Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Mondjuk én a Fidesznél se Orbánt veszem elő állandóan, hanem ha Cilicke a butus akkor őt, ha a Gergely akkor őt, ha a Peti akkor őt, ha meg a sokoropátkai polgármester helyettes, akkor őt, szóval lehet, hogy csak túlbonyolítom. 😊ezzel alapvetoen az a baj, hogy nem tudhatod Cili milyen javaslatot tesz le az asztalra, amirol aztan vegul a kormany dont. pontosan meg kellene nezni a dontesi hataskoret Cilinek, de feltetelezem (foleg ismerve a NER-t) nem lehet tul szeles.
peterk2005
mondok egy peldat: ki a felelos akkor mikor szakmai allaspontot tesz le a szakmai vezeto, majd jon a politikai allami vezeto es ezzel teljesen ellentetesen dont? sztem utobbi es nem az elobbi. de epp ezert problemas a NER, mert atlagisztanban elmennek a politikai dontesek, hirtelen, rovid tavon nem halnak bele emberek max hosszu tavu kovetkezmenykent, amit lentebb irtal (pl. stressz, nuku nyugdij stb), de nem lehet a NER-hez kotni kozvetlenul max kevesen teszik ezt meg. viszont jelen helyzetben igenis jo lenne ha szakmai donteseket hoznanak meg akkor amikor javasoljak. viszont epp ezt irtotta ki a NER az elmult 10+ evben, a szakmat leepiteni, mamelukok meg elore. azonban ha Cili csak akkor javasolja azokat az intezkedeseket, amiket bevezetunk akkor o a hibas, de kotve hiszem, ismerve a ner-t (belulrol is). maximum azert hibas, hogy meg sem probal akar kibeszelni, hatha ezzel eler vmi eredmenyt, vmi ujabb cselekvest, akar megmentve egy embert is meg ha allasaba is kerulne.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Szép kis látlelet az egész rendszert illetően pusztán az elmúlt 1-2 napból szemezgetve.. hányinger444.hu/2021/03/25/ha-borkai-es-szajer-gepe-a-felcsuti-repteren-szallna-le-az-sem-lenne-eleg-jo
Szerkesztette: Szesze
több mint 4 éve
"Maruzsa Zoltán kizártnak tartja, hogy a tanév végéig maradjon a digitális munkarend."De mire nyitnánk meg az iskolákat erre a tanévre?
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/03/25/koznevelesi-allamtitkar-aprilis-7-utan-is-maradhat-meg-a-digitalis-oktatas

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Ah, értem...Még nem csináltam meg a jogsit. Sosem volt hozzá meg a kedvem/pénzem/időm, illetve ezek comboja. Nyárra terveztem pont.Tényleg érdekel.És igen, ha a járvány közepén heringparty van a bkv-n, az kurvára nem dicséretet érdemel.Izé, miért nem jársz kocsival? Vagy bármi mással a békávén kívül?
Amadeus
warr_b
warr_b
Amadeus
Bringa, robogó nem opció?

több mint 4 éve
Még nem csináltam meg a jogsit. Sosem volt hozzá meg a kedvem/pénzem/időm, illetve ezek comboja. Nyárra terveztem pont.Tényleg érdekel.És igen, ha a járvány közepén heringparty van a bkv-n, az kurvára nem dicséretet érdemel.Izé, miért nem jársz kocsival? Vagy bármi mással a békávén kívül?
Amadeus
warr_b
warr_b
több mint 4 éve
Tényleg érdekel.És igen, ha a járvány közepén heringparty van a bkv-n, az kurvára nem dicséretet érdemel.Izé, miért nem jársz kocsival? Vagy bármi mással a békávén kívül?
Amadeus
warr_b

több mint 4 éve
No comment.Emberek, ti nem vagytok normálisak.Látom sokan egyetértenek veled, de ezzel Te vagy bárki innen a fórumról minden nap találkozol, vagy csak hangulatot keltesz, az írásoddal?! Akárhol keresem a neten, senki nem panaszkodik, hogy a bkv sima buszokat küldene pótolni, De ezek szerint szar hangulatod van és úgy érzed megérdemled, hogy ha neked nem tetszik valami akkor találjanak felelőst...lelked rajta, bár nem hiszem, hogy a szerencsétlen gyász, majd ettől múlna el...
A mai napon vesztettünk el az ismeretségi körben egy családapát. Csütörtökön írt még, hogy lehet gépre teszik, vasárnapra légmellet kapott, hajnalra zsák. Ezzel a hírrel indult a nap.
Erre nagy nehezen elindulok haza. Bemondja a kurva fasza BKV, amelyért Karácsony természetesen nem felel, mint a főváros első embere, hogy a 4-6 nem jár, majd azt a megoldást találják ki, hogy 5 percenként, csúcsidőben, küldenek 1 darab, nem csuklós buszt, hogy pótolja a kimaradó full 4-6 szerelvényt a Széll Kálmán és a Nyugati között?
Nooooormális? - Hogy Besenyő Pistát idézzem.
És akkor, amikor felbaszom magamat azon, hogy napi 250 halottnál konkrétan békebeli heringpartyban utaznak az emberek - csövesek inclusive - és másfél órás kerülővel tudok hazajutni, hogy lehetőleg elkerüljem az embereket, akkor még én vagyok az Orbánbérenc, mert meg merem pendíteni egy NÉVTELEN fórumon - beszarsz, most figyelj - hogy esetleg ennek van egy felelőse és ne adja isten még csak nem is jó ez az állapot? És, hogy esetleg tenni is kellene valamit ez ellen?
Tessék felfogni végre, akié a hatalom, azé a felelősség. Aki pedig nem tud hatalommal a kezében irányítani, az takarodjon a picsába a posztjáról, mert alkalmatlan arra, amit csinál.
Nem ördögien nehéz dolog ez, csak kell hozzá némi minimális kulturáltság, tetszik tudni. Nem picsogni kéne, nem kuncsorogni kéne a szájba kúrt IPA-mért, hanem kormányozni, irányítani, problémákat megoldani.
És igen, ha a járvány közepén heringparty van a bkv-n, az kurvára nem dicséretet érdemel.
Én a fideszes.
Beszarok rajtatok.
Amadeus
Jut eszembe 2 hónapja várok egy csomagot...máskor 1 hónap alatt simán megjön. Lennének szívesek kibaszni a posta vezérigazgatóját, mert szar kedvem van...
Klaci79
több mint 4 éve
Emberek, ti nem vagytok normálisak.Látom sokan egyetértenek veled, de ezzel Te vagy bárki innen a fórumról minden nap találkozol, vagy csak hangulatot keltesz, az írásoddal?! Akárhol keresem a neten, senki nem panaszkodik, hogy a bkv sima buszokat küldene pótolni, De ezek szerint szar hangulatod van és úgy érzed megérdemled, hogy ha neked nem tetszik valami akkor találjanak felelőst...lelked rajta, bár nem hiszem, hogy a szerencsétlen gyász, majd ettől múlna el...
A mai napon vesztettünk el az ismeretségi körben egy családapát. Csütörtökön írt még, hogy lehet gépre teszik, vasárnapra légmellet kapott, hajnalra zsák. Ezzel a hírrel indult a nap.
Erre nagy nehezen elindulok haza. Bemondja a kurva fasza BKV, amelyért Karácsony természetesen nem felel, mint a főváros első embere, hogy a 4-6 nem jár, majd azt a megoldást találják ki, hogy 5 percenként, csúcsidőben, küldenek 1 darab, nem csuklós buszt, hogy pótolja a kimaradó full 4-6 szerelvényt a Széll Kálmán és a Nyugati között?
És akkor, amikor felbaszom magamat azon, hogy napi 250 halottnál konkrétan békebeli heringpartyban utaznak az emberek - csövesek inclusive - és másfél órás kerülővel tudok hazajutni, hogy lehetőleg elkerüljem az embereket, akkor még én vagyok az Orbánbérenc, mert meg merem pendíteni egy NÉVTELEN fórumon - beszarsz, most figyelj - hogy esetleg ennek van egy felelőse és ne adja isten még csak nem is jó ez az állapot? És, hogy esetleg tenni is kellene valamit ez ellen?
Tessék felfogni végre, akié a hatalom, azé a felelősség. Aki pedig nem tud hatalommal a kezében irányítani, az takarodjon a picsába a posztjáról, mert alkalmatlan arra, amit csinál.
Nem ördögien nehéz dolog ez, csak kell hozzá némi minimális kulturáltság, tetszik tudni. Nem picsogni kéne, nem kuncsorogni kéne a szájba kúrt IPA-mért, hanem kormányozni, irányítani, problémákat megoldani.
És igen, ha a járvány közepén heringparty van a bkv-n, az kurvára nem dicséretet érdemel.
Én a fideszes.
Beszarok rajtatok.
Amadeus
Jut eszembe 2 hónapja várok egy csomagot...máskor 1 hónap alatt simán megjön. Lennének szívesek kibaszni a posta vezérigazgatóját, mert szar kedvem van...
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
vadi új buszokat vettek/mellesleg vagy 100 db-ot/
Nem is ülhet rá egyből bárki ha kiesik valaki, mert előtte mennie kell velük üresen, hogy utasokat is szállíthassanak vlm fránya előírás miatt. Imádkozhatnak hogy kihúzzák nyárig amíg rájuk kerül a sor az oltással, hiszen a focistáktól kezdve vannak előttük bőven, a sziklaszilárdságú oltási terv szerint is...
addig meg max picsoghatnak amíg az illetékes intézkedni is fog, ha már ez a dolga, mert az inkább hagyja majd megrohadni a vakcinát, mint hogy adjon belőle vlmelyik tehetségtelen ellenzéki városvezetésnek
—amíg nem muszáj—Szombathelytől- Pestig, akiknek pont kidolgozott tervük van az oltásra, oltópontokkal és kb egy hét alatt beoltanák azt a párezer söfőrt, tanárt is stb-t.
#mindenéletszámít
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
gyerekek baszki, azért megy kisbusz 4-6 pótlásra, mert a csuklósok nagy része az M3 pótlót adja (a vonal több, mint a fele buszozik), ráadásul az előre tervezhető, tehát először azt töltik fel a vezénylésben.ha a sofőrhiány alatt meg bekrepál a 4-6, akkor csak azt és olyan busszal lehet küldeni, ami rendelkezésre áll.
több mint 4 éve
Emberek, ti nem vagytok normálisak.Kár hogy erre csak 1 lájkot tudok adni
Én a fideszes.
Beszarok rajtatok.
Amadeus
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
És igen, ha a járvány közepén heringparty van a bkv-n, az kurvára nem dicséretet érdemel.Nyugi, igazad van. Ott rontottad csak el, hogy karácsonyoztál. Ha húsvétoztál volna egyet, az is rossz lett volna, mert azt meg azonnal valaki Orbánhoz kötötte volna a vakcina ígéret nyomán. Le se kellett volna írni a nevét. El vannak átkozva a nemzeti ünnepeink.
Én a fideszes.
Beszarok rajtatok.
Amadeus
(Azért halkan megjegyzem, hogy ha az egyik beosztottam elb*ssza egy szerverünk telepítését, és a másik emiatt engem kezd el baszogatni, akkor én orrbavágom 😊 Ha az az ügyfelünk kezd el baszogani, akinek elcseszte az alkamazottam a szerverét, akkor viszont felhívom, elnézést kérek és megnyugtatom. Az élet már csak ilyen. Egyik esetben se vagyok felelős, de van olyan helyzet amikor bevállalom. )
Az ismerődöd családjának részvétem.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
És igen, ha a járvány közepén heringparty van a bkv-n, az kurvára nem dicséretet érdemel.Izé, miért nem jársz kocsival? Vagy bármi mással a békávén kívül?
Amadeus

több mint 4 éve
Emberek, ti nem vagytok normálisak.images.app.goo.gl/wLRpDMt7M3j6GvV98
Én a fideszes.
Beszarok rajtatok.
Amadeus
több mint 4 éve
Ha napokig, hetekig nem jár vlm, és járhatna mert van sofőr pénz paripa fegyver, de pancser bénázás megy mint pl az oltások körül akkor valóban jogos lenne, de addig csak klasszik áldozathibáztatás’ 😊 😊Karácsony Gergely az áldozat?
ozibozi
több mint 4 éve
Emberek, ti nem vagytok normálisak. A mai napon vesztettünk el az ismeretségi körben egy családapát. Csütörtökön írt még, hogy lehet gépre teszik, vasárnapra légmellet kapott, hajnalra zsák. Ezzel a hírrel indult a nap.
Én a fideszes.
Beszarok rajtatok.
több mint 4 éve
Amilyen az adjon isten pont olyan a fogadj isten.Az irónikus ‘tehetséges példaképed’ stb megjegyzés az a megfogalmazásra volt egy hasonlóan magas szintű válasz.
Csak ezt nem sikerült értelmezni, de fogadatlan prókátorként belemagyarázni azért igen.
Ha most átkapcsolsz a prosti tévére, pont ezt hallhatod is élőben.
A tehetségtelen Karácsony már az oltásért is hibás, gyurcsók meg Brüsszel már a kanyarban sincs.
több mint 4 éve
Pont erre a politikai ürülék dobálózásra van a politika topik errefelé 😊Nem is értem mibe fájt volna tényleg azt a 200e tanárt, BKV-s dolgozót, postai dolgozók...stb. beoltani valamelyik felhalmozott vakcinával. Állami dolgozók baszki a látszat normális élethez kellő kulcs helyeken erre még ezt se tudták összehozni eddig. Ez nem is szimpla alkalmatlansag már, mert ilyen gyökérségi szint nincs, hanem már a szándékos népirtás kategóriát súrolja
több mint 4 éve
Nem az számít ki mondja egy ‘névtelen’ fórumon, hanem h mit mond v állít.Nem az értelmezés a gond, hanem a minősítés.
Ez egy bayerbencsik vagy prosti tévés szintű mondat, vagy megállapítás. Lehet csak viccelt, lehet h nem.
Legközelebb majd tudományosan elemezni kell hogy ki írta, és ennek megfelelően értelmezni.
ozibozi
Ha névtelen a fórum, és tök mindegy ki mondja, akkor teljesen illegitim az "ilyenezés". Akkor nincs se ilyen, se olyan, csak mondások vannak, amik összeütközhetnek.
Nincs önmagában bayerbencsik mondat, fontos a kontextus is.
Neveken gúnyolódni meg nagyon ergya. Lehet valakinek vicces a Bacília nénizés, meg a Gyurcsótányozás, ahogy a zsindexezés vagy prosti tévézés, de inkább vérciki és ócska. Pont olyan ócska és proli, mint a Pesti TV.
Tudhatod jól, hogy Amadeus se nem fideszes, se nem kedveli Orbánt, de az fel se merül, hogy ettől még felbaszhatja az agyát, ha Karácsony hülye? Aki beszól ide, az csak ott lehet, aki meg beszól oda, az csak itt? Ugyan...
Vagy úgy értelmezed, hogy neki emiatt egyből Orbán a tehetséges kis példaképe?
A hosszú kifejtést mellőzve összefoglalom a lényeget: nem az.
És ha nem lenne egyértelmű a drukkerattitűd, a törzsi, szekértábor logika, akkor simán igazoltad, hogy igény az lenne rá. "Kész szerencse", hogy van.
több mint 4 éve
Sources: One NBA player tested positive for coronavirus out of 485 tested since March 17.
— Shams Charania (@ShamsCharania) March 24, 2021
arra a kérdésre a válasz hogy miért is tudnak menni a sportok mostani számok mellett
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nem az számít ki mondja egy ‘névtelen’ fórumon, hanem h mit mond v állít.Ez egy bayerbencsik vagy prosti tévés szintű mondat, vagy megállapítás. Lehet csak viccelt, lehet h nem.
Legközelebb majd tudományosan elemezni kell hogy ki írta, és ennek megfelelően értelmezni.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Bazz...a számítógépem tett még egy pontot, pedig nem akartam...így szólt volna az eredeti:A BKV vezérigazgatót konkrétan karácsony nevezi ki és menti fel. És a BKV esetben alkalomszerűnek minősíteni a szar utazás-szervezést, hát.....máshogy látjuk 😊Nem értem, továbbra sem. Aki a döntést meghozza, hogy milyen busz közlekedjen, és a föpolgi között egy rakás ember, valaki elbassza, egészen biztos, hogy nem KG nevezi ki. Szerintem a bkv vezér sem felelős érte, sőt, ha ez egy egyszeri eset, akkor nem gondolom, hogy felelőst kellene keresgélni. Lehet egy csomó körülmény olyan volt, hogy csak ilyen buszt tudtak indítani. Ha holnap is előfordul, na akkor már a vonaldiszpécsert elő lehet venni, de gondolod, hogy a vonaldiszpécsert a KariGeri nevezte ki? Vagy a bkv igazgatót? Picit nagyok lennének ezek az ugrások...Miért ki? De komolyan. Közvetlenül a management, közvetetten meg a mindenkori kinevezője a managementnek tehát a minszter és a miniszterelnök.Igazából meg sem lepődöm azon, hogy Te így látod. Ezek szerint amikor orrba-szájba késik a máv, vagy le kell szállni két állomás között, mert lerohad a szerelvény, Orbán a hibás? Érdekes én nem gondolom, hogy amikor 3 órát késik a monori vonat, akkor Orbánt kellene hibáztatni! Mi ez a f@szság...itt néhány embernek tényleg elgurult a gyógyszere?Miért ki? Ő lett megválasztva, hogy -többek között - legyen elvíve a kuka. Ha nincs elvíve, akkor szar embert nevezett ki ennek elintézésére. Közvetlenül az Fkf, közvetetten pedig ő a hibás, szerintem ez viszonylag egyértelmű.az fkf is a főváros alá tartozik...KariGeri a hibás, ha nem viszik el a kukát hétfőn?Ki alá tartozik a bkv?Karácsonyt kérdezze meg valaki, hogy most, hogy a 4-6 lerohadt mégis miért egyterű, kis méretű “pótlóbusz” jár fullra töltve a körúton?Karácsonynak nincs jogsija, azt várod, hogy egy csuklóssal megy körbe-körbe és embereket szállít?
A tehetségtelen kurva anyját már.
Amadeus
Vajon Bécsben a főpolgi intézi ezt?
Klaci79
Amadeus
Ez azért gondolom egy picit leegyszerűsítő.
Jártam a bkk diszpécser irodában, kétlem, hogy ha nincs elegendő busz, akkor lenne egy telefon, hogy hali főni, kellene valamit csinálni. Legalábbis remélem nem így működik.
Klaci79
MC12
Főleg egy pandémia idején, amikor kb 400 bkv alkalmazott van betegállományban, akkor baromi sok köze van a föpolginak a 4-6-os pótlóbusz méretéhez. Ez igen...
De amúgy ha ingyenes a parkolás, akkor miért nem kocsival járnak az emberek és rögtön elég lenne a kisebb busz...hát Orbán elintézte...
Klaci79
Szerinted ki a tököm nevezte ki őket? Vagy egyszer csak ott termettek? A gólya pont a MÁV vezérkaraba pottyantotta a kollégákat? 😊 vagy szerinted a 3 órás késésért az állomás főnök a hibás meg a kalauz?
MC12
Klaci79
MC12
"de gondolod, hogy a vonaldiszpécsert a KariGeri nevezte ki? Vagy a bkv igazgató?"
Tehát szerintem a vonaldiszpécsert nem a BKV igazgató nevezte ki....sokkal alatta valaki
több mint 4 éve
A nap, amikor Amadeus Orbánbérencnek lett bélyegezve.Még A jelenleg meglévők sincsenek beoltva, nem csak az a 400 akárhány covidos aki már nem tud dolgozni. A sportolók azért be vannak oltva, csak szólok. A tehetséges kis példaképed intézi hogy esélyeKi alá tartozik a bkv?Karácsonyt kérdezze meg valaki, hogy most, hogy a 4-6 lerohadt mégis miért egyterű, kis méretű “pótlóbusz” jár fullra töltve a körúton?Karácsonynak nincs jogsija, azt várod, hogy egy csuklóssal megy körbe-körbe és embereket szállít?
A tehetségtelen kurva anyját már.
Amadeus
Vajon Bécsben a főpolgi intézi ezt?
Klaci79
Amadeus
Se legyen BP-nem.
Az ilyenek meg kajálják.
Vlsz ezért csinálják.
ozibozi
És akkor mondja valaki, hogy nincsenek szekértáborok, hogy nem csak szekértáborok vannak...
De ha belemegyek egy kátyúba nem kezdek Karácsonyozásba, mint ahogy Orbánozásba sem, ...De, örökké Orbánozol, csak már észre se veszed.
Klaci79
Nehéz eldönteni, hogy pontosan, egzaktul mennyire felel a BKV-ért Karácsony, vagy a MÁV-ért Orbán, de úgy vélem, hogy kb. pont ugyanannyira.
Ettől függetlenül még egy elbaszott vészhelyzeti lélegeztetőgépbeszerzést vagy egy random fideszes dubajozását vagy ereszenlecsúszását is Orbánon kéred, kéritek számon, míg ha Amadeus, aki máig nem volt kimondottan fideszbérenc kifakad Karácsonyra, akkor azonnal megy a "nem ő a hibás", és az "ilyenek meg kajálják" sztereotipizálás.
Erről írtam pont ma pár hosszabb posztban, hogy itt már mindenki drukker. Senki se objektív szemlélődő. Én se, te se.