Koronavírus 2024

33 feliratkozó

több mint 3 éve
YoungZeeZee 8 567
Amúgy aki babát tervez, de nem oltat mert veszélyes a baba projektre nézve, az nyugodtan bemegy oltatlanok közé dolgozni, oltás nélkül és este ágyba bújik az asszonykával a siker érdekében, hogy majd a covid tombolás alatt kelljen dokihoz, UH-ra, járkálni a zsúfolt rendelőkbe?

Pont ebben az esetben kellene méltatni a munkáltatót, hogy kötelezi a kollegákat az oltásra és a munkahelyen nem szedhető össze nagy eséllyel a covid.

Persze itt nem ez áll a háttérben, hanem a konkrét elutasítása az oltakozásnak. Felesleges ezt ezzel validálni, mikor láthatóan egy minimálisan bemagyarázott jelenség a takaró, közben meg kilóg a lóláb..
topin
De az oltott is fertoz.meg mindig nem?
több mint 3 éve
topin New England Patriots 2 008
És mondom, mindezek ellenére nem vetem el dolgot. Sobri ezt rohadt jól mondta amúgy, ez bizalmi kérdés, én egyelőre nem tudok ebben teljesen megbízni.
Henderson
Mellékhatása bármelyik gyógyszernek lehet. Semmi baj nincs a bizalmatlansággal, bár továbbra sem értem miért jobb félni a vakcinától, mint a vírustól.

Azonban ez a bizalmi kérdés nincs összefüggésben a munkavállalással, aki nem bízik benne, az dönthet hogy munkahelyet vált-e vagy sem. Nincs rákényszerítve az oltásra, ő dönti el azt, hogy él-e a lehetőséggel vagy sem. Két ajtó van, mindenki választhat melyiken megy át. Az egyik mögött más opciók vannak, de ez nem zsákbamacska, ez az ajtóra is ki van írva.

Az a világ elmúlt amikor minden jár, jobb ehhez hozzászokni. Mondjuk 2 év éppen elég lehetett volna ehhez mindenkinek. És persze lehet ezen puffogni, csak nincs értelme. Dönteni lehet helyett, így vagy úgy. És ezt a döntést mindenki el is fogja fogadni.
több mint 3 éve
Henderson New York Giants 1 047
Azért annyira nem vészes a dolog, azóta ha nem is múlt el teljesen, de csökkent a mérete, meg nem is fáj már. Inkább az volt benne nagyon szar amíg kiderült, hogy nem valami rosszindulatú szarság.. nem voltam túl kiegyensúlyozott akkoriban 😊
Szesze
Kaptál amúgy valami ösztrogénblokkolót vagy ilyesmit vagy helyreáll magától?
Henderson
Nem kaptam semmit egyelőre.. őszintén szólva nem is erőltetem a dolgot most, hogy kiderült hogy mi ez a szar, gyűlölök orvoshoz járni, csak akkor megyek ha muszáj. Mivel javult a helyzet, így egyelőre bízom benne, hogy magától elmúlik majd.
Szesze
Úgy legyen, jobbulást!

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 3 éve
Szesze New York Giants 21 273 — Giants fan
Azért annyira nem vészes a dolog, azóta ha nem is múlt el teljesen, de csökkent a mérete, meg nem is fáj már. Inkább az volt benne nagyon szar amíg kiderült, hogy nem valami rosszindulatú szarság.. nem voltam túl kiegyensúlyozott akkoriban 😊
Szesze
Henderson
Nem kaptam semmit egyelőre.. őszintén szólva nem is erőltetem a dolgot most, hogy kiderült hogy mi ez a szar, gyűlölök orvoshoz járni, csak akkor megyek ha muszáj. Mivel javult a helyzet, így egyelőre bízom benne, hogy magától elmúlik majd.
több mint 3 éve
Szesze

több mint 3 éve
Fertőzés után mennyi idővel érdemes méretni ellenanyag szintet?
bcsarli
Semennyivel 😊 Te most kurvára védett leszel egy jó darabig az egyszer fix.
több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 8 643 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Fertőzés után mennyi idővel érdemes méretni ellenanyag szintet?

több mint 3 éve
Persze itt nem ez áll a háttérben, hanem a konkrét elutasítása az oltakozásnak. Felesleges ezt ezzel validálni, mikor láthatóan egy minimálisan bemagyarázott jelenség a takaró, közben meg kilóg a lóláb..
topin
Ezt mondjuk nagyon nem jól látod, abszolút nem utasítom el a dolgot, mindazok ellenére amit leírtam simán lehet, hogy belövetek valamit még az idén, függetlenül attól, hogy előirja e a munkáltatóm vagy sem. De engem nem tudtak meggyőzni ezen rövid idő alatt, sem a hatékonyságról, sem a biztonságosságról. Indultunk onnan télen , hogy már az első dózis 85%os védelmet ad, aztán nem úgy van az, azért a második előtt nincs védelem. Aztán a második után is kell azért idő hogy kialakuljon a védettség aki tavasszal oltás ellenére beteg lett, annál biztos nem alakult még ki. Aztán nyáron amikor a kutya sem lett beteg amúgy sem, akkor mindenkit remekül védett, most hogy megint felfutott, és elkapják az oltottak is, már kell a harmadik is. Persze meg lett mondva előre, hogy el lehet így is kapni, csak a súlyos lefolyástól véd,ami azért nem egy betarthatatlan ígéret egy olyan betegségnél ami egyébként sem túl nagy arányban súlyos lefolyású. Amikor nálunk jobban átoltott országokban éppen lecsengett a dolog, akkor jött hogy lám ott az oltásokkal már meg is fékezték a dolgot, aztán ha újra felfut az csak arra bizonyíték hogy több oltás kell.
A biztonságossághoz meg szerintem elég amit Szesze leírt, erről sem hallani, olvasni, mégis van ilyen.
Csak hogy legyen perspektíva egy agyhalottól is.
És mondom, mindezek ellenére nem vetem el dolgot. Sobri ezt rohadt jól mondta amúgy, ez bizalmi kérdés, én egyelőre nem tudok ebben teljesen megbízni.

több mint 3 éve
Az oltás pedig igenis fel tudja borítani a hormonháztartást, nekem nem kell hozzá ismerős, hogy tudjam, mert konkrétan nálam is ezt okozta..
Szesze
Ha indiszkrét a kérdés, akkor felejtsd el: ez mit jelent pontosan?
nagylaza
Nőtt egy csomó a bal mellemben (később kiderült, hogy egy kisebb a jobban is, csak az nem tapintható) amiről első körben nem lehetett tudni, hogy micsoda, felmerült a daganat lehetősége is. Kivizsgálták, mammográfián meg ultrahangon és kiderült, hogy szerencsére nem rák, hanem egy gynecomastia-nak nevezett dolog, amit a női hormontermelés növekedése okoz. Ezt később egyértelműen az oltás mellékhatásának tudták be és a vizsgálatok közben már mondták is az orvosok, hogy a legújabb (amerikai) kutatások igazolják is ezt a fajta mellékhatást, elég sok esetben diagnosztizáltak hasonlót. Pl amikor a mammogrfiára mentem akkor az ottani orvos már előre kérdezte, hogy kaptam-e oltást a közelmúltban mert kifejezetten megnövekedett a hasonló tünetekkel jelentkezők száma az utóbbi időben amit egyértelműen az oltás mellékhatásának tudnak be, mert mindannyiu(n)knál ezután jelentkezett. Rá is írták a leletemre ezt amúgy.
Szesze
Nem hangzik jól...
nagylaza
több mint 3 éve
Az oltás pedig igenis fel tudja borítani a hormonháztartást, nekem nem kell hozzá ismerős, hogy tudjam, mert konkrétan nálam is ezt okozta..
Szesze
nagylaza
Nőtt egy csomó a bal mellemben (később kiderült, hogy egy kisebb a jobban is, csak az nem tapintható) amiről első körben nem lehetett tudni, hogy micsoda, felmerült a daganat lehetősége is. Kivizsgálták, mammográfián meg ultrahangon és kiderült, hogy szerencsére nem rák, hanem egy gynecomastia-nak nevezett dolog, amit a női hormontermelés növekedése okoz. Ezt később egyértelműen az oltás mellékhatásának tudták be és a vizsgálatok közben már mondták is az orvosok, hogy a legújabb (amerikai) kutatások igazolják is ezt a fajta mellékhatást, elég sok esetben diagnosztizáltak hasonlót. Pl amikor a mammogrfiára mentem akkor az ottani orvos már előre kérdezte, hogy kaptam-e oltást a közelmúltban mert kifejezetten megnövekedett a hasonló tünetekkel jelentkezők száma az utóbbi időben amit egyértelműen az oltás mellékhatásának tudnak be, mert mindannyiu(n)knál ezután jelentkezett. Rá is írták a leletemre ezt amúgy.
Szesze
Mit kaptál?
bcsarli
Sputnikot kaptam, de mindegyik orvos azt kérdezte elsőre, hogy pfizer-t kaptam-e, mert annál volt a legjellemzőbb ez (és ez az amerikai tanulmány is annál hozta ki, de ugye nyilván azért mert náluk ezzel oltottak, valószínű mindegyiknél előfordul ez, csak onnan van a legtöbb adat). Egyébként azt is mondták, hogy sokaknál okozott különféle mellékhatásokat az oltás. Ettől persze még igaz, hogy a vírus meg sokkal több problémát okozhat, csak azért annyira ez sem fekete/fehér dolog.

Szerkesztette: Szesze
több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 8 643 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Szesze
nagylaza
Szesze
Mit kaptál?

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 322 — beers & Packers
Szesze
nagylaza
Szesze
Nem hangzik jól...
több mint 3 éve
Szesze
nagylaza
több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 24 955 — nabege2@yahoo.com
Tényleg: van hölgy itt a fórumon?
zemanla
jetses között nem volt egy leányzó?

Danna már nem aktív itt, de ő azért a patses között ismerős név.
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 322 — beers & Packers
Szesze
több mint 3 éve
Kb mennyi idő után várható javulás? Most az a helyzet, hogy kb minden nap ugyanolyan, nem érzem hogy kifelé megyek.
bcsarli
Bár alapvetően kifejezetten laza tünetekkel megúsztam, de én kb 10-12 napig éreztem, hogy nem vagyok teljesen 100as. Ha nem tudtam volna erről a vírusról akkor valószínű észre se veszem ezt, de a karantén miatt én is egyfolytában ezt figyelgettem..

Az oltás pedig igenis fel tudja borítani a hormonháztartást, nekem nem kell hozzá ismerős, hogy tudjam, mert konkrétan nálam is ezt okozta.. (és még most, hónapokkal később is fennáll a probléma, éppen ezért nálam a harmadik oltás pl kilőve)
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 756
néhány napja beszélgettem a húgommal, eki elmesélte, hogy úgy döntött, hogy a lányának (13 éves) nem adatja be a vakcinát. Azt mondta, osztott szorzott, és mivel ebben a korben maga a covid minimális rizikót jelent, a vakcina hosszú távú következményeitől viszont tart, ezrt döntött így. Namost az ő esetében bonyolítja a dolgot, hogy a középső fia autoimmun beteg lett, nagyon nagy valószínűséggel egy korábbi nem kezelt / félre kezelt betegség miatt, úgyhogy van benne egy extra para is a mellékhatások, illetve következmények miatt.peterk2005
Ez így egyébként csak nekem ellentmondásos?
Mikey
Nem csak neked. Ordít benne az ellentmondás, de ha ezt direktben a húgom szemébe belemondod, semmit nem érsz el vele. Biztosan ismered ezt a típust, akit képtelenség úgy meggyőzni, hogy a te véleményedet fogadja el. Csak úgy lehet, hogy ő jött rá a dologra.
peterk2005
Sajnos igen, jól ismerem az ilyet. Az ilyen embereknél taktikám nekem is, hogy sose azt mondom, ami a konkrét véleményem, hanem olykor a szöges ellenkezőjét is, és akkor finoman elkezdem az ellenálló véleményét olyan irányba terelgetni, hogy végül kikössön ott, ahol amúgy sokkal egyszerűbben is lehetne, ha hallgatna rám (vagy bárki másra). 😀 De ugye azt nem lehet, mert ő mindent jobban tud, ahogy húgod is. 😊

De a lényeg, hogy akkor végül is a (feltételezhetően) helyes döntést hozta meg, még ha a bonyolultabb módon is.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
néhány napja beszélgettem a húgommal, eki elmesélte, hogy úgy döntött, hogy a lányának (13 éves) nem adatja be a vakcinát. Azt mondta, osztott szorzott, és mivel ebben a korben maga a covid minimális rizikót jelent, a vakcina hosszú távú következményeitől viszont tart, ezrt döntött így. Namost az ő esetében bonyolítja a dolgot, hogy a középső fia autoimmun beteg lett, nagyon nagy valószínűséggel egy korábbi nem kezelt / félre kezelt betegség miatt, úgyhogy van benne egy extra para is a mellékhatások, illetve következmények miatt.peterk2005
Mikey
Nem csak neked. Ordít benne az ellentmondás, de ha ezt direktben a húgom szemébe belemondod, semmit nem érsz el vele. Biztosan ismered ezt a típust, akit képtelenség úgy meggyőzni, hogy a te véleményedet fogadja el. Csak úgy lehet, hogy ő jött rá a dologra.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 756
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ehhez a mellékhatás témához csak egy személyes tapasztalatom van.:

Barátnőm nem veszi fel, mert két hölgy a baráti társaságban felvette és az oltás után mind2-nél beindult a menopausa. Mind a két nő 30 körüli és most hormonokat kapnak arra, hogy helyreálljon a ciklusuk, ha helyreáll. Na mivel mi babát szeretnénk, így a barátnőm eldöntötte, hogy ő biztos nem oltatja magát, addig amíg nincs gyerek. Ezt viszont én teljesen megértem és támogatom.
Toto21
Nálunk detto ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy 3 nagyjából velünk egykorú nőismerős van, akiknél rendesen megkavarta a ciklust, bár amennyire tudom ők még nem kapnak semmit, csak ingáznak a nőgyógyász és endokrinológus között, hogy mi legyen.
De majd mindjárt megkapjuk, hogy
a, ezek biztos hazudnak
b, oltástól függetlenül van
c, a betegség is tud ilyet okozni
Henderson
A ti dolgotok. Csak ne hagyjátok ki a számításból azt, hogy a vírust el lehet kapni, és ha elkapja bármelyikök is, akkor az a vakcinához képest sok nagyságrenddel (tízezerszeres különbség) több problémát okozhat, beoltatlanul. Rövid távút is (a terhesség a klinikai rizikófaktorok közé számít, ha elkapja a vírust, akkor mérhetően növeli a súlyos, végzetes lefolyás esélyét, mérhetően növeli a koraszülés és a vetélés esélyét), és a hosszú távút is (a betegségen átesettek között a vírus által visszamaradandóan megfigyelt elváltozások ismert, káros következményei a már fejlődőben levő magzatra, vagy pedig a jövőben várt gyerekre).

Szóval lehet autózni, csak ne azért tedd, mert azt hiszed, hogy a repülő veszélyes, hanem tudjad, hogy az autó sok ezerszeresen annyi veszélyt jelent, mint a repülés, ezért akkor ért valamit az, hogy nem ültél fel a repülőre, ha autóba sem ülsz. Azaz kurvára vigyázol az asszonyra, nehogy elkapja azt a k****a vírust, különben jól megszsz****ttad magad ..... és a várt gyereket is.
peterk2005
Magamra reagálok, mert friss, aktuális eset: néhány napja beszélgettem a húgommal, eki elmesélte, hogy úgy döntött, hogy a lányának (13 éves) nem adatja be a vakcinát. Azt mondta, osztott szorzott, és mivel ebben a korben maga a covid minimális rizikót jelent, a vakcina hosszú távú következményeitől viszont tart, ezrt döntött így. Namost az ő esetében bonyolítja a dolgot, hogy a középső fia autoimmun beteg lett, nagyon nagy valószínűséggel egy korábbi nem kezelt / félre kezelt betegség miatt, úgyhogy van benne egy extra para is a mellékhatások, illetve következmények miatt. Egy másik bonyolító tényező az is, hogy a húgom diplomázott, értelmes nő, de az egyéniségében dominálnak a nagyapja "génjei", az "én tudom, hogy mi a jó nekem", betonfejség. Ráadásul éppen azon a határon van, hogy értelmes is eléggé, és tanult is ahhoz, hogy sok mindenről érdemben és helyesen tudjon dönteni, de amiben nem tud, ott viszont visszaüt az "én tudom mi a jó nekem", és meggyőzhetetlen még egyébként racionális érvekkel is, annak ellenére, hogy racionálisan gondolkodik ...... amikor gondolkodik.

Szóval csak óvatosan merek vele vitázni, mert csak úgy szoktam tudni meggyőzni, hogy sosem az van, hogy én győztem meg, hanem úgy kell kijönnie a dolognak, hogy ő jött rá hogy mi a jó. Na, reggel beszéltünk, és mellékesen megemlítette, hogy mégis úgy döntött, hogy a kislányt beoltatja. Belekerült úgy másfél órányi nagyon óvatos, "én nem tudom hugi, ha te mondod oké, de nézz azért utána, hogy mi is az a hosszú távú mellékhatás", meg "tudom hugi, hogy ha a fiatalok elkapják, akkor minimális a súlyos lefolyás esélye, és biztos utána néztél, hogy a fiataloknál betegség esetén visszamaradó hatások sincsenek, szóval te tudod" csevegésbe, ami k**va fárasztó tud időnként lenni, de ez esetben megérte. 😊 Sikerült annyi kétséget belé oltanom anélkül, hogy úgy érezte volna, hogy meg akarom győzni, ami rávette arra a k**rva fél óra google-zésre. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
zemanla
Anda volt Falconsosként, de szerintem már nem jár ő sem
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
zemanla
Eredménykövetőben gif-en 😀
Heisman
Hát, igen. Az a legalja.
nagylaza
Ezért a hsz-ért bant érdemelnél. 😛

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Kb mennyi idő után várható javulás? Most az a helyzet, hogy kb minden nap ugyanolyan, nem érzem hogy kifelé megyek.

több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 371 — Do Your Job
zemanla
Eredménykövetőben gif-en 😀
Egyszer volt egy anyuka aki a fiának akart lediplomázásra jegyet venni Londonba, de neki illedelmesen segítettek
Heisman
Igen, emlékszem

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
topin New England Patriots 2 008
Amúgy aki babát tervez, de nem oltat mert veszélyes a baba projektre nézve, az nyugodtan bemegy oltatlanok közé dolgozni, oltás nélkül és este ágyba bújik az asszonykával a siker érdekében, hogy majd a covid tombolás alatt kelljen dokihoz, UH-ra, járkálni a zsúfolt rendelőkbe?

Pont ebben az esetben kellene méltatni a munkáltatót, hogy kötelezi a kollegákat az oltásra és a munkahelyen nem szedhető össze nagy eséllyel a covid.