Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Kollégám lányának altatásban húzták a négy bölcsességfogát.Nem hinném, hogy nagyon drága volt.
A szegedi fogklinikán csinálták, szerintem ingyen.
több mint 13 éve
Ha már luxusra mentek szájsebészeti műtéteknél előfordul h kokainnal érzéstelenítenek 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Vannak magánrendelők ahol kimondottan erre altatásos cuccokra specializálódtak, de nyilván megvan az ára is, ez már luxuscikknek minősül 😀
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Én úgy tudom, az ilyesmit jobb helyeken megcsinálják altatásban is. Bár gondolom anyagilag az biztos húzós, de elkerülhető vele a szenvedés. Lekopogom nekem hál Istennek eddig ilyen problémám nem volt, remélem nem is lesz.DubÚgy tudom szájsebészeti dolgokat nem szeretnek altatásban csinálni, ne mtudom már pontosan miért.
több mint 13 éve
Én úgy tudom, az ilyesmit jobb helyeken megcsinálják altatásban is. Bár gondolom anyagilag az biztos húzós, de elkerülhető vele a szenvedés. Lekopogom nekem hál Istennek eddig ilyen problémám nem volt, remélem nem is lesz.
több mint 13 éve
Fogorvos témához->Köszi, ebből kiindulva felkészülök a legrosszabbra és akkor nem lehet már gondom 😊
Eddig csak fogorvoshoz volt "szerencsém".
Pl. a tömés még sztk-ban is olyan, hogy legutóbb elaludtam a beavatkozás közben.
A BF fok húzása már más tészta. Sok függ az orvostól és pácienstől is ( pl. milyenek a fogai, nagyok stb.. )
Kisebb voltam mikor a bal alsó BF begyulladt. SZTK-ban mondták, hogy kb 5 perc alatt kiszedik. Nagy bátran bementem, szétverték a számat, úgy, hogy semmi segítséget nem nyújtottak. pl nem tartottak ellen mikor kalapácsolták a "fejem" szóltam fáj, erre abbahygták és kiküldtek nem lehet velem együtt dolgozni. Másnap magándokihoz mentem, aki szép aprólékos munkával 2 óra alatt kiszedte a fogamat ami akkora volt, hogy még ő sem hitte el. csak annyit mondott: " ezt még az ellenségének sem kívánja ) Hogy meddig fájt utána nem tudom..
A legutóbbi bf húzás fél éve volt. Magándokira nem akartam költeni mert pénzügyileg jobbnak láttam. Elmentem az országos központban ami pesten a baross utcánál van. A jobb alsó bf, olyan ferdén állt, hogy el sem hittem. Húzni kell,de időpontot csak 4-5 hétre "múlvára" tudtak adni. Mondom kösz nem átmentem a közeli semmelweis( mivel ott van ismerős, az arcomat ott ellenőrizték ) egyetemre ahol az orsvos beírt másnapra. ( ott kiderült, hogy a két felső is olyan ferde ami már nagyon nem jó.
Az orvos elkezdi a műtétet vagy négyen körülöttem, szépen fájdalom mentesen dolgozik, de kb 1 óra után mikor már happy endnek kéne lennie a nő arcán látom a szenvedést, a fogam nem mozdul. A fúrófejek sem bírnak a számmal. Lehívják a fődokit aki megkérdezni mi történt eddig...nem hitt a fülének. Neki állt, fúrni, ütni (ez már fájt is), rángatni. 2 és fél óra után remegve jöttem ki. a fogam kijött, ideg sérült mert elkerülhetetlen volt. Nem vagyok egy nyivákolós, mert anno leszakadt új csonttal és védtem, de ez betett lelkileg és testileg is. A fogam gyökere olyan volt, mint egy őz agancs...Már előre félek a következő kettőtől.
A fogam helye vagy 1 hónapig fájt. fájdalomcsillapító, jegelés, megfelelő fogkrém...Az állkapcsom nem záródott rendesen vagy 2 napig.
Összefoglalva egyén függő ahogy írtam. Az én fogaim kemények és a gyökereik elég kuszák. Sok sztorit hallottam, hogy másnak 2 perc alatt kiszedték. Adjanak hálát az ének, hogy a foguk ebből a szempontból jók.
Minden jót,
ZoliZoliMP
Én is voltam a baross utcánál ott vésték ki a tej fogomat amit állítólag muszáj kivenni mert már felszívódtak a gyökerei és nem lehet tömni (akkor a kurvaanyátokért vésitek fél órán keresztül úgy hogy gyenge agyrázkódsással megyek ki... pusztulna hen az ilyen...)
Mindenképpen magánsebészhez megyek nekem megéri azt a 10-20 vagy kcisit több pénzt, hogy ne csak szétbarmolják a számat hogy aztán fél évig nyögöm...
több mint 13 éve
YoungZeeZee
9 509
Fogorvos témához->Eddig csak fogorvoshoz volt "szerencsém".
Pl. a tömés még sztk-ban is olyan, hogy legutóbb elaludtam a beavatkozás közben.
A BF fok húzása már más tészta. Sok függ az orvostól és pácienstől is ( pl. milyenek a fogai, nagyok stb.. )
Kisebb voltam mikor a bal alsó BF begyulladt. SZTK-ban mondták, hogy kb 5 perc alatt kiszedik. Nagy bátran bementem, szétverték a számat, úgy, hogy semmi segítséget nem nyújtottak. pl nem tartottak ellen mikor kalapácsolták a "fejem" szóltam fáj, erre abbahygták és kiküldtek nem lehet velem együtt dolgozni. Másnap magándokihoz mentem, aki szép aprólékos munkával 2 óra alatt kiszedte a fogamat ami akkora volt, hogy még ő sem hitte el. csak annyit mondott: " ezt még az ellenségének sem kívánja ) Hogy meddig fájt utána nem tudom..
A legutóbbi bf húzás fél éve volt. Magándokira nem akartam költeni mert pénzügyileg jobbnak láttam. Elmentem az országos központban ami pesten a baross utcánál van. A jobb alsó bf, olyan ferdén állt, hogy el sem hittem. Húzni kell,de időpontot csak 4-5 hétre "múlvára" tudtak adni. Mondom kösz nem átmentem a közeli semmelweis( mivel ott van ismerős, az arcomat ott ellenőrizték ) egyetemre ahol az orsvos beírt másnapra. ( ott kiderült, hogy a két felső is olyan ferde ami már nagyon nem jó.
Az orvos elkezdi a műtétet vagy négyen körülöttem, szépen fájdalom mentesen dolgozik, de kb 1 óra után mikor már happy endnek kéne lennie a nő arcán látom a szenvedést, a fogam nem mozdul. A fúrófejek sem bírnak a számmal. Lehívják a fődokit aki megkérdezni mi történt eddig...nem hitt a fülének. Neki állt, fúrni, ütni (ez már fájt is), rángatni. 2 és fél óra után remegve jöttem ki. a fogam kijött, ideg sérült mert elkerülhetetlen volt. Nem vagyok egy nyivákolós, mert anno leszakadt új csonttal és védtem, de ez betett lelkileg és testileg is. A fogam gyökere olyan volt, mint egy őz agancs...Már előre félek a következő kettőtől.
A fogam helye vagy 1 hónapig fájt. fájdalomcsillapító, jegelés, megfelelő fogkrém...Az állkapcsom nem záródott rendesen vagy 2 napig.
Összefoglalva egyén függő ahogy írtam. Az én fogaim kemények és a gyökereik elég kuszák. Sok sztorit hallottam, hogy másnak 2 perc alatt kiszedték. Adjanak hálát az ének, hogy a foguk ebből a szempontból jók.
Minden jót,
Zoli
több mint 13 éve
Valami lehet a levegőben, mert velem is ez van (Packers-drukker átok?).Szerintem, ehez nem kell semmit hozzágűznöm.laccoo74mikor én láttam, magam is úgy röhögtem, hogy majdnem leestem a dinoszauruszomról
Kezd elég tarthatatlan lenni, hogy nem tudok aludni éjszakánként. Az utóbbi 4 estéből egy volt, amikor nem forgolódtam órákig, viszont akkor kocsmázni voltam. Lehet, hogy az egész napos semmittevés miatt, de nem jó az, hogy lefekszem éjfélkor, és 5 körülig fenn vagyok. (mondjuk így megnéztem a VT-Rutgerst legalább)Szobi22
DS!
http://jenkikhaza.blogspot.hu/
If you don't know where you are going, you might wind up someplace else./Yogi Berra/
több mint 13 éve
Szerintem, ehez nem kell semmit hozzágűznöm.laccoo74mikor én láttam, magam is úgy röhögtem, hogy majdnem leestem a dinoszauruszomról
Kezd elég tarthatatlan lenni, hogy nem tudok aludni éjszakánként. Az utóbbi 4 estéből egy volt, amikor nem forgolódtam órákig, viszont akkor kocsmázni voltam. Lehet, hogy az egész napos semmittevés miatt, de nem jó az, hogy lefekszem éjfélkor, és 5 körülig fenn vagyok. (mondjuk így megnéztem a VT-Rutgerst legalább)
több mint 13 éve
Eddig nem csináltam semmit amióta itthon vagyok (22.e), nyilván ilyenkor kezdek neki tanulni 😀 Hajnali 5, alvás nélkül, lovin' it 😀
több mint 13 éve
Azt meg lehet, hogy csak rejtett agorafóbiàm mondatja velem, de szerintem brutális, hogy még december 27-én, csütörtök este is tömve vannak a plázák, az utakon meg annyi autó, ami Európában összesen nincs...jjncaaIgen, ez már szóbakerült itt topic-ban. Hazánkban 1000 lakosra jut 300-3500 szgk. Németországban ez kb 600-700, amcsiknál 800-850...De ott a városszerkezet is más azért lehetséges ennyi.
több mint 13 éve
Én azokat irigylem, akiknek mondjuk Key Biscayne-en kell leélniük hitvány életüket 😊 általában nem vagyok oda az ilyen dolgokért, de nem elég, hogy a nagyváros igen közel van, maga a hely is gyönyörű, olyan kék az ég és olyan zöld a fű, mint a festményekenMiami ettől függetlenül nem nyerte el szimpátiám, mivel itt a szokásos alja fekete réteg még kubaiakkal is vegyül (a rengeteg zsidóról nem is beszélve, ezt csak a topic címe miatt említem meg 😊), vannak rettentően undorító részei a városnak, a sok csövesről nem is beszélve (nekik a fagyhaláltól legalább nem kell tartaniuk). Louisville szerintem sokkal élhetőbb, az itt eltöltött egy hónap bármilyen szép is, nekem egy életre elég Floridából
Azt meg lehet, hogy csak rejtett agorafóbiàm mondatja velem, de szerintem brutális, hogy még december 27-én, csütörtök este is tömve vannak a plázák, az utakon meg annyi autó, ami Európában összesen nincs...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
még ezért is irigyellek 😛
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Tegnap szerintem minden idők egyik legbizarrabb buszozása történt velem... Miami belvárosából majd 6 óra alatt sikerült hazajutnom: először rossz buszra ültem fel (a jelzés menet közben váltott át), de nem volt gond, tudtam hogy hol kell átszállnom. Na ezután jöttek a bajok... Először a szokásos esti dugókra fogtam csak, hogy egy teljes filmet végignéztem, mire a híd egyik végéről átértünk a másikra, majd 20 perccel később a buszvezető benyögte, halálos baleset történt, vissza kell fordulnia vagy lehet persze gyalogolni. Itt hatalmas távolságok vannak, de utóbbi választottam, a 170. utcától el is jutottam futva-gyalogolva a 85.-ig. Közben elment mellettem egy busz, de a századik utca környékén beértem, mert ott meg nagyon komoly tűzeset volt... A 85.-nél felszálltam, az utazás közben a sofőr most azzal jött, hogy ő ezen az útvonalon még sose ment, segítsenek neki az utasok. Sokáig csak egyenesen kellett haladni, itt még nem tévedt el, a 20. utca környékén viszont igen, ekkor leugrott a buszról, majd elment valahova... Vártunk 20 percet, majd mikor még mindig nem tért vissza, inkább hazagyalogoltam az Ocean Drive-on, laza 1 óra alatt 😊
Itt télen, este se megy 20 fok alá a hőmérséklet, ezért tudtam mosolygós szmájlival zárni soraimat 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Igaz a mélyebben fekvő fognál annyi gond volt, hogy rajta feküdt egy idegen, és mondta is a sebész, hogy azzal lehet gond lesz. fetomyPedig rengetegszer elmondtam: ne engedj be senkit a szádba heverészni!
Pláne ne egy idegent!
több mint 13 éve
Hát nekem szar volt a fogkőleszedés. Nyílván függ a zománc állapotától. Legyen úgy és Toca meg se érezze.BazzaniEljárásfüggő... Van ahol a régi, mechanikus, "lekaparós" technikát alkalmazzák, az lehet kellemetlen, fájhat is. Az ultrahangos fögkőeltávolítást kb. ahhoz tudnám hasonlítani mintha szájzuhannyal spriccelnék a fogaidat, teljesen fájdalommentes.
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
süti: Nekem azért kellett kiszedni, mert napokig konstansan 125 darab algopyrinen éltem annyira fájt az összes fogam. Jött a röntgen hát a két alsó BF nyomja a többi fogat. Nekem kilátszott az ínyből, az egyik jobban a másik csak épphogy. Ezért döntöttek úgy, hogy sebészetileg kiműtik.Az érzéstelenítő injekció fájt egyedül. Nem jobban mint máskor az érzéstelenítés, viszont az nem szimpla dózis, mint egy általános fogászati eljárásnál. Ébren voltam, de igazából kissé bekómálva. Az kicsit ijesztő volt, hogy a sebész úgy dolgozik a pofámban, mint valami kőműves egy építkezésen, csodálkoztam hogy a fejem egyben maradt 😀 Viszont érezni gyakorlatilag az injekció után az ég világon semmit nem éreztem, abszolúte nincs félnivalód.
Azt mondták, hogy be fog dagadni alma nagyságúra a pofám és pár napig biztos eléggé fog még fájni (első után valószínű, második után 100%), azonban nekem egyik műtét után sem dagadt be és már másnap sem fájt,csak fura volt kicsit.
Igaz a mélyebben fekvő fognál annyi gond volt, hogy rajta feküdt egy idegen, és mondta is a sebész, hogy azzal lehet gond lesz. Annyi lett, hogy az ott valószínű megsérült, és most az arcom bal felén ott a fog környékén van egy kis pont ahol nem igazán érzek semmit, de igazából ez semmi gondot nem jelent. 😊
Ha szarul nő a bölcsességfog de még nem okoz problémát, akkor erősen ajánlom a kiműtését, mielőtt még megtapasztalná az ember, hogy milyen amikor elkezdi nyomni a fogsort 😊
több mint 13 éve
Na ezért fogok fakarddal sepukut elkövetni.
...
diverdoc
több mint 13 éve
Megnéztem a szilveszter, plusz újév kombó műsorválasztékot, és rá kellett jönnöm, hogy karácsonykor Reszkessetek betörők, 31, és 1 között Bud Spencer, és spanja fog uralkodni.Kedves illetékes elvtársak, urak ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!Ezek a filmek már elmúltak 30 évesek.Azóta leállt a filmgyártás?
több mint 13 éve
És el kell mondanom, hogy végigolvasva az indokolatlanul személyes hangnemet és a túlzott vehemenciával megfogalmazott igazságokat, nem is kaptam kedvet ahhoz hogy megengedjem, hogy meglesd mi lapul az ánuszgyűrűm mögött.Sobri JóskaNa ezért fogok fakarddal sepukut elkövetni.
Azt nem értem, hogy Te mindig belekötsz minden szóba, csűröd csavarod élvezettel. Én most itt egy ordenáré baromságra (ami sajnos tendencia), aminek nagyon hátrányos következményei (élet-halál)lehetnek világítottam rá. Bár Te nem tudod, de ezen a fórumon is végzem az egésszégnevelést (számtalan forumozó srácnak adtam már tanácsot, néztem át leleteiket és segítettem. És ezért nem mehettem el szó nélkül ez mellett.
Azt írod nem írtál semmi olyat aminek ellentmondtam, vagy kijavítottam:
semmi félnivaló nincs már a fogorvostól.Az urológus persze más lapra tartozikSobri JóskaNem nem kell félni és ez volt az egész mondanivalóm lényege. Kell vs nem kell (ellentmondok)
itt még nem sokaknak aktuálisSobri JóskaMint leírtam sajnos aktuális, a sok tumoros srác miatt, akiket látok nagyon is az. Nem aktuális vs aktuális (ellentmondok)
Mondjuk a legszebb, hogy Te második hozzászólásodban már
Nem félek én az urológustólSobri Jóskaírod. Elötte még ez más lapra tartozott.
Nem volt kellemes az urológiai vizsgálat, míg a szájsebészeti beavatkozások nem fájtak. Gyönyörű ferdítés, politikusi magasságok!

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
Nem félek én az urológustól, csak ott még sosem érzéstelenítettek ugye, és nekem valahogy nem okozott őszinte élvezetet amikor ott matatott akármelyik kollegád is.Vagyis lehet meglep, de nekem az összes fogászati beavatkozásom, szájsebészeti műtétem fájdalommentes volt, míg a néhány urológiai vizsgálatom meg kellemetlen.
Kész szerencse, hogy mindegyik csak rutinvizsgálat volt, kissé aggodalmas természetem (és nem óvatlan gumiszakadás, vagy egyéb szerencsétlenség) miatt.
És igazából nem értem a felháborodásod, semmi olyat nem írtam le, aminek elentmondtál, vagy amit ki kellett javítanod.
Az általad kiemelt mondat legrosszabb esetben is egy félreérthető poentírozás, ellenpontozás volt azt illusztrálandó, hogy bizony nincs félnivaló a fogorvostól.
És el kell mondanom, hogy végigolvasva az indokolatlanul személyes hangnemet és a túlzott vehemenciával megfogalmazott igazságokat, nem is kaptam kedvet ahhoz hogy megengedjem, hogy meglesd mi lapul az ánuszgyűrűm mögött.
több mint 13 éve
Összefoglalok minden fogászati beavatkozást, 21. század, második évtized eleje:Kiváncsi vagyok mire gondolsz, és mire alapozod? Puffogtatod a hülye sztereotipiákat. Azért úgy érdekelne mi a meglátásod a gyulladt környezetben történő infiltrációs érzéstelenítés hatásosságáról? Lehet, hogy Neked jó élményeid vannak a szájsebészeti csontot érintő beavatkozásokról, de megsúgom, nem ez az általános. Mindenesetre aki az átlag urológiai vizsgálatot kellemetlenebb gondolja mint egy szájsebészeti beavatkozást annak fingja nincs a dologról, egyszerűen baromság. (én már 3 bölcsességfogam vesztettem el szájsebész által, egy alkalommal kellett az arcüreget stoppolni utána. És igenis fáj (persze kezelhető). De ha az ember nem csináltatja meg még nagyobb baj lehet (még nagyobb fájdalom), ezt inteligencia kérdése, hogy felfogja-e az illető.)
Mivel teljesen frankó helyi érzéstelenítők vannak, minden húzás, műtét, fúrás, faragás, tömés, stb. teljesen fájdalommentes.
Nem lehet semmit se érezni belőlük.
Max. ha strapás az egész (nekem volt egy olyan, hogy szinte az ölembe állt a csóka, a tarkómba kapaszkodva, és fröcsögött a maszkjára a vér, ahogy izomból fűrészelt, meg ácsolt a fejemben), akkor az érződik hogy mozgatják a fejet, de a szájban az égvilágon semmi.
Miután kiment az érzéstelenítő hatása pedig van egy tompa fájdalom (mintha kapott volna az ember egy figyelmeztető balost max) pár napig, de teljesen kezelhető.
Vagyis az égvilágon semmi félnivaló nincs már a fogorvostól.
Az urológus persze más lapra tartozik, de az itt még nem sokaknak aktuális, úgyhogy van idő ráhangolódni...
Sobri Jóska
Sok embert látok meghalni ezért a baromságért, mert nem jönnek el hozzánk, mert az urológustól félni kell. Bravo a hozzáállásodhoz.
Tényszerűen egy-két dolgot azért leírnék:
1.: Feltételezem a Fábry által jól kiszenezett és unos-untalan poentirozott fenéken keresztüli (rectalis digitális) vizsgálatra gondoltál mint félelmetes dologra. Na ehhez annyit, hogy a sebészeti és belgyógyászati ÖSSZES alapstátuszhoz hozzá tartozik ez a vizsgálat mindkét nemben. Urológián csak a férfiaknál 45 év felett (bizonyos tüneteknél elöbb is).
2. Nagy tévedés, hogy az itt forumozok többségénél nem aktuális az urológus. Az urológia nem csak a prostatával foglakozik (de nagyon gyakori fiatal korban ennek a gyulladása (mivel olvasom a sexualis szokásaidat, amiket megosztasz velünk, egyszer lukad csak ki a gumi és könnyen megismerheted), hanem a teljes ffi reproduktív rendszer bajaival és a férfiakban nőkben a teljes húgyúti rendszer bajaival. A leggyakoribb fiatal felnőttkori daganat (16-24 év a csúcs)urológiai rák.
Gondolkodj mielőtt valamit leírsz![color][/color]

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
Összefoglalok minden fogászati beavatkozást, 21. század, második évtized eleje:Mivel teljesen frankó helyi érzéstelenítők vannak, minden húzás, műtét, fúrás, faragás, tömés, stb. teljesen fájdalommentes.
Nem lehet semmit se érezni belőlük.
Max. ha strapás az egész (nekem volt egy olyan, hogy szinte az ölembe állt a csóka, a tarkómba kapaszkodva, és fröcsögött a maszkjára a vér, ahogy izomból fűrészelt, meg ácsolt a fejemben), akkor az érződik hogy mozgatják a fejet, de a szájban az égvilágon semmi.
Miután kiment az érzéstelenítő hatása pedig van egy tompa fájdalom (mintha kapott volna az ember egy figyelmeztető balost max) pár napig, de teljesen kezelhető.
Vagyis az égvilágon semmi félnivaló nincs már a fogorvostól.
Az urológus persze más lapra tartozik, de az itt még nem sokaknak aktuális, úgyhogy van idő ráhangolódni...