Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Gondolom ahány József nap van a naptárbanNem megyek haza emiatt a szar miatt 😕 rohadjon meg ez a szaros vírushaverék józsef napra akartak hazajönni Londonból (apja-bátyja józsef) és általában évente max 3x jönnek haza
Pedig jó eséllyel nem vagyok hordozó de nagyon sokan dolgozunk egy helyen és viszonylag messziről is járnak ide dolgozni. Ha pl hétvégén csináltatok is egy tesztet csütörtökig még akár el is kaphatom így hogy elindult itt Hollandiában a helyzet.
davemayer
nah idén lehet hogy ez a szám 0 lesz
Negritis
több mint 5 éve
Fizetnek azért a munkáért jobb helyeken.Ti maszkban dolgoztok? Kötelező vagy önként vállalt?Én kolléganőmnek mondtam - persze poénból - hogy ugyan tegye már a szája elé a kezét ha ásít, ő meg csak pislogott maszkkal az arcán hogy nekem mi bajom. 😂A legjobb amit tegnap láttam vonaton. Nő száján maszk, orrán már nem volt. Lehúzza a nyakára, köhög kettőt anélkül hogy a kezét a szája elé tenné, majd maszkot visszahúzza a szája elé, és néz körbe hogy ki látta.én magamon röhögtem valamelyik nap, amikor a szám elé raktam a kezem ásítás közben 😀 úgy h maszkban voltam
Ezt így miért?! 😂😂😂
Mikey
Borbinho
Mikey
csi77
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/08/05/csehorszag_koszovo_koronavirus/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
ugyanez teljesen lemondtam minden utat, eleinte értetlenkedtek, most azért már megértették h miattuk teszem nem miattamNálam is jó eséllyel 0 lesz de ezt még nem mertem bemondani anyám miatt. Pedig pont miattuk nem megyek, nem magam miatt mégis kivan kicsit (ez az anyák sorsa...).Nem megyek haza emiatt a szar miatt 😕 rohadjon meg ez a szaros vírushaverék józsef napra akartak hazajönni Londonból (apja-bátyja józsef) és általában évente max 3x jönnek haza
Pedig jó eséllyel nem vagyok hordozó de nagyon sokan dolgozunk egy helyen és viszonylag messziről is járnak ide dolgozni. Ha pl hétvégén csináltatok is egy tesztet csütörtökig még akár el is kaphatom így hogy elindult itt Hollandiában a helyzet.
davemayer
Negritis
davemayer
több mint 5 éve
nekem mamámmal volt ugyanez országon belülNálam is jó eséllyel 0 lesz de ezt még nem mertem bemondani anyám miatt. Pedig pont miattuk nem megyek, nem magam miatt mégis kivan kicsit (ez az anyák sorsa...).Nem megyek haza emiatt a szar miatt 😕 rohadjon meg ez a szaros vírushaverék józsef napra akartak hazajönni Londonból (apja-bátyja józsef) és általában évente max 3x jönnek haza
davemayer
Negritis
davemayer
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Nálam is jó eséllyel 0 lesz de ezt még nem mertem bemondani anyám miatt. Pedig pont miattuk nem megyek, nem magam miatt mégis kivan kicsit (ez az anyák sorsa...).Nem megyek haza emiatt a szar miatt 😕 rohadjon meg ez a szaros vírushaverék józsef napra akartak hazajönni Londonból (apja-bátyja józsef) és általában évente max 3x jönnek haza
davemayer
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Nem megyek haza emiatt a szar miatt 😕 rohadjon meg ez a szaros vírushaverék józsef napra akartak hazajönni Londonból (apja-bátyja józsef) és általában évente max 3x jönnek haza
davemayer
több mint 5 éve
Nem megyek haza emiatt a szar miatt 😕 rohadjon meg ez a szaros vírus Pedig jó eséllyel nem vagyok hordozó de nagyon sokan dolgozunk egy helyen és viszonylag messziről is járnak ide dolgozni. Ha pl hétvégén csináltatok is egy tesztet csütörtökig még akár el is kaphatom így hogy elindult itt Hollandiában a helyzet.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Így van, Vas megyében is ennek kapcsán ugrott meg 19-ről 24-re, majd 27-re a szám. A zenész egy sárvári srác volt, ő előtte Ausztriában haknizott egy bárban, de meghívták a soproni lagzira. Vagy ő volt a szuperfertőző, vagy nem, de több osztrák cégnél dolgozó ingázó is jelen volt.Ez a tipikus menetrend. A kutatások szerint a fertőzések 80%-át a szuperfertőzők generálják, akik egy-egy ilyen buliban megfertőzik a teljes garnitúra harmadát / negyedét / ötödét, aztán hazamennek a legények, és továbbadják koponyánként még 1-2 embernek, döntően családon belül, esetleg szoros baráti / kollegális körben.
A zenész családja ment karanténba, de azt nem tudni, hogy ők pozitív tesztet produkáltak-e.
Fast Willie
Az, hogy ez is Ausztriából jött, abból a szempontból jó, hogy egyelőre nincs jele, hogy itthon is szuperfertőzők kóricálnának az utcákon. Addig leszünk ilyen fehér folt a térképen, amíg ez így van. Bármikor fordulhat a helyzet.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
velvet.hu/europa/2020/08/03/non_ce_ne_coviddi_olaszorszag_strand_szicilia_virusvideo/
több mint 5 éve
Így van, Vas megyében is ennek kapcsán ugrott meg 19-ről 24-re, majd 27-re a szám. A zenész egy sárvári srác volt, ő előtte Ausztriában haknizott egy bárban, de meghívták a soproni lagzira. Vagy ő volt a szuperfertőző, vagy nem, de több osztrák cégnél dolgozó ingázó is jelen volt.A covidos "fődoki" szerint is 10-szer, 20-szor annyi fertőzött is lehet, mint amennyit megtalálnak. Ő a szakértő, de nekem azért most soknak tűnik ez a 10x-20x-os szám. Egyrészt azért, mert statisztikailag a fertőzöttek ötöde minimum magas lázas, köhögős tüneteket produkál. Nem tűnik valószínűnek, hogy csak minden 6., 8. fordulna közülük orvoshoz. Másrészt ha tényleg napi 10x-20x fertőzés lenne, akkor az a 200-400 fertőzött ilyen minimális tesztelés mellett ami mostanában van, rövid idő alatt berobbantaná a számokat. Szóval, vagy éppen berobbanásra készülünk, vagy szerintem most kisebb lehet az a szorzószám még.444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
tök jól néz ki ez h, h nálunk 10-15 új eset van naponta, de ki hiszi el? a baj, hogy sokan, és így szarnak bele...
Borbinho
A soproni sztori pedig szerintem nem az utóbbi 1-2 napban történhetett, hanem úgy két hete. Itt megnézhető napi bontásban visszafelé is hogy hol mennyit emelkedett a kimutatott fertőzöttek száma. Győr-Sopronban és Hajdú-Biharban is szinte egyszerre, július 20. után volt 2 nap, amikor hirtelen megugrottak az esetszámok. Aztán utána még 1 hétig naponta újabb pár eset. Néhány napja viszont újra beállt, az utóbbi 5 napban a két megyében összesen 1 eset. Szóval úgy néz ki a kontakt kutatáson is nagyjából túljutott a sztori.
peterk2005
A zenész családja ment karanténba, de azt nem tudni, hogy ők pozitív tesztet produkáltak-e.
több mint 5 éve
megint a rövidtávú nyerészkedés az átgondolt megoldás helyettnem én jöttem a marsról, most olvasom, hogy a németeknél pár napja számos repülőtéren (Berlin, Dortmund, Düsseldorf, stb) ingyenes covid-tesztet biztosítanak
airportal.hu/a-sarga-es-piros-besorolasu-orszagokbol-erkezok-fizetik-a-koronavirus-tesztet-augusztus-1-tol/
nem értem se ezt az országot, se az EU-t, se mást, ha van megbízható gyorsteszt, nem a világ legegyértelműbb dolga lenne a turizmus fellendítésére a covid-szűrés biztosítása? ilyen alapon pl még a sziget fesztivált is simán meg lehetett volna rendezni (nyilván csak hetijegyeseknek), basszus az maga egy karantén...
r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Pártunknak és kormányunknak? Miazhogy! Nagyon is!" 36 ember fertőződött meg egy házibuliban Győr-Moson-Sopron megyébenTe ezeket a híreket el is hiszed?
A kontaktkutatás után 127-en kerültek karanténba."
És ezek után a belügy szerint tarthatóak gólyatáborok. 😀
Még jó, hogy ott alapvetően nincs alkohol, meg olyan feladatok sincsenek ami miatt lehetetlen lenne tartani a másfél métert egymástól. 😀
Vrij6
🤘gaben🤘
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Vonaton történt ez is.Ti maszkban dolgoztok? Kötelező vagy önként vállalt?Én kolléganőmnek mondtam - persze poénból - hogy ugyan tegye már a szája elé a kezét ha ásít, ő meg csak pislogott maszkkal az arcán hogy nekem mi bajom. 😂A legjobb amit tegnap láttam vonaton. Nő száján maszk, orrán már nem volt. Lehúzza a nyakára, köhög kettőt anélkül hogy a kezét a szája elé tenné, majd maszkot visszahúzza a szája elé, és néz körbe hogy ki látta.én magamon röhögtem valamelyik nap, amikor a szám elé raktam a kezem ásítás közben 😀 úgy h maszkban voltam
Ezt így miért?! 😂😂😂
Mikey
Borbinho
Mikey
csi77
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Azokon a napokon jutott el hozzájuk az ukász, hogy túl nagy a csend. 😉A covidos "fődoki" szerint is 10-szer, 20-szor annyi fertőzött is lehet, mint amennyit megtalálnak. Ő a szakértő, de nekem azért most soknak tűnik ez a 10x-20x-os szám. Egyrészt azért, mert statisztikailag a fertőzöttek ötöde minimum magas lázas, köhögős tüneteket produkál. Nem tűnik valószínűnek, hogy csak minden 6., 8. fordulna közülük orvoshoz. Másrészt ha tényleg napi 10x-20x fertőzés lenne, akkor az a 200-400 fertőzött ilyen minimális tesztelés mellett ami mostanában van, rövid idő alatt berobbantaná a számokat. Szóval, vagy éppen berobbanásra készülünk, vagy szerintem most kisebb lehet az a szorzószám még.444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
tök jól néz ki ez h, h nálunk 10-15 új eset van naponta, de ki hiszi el? a baj, hogy sokan, és így szarnak bele...
Borbinho
A soproni sztori pedig szerintem nem az utóbbi 1-2 napban történhetett, hanem úgy két hete. Itt megnézhető napi bontásban visszafelé is hogy hol mennyit emelkedett a kimutatott fertőzöttek száma. Győr-Sopronban és Hajdú-Biharban is szinte egyszerre, július 20. után volt 2 nap, amikor hirtelen megugrottak az esetszámok. Aztán utána még 1 hétig naponta újabb pár eset. Néhány napja viszont újra beállt, az utóbbi 5 napban a két megyében összesen 1 eset. Szóval úgy néz ki a kontakt kutatáson is nagyjából túljutott a sztori.
peterk2005
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 5 éve
Ti maszkban dolgoztok? Kötelező vagy önként vállalt?Én kolléganőmnek mondtam - persze poénból - hogy ugyan tegye már a szája elé a kezét ha ásít, ő meg csak pislogott maszkkal az arcán hogy nekem mi bajom. 😂A legjobb amit tegnap láttam vonaton. Nő száján maszk, orrán már nem volt. Lehúzza a nyakára, köhög kettőt anélkül hogy a kezét a szája elé tenné, majd maszkot visszahúzza a szája elé, és néz körbe hogy ki látta.én magamon röhögtem valamelyik nap, amikor a szám elé raktam a kezem ásítás közben 😀 úgy h maszkban voltam
Ezt így miért?! 😂😂😂
Mikey
Borbinho
Mikey
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
" 36 ember fertőződött meg egy házibuliban Győr-Moson-Sopron megyébenTe ezeket a híreket el is hiszed?
A kontaktkutatás után 127-en kerültek karanténba."
És ezek után a belügy szerint tarthatóak gólyatáborok. 😀
Még jó, hogy ott alapvetően nincs alkohol, meg olyan feladatok sincsenek ami miatt lehetetlen lenne tartani a másfél métert egymástól. 😀
Vrij6
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 5 éve
youtu.be/mGj_Jm2RrY4
több mint 5 éve
www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2020/07/31/new-evidence-suggests-young-children-spread-covid-19-more-efficiently-than-adults/#fdedd8419fdc
több mint 5 éve
Én kolléganőmnek mondtam - persze poénból - hogy ugyan tegye már a szája elé a kezét ha ásít, ő meg csak pislogott maszkkal az arcán hogy nekem mi bajom. 😂A legjobb amit tegnap láttam vonaton. Nő száján maszk, orrán már nem volt. Lehúzza a nyakára, köhög kettőt anélkül hogy a kezét a szája elé tenné, majd maszkot visszahúzza a szája elé, és néz körbe hogy ki látta.én magamon röhögtem valamelyik nap, amikor a szám elé raktam a kezem ásítás közben 😀 úgy h maszkban voltam
Ezt így miért?! 😂😂😂
Mikey
Borbinho
több mint 5 éve
A legjobb amit tegnap láttam vonaton. Nő száján maszk, orrán már nem volt. Lehúzza a nyakára, köhög kettőt anélkül hogy a kezét a szája elé tenné, majd maszkot visszahúzza a szája elé, és néz körbe hogy ki látta.én magamon röhögtem valamelyik nap, amikor a szám elé raktam a kezem ásítás közben 😀 úgy h maszkban voltam
Ezt így miért?! 😂😂😂
Mikey
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
néha a hangosból elhangzik a "tömegközlekedési járművön csak maszkban, sállal stb" felhívás, de ennyi. a buszvezetők igazságosak, ha a százkilós kancigánynak nem mernek szólni, nehogy véletlenül kirántsa őket a fülkéből ajtóval együtt, akkor a többieknek sem szólnak.Azt valaki meselje mar el, hogy tomegkozlekedesen miert nem lehet felvenni azt a kibaszott maszkot? Megyek a Borarosrol Svabhegyre majd onnan Obudara, a busz/villamos kb. 30-40%-n se maszk se kendo se semmi. Pedig direkt minden ajtora ki van irva hogy csak igy lehet(ne) felszallni. Mondamom se kell a vezeto szarik ra.Már egyáltalán nem figyelmeztet egyik sofőr sem. Régebben még láttam 1-2,t most már hetek óta egyet sem.
Emberemlekezet ota nem utaztam bkv-n, lehet hogy ez csak nekem ujdonsag, de borzasztoan felbasz hogy milyen emberek vannak.
Hendrix
A kedvencem nekem az, aki úgy utazik, hogy az ölében van a maszk, és a kezével nyomorgatja azt. 😀
Vrij6
több mint 5 éve
A legjobb amit tegnap láttam vonaton. Nő száján maszk, orrán már nem volt. Lehúzza a nyakára, köhög kettőt anélkül hogy a kezét a szája elé tenné, majd maszkot visszahúzza a szája elé, és néz körbe hogy ki látta.Ezt így miért?! 😂😂😂
több mint 5 éve
ilyenkor jön jól az emberekbe nevelt rasszizmus. tegnap a 4-6 első ajtójánál álltam, felszállt mellém egy 5 fős fekete társaság. aki addig ott volt hátrébb ment, és utána 7 megállón át senki nem szállt se le se fel azon az ajtón, inkább elsétáltak a következőhöz 😀Azt valaki meselje mar el, hogy tomegkozlekedesen miert nem lehet felvenni azt a kibaszott maszkot? Megyek a Borarosrol Svabhegyre majd onnan Obudara, a busz/villamos kb. 30-40%-n se maszk se kendo se semmi. Pedig direkt minden ajtora ki van irva hogy csak igy lehet(ne) felszallni. Mondamom se kell a vezeto szarik ra.Már egyáltalán nem figyelmeztet egyik sofőr sem. Régebben még láttam 1-2,t most már hetek óta egyet sem.
Emberemlekezet ota nem utaztam bkv-n, lehet hogy ez csak nekem ujdonsag, de borzasztoan felbasz hogy milyen emberek vannak.
Hendrix
A kedvencem nekem az, aki úgy utazik, hogy az ölében van a maszk, és a kezével nyomorgatja azt. 😀
Vrij6
mind az ötön volt maszk, mégis úgy nézték őket, mintha leprások lennének.
amúgy ja, elég szomorú, ahhoz képest h ~2 hónapja 10ből 8-9 emberen volt, most ez az arány 2-3
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."