Koronavírus 2024

33 feliratkozó

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 463 — #NoStress
Egy hete fáj a torkom, és két napja masszívan köhögök. Próbából csináltam egy véres gyorstesztet...
IgG +, IgM -
Kétszer oltottak Pfizerrel, de eddig úgy tudtam, hogy a Pfizer védedséget nem mutatja ki a véres gyorsteszt.
Aktív fertőzésem van, suttyomban átestem rajta, vagy mégis kimutatja az oltás védettséget?
Mik a tapasztalatok?
clbass
Vettem gyorsan egy olyan fajta tesztet is ami az aktuális fertőzöttséget mutatja: Negatív!
Ezek szerint a Pfizer védettséget is kimutatja az előző. Nem kell a 3. szuri egyelőre 😊
clbass
Persze, hogy kimutatja, sőt, arra van optimalizálva. Erről beszélt Csányi Friderikusznál, a kínai antitestvédelmének mérési nehézségei kapcsán. Még vitáztunk is róla hosszan.
De a googleban is kikereshető pikk-pakk, hogy melyik teszt mit és hogyan detektál.

több mint 3 éve
clbass New Orleans Saints 3 115 — Saints fan
Egy hete fáj a torkom, és két napja masszívan köhögök. Próbából csináltam egy véres gyorstesztet...
IgG +, IgM -
Kétszer oltottak Pfizerrel, de eddig úgy tudtam, hogy a Pfizer védedséget nem mutatja ki a véres gyorsteszt.
Aktív fertőzésem van, suttyomban átestem rajta, vagy mégis kimutatja az oltás védettséget?
Mik a tapasztalatok?
clbass
Vettem gyorsan egy olyan fajta tesztet is ami az aktuális fertőzöttséget mutatja: Negatív!
Ezek szerint a Pfizer védettséget is kimutatja az előző. Nem kell a 3. szuri egyelőre 😊
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 24 244 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mint kiderült, amit felírt gyógyszert a háziorvos - Analgesin - Chron-betegek csak „különösen nagy körültekintés” mellett szedhetik, ami az én olvasatomban azt jelenti hogy Chron-betegként ne szedd be bazmeg. Merthogy kiújulhat vagy súlyosbodhat tőle. De szedjem nyugodtan. 😊
Mikey
Ó b.meg! De legalább megvan az oka.
bcsarli
Nem, mert ezt most tegnap írta fel a fájdalomra.
Mikey
Porckorongsérvre és hasonló reaumás fájdalmakra a Neodolpasse infúziókúra az, ami több ismerősömnek is bejött, amikor már kurva szarul volt, 5 illetve 10 alkalom csodákra képes, gyulladást is csökkent, fájdalmat is csillapít, magánrendeléseken használják, kb 40-60 perc alatt belédfolyik egy adag, és olyan 40-50ezer körül van az 5 alkalom.
Sobri Jóska
Ez jó, csak én a kiváltó okot szeretném kideríttetni, nem csak tünetet kezeltetni. De holnap megyek magánrendelésre Bp-re, szóval majd kiderül merre tovább.
Mikey
Persze, de ha kurvára fáj, akkor először azt kell orvosolni, hogy egyáltalán létezni, aludni, másra fókuszálni tudjon az ember.
És sutianap is írta, hogy mondjuk egy begyulladt gerincvelői ideg, egy sérv okozta fájdalom, az rengeteg egyéb tünetet (vérnyomás, pulzus) is előidézhet, és a Neodolpasse az gyulladáscsökkentő is, vagyis nem csak tüneti kezelés hanem terápiás is. És szerintem a legtutibb, legjobb, de persze ezt majd az orvosod eldönti. (De a szteroidos fájdalomcsillapítás ellen ágálj bőszen.)
Sobri Jóska
Persze, nyilván kell valami, ami enyhíti a fájdalmat addig is, amíg kiderül, mi okozza, ez nem kérdés. Csak valami olyan, ami összeegyeztethető a Chronnal. 😊

Szteroidot végső esetben akarok csak kapni, ha tényleg nincs más. Azt mondjuk nem tudom, hogy a biológiai terápia mellett kaphatok-e egyáltalán szteroidot.
Mikey
Szerintem ha még nem szeded, akkor a Milgamma Neurot toljad. Nekem segített amikor deréktól a sarkamig végigsugárzott és zsibbadt a lábam. Hátha neked is enyhíti.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 24 244 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
IgG +, IgM -
Mik a tapasztalatok?
clbass
Szerintem van egy ilyen járvány is. Köhöhés, takony, fejfájás, de láz nélkül. Nekem is megvolt, és a környezetemben elég sok embernek. Plusz allergiaszezon is van.
bcsarli
Ugyanez mindkét gyereknél, köhögés, tüsszögés, taknyolás, oviban, suliban is rengeteg hasonló.

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 233 — The Mathematician
Mit kell telefonálgatni? Vagy mehetnek vagy nem, neki is illene tisztában lennie a szabályokkal ha már a család ilyen sötét volt.

Jó hír az októberi nfl meccsre utazóknak, hogy emás oltottként negyedikétől nem kötelező a pre departure teszt Angliába
r.baggio
Ami az érdekes, hogy emberek tényleg azt gondolják, hogy a Check-in engedje őket tovább és majd a repülőnél történik valami. Fogalmuk sincs róla, hogy kb ugyanazok az emberek vannak itt is, ott is.
Arról sincs fogalmuk, hogy miért Magyarországon kérik az igazolásokat, miért nem a fogadó országban. Miközben egyébként a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon le vannak a szabályok elég világosan írva.
Persze inkább felhívják a repteret, csak hogy ne kelljen olvasni (esetleg gondolkodni). A legjobb sztori az volt, hogy valamelyik nap Dubai-ból hívott fel egy csávó, hogy beutazhat e Belgiumba. Tényleg jó, hogy ilyet csak ritkán csinálok, mert 10 perc alatt 1 napot öregszem 😀
Na persze nem neked akartam ezt bemutatni 😉 😀
Klaci79
nem, az emberek azt hiszik hogy mindenből kibeszélik magukat meg jófejségből mindenhol átengedik őket
"hisz csak a média tolja ezt a vírus marhaságot az okosok tudják h nincs semmi"

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 8 643 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
IgG +, IgM -
Mik a tapasztalatok?
clbass
Szerintem van egy ilyen járvány is. Köhöhés, takony, fejfájás, de láz nélkül. Nekem is megvolt, és a környezetemben elég sok embernek. Plusz allergiaszezon is van.

több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Mit kell telefonálgatni? Vagy mehetnek vagy nem, neki is illene tisztában lennie a szabályokkal ha már a család ilyen sötét volt.

Jó hír az októberi nfl meccsre utazóknak, hogy emás oltottként negyedikétől nem kötelező a pre departure teszt Angliába
r.baggio
Ami az érdekes, hogy emberek tényleg azt gondolják, hogy a Check-in engedje őket tovább és majd a repülőnél történik valami. Fogalmuk sincs róla, hogy kb ugyanazok az emberek vannak itt is, ott is.
Arról sincs fogalmuk, hogy miért Magyarországon kérik az igazolásokat, miért nem a fogadó országban. Miközben egyébként a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon le vannak a szabályok elég világosan írva.
Persze inkább felhívják a repteret, csak hogy ne kelljen olvasni (esetleg gondolkodni). A legjobb sztori az volt, hogy valamelyik nap Dubai-ból hívott fel egy csávó, hogy beutazhat e Belgiumba. Tényleg jó, hogy ilyet csak ritkán csinálok, mert 10 perc alatt 1 napot öregszem 😀
Na persze nem neked akartam ezt bemutatni 😉 😀
több mint 3 éve
clbass New Orleans Saints 3 115 — Saints fan
IgG +, IgM -
Mik a tapasztalatok?
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 972 — Lucas Scott

r.baggio
Ahogy kivettem vmi fura papírjai voltak a kislánynak amit OV irt alá személyesen vagy vmi ilyesmi. Csak fél füllel hallottam már a véget.

A srácot fel engedtek mert itt var a máltai gépre de anyu és a lány nincs itt.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 504 — no es importante

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/megszavaztak-az-olaszoknal-csak-az-dolgozhat-akinek-van-vedettsegi-igazolvanya-501064
Kezdődik...
nagir
Nálunk kb összedőlne a cég annyi az oltatlan.
Bazzani
Felrevezeto..olvastatok.vagy oltas vagy napi pcr teszt
YoungZeeZee
Biztos szép lesz amikor minden sofőrt PCR tesztelik indulás előtt éjfélkor. 😀
Nem megvalósítható.
Bazzani
ha a dolgozónak kell állnia a tesztet gyorsan elmennek azért a szúrásért
Negritis
Dehogyis. Fel gyújtanak a parlamentet.

Fun fact: reptéri checkinnel volt háromtagú család akiknek nem volt rendben a papírjai. Persze h nekik állt fentebb, meg magyaráztak h engedjék tovább őket majd legfeljebb a repülőnel visszadobjak őket. Szerencsétlen srácot sajnáltam mit össze szenved ahogy telefonál h felengedhetie őket …

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/megszavaztak-az-olaszoknal-csak-az-dolgozhat-akinek-van-vedettsegi-igazolvanya-501064
Kezdődik...
nagir
Bazzani
YoungZeeZee
Nem megvalósítható.
Bazzani
ha a dolgozónak kell állnia a tesztet gyorsan elmennek azért a szúrásért

több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 669 — Axel Foley
Kezdődik...
nagir
Bazzani
YoungZeeZee
Nem megvalósítható.

több mint 3 éve
YoungZeeZee 8 567
Kezdődik...
nagir
Bazzani
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 669 — Axel Foley
Kezdődik...
nagir

több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 371 — Do Your Job
amit nem mernek meglépni az az hogy "ellenséget" csinálni az oltatlanokból
Negritis
De nem is kéne, mert ez nem politikai kérdés, nem kell hozzá választást nyerni, a meglévő kéharmados felhatalmazással kötelezővé kell tenni, és kész.
Így nem lesz ellenség az oltatlan, mert nem is lesz oltatlan, és ez a cél.
Vagy lesz 1-2 százaléknyi vagabund, aki ellenáll, és nem megy el a kötelező oltásra, az meg sima szabálysértő, mint aki nem fizet adót, jogsi nélkül vezet, engedély nélkül építkezik, stb.
Pénzbüntetés, és végrehajtás.
Gyorsan meglenne a 99 százalékos átoltottság.
Sobri Jóska
a kötelező oltást se merik meglépni sztem
Negritis
Le is nyilatkozta ma a vezír, hogy a magyarnak ezt nem venné be a gyomra, úgyhogy nem lesz kötelező oltás.
somoskovig
Az ország gasztroentereológusa

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
- Az egészségügyben egyre hosszabb a várólista, egyre jobban tolódik ki az időpont. Lassan már a fizetősben is, mert vannak akik inkább személyi kölcsönt vesznek fel, mert már nem tudnak fájdalommal élni.
warr_b
amúgy ez tényleg így van. endokrinologushoz időpontot szerezni magánban már kb 4-6 hét.
magánkórházban a szülés lefoglalása nekünk 2 hónappal korábban volt, a kiscsaj kiment felhívni a dokit, hogy melyik nap legyen, mert telnek be a napok, és itt 7 számjegy az alap csomag szülésnél ...

szóval igen, lassan magánban lesznek olyan várólistak, amik régen voltak közeü-ben.
csebi
Mondjuk endokrinológushoz 2-3 éve is annyi volt. Mert ugye magánban heti egy nap a rendelés általában... Gyereknek is a gasztroenterológiai felülvizsgálatra aug. 11-én foglaltam, szept. 14 volt a legkorábbi időpont.
warr_b
nekünk volt egy bejáratott jó endokrinologus, aki bár drága volt (nekünk ez nem igazán releváns, mert fizeti a cég), de tavasszal úgy döntöttünk, hogy leváltjuk, mert bár szakmailag topon volt, a stílusa, hozzáállása miatt nem voltunk hajlandóak visszamenni hozzá. ezután jött, hogy mennyi idő újat találni akár magánban is.

több mint 3 éve
Kopizom máshonnan:

- Az egészségügyben egyre hosszabb a várólista, egyre jobban tolódik ki az időpont. Lassan már a fizetősben is, mert vannak akik inkább személyi kölcsönt vesznek fel, mert már nem tudnak fájdalommal élni.
warr_b
"Fel sem tűnik" az embernek:
Feleségemnek MRI vizsgálatot kért az orvos, mire az asszony rekord gyorsasággal már két nap!!! múlva a Bajcsy kórház MRI-jében volt. Nagy volt az öröm, hogy milyen gyorsan megtörtént a csoda, az állami egészségügyben. Ez tegnap volt 3 hete! Azóta sincs orvos, aki megnézze és értékelje a felvételeket! 3 hét alatt nem tudtak erre a feladatra orvost találni.
Ebből is látszik, hogy az eszköz megvan, mert az uniós forrásból be lehet szerezni, orvos viszont nincs, mert arra nincs támogatás. És mindezt úgy, hogy elvileg egy ismerős ismer valakit a Bajcsy-ban és ígéretet kaptunk, hogy előre veszik a listán....
Klaci79
ráadásul az MRI-t Karácsonynak lehet köszönni, aki első körben ezen gépek meglététől tette függővé az Atlétikai VB-t.

több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Kopizom máshonnan:

warr_b
"Fel sem tűnik" az embernek:
Feleségemnek MRI vizsgálatot kért az orvos, mire az asszony rekord gyorsasággal már két nap!!! múlva a Bajcsy kórház MRI-jében volt. Nagy volt az öröm, hogy milyen gyorsan megtörtént a csoda, az állami egészségügyben. Ez tegnap volt 3 hete! Azóta sincs orvos, aki megnézze és értékelje a felvételeket! 3 hét alatt nem tudtak erre a feladatra orvost találni.
Ebből is látszik, hogy az eszköz megvan, mert az uniós forrásból be lehet szerezni, orvos viszont nincs, mert arra nincs támogatás. És mindezt úgy, hogy elvileg egy ismerős ismer valakit a Bajcsy-ban és ígéretet kaptunk, hogy előre veszik a listán....
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 321 — 49ers GM
Negritis
De nem is kéne, mert ez nem politikai kérdés, nem kell hozzá választást nyerni, a meglévő kéharmados felhatalmazással kötelezővé kell tenni, és kész.
Vagy lesz 1-2 százaléknyi vagabund, aki ellenáll, és nem megy el a kötelező oltásra, az meg sima szabálysértő, mint aki nem fizet adót, jogsi nélkül vezet, engedély nélkül építkezik, stb.
Sobri Jóska
Negritis
Le is nyilatkozta ma a vezír, hogy a magyarnak ezt nem venné be a gyomra, úgyhogy nem lesz kötelező oltás.

több mint 3 éve
warr_b
amúgy ez tényleg így van. endokrinologushoz időpontot szerezni magánban már kb 4-6 hét.
magánkórházban a szülés lefoglalása nekünk 2 hónappal korábban volt, a kiscsaj kiment felhívni a dokit, hogy melyik nap legyen, mert telnek be a napok, és itt 7 számjegy az alap csomag szülésnél ...

szóval igen, lassan magánban lesznek olyan várólistak, amik régen voltak közeü-ben.
csebi
Mondjuk endokrinológushoz 2-3 éve is annyi volt. Mert ugye magánban heti egy nap a rendelés általában... Gyereknek is a gasztroenterológiai felülvizsgálatra aug. 11-én foglaltam, szept. 14 volt a legkorábbi időpont.

több mint 3 éve
warr_b

több mint 3 éve
Negritis
Sobri Jóska

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 463 — #NoStress
Negritis

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
 www.napi.hu/magyar-gazdasag/europai-unios-oltas-statisztika-jarvany-ecdc.736580.html
Maradunk le szépen folyamatosan...
warr_b
Én azt nem értem, hogy arra voltak milliárdok, hogy amikor felfutóban volt az oltás, akkor minden nap orrba szájba menjenek a reklámok az oltásról, hogy hánynak adták be, mennyire jól állunk, satöbbi. Most meg sehol semmi. Ott vannak azok a ****va milliárdok most is, lecsíphetnének egy picit a homofób / meleg témára szánt összegből és költhetnének belőle a vakcina népszerűsítésére. Nem kéne semmi mást csinálni, csak nyomni ugyanúgy, ugyanazt, amit tavasszal. Azt nem is kell emlegetni, hogy szarul állunk európai összevetésben, csak azt a részt nyomják, hogy menj, oltass, fontos a nemzet érdekében. De nem, olyan kuss van (azon kívül, hogy hetente egyszer valahol valaki elbökkenti, hogy jönni fog a negyedik hullám), mintha sose lett volna covid.

Az ebben a bosszantó, hogy lehetek én akármilyen vakcina párti, beadathatom (be fogom a 3.-at is), de ha ez a helyzet marad, akkor járvány szempontból majdnem ugyanúgy megszívom. Én ugyan védettebb vagyok / leszek covid ellen, de nem csak covid van a világon, élni is kéne. Ami számomra nem elsősorban azt jelenti, hogy teraszon sörözhetek, hanem azt, hogy ha egy családtagom eltöri a lábát - sajnos megtörtént nemrégiben - akkor lehet látogatni a kórházban, nincs bezárva az összes rehabilitációs intézmény mert át vannak vezényelve a dolgozói covid osztályokra. Na, meg nem kell hetente fertőtleníttetni az irodát, teszteltetni a munkatársakat, maszkviselést elrendelni és a többi kényelmetlenség. Szóval nem csak úgy lehet szívni a covidtól, hogy az ember elkapja és kórházba kerül, hanem mivel az egész társadalmat és az ellátórendszereket is érinti, sokféle másodlagos szívással is jár. Amik ellen a vakcina nem használ sajnos.
peterk2005
De a kötelező oltás használna.
Ha elrendelik, akkor az megoldás, ha nem, akkor tulajdonképpen marad a szívás.
Vitáztunk év elején, hogy hány százalékos átoltottság kell a védelemhez, én azt mondom most is, mint akkor: 100. Nem lehet népegészségügyi meg az egész ország gazdaságát érintő döntéseket agyhalottakra bízni, hogy "mihez van kedvük".
Csak a kötelező oltás használna, momentán nincs alternatívája.
Sobri Jóska
Ja. Én is így gondolom. És előbb-utóbb ez is lesz a vége szerintem. Csak jó lenne / jó lett volna megspórolni ezt a cirkuszt.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)