Koronavírus 2024

33 feliratkozó

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Azt ne felejtsétek ki a szórásból, amikor a dögöljön meg minden oltatlan témában egyetertetek, meg abban, hogy nem kell korlátozás, hiszen az értelmes ember be van oltva, a hülyékért meg nem kar, akkor azzal az is jár, hogy ha megtelnek a kórházak, akkor az értelmes oltottnak se fog jutni csípőprotézis, onkológiai ellátás, kardiológus, meg semmi más sem, mert az orvosok meg a nővérek a COVID osztályokon lesznek.somoskovig
Nem "lesz", hanem már ez van. Apám csípő rehabját már nem sikerült például a "rendszeren belül" elintézni. Ismét bezártak a rehabilitációs intézetek, át vannak irányítva az ott dolgozók a covid osztályokra. Úgyhogy vagy magánút, jódrágán. Az a szerencse, hogy apámnak legalább nem életfontosságú nyűge van. Sokan vannak / lesznek akiknek az lesz. 😕

Ami meg a kötelező oltást illeti, az olasz példa azért elég jól körülírja, hogy nem kell ahhoz kötelező oltás, hogy legyen elég nyomos érv az oltás mellett. Mindenhova vedettsegi kártya kell, meg dolgozni se lehet sehol, ha nem vagy beoltva. De a felelősség nincs letolva a munkáltatók szintjére, hanem a kormány döntött, meg ha ezzel esetleg magára is vonja 10-20-30-40% választó haragját. Szóval nem kell azzal érvelni, hogy a kormánynak se lehetősége, se felelőssége, se dolga, mert ez nem igaz.somoskovig
Azért drukkolok, nehogy MZP-nek eszébe jusson valami hasonlót követelni, mert most talán még valamennyire figyel az az ausztriára vetett szem (emlékszünk ugye, covid témában rájuk figyelünk másfél éve), és ha késve is, talán jön valami hasonló döntés. De ha MZP belesz*rik a palacsintába és követelni kezdi, onnantól b*szhatjuk. Gyurcsány lesz érte a felelős, és ha beledöglünk, akkor se.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 318 — 49ers GM
Azt ne felejtsétek ki a szórásból, amikor a dögöljön meg minden oltatlan témában egyetertetek, meg abban, hogy nem kell korlátozás, hiszen az értelmes ember be van oltva, a hülyékért meg nem kar, akkor azzal az is jár, hogy ha megtelnek a kórházak, akkor az értelmes oltottnak se fog jutni csípőprotézis, onkológiai ellátás, kardiológus, meg semmi más sem, mert az orvosok meg a nővérek a COVID osztályokon lesznek.

Ami meg a kötelező oltást illeti, az olasz példa azért elég jól körülírja, hogy nem kell ahhoz kötelező oltás, hogy legyen elég nyomos érv az oltás mellett. Mindenhova vedettsegi kártya kell, meg dolgozni se lehet sehol, ha nem vagy beoltva. De a felelősség nincs letolva a munkáltatók szintjére, hanem a kormány döntött, meg ha ezzel esetleg magára is vonja 10-20-30-40% választó haragját. Szóval nem kell azzal érvelni, hogy a kormánynak se lehetősége, se felelőssége, se dolga, mert ez nem igaz.

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
De akkor még mindig nem értem, hogy konkrétan milyen kormányzati intézkedést hiányolsz, mi nyugtatna meg, és tulajdonképpen miért, ha te be vagy oltva, az oltatlanokat meg te is vastagon leszarod? Mi az a tennivaló, ami volna?Sobri Jóska
Mondjuk példul két hete lehetne kötelező zárt helységekben a maszkviselés. Mert szakmailag indokolt. (És egyetértek MC12-vel, ez még csak nem is ártana nekik politikai szempontból szerintem. Csak már annyira rutinszerűvé vált, hogy nem szakmai okokból születik meg egy döntés, hogy akkor sem sikerül már így meghozni, amikor politikai érdek egyébként nem szólna ellene.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Kinek a bűne, hogy a kettővel arrébbi szomszédom, akinek meghalt az öccse covidban, nem veszi fel az oltást, mert kísérleti anyagot belé nem szúrnak?

Megy a reklám a tv-Ben, megy a youtubon, plakáton, rádióban, Facebookon,hirdetőoszlopon, elefántfülön stb. hogy vedd fel az oltást. Pontosan az általános kötelezővé tételen kívül - amit a világon sehol nem tettek még meg - mit tehet még meg egy kormány az oltás tekintetében- hogy meggyőzze azokat, akiket ez a másfél év (!!!) nem győzött meg arról, hogy menjek oltakozni? (Már azon a dilletáns ötleten túl mondjuk, hogy fizessünk nekik)

Értem, hogy neked, meg itt sokaknak fáj, hogy van bő kétmillió hülye, akik közül most jónéhány meghal, súlyos beteg lesz stb. de ezért nem a kormány a hibás, hanem aki nem veszi fel a korlátlanul elérhető, bármikor megkapható oltást. És ahogy nem lehet minden közlekedési lámpa mellé rendőrt állítani, úgy kétmillió hülye mellé se lehet virológus szakértőt. Így jártak, ezt választották.MC12
Ez nem ide tartozik, hanem inkább a politikai topicba, és nem is kifejezetten a Fideszre / magyar kormányra vonatkozik amit írok, de éppenséggel a válasz az, hogy a kormány bűne. Meg az értelmiségé. Meg a médiáé. Meg mindenki másé, aki hajlandó lemenni a saját kis piti érdekei miatt kutyába a maga területén, amikor a saját kis piti érdekei azt kívánják.

Azért nem tud a politika, a tudomány, a szakmaiság az emberek fejével beszélni, mert sorosozik, migránsozik, orbángecizik, összevissza beszél a maszkról, hol kötelező az utcán is, hol önkéntes, hol igazából nem is kell. Nem (csak) a Fideszről beszélek most, hanem a világon (szinte) mindenütt ugyanúgy létező politikai, közéleti felelősségről. Illetve felelőtlenségről. Nem csak a politikával, hanem az értelmiséggel, tudományos szakmákkal kapcsolatban is, amik szintén hajlandóak lemenni kutyába, ha a pitiáner érdekeik éppen azt diktálják.

Értelmiségi szempontból ez pontosan ugyanannyira szégyenteljes, mint az, ha a gyerekednek hétfőtől péntekig mondod a baromságokat, sokszor az olyan baromságokat is amikről jómagad is tudod, hogy baromság, aztán szombaton, amikor a gyerek megcsinálja a baromságot, akkor meg jól elvered, széttárva a kezed, hogy hát mi mást tehetnék? Mondjuk azt, hogy nem súgod hétfőtől péntekig a baromságokat a fülébe, és akkor szombaton is esetleg hallgat rád, verés nélkül is.

Uff, bocsánat az offért.

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
Én ennyi halottra nem számítottam ebben a hullámban és meg csak most fut fel.
Klaci79
A foci fontosabb. A vadászat fontosabb. A vallás fontosabb. A felvonulás fontosabb. A politika fontosabb. A hatalom fontosabb. A pénz fontosabb.

Az emberek élete nem fontos.

Engedd el a dolgot, csak belebolondulsz.
Mikey
Miért, mit lehetne szerinted hatékonyan védekezni most?
Bárki vehet fel oltást.
Bárki vehet fel maszkot, moshat kezet, tarthat távolságot.
Bárki tájékozódhat a netről.
Bárki melózhat, kereshet pénzt, nincs semmi lezárva.
Bárki utazhat, vagyis az izoláció kivitelezhetetlen.
Írj pár olyan védekezési lehetőséget, ami szerinted kivitelezhető és eredményes lenne.
Őszintén érdekel.

Nem vársz te egy kicsit sokat a kormányzattól, amikor már az egyes ember is segghülye? Namost ha abból összeáll többmillió, és kormányzatként kifejezi az akaratát az mitől lenne okosabb?
Sobri Jóska
Hamar elfelejtetted úgy látom, hogy volt idő, amikor nem szabadott meccsre járni, rendezvényre járni, gyülekezni, stb. Na pont az a probléma, hogy most szabad mindent is csinálni, mert bizonyos érdekek úgy kívánták, kívánják.
Mikey
Nem felejtettem el, de akkor nem volt oltás.
Most van.
Ha az oltás hatékony -és ezért oltakoztunk, mert így véljük, így tudjuk- akkor miért ne szabadna meccsre járni vagy plázába vagy színházba?

Tavalyhoz, vagy tavaszhoz képest most annyi a különbség, hogy nagyrészt abból a maradék 3.5-4 millió emberből kerül ki a sok beteg, aki okosabbnak gondolja magát a szakembereknél, és nem oltatta be magát, mert csak.
Mikey
Pontosan.
Vagyis őket kéne megvédeni saját maguktól? Ezt kéred számon a kormányzaton?
Én szarok rájuk.
Ahogy olvasom te is.
Nekem persze mindegy, az hal meg a saját hülyeségéből aki akar, legalább annyival kevesebb van belőlük, csak ne jöjjünk azzal, hogy nincs mit tenni, amikor volna.Mikey
De akkor még mindig nem értem, hogy konkrétan milyen kormányzati intézkedést hiányolsz, mi nyugtatna meg, és tulajdonképpen miért, ha te be vagy oltva, az oltatlanokat meg te is vastagon leszarod? Mi az a tennivaló, ami volna?
(És már nem tavaly van, amikor egy teljes, azonnali zárás segíthetett volna, lásd Bhután, Vietnám, vagy Új-Zéland. Már van vakcina, vannak gyógyszerek, van sok tapasztalat, satöbbi.)

Te mondod tavasz óta, hogy kötelezővé kellene tenni az oltást. Szerintem is, a megoldás egyik része ez lenne.

A másik pedig az, hogy amíg nincs mindenki beoltva, nem tartunk meccset 60 ezer néző előtt, nem vonulunk az utcán tömegben, nem tartunk kiállítást, kongresszust, zárttéri rendezvényeket, sporteseményeket, apjafaszát mindenféle korlátozás nélkül. Vagy ha már mindenképpen tartunk is, csak olyanok mehetnek, akik be vannak oltva, mert az azért elég jól véd.
Mikey
Igen, a kötelező oltás egyfajta megoldás lenne, de nincs kötelező oltás.
De a fentebb írt korlátozás iránti igényedet nem értem. Kétfajta ember tud menni rendezvényre. Az egyik oltott, védett, nem aggódunk miatta, a másik oltatlan, agyhalott, leszarjuk, dögöljön meg.
Itt se értem, hogy mit vársz mástól, vagyis a kormányzattól, amitől neked vagy a társadalomnak jobb.

Vagy szerinted jól van ez így, hogy mindenki mehet amerre akar?
Mikey
Igen, hisz van ingyenes, könnyen, gyorsan hozzáférhető oltás, és pont ez az oltás lényege, hogy az védjen meg, ne a kormányzat.
Vagy szerinted nem véd az oltás? Mert az akkor a te bizalmi deficited, nem a kormányzaté. A kormányzat -szerencsére- oltáspárti, olt ezerrel, és bízik az oltás hatásosságában.

Persze amíg szándék nincs, addig teljesen mindegy, mit is lehetne tenni.
Mikey
Nem mindegy, mert azért nincs szándék tenni, mert már tettek.
Biztosítanak ingyenes, könnyen, gyorsan hozzáférhető oltást mindenkinek.
Mit kéne még tennie a kormányzatnak szerinted ezen felül?
Őszintén érdekel.

(Én személy szerint kötelezővé tenném az oltást, mindenkire mindenhol maszkot rakatnék, ahol egymásra tudnak lélegezni, és amíg nincs meg a gyakorlatilag 100%-os átoltottság, addig oltási igazolványhoz kötnék mindent, ahol emberek találkoznak. De én nem vagyok kormányzat, és alapvetően bízom a saját oltásaimban, a szüleimet, barátaimat védő oltásokban. Ezért érdekel, hogy te kormányzatként mit tudnál tenni még?)

több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 8 643 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Bűnöző lettem 😕
A kocsit is beindítottam már egy pár percre egyúttal.
Maszkban mentem, és nem használtam a liftet. Egész könnyedén sikerült fellépcsőzni a 6.-ra.

több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 756
Klaci79
A foci fontosabb. A vadászat fontosabb. A vallás fontosabb. A felvonulás fontosabb. A politika fontosabb. A hatalom fontosabb. A pénz fontosabb.

Mikey
Bárki vehet fel oltást.
Írj pár olyan védekezési lehetőséget, ami szerinted kivitelezhető és eredményes lenne.
Őszintén érdekel.

Nem vársz te egy kicsit sokat a kormányzattól, amikor már az egyes ember is segghülye? Namost ha abból összeáll többmillió, és kormányzatként kifejezi az akaratát az mitől lenne okosabb?
Sobri Jóska
Hamar elfelejtetted úgy látom, hogy volt idő, amikor nem szabadott meccsre járni, rendezvényre járni, gyülekezni, stb. Na pont az a probléma, hogy most szabad mindent is csinálni, mert bizonyos érdekek úgy kívánták, kívánják.

Tavalyhoz, vagy tavaszhoz képest most annyi a különbség, hogy nagyrészt abból a maradék 3.5-4 millió emberből kerül ki a sok beteg, aki okosabbnak gondolja magát a szakembereknél, és nem oltatta be magát, mert csak.

Te mondod tavasz óta, hogy kötelezővé kellene tenni az oltást. Szerintem is, a megoldás egyik része ez lenne.

A másik pedig az, hogy amíg nincs mindenki beoltva, nem tartunk meccset 60 ezer néző előtt, nem vonulunk az utcán tömegben, nem tartunk kiállítást, kongresszust, zárttéri rendezvényeket, sporteseményeket, apjafaszát mindenféle korlátozás nélkül. Vagy ha már mindenképpen tartunk is, csak olyanok mehetnek, akik be vannak oltva, mert az azért elég jól véd.

Vagy szerinted jól van ez így, hogy mindenki mehet amerre akar?

Nekem persze mindegy, az hal meg a saját hülyeségéből aki akar, legalább annyival kevesebb van belőlük, csak ne jöjjünk azzal, hogy nincs mit tenni, amikor volna.

Persze amíg szándék nincs, addig teljesen mindegy, mit is lehetne tenni.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Logisztikai problémába ütköztem: megtelt a szemetes 😊
bcsarli
este 10-kor én levittem karantén ide karantén oda
NB2
Szóval szegjek törvényt? 😊
bcsarli
több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 8 643 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
bcsarli
NB2
Szóval szegjek törvényt? 😊

több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 24 953 — nabege2@yahoo.com
bcsarli
több mint 3 éve

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 322 — beers & Packers
Nem hiszem, hogy a kormány bármit is elrontott volna. Csupán annyi történt, hogy a miniszterelnök két hónap alatt megöregedett.
Orbán Viktor 2021. augusztus 23-án:
„Engem kínai vakcinával oltottak kétszer. Én nem vettem fel a harmadikat, de nem is vagyok még talán annyira idős, hogy aggódnom kelljen. Az idősebbek talán jól teszik, ha jelentkeznek harmadik oltásra.”
 index.hu/belfold/2021/08/23/orban-viktor-harmadik-oltas-koronavirus/
Orbán Viktor 2021. október 15-én:
A harmadik oltás felér egy életbiztosítással – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök(…). Hozzátette, a hétvégén kapja meg a koronavírus elleni oltás harmadik adagját.
 koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-harmadik-oltas-feler-egy-eletbiztositassal
Bónuszként egy kis Gulyás Gergely 2021. szeptember 15-éről (akkor még nem volt koronavírusos):
Úgy érzi, mivel be van oltva, most nem kell maszkot hordania
„Mi úgy gondoljuk, hogy arra kell az embereket biztatni, hogy oltassák be magukat, és egyébként pedig a lehető legnormálisabb keretek között éljék az életüket, ha beoltatták magukat. De ha valaki ettől eltérő döntést hoz, akkor természetesen semmi akadálya, hogy viseljen maszkot.”

444.hu/2021/09/15/gulyas-gergely-ugy-erzi-mivel-be-van-oltva-most-nem-kell-maszkot-hordania
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
Klaci79

Mikey
Bárki vehet fel oltást.
Őszintén érdekel.

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
És ahogy nem lehet minden közlekedési lámpa mellé rendőrt állítani
MC12
Ulánbátorban pedig kb. muszáj, annyira leszarja mki h mit mutat a lámpa h kell a rendőr h irányítsa a forgalmat 😊

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Ezek az emberek nem fognak oltakozni, meggyőzni se lehet őket, esetleg egy haláleset felnyitja a szemét és oltakozik mint apám, de mivel azóta minden oké elhalálozás terén, így már neki nem kell több, vagy akinek a tesója halt meg az már hisz a covidban, nem tagadja, de oltás az továbbra is fúj..Keresztanyám, meg a többi a fent említettek közül meg konkrétan az idióta szint számomra.
topin
Az emberek egy része nem lesz elérhető, legyen szó bármilyen témáról. Lehet az libaetetés, azzal kapcsolatban is van / lesz egy kisebbség, aki hajthatatlan.

Engem az foglalkoztat, hogy mik azok az eszközök, amikkel az ilyen rétegeket a lehető legszűkebben lehet tartani, és mik azok az eszközök, amik az elburjánzásához vezetnek. Nyugati példákat nézegetve is ezen gondolkodom egy ideje. Például USA, Anglia, Izrael összevetése. Mindegyik első körös, kiemelt volt covid vakcina elérhetőség szempontjából. Mindenhol önkéntes volt az oltás, és Anglia kimondottan jól vizsgázott, a felnőtt lakosság körében 80% fölötti, az időseknél 90% fölötti az átoltottság. Amerika sokkal rosszabbul teljesített, és Izraelnek sem sikerült az angol szintet megugrania. Izraelnek ugye van egy elég nagy közössége - az ortodoxok -, akikről előre valószínűsíthető volt, hogy be fognak feszülni a vakcinának. Az USA-nak meg fekete ill. latino kisebbsége, akikről szintén valószínűsíthető volt, hogy nehezebb lesz eladni a közösségeikben a vakcinát. Így is lett, de ezt leszámítva is rosszabbul teljesít az utóbbi két ország, mint az angolok. Fontos kutatási téma lehet, hogy miért. (Az angolok se kezdték jól, emlékszünk még gondolom mindannyian, mit mondogatott az idióta Johnson azelőtt, hogy maga is elkapta volna. Szóval még a politika is elkövette a saját hülyeségeit az angoloknál is az elején. És náluk mégis sikerült egyenesebbre kijönni mára.)

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints 6 381
152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.
Klaci79
7es mozgó átlagok
tavaly november elején halottak ~70 környékén volt az esetek száma 3000 környékén
a vírus csúcsán decemberben 5600 eset a halottak 160

most 2800 és 30 ezek a számok, de nyilván most indul a felfutás és a halottak száma és az esetszámt is magas lesz
viszont ahogy nézem az arányok jók lesznek és itt jön be az oltás szerepe és fontossága
és itt bődületes bűn hogy teljesen elakadt az oltás
Negritis
Kinek a bűne, hogy a kettővel arrébbi szomszédom, akinek meghalt az öccse covidban, nem veszi fel az oltást, mert kísérleti anyagot belé nem szúrnak?

Megy a reklám a tv-Ben, megy a youtubon, plakáton, rádióban, Facebookon,hirdetőoszlopon, elefántfülön stb. hogy vedd fel az oltást. Pontosan az általános kötelezővé tételen kívül - amit a világon sehol nem tettek még meg - mit tehet még meg egy kormány az oltás tekintetében- hogy meggyőzze azokat, akiket ez a másfél év (!!!) nem győzött meg arról, hogy menjek oltakozni? (Már azon a dilletáns ötleten túl mondjuk, hogy fizessünk nekik)

Értem, hogy neked, meg itt sokaknak fáj, hogy van bő kétmillió hülye, akik közül most jónéhány meghal, súlyos beteg lesz stb. de ezért nem a kormány a hibás, hanem aki nem veszi fel a korlátlanul elérhető, bármikor megkapható oltást. És ahogy nem lehet minden közlekedési lámpa mellé rendőrt állítani, úgy kétmillió hülye mellé se lehet virológus szakértőt. Így jártak, ezt választották.

Az más kérdés, hogy pl. a védettségi igazolvánnyal lehet étterembe vagy akárhová menni, azt már én is vissza vezettem volna - szimpla geciskedesből az oltatlanok felé - de ettől még tömegével nem fognak oltakozni, ahogy ugyanezek az emberek nem tették amikor ez a rend volt, akkor sem. (Kivéve akiknek egészségügyi okokból nem lehet, az nyilván más tészta)
MC12
Pont ez az utolsó amit hiányolok és amit rég meg kellett volna tenni. MennI ideig ment ez anno, 1 hónapig talán, hogy kellett az igazolvány? De lehet annyi sem volt és máris elengedtek az egészet sajnos. Így meg lehet hivatkozni a facebook összeesküvésekre.
Klaci79
Talán 2 hónapig de mindegy is, ezt én sem értem, az AB is kimondta a héten, hogy oké az ilyen típusú megkülönböztetés, valószínűsítem, hogy mind a két szavazótábor nagyja be van oltva, szóval a politikai kockázatát se látom (nem gondolnám, hogy egy ilyen korlátozás miatt tömegével lennének új ellenzéki szavazók, főleg hogy az ellenzék is támogatná) - lehet az AB döntést akarták megvárni és jövő héten bejelentik? Fene tudja, de ez mindenképpen hiba.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
152 halott a hétvégén, 11211 új eset. És meg mindig 60% közelében tartunk. Megint az az érzésem, hogy késői ez a szigorítás. Ahol most éppen vagyok külföldön, szinte csak a strandon meg eves közben lehet levenni. Nálunk is rég ez kellene…ha már ennyi meggyőzhetetlen ember van.
Klaci79
7es mozgó átlagok
tavaly november elején halottak ~70 környékén volt az esetek száma 3000 környékén

most 2800 és 30 ezek a számok, de nyilván most indul a felfutás és a halottak száma és az esetszámt is magas lesz
viszont ahogy nézem az arányok jók lesznek és itt jön be az oltás szerepe és fontossága
Negritis

Értem, hogy neked, meg itt sokaknak fáj, hogy van bő kétmillió hülye, akik közül most jónéhány meghal, súlyos beteg lesz stb. de ezért nem a kormány a hibás, hanem aki nem veszi fel a korlátlanul elérhető, bármikor megkapható oltást. És ahogy nem lehet minden közlekedési lámpa mellé rendőrt állítani, úgy kétmillió hülye mellé se lehet virológus szakértőt. Így jártak, ezt választották.

Az más kérdés, hogy pl. a védettségi igazolvánnyal lehet étterembe vagy akárhová menni, azt már én is vissza vezettem volna - szimpla geciskedesből az oltatlanok felé - de ettől még tömegével nem fognak oltakozni, ahogy ugyanezek az emberek nem tették amikor ez a rend volt, akkor sem. (Kivéve akiknek egészségügyi okokból nem lehet, az nyilván más tészta)
MC12
Pont ez az utolsó amit hiányolok és amit rég meg kellett volna tenni. MennI ideig ment ez anno, 1 hónapig talán, hogy kellett az igazolvány? De lehet annyi sem volt és máris elengedtek az egészet sajnos. Így meg lehet hivatkozni a facebook összeesküvésekre.
több mint 3 éve
topin New England Patriots 2 008
Esélytelenül ostobák az emberek, és elég döbbenetes ezt látni. Csak a saját környezetemből:

Apám legjobb barátja, aki egyidős volt vele kb, tesitanár mellesleg, meghalt még valamelyik korai hullámban. Apám felvette az oltást, de a többi barát nem. Egy másik is meghalt azóta. A többi azóta se oltat, mert az micsoda átverés. A harmadikra már apámat se lehet rábeszélni, pedig a magas vérnyomása és a kora miatt amúgy is veszélyeztetett. Anyám eközben már a 3.szúráson is túl van.

Keresztanyám átesett rajta, szarul volt mint a dög, nem fog oltatni.

Feleségem ismerősi körében az első hullám kicsapott egy házaspárt, szó szerint alig élték túl. két oldali tüdőgyulladás, egyik 2, másik 3 hétig volt dögrováson. Természetesen oltásról hallani se akarnak azóta se.

Feleségem barátnője elvesztette a tesóját, aki tagadó volt, az utolsó utáni pillanatban hívták csak a mentőt, mert még poénos is volt elkapni nekik élete párjával. De természetesen egyik sem oltat, rettegnek az oltástól és akinek a férje meghalt az továbbra is tagadó. Ez számomra a legfelfoghatatlanabb..mibe halt akkor bele?

Ezek az emberek nem fognak oltakozni, meggyőzni se lehet őket, esetleg egy haláleset felnyitja a szemét és oltakozik mint apám, de mivel azóta minden oké elhalálozás terén, így már neki nem kell több, vagy akinek a tesója halt meg az már hisz a covidban, nem tagadja, de oltás az továbbra is fúj..Keresztanyám, meg a többi a fent említettek közül meg konkrétan az idióta szint számomra.
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints 6 381
Klaci79
7es mozgó átlagok

Negritis

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Köszi, hogy ez(eke)t beírtad, mindez szerintem eléggé plasztikusan illeszkedik peterk2005-el folytatott vitánkhoz az "oltásfélés" legitim mivoltáról, és arról, hogy nem az érvek erejéről szól már egy ilyen vita egy koherensen, csak számunkra agyhalottnak tűnőként gondolkodó emberrel.
Sobri Jóska
Jóska, ne csinálj úgy, mintha ez a mi számunkra nem lett volna eddig is magától értetődő. 😊

A maga világában mindenki koherensen gondolkodik. Mindenki! Mindig csak az a kérdés, hogy mik azok a sámlik, amiket kiválogat, hogy egymásra rakva őket ráálljon kicserélni a villanykörtét. Van aki tud válogatni, meg tudja különböztetni, hogy melyik a sánta lábú sámli, és van aki nem.

A "hosszútávú mellékhatástól féleme" például - ami egy gyakori félelem - lényegében azt jelenti, hogy balról jön a hurrikán, jobbról jön a tavaszi szellő, és van, aki a tavaszi szellőtől retteg, attól akarja magát megvédeni, a hurrikán meg hadd jöjjön, reméljük elkerül minket. Ezzel kapcsolatban ott, ahol információt érdemes keresni, nincsenek ellentmondások, a történet végetelenül egyszerű, minden adat megvan. Csak sokan nem tudják, hogy hol keressék. Sose tudták. Ők ki vannak szolgáltatva annak, ha a kocsmában azt hallják, hogy a tavaszi szellő milyen kurva veszélyes.

több mint 3 éve
Magamat kell meggyőznöm, amihez meg idő kell még valószínűleg, hogy ezeket a papíron remek számokat el is tudjam hinni. Nagyszerű hír hogy 3 pfizer már a megfertőződéstől is véd 95%ban de ilyen százalékokról indultunk a kettőnél is,aztán ahogy telt az idő és lett egyre több beoltott ez úgy csökkent. Meg ugye delta, holnap lehet hogy jön a következő variáns ami ellen meg már 4 kell, és egészen addig amíg kevesen vannak ennyivel beoltva és "idejük sincs" elkapni a fertőzést kiválóan véd.

Laikusként olvashatok én akármennyi cikket,tanulmányt a Lanceten vagy bárhol, ha őszinte akarok lenni magamhoz a felét sem fogom fel teljesen, és annyi hazugság, ferdítés övezi már az elejétől ezt az egész covid témát (is) hogy baromi nehéz elhinnem bármilyen adatot. De nem zárkózom el és valószínűleg be is fogom adatni előbb-utóbb, persze tudom, itt az a konszenzus, hogy már rég be kellett volna, nem is gondolom hogy én jobban tudom mindenkinél, egyszerűen a számomra rendelkezésre álló infokból (hivatalos és a környezetem tapasztalatai) egyelőre ott tartok hogy nem biztos, hogy én a jelenlegi helyzetemben oltás nélkül sokkal nagyobb veszélynek vagyok kitéve mint azzal és az sem biztos, hogy az oltásból nem származhat semmi hátrányom.Henderson
Összefoglalva, annyit tudok neked mondani, hogy neked is az a problémád, ami nagyon sokaknak: kiválasztani azokat a forrásokat az információ tengerből, amiben megbízhatsz. Az nem igaz, amit írsz, hogy "a sok hazugság miatt nehéz elhinnem bármilyen adatot", mert bármi is most az álláspontod, valamit elhittél. Azért az az álláspontod most, mert az ahhoz passzoló adatot (vagy narratívát) elfogadtad / elhitted.

Azt írod, hogy nyitott vagy az álláspont váltásra, ami nagyon jó, mert a tudás szerzés első lépcsője a nyitottság. 😊 A második, hogy a nyitottságodat ki is használd, és menj utána az információnak a fontosabb dolgokban. A harmadik - a hiteles források megtalálása - már ebből fog jönni, mert minél többször megy utána az ember valamilyen információnak - úgy, hogy közben nyitott marad a visszacsatolásokra -, annál rutinosabb lesz benne. És akkor az is ki fog egyébként derülni, hogy messze nincs annyi félinformáció, hazugság, ferdítés az információ tengerben, amennyinek tűnik. A "salak" egy kis gyakorlattal könnyen leválasztható a valós információról, és ami marad, az egyáltalán nem olyan egymásnak ellentmondó, mint úgy, ha a salak bezavar.

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 204 — The Mathematician
Klaci79
7es mozgó átlagok

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 659 — Axel Foley
Lehetséges, hogy egész Csongrád megyében csak Szegeden adnak harmadik oltást?
Bazzani
Házidoki nem adja be? Mi simán meg tudjuk majd oldani így, időpont ès egyèb nèlkül. Persze ez lehet függ házidokitól is.
dande
Meg fogom kérdezni.

több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 779 — Így remélem megfelelek nektek.....
Bazzani
Házidoki nem adja be? Mi simán meg tudjuk majd oldani így, időpont ès egyèb nèlkül. Persze ez lehet függ házidokitól is.
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 318 — 49ers GM
Bazzani
Pesten is kb 6 helyre lehet foglalni csak összesen a rendszerben.