Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Azt valaki meselje mar el, hogy tomegkozlekedesen miert nem lehet felvenni azt a kibaszott maszkot? Megyek a Borarosrol Svabhegyre majd onnan Obudara, a busz/villamos kb. 30-40%-n se maszk se kendo se semmi. Pedig direkt minden ajtora ki van irva hogy csak igy lehet(ne) felszallni. Mondamom se kell a vezeto szarik ra.Már egyáltalán nem figyelmeztet egyik sofőr sem. Régebben még láttam 1-2,t most már hetek óta egyet sem.
Emberemlekezet ota nem utaztam bkv-n, lehet hogy ez csak nekem ujdonsag, de borzasztoan felbasz hogy milyen emberek vannak.
Hendrix
A kedvencem nekem az, aki úgy utazik, hogy az ölében van a maszk, és a kezével nyomorgatja azt. 😀
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
" 36 ember fertőződött meg egy házibuliban Győr-Moson-Sopron megyébenA kontaktkutatás után 127-en kerültek karanténba."
És ezek után a belügy szerint tarthatóak gólyatáborok. 😀
Még jó, hogy ott alapvetően nincs alkohol, meg olyan feladatok sincsenek ami miatt lehetetlen lenne tartani a másfél métert egymástól. 😀
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Azt valaki meselje mar el, hogy tomegkozlekedesen miert nem lehet felvenni azt a kibaszott maszkot? Megyek a Borarosrol Svabhegyre majd onnan Obudara, a busz/villamos kb. 30-40%-n se maszk se kendo se semmi. Pedig direkt minden ajtora ki van irva hogy csak igy lehet(ne) felszallni. Mondamom se kell a vezeto szarik ra.Emberemlekezet ota nem utaztam bkv-n, lehet hogy ez csak nekem ujdonsag, de borzasztoan felbasz hogy milyen emberek vannak.
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 5 éve
Ez igaz, de figyelembe kell venni az esetszám-görbéket is. A tavaszi számok egy olyan 2 hónap után jöttek ki, aminek az elején volt egy erős felfutó időszak - kimutatott számokban is -, miközben nem volt elég teszt, még a tüneteket produkálók közül se tudtak tesztelni sokakat. Az olyan szituációban benne lehet egy akár 40x-es látencia is. De két hónapja nagyjából stabilan 10-30 esetet találnak, napi 1-2 ezer teszteléssel. Azaz a pozitív tesztek aránya továbbra is nagyjából az 1% környékén van. Ebben nincs benne több tízszeres látencia, mert akkor már berobbant volna. ahogy tavasszal is hirtelen felfutott. A háromegész tudomisén hányas "természetes" (izoláció nélküli) fertőzési index túl magas ahhoz, hogy ne robbanjon be.Szerintem kár itt bármiről is beszélni, a világ átlaghoz képest, ami kb az aktív esetek közül 3,7% a halálozási ráta, itthon ez kb 13%. Úgy,hogy lapítva lett görbe és sokszorosan túlbizotították az EÜ rendszert elméletileg.
Persze bármikor lehet, hogy éppen most robban...
peterk2005
Innentől kár itt bármiben is reménykedni, max abban, hogy a kormányzati propaganda elég nagy már ahoz, hogy bedarálja a valóságot és még azelőtt kozmetikázza az adatokat, mielőtt az kiszivárogna.
több mint 5 éve
24.hu/tudomany/2020/08/03/pszichiatriai-rendellenessegek-koronavirus/De, lehet.
sobri, nem lehet hogy megis megfertozodtel? 😊
thanos0
Majd ha tesztelnek, kiderül.
több mint 5 éve
24.hu/tudomany/2020/08/03/pszichiatriai-rendellenessegek-koronavirus/sobri, nem lehet hogy megis megfertozodtel? 😊
több mint 5 éve
Ez igaz, de figyelembe kell venni az esetszám-görbéket is. A tavaszi számok egy olyan 2 hónap után jöttek ki, aminek az elején volt egy erős felfutó időszak - kimutatott számokban is -, miközben nem volt elég teszt, még a tüneteket produkálók közül se tudtak tesztelni sokakat. Az olyan szituációban benne lehet egy akár 40x-es látencia is. De két hónapja nagyjából stabilan 10-30 esetet találnak, napi 1-2 ezer teszteléssel. Azaz a pozitív tesztek aránya továbbra is nagyjából az 1% környékén van. Ebben nincs benne több tízszeres látencia, mert akkor már berobbant volna. ahogy tavasszal is hirtelen felfutott. A háromegész tudomisén hányas "természetes" (izoláció nélküli) fertőzési index túl magas ahhoz, hogy ne robbanjon be.Persze bármikor lehet, hogy éppen most robban...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
nem én arra gondoltam hogy volt egy felmérés nyár elején hogy kb 25-90ezer közé tehető azok száma magyarországon akik átestek a vírusonHány fertőzöttből fordul 1 orvoshoz. De ez se teljesen tuti. Például az úszók se azért lettek igazoltak, csak random tesztelték őket. Aztán lehet később kijött volna rajtuk a cucc, amivel hívják az orvost.nem 20-100 között volt valahol? vagy más becslésről beszélünk?A májusi reprezentatív mérés alapján akkor 3000 igazolt beteg mellett volt 56ezer. Az alapján az orvoshoz fordulók aránya még durvább. 20-30-40?A covidos "fődoki" szerint is 10-szer, 20-szor annyi fertőzött is lehet, mint amennyit megtalálnak. Ő a szakértő, de nekem azért most soknak tűnik ez a 10x-20x-os szám. Egyrészt azért, mert statisztikailag a fertőzöttek ötöde minimum magas lázas, köhögős tüneteket produkál. Nem tűnik valószínűnek, hogy csak minden 6., 8. fordulna közülük orvoshoz. Másrészt ha tényleg napi 10x-20x fertőzés lenne, akkor az a 200-400 fertőzött ilyen minimális tesztelés mellett ami mostanában van, rövid idő alatt berobbantaná a számokat. Szóval, vagy éppen berobbanásra készülünk, vagy szerintem most kisebb lehet az a szorzószám még.444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
tök jól néz ki ez h, h nálunk 10-15 új eset van naponta, de ki hiszi el? a baj, hogy sokan, és így szarnak bele...
Borbinho
A soproni sztori pedig szerintem nem az utóbbi 1-2 napban történhetett, hanem úgy két hete. Itt megnézhető napi bontásban visszafelé is hogy hol mennyit emelkedett a kimutatott fertőzöttek száma. Győr-Sopronban és Hajdú-Biharban is szinte egyszerre, július 20. után volt 2 nap, amikor hirtelen megugrottak az esetszámok. Aztán utána még 1 hétig naponta újabb pár eset. Néhány napja viszont újra beállt, az utóbbi 5 napban a két megyében összesen 1 eset. Szóval úgy néz ki a kontakt kutatáson is nagyjából túljutott a sztori.
peterk2005
csipkelli
Negritis
A májusi mérésre nagyon esküsznek, hogy pontos. Ha a 3000-ből a fele úgy lett igazolt, hogy tünetet produkált és hívta az orvost, akkor a keresett szám 40.
csipkelli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
Hány fertőzöttből fordul 1 orvoshoz. De ez se teljesen tuti. Például az úszók se azért lettek igazoltak, csak random tesztelték őket. Aztán lehet később kijött volna rajtuk a cucc, amivel hívják az orvost.nem 20-100 között volt valahol? vagy más becslésről beszélünk?A májusi reprezentatív mérés alapján akkor 3000 igazolt beteg mellett volt 56ezer. Az alapján az orvoshoz fordulók aránya még durvább. 20-30-40?A covidos "fődoki" szerint is 10-szer, 20-szor annyi fertőzött is lehet, mint amennyit megtalálnak. Ő a szakértő, de nekem azért most soknak tűnik ez a 10x-20x-os szám. Egyrészt azért, mert statisztikailag a fertőzöttek ötöde minimum magas lázas, köhögős tüneteket produkál. Nem tűnik valószínűnek, hogy csak minden 6., 8. fordulna közülük orvoshoz. Másrészt ha tényleg napi 10x-20x fertőzés lenne, akkor az a 200-400 fertőzött ilyen minimális tesztelés mellett ami mostanában van, rövid idő alatt berobbantaná a számokat. Szóval, vagy éppen berobbanásra készülünk, vagy szerintem most kisebb lehet az a szorzószám még.444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
tök jól néz ki ez h, h nálunk 10-15 új eset van naponta, de ki hiszi el? a baj, hogy sokan, és így szarnak bele...
Borbinho
A soproni sztori pedig szerintem nem az utóbbi 1-2 napban történhetett, hanem úgy két hete. Itt megnézhető napi bontásban visszafelé is hogy hol mennyit emelkedett a kimutatott fertőzöttek száma. Győr-Sopronban és Hajdú-Biharban is szinte egyszerre, július 20. után volt 2 nap, amikor hirtelen megugrottak az esetszámok. Aztán utána még 1 hétig naponta újabb pár eset. Néhány napja viszont újra beállt, az utóbbi 5 napban a két megyében összesen 1 eset. Szóval úgy néz ki a kontakt kutatáson is nagyjából túljutott a sztori.
peterk2005
csipkelli
Negritis
A májusi mérésre nagyon esküsznek, hogy pontos. Ha a 3000-ből a fele úgy lett igazolt, hogy tünetet produkált és hívta az orvost, akkor a keresett szám 40.
több mint 5 éve
nem 20-100 között volt valahol? vagy más becslésről beszélünk?A májusi reprezentatív mérés alapján akkor 3000 igazolt beteg mellett volt 56ezer. Az alapján az orvoshoz fordulók aránya még durvább. 20-30-40?A covidos "fődoki" szerint is 10-szer, 20-szor annyi fertőzött is lehet, mint amennyit megtalálnak. Ő a szakértő, de nekem azért most soknak tűnik ez a 10x-20x-os szám. Egyrészt azért, mert statisztikailag a fertőzöttek ötöde minimum magas lázas, köhögős tüneteket produkál. Nem tűnik valószínűnek, hogy csak minden 6., 8. fordulna közülük orvoshoz. Másrészt ha tényleg napi 10x-20x fertőzés lenne, akkor az a 200-400 fertőzött ilyen minimális tesztelés mellett ami mostanában van, rövid idő alatt berobbantaná a számokat. Szóval, vagy éppen berobbanásra készülünk, vagy szerintem most kisebb lehet az a szorzószám még.444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
Borbinho
peterk2005
csipkelli
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
A májusi reprezentatív mérés alapján akkor 3000 igazolt beteg mellett volt 56ezer. Az alapján az orvoshoz fordulók aránya még durvább. 20-30-40?A covidos "fődoki" szerint is 10-szer, 20-szor annyi fertőzött is lehet, mint amennyit megtalálnak. Ő a szakértő, de nekem azért most soknak tűnik ez a 10x-20x-os szám. Egyrészt azért, mert statisztikailag a fertőzöttek ötöde minimum magas lázas, köhögős tüneteket produkál. Nem tűnik valószínűnek, hogy csak minden 6., 8. fordulna közülük orvoshoz. Másrészt ha tényleg napi 10x-20x fertőzés lenne, akkor az a 200-400 fertőzött ilyen minimális tesztelés mellett ami mostanában van, rövid idő alatt berobbantaná a számokat. Szóval, vagy éppen berobbanásra készülünk, vagy szerintem most kisebb lehet az a szorzószám még.444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
Borbinho
peterk2005
több mint 5 éve
m.hvg.hu/itthon/20200803_Pozitiv_lett_a_koronavirustesztje_egy_dolgozonak_a_papai_idosotthonbanfasza :s
Vrij6
több mint 5 éve
m.hvg.hu/itthon/20200803_Pozitiv_lett_a_koronavirustesztje_egy_dolgozonak_a_papai_idosotthonban
több mint 5 éve
A covidos "fődoki" szerint is 10-szer, 20-szor annyi fertőzött is lehet, mint amennyit megtalálnak. Ő a szakértő, de nekem azért most soknak tűnik ez a 10x-20x-os szám. Egyrészt azért, mert statisztikailag a fertőzöttek ötöde minimum magas lázas, köhögős tüneteket produkál. Nem tűnik valószínűnek, hogy csak minden 6., 8. fordulna közülük orvoshoz. Másrészt ha tényleg napi 10x-20x fertőzés lenne, akkor az a 200-400 fertőzött ilyen minimális tesztelés mellett ami mostanában van, rövid idő alatt berobbantaná a számokat. Szóval, vagy éppen berobbanásra készülünk, vagy szerintem most kisebb lehet az a szorzószám még.444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
Borbinho

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
édesem húsz nap mesterséges kómában, azt úgy forgatnak, mint a krillcsirkét - nos a legkevesebb egy bekapott szpichózis az után hogy mikor már elmúlt kell két hét, hogy önállóan lélegezz, capischi?24.hu/tudomany/2020/08/03/pszichiatriai-rendellenessegek-koronavirus/Azért ez a koronavírus eléggé ultimate geci.
Beki
Ennyi különböző utóhatása egy infarktusnak vagy lábamputációnak nincs, mint amit erről olvasni.
Vagy nincs ennyire kikutatva.
Mert ezt a rengeteg cikket elolvasva, kész csoda lassan, hogy nem hal meg mindenki, és aki mégis túléli, az nem tekinthető automatikusan testi, lelki roncsnak mindörökre.
Vagy persze csak túl van tolva...
Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
sztem nem csak a víruson átesettek hanem úgy globálisan mindenki mentális egészségét megviselte a vírus24.hu/tudomany/2020/08/03/pszichiatriai-rendellenessegek-koronavirus/Azért ez a koronavírus eléggé ultimate geci.
Beki
Ennyi különböző utóhatása egy infarktusnak vagy lábamputációnak nincs, mint amit erről olvasni.
Mert ezt a rengeteg cikket elolvasva, kész csoda lassan, hogy nem hal meg mindenki, és aki mégis túléli, az nem tekinthető automatikusan testi, lelki roncsnak mindörökre.
Sobri Jóska
elsőre nyilván a világháború ugrik be mint hasonlóan nyomasztó esemény, de nyilván ahhoz nem ér fel
bár a mostani médiaviszonyok mellett ki tudja
és akkor még csak most fog majd szépen beütni a világválság
több mint 5 éve
24.hu/tudomany/2020/08/03/pszichiatriai-rendellenessegek-koronavirus/Azért ez a koronavírus eléggé ultimate geci.
Beki
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
24.hu/tudomany/2020/08/03/pszichiatriai-rendellenessegek-koronavirus/
több mint 5 éve
csak ez lehet, hogy több nap mire mindenkit megtalálnak aki kontaktba került, vagy mire megjönnek az eredmények.Nem értem én sem, hogy jön ki pl a napi 9, vagy ezt a 36-ot, elosztják 3-4 napra, hogy átlag 10 legyen?😀444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
napi új esetek a wordometers adatai alapján:
szlovénoknál (5öd akkora lakosságra) 20-30, osztrákoknál 100+, ukránoknál napi 1100+, románoknál is napi 1100-1200, szerbeknél 300-400, szlovákoknál 20-30...
+ ugye az ukránok piros besorolás alá tettek minket a napokban...úgy h náluk aztán tényleg sok van.
mondjuk Viktor megnyugtatott hogy az EU legjobb egészségügye nálunk van. Csak nehogy a végén olyan terheléses teszt legyen ez az EÜ-nek, mint '86 áprilisában volt Csernobilban...
Borbinho
Vrij6
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Nem értem én sem, hogy jön ki pl a napi 9, vagy ezt a 36-ot, elosztják 3-4 napra, hogy átlag 10 legyen?😀444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
szlovénoknál (5öd akkora lakosságra) 20-30, osztrákoknál 100+, ukránoknál napi 1100+, románoknál is napi 1100-1200, szerbeknél 300-400, szlovákoknál 20-30...
+ ugye az ukránok piros besorolás alá tettek minket a napokban...úgy h náluk aztán tényleg sok van.
mondjuk Viktor megnyugtatott hogy az EU legjobb egészségügye nálunk van. Csak nehogy a végén olyan terheléses teszt legyen ez az EÜ-nek, mint '86 áprilisában volt Csernobilban...
Borbinho
több mint 5 éve
444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrAgondolom a hivatalos adatokban ezek nincsenek benne, ahogy az a 22 (?) mezőkövesdi se volt
Vrij6
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrANekünk élni kell!
Vrij6
több mint 5 éve
444.hu/2020/08/03/36-fertozott-127-ember-karantenban-egyetlen-csaladi-rendezveny-miatt?fbclid=IwAR0dlcizJfMeSQ54oCcFftFLpHFG6kcjrUK45pj7wB9mh-hba8B1Dl8flrA
több mint 5 éve
hvg.hu/kultura/20200803_debrecen_nagyerdei_stadion_ultetett_koncertekLesz Majka koncert, teljesen megnyugodtam.
több mint 5 éve
Ha azt írta volna, hogy neki az élete nem állhat meg, muszáj dolgoznia és úgy döntött meg is teszi, miközben a saját és az embertársai érdekében - ezzel a kockázatvállalással tisztában léve - betartja a maszk, távolságtartás és higiénia alap szabályait, akkor nemhogy nem baszogatta volna senki, hanem még kap egy rakat like-ot is. De nem ez történt, hanem először nyitott azzal, hogy fel van ez az egész fújva, majd azzal, hogy ő bizony nem érzi magát rizikófaktorba tartozónak (ami kockázatvállalás ide vagy oda, és nem vagyok orvos, de pont egy vérrögképződéses problémán túlesett embertől szvsz ordas vakság / a saját rizikóinak sem felismerése), majd lezárta azzal, hogy bizony neki fontosabb a saját élete, mint az, hogy esetleg megfertőz valakit és az belehal.Már ne haragudj, de ez komment engem legalább annyira felbosszant, mint a szarjunk bele az egészbe, nincs is vírus hozzáállás!Pont ez a nemtörődömség, a másikra oda nem figyelés a probléma az emberi "civilizációval" egy ideje, és a magamfajta ember pont ezért annyira antiszoc. Mert pl. az ilyen élniakarók ne szórakozzanak az én egészségemmel. Én hiába óvom magam a kockázatoktól, hiszen kiemelten veszélyeztetett vagyok, ha egy hozzád hasonló felelőtlen **** rám köhög, mert ő szarik rám, és akkor sokkal nagyobb eséllyel lesz komolyabb bajom, mint egy egészséges embernek.Nehargudj lehet érzéketlennek fogok tünni de erre csak azt tudom mondani hogy igen.Nem tudom miért döbbentek meg ezen🤔Mindenki tisztaban van vele, mindenki elni szeretne az eletet, ahogy korabban.
Az emberek élni akarnak.
Sokan dolgozni pénzt keresni vagy nyaralni bulizni pihenni.
És vállaljuk a vírus okozta kockázatot.
(Nekem pl.ha nem lennének nyitva hotelek havi szinten ha a túl órákat, borravalót,13. Havit,14 havit,plusz adó visszatéritést is számolom akkor 1-1.2 millió forintól esnék el.Nem beszélve arról hogy albit kellene fizetnem plusz ételt kellene vásárolnom ja és rezsit fizetnem)
Szóval én osztottam szoroztam .
Az álláspontom meg ismeritek.Remélem így azért kicsit más megvilágitást tudtam adni a véleményemnek
Rózsa Sándor (betyár)
Tovabbra sem sikerul megerteni a lenyeget. Mit mondanal valakinek, akit ne adj Isten te fertoznel meg, es sulyos szovodmenyei lesznek, vagy meghal? Bocsi, en vallaltam a kockazatot?
Borbinho
Számtalan veszély van a világon és mégis emberek milliói dacolnak a veszéllyel nap mint nap.(nem kifejezetten a coronára gondolok)
Én dolgozni járok és ezt a lehetőséget nem fogom feladni magamtól.
Más lenne a dolog ha lenne tartalékom vagy dolgozhatnék otthonról de sajnos nem igy van.
De különben tovább megyek te vagy "ti" nem akarjátok megérteni a másik oldalt.
Rózsa Sándor (betyár)
Húzzatok el ti élniakarók valami szigetre, csoportosuljatok ott, bulizzatok baszki, mert én is élni szeretnék, csak nekem ugyanakkor pont az kell ehhez, hogy ne kapjam el ezt a nyamvadt vírust.
Az a baj, hogy ti nem bírjátok felfogni, hogy van akinek kurvára vigyáznia kell ezzel a vírussal IS - meg amúgy mindegyik másikkal is -, és szartok rá magasról, mert önző, nemtörődöm, felelőtlen pöcsök vagytok. Kerüljetek a mi helyzetünkbe, aztán rájöttök milyen.
Mikey
Hogy a faszba tud rádköhögni egy Sándor féle xxxxx (bármit is akartál írni), ha te vegyvédelmi szkafanderben otthon üldögélsz? Nem te írtad korábban, hogy HO-ban dolgozol?
Még Bazzát megértettem volna, mert neki is van alapbaja, ha jól emlékszem és a kereskedelemben a HO nem játszik, de miért kell ez a stílus?
Ahogy eddig, ezután is tudsz vigyázni magadra. Nem állítom, hogy feltétlenül egyetértek Sándorunkkal, de megint leszedtétek róla a keresztvizet, pedig csak a véleményét írta le. Aki wellness szállodába megy manapság, az tisztában van a kockázattal. Ha vállalja, miért kellene a személyzetnek értük aggódniuk? Saját magára vigyázzon elsősorban, meg a családjára, nyilván a szabályokat tartsa azért be......
csi77
Szóval - ezredszer írom - ne beszéljünk már el egymás mellett. És főleg próbáljuk meg már értelmezni, hogy ki mit ír, mire reagál, mit kifogásol. Ne vakon, érzelemből, "fúúú nem érti meg a kiszolgáltatott embert" módon reagáljunk, amikor kurvára nem erről van szó. Mindenki megérti a problémákat - mindannyian ugyanabban a krva helyzetben vagyunk, akár HO akár nem -, és mindenki érti, hogy nagyon sokaknak nincs választásuk, dolgozniuk kell, és nem tudnak otthon dolgozni. Ezt mind megértjük. A felelőtlenséget nem értjük meg, és pont.