Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Vágyvezérelt gondolkodás. Kitől is olvastam, várjunk csak....😊Arra szeretnék egy történeti példát hozni, hogy az oltakozás/ nem oltakozás kérdése nem csak a vakcinákról szól és nem csak egészségügyi döntés.Ez igaz az adófizetéstől kezdve a sebességkorlátozáson át a 22 óra után iordibálásig mindenre, ami szabályozva van.
Nyíregyházán ahol élek épp most zajlik a Vidor Fesztivál. Van egy Kossuth tér nevű hely, ami a legnagyobb gócpontja a rendezvényeknek, itt vannak a legnagyobb koncertek is megtartva.
A könnyebb vizualitás kedvéért ezt a Kossuth teret most képzeljük el, mint egy futball pályát.
A szervezők/város vezetők olyan szabályozás mellett döntöttek, hogy a nagyszínpad előtti teret ahol a koncertet nézők helyezkednének el kordonokkal elválasztják, és oda csak oltási igazolvánnyal rendelkezők mehetnek be. Ez a futball pálya egyik térfele. Itt nincs semmi egyéb!, sem mosdó, sem pultok, ahol ételt-italt vehetnél magadhoz, csak a tér és a színpad.
A futball pálya másik felén van viszont minden, és oda mehet mindenki, nem kell maszkot viselni, nem kell távolságot tartani.
Az szerintem mindenkinek látható, hogy miért értelmetlen ez a szabályozás, „megkülönböztetés”.
Az a baj, hogy pl. ez, de lehet sorolni több korábbi, az egész országra érvényes értelmetlen szabályozást, amelyek kialakítanak, majd folyamatosan növelnek egy dacérzetet. Ha ehhez alapból társul egy vakcina szkepticizmus (ami még magában lehet egy szimpla egészségügyi döntés is) akkor kész is az oltás szkeptikus/tagadó, vagy nevezzük bárminek.
Ráadásul ugye azok az emberek buzdítanak az oltás felvételére, akik szintén részt vesznek ezeknek a szabályozásoknak a létrehozásában. Ergo akit a szabályozások bosszantanak, azok számára egy ilyen buzdítás nem hiteles, sőt, amit fentebb írtam, növelik a „dacból sem oltatom be magam” gondolkodást.
Az, hogy ez helyes vagy nem most nem téma, nem is ezért írtam, hanem az első mondatom fényében és tényleg csak egy meglátás a részemről. Nem is kell vele feltétlenül egyetérteni.
Medvepapa
Az emberek, nem értik a mögöttes logikát, "jobban tudják", leszarják, stb.
Ezért ha valamit a szabályozó el akar érni, akkor ellentmondást nem tűrőnek kell lennie, erős szankcionálási képességgel, nem bízhat az agyhalottak spontán szabálykövetésében.
Ergo, kötelezővé kell tenni az oltásokat, szigorúan büntetni a dacoskodókat, és akkor eléri az oltás a társadalmi célját.
Sobri Jóska
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
hát ha szembesülsz a jogalkotás mikéntjévelArra szeretnék egy történeti példát hozni, hogy az oltakozás/ nem oltakozás kérdése nem csak a vakcinákról szól és nem csak egészségügyi döntés.Ez igaz az adófizetéstől kezdve a sebességkorlátozáson át a 22 óra után iordibálásig mindenre, ami szabályozva van.
Nyíregyházán ahol élek épp most zajlik a Vidor Fesztivál. Van egy Kossuth tér nevű hely, ami a legnagyobb gócpontja a rendezvényeknek, itt vannak a legnagyobb koncertek is megtartva.
A könnyebb vizualitás kedvéért ezt a Kossuth teret most képzeljük el, mint egy futball pályát.
A szervezők/város vezetők olyan szabályozás mellett döntöttek, hogy a nagyszínpad előtti teret ahol a koncertet nézők helyezkednének el kordonokkal elválasztják, és oda csak oltási igazolvánnyal rendelkezők mehetnek be. Ez a futball pálya egyik térfele. Itt nincs semmi egyéb!, sem mosdó, sem pultok, ahol ételt-italt vehetnél magadhoz, csak a tér és a színpad.
A futball pálya másik felén van viszont minden, és oda mehet mindenki, nem kell maszkot viselni, nem kell távolságot tartani.
Az szerintem mindenkinek látható, hogy miért értelmetlen ez a szabályozás, „megkülönböztetés”.
Az a baj, hogy pl. ez, de lehet sorolni több korábbi, az egész országra érvényes értelmetlen szabályozást, amelyek kialakítanak, majd folyamatosan növelnek egy dacérzetet. Ha ehhez alapból társul egy vakcina szkepticizmus (ami még magában lehet egy szimpla egészségügyi döntés is) akkor kész is az oltás szkeptikus/tagadó, vagy nevezzük bárminek.
Ráadásul ugye azok az emberek buzdítanak az oltás felvételére, akik szintén részt vesznek ezeknek a szabályozásoknak a létrehozásában. Ergo akit a szabályozások bosszantanak, azok számára egy ilyen buzdítás nem hiteles, sőt, amit fentebb írtam, növelik a „dacból sem oltatom be magam” gondolkodást.
Az, hogy ez helyes vagy nem most nem téma, nem is ezért írtam, hanem az első mondatom fényében és tényleg csak egy meglátás a részemről. Nem is kell vele feltétlenül egyetérteni.
Medvepapa
Ezért ha valamit a szabályozó el akar érni, akkor ellentmondást nem tűrőnek kell lennie, erős szankcionálási képességgel, nem bízhat az agyhalottak spontán szabálykövetésében.
Ergo, kötelezővé kell tenni az oltásokat, szigorúan büntetni a dacoskodókat, és akkor eléri az oltás a társadalmi célját.
Sobri Jóska
beadnak egy törvényjavaslatot
mintha bedugnád a farkad darálóba
módosító módosító módosító
ozt ami kijön egyáltalán nem hasonlít a farkadra
hiába volt jó a farkad, jó a szándék, mert meg akartad dugni a lukat, ha egyszer a lukba elborzasztó mekanizmusok működnek
és a végén még azt is mongyák, hogy a te farkad te akartad, eeeez a töttyed massza??
Szerkesztette: sutianap
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Arra szeretnék egy történeti példát hozni, hogy az oltakozás/ nem oltakozás kérdése nem csak a vakcinákról szól és nem csak egészségügyi döntés.Ez igaz az adófizetéstől kezdve a sebességkorlátozáson át a 22 óra után iordibálásig mindenre, ami szabályozva van.
Medvepapa
több mint 3 éve
Merkely az új Sobri?!😊rtl.hu/rtlklub/hirek/merkely-nem-lesz-4-hullamLátom ez jól beakadt 🤣
Nyugi
Vrij6
Mintha június 6.-án bármilyen módon ezt egzaktul meg lehetett volna mondani, hülye az is aki elhitte.
Azt kellett volna mondani hogy ha lesz is negyedik hullám az igen nagy eséllyel sokkal gyengébb lefolyású lesz mint a harmadik.
davemayer
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210831/tobb-mint-ketszer-annyi-antitestet-termel-a-moderna-vakcinaja-mint-a-pfizere-498432#Moderna powa
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
rtl.hu/rtlklub/hirek/merkely-nem-lesz-4-hullamLátom ez jól beakadt 🤣
Nyugi
Vrij6
Mintha június 6.-án bármilyen módon ezt egzaktul meg lehetett volna mondani, hülye az is aki elhitte.
Azt kellett volna mondani hogy ha lesz is negyedik hullám az igen nagy eséllyel sokkal gyengébb lefolyású lesz mint a harmadik.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
De basszus ez nem így működik értsd már meg hogy mindenhol van, de Mo-n ne legyen mert O1G meg kurva fidesz. Mo egy kontinens illetve a világ egy része, ez meg egy világjárvány könyörgöm.attol meg nem kell bevenni nekik, mert mashol se kulonbek.Igen, csak Mo-n jön vissza... ja, vagy a fidesz már annyira komoly maffia erővel bír hogy simán elintèz egy világméretű negyedik hullàmot? Fidesz, fidesz mindenhol..."Vattay Gábor hozzátette, hogy lényegében egy-másfél hónapig tartott megérteni, hogy az oltás hatékonysága néhány hónap alatt elhalványul, mely után az emberek ismét meg tudnak betegedni, és természetesen tovább is tudják adni a koronavírust.de meg van a raktarban boven, valakibe be kell szurni. a fideszmutyi nem eghet be, hogy a legdragabb sooldat levesbe menjen.
Az is kiderült, hogy az idő múltával a súlyos betegséget kiszűrő hatása is gyengül az oltásnak, ezért nagyjából 5 hónap után ajánlatos újraoltatni a lakosságot."
Ezek a dolgok garantáltan növelik az oltakozási kedvet... pláne a fiatalok körében (hogy én se fogom 5 havonta újraoltatni magam az is tutifix)
r.baggio
szepen jon is hozza a 4. hullam, hogy vege a nyaralasnak
youtu.be/rk-HOKyK53s?t=86
karim7
davemayer
majd esetleg akkor megteheted, ha a gulyasleves tartja a szavat hogy nem lesz lezaras. es csak azokat szivatjak innentol, akik nem vettek fel a vakcinat...
karim7
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
rtl.hu/rtlklub/hirek/merkely-nem-lesz-4-hullamNyugi
Szerkesztette: Zsellér van de Vrij
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
mayet
155
attol meg nem kell bevenni nekik, mert mashol se kulonbek.Igen, csak Mo-n jön vissza... ja, vagy a fidesz már annyira komoly maffia erővel bír hogy simán elintèz egy világméretű negyedik hullàmot? Fidesz, fidesz mindenhol..."Vattay Gábor hozzátette, hogy lényegében egy-másfél hónapig tartott megérteni, hogy az oltás hatékonysága néhány hónap alatt elhalványul, mely után az emberek ismét meg tudnak betegedni, és természetesen tovább is tudják adni a koronavírust.de meg van a raktarban boven, valakibe be kell szurni. a fideszmutyi nem eghet be, hogy a legdragabb sooldat levesbe menjen.
Az is kiderült, hogy az idő múltával a súlyos betegséget kiszűrő hatása is gyengül az oltásnak, ezért nagyjából 5 hónap után ajánlatos újraoltatni a lakosságot."
Ezek a dolgok garantáltan növelik az oltakozási kedvet... pláne a fiatalok körében (hogy én se fogom 5 havonta újraoltatni magam az is tutifix)
r.baggio
karim7
davemayer
majd esetleg akkor megteheted, ha a gulyasleves tartja a szavat hogy nem lesz lezaras. es csak azokat szivatjak innentol, akik nem vettek fel a vakcinat...
több mint 3 éve
Igen, csak Mo-n jön vissza... ja, vagy a fidesz már annyira komoly maffia erővel bír hogy simán elintèz egy világméretű negyedik hullàmot? Fidesz, fidesz mindenhol..."Vattay Gábor hozzátette, hogy lényegében egy-másfél hónapig tartott megérteni, hogy az oltás hatékonysága néhány hónap alatt elhalványul, mely után az emberek ismét meg tudnak betegedni, és természetesen tovább is tudják adni a koronavírust.de meg van a raktarban boven, valakibe be kell szurni. a fideszmutyi nem eghet be, hogy a legdragabb sooldat levesbe menjen.
r.baggio
karim7
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
mayet
155
"Vattay Gábor hozzátette, hogy lényegében egy-másfél hónapig tartott megérteni, hogy az oltás hatékonysága néhány hónap alatt elhalványul, mely után az emberek ismét meg tudnak betegedni, és természetesen tovább is tudják adni a koronavírust.de meg van a raktarban boven, valakibe be kell szurni. a fideszmutyi nem eghet be, hogy a legdragabb sooldat levesbe menjen.
r.baggio
több mint 3 éve
Arra szeretnék egy történeti példát hozni, hogy az oltakozás/ nem oltakozás kérdése nem csak a vakcinákról szól és nem csak egészségügyi döntés.Nyíregyházán ahol élek épp most zajlik a Vidor Fesztivál. Van egy Kossuth tér nevű hely, ami a legnagyobb gócpontja a rendezvényeknek, itt vannak a legnagyobb koncertek is megtartva.
Gyerekként azt mondtam anyámnak ha felnövök, rocksztár leszek. Anyám erre azt mondta: "Fiam, a kettő együtt nem megy!"
több mint 3 éve
"Vattay Gábor hozzátette, hogy lényegében egy-másfél hónapig tartott megérteni, hogy az oltás hatékonysága néhány hónap alatt elhalványul, mely után az emberek ismét meg tudnak betegedni, és természetesen tovább is tudják adni a koronavírust.Az is kiderült, hogy az idő múltával a súlyos betegséget kiszűrő hatása is gyengül az oltásnak, ezért nagyjából 5 hónap után ajánlatos újraoltatni a lakosságot."
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
www.theguardian.com/australia-news/2021/sep/01/australian-pharmacists-report-rise-in-customers-refusing-to-say-what-ivermectin-prescription-is-for
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Mű-varians.
több mint 3 éve
Idén harmadszor voltam kutyát fedeztetni Olaszországban, kétszer Padova, most Róma , soha egyetlen alkalommal nem kértek semmit, nem ellenőriztek,sem Szlovénia, sem Olaszországban. Olaszország miatt hiába az oltásom(orosz) csináltatom a tesztet, csak azt tudnám mi a frásznak.A mediterrán országok csak hozzák a szokásos formát, elméletileg mind kér pl online regisztrációt, ami kb arra jó, hogy feleslegesen vegzáljuk miatta a repülőtéren az embereket (majd a következő utuk során néznek ránk hülyén, hogy biztos csak mi izmozunk)
vhsboxer
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
vhsboxer
102
Idén harmadszor voltam kutyát fedeztetni Olaszországban, kétszer Padova, most Róma , soha egyetlen alkalommal nem kértek semmit, nem ellenőriztek,sem Szlovénia, sem Olaszországban. Olaszország miatt hiába az oltásom(orosz) csináltatom a tesztet, csak azt tudnám mi a frásznak.
több mint 3 éve
Barmok mindenütt vannak c. sorozatunk legújabb epizódja: 444.hu/2021/08/31/biztonsagi-keszultseg-van-olaszorszagi-palyaudvarokon-mert-oltasellenesek-a-vonatok-megbenitasara-keszulnek
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Én? Svájcban jártam néhány hete (aug első hét), autóval. Miért? (Svájcba nekem akkor nem kellett semmi, még az oltási igazolást sem kérték el tőlem. A kollegámtól viszont igen, szóval lehet, hogy csak ügyetlen/lusta volt a határőr. Hazafelé is kés a vajban, nem volt probléma. Szlovákián keresztül jöttem haza. De ez bő 3 hete volt még.).Az más kérdés, hogy a reptéren ezt aztán mennyire szigorúan nézik meg. Személyes beszámolók alapján nem nagyon.)Hova utaztál és mivel? (Angliába és az USA-ba meg kötelező a teszt, az oltottaknak is)
peterk2005
r.baggio
Az angliai ill USA személyes beszámolót nem magamra értettem. Más oda utazók beszámolóit olvastam vagy láttam. (Például Davi Pakman nyaralt Európában és utazott haza pár nappal ezelőtt. Ő említette a rákövetkező videójában, hogy neki csak rápillantottak a papírjára, ami egy saját maga által gyártott fecni is lehetett volna.)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Az más kérdés, hogy a reptéren ezt aztán mennyire szigorúan nézik meg. Személyes beszámolók alapján nem nagyon.)Hova utaztál és mivel? (Angliába és az USA-ba meg kötelező a teszt, az oltottaknak is)
peterk2005
Szerkesztette: r.baggio
---
több mint 3 éve
Mert mindenhol más a beutazási protokoll, és naponta, hetente változik.Nem értem miért nem ?Még egy kérdés nem lehet a rendszert úgy átverni mint ha beteg lettem volna?Nem.
(Antitest vizsgálatot végeztetni )
Elméletben azt olvasom szinte mindenhol elfogadják 90napig.
VvAlekosz
De vannak országok, ahova beutazhatsz akár oltás nélkül is, csak a megfelelő PCR/karantén protokollokat be kell tartanod.
Szerintem legegyszerűbb ha megnézed itt, melyik országba milyen lehetőségek vannak:
konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok
Sobri Jóska
Most hívtam egy labort ha ellenanyag szintet néznek a véremben és van akkor azt kimutatja a vizsgálat ergó olyan mint ha átestem volna a fertőzésen.
Kutya nem nézi kint külföldön hogy az most az oltástól van a szervezetembe vagy valóban átestem rajta és azért.
Annyi hogy akkor angol vagy német nyelven készítik el az eredményt.
VvAlekosz
több mint 3 éve
Azért nem, mert az oltás meglétét nem ellenanyag szinttel tudod bizonyítani, hanem azzal, hogy rajta vagy a beoltottak listáján. Arra kapod a magyar és az EU-s igazolást is. Ha nem vagy rajta a listán, nem kapsz oltási igazolást.Nem értem miért nem ?Még egy kérdés nem lehet a rendszert úgy átverni mint ha beteg lettem volna?Nem.
VvAlekosz
De vannak országok, ahova beutazhatsz akár oltás nélkül is, csak a megfelelő PCR/karantén protokollokat be kell tartanod.
Szerintem legegyszerűbb ha megnézed itt, melyik országba milyen lehetőségek vannak:
Sobri Jóska
Most hívtam egy labort ha ellenanyag szintet néznek a véremben és van akkor azt kimutatja a vizsgálat ergó olyan mint ha átestem volna a fertőzésen.
Kutya nem nézi kint külföldön hogy az most az oltástól van a szervezetembe vagy valóban átestem rajta és azért.
VvAlekosz
(Viszont amit Jóska írt, az egy lehetséges alternatíva. Ha nincs igazolásod, akkor is van mód utazni, csak akkor meg negatív PCR teszt kell - illetve országa válogatja, hogy milyen, van ahova nem kell akkreditált labor PCR tesztje, de ez változik állandóan. Plusz országtól függően lehet még karantén is. Angliába, USA-ba utazva jelenleg oltási papír kell, vagy teszt és karantén. Úgy tudom legalábbis. Az más kérdés, hogy a reptéren ezt aztán mennyire szigorúan nézik meg. Személyes beszámolók alapján nem nagyon.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Nem értem miért nem ?Még egy kérdés nem lehet a rendszert úgy átverni mint ha beteg lettem volna?Nem.
VvAlekosz
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Lehet én nem követtem kellő alapossággal a beszélgetést, de számomra nem volt 1értelmű h Szputnyikra keres 3.-at.Nem hazudok, a te általad linkelt cikkből idézek:Ne hazudj, attól függ milyen volt az eleje: www.portfolio.hu/uzlet/20210727/kiderult-milyen-kombinacioban-lehet-kerni-a-harmadik-oltast-494246Sehol.KösziA napokban olvastam h Johnsonból van bőven raktáron, a rendelt mennyiségnek relatíve kis részét használták fel. Ha más nincs, próbáld kinyomozni h épp merre jár a honvédségi oltóbusz, azon tudtommal Johnsonnal oltanak.Nem azért kellHarmadik oltásra hol lehet jelentkezni mi a menet ?www.eeszt.gov.hu/oldalvalaszto.jsp
VvAlekosz
Ha már "jár" harmadik oltás (ez a tajszámodból kiderül) akkor irányítószámot írsz ahol oltást akarsz kapni, és felajánl a környékén pár oltópontot, illetve 3 perc pontossággal tudsz időpontot választani.
Vakcinát nem, azt a helyszínen.
De mivel vektorossal harmadikat oltani sok értelme nincs, illetve vektorosra, mRNS-re haszontalan az elölt, így kvázi mindenki Pfizert/Modernát kap harmadikra.
Illetve ha jól emlékszem te Sputnikot kaptál, az kb a második oltástól számított negyedik, ötödik hónapban több antitestet termel, jobban véd, mint előtte (argentínoknál kikutatták), így valószínűleg sok szükséged nincs harmadikra.
Én voltam a második Sputnik után 1 és 3 hónapra antitestvizsgálaton, annyi van, hogy ki se tudják mérni. 😊
Majd 5 hónapra is megyek, meg 7, stb., amíg el nem kezd csökkenni, akkor van értelme a Pfizernek.
Most egy harmadik oltás kb. olyan lenne a szervezetemnek, mint teletankolás után két perccel újra tankolni.
Ez a vektoros előnye, hogy akinel hatásos, annál nagyon hatásos tud lenni. Legalábbis a Sputnik bizonyosan, arról nem olvastam még semmi negatívat.
Sobri Jóska
Papír miatt külföldre (nem utazás )
Egy dózisú vakcina kellene azt fogadják el kint (mivel gondolom itthon nem fognak kettőt adni emlékeztető oltásként )
Háziorvos nem foglalkozik vele már
Az időpont foglalást én is néztem de sajnos vakcina választás lenne a lényeges
Ahogy fent írtam amiatt.
Johnson & Johnson vakcinát szeretném nem tudom mennyi az esély erre szerintetek hogy ezt megkaphatom ?
VvAlekosz
empty taxi
És erre hol van lehetőség ?
Már mint hol vagy miként keressek rá ?
VvAlekosz
Harmadiknak nem adnak egydózisút.
Viszont ha a Pfizert harmadiknak kapod két keletire, azt sok országban elfogadják.
Sobri Jóska
empty taxi
"a Szputnyikra Pfizer, Moderna és Sinopharm."
Neki Szputnyik van, többször leírtuk, így sehol nincs lehetősége Jansent kapni, akármennyi is van raktáron.
Tudom, hogy szeretsz szemantikailag kukacoskodni, de ezúttal a a szövegkörnyezetből egyértelmű volt, hogy Sputnikra harmadiknak nem adnak egydózisút.
Sobri Jóska
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
www.salon.com/2021/08/30/ivermectin-must-be-administered-despite-cdc-and-fda-warnings-ohio-judge-orders/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!