Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 822 — no es importante
Cilike: Most sajnos helyzet van, ez azt jelenti, hogy rendkívül magasak a járványügyi adatok. Február 18-án jelentettük be a harmadik hullámot, és azóta 2533-mal nőtt a kórházban ápoltak száma. A jelenleg terjedő variánsok jóval fertőzőképesebbek, jóval több embert tudnak megfertőzni. A mai reprodukciós ráta 1,3, és ez folyamatosan nő

Pont onnantól!
Látszott a két hullám között egy pillanatnyi törés.
Bohócok.
Bazzani
Ebből pont az látszik csak, hogy megint 2 héttel késve jött minden szigorítás. Cilike Jr. már múlt pénteken nyomta a sulibezárást. Ez pont arra lesz elegendő csúszás, hogy megint lesz 8-10.000 fertőzött naponta, 200 halott, meg rottyon az összes kórház, érdemes volt tökörészni.
somoskovig
Február elején meg ugye ugyanez a személy arról beszélt, hogy "hátradőlhetünk". Lehet itt logikus gondolkodást kérni az emberektől, csak hát ahhoz minimális ráció sugárzása szükségeltetne a felsőbb szinteken is.

Egy évük volt már arra, hogy legalább kommunikációs szinten pozitívan kezeljék a helyzetet, de cili néni kb annyira segít, mint a sportszeletes rasztacsávó

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 659 — Lucas Scott
Máltán is bezárják az éttermeket, ajjaj. pedig ott megszakítás nélkül nyitva voltak kb nyár eleje óta.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 519
Hnap reggelre lesznek meg a részletek, így sztem minden hétfőtől jön.
Beki
Ez is mi... úgy hirdetnek ki kormányszinten valamit, hogy fogalmuk sincs a részletekről, majd még kitalálják.
Chargers LT
Turelem, megtudunk majd mindent, idoben. Holnapra elkeszulnek a rendeletek, amelyek pontos tartalmat negyven tovabbi, hivatkozott rendelet rendelkezeseinek ismereteben lehet majd ertelmezni, hiszen a Part jogalkotasat mi sem jellemezne pontosabban, mint a szabatossag, egyertelmuseg es esszeruseg 😊

Pulvis et umbra sumus.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 300 — beers & Packers
Cilike: Most sajnos helyzet van, ez azt jelenti, hogy rendkívül magasak a járványügyi adatok. Február 18-án jelentettük be a harmadik hullámot, és azóta 2533-mal nőtt a kórházban ápoltak száma. A jelenleg terjedő variánsok jóval fertőzőképesebbek, jóval több embert tudnak megfertőzni. A mai reprodukciós ráta 1,3, és ez folyamatosan nő

Pont onnantól!
Bohócok.
Bazzani
Érdekes. A koronavirus.gov.hu oldalon február 18-ai dátummal ez található:
"A járványt sikerült megfékezni a következetes védekezésnek köszönhetően, de az adatok stagnálnak, sőt az elmúlt napokban nőtt az új fertőzöttek száma, ez arra figyelmeztet, hogy óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A kormány ezért fenntartja és március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket.
A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és ehhez az emberek véleményét is kikéri. Az erről szóló online nemzeti konzultáció a mai napon elindult."

Nekem úgy tűnik, hogy nem a "harmadik hullámot" jelentették be feburár 18-án, hanem a "nemzeti konzultáció" elindulását.
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 159 — Chiefs GM

Pont onnantól!
Bohócok.
Bazzani
Ebből pont az látszik csak, hogy megint 2 héttel késve jött minden szigorítás. Cilike Jr. már múlt pénteken nyomta a sulibezárást. Ez pont arra lesz elegendő csúszás, hogy megint lesz 8-10.000 fertőzött naponta, 200 halott, meg rottyon az összes kórház, érdemes volt tökörészni.

több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master
Hnap reggelre lesznek meg a részletek, így sztem minden hétfőtől jön.
Beki
Ez is mi... úgy hirdetnek ki kormányszinten valamit, hogy fogalmuk sincs a részletekről, majd még kitalálják.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley

Pont onnantól!
Bohócok.

több mint 4 éve
Nekem is üzletem van, nem lesz bevétel, de az adót, stb azt fizessem be nekik... patkány egy társaság ez.
Chargers LT
SZO-LI-DA-RI-TÁS

Valaki már egy éve szív, vedd meg az ffp2-es maszkot százszoros feláron, zárd magadra otthon az ajtót két hétre, aztán csend legyen, mert pandémia van
r.baggio
De akinek ez túl sötét, az vidáman rinyálhat, kórusban kiabálhatja, hogy "lopás, lölőőőő, orbánegygeciiii, stadion-stadi-on-staaaa-diiii-off", kampányolhat az oltakozás ellen, mert "a kínai rossz, értem?!", nyafoghat a maszkviselés ellen, mert izé, kellemetlen, és mókás tüntetéseken és megmozdulásokon vehet részt Rumcájsszal a NORMÁLIS ÉLET reményében.
Sobri Jóska
Ugyan már... ezek tényleg felesleges csúnya dolgok. Golyó a fejbe és kész 😉
Chargers LT
Vaaaagy, például lehet ám logikusan is gondolkodni.
Hogy van egy veszélyhelyzet, egy pandémia, ami a világon mindenkit érint, és vajon mi az, amit módomban áll megtenni, hogy ténylegesen közelebb hozzam a végét, hogy kevesebb kellemetlenségnek tegyem ki magamat, a szeretteimet, miként éljük túl úgy, hogy ne a "műtét sikerült, a beteg meghalt" szerű kimenetel legyen végül, meg egy csomó ilyen csacskaság, amihez semmi szükség érzelmekre, belelovallásra, hisztire, nyafogásra, picsogásra, hanem csak értelmesen, logikusan, racionálisan kell gondolkodni.
Persze csak annak, aki tud.
Aki nem tud, az nyugodtan nyavajogjon, pikírtkedjen, hibáztasson valaki mást, akár egyéneket, akár intézményeket, vagy -toljuk be az allint- államot, kormányzatot, a kurvaúristent is akár, csak az a fontos, hogy ő az áldozat, és nem proaktív szereplő.
Sobri Jóska
A vastagon kiemelt rész után írtaknak semmi értelme, nem is olvasom tovább. 😊
Mikey
Elmagyarázom: csak olyanok pampognak, akik a politikai kommunikáció mögött képtelenek meglátni a releváns, akár inkoherens folyamatokat is szintetizáló – részben redisztribúciós, részben hatalomtechnikai – metódusokat, amelyek pedig Orbán működésének fundamentumát alkotják.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 822 — no es importante
A kaszinók is bezárnak, végre több idő lesz templomba járni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
Akkork most már abban homályosítsatok fel amit én belinkeltem miért olyan drága mit tud amit a többi nem? 😛
dande
Részemről ezzel tudok hozzájárulni:
 multimedia.3m.com/mws/media/1796406O/3m-psd-coronavirus-hu.pdf
Amúgy tavaly tavasszal leírtam, hogy (kb. egy hónappal a veszélyhelyzet elrendelése után) ahány patikában jártam, annyifélét mondtak a maszkokról.
nagylaza
Mint Cili néni.
több mint 4 éve
Akkork most már abban homályosítsatok fel amit én belinkeltem miért olyan drága mit tud amit a többi nem? 😛
dande
Részemről ezzel tudok hozzájárulni:
 multimedia.3m.com/mws/media/1796406O/3m-psd-coronavirus-hu.pdf
Amúgy tavaly tavasszal leírtam, hogy (kb. egy hónappal a veszélyhelyzet elrendelése után) ahány patikában jártam, annyifélét mondtak a maszkokról.
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 295 — Így remélem megfelelek nektek.....

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
Jelzem, FFP2-esből is van szűrős és szűrő nélküli változat.
A maszkmizéria attól durvult be, hogy az Indexnek kiszivárogtatott infóban ez állt:
"Értesüléseink szerint Magyarországon is életbe léphet a szomszédos Szlovákiához hasonló rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani."
több mint 4 éve
riley South Alabama Jaguars 66 — .
 hvg.hu/gazdasag/20210304_FFP2_maszk_eMAG
Az eMAG arról tájékoztatta a hvg.hu-t: náluk egyetlen óra alatt annyi maszkot vásároltak, mint előtte februárban egy teljes hónap alatt.
Beki
fel is nyomtak az arat duplara. reggel valami 1800 volt, most 3500 10db
way3
Mondjuk ez bőven jogellenes
Chargers LT
bocsanat,nem1800 volt. hanem kevesebb. ezt reggel 9 korul tettem a kosarba

www.emag.hu/vigor-ffp2-kn95-10db-egeszsegugyi-maszk-vigor-d7rp92mbm/pd/D7RP92MBM/?X-Search-Id=4ba58c8366fb4fab1dd8&X-Product-Id=70114099&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Szerkesztette: riley
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 072
nekem van egy darab ffp2-es maszkom szerintem en megleszek rendeles nelkul 😀
rokaur
Végül is, vannak akik egy éve elvannak egyetlen darabbal...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 072
Nekem is üzletem van, nem lesz bevétel, de az adót, stb azt fizessem be nekik... patkány egy társaság ez.
Chargers LT
SZO-LI-DA-RI-TÁS

Valaki már egy éve szív, vedd meg az ffp2-es maszkot százszoros feláron, zárd magadra otthon az ajtót két hétre, aztán csend legyen, mert pandémia van
r.baggio
De akinek ez túl sötét, az vidáman rinyálhat, kórusban kiabálhatja, hogy "lopás, lölőőőő, orbánegygeciiii, stadion-stadi-on-staaaa-diiii-off", kampányolhat az oltakozás ellen, mert "a kínai rossz, értem?!", nyafoghat a maszkviselés ellen, mert izé, kellemetlen, és mókás tüntetéseken és megmozdulásokon vehet részt Rumcájsszal a NORMÁLIS ÉLET reményében.
Sobri Jóska
Chargers LT
Hogy van egy veszélyhelyzet, egy pandémia, ami a világon mindenkit érint, és vajon mi az, amit módomban áll megtenni, hogy ténylegesen közelebb hozzam a végét, hogy kevesebb kellemetlenségnek tegyem ki magamat, a szeretteimet, miként éljük túl úgy, hogy ne a "műtét sikerült, a beteg meghalt" szerű kimenetel legyen végül, meg egy csomó ilyen csacskaság, amihez semmi szükség érzelmekre, belelovallásra, hisztire, nyafogásra, picsogásra, hanem csak értelmesen, logikusan, racionálisan kell gondolkodni.
Aki nem tud, az nyugodtan nyavajogjon, pikírtkedjen, hibáztasson valaki mást, akár egyéneket, akár intézményeket, vagy -toljuk be az allint- államot, kormányzatot, a kurvaúristent is akár, csak az a fontos, hogy ő az áldozat, és nem proaktív szereplő.
Sobri Jóska
A vastagon kiemelt rész után írtaknak semmi értelme, nem is olvasom tovább. 😊

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
rokaur 876
nekem van egy darab ffp2-es maszkom szerintem en megleszek rendeles nelkul 😀
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 085 — #NoStress
Chargers LT
SZO-LI-DA-RI-TÁS

r.baggio
Sobri Jóska
Chargers LT

több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master
Chargers LT
SZO-LI-DA-RI-TÁS

r.baggio
Sobri Jóska

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 085 — #NoStress
Chargers LT
SZO-LI-DA-RI-TÁS

r.baggio

több mint 4 éve
Igen, erre céloztam kb.. hogy már elfogyott valszeg.

Nem baj, jöhet a WC-papír/maszkroham sokadik hulláma.
Igor
Élesztőt, lisztet ki nem felejtsük.
Meg a tonikot!
warr_b
Úristen vazze, szinte napra pontosan 1 év után ismétlődik minden 😀
bcsarli

Én nem akarok még egy Brady Tampás super bowl győzelmet. :/
Vrij6
Miért nem? Az állandóság biztonságérzetet ad, ami különösképpen fontos járvány idején.
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Max szólok a főnöknek, hogy kiveszek fél napot maszkkeresésre... én még ezt is meg tudom oldani 😊
Igor
Most maszkkeresés, aztán 3 hét makkreszelés otthon...
😀

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 295 — Így remélem megfelelek nektek.....
Például:

m.emag.hu/feher-kn95-ffp2-n95-4-retegu-maszk-szajmaszk-10-db-40019003/pd/DQDMMDMBM/?ref_id=590522733&utm_campaign=cns_confirmation_order&utm_content=cns_product_title&utm_medium=email&utm_source=cns_confirmation

De van olcsóbbért is, nem tudom mi a különbség

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 258 — Bears & Illinois fan
Hűha, ezután még inkább elolvasom peterk minden szösszenetét, lehet, hogy orákulum....😊
Amúgy olvastam eme sorait, emlékszem.

Ezt azonban meghasonulásnak érzem tőled, ha senki nem megy sehová, akkor nem kell maszk, mert a vírus 3 hét alatt eltűnik, vagy nem? Esetleg mutálódik vagy mi a fene, de ki gondol bajjal bizakodás idején?
csi77
öööö... Attól, hogy szerintem mit kéne csinálni, még nem az történik.
Ha senki nem menne sehova, akkor valóban, megoldódna ez a helyzet, de megy.
Illetve attól, hogy én nem megyek, még lehetek előrelátó.
És pont bizakodás idején kell bajjal gondolni, hiszen baj idején már késő.
Ez a prevenció.

Nem hiszem, hogy peterk2005 orákulum lenne, beírta egy gondolatát, nekem ez nem jutott eszembe, logikus volt, felhasználtam, ennyi.
Végülis erre is való egy fórum, nem csak arra, hogy mindenki kiventillálja a saját nyomorát, az egészért a mindenkori kormányzatot hibáztatva, nem?
Sobri Jóska
Jól kivágtad magad, de egy kissé könnyedebb, már-már humoros riposztot várna az ember. Ehh, mivé lesz a világ.......😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 258 — Bears & Illinois fan
edigitalon hol van ffp2 maszk? 😀
Negritis
google egész biztosan neked is kiadja 😉
topin
rákerestem edigitalon és ott nincs ffp2, csak sima eldobható és többen is azt hozták itt fel

emagon amúgy van
Negritis
Most kicsit aggódom érted, mert nekem a google első helyen hozza és mint mondtam én vásároltam onnan. Megrendeltem és másnap jött az üzi, hogy cammoghatok be érte a Sugárba. És csodák csodájára ott volt.
topin
Hány napja rendelted?
Kíváncsiságból, most én is kerestem rá edigital-on (ffp2 / szájmaszk szavakra külön-külön) - sztem Negritisnek van igaza, nincs semmi FFP2. Van egy háromrétegű eldobható, meg a Photofast AM-9500.
Ha van konkrét linked, másold be pls - lehet h mindketten vakok vagyunk, mostmár kíváncsi vagyok én is...

Persze van emag, meg árukereső, meg 80ezer gyógyszertár meg kínaipiac meg faszomtudja... nem is ez a gond. Max szólok a főnöknek, hogy kiveszek fél napot maszkkeresésre... én még ezt is meg tudom oldani 😊

Ettől még nem gondolom hogy szerencsés lenne ilyen specifikumokat rendeletbe rakni, ha még a városokba se fogják tudni betarta(t)ni, mert nincs ilyen maszk... pláne hogy eddig arra is nagy ívben tettek az emberek, h maszkot hordjanak, nemhogy FFP2-t.

Mindegy, az lesz amit mondanak, és valahogy megoldom.
Ettől még szerintem ez elég vicces lenne, ilyen rendeletet írni. Nem lepne meg - de vicces és irreális lenne.
Igor
Köszönöm, te cizelláltan leírtad, amit én kissé (?) profán módon, vicceskedve.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png