Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Hűha, ezután még inkább elolvasom peterk minden szösszenetét, lehet, hogy orákulum....😊Peterk2005 beírta kb. két hete, hogy itthon is ez lesz, érdemes előre beszerezni ilyen maszkokat.Nincs egy darab sem mifelénk. Hiánycikk.Akkor ezt hogyan? Nem megyünk boltba egy hónapig? Sobri csettintene a nyelvével, de egyébként ez jó dolog?És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Én az iskolabezárásokkal egyetértek. De azzal, hogy egy kibaszott virágboltban (stb) nem lehet benn mondjuk egy ember na ezekkel kurvára nem.
Bazzani
De a pff2 bevezetése a valószínűbb, mert akik tegnap, ma és holnap fertőződtek/fertőződnek meg, azok két hét múlva, még nem biztos, hogy a kórházban, vagy lélegeztetőn lesznek. Szóval ebbe a 22-én nyitunk dologba én nem élném bele magam. Az eheti fertőződések, majd akkor kezdenek számok formájában bekerülni a rendszerbe.
topin
csi77
Átgondoltam, teljesen logikus volt, vettem egy adagot "mi bajom lehet belőle?" alapon.
Vagy te nem így gondoltad?
Szerinted poénkodott, viccelt vagy csak unalmában írta?
Hihetetlen, hogy ha valaki előre megkap egy releváns infót, amit más kigondolt helyette, de ami nem illik a vágyaiba, prekoncepcióiba, még akkor is képes ignorálni, ha egyébként teljesen logikus.
Én ráadásul nem is bóklászom, és eddig is ilyen KN95-t hordtam ha nagyritkán kimentem, ezért magamtól ebbe az irányba nem gondolkodtam, de ha jön egy releváns infó, akkor azt beépítem, lereagálom.
Ha ő nem írja be ide, akkor nem is agyalok ezen, így meg könnyedén hasznosítottam.
És annyiban jó dolog, hogy a sima szövetmaszkok szart se védenek téged, a hordót, csak a belőled kiáramló cseppeket fogják meg kifele, de befele szerintem lófaszt se véd.
Persze lehet a KN95 se, de ha csak kicsivel jobban, már megéri.
Sobri Jóska
Amúgy olvastam eme sorait, emlékszem.
Ezt azonban meghasonulásnak érzem tőled, ha senki nem megy sehová, akkor nem kell maszk, mert a vírus 3 hét alatt eltűnik, vagy nem? Esetleg mutálódik vagy mi a fene, de ki gondol bajjal bizakodás idején?
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Most kicsit aggódom érted, mert nekem a google első helyen hozza és mint mondtam én vásároltam onnan. Megrendeltem és másnap jött az üzi, hogy cammoghatok be érte a Sugárba. És csodák csodájára ott volt.rákerestem edigitalon és ott nincs ffp2, csak sima eldobható és többen is azt hozták itt feledigitalon hol van ffp2 maszk? 😀google egész biztosan neked is kiadja 😉
Negritis
topin
emagon amúgy van
Negritis
több mint 4 éve
Nem, elvileg mi (ping-pong) is mehetünk, legalább is eddig így volt..Ugye jól értem, hogy most már sportolói igazolással se tudok majd menni edzeni, hiszen az edzőtermek ki se nyithatnak? Pont mire intéztem volna egyet...edzőtermek elvileg nem, de azt mondták az igazolt sportolók mehetnek...mondjuk lehet ez csak olyan sportokra igaz, ahol nem egy edzőteremben vannak...pl uszoda, focipálya...
r.baggio
Klaci79
Szesze
Hivatalos, igazolt sportolás mehet. Értelmezésem szerint a csapat edzőtermében, csarnokában. Sima edzőtermezés, szolgáltatásszerűen nem mehet.
Szerkesztette: topin
több mint 4 éve
Nem, elvileg mi (ping-pong) is mehetünk, legalább is eddig így volt..Ugye jól értem, hogy most már sportolói igazolással se tudok majd menni edzeni, hiszen az edzőtermek ki se nyithatnak? Pont mire intéztem volna egyet...edzőtermek elvileg nem, de azt mondták az igazolt sportolók mehetnek...mondjuk lehet ez csak olyan sportokra igaz, ahol nem egy edzőteremben vannak...pl uszoda, focipálya...
r.baggio
Klaci79
több mint 4 éve
Én ma kivételesen végighallgattam a standup-ot, de az FFP2 nem hangzott el benne. Vagy csak nem figyeltem?
több mint 4 éve
Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?festékboltban találtam
Amadeus
több mint 4 éve
Ugye jól értem, hogy most már sportolói igazolással se tudok majd menni edzeni, hiszen az edzőtermek ki se nyithatnak? Pont mire intéztem volna egyet...Utazik rád Orbán. Te is érzed?
r.baggio
Ennyi "majdnem" nem lehet véletlen.
Lehet, ha pozitívan gondolnál rá...
több mint 4 éve
Ugye jól értem, hogy most már sportolói igazolással se tudok majd menni edzeni, hiszen az edzőtermek ki se nyithatnak? Pont mire intéztem volna egyet...edzőtermek elvileg nem, de azt mondták az igazolt sportolók mehetnek...mondjuk lehet ez csak olyan sportokra igaz, ahol nem egy edzőteremben vannak...pl uszoda, focipálya...
r.baggio
több mint 4 éve
Ugye jól értem, hogy most már sportolói igazolással se tudok majd menni edzeni, hiszen az edzőtermek ki se nyithatnak? Pont mire intéztem volna egyet...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Gagyi. Szart se ér.ajanlom szamodra ezt, kicsivel jobban ved, semmi bajod nem szarmazik belolePeterk2005 beírta kb. két hete, hogy itthon is ez lesz, érdemes előre beszerezni ilyen maszkokat.Nincs egy darab sem mifelénk. Hiánycikk.Akkor ezt hogyan? Nem megyünk boltba egy hónapig? Sobri csettintene a nyelvével, de egyébként ez jó dolog?És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Én az iskolabezárásokkal egyetértek. De azzal, hogy egy kibaszott virágboltban (stb) nem lehet benn mondjuk egy ember na ezekkel kurvára nem.
Bazzani
De a pff2 bevezetése a valószínűbb, mert akik tegnap, ma és holnap fertőződtek/fertőződnek meg, azok két hét múlva, még nem biztos, hogy a kórházban, vagy lélegeztetőn lesznek. Szóval ebbe a 22-én nyitunk dologba én nem élném bele magam. Az eheti fertőződések, majd akkor kezdenek számok formájában bekerülni a rendszerbe.
topin
csi77
Átgondoltam, teljesen logikus volt, vettem egy adagot "mi bajom lehet belőle?" alapon.
Hihetetlen, hogy ha valaki előre megkap egy releváns infót, amit más kigondolt helyette, de ami nem illik a vágyaiba, prekoncepcióiba, még akkor is képes ignorálni, ha egyébként teljesen logikus.
Én ráadásul nem is bóklászom, és eddig is ilyen KN95-t hordtam ha nagyritkán kimentem, ezért magamtól ebbe az irányba nem gondolkodtam, de ha jön egy releváns infó, akkor azt beépítem, lereagálom.
Ha ő nem írja be ide, akkor nem is agyalok ezen, így meg könnyedén hasznosítottam.
És annyiban jó dolog, hogy a sima szövetmaszkok szart se védenek téged, a hordót, csak a belőled kiáramló cseppeket fogják meg kifele, de befele szerintem lófaszt se véd.
Sobri Jóska
way3
Nekem van jobb:
több mint 4 éve
Én a wish-en keresztül rendeltemsajnos március 23 lett már nem fog megjönni, de az kb jó is
ott 100 darab-mál szállítással együtt olyan 80ft/db az ffp2
több mint 4 éve
Mit értessz azalatt, hogy érint? Mert, akik nem olyan szektorban dolgoznak, amik leálltak, azok max jól jártak anyagilag ezzel, hisz nem tudják elverni a pénzüket étteremben/bulikon/moziban/nyaraláson stb. (az már csak plusz, hogy pl. a cafeteriának kevesebb az adóvonzata, így az is több). Az én cégemnél (de az ismerőseim nagyrészénél is) pl. minden megy ugyanúgy, fizetésemelések/bónuszok fél évente, annyi, hogy HO-ban vagyunk mostmár 1 éve.Ez is azt bizonyítja, hogy mindenhol vannak idióták. De ki az akit nem érint szerinted és nincs NER érdekeltsége? Én a társadalomról beszéltem általánosságban, nem pedig egy nagyon nagyon szűk pár száz vagy ezer fős kasztról.Szóval minden logikus érv arra mutat, hogy nem mehettek amerre kedvetek tartja és hordanotok kell a maszkot. Valahogy csak túlélitek ezeket. Az anyagi oldala meg kb mindenkit érint ennek az egésznek, ahogy a társadalmi elszigetelődés, és társasági élet hiánya is kihat a felelősen viselkedőkre is és azok sem izgulnak fel ettől az egésztől, ugyanúgy szar nekik is ez.Dehogy érint, de ha téged ez a tudat megnyugtat, ám legyen. Amikor viszont a pandémia egyik "arca" ilyen botrányba fut bele, ott egy pillanatig nem lehet a közemberektől szolidaritást elvárni:
topin
index.hu/belfold/2021/03/04/koronavirus-koronavirus-magyarorszagon-szlavik-janos-utazas-dubai/
r.baggio
topin
több mint 4 éve
ajanlom szamodra ezt, kicsivel jobban ved, semmi bajod nem szarmazik belolePeterk2005 beírta kb. két hete, hogy itthon is ez lesz, érdemes előre beszerezni ilyen maszkokat.Nincs egy darab sem mifelénk. Hiánycikk.Akkor ezt hogyan? Nem megyünk boltba egy hónapig? Sobri csettintene a nyelvével, de egyébként ez jó dolog?És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Bazzani
topin
csi77
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Maszk nélkül.Ja amúgy isteni(en képmutató) lesz, hogy miközben itthon teljes lockdown van, majd jön ide BL meccset játszani a Leipzig meg a Liverpool. Megint.ás főniék meg mennek ki a meccsre mer azért nah
iktriad
Negritis
több mint 4 éve
Ja amúgy isteni(en képmutató) lesz, hogy miközben itthon teljes lockdown van, majd jön ide BL meccset játszani a Leipzig meg a Liverpool. Megint.ás főniék meg mennek ki a meccsre mer azért nah
iktriad
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
rákerestem edigitalon és ott nincs ffp2, csak sima eldobható és többen is azt hozták itt feledigitalon hol van ffp2 maszk? 😀google egész biztosan neked is kiadja 😉
Negritis
topin
emagon amúgy van
több mint 4 éve
Ja amúgy isteni(en képmutató) lesz, hogy miközben itthon teljes lockdown van, majd jön ide BL meccset játszani a Leipzig meg a Liverpool. Megint.
több mint 4 éve
edigitalon hol van ffp2 maszk? 😀google egész biztosan neked is kiadja 😉
Negritis
több mint 4 éve
Értem, tehát egyértelmű, hogy ezzel vissza lehet szorítani a fertőzést. Eddig a sima maszkra is ezt mondták.Ez is teljesen alátámasztott, bizonyított tény.Pont ezt írta, hogy nem most fogják bevezetni a pff2 maszkot, hanem inkább azt fogják behozni rendeletként, mint a 22-én nyitunk verziót. Tehát ja tovább romlanak a számok, ami a legrosszabb reprodukciós ráta alapján sanszos, akkor jövő héten már jöhet egy ilyen rendelet. Már eleve egy hete mindenkinek van előregondolkodni, ahogy eddig is volt mindenkinek vagy 2 hete. Az hogy ezt nem tették meg az emberek hát na..
Ahogy az üres utcán hordott maszkviselés is. Teljesen tudományos alapon, akárcsak a kívül hordott alsónadrág is csökkenti a felfázás esélyét.
Komolyra fordítva a szót, lehet, hogy te meg én tudunk rendelni, de ezt országosan pár napon belül elrendelni azért más. Ha mostantól két hetet adnak legalább, akkor be lehet szerezni.
Északi szomszédaink pedig sok mindennel próbálkoztak már, inkább kevesebb mint több sikerrel.....
csi77
több mint 4 éve
edigitalon hol van ffp2 maszk? 😀
több mint 4 éve
Jelenleg nem lesz az.Ez az ffp2 reggel több helyen volt hír, viszont bejelentésben meg azóta nem láttam sehol. Leírták már valamerre, hogy az lesz a kötelező?Egyszer használatosak tényleg? Mert abból akkor kell egy pár, ebből a szar rongyból elég volt 4-5 db. Ezt hogyan vezethetik be ésszerűen? Ki fogja ellenőrizni? A nyugdíjas is vesz magának 15-20 db-ot?Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?online rendelj, javaslom az e-digitalt. olcsó és átveheted az üzletben is, ha van a környezetedben.
Amadeus
topin
csi77
kapitnono
több mint 4 éve
Peterk2005 beírta kb. két hete, hogy itthon is ez lesz, érdemes előre beszerezni ilyen maszkokat.Nincs egy darab sem mifelénk. Hiánycikk.Akkor ezt hogyan? Nem megyünk boltba egy hónapig? Sobri csettintene a nyelvével, de egyébként ez jó dolog?És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Bazzani
topin
csi77
több mint 4 éve
Ez is azt bizonyítja, hogy mindenhol vannak idióták. De ki az akit nem érint szerinted és nincs NER érdekeltsége? Én a társadalomról beszéltem általánosságban, nem pedig egy nagyon nagyon szűk pár száz vagy ezer fős kasztról.Szóval minden logikus érv arra mutat, hogy nem mehettek amerre kedvetek tartja és hordanotok kell a maszkot. Valahogy csak túlélitek ezeket. Az anyagi oldala meg kb mindenkit érint ennek az egésznek, ahogy a társadalmi elszigetelődés, és társasági élet hiánya is kihat a felelősen viselkedőkre is és azok sem izgulnak fel ettől az egésztől, ugyanúgy szar nekik is ez.Dehogy érint, de ha téged ez a tudat megnyugtat, ám legyen. Amikor viszont a pandémia egyik "arca" ilyen botrányba fut bele, ott egy pillanatig nem lehet a közemberektől szolidaritást elvárni:
topin
index.hu/belfold/2021/03/04/koronavirus-koronavirus-magyarorszagon-szlavik-janos-utazas-dubai/
r.baggio
több mint 4 éve
Tudtommal ha váltásban hordod és hagyod kiszáradni 12 órán át, akkor utána tudod hordani. 2 darabot javasolnak egy embernek, de nyilván ha több van az se akkora gond. Amúgy most 2500 forint körül van 10 db, szóval nem fog belehalni senki, aki ilyet vesz.Egyszer használatosak tényleg? Mert abból akkor kell egy pár, ebből a szar rongyból elég volt 4-5 db. Ezt hogyan vezethetik be ésszerűen? Ki fogja ellenőrizni? A nyugdíjas is vesz magának 15-20 db-ot?Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?online rendelj, javaslom az e-digitalt. olcsó és átveheted az üzletben is, ha van a környezetedben.
Amadeus
topin
csi77
De ha csak egyszer használja valaki és hetente 2x megy ki, mondjuk mert nyugger és nincs is kint dolga semmi, akkor a 10 darab 5 hétre elég neki, ha csak egyszer hordja és utána kuka. Ezen talán nem kellene hisztizni.
Szerkesztette: topin