Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 987 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Kicsit már szégyellem magam, hogy a kákán is csomót keresek, de ezt vajon pontosan hogy gondolja a kormány?
Elérjük mondjuk április 12-re a 2,5 milliót, kinyitnak az iskolák....nagyon helyesen beoltják a tanárokat. De ez most hogy?! Ha ma, március 25-én beoltanák az elsőt, akkor április 15-én lehet beadni a 2. oltást, ami után 10 nappal lesz meg a megfelelő védettség. (feltételezve persze, hogy mindenki olyan vakcinát kap, amire 3 hét után újraoltanak majd) Vagyis április 19-re sem feltétlen alakul ki, bár akkor már talán elég védettek hozzá....de ehhez ma kellene beadni az elsőt...vajon ez sikerülhet vagy megint csak jól hangzó ígéret?
Klaci79
Én most ezt az infót kaptam:

Ha eléri a 2,5 milliót az oltottak száma, akkor egy héten belül kinyitnak az iskolák, ez az óvodákra és középiskolákra is vonatkozik. Legkorábban április 12-én tudnak nyitni, vagy április 19-én. Ezt megelőzően beoltják a tanárokat, óvónőket, önkéntes alapon.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 290 — Így remélem megfelelek nektek.....
"Ezt megelőzően beoltják a tanárokat, óvónőket, önkéntes alapon. "

Ezt miként gondolják lebonyolítani??? A már regisztráltak közül? Illetve akkor kb jövő héten el kellene kezdeni őket oltani, hogy addig meglegyen a védettség....
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
ÁPR 12-19 köré teszik a sulik nyitását.
Beki
A varázs mondat: még két hét.... (mindíg két hét!)
Jah! és kapják be!

Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 884
Btw engem is most hívott vissza a cégem, hogy menjek dolgozni, az utolsó dolog, amire számítottam, hogy április 1-től bármi is lesz a repülőtéren

Ugyanitt bébiszitterek jelentkezzenek 😊 (vagy ha tudtok ajánlani megbízható embert, írjatok, köszi)
r.baggio
Na végre ez jó hír!

Láttam minap, hogy indítják újra a járatokat egyes légitársaságok, kiváncsi is voltam, hogy milyen staff-al, mert a jelenlegi már baromi kevés, de közben meg keddenkent van 5 induló összesen. De lassan jön a nyári menetrend és több helyen is már készülnek a “normális életre”. Reméljük egyszer mi is megtehetjük majd, bár most meg nem látszik mikor.
Az persze örömteli, hogy a kormány is rájött, hogy egy repülőtéren ahol alapvetően sok ember megfordul, a staff-ot érdemes beoltani! Ja ez nem ide...
Klaci79
Hat igen, olvastam cegesben, hogy ‘sok kollega megbetegedett, vigyazzatok magatokra’. Tulajdonkeppen mar az elejetol nem ertettem, hogy pont ezen a helyen nincs oltas. Bar lehet, most emiatt is hivnak vissza allasidosoket. Sajnos nem tudni mit rejteget a jovo. Nagyon bizonytalan.
Ventura
Nálunk nagyon kemény volt a helyzet. Bár a mi részlegünkön 25 emberből tegnap volt az első covidos eset, ezért aztán a teljes beosztás minden megváltozott.
Ami érdekes ennek kapcsán, hogy a cég leteszteli holnap az összes együtt dolgozót, de hiába lesz negatív a pcr teszt, otthon kell maradniuk. Aki tud szabin, aki meg el tudja intézni okosba, az megy betegállományba. Érthetetlen...bár legalább így tuti nem lesz újabb kontakt.
Más részlegen viszont volt olyan, ahol 5-ből 4 ember betegedett meg. Mindenki olyan 30-50 között van, szerencsére csak 1 kollégának lett súlyos, tüdőembóliát kapott, de már őt is kiengedték és otthon gyógyul.
Most ez a 3. hullám nagyon megérintette a repteret.
több mint 4 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 650 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Btw engem is most hívott vissza a cégem, hogy menjek dolgozni, az utolsó dolog, amire számítottam, hogy április 1-től bármi is lesz a repülőtéren

Ugyanitt bébiszitterek jelentkezzenek 😊 (vagy ha tudtok ajánlani megbízható embert, írjatok, köszi)
r.baggio
Na végre ez jó hír!

Láttam minap, hogy indítják újra a járatokat egyes légitársaságok, kiváncsi is voltam, hogy milyen staff-al, mert a jelenlegi már baromi kevés, de közben meg keddenkent van 5 induló összesen. De lassan jön a nyári menetrend és több helyen is már készülnek a “normális életre”. Reméljük egyszer mi is megtehetjük majd, bár most meg nem látszik mikor.
Az persze örömteli, hogy a kormány is rájött, hogy egy repülőtéren ahol alapvetően sok ember megfordul, a staff-ot érdemes beoltani! Ja ez nem ide...
Klaci79
Hat igen, olvastam cegesben, hogy ‘sok kollega megbetegedett, vigyazzatok magatokra’. Tulajdonkeppen mar az elejetol nem ertettem, hogy pont ezen a helyen nincs oltas. Bar lehet, most emiatt is hivnak vissza allasidosoket. Sajnos nem tudni mit rejteget a jovo. Nagyon bizonytalan. Remeljuk az idei evben kezd mar helyreallni a vilagrend.

Szerkesztette: Ventura

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 4 éve
Kicsit már szégyellem magam, hogy a kákán is csomót keresek, de ezt vajon pontosan hogy gondolja a kormány?
Elérjük mondjuk április 12-re a 2,5 milliót, kinyitnak az iskolák....nagyon helyesen beoltják a tanárokat. De ez most hogy?! Ha ma, március 25-én beoltanák az elsőt, akkor április 15-én lehet beadni a 2. oltást, ami után 10 nappal lesz meg a megfelelő védettség. (feltételezve persze, hogy mindenki olyan vakcinát kap, amire 3 hét után újraoltanak majd) Vagyis április 19-re sem feltétlen alakul ki, bár akkor már talán elég védettek hozzá....de ehhez ma kellene beadni az elsőt...vajon ez sikerülhet vagy megint csak jól hangzó ígéret?
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
2.5 millió beoltott után nyílnak a suli (középsuli is).
Beki
Hol tartunk a hivatalos számok szerint?
warr_b
1 747 519 fő (első kör ugye)
Vrij6
Akkor van még oltanivaló.
Amadeus
sok hetvege van meg aprilis 12ig addig 3 magyarorszagot is be tudunk oltani.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 132 — Chiefs GM
Továbbra sem értem, hogy a nyugdíjasok beoltásának mi a bánat köze van az iskolák kinyitásához, de biztos én vagyok villamos.

több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 068 — Слава Україні! Героям слава!
Beki
warr_b
Vrij6
Amadeus
Ha a tervezett ápr 12-19-re ez esetleg nem lesz meg, garantálhatod kinek a hibája lesz. 😀

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Beki
warr_b
Vrij6
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 231 — Cowboys fan
Beki
nagyon nem kéne, ismerősék gyerekei tünet nélkül behordozták a családba a vírust, aztán végigment, na a gyerekek is eléggé megérezték, elég sok elhúzódó szar maradt bennük.
több mint 4 éve
Beki
warr_b

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 231 — Cowboys fan
Na ma végre hívták anyósom. 70+-os szívbeteg, úgyhogy mehet kórházi oltópontra pfizerért. Persze időpont még nincs.
Szegényt hétvégén hívták, csak nem volt nála a telefon. Egy 5 perccel később visszatelefonált, de akkor már mondták, hogy sajnos már nem fér bele a kvótába, fel kellett volna vennie a telefont...😀
Klaci79
Lehet jobban járt, 85+-os családtag(aki amúgy megváltásként várta..) a vakcinától(Pfizer) lett olyan rosszul, hogy már kórházban van, óvatosan csak.Orvos ismerős szerint nem is ritkák az ilyen esetek, sajnos.
Pep71
Azért már 100 millió körül oltottak vele és olyan nagy visszhangja nem volt...persze benne van, hogy valami baj lesz, de kolléganő tegnap kapta, még semmi baja, másik kolléga 1 hete Astrát, él és virul, sőt apósom két hete kínait és egy kis gyomorprobléma (amit bőven okozhatott más) de semmi extra.
Én nem hiszem, hogy csak egy oltástól valaki kórházba kerülne, ott más is lehet sajnos 😕
Klaci79
Meg a 70+, 85+ nagyon nem ugyanaz.
Sobri Jóska
Köszönöm Doktor úr! Amúgy ezt így látatlanban megmondani, hogy egy 70+os vagy egy 85+os van jobb egészségügyi állapotban az nem semmi, ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem halnának meg a vírusban fiatalabbak.. a mondandóm lényege annyi, hogy a vakcina beadása után is figyelni kell, mert ki tudja hogyan reagál rá az ember szervezete, van akiknek abszolút semmilyen védettséget nem ad egyébként, van olyan akinek meg teljesen jó, van akit legyengíthet annyira is, hogy kórházba kerül. Ezért kell óvatosnak lenni, ennyit akartam, de mind1.
Pep71
Nekem tesóm (aki 29) szintén belázasodott az AZ-tól, de ismerek olyanokat, akik ennél idősebbek és nem volt mellékhatás. Ezt tényleg egyéne válogatja.
empty taxi
én mondjuk nem, nekem egy minimális hőemelkedésem volt, de attól nem is tudtam aludni az éjszaka felében, másnap olyan voltam, mint a mosott fos. de egyelőre (kb most vagyok T+48 óránál) már nincs semmi.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 812 — no es importante
Beki
Az még jó messze lehet, mert jelenleg - tessék megkapaszkodni - a regisztrált 65 év felettieknek is csak a 69%-a van beoltva (mai hivatalos infó)

Ebben a kib@szottul nevetséges országban legalább ezért el fogja vinni valaki a balhét a korábbi kijelentések után, vagy a csodálatosan hatékonyan működő maffiaállamban már az se lépné át az emberek ingerküszöbét, ha a Lánchídról dobják be a halottakat a Dunába?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Beki
warr_b
Talán 1,7
több mint 4 éve
Beki
4 millió alatt nem nyitnék.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 987 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Beki

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Hát ha a négyeshatos környékén kellene tekernie, akkor sok minden lenne (tüdőbeteg, frusztrált, elgázolt, stb), de egészséges az pont nem.
warr_b
Én amúgy imádok ott bringázni, bár talán épp azért, mert szeretem az ilyen helyzetekből adódó adrenalint (mondjuk én meg a motoros jogsit nem tettem le ezért, mert tuti halott lennék már) 😊

nem érzem az autó szélét, ez nyilván rutinnal javítható de valahogy nekem nagyon kényelmetlen és zavaró
(ugyanez a problémám a kezeimmel is megvan sokszor)
valamint nincs is szükségem rá jelen helyzetben, én tökéletesen elvagyok a vonattal és a tömeg közlekedéssel
mikor 1 hónapot voltam usában ott szükségem lehetett volna rá, de übereztem végig inkább
Negritis
Plusz szerintem be kellene ülnöd még pár különböző autóba, biztos találnál olyat, amiben kényelmesebben éreznéd magad.
r.baggio
4 autót próbáltam, egyiknél se volt jó
nem nekem való ez, de nekem ezzel semmi bajom
Negritis
Nincs ezzel semmi gond, jó az, ha az ember ismeri magát ennyire, hogy tudja, hogy mi való neki meg, mi nem. Aztán sose lehet tudni, lehet ez később esetleg megváltozik. 😀 😊
Vrij6
yepp eggyel kevesebb mazsola az utakon 😀

bárcsak mindenki ennyire önkritikus lenne

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 488 — The Mathematician
Nincs ezzel semmi gond, jó az, ha az ember ismeri magát ennyire, hogy tudja, hogy mi való neki meg, mi nem. Aztán sose lehet tudni, lehet ez később esetleg megváltozik. 😀 😊
Vrij6
így covid időszakban nincs semmi gond
az egyetlen indok kb az lenne hogy jön a gyerek (ami valszeg messze van mivel egyedül vagyok) de akkor se biztos hogy foglalkoznék vele

kolléganőméknél is úgy van hogy az asszony vezet, a férje megvan jogsi nélkül 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve

r.baggio
Na végre ez jó hír!

Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 488 — The Mathematician
Hát ha a négyeshatos környékén kellene tekernie, akkor sok minden lenne (tüdőbeteg, frusztrált, elgázolt, stb), de egészséges az pont nem.
warr_b
Én amúgy imádok ott bringázni, bár talán épp azért, mert szeretem az ilyen helyzetekből adódó adrenalint (mondjuk én meg a motoros jogsit nem tettem le ezért, mert tuti halott lennék már) 😊

nem érzem az autó szélét, ez nyilván rutinnal javítható de valahogy nekem nagyon kényelmetlen és zavaró
valamint nincs is szükségem rá jelen helyzetben, én tökéletesen elvagyok a vonattal és a tömeg közlekedéssel
mikor 1 hónapot voltam usában ott szükségem lehetett volna rá, de übereztem végig inkább
Negritis
Plusz szerintem be kellene ülnöd még pár különböző autóba, biztos találnál olyat, amiben kényelmesebben éreznéd magad.
r.baggio
Te tudod, én gyalogolni is utálok ott 😆

Asszonynak is ez a baja a vezetéssel, hogy nem érzi az autót. A Mondeot utálta, a kombit nem is hajlandó vezetni 😆
A 20 éves kis Feliciát szerette nagyjából.

Negri te is próbálj esetleg vmi pici verdát. Vagy egy Hummert 🤣🤪
warr_b
astra, berlingo, hyundai accent, meg vmi golf volt amit próbáltam
egyik se volt az igazi 😀

de mondom, igényem sincs rá igazából

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
warr_b

Negritis
r.baggio
4 autót próbáltam, egyiknél se volt jó
nem nekem való ez, de nekem ezzel semmi bajom
Negritis

több mint 4 éve
warr_b

Negritis
r.baggio
Te tudod, én gyalogolni is utálok ott 😆

Asszonynak is ez a baja a vezetéssel, hogy nem érzi az autót. A Mondeot utálta, a kombit nem is hajlandó vezetni 😆
A 20 éves kis Feliciát szerette nagyjából.

Negri te is próbálj esetleg vmi pici verdát. Vagy egy Hummert 🤣🤪