Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Mikey
18 758
Mivel nincs külön EÜ topik, így ide. Kis személyes.Mióta 4 éve műtöttek a Chron-betegségem miatt, szinte folyamatosan fáj a derekam, a hátam (és mivel szétcseztek egy ideget a medencémnél, így az egyik térdem is). Eleinte csak kicsit fájtak, aztán a múlt hét elejére elértem odáig, hogy már nem tudok egy helyben maradni 10 percnél tovább, mert olyan szinten kezd el fájni a derekam vagy a hátam, vagy fáj vagy zsibbad a lábam hogy muszáj mozogni. Munkában, ahol semmi megterhelőt nem kell csinálnom, vagy ülve, vagy állva, de vezetékeket kötök be szekrényekbe, csütörtökön és pénteken már a könnyeimet tartottam vissza műszak második felében, annyira fájt a derekam, miután 8 órában álló munkát kellett csinálnom. (Természetesen közben le-leültem nem egyszer.)
Emellé párosult kedden egy 130-as pulzus, ami további napokon is volt 100 felett, de aztán beállt ilyen 70-80 közöttire többnyire. Utóbbival is mindössze annyi a baj, hogy nekem alapból 57-62 között van, akármikor mérem. Nyugalmi állapotban, de 70 km kerékpározás után hazaérve 10 perccel is, tök mindegy, stabilan 57-62. Na most ez még ma sem ment le 72 alá, ellenben egyik este leesett 55-re is.
Valamint vasárnap reggel óta valamilyen fura ízt éreztem a számban, ami mostanra többé-kevésbé elmúlt.
Nem mentem ma dolgozni, hívtam a belgyógyászati osztályvezető főnővért, hogy mi a szitu (két hete kaptam a szokásos biológiai terápiámat, gondoltam hátha az kavart be, ő szokta adni az infúziót, vele van megbeszélve hogy hívjam ha valami szokatlan tapasztalok). Erre szinte lerázva annyira jutottam, hogy hívjam a háziorvost, és holnap hívjam őt vissza hogy mit mondott a házidoki.
Délután sikerült elérnem a háziorvost, neki is elmondtam mi a szitu, és megkaptam ilyen full lerázva megint csak, hogy biztos valami felső légúti vírusfertőzés, szedjek C-vitamint, Aspirynt, meg írt fel még valamit, azt váltsam ki. Pénteken hívjam vissza, addig maradjak itthon. Ja és hogy a pulzus az nagyon, nagyon nem jó, ezt elmondta 3x, de ennyiben maradt.
Na most én aggódom túl a dolgot, és csak szerintem nem kéne ennyivel elintézni, hogy majd beszarok, úgy fáj a derekam és a hátam, hát nem bírok feküdni sem hosszabb ideig, valamint hogy a pulzusom is volt többször 100 felett -- nekem, akinek alapból 60 körüli, és amúgy van nagyon ritkán ilyen szívritmus "kihagyása" (kihagy egy ütést, majd dobog rendesen tovább, ezt változóan, de olyan hetente-kéthetente-háromhetente bejátssza, borzasztó rossz, de kivizsgálva sosem volt) -- vagy tényleg nem kéne ennyivel elintézni?
Egy "valamilyen" felső légúti vírusfertőzés felerősíthet ennyire hát-, derék- és térdfájdalmat, valamint okozhat 1,5-2x pulzusszámot tartósan?
több mint 3 éve
Az majd a sigma, esetleg a tau mutáns lesz.Lehet, hogy már van ilyen.Az lesz majd az érdekes, ha jön majd gamma/téta/epszilon/tudomisén variáns, ami már kikerüli az összes első generációs vakcinát.Már van ilyen.
peterk2005
hu.euronews.com/2021/09/03/lehet-hogy-megvan-az-a-koronamutacio-ami-a-vakcinanak-is-ellenall
empty taxi
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Nem értem, hogy ilyen lassúak a média csatornák. Én már jó régóta tudom, hogy lehet ilyen.Lehet, hogy már van ilyen.Az lesz majd az érdekes, ha jön majd gamma/téta/epszilon/tudomisén variáns, ami már kikerüli az összes első generációs vakcinát.Már van ilyen.
peterk2005
hu.euronews.com/2021/09/03/lehet-hogy-megvan-az-a-koronamutacio-ami-a-vakcinanak-is-ellenall
empty taxi
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Lehet, hogy már van ilyen.Az lesz majd az érdekes, ha jön majd gamma/téta/epszilon/tudomisén variáns, ami már kikerüli az összes első generációs vakcinát.Már van ilyen.
peterk2005
empty taxi
több mint 3 éve
Az lesz majd az érdekes, ha jön majd gamma/téta/epszilon/tudomisén variáns, ami már kikerüli az összes első generációs vakcinát.Már van ilyen.
peterk2005
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Jajj, elfelejtettem 😊Lementek a VB selejtezők, vége a nyaraló szezonnak, Ferenc pápa is elhagyta az országot, jöhet a negyedik hullám 😊Vadászati világkiállítás. A vírus október közepe előtt nem robbanhat 😊
bcsarli
MC12
több mint 3 éve
MC12
6 386
Lementek a VB selejtezők, vége a nyaraló szezonnak, Ferenc pápa is elhagyta az országot, jöhet a negyedik hullám 😊Vadászati világkiállítás. A vírus október közepe előtt nem robbanhat 😊
bcsarli
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Lementek a VB selejtezők, vége a nyaraló szezonnak, Ferenc pápa is elhagyta az országot, jöhet a negyedik hullám 😊
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 3 éve
Miért, Pfizerrel olyan sokat beoltottak, hogy az mérvadó ilyen paráztató cikkeket akceptálandó?A kiemelt rész nem releváns, mert azzal nem oltanak nálunk tudtommal fiatalokat.index.hu/kulfold/2021/09/11/koronavirus-a-vilagban-percrol-percre-hirosszefoglalo-egeszsegugy-covid-19-jarvany-oltas-vakcina/veszelyesebb-lehet-a-kamasz-fiukra-a-pfizer-mint-maga-a-koronavirus/A Sinopharmnál nincs ilyen veszély a 12-15 éves korosztályban...
karim7
De a tények ilyen ostoba és torz tálalására alkalmas lenne még az is, hogy például "veszélyesebb ha eszel, mintha nem, mert haltak már meg attól emberek, hogy a torkukon akadt az étel, de attól, hogy nem akadt, még senki", vagy "veszélyesebb ha bekötöd magad vezetéskor, mert százszor többen haltak meg bekötve, mint a kocsi tetején szörfözve 150-nél", stb.
Sobri Jóska
A tények ostoba és torz tálalására a kültéren (400 m-es sugarú körben egyedül) hordott maszk hasznosságára is lehet találni hasonló okosságokat. Nem minden gyermekorvos javasolja a nyilvánvalóan tudható alapbetegségekkel nem rendelkező fiatalok oltását.
csi77
Nem egészen.
Mert az általd írt példa, ha valaki egyedül van a szabadban és maszkot vesz fel, az nem árt senkinek, egy időben fel nem vett oltás meg árthat.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
A kiemelt rész nem releváns, mert azzal nem oltanak nálunk tudtommal fiatalokat.index.hu/kulfold/2021/09/11/koronavirus-a-vilagban-percrol-percre-hirosszefoglalo-egeszsegugy-covid-19-jarvany-oltas-vakcina/veszelyesebb-lehet-a-kamasz-fiukra-a-pfizer-mint-maga-a-koronavirus/A Sinopharmnál nincs ilyen veszély a 12-15 éves korosztályban...
karim7
De a tények ilyen ostoba és torz tálalására alkalmas lenne még az is, hogy például "veszélyesebb ha eszel, mintha nem, mert haltak már meg attól emberek, hogy a torkukon akadt az étel, de attól, hogy nem akadt, még senki", vagy "veszélyesebb ha bekötöd magad vezetéskor, mert százszor többen haltak meg bekötve, mint a kocsi tetején szörfözve 150-nél", stb.
Sobri Jóska
A tények ostoba és torz tálalására a kültéren (400 m-es sugarú körben egyedül) hordott maszk hasznosságára is lehet találni hasonló okosságokat. Nem minden gyermekorvos javasolja a nyilvánvalóan tudható alapbetegségekkel nem rendelkező fiatalok oltását.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
index.hu/kulfold/2021/09/11/koronavirus-a-vilagban-percrol-percre-hirosszefoglalo-egeszsegugy-covid-19-jarvany-oltas-vakcina/veszelyesebb-lehet-a-kamasz-fiukra-a-pfizer-mint-maga-a-koronavirus/A Sinopharmnál nincs ilyen veszély a 12-15 éves korosztályban...
karim7
több mint 3 éve
EU tagként ezt nem tehetjük meg. Izrael azért tudta megtenni, mert nem EU tag.Vagy majd sokkal drágábban ha nagy a baj kötünk külön üzletet a Pfizerrel izraeli módra , ahol jól is járhat majd valaki Sinopharm módra ... :/24.hu/belfold/2021/09/10/von-der-leyen-pfizer-dk/Tapzs a Fidesznek, készítik elő a terepet a kínai vakcinának vagy a más csatornás beszerzésnek, ahol lehet pénzt szakítani, esetleg kommunikációs támadást készítenek elő a választások előttre-utánra.
ender1112
Mondjuk jó lenne tudni,hogy melyik az a 10 millió nyugati vakcina...
Solymi
nando89
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ez kínai vakcinát gyártó debreceni vakcinagyár a mi kis Magyar Narancsunk. Nekünk nem jó a német alma (pfizer), vagy olasz barack, nekünk a déli gyümölcs kell. Ami ugyan meg se nő rendesen, savanyú és ízetlen is lesz, és kétszer annyiba kerül megtermelni mint a mi éghajlatunkat szerető almát vagy barackot. De legalább a miénk. Büszkén kitehetjük az ablakba. És nagyjából ennyi, mert megenni (beoltani) nem sok értelme lesz.24.hu/belfold/2021/09/10/von-der-leyen-pfizer-dk/Tapzs a Fidesznek, készítik elő a terepet a kínai vakcinának vagy a más csatornás beszerzésnek, ahol lehet pénzt szakítani, esetleg kommunikációs támadást készítenek elő a választások előttre-utánra.
ender1112
Solymi
Az lesz majd az érdekes, ha jön majd gamma/téta/epszilon/tudomisén variáns, ami már kikerüli az összes első generációs vakcinát. A pfizer, moderna, stb. 1-2 hónapon belül kijön majd az arra hatékony módosított vakcinával, mi meg nagyjából addigra fejezzük be majd a gyárat és lesz majd egy izmos gyártási kapacitásunk az eredeti variáns ellen se egy csúcs hatékony vakcinára. Amin úgy megy át majd az a gamma/téta, mint kés a vajon. Akkor majd nyilván megvesszök a sinopharm 2-t - gondolom majd lesz az is - és egy év alatt átállítjuk majd Debrecent arra a sinopharm 2-re. Jó sok pénzért. Addigra kész is lesz, amire már a téta is múlt időbe kerül, és már az epszilon/zéta terjed.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
nando89
3 906
Vagy majd sokkal drágábban ha nagy a baj kötünk külön üzletet a Pfizerrel izraeli módra , ahol jól is járhat majd valaki Sinopharm módra ... :/24.hu/belfold/2021/09/10/von-der-leyen-pfizer-dk/Tapzs a Fidesznek, készítik elő a terepet a kínai vakcinának vagy a más csatornás beszerzésnek, ahol lehet pénzt szakítani, esetleg kommunikációs támadást készítenek elő a választások előttre-utánra.
ender1112
Solymi
több mint 3 éve
Lúdas Solymi
8 029
24.hu/belfold/2021/09/10/von-der-leyen-pfizer-dk/Tapzs a Fidesznek, készítik elő a terepet a kínai vakcinának vagy a más csatornás beszerzésnek, ahol lehet pénzt szakítani, esetleg kommunikációs támadást készítenek elő a választások előttre-utánra.
ender1112
több mint 3 éve
Jégkorongos csapattársam feleségét szeptember óta minden nap tesztelik szerdán pozitiv lett a teszt hazaküldték és tesztelte a férjét is aki szintén pozitiv. A hölgy egy kicsit taknyos Zoli teljesen jól van. Pfizer mindkettőnél májusban
több mint 3 éve
24.hu/belfold/2021/09/10/von-der-leyen-pfizer-dk/
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Tágabb család, 60 körüli férfi: magas láza volt, pocsékul érezte magát, annyira romlott az állapota, hogy a minap végül a mentő vitte el. Covid... Tavasszal kínait kapott.Tágabb ismeretségi kör,Pfizert kapott és elkapta.
nagylaza
Na és most akkor mi van ?
Úgy bírom ezt pánikkeltést.
Persze jobbulást neki.
Megjegyzés attól hogy be vagy oltva még ugyan úgy elkaphatod sajnos .....
több mint 3 éve
Hát ja. Ezekben megvan a rizikó sajna. (Csak arra voltam kíváncsi, hogy nem csak úgy, az utcán / boltban / nemtudjukhogyan kapta-e el.)Hogy kaphatta el, arra van tippetek?Igen. Esküvő, lagzi: az egyik srácról kiderült, hogy koronás. Valószínűleg tőle. Lányom is ott volt. Most izgulunk...
peterk2005
nagylaza
több mint 3 éve
Hogy kaphatta el, arra van tippetek?Igen. Esküvő, lagzi: az egyik srácról kiderült, hogy koronás. Valószínűleg tőle. Lányom is ott volt. Most izgulunk...
peterk2005
több mint 3 éve
Tágabb család, 60 körüli férfi: magas láza volt, pocsékul érezte magát, annyira romlott az állapota, hogy a minap végül a mentő vitte el. Covid... Tavasszal kínait kapott.Hogy kaphatta el, arra van tippetek?
nagylaza
Igen , faterom is kinait kapott majd harmadikra Pfizert ,de már több mint 400 ezren.A vastagítottat hogy érted? 400 ezren kaptak pfizert kínaira már? Ha igen, hol hallottad / olvastad?
Portugálok elképesztő száma vajon miből áll ? van erről valakinek infója ,kötelező ott ? számomra tökmeglepő , déli nép lévén nem vártam volna h náluk ennyire elsöprő lesz , az északiakat biztosra vettem h simán meglesz a 80+% , aki tud erről vmit h a portugálok mint csinálnak ennyire jól ne tartsa magában 😊
nando89
A portugálok engem is meglepnek. Nincs kötelezővé téve náluk az oltás, nem azért ilyen magas az arány. Azt tudom, hogy januárban volt náluk egy nagyon komoly hullám, durva egészségügyi gondokkal, és ott meg is járta a sajtót alaposan a helyzet, folyosón nyomorgó betegekkel, satöbbi. És azóta nagyon komolyan is veszi náluk mindenki - politika, egészségügy, helyi önkormányzatok, stb. - a dolgot. Úgy látszik, hogy bár déliek, de ebben valamit mégis jól csinálnak január óta. Napi százas nagyságrendű esetszámnál pl. a nyár elején teljes zárlat alá helyezték Lisszabont és környékét. Se ki, se be oltási igazolás nélkül. Azóta nem tudom mi van. Mindenesetre nálunk ilyen esetszámnál még simán teraszon söröznénk, sörözünk. Sok országban még nálunk is lazábban vennék.)
több mint 3 éve
Ja, ma délután betértem a Nemzeti Trafikba, a pult mögött álló nő, miközben kiszolgált, arról panaszkodott valakinek a telefonban, hogy nem tudja, mi a fene történik vele, de szabályosan dögrováson van. Megnyugtató. Rá is gyújtok.Fiam keresztapja belázasodott pénteken meg hurutosan köhögött. Felhívta a háziorvost, mondta tüneti kezelés, hétfőn beszéljenek újra. Hétfőn beszéltek, mondta, hogy jól van semmi baja de még kicsit köhög. Bumm, kiírta a doki a tesztre, 3 nap karantén, szerdán megjött az eredménye, hogy negatív. Megünnepeltük.
nagylaza
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
Ja, ma délután betértem a Nemzeti Trafikba, a pult mögött álló nő, miközben kiszolgált, arról panaszkodott valakinek a telefonban, hogy nem tudja, mi a fene történik vele, de szabályosan dögrováson van. Megnyugtató. Rá is gyújtok.
több mint 3 éve
Tágabb család, 60 körüli férfi: magas láza volt, pocsékul érezte magát, annyira romlott az állapota, hogy a minap végül a mentő vitte el. Covid... Tavasszal kínait kapott.