Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Ja. Én is így gondolom. És előbb-utóbb ez is lesz a vége szerintem. Csak jó lenne / jó lett volna megspórolni ezt a cirkuszt.De a kötelező oltás használna.www.napi.hu/magyar-gazdasag/europai-unios-oltas-statisztika-jarvany-ecdc.736580.htmlÉn azt nem értem, hogy arra voltak milliárdok, hogy amikor felfutóban volt az oltás, akkor minden nap orrba szájba menjenek a reklámok az oltásról, hogy hánynak adták be, mennyire jól állunk, satöbbi. Most meg sehol semmi. Ott vannak azok a ****va milliárdok most is, lecsíphetnének egy picit a homofób / meleg témára szánt összegből és költhetnének belőle a vakcina népszerűsítésére. Nem kéne semmi mást csinálni, csak nyomni ugyanúgy, ugyanazt, amit tavasszal. Azt nem is kell emlegetni, hogy szarul állunk európai összevetésben, csak azt a részt nyomják, hogy menj, oltass, fontos a nemzet érdekében. De nem, olyan kuss van (azon kívül, hogy hetente egyszer valahol valaki elbökkenti, hogy jönni fog a negyedik hullám), mintha sose lett volna covid.
Maradunk le szépen folyamatosan...
warr_b
Az ebben a bosszantó, hogy lehetek én akármilyen vakcina párti, beadathatom (be fogom a 3.-at is), de ha ez a helyzet marad, akkor járvány szempontból majdnem ugyanúgy megszívom. Én ugyan védettebb vagyok / leszek covid ellen, de nem csak covid van a világon, élni is kéne. Ami számomra nem elsősorban azt jelenti, hogy teraszon sörözhetek, hanem azt, hogy ha egy családtagom eltöri a lábát - sajnos megtörtént nemrégiben - akkor lehet látogatni a kórházban, nincs bezárva az összes rehabilitációs intézmény mert át vannak vezényelve a dolgozói covid osztályokra. Na, meg nem kell hetente fertőtleníttetni az irodát, teszteltetni a munkatársakat, maszkviselést elrendelni és a többi kényelmetlenség. Szóval nem csak úgy lehet szívni a covidtól, hogy az ember elkapja és kórházba kerül, hanem mivel az egész társadalmat és az ellátórendszereket is érinti, sokféle másodlagos szívással is jár. Amik ellen a vakcina nem használ sajnos.
peterk2005
Ha elrendelik, akkor az megoldás, ha nem, akkor tulajdonképpen marad a szívás.
Vitáztunk év elején, hogy hány százalékos átoltottság kell a védelemhez, én azt mondom most is, mint akkor: 100. Nem lehet népegészségügyi meg az egész ország gazdaságát érintő döntéseket agyhalottakra bízni, hogy "mihez van kedvük".
Csak a kötelező oltás használna, momentán nincs alternatívája.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Kopizom máshonnan: A nagyfőnök a kedvenc rádióműsorában éppen most jelentette be a rendkívüli jogrend meghosszabbítását az év végéig. Közben:
- Országszerte ezerrel megy a Hacacáré című országos ihaj-csuhaj - minden korlátozás nélkül.
- Kásler a napokban jelentette be, hogy azokban az osztályokban, ahol a vírusfertőzés miatt rendkívüli szünetet kell tartani és ők az a korosztály, ahol lehetne oltani, nem lehet a karantén idején online oktatás.
- OMÉK és Vadászati világkiállítás lesz minden korlátozás nélkül.
- A "kőszínházak" igazgatói szankciókra számíthatnak, ha bármilyen korlátozást be mernek vezetni az előadások miatt. Közben Fekete államtitkár egészen másról tájékoztatta őket.
- Az egészségügyben egyre hosszabb a várólista, egyre jobban tolódik ki az időpont. Lassan már a fizetősben is, mert vannak akik inkább személyi kölcsönt vesznek fel, mert már nem tudnak fájdalommal élni.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
haver mindig mondja hogy most is mennek ezek, de amúgy tény hogy már az se volt elég és most még annyi sincswww.napi.hu/magyar-gazdasag/europai-unios-oltas-statisztika-jarvany-ecdc.736580.htmlÉn azt nem értem, hogy arra voltak milliárdok, hogy amikor felfutóban volt az oltás, akkor minden nap orrba szájba menjenek a reklámok az oltásról, hogy hánynak adták be, mennyire jól állunk, satöbbi. Most meg sehol semmi. Ott vannak azok a ****va milliárdok most is, lecsíphetnének egy picit a homofób / meleg témára szánt összegből és költhetnének belőle a vakcina népszerűsítésére. Nem kéne semmi mást csinálni, csak nyomni ugyanúgy, ugyanazt, amit tavasszal. Azt nem is kell emlegetni, hogy szarul állunk európai összevetésben, csak azt a részt nyomják, hogy menj, oltass, fontos a nemzet érdekében. De nem, olyan kuss van (azon kívül, hogy hetente egyszer valahol valaki elbökkenti, hogy jönni fog a negyedik hullám), mintha sose lett volna covid.
warr_b
Az ebben a bosszantó, hogy lehetek én akármilyen vakcina párti, beadathatom (be fogom a 3.-at is), de ha ez a helyzet marad, akkor járvány szempontból majdnem ugyanúgy megszívom. Én ugyan védettebb vagyok / leszek covid ellen, de nem csak covid van a világon, élni is kéne. Ami számomra nem elsősorban azt jelenti, hogy teraszon sörözhetek, hanem azt, hogy ha egy családtagom eltöri a lábát - sajnos megtörtént nemrégiben - akkor lehet látogatni a kórházban, nincs bezárva az összes rehabilitációs intézmény mert át vannak vezényelve a dolgozói covid osztályokra. Na, meg nem kell hetente fertőtleníttetni az irodát, teszteltetni a munkatársakat, maszkviselést elrendelni és a többi kényelmetlenség. Szóval nem csak úgy lehet szívni a covidtól, hogy az ember elkapja és kórházba kerül, hanem mivel az egész társadalmat és az ellátórendszereket is érinti, sokféle másodlagos szívással is jár. Amik ellen a vakcina nem használ sajnos.
peterk2005
főleg ha a migránsokkal hasonlítjuk össze
amit nem mernek meglépni az az hogy "ellenséget" csinálni az oltatlanokból
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
De a kötelező oltás használna.www.napi.hu/magyar-gazdasag/europai-unios-oltas-statisztika-jarvany-ecdc.736580.htmlÉn azt nem értem, hogy arra voltak milliárdok, hogy amikor felfutóban volt az oltás, akkor minden nap orrba szájba menjenek a reklámok az oltásról, hogy hánynak adták be, mennyire jól állunk, satöbbi. Most meg sehol semmi. Ott vannak azok a ****va milliárdok most is, lecsíphetnének egy picit a homofób / meleg témára szánt összegből és költhetnének belőle a vakcina népszerűsítésére. Nem kéne semmi mást csinálni, csak nyomni ugyanúgy, ugyanazt, amit tavasszal. Azt nem is kell emlegetni, hogy szarul állunk európai összevetésben, csak azt a részt nyomják, hogy menj, oltass, fontos a nemzet érdekében. De nem, olyan kuss van (azon kívül, hogy hetente egyszer valahol valaki elbökkenti, hogy jönni fog a negyedik hullám), mintha sose lett volna covid.
warr_b
peterk2005
Ha elrendelik, akkor az megoldás, ha nem, akkor tulajdonképpen marad a szívás.
Vitáztunk év elején, hogy hány százalékos átoltottság kell a védelemhez, én azt mondom most is, mint akkor: 100. Nem lehet népegészségügyi meg az egész ország gazdaságát érintő döntéseket agyhalottakra bízni, hogy "mihez van kedvük".
Csak a kötelező oltás használna, momentán nincs alternatívája.
több mint 4 éve
www.napi.hu/magyar-gazdasag/europai-unios-oltas-statisztika-jarvany-ecdc.736580.htmlÉn azt nem értem, hogy arra voltak milliárdok, hogy amikor felfutóban volt az oltás, akkor minden nap orrba szájba menjenek a reklámok az oltásról, hogy hánynak adták be, mennyire jól állunk, satöbbi. Most meg sehol semmi. Ott vannak azok a ****va milliárdok most is, lecsíphetnének egy picit a homofób / meleg témára szánt összegből és költhetnének belőle a vakcina népszerűsítésére. Nem kéne semmi mást csinálni, csak nyomni ugyanúgy, ugyanazt, amit tavasszal. Azt nem is kell emlegetni, hogy szarul állunk európai összevetésben, csak azt a részt nyomják, hogy menj, oltass, fontos a nemzet érdekében. De nem, olyan kuss van (azon kívül, hogy hetente egyszer valahol valaki elbökkenti, hogy jönni fog a negyedik hullám), mintha sose lett volna covid.
warr_b

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ez k* gáz. Elhányom magam attól, ahogy működik a világ b+. Aluliskolázott szakmáját leszítva semmihez sem értő véglényekre figyel a világ mit mondanak és azt követik milliók. Aki hozzáértő az le van szarva. Annyira gáz ez a helyzet, h ezek meggyőzésére kell időt áldozni, mert nélkülük halad mindenki a vesztébe.Engem az jobban zavar az emberi butaságnál, hogy az egészségügyben dolgozók mennyire leszarják a beteget, és árucikként kezelik. Természetesen nem mindegyik, véletlenül sem ezt mondom, de sajnos egyre inkább ez jön szembe.
dawyd728
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Aztán majd lázonghatnak megint 😊www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/megszavaztak-az-olaszoknal-csak-az-dolgozhat-akinek-van-vedettsegi-igazolvanya-501064pedig ezt is akartam linkelni, és végre valaki meglépte
Kezdődik...
nagir
Negritis
Vagy az oltás ellen, vagy hogy megint belefulladnak a szemétbe...

több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/megszavaztak-az-olaszoknal-csak-az-dolgozhat-akinek-van-vedettsegi-igazolvanya-501064pedig ezt is akartam linkelni, és végre valaki meglépte
Kezdődik...
nagir
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/megszavaztak-az-olaszoknal-csak-az-dolgozhat-akinek-van-vedettsegi-igazolvanya-501064Kezdődik...

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Ez k* gáz. Elhányom magam attól, ahogy működik a világ b+. Aluliskolázott szakmáját leszítva semmihez sem értő véglényekre figyel a világ mit mondanak és azt követik milliók. Aki hozzáértő az le van szarva. Annyira gáz ez a helyzet, h ezek meggyőzésére kell időt áldozni, mert nélkülük halad mindenki a vesztébe.Én a hozzáértőkkel kapcsolatban találtam egy nagyon ideillőt Kőhalmi Zoli új könyvében. Bepötyögöm:
dawyd728
"Követhetetlenné vált, hogy a tudósok hány százaléka tartja felelősnek az emberiséget a káros folyamatok hány százalékáért. Még az sem volt egyértelmű, hogy a tudósok hány százaléka tartja tudósnak a tudósok hány százalékát"
Szóval nem tudjuk, hogy ki az igazán hozzáértő. De azt legalább tudjuk, hogy Nicki Minaj nem az 😊
több mint 4 éve
dawyd728
4 106
Ez k* gáz. Elhányom magam attól, ahogy működik a világ b+. Aluliskolázott szakmáját leszítva semmihez sem értő véglényekre figyel a világ mit mondanak és azt követik milliók. Aki hozzáértő az le van szarva. Annyira gáz ez a helyzet, h ezek meggyőzésére kell időt áldozni, mert nélkülük halad mindenki a vesztébe.
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/09/17/koronavirus-napi-adat-6/Pécsen egyre több suliban kötelező a maszk
479 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 817 159 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30 123 főre emelkedett – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalán pénteken közzétett adatokból. Az aktív fertőzöttek száma 7259 főre emelkedett. 353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.Negritis
több mint 4 éve
youtu.be/LrGVE44EFsAwww.politico.eu/article/boris-johnson-and-his-chief-medical-officer-vs-nicki-minaj-and-her-cousins-friends-swollen-balls
Negritis
444.hu/2021/09/16/nicki-minaj-kiposztolta-hogy-ketelkedik-a-covid-elleni-oltasban-erre-a-feher-haz-felajanlott-neki-egy-orvost-akit-kifaggathat-rola
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/09/17/koronavirus-napi-adat-6/479 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 817 159 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30 123 főre emelkedett – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalán pénteken közzétett adatokból. Az aktív fertőzöttek száma 7259 főre emelkedett. 353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.
több mint 4 éve
youtu.be/LrGVE44EFsA
több mint 4 éve
Ha a legutolsó oltás igazolását mutatod senki nem fogja megnézni a többitMáltán állítólag megnézik mind, legalábbis ahogy olvastam
r.baggio
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Sztem ha megkapod a 3. oltásnak Pfizert, akkor vmi angol nyelvű igazolás letölthető lesz EESZT-ből, de ez csak tipp részemről.Ha a legutolsó oltás igazolását mutatod senki nem fogja megnézni a többitDe ezt hogyan mutatom ? Vagy is milyen papírt kapok ?
r.baggio
Nem arról volt szó hogy csak a második után állítanak ki papírt
Bocsi csak tényleg vakon vagyok
Vagy is van egy német nyelvű és egy angol nyelvű háziorvosos papírom oroszról még áprilisból
VvAlekosz
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ha a legutolsó oltás igazolását mutatod senki nem fogja megnézni a többitDe ezt hogyan mutatom ? Vagy is milyen papírt kapok ?
r.baggio
Nem arról volt szó hogy csak a második után állítanak ki papírt
Bocsi csak tényleg vakon vagyok
Vagy is van egy német nyelvű és egy angol nyelvű háziorvosos papírom oroszról még áprilisból
több mint 4 éve
Köszönöm a többi hasznos véleményt is, de pont egy ilyen választ reméltem 😉3. oltással mik a tapasztalatok, ki hogy gondolkodik?Izraelnek vannak mérései a 3. oltásról, konkréta a pfizerre pfizerről, mert ők csak azt adnak. Az ő méréseik alapján a 3. oltás a delta ellen még a megfertőződéstől is 95%-osan megvéd, szemben a 2 oltás valami harmincvalahány (vagy negyven, pontosan nem emlékszem) hatásosságával. Szóval számít. A többit nektek kell eldönteni.
- Feleségemnek - tanárnőként- jövő hétre lenne instant lehetősége a 3. Pfizer-re
- Háziorvosom - szintén a 3. Pfizer-t még odázná
- Az önmérséklet mellett kicsit elengedtük a folyamatos parát...antitestet nem mérettünk, időpont most nincs.
- Van még értelme a sokadik mutáció után beadatni?
clbass
peterk2005
No-brainer!
Személy szerint már csak arra várok, hogy a 9 éves srácot is nagyobb biztonságban tudjam. Ahogy leviszik a határt már oltakozik is. Sajnos még mindig ő az egyetlen a családban akinek semmiféle védelme nincs az asztmája mellett 😕
több mint 4 éve
www.napi.hu/magyar-gazdasag/europai-unios-oltas-statisztika-jarvany-ecdc.736580.htmlMaradunk le szépen folyamatosan...

több mint 4 éve
Ha a legutolsó oltás igazolását mutatod senki nem fogja megnézni a többitErre bazírozok/tam én is
r.baggio
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 4 éve
Ha a legutolsó oltás igazolását mutatod senki nem fogja megnézni a többit

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Várj az egy oltás Pfizer hogyan jó ?3. oltással mik a tapasztalatok, ki hogy gondolkodik?Áprilisban kaptam a két szputkót, most szeptember elején Pfizert. Kis hőemelkedésem volt kb. egy nap múlva.
- Feleségemnek - tanárnőként- jövő hétre lenne instant lehetősége a 3. Pfizer-re
- Az önmérséklet mellett kicsit elengedtük a folyamatos parát...antitestet nem mérettünk, időpont most nincs.
clbass
Idősebb szülők miatt adattam be, valamint azon tudományosan igazolt önző okból, hogy tervben volt (azóta már nincs) egy nápolyi hosszú hétvége. Aug. 20-én kolléganőéket Bolognában, Firenzében Szputnyik miatt nem engedték szinte sehová sem beülni, csak elvitelre fogyaszthattak az esetek nagy részében. Nem akartam hasonlóképpen járni.
/Engem Palermoban június közepén a kutya sehol meg sem kérdezett, igazolványt nem nézett, az emberek kétharmada nem hordott maszkot, bár kötelező volt. Gondolom a szicíliaiak lazábbak (fegyelmezetlenebbek?) ilyen téren./
Gergőbácsi
Nem mindenhol csak a kettőt fogadják el ?
Vagy azt hogyan igazolod ?
Esetleg van kiskapu?
több mint 4 éve
3. oltással mik a tapasztalatok, ki hogy gondolkodik?Áprilisban kaptam a két szputkót, most szeptember elején Pfizert. Kis hőemelkedésem volt kb. egy nap múlva.
clbass
Idősebb szülők miatt adattam be, valamint azon tudományosan igazolt önző okból, hogy tervben volt (azóta már nincs) egy nápolyi hosszú hétvége. Aug. 20-én kolléganőéket Bolognában, Firenzében Szputnyik miatt nem engedték szinte sehová sem beülni, csak elvitelre fogyaszthattak az esetek nagy részében. Nem akartam hasonlóképpen járni.
/Engem Palermoban június közepén a kutya sehol meg sem kérdezett, igazolványt nem nézett, az emberek kétharmada nem hordott maszkot, bár kötelező volt. Gondolom a szicíliaiak lazábbak (fegyelmezetlenebbek?) ilyen téren./
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 4 éve
www.yahoo.com/gma/texas-school-district-included-masks-194138274.htmltexas .,.