NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Koronavírus 2024

33 feliratkozó

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
Joska, amikor felteszi a kerdes, hogy ugyan mit tehetne meg a kormanyzat akkor azzal minimum nem azt sugallja h mindent megtettek?
csebi
Nem sugallom hanem mondom, ez az állításom.
Mindent megtettek a lehetőségeik határain belül azért, hogy kimaxolják az oltakozást, és mindent megtettek amit a "normális" működés fenntartása mellett megtehettek. Amiket írsz, írtok azoknak nem volt és nincs realitása.
Tehát végülis azt elismerhetem, hogy az irreális dolgok közül valóban nem tettek meg mindent, rendelhettek volna auratisztítást minden magyarnak, vagy lehetett volna Nemzeti Imahét a Koronavírus Ellen, vagy kötelező maszkviselés minden üzletben szeptember 1-től, ésatöbbi.
A kötelező oltás a következő lépés, nincs már kit felvilágosítani, tájékoztatni, informálni, mindenki tud mindent, jól vagy rosszu és dönt így, vagy úgy.

Kezdem azt hinni, hogy Orbán arra vár, hogy az EU végre nyilatkoztasson ki valamit a kötelező oltásról, hogy utána Brüsszelezve, ránkkényszerítettékezve be lehessen vezetni végre, miközben lehet köcsögbrüsszelezni. Vagy tiltsák meg, és akkor szabadságharcolni. Vagy bármi, csak a politikai felelősség legyen hárítható.
Sobri Jóska
Kötelező maszkviseles a boltokban, zárt helyeken miért is irreális? De komolyan? Számtalan helyen van ilyen intézkedés.
csebi
Mert itthon betarthatatlan. Ahogy Szlovákiában is, linkeltem korábban.

ujszo.com/regio/sokkolo-video-elfoglaltak-a-lidlt-a-maszkellenes-tuntetok

Illetve pl. tegnap a zuglói Aldiban az emberek kb. felén szabályozás nélkül is volt maszk, míg egy kisebb, vidéki üzletben akkor se, ha kötelező.
Dohányboltokban is örökké ment a harc, hogy vegyék fel a maszkot, rendesen vegyék fel, menjenek ki, de sokkal egyszerűbb volt, ha a kiscsaj odaadta az embernek a cigijét, csak húzzon a francba. Nem elvárható, mondhatni életszerűtlen, hogy egy fingérhugyér dolgozó 50 kilós alkalmazott nekiálljon maszkviselést számonkérni tajparasztokon.

több mint 3 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 790 — Bears & Illinois fan
Azt gondolom, hogy a hozzáértők felmérték, mennyibe fájna (anyagilag, belefektetett energia) egy jóval erősebb oltási kampány és arra juthattak, hogy nem éri meg, mert számottevő hatása nem lesz. Így szerintem nem tettek meg mindent (most csak az oltakozásról beszélek, egyéb szabályokról nem), de 5-600e oltottnál már nem lenne több. Ami persze örvendetes lenne, de csak nem lenne elég.

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 966 — Lucas Scott
Joska, amikor felteszi a kerdes, hogy ugyan mit tehetne meg a kormanyzat akkor azzal minimum nem azt sugallja h mindent megtettek?
csebi
Mindent megtettek a lehetőségeik határain belül azért, hogy kimaxolják az oltakozást, és mindent megtettek amit a "normális" működés fenntartása mellett megtehettek. Amiket írsz, írtok azoknak nem volt és nincs realitása.
Tehát végülis azt elismerhetem, hogy az irreális dolgok közül valóban nem tettek meg mindent, rendelhettek volna auratisztítást minden magyarnak, vagy lehetett volna Nemzeti Imahét a Koronavírus Ellen, vagy kötelező maszkviselés minden üzletben szeptember 1-től, ésatöbbi.
A kötelező oltás a következő lépés, nincs már kit felvilágosítani, tájékoztatni, informálni, mindenki tud mindent, jól vagy rosszu és dönt így, vagy úgy.

Kezdem azt hinni, hogy Orbán arra vár, hogy az EU végre nyilatkoztasson ki valamit a kötelező oltásról, hogy utána Brüsszelezve, ránkkényszerítettékezve be lehessen vezetni végre, miközben lehet köcsögbrüsszelezni. Vagy tiltsák meg, és akkor szabadságharcolni. Vagy bármi, csak a politikai felelősség legyen hárítható.
Sobri Jóska
Kötelező maszkviseles a boltokban, zárt helyeken miért is irreális? De komolyan? Számtalan helyen van ilyen intézkedés.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Sobri Jóska
ez nem igaz, amíg fenn áll a veszélyhelyzet eltörölni a védettségi kártya használatát hiba volt
azzal már többet teltek volna érte és simán reális
Negritis
Ez a te véleményed, az enyém meg az, hogy nem lett volna életszerű mondjuk augusztusban egy rendezvényt, éttermezést, plázázást a kártyához kötni.
A vészhelyzetet kezelhették volna rugalmasabban, akár hetente, naponta ki-be kapcsolgatva, ha szükséges, de nyáron nem lett volna szükséges. (És politikailag ez se lett volna életszerű.)

Hidd el, én is mindenben a szigorúbb verziót preferálom, de ez a diskurzus most arról szól, hogy egy kormányzat mit tett, tehetett volna, nem arról, hogy te vagy én mit gondolunk hatékonynak. Egy kormányzatot rengeteg, minket nem befolyásoló, főként politikai szempont mozgat, azokat is figyelembe kell vennie.
Mintha úgy beszélgetnénk a cigizésről vagy a drogról, hogy mi nem vagyunk érintettek, és pikk pakk tudunk logikus alternatívákat állítani, hatékonyan cselekedni, csak azt nem vesszük figyelembe, hogy ha valaki függő, akkor ő meg nem, és neki nem egy egyszerű akarat kell csak a helyes döntéshez, nála más erők is hatnak.

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 203 — The Mathematician
Sobri Jóska
ez nem igaz, amíg fenn áll a veszélyhelyzet eltörölni a védettségi kártya használatát hiba volt
azzal már többet teltek volna érte és simán reális

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
csebi

több mint 3 éve
dawyd728 3 851
Nincsenek, vagy csak elenyésző számban ingadozók, így egyszerűen értelmetlen szúnyogra ágyúval lőni. Aki ezután a másfél év után nem akarja felvenni az oltást, az nem ingadozó, hanem ez a véleménye, meggyőződése, hite akármi. És azt semmilyen főtéri kitelepülés nem fogja meggyőzni 2 fokban és szélben.

Te nem vagy túl liberális, hogy azt akarod, hogy az állam szoft-erőszakos módszerekkel nyomjon le egy oltást azok torkán akik ezt köszönik szépen - nem kérik. Mi lenne, ha ezt elfogadnád? Nekem sem tetszik, butaságnak tartom, de így döntött. Aki másfél év után amikor a csapból, minden hírportálból, minden social médiából, a közmédiából, plakátok garmadájából ömlik a COVID 0-24, nem akarja felvenni az oltást, ott sóhajtani kell egyet és hagyni a faszba. Aki pedig kifejezetten ebben az aspektusban is a kormányt basztatja - az csak basztatni akarja a kormányt for fun, lehet éppen elég dolog miatt egyébként, de pont ezért, hogy miért nem költ 50 milliárd helyett 100-at egy meggyőzhetetlen tömeg meggyőzésére - meh... (és nem, a covid rovábbra sem migráns, nem analóg a kettő)
MC12
Hogyne lennének ingadozók. Sok olyan ember van, akihez nem tudja az információkat szűrni, a kapott adatok ellentmondásosak, ezért a nem cselekvés a cselekvése.

Az én liberális gondolkodásomnak nincs köze a témának, mert nem ez a téma. Az volt a kérdés, hogy a kormány megtett-e mindent. Nem, nem tett meg, nem kezelte jól a helyzetet, más országokkal összehasonlítva maximum átlagosan. Az egész oltási ösztönzés a részükről csak egy kampányeszköz volt, nem megoldáskeresés.

Másfelől az oltásnak ugyanúgy funkciója - az egyén védelme mellett - a szociális közösség védelme. Márpedig ha az emberke tagja a társadalomnak, akkor ne csak az előnyeit élvezze ki, hanem vegye ki a részét a melós részéből is.
Szokol
Tegyük fel, hogy igazad van - szerintem nincs - és vannak tömegével ingadozók. Akkor őket háromszor ennyi FB hirdetés, plakát, TV-spot, YT hírdetés, Instagram-reklám, rádió-signál jobb belátásra bírná? Ha Merkely ezerszer mondja el naponta, hogy: az oltás működik, Mo. működik, akkor az adatok nem lesznek ellentmondásosak? Akkor jobban meg lesz szűrve az információ? Vagy ötször ennyi? Tízszer? Mekkora szorzó kell szerinted, 100 milliárd elég, vagy 500 milliárd kell? És miért annyi? És mit garantálsz, ha 500 milliárdot elkölt a kormány akkor biztosan 90% lesz az oltottság?
MC12
Merkely önmaga egy ellentmondás. Szlávik nem különben. Nincs kimondva, de ők maguk politikusok is. Ha nem éppen propagandába illeszkedőt kellene mondaniuk, akkor lehet az ilyen Hont félék sem tudnák habosítani a szkeptikusak számára a helyzetet.
Én azt hiszem párszor akarva-akaratlanul is védtem már az ország védekezését és nem igaz, h világ top3-5-10 pandémiát legrosszabbul kezelt országa vagyunk, mert igazságtalan kiemelni 1-1 olyan értéket, ami teljesen más protokoll után nyer egy magyar és máshogyan egy dél-amerikai stb ország egészségügye.
Viszont azt állítani, h a Kormány mindent megtett és ennél jobban nem is tudták volna csinálni az egyszerűen nem igaz. Ők maguk a beszélő fejeikkel keltenek zavart. Mi nem maszkkal, távolságtartással, lezárásokkal és egyéb eszközzel harcolunk a vírus ellen, hanem oltással. Maga ez a mondás is teljesen félrevezető volt tavasszal. Aki ma szkeptikus és ezt hallva ránéz a napi adatokra, azt mondja ezért oltottatok ti marhák, amikor ugyanott vagyunk, mint 1 éve (kórházi intenzív ellátásra szorulók statját leszámítva..). Akkor hogy akarod meggyőzni az ilyet. Amikor a 3. oltás szükségességét hónapokig söpörték le az asztalról. Nem értem. Nekik kellene a lámpást tartani a sötétben. Nem politikai haszonszerzésre használni az elmúlt 9-10 hónapot. 1 év alatt itt is milliószor le volt írva, h fél évig véd a legtöbb vakcina, ha utána ad még védettséget, annak lehet örülni, de elvárni nem. Ezek mind olyan dolgok, amik nem voltak hangsúlyozva. Be van oltva 6 millió ember. Ha az a kérdés ki oltat harmadszor is, az kb 3 millió körül lehet. Az sincs eléggé hangsúlyozva, h nem az egyén szaros élete a legfontosabb, amit védeni kell, hanem az ellátórendszert kell védeni a különböző átszervezések és túlterhelések ellen. Stb. Ki másnak lenne ez a feladata, mint a kormánynak ezeket az infókat sulykolni?
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints 6 381
Nincsenek, vagy csak elenyésző számban ingadozók, így egyszerűen értelmetlen szúnyogra ágyúval lőni. Aki ezután a másfél év után nem akarja felvenni az oltást, az nem ingadozó, hanem ez a véleménye, meggyőződése, hite akármi. És azt semmilyen főtéri kitelepülés nem fogja meggyőzni 2 fokban és szélben.

Te nem vagy túl liberális, hogy azt akarod, hogy az állam szoft-erőszakos módszerekkel nyomjon le egy oltást azok torkán akik ezt köszönik szépen - nem kérik. Mi lenne, ha ezt elfogadnád? Nekem sem tetszik, butaságnak tartom, de így döntött. Aki másfél év után amikor a csapból, minden hírportálból, minden social médiából, a közmédiából, plakátok garmadájából ömlik a COVID 0-24, nem akarja felvenni az oltást, ott sóhajtani kell egyet és hagyni a faszba. Aki pedig kifejezetten ebben az aspektusban is a kormányt basztatja - az csak basztatni akarja a kormányt for fun, lehet éppen elég dolog miatt egyébként, de pont ezért, hogy miért nem költ 50 milliárd helyett 100-at egy meggyőzhetetlen tömeg meggyőzésére - meh... (és nem, a covid rovábbra sem migráns, nem analóg a kettő)
MC12
Hogyne lennének ingadozók. Sok olyan ember van, akihez nem tudja az információkat szűrni, a kapott adatok ellentmondásosak, ezért a nem cselekvés a cselekvése.

Az én liberális gondolkodásomnak nincs köze a témának, mert nem ez a téma. Az volt a kérdés, hogy a kormány megtett-e mindent. Nem, nem tett meg, nem kezelte jól a helyzetet, más országokkal összehasonlítva maximum átlagosan. Az egész oltási ösztönzés a részükről csak egy kampányeszköz volt, nem megoldáskeresés.

Másfelől az oltásnak ugyanúgy funkciója - az egyén védelme mellett - a szociális közösség védelme. Márpedig ha az emberke tagja a társadalomnak, akkor ne csak az előnyeit élvezze ki, hanem vegye ki a részét a melós részéből is.
Szokol
Tegyük fel, hogy igazad van - szerintem nincs - és vannak tömegével ingadozók. Akkor őket háromszor ennyi FB hirdetés, plakát, TV-spot, YT hírdetés, Instagram-reklám, rádió-signál jobb belátásra bírná? Ha Merkely ezerszer mondja el naponta, hogy: az oltás működik, Mo. működik, akkor az adatok nem lesznek ellentmondásosak? Akkor jobban meg lesz szűrve az információ? Vagy ötször ennyi? Tízszer? Mekkora szorzó kell szerinted, 100 milliárd elég, vagy 500 milliárd kell? És miért annyi? És mit garantálsz, ha 500 milliárdot elkölt a kormány akkor biztosan 90% lesz az oltottság?

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 001 — Steelers fan

MC12

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 318 — 49ers GM
Te nem vagy túl liberális, hogy azt akarod, hogy az állam szoft-erőszakos módszerekkel nyomjon le egy oltást azok torkán akik ezt köszönik szépen - nem kérik. Mi lenne, ha ezt elfogadnád?
MC12
Én szívesen elfogadom, őszintén szólva az se érdekel, ha hullanak az oltatlanok, mint a legyek, átlagban okosodunk legalább, ha a hülyék pusztulnak.

Te elfogadod, hogy ha mondjuk infarktust kap valamelyik szülőd/Te, akkor azért halsz meg, mert a kardiológus éppen az oltatlanokat próbálja életben tartani a COVID osztályon?

Mert nekem továbbra is az az elvem, hogy vagy védettségi kártyája van az embernek, vagy egy nyilatkozata a TAJ-számához kapcsolva, hogy ő nem oltatja magát, ezért nem kér kórházi ellátást COVID esetén.
somoskovig
Nem, rohadt mérges lennék (már ha nem én kaptam ugye infraktust) - az oltatlanokra. De ők nem azért oltatlanok, mert nincs elegendő információjuk, a kormány, a tudományos élet, a social média, akármi, akárki nem látta el őket elég infóval - hanem mert így döntöttek, minden infó ellenére. Egyetlen megoldás van: a kötelező oltás, csak ezt a kormányok (a miénk sem) nem merik meglépni. Ezért valóban hibáztathatóak.

Amit mondasz tetszetős lenne, csak az a baj, hogy a Covid-os is fizetett TB-t, így neki is jár az ellátás. Vagy ha valaki elkap valamit, amire egyébként van oltás, de ő nem vette fel, akkor azt ne lássuk el? Kullancs pl.
MC12
Továbbra is azt tudom mondani, hogy olasz módszer. Nem kötelező az oltás, de nem dolgozhatsz és nem mehetsz kb. sehova, ha nem vagy oltott vagy nincs negatív PCR teszted. Azért kíváncsi lennék, hány oltásellenes csináltatna kétnaponta tesztet 15.000-ért. Csak ezt egységesen kellene bevezetni, nem egyes munkáltatók belátására bízva. Lehet, hogy sokan nem szeretik az oltást, lehet, hogy 1-2 hétre leállna a MÁV (addig se terjed ez a szar), aztán a többség rájönne, hogy éhen halni nem túl fancy halálnem.

A TB-fizetésben jogilag és a kullancsos példával is igazad van, akkor valami olyat lehetne beletenni, hogy amikor ellátásról kell dönteni, akkor az oltatlan automatikusan a sor végére kerül az oltottakkal szemben. Egyébként meg én se úgy fizetem a TB-t sajnos, hogy ha kellene egy csípőprotézis, amire jelenleg 8-10 hónapot kell várni (faterom protekcióval tudott 4 hónapra időpontot kapni), akkor 8-10 hónapig én sem fizetek, vagy egy CT 3-4 hónap várakozás alatt inkább gyűjtögetem a pénzt, aztán elmegyek magánúton. Jogilag azért ez is vethetne fel aggályokat, hogy fizetsz állandó tagdíjat egy szolgáltatásért, ami nem áll rendelkezésre, amikor igénybe szeretnéd venni. Mondjuk a várólista nem COVID specifikus dolog, régebbi probléma, csak most eldurvult ez is.

több mint 3 éve
Chef a'la Laci pecsenyés Houston Texans 380
Te nem vagy túl liberális, hogy azt akarod, hogy az állam szoft-erőszakos módszerekkel nyomjon le egy oltást azok torkán akik ezt köszönik szépen - nem kérik. Mi lenne, ha ezt elfogadnád?
MC12
Én szívesen elfogadom, őszintén szólva az se érdekel, ha hullanak az oltatlanok, mint a legyek, átlagban okosodunk legalább, ha a hülyék pusztulnak.

Te elfogadod, hogy ha mondjuk infarktust kap valamelyik szülőd/Te, akkor azért halsz meg, mert a kardiológus éppen az oltatlanokat próbálja életben tartani a COVID osztályon?

Mert nekem továbbra is az az elvem, hogy vagy védettségi kártyája van az embernek, vagy egy nyilatkozata a TAJ-számához kapcsolva, hogy ő nem oltatja magát, ezért nem kér kórházi ellátást COVID esetén.
somoskovig
Egyetlen megoldás van: a kötelező oltás, csak ezt a kormányok (a miénk sem) nem merik meglépni. Ezért valóban hibáztathatóak.

MC12
Ez pontosan így van,ezt pedig ugyan érdeke minden szempontból az államnak,túl nagy negatív pont lenne így választás előtt. Egyszerűbb úgy csinálni mintha minden rendben lenne,az egészségügy felkészült és minden zökkenőmentes. Arról érzékelhetően kevesebb info van,hogy mi a helyzet a kórházakban átcsoportosítások terén,totális szervezetlenség és kapkodás,de minek is az orvosok most kaptak fizetésemelést fogják be a szájukat.

Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 966 — Lucas Scott
2. Ezt az önkormányzatok csinálhatják maguk is, mi tartja vissza őket?
MC12
mondjuk a forrashiany?
csebi
Ez jó 😊 ez a kártya bármikor előhúzható, hiszen mindig, minden állami szereplő (minisztérium, önkormányzat, szakterület akármi) forráshiányban van. Én még nem láttam olyat - pedig találkoztam már elég sokkal - hogy egy állami vagy önkormányzati szerv azt mondja: köszönöm, van elég forrásom.
MC12
bocsanat roviden fogalmaztam: a forraselvonas miatti forrashianyra gondoltam.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
MC12

somoskovig
Nem, rohadt mérges lennék (már ha nem én kaptam ugye infraktust) - az oltatlanokra. De ők nem azért oltatlanok, mert nincs elegendő információjuk, a kormány, a tudományos élet, a social média, akármi, akárki nem látta el őket elég infóval - hanem mert így döntöttek, minden infó ellenére. Egyetlen megoldás van: a kötelező oltás, csak ezt a kormányok (a miénk sem) nem merik meglépni. Ezért valóban hibáztathatóak.

Amit mondasz tetszetős lenne, csak az a baj, hogy a Covid-os is fizetett TB-t, így neki is jár az ellátás. Vagy ha valaki elkap valamit, amire egyébként van oltás, de ő nem vette fel, akkor azt ne lássuk el? Kullancs pl.

több mint 3 éve
MC12
mondjuk a forrashiany?
csebi
Ez jó 😊 ez a kártya bármikor előhúzható, hiszen mindig, minden állami szereplő (minisztérium, önkormányzat, szakterület akármi) forráshiányban van. Én még nem láttam olyat - pedig találkoztam már elég sokkal - hogy egy állami vagy önkormányzati szerv azt mondja: köszönöm, van elég forrásom.
MC12
Szerintem azonnal le is fagyna a teljes rendszer ettől 😀
Matthew99
Az biztos 😊 bármelyik minisztériumban voltam, minden év végén ment a rohangálás, hogy egy forintot se hagyjunk bennt, mert amennyit bennt hagyunk, jövőre annyival kevesebbet kapunk 😊 sőt, ha lehet kuncsorogjunk még a KÁT-nál, hogy kéne még pénz...
MC12
Ez mondjuk pont nem forráshiány. 😊 De ez minden rendes multinál is így működik, anno az első munkahelyem Budaörsön volt, december 28-29-én mindig átvonultunk a Media Marktba, és megvettünk 60-80 TV-t, laptopot, ilyesmit, jó lesz majd jövőre fogyasztói ajándéknak címszóval.

több mint 3 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 464 — Слава Україні! Героям слава!

Merkelyt pedig megkövetem, igaza volt. Novemberben lett.

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
MC12
mondjuk a forrashiany?
csebi
MC12
Matthew99
Az biztos 😊 bármelyik minisztériumban voltam, minden év végén ment a rohangálás, hogy egy forintot se hagyjunk bennt, mert amennyit bennt hagyunk, jövőre annyival kevesebbet kapunk 😊 sőt, ha lehet kuncsorogjunk még a KÁT-nál, hogy kéne még pénz...

több mint 3 éve
MC12

Szerkesztette: somoskovig

több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 660 — Cowboys fan
MC12
mondjuk a forrashiany?
csebi
MC12
Ellenben ugye összehoztak önkormányzati elvonásokból, meg pár extra adóból egy COVID-ellenes alapot emlékeim szerint, én arról nem láttam kimutatást/beszámolót, hogy mire költötte az állam, Te igen?
somoskovig
lélegeztetőgépekre
több mint 3 éve
MC12
mondjuk a forrashiany?
csebi
MC12
Ellenben ugye összehoztak önkormányzati elvonásokból, meg pár extra adóból egy COVID-ellenes alapot emlékeim szerint, én arról nem láttam kimutatást/beszámolót, hogy mire költötte az állam, Te igen?

több mint 3 éve
Mert ebben a konkrét ügyben mindent megettek ami ésszerű, racionális, értelmes stb. lépés volt. Van ingyen vakcina, minden harmadik plakát, negyedik YT hirdetés, második Győrfi Pál videó FB-n stb. arról szól, hogy vedd fel. Szerinted, ha minden második plakát, harmadik YT hirdetés és az összes FB reklám meg a közmédia 0-24 ezt mondaná, akkor csoda történne, és rohanna mindenki oltást felvenni. Csakhát ebben nem értünk egyet 😊
MC12
Nem tettek meg mindent. Például az oltást "házhoz" is lehet vinni. Járhatnák oltóbuszok a falvakat, kistelepüléseket. Lehetne a véradáshoz hasonlóan kitelepüléseket tartani. Bevonhatnák a falusi önkormányzatokat a feladatba, akik végigjárhatnák a falut rábeszélni. Ezek nem befolyásolnák a szavazósdit. Ehhez azonban már túl vízfejű lett a vezetés, annyira kézivezérelt mindent, hogy inkább meg sem próbálta.

Köthetné megint a "normális életet" a kártyához. Az olaszokhoz hasonlóan a munkavégzést és így tovább. Persze ezeket választás előtt fél évvel ugye nem illik...

Tehát ne mondjuk, hogy mindent megtettek, mert ez nem igaz.
Szokol
1. Az oltóbuszok még mindig járnak. Legalábbis nemrég Nógrádban abból kapta meg a nejem anyukája a harmadikat.
2. Ezt az önkormányzatok csinálhatják maguk is, mi tartja vissza őket? Komolyan a kormány szóljon az önkoriknak, hogy legyenek kedvesek házalni az oltásért? Maguktól nem tudják? Vagy van valami varázshintés, ha a kormány szól akkor lehet csak házalni? Ennyi erővel basztassuk az önkormányzatokat, mert nulla a proaktivitásuk.
3. A normális élet kártyához kötésében egyetértünk, ezt írtam korábban is.
MC12
1: Tudomásom szerint talán kettő autóbusz jár, járkálgat. Legyen 50! De nem csak erről beszéltem. Kitelepülések a főterekre, különböző rendezvényekre, bárhova. Menjenek oda az emberekhez, beszélgessenek velük személyesen. Tudod, az ingadozókat így lehet meggyőzni, nem Budapestről a jó meleg szobából...
2: Az önkormányzatoknak erre már se forrásuk, se merszük, se képességük nincs. Amilyen parancsot kapnak, azt végrehajtják. Tessék akkor parancsot adni.
Szokol

több mint 3 éve
Chef a'la Laci pecsenyés Houston Texans 380
 nepszava.hu/3136807_ugy-szunt-meg-a-kontaktkutatas-hogy-az-operativ-torzs-szerint-nem-szunt-meg
szánalmas...
Beki
normális kontaktkutatás nem is volt soha,a rendszer akadozó szar volt,nem vett figyelembe egy csomó dolgot és sosem időben kerültek az emberek karanténba.

Szerkesztette: Chef a'la Laci pecsenyés

Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Nálunk a cégnél volt felmérés és 90%-os az oltottak aránya úgy, hogy minden korosztály van és tőbbségében nők
r.baggio
Mert gondolom azért viszonylag sok nálatok az értelmes, gondolkodó ember.
Nálunk nagyon sok az egyszerű gyerek.
Tippem szerint 20-30% lehet az oltottak aránya. Ha kötelezővé tennék be is lehetne zárni
Elég sokan jelezték is, hogy elmennek ha oltatni kell. Voltak akik ügyvéddel is fenyegettek.
Mondom ezt úgy, hogy a főnökeim (tulajdonosok) oltáspártiak.
Bazzani
Nincs összefüggés egyszerű és értelmes között az oltás javára.
Az én környezetemben zömében mívelt diplomázott réteg nem veszi fel.
A sima egyszerű meós meg igen sőt sokan már a 3.kat is
több mint 3 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 464 — Слава Україні! Героям слава!
 nepszava.hu/3136807_ugy-szunt-meg-a-kontaktkutatas-hogy-az-operativ-torzs-szerint-nem-szunt-meg
szánalmas...
Beki
Az akciócsoportok rendületlenül dolgoznak!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 646 — Invisible man
MC12
mondjuk a forrashiany?
csebi
MC12

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 3 éve
MC12
mondjuk a forrashiany?
csebi