Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Egy öröm lehet nőnapon zarva lenni mint viragos főleg ha berendelt par vágott viragot pentekre ...Előre hozzuk a nőnapot! 😊 Különben is, kapnak csokit
Kis gond nem gond
Janek
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Egy öröm lehet nőnapon zarva lenni mint viragos főleg ha berendelt par vágott viragot pentekre ...Kis gond nem gond
több mint 4 éve
Értem, tehát egyértelmű, hogy ezzel vissza lehet szorítani a fertőzést. Eddig a sima maszkra is ezt mondták.Ez is teljesen alátámasztott, bizonyított tény.Én simán rendeltem online az egész családnak 5 darab 10-es csomagot, szállítási díj nélkül. És még mindig rendelhető, szóval nem értem neked miért nem sikerül.Nincs egy darab sem mifelénk. Hiánycikk.Akkor ezt hogyan? Nem megyünk boltba egy hónapig? Sobri csettintene a nyelvével, de egyébként ez jó dolog?És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Én az iskolabezárásokkal egyetértek. De azzal, hogy egy kibaszott virágboltban (stb) nem lehet benn mondjuk egy ember na ezekkel kurvára nem.
Bazzani
De a pff2 bevezetése a valószínűbb, mert akik tegnap, ma és holnap fertőződtek/fertőződnek meg, azok két hét múlva, még nem biztos, hogy a kórházban, vagy lélegeztetőn lesznek. Szóval ebbe a 22-én nyitunk dologba én nem élném bele magam. Az eheti fertőződések, majd akkor kezdenek számok formájában bekerülni a rendszerbe.
topin
csi77
Amúgy meg, nem árt néha előre gondolkozni, ha a szomszédban ég a ház, sanszos hogy nálunk is fog. Megvárhatjuk amíg kigyullad, aztán lehet kapkodni, meg akár lehet előre is készülni, ha érkezne az áldás, legyen mivel megoldani.
topin
Ahogy az üres utcán hordott maszkviselés is. Teljesen tudományos alapon, akárcsak a kívül hordott alsónadrág is csökkenti a felfázás esélyét.
Komolyra fordítva a szót, lehet, hogy te meg én tudunk rendelni, de ezt országosan pár napon belül elrendelni azért más. Ha mostantól két hetet adnak legalább, akkor be lehet szerezni.
Északi szomszédaink pedig sok mindennel próbálkoztak már, inkább kevesebb mint több sikerrel.....
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Ez az ffp2 reggel több helyen volt hír, viszont bejelentésben meg azóta nem láttam sehol. Leírták már valamerre, hogy az lesz a kötelező?Egyszer használatosak tényleg? Mert abból akkor kell egy pár, ebből a szar rongyból elég volt 4-5 db. Ezt hogyan vezethetik be ésszerűen? Ki fogja ellenőrizni? A nyugdíjas is vesz magának 15-20 db-ot?Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?online rendelj, javaslom az e-digitalt. olcsó és átveheted az üzletben is, ha van a környezetedben.
Amadeus
topin
csi77

több mint 4 éve
Szóval minden logikus érv arra mutat, hogy nem mehettek amerre kedvetek tartja és hordanotok kell a maszkot. Valahogy csak túlélitek ezeket. Az anyagi oldala meg kb mindenkit érint ennek az egésznek, ahogy a társadalmi elszigetelődés, és társasági élet hiánya is kihat a felelősen viselkedőkre is és azok sem izgulnak fel ettől az egésztől, ugyanúgy szar nekik is ez.Dehogy érint, de ha téged ez a tudat megnyugtat, ám legyen. Amikor viszont a pandémia egyik "arca" ilyen botrányba fut bele, ott egy pillanatig nem lehet a közemberektől szolidaritást elvárni:
topin
index.hu/belfold/2021/03/04/koronavirus-koronavirus-magyarorszagon-szlavik-janos-utazas-dubai/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Nálunk a cég adott fejenként 20 FFP2-t (HO van, de a bíróságokat cseszik bezárni, szóval oda muszáj menni), aztán jött feleségem ötlete még február közepén, hogy vegyünk még, mert ha kötelező lesz, akkor honnan szerzünk? Vettünk nagy kiszerelésben 40-et (darabja volt 200), aztán most úgy néz ki igazi nagyhatalom leszünk. 😀
több mint 4 éve
Egyszer használatosak tényleg? Mert abból akkor kell egy pár, ebből a szar rongyból elég volt 4-5 db. Ezt hogyan vezethetik be ésszerűen? Ki fogja ellenőrizni? A nyugdíjas is vesz magának 15-20 db-ot?Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?online rendelj, javaslom az e-digitalt. olcsó és átveheted az üzletben is, ha van a környezetedben.
Amadeus
topin
Hajrá Bad Bones!
több mint 4 éve
Én simán rendeltem online az egész családnak 5 darab 10-es csomagot, szállítási díj nélkül. És még mindig rendelhető, szóval nem értem neked miért nem sikerül.Nincs egy darab sem mifelénk. Hiánycikk.Akkor ezt hogyan? Nem megyünk boltba egy hónapig? Sobri csettintene a nyelvével, de egyébként ez jó dolog?És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Én az iskolabezárásokkal egyetértek. De azzal, hogy egy kibaszott virágboltban (stb) nem lehet benn mondjuk egy ember na ezekkel kurvára nem.
Bazzani
De a pff2 bevezetése a valószínűbb, mert akik tegnap, ma és holnap fertőződtek/fertőződnek meg, azok két hét múlva, még nem biztos, hogy a kórházban, vagy lélegeztetőn lesznek. Szóval ebbe a 22-én nyitunk dologba én nem élném bele magam. Az eheti fertőződések, majd akkor kezdenek számok formájában bekerülni a rendszerbe.
topin
csi77
Amúgy meg, nem árt néha előre gondolkozni, ha a szomszédban ég a ház, sanszos hogy nálunk is fog. Megvárhatjuk amíg kigyullad, aztán lehet kapkodni, meg akár lehet előre is készülni, ha érkezne az áldás, legyen mivel megoldani.
több mint 4 éve
Most voltam (tervezett) bevásárláson. Reggel úgy voltam vele, alig lesznek majd. Ehhez képest, csütörtök délben akkora tömeg volt, mintha szombat délelőtt lenne. WC papír, liszt volt dögivel. 😊Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?Valamelyik NER közeli vállalkozó már biztos dolgozik az ügyön, ha nem többen...
Amadeus
több mint 4 éve
Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?online rendelj, javaslom az e-digitalt. olcsó és átveheted az üzletben is, ha van a környezetedben.
Amadeus
több mint 4 éve
Honnan a faszomból szerezzek ffp2-t? Tarháljak a bv-sektől?
több mint 4 éve
Nincs egy darab sem mifelénk. Hiánycikk.Akkor ezt hogyan? Nem megyünk boltba egy hónapig? Sobri csettintene a nyelvével, de egyébként ez jó dolog?És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Bazzani
topin
Hajrá Bad Bones!
több mint 4 éve
Ezek a mutansok eléggé bebasztak amúgy...ebből hosszútávon sem tudom hogy fogunk kikeveredni1. Teljes zárás.
yooker
2. Magas átoltottság.
3. Olyan mutációk kialakulása, amik hasonlatosabbak az influenzához, vagyis nem tünetmentes, nem 5-6 napig lappang, hanem azonnal ágynak visz, és nem jár súlyos megbetegedéssel.
több mint 4 éve
És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Kizárt, hogy 22-én nyitás legyen olyan értelemben, ahogy most azt beleképzelik az emberek. Max a mostani korlátozásokból lesz egy-kettő kivezetve, így kellene ezt értelmezni.
Beoltanak Xezer embert.
És?
Bazzani
több mint 4 éve
Közterületen? Szabad levegőn? Mi értelme ennek? (mondjuk így megint többet lehet eladni az biztos)Mivel elég széles skálán mozog az emberek értelmi képessége, így nem lehet rájuk bízni a döntést, hol hordják és hol nem. Vannak olyan szabadtéri helyek, ahol bizony nem árt ha viselik. Ha viszont ezeket be kellene "magolni" az agyhalottaknak, akkor simán élnének is a tudatlanság lehetőségével. Egyszerűbb döntés az, hogy hordod mindenhol. Nem fogsz belehalni. Ellenben ha csak 1% az esélye, hogy kisebb a fertőéstovábbadásának az esélye, már megérte. Ugyanis hátrány nem ér attól, ha hordod. Ez meg tény. A konteós baromságokat hagyjuk.
Azt nem kommunikálja, hogy légy friss levegőn, mozogj sokat, táplálkozz egészségesen, szedj vitaminokat, kerüld a zsúfolt nagyáruházakat (ahol persze egy percig sem volt korlátozva hányan tartózkodhatnak egyszerre).
A maszkot, az immunerősítőt, az oltást nyomatja!
Ha szemellenzővel akartok élni szívetek joga.
🤘gaben🤘
Az hogy a nagyáruházakat töketlen módon nem kötelezik, és hibásan közelítik meg, nem jelenti, hogy a többi dolgot is el kellene engedni. Inkább azt is korlátozni kellene, de ennek inkább pszichológiai okai lehetnek, mert ha még boltba se mehetnél amikor szeretnél, akkor lenne aztán vergődés a tagadók körében. Szóval ez kb végső fázis, mint az olaszoknál volt, hogy egy családból egy ember mehetett boltba. Nálunk hirtelen mindenki párban akarna járni, az is aki addig azt se tudta merre volt a bolt, csak hallott róla, hogy oda jár az asszony.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy én aki itthon ülök, minimális időre mozdulok ki (séta, doki, olyan bevásárlás amit nem tudok rendeléssel megoldani, posta, ilyesmik) elég kevés eséllyel terjesztem ezt a szart, tehát én 1 éve várom hogy a terjesztők is végre megüljenek a seggükön és felfogják, egy nap buli, több hét "rabságot" jelent a társadalomra nézve. Mert ugye azok terjesztik akik többnyire felelőtlenül jönnek-mennek, a melóhelyen is felelőtlenkednek, ezzel a felelős munkatársat is megfertőzik.
Szóval minden logikus érv arra mutat, hogy nem mehettek amerre kedvetek tartja és hordanotok kell a maszkot. Valahogy csak túlélitek ezeket. Az anyagi oldala meg kb mindenkit érint ennek az egésznek, ahogy a társadalmi elszigetelődés, és társasági élet hiánya is kihat a felelősen viselkedőkre is és azok sem izgulnak fel ettől az egésztől, ugyanúgy szar nekik is ez.
több mint 4 éve
Büfénkkel egy utcában van rendőrség, oltópont, a megyei mentőknek fertőtlenítő pont és a laktanyában valamilyen külön részleg is. Nem sok mozgás van azt elárulom.Én a koronás betegek ellátására gondoltam, hogy az összes ágy elég hamar megtelne így. Az egy másik dolog, és való igaz hogy ha bármi más bajod van, akkor már jó ideje esélytelen hogy ellássanak.mert eddig nem volt bedolve? mar ott amikor kiloktek a nepet az agyakbolNa pont így dőlne be az amúgy is fasza egészségügy, ha a sok agyhalott magától arra mászkál amerre akar.Miért is?Óvoda és alt suli ápr 7ig offideje volt
Beki
csebi
Jó lenne ha hagynának végre élni és dönteni!
És mivel egyik tábor se kíváncsi a másik véleményére; javaslom, hogy aki fél, az tartsa be az intézkedéseket, korlátozásokat, aki pedig nem, azt meg menjen amerre akar.
🤘gaben🤘
kapitnono
way3
kapitnono
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 4 éve
És amúgy március 22ig mi oldódik meg?Semmi, de kommunikációs szempontból egyszerűen nem mondhatsz 4 hétnél hosszabb időszakot mert a népek megőrülnek. Folyamatosan adagolva 1-2-3-4-hetesével benyelnek kis túlzással bármit bármeddig, mert az 1-2-3-4 hét az belátható, az mindjárt itt van, de ha ma kiáll a Gulyás, hogy 4 -6 hónapig helló, na abból lenne parasztlázadás. Tudod, mint az árak amik 99-re végződnek 😊
Beoltanak Xezer embert.
És?
Bazzani
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Ezek a mutansok eléggé bebasztak amúgy...ebből hosszútávon sem tudom hogy fogunk kikeveredni
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Elviteles és kiszallitasos kaja is off?Majd Közlönyből megtudjuk. 😊
yooker
több mint 4 éve
Elviteles és kiszallitasos kaja is off?
több mint 4 éve
Akkor egy évvel a vírus kitörese után végülis elkezdhetnek értelmes megoldásokon is töprengeni a szakértők, ha hajlandóak belátni, hogy a pöcsölés, pepecselés, maszatolás szart se ér, se egészségügyileg se gazdaságilag.Csak semmi kapkodás, semmi sietség.
index.hu/kulfold/2021/03/03/az-egesz-vilag-veszelyben-a-brazil-jarvany-miatt/
"A tudós, aki nemzeti kormányoknak adott tanácsot, most egy speciális Covid-bizottság felállítását sürgeti a Bolsonaro által hagyott vezetői vákuum betöltésére és azonnali, 21 napos, országos lezárás elrendelésére."
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Gyárak? Epitőipar ?(gaz ,viz ,aram szerelő)Ezek menni fognak ?
Tud valaki valamit?
több mint 4 éve
Én a koronás betegek ellátására gondoltam, hogy az összes ágy elég hamar megtelne így. Az egy másik dolog, és való igaz hogy ha bármi más bajod van, akkor már jó ideje esélytelen hogy ellássanak.mert eddig nem volt bedolve? mar ott amikor kiloktek a nepet az agyakbolNa pont így dőlne be az amúgy is fasza egészségügy, ha a sok agyhalott magától arra mászkál amerre akar.Miért is?Óvoda és alt suli ápr 7ig offideje volt
Beki
csebi
És mivel egyik tábor se kíváncsi a másik véleményére; javaslom, hogy aki fél, az tartsa be az intézkedéseket, korlátozásokat, aki pedig nem, azt meg menjen amerre akar.
🤘gaben🤘
kapitnono
way3

több mint 4 éve
egy pékségbe ahol járok oda 2en mehetnek be 1x maxAzt vagy betartották vagy nem.vannak/voltak boltok amik maguk korlátozzák le hányan lehetnek bent egyszerreA Tescoban most is benn lehetnek akár 20ezren is egyszerre de a szögboltban egy sem.Közterületen? Szabad levegőn? Mi értelme ennek? (mondjuk így megint többet lehet eladni az biztos)Az én ismerőseim között meg sajnos többen is meghaltak, vagy úgy ment át rajtuk, hogy nagyon megviselte őket, akinél meg minimális tünettel ment át, ott is akadt érrendszeri probléma ebből maradandóan. És nyilván nálam is nagy többség "olcsón" megúszta, de így is volt veszteség bőven.Talán szerencsém van, de egy ismerősről sem tudok aki belehalt (vagy akár kórházba került) emiatt a "járvány" miatt.Ezzel az a probléma, hogy aki nem "fél", vagy a te felfogásod szerint bátor/okos, az ugyanúgy megrogyasztja az egészségügyet, meg ugyanúgy össze-vissza fertőz mindenkit. Tehát itt nem félős, meg bátor halmazok vannak. De hiába magyarázza ezt bárki olyannak, aki egy maszkot sem bír felelősen viselni, mert megfullad. Bár ha okos lenne vagy bátor, akkor azért lélegezni csak tudna, vagy vakmerően bevállalná, hogy dacol a fulladásos halállal.Miért is?Óvoda és alt suli ápr 7ig offideje volt
Beki
csebi
🤘gaben🤘
topin
Egyébként te szentül hiszed, hogy egy 10 forintos kínai maszk megvéd bármitől?
Az ingyenes parkolás az igen, annak komoly fékező ereje van.
🤘gaben🤘
A maszk nem véd meg, csak csökkenti az esélyét a terjesztésnek. Ha megvédene bárkit, akkor nem kellene lezárás. De ha a 100%-os továbbfertőzés helyett mondjuk csak 30%-os hatékonysággal terjed, már megéri hordani. Persze, a százalékokhoz a teljes népességnek felelősen kellene hordani. Mert aki nem úgy tesz, az konkrétan leszarja a többieket. Márpedig itt az egyéni érdekek másodlagosak. Ezt jelenti a társadalmi felelősségvállalás. Nem azt hogy jogotok van jönni-menni. Mert pont ezek a jogok vannak rendeltetésszerűen korlátozva. Nagyon helyesen.
topin
Azt nem kommunikálja, hogy légy friss levegőn, mozogj sokat, táplálkozz egészségesen, szedj vitaminokat, kerüld a zsúfolt nagyáruházakat (ahol persze egy percig sem volt korlátozva hányan tartózkodhatnak egyszerre).
🤘gaben🤘
Bazzani
Negritis
Matthew99
és a DMnél is többször állt sor mikor azt mondták "tele" van
tesconál nem találkoztam ilyennel, de megcsinálták hozzá a jelzéseket
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Azt vagy betartották vagy nem.vannak/voltak boltok amik maguk korlátozzák le hányan lehetnek bent egyszerreA Tescoban most is benn lehetnek akár 20ezren is egyszerre de a szögboltban egy sem.Közterületen? Szabad levegőn? Mi értelme ennek? (mondjuk így megint többet lehet eladni az biztos)Az én ismerőseim között meg sajnos többen is meghaltak, vagy úgy ment át rajtuk, hogy nagyon megviselte őket, akinél meg minimális tünettel ment át, ott is akadt érrendszeri probléma ebből maradandóan. És nyilván nálam is nagy többség "olcsón" megúszta, de így is volt veszteség bőven.Talán szerencsém van, de egy ismerősről sem tudok aki belehalt (vagy akár kórházba került) emiatt a "járvány" miatt.Ezzel az a probléma, hogy aki nem "fél", vagy a te felfogásod szerint bátor/okos, az ugyanúgy megrogyasztja az egészségügyet, meg ugyanúgy össze-vissza fertőz mindenkit. Tehát itt nem félős, meg bátor halmazok vannak. De hiába magyarázza ezt bárki olyannak, aki egy maszkot sem bír felelősen viselni, mert megfullad. Bár ha okos lenne vagy bátor, akkor azért lélegezni csak tudna, vagy vakmerően bevállalná, hogy dacol a fulladásos halállal.Miért is?Óvoda és alt suli ápr 7ig offideje volt
Beki
csebi
🤘gaben🤘
topin
Egyébként te szentül hiszed, hogy egy 10 forintos kínai maszk megvéd bármitől?
Az ingyenes parkolás az igen, annak komoly fékező ereje van.
🤘gaben🤘
A maszk nem véd meg, csak csökkenti az esélyét a terjesztésnek. Ha megvédene bárkit, akkor nem kellene lezárás. De ha a 100%-os továbbfertőzés helyett mondjuk csak 30%-os hatékonysággal terjed, már megéri hordani. Persze, a százalékokhoz a teljes népességnek felelősen kellene hordani. Mert aki nem úgy tesz, az konkrétan leszarja a többieket. Márpedig itt az egyéni érdekek másodlagosak. Ezt jelenti a társadalmi felelősségvállalás. Nem azt hogy jogotok van jönni-menni. Mert pont ezek a jogok vannak rendeltetésszerűen korlátozva. Nagyon helyesen.
topin
🤘gaben🤘
Bazzani
Negritis

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.