Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Mikey
18 756
A foci fontosabb. A vadászat fontosabb. A vallás fontosabb. A felvonulás fontosabb. A politika fontosabb. A hatalom fontosabb. A pénz fontosabb.Tényleg nehéz erre mit mondani. Próbálom pozitívan nézni, de nem könnyű, amikor szaladunk a számok után. Pontosan tudták, hogy jönni fog a hullám, és hogy nincs elegendő ember beoltva. Én ennyi halottra nem számítottam ebben a hullámban és meg csak most fut fel.152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.Te is csak negatívkodni tudsz. 😕 Nézd pozitívan. Orbán nem is olyan rég megmondta, hogy nem hisz a maszkban, ehhez képest már nem csak eü intézményekben, hanem tömegközlekedésen is kötelezővé tette. Mert őt meg lehet győzni. Úgyhogy tessék örülni, és nem elégedetlenkedni!
Klaci79
Mikey
Klaci79
Az emberek élete nem fontos.
Engedd el a dolgot, csak belebolondulsz.
több mint 3 éve
Az ízlelés szerencsére rendben volt eddig is.Utana ha minden jol alakul teljesen visszater es fantom illatoktol es izektol megmenekulsz. 😊Így van, nálam is ugyanígy kezdődött 3 napja. Remélem erősödni fog folyamatosan.Az előbb mintha éreztem volna az Old Spice illatát, de nagyon halványan, szinte csak felderengett. Akinek van tapasztalata írja már le, hogy hogyan tér vissza a szaglás. Köszönöm.Nalam ugy veszett el a szaglas, mint mikor a csapod elzarod kb es nagyon lassan, fokozatosan tert vissza. Ertsd: 8. napon annyira visszajott h hatarozottan meg tudtam kulonboztetni h mi micsoda, de fullosan meg jo par napig eltartott.
bcsarli
Beki
bcsarli
Beki
Eddig az erős kölnik vannak meg, de ez legalább olyan mind amilyenre emlékeztem. Szappan, kávé egyelőre még gyenge ahhoz hogy felismerjem, de 3 nap után szerintem ez akkor is nagy dolog. Fel vagyok dobva 😀
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Utana ha minden jol alakul teljesen visszater es fantom illatoktol es izektol megmenekulsz. 😊Így van, nálam is ugyanígy kezdődött 3 napja. Remélem erősödni fog folyamatosan.Az előbb mintha éreztem volna az Old Spice illatát, de nagyon halványan, szinte csak felderengett. Akinek van tapasztalata írja már le, hogy hogyan tér vissza a szaglás. Köszönöm.Nalam ugy veszett el a szaglas, mint mikor a csapod elzarod kb es nagyon lassan, fokozatosan tert vissza. Ertsd: 8. napon annyira visszajott h hatarozottan meg tudtam kulonboztetni h mi micsoda, de fullosan meg jo par napig eltartott.
bcsarli
Beki
bcsarli
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Tudod jol h a love lenyulasa az elsodleges nekik es legutoljara az emberek elete.Tényleg nehéz erre mit mondani. Próbálom pozitívan nézni, de nem könnyű, amikor szaladunk a számok után. Pontosan tudták, hogy jönni fog a hullám, és hogy nincs elegendő ember beoltva. Én ennyi halottra nem számítottam ebben a hullámban és meg csak most fut fel.152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.Te is csak negatívkodni tudsz. 😕 Nézd pozitívan. Orbán nem is olyan rég megmondta, hogy nem hisz a maszkban, ehhez képest már nem csak eü intézményekben, hanem tömegközlekedésen is kötelezővé tette. Mert őt meg lehet győzni. Úgyhogy tessék örülni, és nem elégedetlenkedni!
Klaci79
Mikey
Klaci79
több mint 3 éve
Így van, nálam is ugyanígy kezdődött 3 napja. Remélem erősödni fog folyamatosan.Az előbb mintha éreztem volna az Old Spice illatát, de nagyon halványan, szinte csak felderengett. Akinek van tapasztalata írja már le, hogy hogyan tér vissza a szaglás. Köszönöm.Nalam ugy veszett el a szaglas, mint mikor a csapod elzarod kb es nagyon lassan, fokozatosan tert vissza. Ertsd: 8. napon annyira visszajott h hatarozottan meg tudtam kulonboztetni h mi micsoda, de fullosan meg jo par napig eltartott.
bcsarli
Beki
több mint 3 éve
Lehetséges, hogy egész Csongrád megyében csak Szegeden adnak harmadik oltást?
több mint 3 éve
Most határozottabban éreztem a csuklómra fújt old spice-t rögtön fújás után!!! 😊Utána mondjuk hamar elpárolgott, és utána már nem volt meg, de haladunk. Sőt a Blue Jeans kölnit ki sem kellett fújni, a dobozában is éreztem egy kicsit 😊 Ma szagolgatni fogok egész nap 😀
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Az előbb mintha éreztem volna az Old Spice illatát, de nagyon halványan, szinte csak felderengett. Akinek van tapasztalata írja már le, hogy hogyan tér vissza a szaglás. Köszönöm.Nalam ugy veszett el a szaglas, mint mikor a csapod elzarod kb es nagyon lassan, fokozatosan tert vissza. Ertsd: 8. napon annyira visszajott h hatarozottan meg tudtam kulonboztetni h mi micsoda, de fullosan meg jo par napig eltartott.
bcsarli
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Tényleg nehéz erre mit mondani. Próbálom pozitívan nézni, de nem könnyű, amikor szaladunk a számok után. Pontosan tudták, hogy jönni fog a hullám, és hogy nincs elegendő ember beoltva. Én ennyi halottra nem számítottam ebben a hullámban és meg csak most fut fel.152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.Te is csak negatívkodni tudsz. 😕 Nézd pozitívan. Orbán nem is olyan rég megmondta, hogy nem hisz a maszkban, ehhez képest már nem csak eü intézményekben, hanem tömegközlekedésen is kötelezővé tette. Mert őt meg lehet győzni. Úgyhogy tessék örülni, és nem elégedetlenkedni!
Klaci79
Mikey
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
(Tenerife)152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.Hol vagy?
Klaci79
#JC6
több mint 3 éve
Na azt a rendszert szeretném elérni 😊Az normális egyébként, hogy semmilyen határozatot nem kaptam a karanténozásról?Nekem azt mondták, hogy bekerülünk valamilyen rendszerbe, majd 10 nap után negatív PCR-teszt után térhetünk vissza a társadalomban.
Milyen felületen tudnék utána nézni, mert lehet hogy csak az e-mail nem érkezett meg?
bcsarli
Se határozat, se piros cetli, se rendőrség, semmi. És egyáltalán nem ellenőriznek, mert nincs kapacitás, mondta a tesztet végző.
#JC6
Én a teszt után felhívtam az asszisztenst. Ő azt mondta, hogy most szombaton jár le a karantén, így hétfőn hívjam fel. Ha nincs tünetem akkor kivesz a karanténból. Legalábbis így értelmeztem. Most akkor mi az eljárás? Vagy ahány orvos annyi?
több mint 3 éve
- JC6
6 999
Az normális egyébként, hogy semmilyen határozatot nem kaptam a karanténozásról?Nekem azt mondták, hogy bekerülünk valamilyen rendszerbe, majd 10 nap után negatív PCR-teszt után térhetünk vissza a társadalomban.
Milyen felületen tudnék utána nézni, mert lehet hogy csak az e-mail nem érkezett meg?
bcsarli
Se határozat, se piros cetli, se rendőrség, semmi. És egyáltalán nem ellenőriznek, mert nincs kapacitás, mondta a tesztet végző.
több mint 3 éve
Zsenialis hogy negyedjere is eltudtak baszni a vedekezest. De nem baj, a tomegkozlekedesen mar maszkot kell huzni, ennyi biztosan eleg lesz a vedekezeshez. 😕
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Az normális egyébként, hogy semmilyen határozatot nem kaptam a karanténozásról? Milyen felületen tudnék utána nézni, mert lehet hogy csak az e-mail nem érkezett meg?
több mint 3 éve
Az előbb mintha éreztem volna az Old Spice illatát, de nagyon halványan, szinte csak felderengett. Akinek van tapasztalata írja már le, hogy hogyan tér vissza a szaglás. Köszönöm.
több mint 3 éve
- JC6
6 999
152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.Hol vagy?
Klaci79
több mint 3 éve
Mikey
18 756
152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.Te is csak negatívkodni tudsz. 😕 Nézd pozitívan. Orbán nem is olyan rég megmondta, hogy nem hisz a maszkban, ehhez képest már nem csak eü intézményekben, hanem tömegközlekedésen is kötelezővé tette. Mert őt meg lehet győzni. Úgyhogy tessék örülni, és nem elégedetlenkedni!
Klaci79
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.
több mint 3 éve
Konkrét példa, a héten történt.: Találkoztam egy sráccal aki rendszeresen jár hozzánk vásárolni. Egy jó ideje nem láttam, már furcsáltam is, hogy mi lehet vele. Mesélte, hogy pont most járt le a karanténjuk és sikerült negatív mintát produkálnia. Az egész család elkapta, asszony, gyerekek. A legszarabbul emberünk volt, idézem " pfú bazdmeg egy hétig azthittem megdöglök, a wc-re nem bírtam egyedül kimenni annyi erőm sem volt, az asszonynak kellett segítenie, hogy elérjem a budit, magamtól nem bírtam kikelni az ágyból sem. " Ezután elmesélte, hogy ő bizony szkeptikus volt a coviddal szemben, de mostmár teljesen máshogy látja a dolgokat. Ezután váltottunk még pár szót majd a végén megkérdeztem, hogy ha letelik a fél év, akkor esetleg végre, a tapasztaltakkal a birtokában hajlandó lenne e beoltatni magát? - " oltassa a kurva anyja magát be ezzel a fossal, eddig se engedtem, hogy bármit belém bökjenek, ezekután sem fogom az biztos"Semmit nem ér.pedig eccerű kérdéseket kell visszacsapni:Ha én lennék oltásellenes engem ezzel meggyőznél.Ez az oltakozás a bizalomról szól inkább, mint a bizonyosságról. Bennem van bizalom, benned is (persze nem vakbizalom, sokat utánaolvastunk, informálódtunk, de van), és van akiben nincs. Nem azért mert aluliskolázottak, hiszen "Ezek felső - és középvezetők, cégtulajok, építészek, jogászok, mérnök és földmérők...", hanem csak simán nincs. Alkatilag. (Akiben van, az már oltakozott.) Bizonyosságot meg senki nem tud nekik adni. Hiába ülne melléjük Karikó Katalin és vezetné le három óra alatt, hogy miért nem kell aggódniuk az mRNS, a DNS, és az egész vakcina miatt, a 90%-t nem értenék, de ha értenék se hinnék el, mert nem bizonyosság, csak teória, elmélet, valószínűség, prognózis, hogy nem lesz semmi bajuk 10 év múlva.Sobri JóskaDe, ezek éppen olyan "agyhalottak", mert pontosan annyi alappal lehet rájuk is ezt mondani, mint azokra, akikre te szoktad ezt ráakasztani. Mert hiába felsővezetők, nem értik, hogy mi az, hogy hosszú távú mellékhatás, és az mitől lesz, hogyan működik. Félni lehet sok mindentől - például a rövid távú mellékhatástól bizonyos feltételek esetén akár teljes joggal is -, de aki a hosszú távú mellékhatásoktól fél, az nem tudja, hogy mitől fél, és pont. Hosszú távú mellékhatás ugyanis nem úgy lesz, hogy 10 évig kimutathatatlanul bújkál benned, aztán egyszer csak infarktusod lesz 10 év múlva. Minden hosszú távú mellékhatás valamilyen fiziológiai változást jelent, ami a vakcina beadása után egyből elkezdődik. Ez a fiziológiai változás az, ami 10 év múlva infarktushoz vezethet. Ha nincs ilyen fiziológiai változás a vakcina beadása után, akkor nincs hosszú távú mellékhatás sem. Ha van ilyen elváltozás, akkor pedig az kimutatható, a vakcina beadása után is már. Persze a tudomány nem tökéletes, elméletileg előfordulhat, hogy olyan fiziológiai változás történik, ami később káros következménnyel jár, csak még nem tudunk róla. És ezért nem is mérjük esetleg meg. De ennek a valószínűség eltörpül ahhoz képest, hogy magáról a vírusról viszont konkrétan tudjuk már, hogy több száz olyan fiziológiai elváltozást indít, indíthat be, amiknek igenis ismert és súlyos hosszú távú mellékhatásai vannak. Szóval, ha valaki a hosszú távú mellékhatásoktól tart, annak éppenséggel a vírustól / megbetegedéstől kell(ene) tartania, hiszen arról tudjuk, ismert, bizonyított, hogy sok száz ilyen fiziológia elváltozást indíthat be, a vakcinánál viszont még egyetlen egy ilyen elváltozást sem találtak. (Furcsa is lenne egyébként, ha a vakcina lenne veszélyesebb, hiszen - legyen szó bármelyik vakcináról -, a vakcina nem más, mint a vírus így vagy úgy "leegyszerűsített" verziója. Vagy csak egyetlen szekvencia, vagy egy vírusdarab, vagy egy legyengített, inaktivált és szaporodás képtelen. Elég nyilvánvaló, hogy az aktív, ereje teljében levő, szaporodni képes élő vírus sokkal több kárt tud okozni, mint ugyanannak az elölt, szaporodás képtelen verziója, esetleg csak egy gén szekvenciája. Megj: a vektor vakcináknál még van a hordozó vírus is, ami okozhat galibát, de nem kötelező vektor vakcinát választani, szóval ebbe ne is másszunk bele.)
Persze előfordulhat az az eset, hogy valaki tisztában van a rizikókkal, mégsem oltat. Hasonlóan ahhoz, ha például valaki teljesen tisztában van vele, hogy a repülés kisebb rizikót hordoz magában, mint az autóval közlekedés, mégis utál repülni, szorong, ezért hacsak teheti, autóval megy. Például én ilyen vagyok. Utálok személyszállítón repülni, pedig valamikor repültem, repülő vizsgám is van. De utasként egy nagy hordóban teljesen más érzés számomra, mint a botkormányt fogva. (Kiszolgáltatottság érzés). Így amikor csak lehet, autóval megyek pl. Svájcba én is. De tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mi az oka, és nem hiszem azt, hogy a biztonságosabb megoldást választottam. Csak a számomra kevesebb stresszel járót.
A kötelezővé tétellel pedig az a baj, hogy - ismét a repüléses példával - ha én döntöm el, hogy felszállok-e a repülőre vagy sem, akkor én vállalom a döntésem rizikóit. Akár autóba ülök és karambolozok, akár repülőre ülök és pont olyan peches vagyok, hogy éppen az zuhan le, akkor én döntöttem, enyém a felelősség. De ha úgy ültetnek fel a repülőre, hogy kötelező felülnöm, akkor ha pont az én gépem lesz amelyik lezuhan, akkor nem én döntöttem, hanem más küldött a halálba. Ez egy felelősség, amit vállalni is kell. Ha kötelező lesz, akkor a rövid távú mellékhatások (hangsúlyozom, rövid távúak, mert azok bár rendkívül ritkán, de előfordulnak, és akár halálosak is lehetnek), szóval a rövid távú mellékhatások jelentkezése esetén annak, aki kötelezővé teszi. Elsősorban az állam, mert az tudja úgy kötelezővé tenni, hogy nem hagy választást. Egy munkahely, hiába teszi kötelezővé, az a választásom mindig megvan, hogy felmondok. De az államnál mincs, úgyhogy az államnak vállalnia kell a döntésének a következményeit. És ha lezuhan a repülő akkor perkálnia. Sokat. Ha életben maradok, akkor nekem, ha nem, akkor az örököseimnek.
peterk2005
De nem én vagyok.
És annak, aki úgy érzi, hogy "De belenyúltak a DNS-be, amiről lófaszt se tudunk, és ez miért ne okozhatna agyvérzést vagy agyrákot 10 év múlva?! Mi okozza az agyrákot? Mit okoz a módosított DNS? Pont az van amit írsz, hogy félek az ismeretlentől, azt se tudom mitől félek, de az oltástól biztos", annak lófaszt se mondtál.
És annak a karakterét próbáltam megérteni, felvázolni, hogy annak adj választ, cáfolatot.
De te csak nekem írtad le azt, amit én magam is tudok.
Sobri Jóska
Valyon ha akármennyire félelmetes a vektorDNS, akkor képzeld el egy direkt erre kifejlődött náthavírus vagy herpesz az nem befolyásolja a DNSedet, okoska? Most húzzál búrát a fejedre!
Jajhogy természtes az nem öl meg? Na az urán, a csattanómaszlag és ugye a jólismert grizzly, aaaz nem öl meg, erősítgesd csak az immundrendszered, de előtte kérdezd meg a határontúliakat hogy multivitamin vagy balta?
sutianap
Aki eddig nem oltotta be magát kb. 2 dologgal lehet meggyőzni.
1. Ő vagy valami olyan rokona aki hatással van rá, olyan komoly szinten beteg lesz, hogy csoda ha túléli.
2. Kötelező oltás bevasalása - ennek utána ellenőrzése.
Ennyi. Bármi más hatástalan. De sokaknak meg lehet az 1. Is.
Toca
Elköszöntünk egymástól, függöny le.
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
Charlie Firpo
4 569
De te nem érted, hogy amikor majd hajnalban ott fekszel, és várod a mentőt, ekkor már késő lesz?MI tudna meggyőzni? Azért kérdezem, mert amerikai, angol és izraeli adatok tömkelege elérhető már. Konkrét számok vannak vakcinára lebontva azzal kapcsolatban, hogy melyik milyen hatékony, pontos adatok vannak arról, hogy hogyan alakul az oltottak és oltatlanok megfertőződési, kórházba kerülési, lélegeztetőre kerülési és elhalálozási aránya. Mindez korosztályra és nemre is lebontva. Pontos adatok vannak a "breakthru" (beoltva is megfertőződés) esélyéről is, egy, kettő és három vakcina esetén is.Magamat kell meggyőznöm, amihez meg idő kell még valószínűleg, hogy ezeket a papíron remek számokat el is tudjam hinni. Nagyszerű hír hogy 3 pfizer már a megfertőződéstől is véd 95%ban de ilyen százalékokról indultunk a kettőnél is,aztán ahogy telt az idő és lett egyre több beoltott ez úgy csökkent. Meg ugye delta, holnap lehet hogy jön a következő variáns ami ellen meg már 4 kell, és egészen addig amíg kevesen vannak ennyivel beoltva és "idejük sincs" elkapni a fertőzést kiválóan véd. (amúgy van 4szeresen beoltott ismerősöm, kapott itthon 2 szputnyikot, aztán Kanadában az Államokba utazáshoz fel kellett vegyen 2 pfizert is. kíváncsian várom ő lesz e vaccineman vagy csak simán nem lesz többé koronás)
(Arról, amit Szesze leírt, dehogynem olvasni. Mivel személyesen mi is érintettek voltunk, kerestük is az infókat, és könyvárnyi infó van róla. Nyilván nem egy két mondatos oltás reklámban találod meg, de két mondatos oltás reklámban az sincs benne, hogy 3 pfizer a vizsgálatok szerint 95%-ban a megfertőződéstől is véd, a delta esetén is. Ezeket az infókat - ha érdekel - neked / nekem / mindenkinek magának kell begyűjteni. Vagy a jó embertől - az orvosod, ha bízol benne, hogy odafigyel rád, ha nem akkor másik orvos, stb. - megkérdezn.)
peterk2005
Laikusként olvashatok én akármennyi cikket,tanulmányt a Lanceten vagy bárhol, ha őszinte akarok lenni magamhoz a felét sem fogom fel teljesen, és annyi hazugság, ferdítés övezi már az elejétől ezt az egész covid témát (is) hogy baromi nehéz elhinnem bármilyen adatot. De nem zárkózom el és valószínűleg be is fogom adatni előbb-utóbb, persze tudom, itt az a konszenzus, hogy már rég be kellett volna, nem is gondolom hogy én jobban tudom mindenkinél, egyszerűen a számomra rendelkezésre álló infokból (hivatalos és a környezetem tapasztalatai) egyelőre ott tartok hogy nem biztos, hogy én a jelenlegi helyzetemben oltás nélkül sokkal nagyobb veszélynek vagyok kitéve mint azzal és az sem biztos, hogy az oltásból nem származhat semmi hátrányom.
Ennyivel szeretném is lezárni mai ámokfutásomat és visszatérek a topic csendes szemléléséhez.
Henderson
Ész el él az ember.
Gásh
Vagy tépd ki a falból a 220-at és nyald meg, vagy megbasz, vagy túléled. Vagy menj fel a 3-asra szembe, vagy sikerül, vagy nem.
Nagy az Isten állatkertje.
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 3 éve
Semmit nem ér.pedig eccerű kérdéseket kell visszacsapni:Ha én lennék oltásellenes engem ezzel meggyőznél.Ez az oltakozás a bizalomról szól inkább, mint a bizonyosságról. Bennem van bizalom, benned is (persze nem vakbizalom, sokat utánaolvastunk, informálódtunk, de van), és van akiben nincs. Nem azért mert aluliskolázottak, hiszen "Ezek felső - és középvezetők, cégtulajok, építészek, jogászok, mérnök és földmérők...", hanem csak simán nincs. Alkatilag. (Akiben van, az már oltakozott.) Bizonyosságot meg senki nem tud nekik adni. Hiába ülne melléjük Karikó Katalin és vezetné le három óra alatt, hogy miért nem kell aggódniuk az mRNS, a DNS, és az egész vakcina miatt, a 90%-t nem értenék, de ha értenék se hinnék el, mert nem bizonyosság, csak teória, elmélet, valószínűség, prognózis, hogy nem lesz semmi bajuk 10 év múlva.Sobri JóskaDe, ezek éppen olyan "agyhalottak", mert pontosan annyi alappal lehet rájuk is ezt mondani, mint azokra, akikre te szoktad ezt ráakasztani. Mert hiába felsővezetők, nem értik, hogy mi az, hogy hosszú távú mellékhatás, és az mitől lesz, hogyan működik. Félni lehet sok mindentől - például a rövid távú mellékhatástól bizonyos feltételek esetén akár teljes joggal is -, de aki a hosszú távú mellékhatásoktól fél, az nem tudja, hogy mitől fél, és pont. Hosszú távú mellékhatás ugyanis nem úgy lesz, hogy 10 évig kimutathatatlanul bújkál benned, aztán egyszer csak infarktusod lesz 10 év múlva. Minden hosszú távú mellékhatás valamilyen fiziológiai változást jelent, ami a vakcina beadása után egyből elkezdődik. Ez a fiziológiai változás az, ami 10 év múlva infarktushoz vezethet. Ha nincs ilyen fiziológiai változás a vakcina beadása után, akkor nincs hosszú távú mellékhatás sem. Ha van ilyen elváltozás, akkor pedig az kimutatható, a vakcina beadása után is már. Persze a tudomány nem tökéletes, elméletileg előfordulhat, hogy olyan fiziológiai változás történik, ami később káros következménnyel jár, csak még nem tudunk róla. És ezért nem is mérjük esetleg meg. De ennek a valószínűség eltörpül ahhoz képest, hogy magáról a vírusról viszont konkrétan tudjuk már, hogy több száz olyan fiziológiai elváltozást indít, indíthat be, amiknek igenis ismert és súlyos hosszú távú mellékhatásai vannak. Szóval, ha valaki a hosszú távú mellékhatásoktól tart, annak éppenséggel a vírustól / megbetegedéstől kell(ene) tartania, hiszen arról tudjuk, ismert, bizonyított, hogy sok száz ilyen fiziológia elváltozást indíthat be, a vakcinánál viszont még egyetlen egy ilyen elváltozást sem találtak. (Furcsa is lenne egyébként, ha a vakcina lenne veszélyesebb, hiszen - legyen szó bármelyik vakcináról -, a vakcina nem más, mint a vírus így vagy úgy "leegyszerűsített" verziója. Vagy csak egyetlen szekvencia, vagy egy vírusdarab, vagy egy legyengített, inaktivált és szaporodás képtelen. Elég nyilvánvaló, hogy az aktív, ereje teljében levő, szaporodni képes élő vírus sokkal több kárt tud okozni, mint ugyanannak az elölt, szaporodás képtelen verziója, esetleg csak egy gén szekvenciája. Megj: a vektor vakcináknál még van a hordozó vírus is, ami okozhat galibát, de nem kötelező vektor vakcinát választani, szóval ebbe ne is másszunk bele.)
Persze előfordulhat az az eset, hogy valaki tisztában van a rizikókkal, mégsem oltat. Hasonlóan ahhoz, ha például valaki teljesen tisztában van vele, hogy a repülés kisebb rizikót hordoz magában, mint az autóval közlekedés, mégis utál repülni, szorong, ezért hacsak teheti, autóval megy. Például én ilyen vagyok. Utálok személyszállítón repülni, pedig valamikor repültem, repülő vizsgám is van. De utasként egy nagy hordóban teljesen más érzés számomra, mint a botkormányt fogva. (Kiszolgáltatottság érzés). Így amikor csak lehet, autóval megyek pl. Svájcba én is. De tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mi az oka, és nem hiszem azt, hogy a biztonságosabb megoldást választottam. Csak a számomra kevesebb stresszel járót.
A kötelezővé tétellel pedig az a baj, hogy - ismét a repüléses példával - ha én döntöm el, hogy felszállok-e a repülőre vagy sem, akkor én vállalom a döntésem rizikóit. Akár autóba ülök és karambolozok, akár repülőre ülök és pont olyan peches vagyok, hogy éppen az zuhan le, akkor én döntöttem, enyém a felelősség. De ha úgy ültetnek fel a repülőre, hogy kötelező felülnöm, akkor ha pont az én gépem lesz amelyik lezuhan, akkor nem én döntöttem, hanem más küldött a halálba. Ez egy felelősség, amit vállalni is kell. Ha kötelező lesz, akkor a rövid távú mellékhatások (hangsúlyozom, rövid távúak, mert azok bár rendkívül ritkán, de előfordulnak, és akár halálosak is lehetnek), szóval a rövid távú mellékhatások jelentkezése esetén annak, aki kötelezővé teszi. Elsősorban az állam, mert az tudja úgy kötelezővé tenni, hogy nem hagy választást. Egy munkahely, hiába teszi kötelezővé, az a választásom mindig megvan, hogy felmondok. De az államnál mincs, úgyhogy az államnak vállalnia kell a döntésének a következményeit. És ha lezuhan a repülő akkor perkálnia. Sokat. Ha életben maradok, akkor nekem, ha nem, akkor az örököseimnek.
peterk2005
De nem én vagyok.
És annak, aki úgy érzi, hogy "De belenyúltak a DNS-be, amiről lófaszt se tudunk, és ez miért ne okozhatna agyvérzést vagy agyrákot 10 év múlva?! Mi okozza az agyrákot? Mit okoz a módosított DNS? Pont az van amit írsz, hogy félek az ismeretlentől, azt se tudom mitől félek, de az oltástól biztos", annak lófaszt se mondtál.
És annak a karakterét próbáltam megérteni, felvázolni, hogy annak adj választ, cáfolatot.
De te csak nekem írtad le azt, amit én magam is tudok.
Sobri Jóska
Valyon ha akármennyire félelmetes a vektorDNS, akkor képzeld el egy direkt erre kifejlődött náthavírus vagy herpesz az nem befolyásolja a DNSedet, okoska? Most húzzál búrát a fejedre!
Jajhogy természtes az nem öl meg? Na az urán, a csattanómaszlag és ugye a jólismert grizzly, aaaz nem öl meg, erősítgesd csak az immundrendszered, de előtte kérdezd meg a határontúliakat hogy multivitamin vagy balta?
sutianap
Aki eddig nem oltotta be magát kb. 2 dologgal lehet meggyőzni.
1. Ő vagy valami olyan rokona aki hatással van rá, olyan komoly szinten beteg lesz, hogy csoda ha túléli.
2. Kötelező oltás bevasalása - ennek utána ellenőrzése.
Ennyi. Bármi más hatástalan. De sokaknak meg lehet az 1. Is.
több mint 3 éve
2 sputnikkal csak akkor van értelme 3. Oltásnak ha utazni akarsz, különben megmérered és olyan bitang magas szám jön ki /bárhol egyébként a világon ahol adták/ hogy felesleges szúratnod magad.Én 2 sputnikkal megmérettem kb. egy hónapja, és sokkal alacsonyabb volt, mint az első mérésnél májusban. Elég magas volt ahhoz, hogy átlépje a védettségi határt, de bitang magasnak nem mondanám (nyilván nem tudjuk mekkora szám kell a valós védettséghez), de nem érzem feleslegesnek, hogy szúrattam egy harmadikat is. És ingyen is volt.
ozibozi
több mint 3 éve
ozibozi
17 218
2 sputnikkal csak akkor van értelme 3. Oltásnak ha utazni akarsz, különben megmérered és olyan bitang magas szám jön ki /bárhol egyébként a világon ahol adták/ hogy felesleges szúratnod magad.
több mint 3 éve
Köszi, hogy ez(eke)t beírtad, mindez szerintem eléggé plasztikusan illeszkedik peterk2005-el folytatott vitánkhoz az "oltásfélés" legitim mivoltáról, és arról, hogy nem az érvek erejéről szól már egy ilyen vita egy koherensen, csak számunkra agyhalottnak tűnőként gondolkodó emberrel.MI tudna meggyőzni? Azért kérdezem, mert amerikai, angol és izraeli adatok tömkelege elérhető már. Konkrét számok vannak vakcinára lebontva azzal kapcsolatban, hogy melyik milyen hatékony, pontos adatok vannak arról, hogy hogyan alakul az oltottak és oltatlanok megfertőződési, kórházba kerülési, lélegeztetőre kerülési és elhalálozási aránya. Mindez korosztályra és nemre is lebontva. Pontos adatok vannak a "breakthru" (beoltva is megfertőződés) esélyéről is, egy, kettő és három vakcina esetén is.Magamat kell meggyőznöm, amihez meg idő kell még valószínűleg, hogy ezeket a papíron remek számokat el is tudjam hinni. Nagyszerű hír hogy 3 pfizer már a megfertőződéstől is véd 95%ban de ilyen százalékokról indultunk a kettőnél is,aztán ahogy telt az idő és lett egyre több beoltott ez úgy csökkent. Meg ugye delta, holnap lehet hogy jön a következő variáns ami ellen meg már 4 kell, és egészen addig amíg kevesen vannak ennyivel beoltva és "idejük sincs" elkapni a fertőzést kiválóan véd. (amúgy van 4szeresen beoltott ismerősöm, kapott itthon 2 szputnyikot, aztán Kanadában az Államokba utazáshoz fel kellett vegyen 2 pfizert is. kíváncsian várom ő lesz e vaccineman vagy csak simán nem lesz többé koronás)
(Arról, amit Szesze leírt, dehogynem olvasni. Mivel személyesen mi is érintettek voltunk, kerestük is az infókat, és könyvárnyi infó van róla. Nyilván nem egy két mondatos oltás reklámban találod meg, de két mondatos oltás reklámban az sincs benne, hogy 3 pfizer a vizsgálatok szerint 95%-ban a megfertőződéstől is véd, a delta esetén is. Ezeket az infókat - ha érdekel - neked / nekem / mindenkinek magának kell begyűjteni. Vagy a jó embertől - az orvosod, ha bízol benne, hogy odafigyel rád, ha nem akkor másik orvos, stb. - megkérdezn.)
peterk2005
Laikusként olvashatok én akármennyi cikket,tanulmányt a Lanceten vagy bárhol, ha őszinte akarok lenni magamhoz a felét sem fogom fel teljesen, és annyi hazugság, ferdítés övezi már az elejétől ezt az egész covid témát (is) hogy baromi nehéz elhinnem bármilyen adatot. De nem zárkózom el és valószínűleg be is fogom adatni előbb-utóbb, persze tudom, itt az a konszenzus, hogy már rég be kellett volna, nem is gondolom hogy én jobban tudom mindenkinél, egyszerűen a számomra rendelkezésre álló infokból (hivatalos és a környezetem tapasztalatai) egyelőre ott tartok hogy nem biztos, hogy én a jelenlegi helyzetemben oltás nélkül sokkal nagyobb veszélynek vagyok kitéve mint azzal és az sem biztos, hogy az oltásból nem származhat semmi hátrányom.
Ennyivel szeretném is lezárni mai ámokfutásomat és visszatérek a topic csendes szemléléséhez.
Henderson
több mint 3 éve
Elfxrtőztük!index.hu/belfold/2021/10/31/gulyas-gergely-fertozes-koronavirus-pozitiv-teszt-miniszterelnokseg/Most akartam belinkelni...
NB2
nagylaza
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv