Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
nem dehogy. őszig kihúzom itthon sztem, meg most a baba születése miatt nem is tervezünk semmi utazást, nyaralást.Ha itt vki utazik akkor mit vigyen magával? Pl nekem a whos oltási könyvemben ha be írjak akkor az jó?attól függ, hogy hova mész, vissza Máltára?
csebi
r.baggio
csak kíváncsi vagyok, hogy mire készüljek, mi kellhet egy későbbi utazáshoz majd nekem. mennyire ragaszkodjak, hogy az oltási könyvemben legyen ez is adminisztrálva a többi 5-6 oltás mellett.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Attól félek, hogy amíg ez a kitétel benne van:Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy a konzuli szolgalat.kormany.hu oldalon nézzen utána, hogy hová utazna...ez viszonylag friss...jah és érdemes letölteni és a háziorvossal kitöltetni a okosutas.hu/wp-content/uploads/2021/05/OLTASI-IGAZOLAS-angol.pdf oldalon lévő papírt. Ez ugyanaz, amit amúgy is kapunk, csak angolul. Ezt elfogadják sok helyen.júliustól talán végre kicsit normalizálódik majd a helyzet...
Klaci79
airportal.hu/julius-1-tol-jon-az-union-beluli-szabad-mozgast-biztosito-covid-igazolvany/
r.baggio
"A tagállamoknak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett oltóanyaggal, jelenleg a Pfizer/BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen vakcináival elvégzett védőoltásokról szóló igazolásokat kell elfogadniuk."
Addig a magyar kormány hozzáállása elég egyértelmű.
több mint 4 éve
Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy a konzuli szolgalat.kormany.hu oldalon nézzen utána, hogy hová utazna...ez viszonylag friss...jah és érdemes letölteni és a háziorvossal kitöltetni a okosutas.hu/wp-content/uploads/2021/05/OLTASI-IGAZOLAS-angol.pdf oldalon lévő papírt. Ez ugyanaz, amit amúgy is kapunk, csak angolul. Ezt elfogadják sok helyen.júliustól talán végre kicsit normalizálódik majd a helyzet...
Klaci79
airportal.hu/julius-1-tol-jon-az-union-beluli-szabad-mozgast-biztosito-covid-igazolvany/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy a konzuli szolgalat.kormany.hu oldalon nézzen utána, hogy hová utazna...ez viszonylag friss...jah és érdemes letölteni és a háziorvossal kitöltetni a okosutas.hu/wp-content/uploads/2021/05/OLTASI-IGAZOLAS-angol.pdf oldalon lévő papírt. Ez ugyanaz, amit amúgy is kapunk, csak angolul. Ezt elfogadják sok helyen.
több mint 4 éve
Ha itt vki utazik akkor mit vigyen magával? Pl nekem a whos oltási könyvemben ha be írjak akkor az jó?attól függ, hogy hova mész, vissza Máltára?
csebi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Vagy ez már a kötelező oltás előszele.Hát...ezek már csak ilyen tökös legények. Abban bíznak, hogy magyarnak magyar oltás fog kelleni. Úgy látszik vagy nem tanulnak abból, hogy az elmúlt hetekben egyértelműen kiderült a Pfizer vakcinára esküsznek a legtöbben, vagy leszarják, mert ezért nem fognak a szavazóik másképp dönteni, nekik meg mindenképp jobb üzlet, ha mást vesznek/gyártanak.Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.Felháborító. Ilyenkor mit mérnek ezek a gecik? Mert a Pfizer kb. a leginkabb elfogadott vakcina.
Klaci79
Imitheking
Klaci79
Illetve olvasni már mindenféle szupervakcináról, és akkor a Pfizer (meg a Sino, meg az Astra) tulajdonképpen indifferens lesz addigra.
napidoktor.hu/koronavirus/covid-johet-az-univerzalis-vakcina/
több mint 4 éve
Ők saját hatáskörben akarnak majd Pfizert venni drágábban.Hát...ezek már csak ilyen tökös legények. Abban bíznak, hogy magyarnak magyar oltás fog kelleni. Úgy látszik vagy nem tanulnak abból, hogy az elmúlt hetekben egyértelműen kiderült a Pfizer vakcinára esküsznek a legtöbben, vagy leszarják, mert ezért nem fognak a szavazóik másképp dönteni, nekik meg mindenképp jobb üzlet, ha mást vesznek/gyártanak.Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.Felháborító. Ilyenkor mit mérnek ezek a gecik? Mert a Pfizer kb. a leginkabb elfogadott vakcina.
Klaci79
Imitheking
Klaci79
több mint 4 éve
Hát...ezek már csak ilyen tökös legények. Abban bíznak, hogy magyarnak magyar oltás fog kelleni. Úgy látszik vagy nem tanulnak abból, hogy az elmúlt hetekben egyértelműen kiderült a Pfizer vakcinára esküsznek a legtöbben, vagy leszarják, mert ezért nem fognak a szavazóik másképp dönteni, nekik meg mindenképp jobb üzlet, ha mást vesznek/gyártanak.Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.Felháborító. Ilyenkor mit mérnek ezek a gecik? Mert a Pfizer kb. a leginkabb elfogadott vakcina.
Klaci79
Imitheking
több mint 4 éve
Ha itt vki utazik akkor mit vigyen magával? Pl nekem a whos oltási könyvemben ha be írjak akkor az jó?a földi kiszolgáló ellenőriz elsőként, aztán ha átcsúsztál a szitán akkor a kinti hatóság újraNa bele is futottam az első ilyen esetembe: a hölgy már januárban megkapta a második oltását, ám mivel azon semmi nincs angolul csak a hivatalos dokumentumként nem elfogadható plasztikkártyán (amin meg ugye csak az első oltás időpontja van), nem utazhatott el Németországba...Hogy működik? A légitársaság, a földi kiszolgáló vagy a hatóság ellenőriz? Hiány esetén ki nem engedi a beszállást?
r.baggio
gyurczi
ha az utóbbinál derül ki a probléma, akkor hazaküldenek és a költséget ráterhelik az előbbire
r.baggio
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.Felháborító. Ilyenkor mit mérnek ezek a gecik? Mert a Pfizer kb. a leginkabb elfogadott vakcina.
Klaci79
több mint 4 éve
Ok thx.a földi kiszolgáló ellenőriz elsőként, aztán ha átcsúsztál a szitán akkor a kinti hatóság újraNa bele is futottam az első ilyen esetembe: a hölgy már januárban megkapta a második oltását, ám mivel azon semmi nincs angolul csak a hivatalos dokumentumként nem elfogadható plasztikkártyán (amin meg ugye csak az első oltás időpontja van), nem utazhatott el Németországba...Hogy működik? A légitársaság, a földi kiszolgáló vagy a hatóság ellenőriz? Hiány esetén ki nem engedi a beszállást?
r.baggio
gyurczi
ha az utóbbinál derül ki a probléma, akkor hazaküldenek és a költséget ráterhelik az előbbire
r.baggio
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 4 éve
a földi kiszolgáló ellenőriz elsőként, aztán ha átcsúsztál a szitán akkor a kinti hatóság újraNa bele is futottam az első ilyen esetembe: a hölgy már januárban megkapta a második oltását, ám mivel azon semmi nincs angolul csak a hivatalos dokumentumként nem elfogadható plasztikkártyán (amin meg ugye csak az első oltás időpontja van), nem utazhatott el Németországba...Hogy működik? A légitársaság, a földi kiszolgáló vagy a hatóság ellenőriz? Hiány esetén ki nem engedi a beszállást?
r.baggio
gyurczi

---
több mint 4 éve
Na bele is futottam az első ilyen esetembe: a hölgy már januárban megkapta a második oltását, ám mivel azon semmi nincs angolul csak a hivatalos dokumentumként nem elfogadható plasztikkártyán (amin meg ugye csak az első oltás időpontja van), nem utazhatott el Németországba...Hogy működik? A légitársaság, a földi kiszolgáló vagy a hatóság ellenőriz? Hiány esetén ki nem engedi a beszállást?
r.baggio
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 4 éve
hétfő ami pünkösd?😊kedden törlik el, nem?Nem bkv-ra gondoltam, hanem parkolóbérletre 😊Igen? Akkor rosszul tudtam, sorry. Mondjuk az utóbbi 10 évben kb ha ötször békávéztam... 😛nem, van havi bérlet is még mindigSőt, csak az van, nem?Kedden megszűnik az ingyenes parkolás. És mégis hogy a faszba vesznek az emberek bérletet???? Bazmeg nem lehetett volna június 1-től???? (elnézést a kirohanásért)milyen bérletet? elég régóta van 30 napos bérlet nem csak havi
NB2
Negritis
Amúgy meg tizes gyűjtő, metrót elkerülni aztán blicc, a békávé meg szopjon lovat 😊
warr_b
Negritis
warr_b
Gyakorlatilag van egy napjuk, hogy eladják a bérleteket?😊
NB2
holnap péntek és van még 1 hétfő is
Negritis
több mint 4 éve
kedden törlik el, nem?Nem bkv-ra gondoltam, hanem parkolóbérletre 😊Igen? Akkor rosszul tudtam, sorry. Mondjuk az utóbbi 10 évben kb ha ötször békávéztam... 😛nem, van havi bérlet is még mindigSőt, csak az van, nem?Kedden megszűnik az ingyenes parkolás. És mégis hogy a faszba vesznek az emberek bérletet???? Bazmeg nem lehetett volna június 1-től???? (elnézést a kirohanásért)milyen bérletet? elég régóta van 30 napos bérlet nem csak havi
NB2
Negritis
Amúgy meg tizes gyűjtő, metrót elkerülni aztán blicc, a békávé meg szopjon lovat 😊
warr_b
Negritis
warr_b
NB2
holnap péntek és van még 1 hétfő is
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nem bkv-ra gondoltam, hanem parkolóbérletre 😊Igen? Akkor rosszul tudtam, sorry. Mondjuk az utóbbi 10 évben kb ha ötször békávéztam... 😛nem, van havi bérlet is még mindigSőt, csak az van, nem?Kedden megszűnik az ingyenes parkolás. És mégis hogy a faszba vesznek az emberek bérletet???? Bazmeg nem lehetett volna június 1-től???? (elnézést a kirohanásért)milyen bérletet? elég régóta van 30 napos bérlet nem csak havi
NB2
Negritis
warr_b
Negritis
warr_b
több mint 4 éve
Mire felépül a gyárunk, addigra a Sinopharm is, a Sputnik is elfogadott lesz az EMA vagy a WHO által.Ez azért is lehet cumi, mert ha a Sinopharmot vagy a Szputnyikot licenszeljük, akkor utánna nem lesz választásod abban, hogy milyen vakcinát kaphass.Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.Minek is a Pfizer, ha lesz nekünk nemzeti oltóanyaggyárunk? 😀
Klaci79
kapitnono
Max. pár ember akinek muszáj a Moderna vagy AZ, Pfizer, stb.
Vagy mehetsz és vehetsz magánba oltást, aztán kérdés, hogy arról hogyan kapsz igazolást.
Solymi
több mint 4 éve
Ez azért is lehet cumi, mert ha a Sinopharmot vagy a Szputnyikot licenszeljük, akkor utánna nem lesz választásod abban, hogy milyen vakcinát kaphass.Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.Minek is a Pfizer, ha lesz nekünk nemzeti oltóanyaggyárunk? 😀
Klaci79
kapitnono
Max. pár ember akinek muszáj a Moderna vagy AZ, Pfizer, stb.
Vagy mehetsz és vehetsz magánba oltást, aztán kérdés, hogy arról hogyan kapsz igazolást.
több mint 4 éve
Csak ha angol nyelvű, de azt ugye külön kell kérned valahonnan valakitől...Na bele is futottam az első ilyen esetembe: a hölgy már januárban megkapta a második oltását, ám mivel azon semmi nincs angolul csak a hivatalos dokumentumként nem elfogadható plasztikkártyán (amin meg ugye csak az első oltás időpontja van), nem utazhatott el Németországba...oltási papír elég lett volna?
r.baggio
csebi

---
több mint 4 éve
Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.Minek is a Pfizer, ha lesz nekünk nemzeti oltóanyaggyárunk? 😀
Klaci79

több mint 4 éve
Na bele is futottam az első ilyen esetembe: a hölgy már januárban megkapta a második oltását, ám mivel azon semmi nincs angolul csak a hivatalos dokumentumként nem elfogadható plasztikkártyán (amin meg ugye csak az első oltás időpontja van), nem utazhatott el Németországba...én is még februárban kaptam...azzal nem húzom ki nyár végéig ha nem változtatnak ! mondjuk utazni nem akarok..de máshová még kellhet
r.baggio
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/05/20/masodik-oltast-nem-veszik-fel-heti-vakcinaosszegzo-koronafirus-friss-hirek/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint.
több mint 4 éve
444.hu/2021/05/20/gulyas-gergely-beleasta-magat-az-immunologiaba-de-a-who-tesztjen-elhasalnaCsak én nem hasalnék el egy erről szóló teszten. 😉
Sobri is ezt a dumát nyomta itt, ha jól emlékszem 😉
ender1112