Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ez benne van a pakliban abszolút, ez kockázat. Habár én nem terveztem külföldre menni mostanság de valid ami írsz.Azért ennyire egysíkúan ne gondolkododjunk már.Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikorSzerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
Miért érzi úgy minden egyes nyamvadt orvos, hogy neki most el kell mondania a véleményét, holott senki nem kérdezte.
Duda Ernő ugyanez, egy sértett ember, aki ruhelli a kormányt mióta az durván szigorított a GMO-szabályozáson(igen duda se virologus hanem genetikus) ami szerinte visszaveti a magyar tudományos életet (ebben lehet igaza egyébként) szóval ezeket is érdemes számításba venni mikor egyik másik orvos nyilatkozgat.
MC12
Szesze
Kijön a rendelet, hogy úgy mehetsz majd koncertre, sporteseményre, kocsmába a haverokkal stb. hogy be vagy oltva - mindegy milyen oltással- akkor szépen maradjatok csöndben és várjátok a nyugati vakcinát, nem kell ám majd hivatkozni az emberi jogokra meg ilyesmire, ha ez neked oké akkor win win 😊
MC12
Nekem nem fontos annyira semmilyen utazás / kocsma / sportesemény azért hogy beadassak egy p3 nélküli, kitudja milyen módon készülő vakcinát.
Ha neked ezek ennyire fontos adasd.
Amúgy én meg azoknak az arcát fogom megnezni, akik nem léphetnek ki majd az országból mert a kínait sehol nem fogadjak el, másikat meg majd mindenki után kap hiszen ő már oltva van.
De remelem nem kell megélni azt, hogy kiderül semmit vagy 50%ot er csak az oltas vagy hogy páran komolyan karosodtak is ettől.
Nekem ha 10 orvosbol 5 azt mondja nem, akkor azt jelenti hogy nem, mivel nem szeretek pénzfeldobást játszani az egészségemmel ha nem muszáj.
Toca
Ha 10ből 5 mellette van 5 meg ellene az annyit jelent hogy a politika sikeresen beleszólt tudományos kérdésbe pro és kontra. Így kvázi ez alapján nem lehet eldönteni hogy be adható vagy sem. Vagy szerinted a Kemenesi meg akar ölni a duda meg nem?
És be is lép a párt preferencia alapú döntéshozatal a tömegeknél - ahogy ezt a közvélemény kutatók mutatják is kifele.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
el vannak csúszva, februárban kezdik csak a fázis2, rossz irányba fejlesztettek, ráadásul úgy néz ki az idősekben hatástalanSzeretnék tőled kérdeznihűhaindex.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
Miért érzi úgy minden egyes nyamvadt orvos, hogy neki most el kell mondania a véleményét, holott senki nem kérdezte.
Duda Ernő ugyanez, egy sértett ember, aki ruhelli a kormányt mióta az durván szigorított a GMO-szabályozáson(igen duda se virologus hanem genetikus) ami szerinte visszaveti a magyar tudományos életet (ebben lehet igaza egyébként) szóval ezeket is érdemes számításba venni mikor egyik másik orvos nyilatkozgat.
MC12
vágazeszed mint a baracklevár
kussujjon is mindenki nehogymá egy szar orvosi vagy biológiai végzettséggel valamit mondjál mermér
majd asztfigyed mikor a hippokratészi esküre hivatkozva nem oltanak az akármivel s pont ugyanazt fogják mondani mintazorbán, hogy a lehetséges kockázatok meghaladják az elérhető hasznot, csak míg azorbánnak finganincsróla konkrétan mi is ez, a kibaszott Evidence Base Medicine tuggya, azt hogy mi is az az evidencia, az pont nem az origo petike pityuka..
sutianap
Említetted hogy a két nagy vakcina gyártó lapít .Lehet tudni miért ?
VvAlekosz
www.gsk.com/en-gb/media/press-releases/sanofi-and-gsk-announce-a-delay-in-their-adjuvanted-recombinant-protein-based-covid-19-vaccine-programme-to-improve-immune-response-in-the-elderly/
2021 negyedik negyedév a céljuk
dns alapúba mentek, asszem baculovírussal, ami ijen lepkekórokozó - nos a dns alapúnàl lényeges, hogy az alapvírusra lehetőleg ne legyen meglévő immunitás, mert nem tudja bejuttatni a korona dns-t, ezé kínlódnak az oroszok a human adenoval, már van szerzett immunitás, az astra a csimpánz adenoval, hogy minnél idősebb valaki annál valőszínűbb, hogy van szerzett immunitása az alapvírusra. Szóval böktek valami távolt, de nem sikerült, van rá szerzett immunitása az idősebbeknek
így most befordultak a tutti mrns utcába, csak egy évvel le vannak maradva, ott állnak a gyártáskapictással azt csak lapulnak
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Teljesen igazad van, fájóan hiányzik mèg a palettáról a nőgyógyászok és fogorvosok véleménye a témában 😊 nekik is van ugye orvosi diplomájuk.hűhaindex.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
kussujjon is mindenki nehogymá egy szar orvosi vagy biológiai végzettséggel valamit mondjál mermér
majd asztfigyed mikor a hippokratészi esküre hivatkozva nem oltanak az akármivel s pont ugyanazt fogják mondani mintazorbán, hogy a lehetséges kockázatok meghaladják az elérhető hasznot, csak míg azorbánnak finganincsróla konkrétan mi is ez, a kibaszott Evidence Base Medicine tuggya, azt hogy mi is az az evidencia, az pont nem az origo petike pityuka..
sutianap
A virologusi képesítés meg úri huncutság 😊
MC12
több mint 5 éve
Azért ennyire egysíkúan ne gondolkododjunk már.Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikorSzerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Szesze
Kijön a rendelet, hogy úgy mehetsz majd koncertre, sporteseményre, kocsmába a haverokkal stb. hogy be vagy oltva - mindegy milyen oltással- akkor szépen maradjatok csöndben és várjátok a nyugati vakcinát, nem kell ám majd hivatkozni az emberi jogokra meg ilyesmire, ha ez neked oké akkor win win 😊
MC12
Nekem nem fontos annyira semmilyen utazás / kocsma / sportesemény azért hogy beadassak egy p3 nélküli, kitudja milyen módon készülő vakcinát.
Ha neked ezek ennyire fontos adasd.
Amúgy én meg azoknak az arcát fogom megnezni, akik nem léphetnek ki majd az országból mert a kínait sehol nem fogadjak el, másikat meg majd mindenki után kap hiszen ő már oltva van.
De remelem nem kell megélni azt, hogy kiderül semmit vagy 50%ot er csak az oltas vagy hogy páran komolyan karosodtak is ettől.
Nekem ha 10 orvosbol 5 azt mondja nem, akkor azt jelenti hogy nem, mivel nem szeretek pénzfeldobást játszani az egészségemmel ha nem muszáj.
több mint 5 éve
Duda Ernő:Jól látod, immunulógus ebből a szemszögből is vizsgál nem virologusiból ahogy maga is elismeri:
7. Kutatási, gazdasági, kulturális, közéleti tevékenysége: molekuláris biológia (genetika, immunológia)
.
.
.
11.Legfontosabb (5-7) publikációja: Állati vírusok (könyv), Klasszikus és molekuláris genetika (könyv fejezet), Signaling and reverse signaling in the TNF/TNF receptor system (könyv fejezet), Cell fate and differentiation (könyvfejezet), Interactions of viruses with host cells (könyv fejezet), Génterápia (könyv fejezet), Cell penetrating peptides and protein transduction domains in drug delivery (könyv fejezet) .
Teabee
“A napokban felkértem Önt és Kemenesi Gábort, a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium adjunktusát egy vitainterjúra. Ön a megkeresésemre azt válaszolta, „azt hiszem, uniszóló lesz, mert nem várható, hogy eltérne a véleményünk”. A Válaszonline-nak adott interjúban azt mondta, hogy „a hátamon feláll a szőr attól, hogy inaktivált egész koronavírussal oltsunk!”. Kemenesi pedig az Indexnek azt mondta, a Sinopharm oltóanyaga első generációs vakcina, ami nem azt jelenti, hogy kukába való, és azt is kijelentette, „nincs kormány, amely bevállalná, hogy kétes eredetű szert adasson be nekünk”. Itt én egyértelmű ellentmondást érzek.
Az ellentmondás oka, hogy Kemenesi virológiai szempontból áll a kérdéshez, amit én mondok, immunológiai kérdés. “
több mint 5 éve
Duda Ernő:7. Kutatási, gazdasági, kulturális, közéleti tevékenysége: molekuláris biológia (genetika, immunológia)
.
.
.
11.Legfontosabb (5-7) publikációja: Állati vírusok (könyv), Klasszikus és molekuláris genetika (könyv fejezet), Signaling and reverse signaling in the TNF/TNF receptor system (könyv fejezet), Cell fate and differentiation (könyvfejezet), Interactions of viruses with host cells (könyv fejezet), Génterápia (könyv fejezet), Cell penetrating peptides and protein transduction domains in drug delivery (könyv fejezet) .
több mint 5 éve
Látod ebben egyet értünk. Ez a téma ennyi. Akinek jó a kínai az adathassa be aki meg akar várni nyugatira az várjon.És az jó szerinted, hogy akkor 5 orvos azt mondja adasd be, a többi pedig kussoljon?! Ne már!!!Azzal, hogy 10 orvosbol 5 azt mondja ne adasd be, 5 azt mondja adasd be nyugodtan, mit érsz el? Zavart. Semmi mást. Az emberekben pedig kialakul egyfajta kognitív disszonancia, mert belénk van kódolva, hogy az orvos az valami szentség tehát igazat mond, nade a fele orvos A-t mond fele B-t most akkor mi van(es nem Gödény félék hanem komoly orvosok) És a társadalom elkezd más alapján dönteni, ez pedig a politikai beállítottság. Mint mond a dk? Csak amit az EU jóváhagy. Mint mond a Fidesz? Ami elérhető most, azt kell használni. És a dk szavazó keres olyan orvost aki a dk-s álláspontot támasztja alá, a fideszes meg olyat aki a fideszest. Ezt érték el az elmúlt 1 évben az orvosok meg tudósok, pro és kontra a felesleges tömeges hergeléssel (apokalipszis lesz - Zacher)meg nyugatatgatással (a második hulllám enyhébb lesz - Merkely)Csak azért mondtam, hogy ne általánosítsunk, mert nem mindenki karácsonyozott nyugodtan.Gondolom a tiéd csak saját tapasztalat mert az én környezetemben meg ment mindenki mintha nem lenne holnap. Főleg miután kijött hogy 24-re fel van függesztve a kijárási tilalom. Továbbra sem beszélve arról, hogy a 24-e előtti napokban tömve voltak a plázák de durván. De mint tudjuk ott nem terjed.Gondolom ez csak saját tapasztalat, mert az én környezetemben az emberek jelentős része nem ment karácsonyozni, maximum nagyon szűk családi körben és meg sem közelítve a szokásokat.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Amúgy pedig ha már egy külügyminiszternek joga van oltásra engedélyt adni, akkor szólalhasson már meg egy orvos is, még amíg beszélhet. Max nem adja le az m1, csak amikor olyat mond, ami tetszik Orbánnak.
Klaci79
MC12
A plázák azóta is tömve vannak, mert nekik lehet! Úgy sejtem plázák nem akarnak vásárolni maguknak.
De továbbra is tartom, ha egy külügyminiszter engedélyt adhat, akkor legyen joga egy orvosnak megszólalni. Mondjuk azt a kormányzati szándékot jól látom, hogy aki nem azt mondja amit hallani szeretnénk, az kussoljon.
De ha nem tetszik neked, keresel olyan orvost, aki majd olyat mond ami kedves. Engem speciel nem zavar, ha olyan orvost is hallok nyilatkozni, aki mint orvos is dolgozik néha.
Klaci79
MC12
Tartsuk felnőttnek az embereket. Amíg 10-ből 9 azt mondja, hogy oltasd be magad, addig szerintem OK. AKinek tetszik a kínai, az mehet előre. Akinek nem tetszik, az viselje a következményeket, hogy heti 40-50 ezer embernek elegendő vakcina érkezik nyugatról, majd ez felpörög február végére olyan 150 ezerre, de ki kell várni a sort.
Nekem megfelel! Te megkapod holnap, én nem irigylem sem Tőled, sem Jóskától és különösen nem Orbántól. Én várok még arra, amelyiket én jónak gondolom. Csak aztán ebből nehogy az legyen, hogy a kínai várok gyorsan megkapják a pfizert, én meg csak szopatásból várok októberig. Mert erős a gyanúm, hogy ez lesz a vége.
Klaci79
És szerintem - de ez privát gondolat - rohadtul nem fogja senki megkerdezni hogy te mit akarsz egy jódarabig. Ez van, kell nem kell. De legyen igazad és lehessen válogatni.
több mint 5 éve
Teljesen igazad van, fájóan hiányzik mèg a palettáról a nőgyógyászok és fogorvosok véleménye a témában 😊 nekik is van ugye orvosi diplomájuk.hűhaindex.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
sutianap
A virologusi képesítés meg úri huncutság 😊
több mint 5 éve
És az jó szerinted, hogy akkor 5 orvos azt mondja adasd be, a többi pedig kussoljon?! Ne már!!!Azzal, hogy 10 orvosbol 5 azt mondja ne adasd be, 5 azt mondja adasd be nyugodtan, mit érsz el? Zavart. Semmi mást. Az emberekben pedig kialakul egyfajta kognitív disszonancia, mert belénk van kódolva, hogy az orvos az valami szentség tehát igazat mond, nade a fele orvos A-t mond fele B-t most akkor mi van(es nem Gödény félék hanem komoly orvosok) És a társadalom elkezd más alapján dönteni, ez pedig a politikai beállítottság. Mint mond a dk? Csak amit az EU jóváhagy. Mint mond a Fidesz? Ami elérhető most, azt kell használni. És a dk szavazó keres olyan orvost aki a dk-s álláspontot támasztja alá, a fideszes meg olyat aki a fideszest. Ezt érték el az elmúlt 1 évben az orvosok meg tudósok, pro és kontra a felesleges tömeges hergeléssel (apokalipszis lesz - Zacher)meg nyugatatgatással (a második hulllám enyhébb lesz - Merkely)Csak azért mondtam, hogy ne általánosítsunk, mert nem mindenki karácsonyozott nyugodtan.Gondolom a tiéd csak saját tapasztalat mert az én környezetemben meg ment mindenki mintha nem lenne holnap. Főleg miután kijött hogy 24-re fel van függesztve a kijárási tilalom. Továbbra sem beszélve arról, hogy a 24-e előtti napokban tömve voltak a plázák de durván. De mint tudjuk ott nem terjed.Gondolom ez csak saját tapasztalat, mert az én környezetemben az emberek jelentős része nem ment karácsonyozni, maximum nagyon szűk családi körben és meg sem közelítve a szokásokat.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Amúgy pedig ha már egy külügyminiszternek joga van oltásra engedélyt adni, akkor szólalhasson már meg egy orvos is, még amíg beszélhet. Max nem adja le az m1, csak amikor olyat mond, ami tetszik Orbánnak.
Klaci79
MC12
A plázák azóta is tömve vannak, mert nekik lehet! Úgy sejtem plázák nem akarnak vásárolni maguknak.
De továbbra is tartom, ha egy külügyminiszter engedélyt adhat, akkor legyen joga egy orvosnak megszólalni. Mondjuk azt a kormányzati szándékot jól látom, hogy aki nem azt mondja amit hallani szeretnénk, az kussoljon.
De ha nem tetszik neked, keresel olyan orvost, aki majd olyat mond ami kedves. Engem speciel nem zavar, ha olyan orvost is hallok nyilatkozni, aki mint orvos is dolgozik néha.
Klaci79
MC12
Tartsuk felnőttnek az embereket. Amíg 10-ből 9 azt mondja, hogy oltasd be magad, addig szerintem OK. AKinek tetszik a kínai, az mehet előre. Akinek nem tetszik, az viselje a következményeket, hogy heti 40-50 ezer embernek elegendő vakcina érkezik nyugatról, majd ez felpörög február végére olyan 150 ezerre, de ki kell várni a sort.
Nekem megfelel! Te megkapod holnap, én nem irigylem sem Tőled, sem Jóskától és különösen nem Orbántól. Én várok még arra, amelyiket én jónak gondolom. Csak aztán ebből nehogy az legyen, hogy a kínait igénylők gyorsan megkapják a pfizert, én meg csak szopatásból várok októberig. Mert erős a gyanúm, hogy ez lesz a vége.
Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
nyilván a szent kormányodnak ehhez semmi köze nincs, pusztán a szemét orvosok a hibásak 😀 😀Azzal, hogy 10 orvosbol 5 azt mondja ne adasd be, 5 azt mondja adasd be nyugodtan, mit érsz el? Zavart. Semmi mást. Az emberekben pedig kialakul egyfajta kognitív disszonancia, mert belénk van kódolva, hogy az orvos az valami szentség tehát igazat mond, nade a fele orvos A-t mond fele B-t most akkor mi van(es nem Gödény félék hanem komoly orvosok) És a társadalom elkezd más alapján dönteni, ez pedig a politikai beállítottság. Mint mond a dk? Csak amit az EU jóváhagy. Mint mond a Fidesz? Ami elérhető most, azt kell használni. És a dk szavazó keres olyan orvost aki a dk-s álláspontot támasztja alá, a fideszes meg olyat aki a fideszest. Ezt érték el az elmúlt 1 évben az orvosok meg tudósok, pro és kontra a felesleges tömeges hergeléssel (apokalipszis lesz - Zacher)meg nyugatatgatással (a második hulllám enyhébb lesz - Merkely)Csak azért mondtam, hogy ne általánosítsunk, mert nem mindenki karácsonyozott nyugodtan.Gondolom a tiéd csak saját tapasztalat mert az én környezetemben meg ment mindenki mintha nem lenne holnap. Főleg miután kijött hogy 24-re fel van függesztve a kijárási tilalom. Továbbra sem beszélve arról, hogy a 24-e előtti napokban tömve voltak a plázák de durván. De mint tudjuk ott nem terjed.Gondolom ez csak saját tapasztalat, mert az én környezetemben az emberek jelentős része nem ment karácsonyozni, maximum nagyon szűk családi körben és meg sem közelítve a szokásokat.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Klaci79
MC12
Klaci79
MC12
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Szeretnék tőled kérdeznihűhaindex.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
sutianap
Említetted hogy a két nagy vakcina gyártó lapít .Lehet tudni miért ?
több mint 5 éve
Azzal, hogy 10 orvosbol 5 azt mondja ne adasd be, 5 azt mondja adasd be nyugodtan, mit érsz el? Zavart. Semmi mást. Az emberekben pedig kialakul egyfajta kognitív disszonancia, mert belénk van kódolva, hogy az orvos az valami szentség tehát igazat mond, nade a fele orvos A-t mond fele B-t most akkor mi van(es nem Gödény félék hanem komoly orvosok) És a társadalom elkezd más alapján dönteni, ez pedig a politikai beállítottság. Mint mond a dk? Csak amit az EU jóváhagy. Mint mond a Fidesz? Ami elérhető most, azt kell használni. És a dk szavazó keres olyan orvost aki a dk-s álláspontot támasztja alá, a fideszes meg olyat aki a fideszest. Ezt érték el az elmúlt 1 évben az orvosok meg tudósok, pro és kontra a felesleges tömeges hergeléssel (apokalipszis lesz - Zacher)meg nyugatatgatással (a második hulllám enyhébb lesz - Merkely)Csak azért mondtam, hogy ne általánosítsunk, mert nem mindenki karácsonyozott nyugodtan.Gondolom a tiéd csak saját tapasztalat mert az én környezetemben meg ment mindenki mintha nem lenne holnap. Főleg miután kijött hogy 24-re fel van függesztve a kijárási tilalom. Továbbra sem beszélve arról, hogy a 24-e előtti napokban tömve voltak a plázák de durván. De mint tudjuk ott nem terjed.Gondolom ez csak saját tapasztalat, mert az én környezetemben az emberek jelentős része nem ment karácsonyozni, maximum nagyon szűk családi körben és meg sem közelítve a szokásokat.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Klaci79
MC12
Klaci79
több mint 5 éve
Azon túl lehet lépni, hogy Kína tud-e olyan vakcinát csinálni, pláne az old school technológiával ami biztonságos és hatásos. Én a szarházi mentalitásukban nem bíznék annyira, amivel a gyártáshoz és magához az üzlethez állnak. Tök jó lesz ha a mintadarabok perfekt eredménye után ipari hulladékkal dúsított szemetet kap aki épp olyan adagot fogott ki. 1 éve nem bírnak normális statisztikát vagy riportot adni a covid járványról vagy esetleg az oltás dokumentációt és teszteredményeket átadni és nyílvánossá tenni. Ja és persze biztos ami biztos manipulálják a piacot, mesterségesen hiányt teremtve, hogy aztán az ócska mínőségű dolgaikkal utána hullarablót játszanak óriási felárral.Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikorSzerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Szesze
MC12
Felőlem ezt leszarhatod az egészet magasról azon az áron, hogy legyen meg a heti betevő kocsmatúra, koncert, mozi, gyorsétterem kör, de legalább ne tégy úgy, mintha nem egy posztmodern keleti náci állam világuralmi terveihez aszisztálnál szó nélkül 😊
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Don' t feed the trolls !!Én aztán nem hergelem magam rajta. Viszont nem terveztem tőled engedélyt kérni ahhoz, hogy mit mondjak/gondoljak bizonyos dolgokkal kapcsolatban, remélem ez neked is oké.Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikorSzerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Szesze
MC12
Szesze
több mint 5 éve
hűhaindex.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12

több mint 5 éve
Én aztán nem hergelem magam rajta. Viszont nem terveztem tőled engedélyt kérni ahhoz, hogy mit mondjak/gondoljak bizonyos dolgokkal kapcsolatban, remélem ez neked is oké.Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikorSzerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Szesze
MC12
több mint 5 éve
Már várom, hogy amikor kijön az EU rendelet, hogy csak úgy ülhetsz fel egy repülőre, hogy be vagy oltva EU által elfogadott vakcinával, akkor majd jöhetsz az emberi jogaiddal.Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikorSzerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Szesze
MC12
De nekem is teljesen jó, megvárom az EU által jóváhagyott vakcinát és mehetsz előre a sorban 😊
több mint 5 éve
Csak azért mondtam, hogy ne általánosítsunk, mert nem mindenki karácsonyozott nyugodtan.Gondolom a tiéd csak saját tapasztalat mert az én környezetemben meg ment mindenki mintha nem lenne holnap. Főleg miután kijött hogy 24-re fel van függesztve a kijárási tilalom. Továbbra sem beszélve arról, hogy a 24-e előtti napokban tömve voltak a plázák de durván. De mint tudjuk ott nem terjed.Gondolom ez csak saját tapasztalat, mert az én környezetemben az emberek jelentős része nem ment karácsonyozni, maximum nagyon szűk családi körben és meg sem közelítve a szokásokat.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Klaci79
MC12
több mint 5 éve
Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikorSzerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Szesze
több mint 5 éve
Gondolom a tiéd csak saját tapasztalat mert az én környezetemben meg ment mindenki mintha nem lenne holnap. Főleg miután kijött hogy 24-re fel van függesztve a kijárási tilalom. Továbbra sem beszélve arról, hogy a 24-e előtti napokban tömve voltak a plázák de durván. De mint tudjuk ott nem terjed.Gondolom ez csak saját tapasztalat, mert az én környezetemben az emberek jelentős része nem ment karácsonyozni, maximum nagyon szűk családi körben és meg sem közelítve a szokásokat.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Klaci79
több mint 5 éve
Szerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
Gondolom ez csak saját tapasztalat, mert az én környezetemben az emberek jelentős része nem ment karácsonyozni, maximum nagyon szűk családi körben és meg sem közelítve a szokásokat.index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
MC12
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
nagir
több mint 5 éve
most nem fogom kiidézgetni1. ha valaki nem tudja bizonyítani a fázis3-at, ami pár tízezer ember tudományos eredményének leközlése, AKKOR hogy tudja bizonyítani, hogy egymilliót beadott?
semmelweis.hu/klinikai-vizsgalatok/oktatas/a-klinikai-vizsgalatok-fazisai/
tehát ha megvan a fázis3 akko is 2 évig szorosan az engedélyező markában van a szer
2. ettől lehet kapacitást lekötni, meg megvenni is ( már aki hüje ) de mongyuk azér egy ilyen erőssen megtépázott hitelű, gyógyszerkultúrájú Kínától ez több, mint kérdéses bármilyen adatot bizonyíték nélkül elfogadni - azér a dubaji dolgokra is kiványcsi lennék, hogy kiket oltottak, mer ahogy én ismerem az arabok hagyományosan hidegrázást kapnak a kínai cuccoktól - akkor kit oltottak a vendégmunkásokat, a beutazó hüjéket???
3. a vakcinagyártás iszonyú macerás, pölö talál egy befertőzött sarzsot, akkor a visszakövetésnél a bizonyítottan jó utolsóig mindent kidob ez lehet százezres, milliós nagyságrend - aztán lesterilizál mindent, ez hetekig eltarthat. Ezért nem lehet kárhoztatni a lekötött kapacitásokat, persz persze de bármikor beüthet a krachk azt állunk, mert meg kell felelni a minőségi követelményeknek
4. én ösmerek gyógyszergyári auditorokat - mán akkor is a hideg rázza űket mikor indiába kell menni, kínát meg nem is vállal senki, azt képzeld el hogy mongyuk a hipiszupi gyártósor csillivilli kacagány, de nincs mosdó, kurva kézmosót is lespórolták ott áll mahatma a putriból beszökve egy kibaszott kézmosás nélkül és gyárt, belnyúlkál beleköpdös...
5. a gyógyszerhamisítás világszám volt, nem az interneten eladott műviagra miatt, milliós tételek mozogtak mindenféle országok közt összevissza hamis papírokkal. Namármost ezért vezették be a szerializációt, minden gyártót kötelez egyenként azonosítható egyedileg csaki annak az egy doboznak a meghatározására
6. magának a Sinopharmnak is legalább 2 valamije van, abból melyik valamit vesszük, közbe az oroszok nem tudják már mostsem legyártani sputnik2 fázisoltását, ezér elkezdték kavarni a lecsót, hogy a sputnik1 monoban hatásos - egész egyszerűen kabaré az egész, főleg ha annak tudatában vagy, hogy május, mondom MÁJUS 21.- én fejeződik be a fázis3uk
7. iparvédelem belépett, az amik nem engedik majd ki a pfizert, az eu nem engedi ki az astrát - és gyön a nagy zavarosban halászás, amit mindig jól csinált kína. Az elsőhullámnál először fölvásárolta a maradék védőeszközöket, megcsinálta a hiányt, majd kurvadrágán elkezdte adni a silányminőségű szarokat. Ha valaki akkor ők tuggyák a bizni is boomint, főleg mikor ijen gyöngecsávók nagyonakarnak valamit
8. vakcinapszikológia. Az hogy már biztos, hogy a első körös pfizeroltottak életbe maradnak, hirtelen jajde megugrott az oltási kedv, ez is egy hullám, egy csöppet erőszakosabb hullám, node
én má decemberbe es mondta vagy az elején sikerül, mer márciusra nem lesz

több mint 5 éve
Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én a tegnapot azzal kezdtem, hogy megvédtem a kormány vakcina engedélyezési döntését (azt, hogy a külügyminiszter dönthet). Ami egy nonszensz, de rendkívüli helyzetben, ha egyébként logikus, és transzparens, akkor úgy gondoltam, elfogadható. Aztán kiderült, hogy félreolvastam, nem vettem észre az elrejtett kiskaput. Ami miatt az összes többi feltétel is mehet a kukába, semmit nem ér. (Másik példa: A hitelmoratóriumról is azt gondolom, hogy jó döntés. Ezt most is tartom, mert a tegnapi hírrel ellentétben, ezzel kapcsolatban nem akadtam még olyan tényre, érvre ami megváltoztatná a véleményemet.)
Értem én az aggályokat meg mindent de ha az AZ-ra várnának akkor meg tuti azt rónátok fel nekik hogy miért nem cselekszenek már, hogy lesz így átoltottság belátható időn belül?! Mindegy csak kritizálni lehessen, ugyebár... davemayer
Úgyhogy hagyjuk ezt a "mindegy, csak kritizálni lehessen" dolgot. Nem akarok személyeskedni, de TE mikor fogalmaztál meg olyan véleményt, ami a kormányoldali állásponttal szembe helyezkedne? Nem emlékszem. Viszont azon már párszor besértődtél, hogy "a többség neked esik a véleményed miatt", elmegy a kedved az ide írástól is. Próbálj inkább nem barikádokban gondolkodni, és nem általánosítóan fogalmazni. Igen, vannak, akiknek a véleményét csak és kizárólag az alakítja, hogy melyik párt tetszik nekik. Vannak akik ezt ki is mondják, vannak akik nem, de így is egyértelmű. De legyél már egy picit kevésbé befeszülve, és ne feltételezd mindenkiről automatikusan ezt. És mindig kezdjed magaddal. A te véleményed - szerinted - mennyire független attól, hogy ki van hatalmon? Te most mit gondolnál, ha pontosan ugyanezeket egy - tudomisén - Karácsony kormány lépné meg?
Vicces az árral kapcsolatban is hogy vki beírja hogy mit rebesgetnek, a következő ember meg már tényként számol vele 🤣 Szinte egymást hergelitek bele ezekbe a csodás itteni beszélgetésekbe, nem mondom hogy nincs amiben igazatok van csak az néha komolyan elveszik a sok feltételezés/találgatás/hülyeség között.Ez nem vicces, hanem szomorú. A magyar politikai döntésekből annyira eltűnt a transzparencia mára, hogy szinte mindennel kapcsolatban találgatni kell. 😕 A politika mindig is igyekezett ezt csinálni, de ez amii most van, sajnos egy "sötét középkor" lett. A NER kilenc éve írja át a szabályokat, alakítja a törvényeket úgy, hogy lehetőleg semmit se lehessen látni abból, amit csinálnak. A közbeszerzések teljes kifacsarásál és átláthatatlanná tételétől a mára évi több ezer milliárdnyi közpénz jellegét elvesztő, pénzen át a közérdekű adatok megismerését akadályozó, vagy teljesen ellehetetlenítő szabályok tengeréig, vagy az EU pénzosztást felügyelni szándékozó (és CSAK azt felügyelni szándékozó) EU ügyészség elleni kézzel-lábbal kapálózásig.
És amikor valami mégis kiszivárog valahogy, akkor hány példa volt arra, hogy kiderült, hogy bár nem tudtuk, de kiderült, hogy tök fasza a dolog, megéri, jó áron csináltuk? Egyet mondjál. Na, akkor mégis hogyan kellene hozzáállnunk? Meddig ésszerű a vak bizalmat megadni? Hangsúlyozom, ez nem vicces, ez sajnos szomorú.
Most akkor ti inkább várnátok amúgy a "nyugati" vakcinákra, amik most már eléggé láthatóan nem fognak nyárig tuti normális mértékben realizálódni?davemayerFelteszek én is egy kérdést neked. El tudod képzelni, hogy - függetlenül attól, hogy az EU mint intézményrendszer maga mennyire barom -, hogy a németek, franciák, olaszok, spanyolok, angolok (hollandok, belgák, osztrákok, stb.) eltűrnék, hogy miközben a világ oltja magát, aközben Európa a vakcinahiányban toporog?
Tudok még kérdéseket feltenni. Azt tudod például, hogy bár az oroszoknak már papíron jó ideje van vakcinájuk, jó ideje oltják is vele magukat, de az orosz átoltottság _így is_ alacsonyabb, mint a késlekedő EU-s? Miért? A kínai vakcina is ugye jelenleg úgy áll, hogy _kínai belső átoltottság_ szinte elhanyagolnató lakosságarányosan. Két kisebb lakosságú országban oltanak vele relative intenzíven, de karba szúrva ezeknek a száma kanyarban nincs ahhoz, amennyit a Pfizeréből eddig karba szúrtak. MIért?
Mondok egy harmadik dolgot is. Orbán pár napja azt mondta, hogy a jelenlegi tervek szerint március elejére 800 ezer fölött lesz valahol a beoltottak száma. Ebben nincs sem orosz, sem kínai vakcina. Sőt, a Johnson&Johnson és Asta vakcina sincs, mert az sem várható még a következő hetekben. Ez a Pfizer és Moderna vakcina. Februárban nagyjából 600 ezer jön tehát. Számolj gyorsan, és az fog kijönni, hogy ha azt is tételezzük fel, hogy a termelés megáll a februári szinten, akkor is több, mint 3 millió vakcina ér ide nyárig. Ez másfélszerese annak a számnak, ahányan jelentkeztek oltásra. Ha fel is tételezzük, hogy az igény nőni fog, és lesznek olyanok is, akik a vakcina útlevél miatt adatják majd be (ergó megnő mondjuk 3, 3.5 millióra a létszám), a két vakcina még azt is fedezi várhatóan nyárig. Februári termelési szinttel is. Amit egyébként kétlek, az USA termelés is folyamatosan fut fel az utóbbi napoban/hetekben, a később indult európaival is ez várható. És még jön a Johnson és Astra is valamikor. Plusz van még további kettő is, ami tavaszra beszállhat, de azzal ne is számoljunk. Én ezek alapján úgy számolok, hogy ha türelmesen ülök a s*ggemen, akkor legkésőbb nyárra bizony eljut hozzám is. Azaz, a kínai legfeljebb annyit segítene, hogy nyárig ad valami védettség pluszt. Amiről fogalmam sincs, hogy mennyi. És azt sem tudom (nincs róla infóm), hogy ha beadatnám a kínait esetleg valamikor áprilisban, és júliusban elérhető lesz a Pfizer, akkor beszúrathatom úgy, hogy a kínai bennem van két-három hónapja? Vagy akkor így jártam, és várhato fél évet esetleg mire beadathatom? Ergó az április-júniusi valamennyivel jobb védettségemért azzal fizetek, hogy majd augusztus-decemberre kevésbé leszek védett, mint lehetnék?
Itt egy újabb vélemény. Nem egy hülye ember: 24.hu/belfold/2021/01/30/zacher-gabor-kinai-vakcina-nem-oltatna-be-magat/
És közben az orvosi kamara is kiadott egy nyilatkozatot: "A Kamare felhívja a kormány és az illetékes hatóságok figyelmét, hogy az oltások iránti szakmai és lakossági bizalom erősítése érdekében az OGYÉI a továbbiakban is csak a gyógyszerbiztonsági szabályokat transzparensen követve, az Európai Gyógyszerügynökség szabályainak is megfelelő bevizsgálás után engedélyezze a készítmények forgalomba hozatalát annak érdekében, hogy azokat orvoskollégáink is jó lelkiismerettel, szakmai meggyőződéssel ajánlhassák és adhassák be."
Akkor most ki, mivel viccel? Ha te ennyi infó alapján beszúratod majd, akkor hajrá. Egy emberrel kevesebben állnak majd sorba a Pfizerért / Moderna-ért. Tőlem nyugodtan.
(A szputnyikot egyébként még nem vetettem el. Ha átmegy az EU engedélyezésen, és elkezdik oltani több helyen is, akkor újragondolom, és valószínűleg jöhet.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)