta ember, inkább beteszi a kövér seggét a kocsiba minthogy tekerjen egy kicsit.
több mint 13 éve
Ha jól tudom Magyarországon a fajlagos gépjárműellátottság olyan 330-350 szgk/1000 fő körüli értéknél van. De majd valamikor utánanézek hátha találok valami friss és pontos adatot, mert elmúlt 1-2 év érdekes lehet. Mondjuk egy fejlett nyugati országban olyan 600 körül van ez az érték, USA-ban meg 7-800, igaz ott a városszerkezet is más. Ennyi autóval Európában nem működne a közlekedés.Mondjuk itt is láttam még olyan példát, hogy valakik másfél szobás lakásban nyomorognak, de ház előtt meg ott áll 10 milliós kocsi. Én meg itt Sopronban nagyon nem panaszkodhatom, hiszem tömegközlekedésen is nemrég fejlesztettek egy csomót, 15-ös vasútvonal most lett felújítva, 8-as is kétvágányúsítva lesz. Bicikliőrültek nagyon nyomulnak, csinálnék mindenféle rendezvényt, épült is néhány új kerékpárút. Csak hát nem mindenhol ez van...