Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
az ország miniszterelnöke elmondja a rádióban, hogy itt bizony szép sorban megyünk az oltási terv alapján, nincs kivételezés, majd rá két napra jön ez a hírMásra számítottál?
rtl.hu/rtlklub/hirek/a-labdarugovalogatott-tagjai-soron-kivul-megkapak-az-oltast
félelmetes
r.baggio
Néhány hét múlva olvashatjuk, h az "akadémikusok" is megkapták, lehet a válogatott előtt...
😟
Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
az ország miniszterelnöke elmondja a rádióban, hogy itt bizony szép sorban megyünk az oltási terv alapján, nincs kivételezés, majd rá két napra jön ez a hírMérhetetlen hányinger és utálat fogott el ennek a hírnek az olvasásakor tegnap.
rtl.hu/rtlklub/hirek/a-labdarugovalogatott-tagjai-soron-kivul-megkapak-az-oltast
félelmetes
r.baggio
Én meg ezután öt percre rá kaptam az e-mailt a BRÜSSZELI vakcinák lassú érkezéséről.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
az ország miniszterelnöke elmondja a rádióban, hogy itt bizony szép sorban megyünk az oltási terv alapján, nincs kivételezés, majd rá két napra jön ez a hírNyilván az ilyen érdekek fontosabbak az átlagembernél. Vagy mint pl a budai "üzemi étkezde". Ezek nem érik el egy igazi hazafi ingerküszöbét.
félelmetes
r.baggio
több mint 5 éve
az ország miniszterelnöke elmondja a rádióban, hogy itt bizony szép sorban megyünk az oltási terv alapján, nincs kivételezés, majd rá két napra jön ez a hírrtl.hu/rtlklub/hirek/a-labdarugovalogatott-tagjai-soron-kivul-megkapak-az-oltast
félelmetes

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Sobri JóskasutianapTocaKlaci79davemayer
Mondom, hogy felejtesd el, hogy kínai.Követeled a választ arra, hogy konkrétan milyen negatív (mellék)hatásai vannak egy vakcinának, amiről annyi az elérhető információ, hogy:
Amit írsz az evidens, de nem válasz arra, hogy egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?
Erre fókuszálj.
Azt értem, hogy a tapírherekivonat az nem vakcina, ezügyben nem kell megerősíts.
Arra fókuszálj, ami számodra vakcina. Mondjuk a Pfizeré, Modernaé, oroszokat, Kínát most engedd el.
Sobri Jóska
- Közelkeleti országokban használják (nyilván nem a királyi családon kezdték)
- Szerbiában el kezdték használni 2-3 hete
- EU-s és magyar gyógyszerészeti hivatalok nem adtak rá engedélyt
- Szíjártó Péter szerint jó
Hogyan mondja meg bárki mi a konkrét mellékhatása? A Jupiter állásából vagy a gömbvillám felületén kialakuló ozmózis C állandójából kéne ezt megmondani?
És Te, Sobri Jóska, a logika bajnoka nem találsz kivetnivalót az eljárásban, mert ezt a pénzt amúgy is ellopnák???
több mint 5 éve
Dave:Nálatok is megy az oltás bár a 160 000 eddig nem sok. Következő 6 hétben kaptok 1.3 millió vakcinát azzal már azért előbb lesztek. De hat egy kormányválság sem éppen használ ennek sem sztem.
coronadashboard.government.nl/landelijk/vaccinaties
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Amúgy azt sem értem h miért írjatok le újra és újra h “dehát mutassuk mi bajod lehet a kínai vakcinatol” mikor süti linkelt több cikket is erről. Ráadásul az sima veszettseg elleni volt ami feltételezem h elvileg nem egy nagy wasistdas mert évtizedek óta alkalmazzák és kifejlesztettek.Jó lenne h ha ez érv legalább itt ne jönne újra elore mert ott voltak a bizonyítékok ...
Viszont az sem igaz h SzP engedélyezi a dokumentációt: lényegében két feltétel van:
1: vmeik eu vagy tagjelölt állam alkalmazza
2: már 1 millió embert beoltottak vele (ezt állapítja meg SZP).
A szakmai dokumentáció meg szakemberek szakvéleménye leszarva. Ergo elég ha egyetlen embernek beadják Törökországban (úgyis van pár millió szírjük) a többi 999 999 ember meg jöhet bárhonnan a világból.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Rossz pelda.eddig eheztel az elmult 1 evbeb, nem.hát mit tudsz csinálni egy hiánycikkell? inkább veszel hamisat? bármit megveszel? egy annak látszó tárgyat?Ez egy nagyon jó kérdés, több megközelítés lehetséges.
sutianap
Az enyém ez:
Mondjuk éhes vagyok, kajahiány van, megveszem e a csak olvashatatlan felirattal ellátott félkilós dobozt, benne valamivel, ami az eladó szerint háromtojásos jegenyefaliszttészta, szemre mint a szárított takony, az ára meg 6ezer forint, de állítása szerint tápláló, laktató?
Az én logikám az, hogy elsőre próbálok hagyományos tésztát szerezni, mondjuk Barillát, azt ismerem, egynek jó, 500 forint.
De nem kapok sehol.
És egyre éhesebb vagyok.
De még Szarvasit se kapok, se Vifont, se dupla vagy triplaáron, semmit, csak ez a zöldes izé van.
És még éhesebb leszek.
Nekem az a válaszom, hogy van egy pont, hogy igen, megveszem, majd egy újabb pont nem sokkal utána, amikor megfőzöm, megkóstolom, majd öt perc után ha még élek megeszem.
És jól is lakhatok, bele is halhatok. Extrém jó esetben még lehet finom is, extrém rossz esetben hányva fosom ki, és ott pusztulok el.
Ez egy emberi léptékű probléma, emberi léptékű megoldással.
10 millió ember életéről sose akartam dönteni, vakcinabeszerzés kérdésében nem is tudnék, de bizonyára ott is van egy olyan pont, ahol dönteni és kockáztatni kell.
És az oké, hogy két kimenetel van, de nem mindegy milyen valószínűséggel.
Csak remélni lehet, hogy jó a matek és 99-1, nem 50-50.
De az biztos, hogy dönteni kell.
Még nem vett a magyar kormányzat kínai vakcinát, nem kezdtek el vele oltani (ez két külön stáció), de azt gondolom, hogy dönteni kell. És kellemesebb úgy dönteni, ha van választás (jelen esetben az, ha zsebben többmillió kínai cucc), mint mondjuk ha nincs, mert akkor csak várakozni lehet, ahogy egy olyan ország járhat, ahol ha akarnának se tudnak mivel oltani, ha nem jönnek a nyugati vakcinák.
Ez az a megközelítés ami lényeges és érdemi. Nem fingreszelés vagy aprófaszarás, hogy mennyibe kerül, meg mennyire kínai.
Sobri Jóska
Elvoltal a vakcina nelkul is es el is tudsz lenni, nem kotelezo vakcinaznod magad.
Kaja nelkul nem tudsz el lenni igy teljesen mas a dontesi folyamat....
több mint 5 éve
1., az, hogy magyarázni kell, mi a baj az ellenőrizetlen gyógyszerészeti cuccokkal, egyenesen szégyen - vagy itt tényleg mindenki nyakra-főre tolja be az aliexpresszről rendelt fogyitabikat? A "legalább valakin segít" érv alapján meg miért nem jelentettük be már 2020 márciusában, hogy kész a magyar vakcina, aztán placebóval mehetett volna az országos oltási program?2., Puzsér világosan kifejti itt, hogy mi a probléma: hogy nyitni vagy zárni kell, azt nincs civil, aki megmondhatná a rendelkezésre álló információi alapján, de hogy nyitásnak ÉS zárásnak egyszerre nem szabadna lennie, az biztos. Mert jelenleg ugye ez a helyzet, ha vendéglátós vagy, ne csinálj semmit, ha plázában van boltod, esetleg bárhol dohányboltod, kaszinód, üzemelj nyugodtan. Aztán nulla forint támogatással mutogassunk az idiótákra, akik egy világjárvány közepén azzal foglalkoznak, hogyan termelhetnének némi profitot...
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Holnap meg/vagy hétfőn lesz tüntetés, hogy kinyithassanak a vendéglátósok. Egy koronavírusjárvány kellős közepén. Hogy lehessen kocsmázni, meg nem otthon enni.Nesze Neked, itt a kettős mérce a vendéglátásban IS:
Sobri Jóska
telex.hu/koronavirus/2021/01/30/uzemi-etkezde-nyitva-tomeg-koronavirus
Szerkesztette: nagir

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
hát mit tudsz csinálni egy hiánycikkell? inkább veszel hamisat? bármit megveszel? egy annak látszó tárgyat?Ez egy nagyon jó kérdés, több megközelítés lehetséges.
sutianap
Az enyém ez:
Mondjuk éhes vagyok, kajahiány van, megveszem e a csak olvashatatlan felirattal ellátott félkilós dobozt, benne valamivel, ami az eladó szerint háromtojásos jegenyefaliszttészta, szemre mint a szárított takony, az ára meg 6ezer forint, de állítása szerint tápláló, laktató?
Az én logikám az, hogy elsőre próbálok hagyományos tésztát szerezni, mondjuk Barillát, azt ismerem, egynek jó, 500 forint.
De nem kapok sehol.
És egyre éhesebb vagyok.
De még Szarvasit se kapok, se Vifont, se dupla vagy triplaáron, semmit, csak ez a zöldes izé van.
És még éhesebb leszek.
Nekem az a válaszom, hogy van egy pont, hogy igen, megveszem, majd egy újabb pont nem sokkal utána, amikor megfőzöm, megkóstolom, majd öt perc után ha még élek megeszem.
És jól is lakhatok, bele is halhatok. Extrém jó esetben még lehet finom is, extrém rossz esetben hányva fosom ki, és ott pusztulok el.
Ez egy emberi léptékű probléma, emberi léptékű megoldással.
10 millió ember életéről sose akartam dönteni, vakcinabeszerzés kérdésében nem is tudnék, de bizonyára ott is van egy olyan pont, ahol dönteni és kockáztatni kell.
És az oké, hogy két kimenetel van, de nem mindegy milyen valószínűséggel.
Csak remélni lehet, hogy jó a matek és 99-1, nem 50-50.
De az biztos, hogy dönteni kell.
Még nem vett a magyar kormányzat kínai vakcinát, nem kezdtek el vele oltani (ez két külön stáció), de azt gondolom, hogy dönteni kell. És kellemesebb úgy dönteni, ha van választás (jelen esetben az, ha zsebben többmillió kínai cucc), mint mondjuk ha nincs, mert akkor csak várakozni lehet, ahogy egy olyan ország járhat, ahol ha akarnának se tudnak mivel oltani, ha nem jönnek a nyugati vakcinák.
Ez az a megközelítés ami lényeges és érdemi. Nem fingreszelés vagy aprófaszarás, hogy mennyibe kerül, meg mennyire kínai.
több mint 5 éve
Holnap meg/vagy hétfőn lesz tüntetés, hogy kinyithassanak a vendéglátósok. Egy koronavírusjárvány kellős közepén. Hogy lehessen kocsmázni, meg nem otthon enni.Ha nem lenne evidens, hogy miért orbitális faszság még a gondolata is, akkor ez egy jó írás arról, hogy mi történt/történik Manausban (kb. Budapest méretű brazil város), ahol nem igazán vették komolyan a vírusvédekezést, lehetett iszogatni este nyolc után is.
24.hu/kulfold/2021/01/30/koronavirus-jarvany-brazilia-manaus-nyajimmunitas-masodik-hullam/
Ma beszéltem hosszan egy barátommal, akinek jól menő étterme van/volt Nyugat-Magyarországon, magánemberként nyilván vannak megtakarításai, vagyis egyelőre nem fenyegeti az éhhalál, de vállalkozóként uszkve 100 százalékos bevételkiesése van ősz óta, a nullszaldót sem tudja hozni. Ő meg megvárja a tavaszt, de ha akkor se indul vissza az élet (amit nem igazán hisz) akkor roló le. Ő már 25 éve vendéglátással foglalkozik, mindenkit ismer a környékén, döntéshozókat, politikusokat, vendéglátósokat. Szerinte, és magam is hasonlóképp gondolom, három kimenetele lehet ennek a helyzetnek.
Az egyik, hogy kurva gyorsan bejön a vakcina, mindenkit beoltanak, működik is a dolog, és nagyjából visszajön az, ami 19-ben volt.
A másik, hogy az állam mindenkit megsegít, de erre semmi nem mutat, nem mutatott eddig se, és igazából nem is életszerű egy esetleg évekig tartó segítség, ebben reménykedni teljesen felesleges.
A harmadik, ami a legvalószínűbb, hogy a jelenlegi vendéglátós vállalkozók mennek a kukába néhány kivételtől eltekintve. Mint a gépikaszinósok, vagy a magántrafikosok, amikor ezekről döntes született.
Méghogy egy ágazatot nem lehet teljesen megszüntetni vagy megváltoztatni...
Es akkor még kényszer se volt, vírus se volt, "csak" kormányzati döntés, csak pukk, egyik napról a másikra vége lett sokak számára.
több mint 5 éve
Ezt a kritikát csak Mo-ra nézve látod validnak vagy az egész eu-val szemben? Csak mert úgy néz ki azokat is átbaszták a palánkon akik komoly pénzeket tettek a korábbi fejlesztésekbe.mongyuk nem steril, mongyuk formaldehid maradványokat tartalaz, mongyuk csak egy pici egy mégis él - mindez közvetlenül jut a véráramhozOk, de tényleg írd le neki hogy milyen egeszségügyi baja lehet ha beadatja, mert erre értelmesen még nem válaszolt neki senki.kapjatok már észhezMivel én vagyok lítajpó és sajnos nem értek saját kínaiul áruld el, hogy te gyógyszerészként hogy látod: egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
Értem én az aggályokat meg mindent de ha az AZ-ra várnának akkor meg tuti azt rónátok fel nekik hogy miért nem cselekszenek már, hogy lesz így átoltottság belátható időn belül?!
Mindegy csak kritizálni lehessen, ugyebár...
Vicces az árral kapcsolatban is hogy vki beírja hogy mit rebesgetnek, a következő ember meg már tényként számol vele 🤣
Szinte egymást hergelitek bele ezekbe a csodás itteni beszélgetésekbe, nem mondom hogy nincs amiben igazatok van csak az néha komolyan elveszik a sok feltételezés/találgatás/hülyeség között.
Most akkor ti inkább várnátok amúgy a "nyugati" vakcinákra, amik most már eléggé láthatóan nem fognak nyárig tuti normális mértékben realizálódni?
davemayer
Klaci79
Értem az aggályokat a bevizsgálásokkal kapcsolatban de erre ráfogni hogy itt is csak önös érdek és a mutyi vezérli őket nekem túlzás. Ha szembe mentek volna az eredeti eu-s megoldásnak és azzal szemben preferálnák a kínai vakcinát akkor lenne igazad (igazatok).
Ha nyárig megjön ez a több millió kínai vakcina az nagyon sokat érhet az ország védelme szempontjából, onnan nézve pláne hogy milyen hírek érkeznek arról hogy hány "nyugati" vakcina érkezhet csak addigra.
davemayer
Jelentősen segíthetett volna, nem baj hogy nem járta ki a különböző frázisokat, nem baj, hogy azok a szervek akiknek engedélyt kell adni nem tették meg, adjuk csak be hatha bejön.
Szerintem ez nem jó hozzáállás.
Toca
davemayer
nincs fázis 3 - se hatékonyság, se mellékhatáskereső, semmi, egy darab semmisenincs róla
oda beraktam, de minek - a KETTŐ nem húsz vagy kétszáz évvel ezelőtti kínai vakcinabotrányokat. Hatástalan veszettség elleni vakcinák, súlyosan életveszélyes diperte. Óriás gázok vannak a kínai gyógyszergyártásban, gondolj csak a valsartan ügyre, egyszerűen nem az hogy nem érdekli, de nem is tudja mi az a minőségbiztosítás
ha az alap tudományos adatok nincsenek meg, akkor majd Petike honnan a kisfaszomból fogja tudni hány embernek adták be és hogy mit?
baszki hogy ugandába hány embert ás el az útkaparó az kábé nem jut el idáig, de itt nagyon rá lehet kefélni, majd Viktorunk fogja litajpo torkát, hogy igenis - nem érzékelted a szputnyikos ogyéi kommunikációból, hogy minden külön beérkező sarzsot külön bevizsgálnak. Ennek az a gyógyszerészi fordítása, hogy jó gyerekek hoztatok valamit, csak abba nem vagyunk meggyőződve, hogy egy napmúlva nem a valami2 érkezik meg
a keleti lélegeztetőgépes beszerzésekből meg egyenes következtetést vontam le, hogy drágán vettünk valami használhatatlant - talán vizipipát, valahol rothad jópénzért tárolva
sutianap
Sobri Jóska
a koronavírus vakcia attól az, hogy az illetékes szakmai hatóság megvizgálta és engedélyezte - na most ha ez egy tökömaljaizzadság közgazdász lett hirtelen, akkor őt úgy basszák át mint szart a palánkon - egy gyógyszerdokumentáció többezer oldal, nem egy kétmondatos cikk
nézz már rá a mok oldalra, attól hogy egy valaki hüje másik tízezer nem lesz az, és lehet elmegy addig, hogy nem fogja beadni az orvos mer nincs rajta az ogyéi pecsét, meg a kisfaszomból szednek alkalmazási előiratot, betegtájékoztatót ilyen faszságokat, ha már olyan fontos volt mindenki előzni a záróvonalaon - mer ennek az az egy kurva indoka van, hogy mindenképp nyélbe kellett ütni a boltot
akkor is oltatsz, ha a fideszirodán a titkárnő adja be??? aláírsz egy mandarinnyelvű cetlit? és egy másikkal a kezdbe boldogan rohansz a lenyugvó napba?
sutianap
Te amúgy hogy oldanád meg ezt a helyzetet tudva hogy akivel eredetileg leszerződtél az még távoli egzakt időpontot sem ad arra nézve hogy mikorra fog szállítani, magyarul azt kb baszhatod?
davemayer
tényleg mi baj lehetne
attól hogy az oltásellenesek felsültek, még nem kell átesni a ló túloldalása
a legegyszerűbb eset a hatástalan vakcia, mikor hamis biztonságérzet ad
vegyük most az astrát, két hónapig rugóztak 60 és 90 % közt, majd az EMA bevágta a 60at, annyiban hatásos, az FDA meg még csücsül rajta, és még csücsülni is fog
hát mit tudsz csinálni egy hiánycikkell? inkább veszel hamisat? bármit megveszel? egy annak látszó tárgyat?
alapvetően kapitalista hiba, az eü nem gazdasági ágazat, mér kellett leépíteni a közegészségügyet, folyamatosan tövig szopatni a gyógyszergyártókat, főleg az originálisakat, ahol dolgozott a K+F - és kit állítunk a falhoz? hol az agyontámogatott generikus ág teva sandoz kisfaszom? húsz évig mintazállat rakták alájuk a paragrafusokat, mosmeg, hát, hát - majd pfizer megaz astra, közbe a legnagyobb vakcinagyártó a gsk meg a sanofi-pasteur ugy lapít, mint szar a gazban. És mitálmodtunk, igen mit álmodtunk, hogy eddig a víz alá nyomkodtuk a fejüket, de most kurvahirtelen babák rakjatokmá le százmilliós gyártókapacitásokat a semmiből me most aztakarom
mit álmodtunk édesem, a jókínai mindent tud, lehet nem ojan meg nem az kicitciposhmaradhat...
sutianap
Az igaz hogy bármit nem szabad megvenni, és értem a minőségbiztosítással kapcsolatos aggályaidat de ezzel a kínai cuccal már milliós nagyságrendű embert beoltottak nem? Még ha komoly skálán mozog is a hatásfoka vagy a szennyezettségi valószínűsége akkor is valaminek már ki kellett volna derülnie nem? Vagy képesek lennének ezeknek az ügyeknek a tömeges eltüntetésére?
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
mongyuk nem steril, mongyuk formaldehid maradványokat tartalaz, mongyuk csak egy pici egy mégis él - mindez közvetlenül jut a véráramhozOk, de tényleg írd le neki hogy milyen egeszségügyi baja lehet ha beadatja, mert erre értelmesen még nem válaszolt neki senki.kapjatok már észhezMivel én vagyok lítajpó és sajnos nem értek saját kínaiul áruld el, hogy te gyógyszerészként hogy látod: egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
Értem én az aggályokat meg mindent de ha az AZ-ra várnának akkor meg tuti azt rónátok fel nekik hogy miért nem cselekszenek már, hogy lesz így átoltottság belátható időn belül?!
Vicces az árral kapcsolatban is hogy vki beírja hogy mit rebesgetnek, a következő ember meg már tényként számol vele 🤣
Szinte egymást hergelitek bele ezekbe a csodás itteni beszélgetésekbe, nem mondom hogy nincs amiben igazatok van csak az néha komolyan elveszik a sok feltételezés/találgatás/hülyeség között.
Most akkor ti inkább várnátok amúgy a "nyugati" vakcinákra, amik most már eléggé láthatóan nem fognak nyárig tuti normális mértékben realizálódni?
davemayer
Klaci79
Értem az aggályokat a bevizsgálásokkal kapcsolatban de erre ráfogni hogy itt is csak önös érdek és a mutyi vezérli őket nekem túlzás. Ha szembe mentek volna az eredeti eu-s megoldásnak és azzal szemben preferálnák a kínai vakcinát akkor lenne igazad (igazatok).
Ha nyárig megjön ez a több millió kínai vakcina az nagyon sokat érhet az ország védelme szempontjából, onnan nézve pláne hogy milyen hírek érkeznek arról hogy hány "nyugati" vakcina érkezhet csak addigra.
davemayer
Jelentősen segíthetett volna, nem baj hogy nem járta ki a különböző frázisokat, nem baj, hogy azok a szervek akiknek engedélyt kell adni nem tették meg, adjuk csak be hatha bejön.
Toca
davemayer
nincs fázis 3 - se hatékonyság, se mellékhatáskereső, semmi, egy darab semmisenincs róla
oda beraktam, de minek - a KETTŐ nem húsz vagy kétszáz évvel ezelőtti kínai vakcinabotrányokat. Hatástalan veszettség elleni vakcinák, súlyosan életveszélyes diperte. Óriás gázok vannak a kínai gyógyszergyártásban, gondolj csak a valsartan ügyre, egyszerűen nem az hogy nem érdekli, de nem is tudja mi az a minőségbiztosítás
ha az alap tudományos adatok nincsenek meg, akkor majd Petike honnan a kisfaszomból fogja tudni hány embernek adták be és hogy mit?
baszki hogy ugandába hány embert ás el az útkaparó az kábé nem jut el idáig, de itt nagyon rá lehet kefélni, majd Viktorunk fogja litajpo torkát, hogy igenis - nem érzékelted a szputnyikos ogyéi kommunikációból, hogy minden külön beérkező sarzsot külön bevizsgálnak. Ennek az a gyógyszerészi fordítása, hogy jó gyerekek hoztatok valamit, csak abba nem vagyunk meggyőződve, hogy egy napmúlva nem a valami2 érkezik meg
a keleti lélegeztetőgépes beszerzésekből meg egyenes következtetést vontam le, hogy drágán vettünk valami használhatatlant - talán vizipipát, valahol rothad jópénzért tárolva
sutianap
Sobri Jóska
a koronavírus vakcia attól az, hogy az illetékes szakmai hatóság megvizgálta és engedélyezte - na most ha ez egy tökömaljaizzadság közgazdász lett hirtelen, akkor őt úgy basszák át mint szart a palánkon - egy gyógyszerdokumentáció többezer oldal, nem egy kétmondatos cikk
nézz már rá a mok oldalra, attól hogy egy valaki hüje másik tízezer nem lesz az, és lehet elmegy addig, hogy nem fogja beadni az orvos mer nincs rajta az ogyéi pecsét, meg a kisfaszomból szednek alkalmazási előiratot, betegtájékoztatót ilyen faszságokat, ha már olyan fontos volt mindenki előzni a záróvonalaon - mer ennek az az egy kurva indoka van, hogy mindenképp nyélbe kellett ütni a boltot
akkor is oltatsz, ha a fideszirodán a titkárnő adja be??? aláírsz egy mandarinnyelvű cetlit? és egy másikkal a kezdbe boldogan rohansz a lenyugvó napba?
sutianap
Te amúgy hogy oldanád meg ezt a helyzetet tudva hogy akivel eredetileg leszerződtél az még távoli egzakt időpontot sem ad arra nézve hogy mikorra fog szállítani, magyarul azt kb baszhatod?
davemayer
tényleg mi baj lehetne
attól hogy az oltásellenesek felsültek, még nem kell átesni a ló túloldalása
a legegyszerűbb eset a hatástalan vakcia, mikor hamis biztonságérzet ad
vegyük most az astrát, két hónapig rugóztak 60 és 90 % közt, majd az EMA bevágta a 60at, annyiban hatásos, az FDA meg még csücsül rajta, és még csücsülni is fog
hát mit tudsz csinálni egy hiánycikkell? inkább veszel hamisat? bármit megveszel? egy annak látszó tárgyat?
alapvetően kapitalista hiba, az eü nem gazdasági ágazat, mér kellett leépíteni a közegészségügyet, folyamatosan tövig szopatni a gyógyszergyártókat, főleg az originálisakat, ahol dolgozott a K+F - és kit állítunk a falhoz? hol az agyontámogatott generikus ág teva sandoz kisfaszom? húsz évig mintazállat rakták alájuk a paragrafusokat, mosmeg, hát, hát - majd pfizer megaz astra, közbe a legnagyobb vakcinagyártó a gsk meg a sanofi-pasteur ugy lapít, mint szar a gazban. És mitálmodtunk, igen mit álmodtunk, hogy eddig a víz alá nyomkodtuk a fejüket, de most kurvahirtelen babák rakjatokmá le százmilliós gyártókapacitásokat a semmiből me most aztakarom
mit álmodtunk édesem, a jókínai mindent tud, lehet nem ojan meg nem az kicitciposhmaradhat...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Mondom, hogy felejtesd el, hogy kínai.kapjatok már észhezMivel én vagyok lítajpó és sajnos nem értek saját kínaiul áruld el, hogy te gyógyszerészként hogy látod: egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
davemayer
sutianap
Sobri Jóska
sutianap
Amit írsz az evidens, de nem válasz arra, hogy egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?
Erre fókuszálj.
Azt értem, hogy a tapírherekivonat az nem vakcina, ezügyben nem kell megerősíts.
Arra fókuszálj, ami számodra vakcina. Mondjuk a Pfizeré, Modernaé, oroszokat, Kínát most engedd el.
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Ok, de tényleg írd le neki hogy milyen egeszségügyi baja lehet ha beadatja, mert erre értelmesen még nem válaszolt neki senki.kapjatok már észhezMivel én vagyok lítajpó és sajnos nem értek saját kínaiul áruld el, hogy te gyógyszerészként hogy látod: egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
davemayer
sutianap
Sobri Jóska
sutianap
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
kapjatok már észhezMivel én vagyok lítajpó és sajnos nem értek saját kínaiul áruld el, hogy te gyógyszerészként hogy látod: egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
davemayer
sutianap
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Mivel én vagyok lítajpó és sajnos nem értek saját kínaiul áruld el, hogy te gyógyszerészként hogy látod: egy koronavírusvakcina (most mindegy, hogy amcsi, kínai, orosz, magyar vagy üzbég) azon kívül, hogy nem elég hatásos (ami ugye a hamis biztonságérzet miatt veszélyes) mi olyat tud ártani, amit maga a koronavírus nem tudna?ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
davemayer
sutianap
több mint 5 éve
Tisztában vagyok a sarzs miben létével, köszi.ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
davemayer
sutianap
Mondtam, a bevizsgálásokkal kapcsolatos aggályokat értem, az tiszta sor hogy normál körülmények között nem így kap zöld utat bármilyen gyógyászattal kapcsolatos termék, én csak arra tértem ki külön hogy úgy kiáltotok mutyit hogy semmilyen konkrét részlettel nem vagyunk még tisztában.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
ezt nem értedIgen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
davemayer
Szerkesztette: sutianap

több mint 5 éve
"frázisokat"😊 Azokat nálunk minden kijárja.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
több mint 5 éve
Tudod ez olyan, hogy valaki mutyizik 1x -2x - 3x... sokszor, nem az ország, hanem saját gazdasági helyzetét teszi előtérbe, akkor miért kene a 80. esetben nekem úgy hozzáállni, hogy most nem így tesz?Így tesz.
Toca
De ha választhatnál, hogy van X trillió állami pénz amiből így is, úgy is vagyis mindenképp ellopják a nagy részét, akkor mit választasz?
Vakcinabeszerzéssel lopják el vagy stadionrekonstrukcióval esetleg épitsenek valahova egy új kikötőt?
Melyiket választod?
több mint 5 éve
Nem gondolod hogy a további tárgyalások miatt nem hozzák nyilvánosságra? Miért nem hozta az eu nyilvánosságra az ő megállapodásában az árat? Tényleg én vagyok naiv?Tudod ez olyan, hogy valaki mutyizik 1x -2x - 3x... sokszor, nem az ország, hanem saját gazdasági helyzetét teszi előtérbe, akkor miért kene a 80. esetben nekem úgy hozzáállni, hogy most nem így tesz?Értelek, bár nehéz 😊Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...csak kérdezem, hogy hollandiában is egy közgazdász végzettségű népbiztos dönt az emberen alkalmazott cuccok engedélyezéséről? esetleg a kőművesek műthetnek is? vagy egy párttagsági bőven visz mindent?
davemayer
mindezt csakis népérdekből, még véletlenül se azért, hogy a renkívüli állapotot kihasználva a mindenverseny nélküli űrben megnyomhassa a nagy piros mutyigombot????
én csipom az ellenszkepticizmosodat, de itt most nagyon becsúsztunk a szőnyeg alá, ez már nem is kötelezettség szegési eljárás, ezt mögláttya valaki szögletes euburokrata, rögtön megcsapja a uganda-külső szaga, mindenekalja, komolyan mondom
sutianap
Engedd meg hogy kérdéssel válaszoljak: honnan indult valójában ez a sztori? Vagy te hiszel esetleg abban is hogy Orbán intézte hogy Mo számottevő mértékben ne kapjon belátható időn belül a többi vakcinából? Azt értem hogy azon háborogsz hogy a jelenlegi helyzetben a kínai cucc drága (pontos árra 100%-os bizonyítékot még nem láttunk egyiknél sem, az eus szerződésből is kitakarták az árat ha jól értettem...) vagy hogy nincs teljes mértékűen a magyar szakemberek által bevizsgálva de nem gondolod hogy tények nélkül azonnal "MUTYI!!!"-t kiáltva állsz hozzá?
Ki milyen bizonyíték alapjan állítja hogy mi mennyibe kerül és pláne hogy miért annyiba? Mert azt hallotta...?
davemayer
Mert most mögé rakja, hogy minden élet számít?
Miért nem lehet lekommunikálni akar ar nélkül, hogy igen drágább mint ha EUs lenne de meghoztuk a döntést mert így gondoltuk jónak ?
Azután hogy minden kérdésre bullshit válaszokat , meg nem drágább mint az ember élet mantrát puffogtatnak te mit gondolsz ?
Ne legyünk már naivak, hogy pont most csak a mi érdekeinket nézik .
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Igen, mint ahogy az sem megfelelő hozzáállás hogy ezt mondod egy olyan vakcináról amit már eddig is elég sok embernek beadtak és nem totál ismeretlen egyáltalán.Ennyi erővel beadathattuk volna a tavaly szeptemberben is valami éppen készülő vakcinát.És neked mint egyén erre minden jogod meg is van. De ha mindenki így gondolkodna illetve pontosabban rá lenne kényszerítve a várakozásra pl nyárig, ezzel hónapokkal kitolva az esetleges kialakulását a nyájimmunitásnak azért ki lenne a felelős? Ha támadtátok őket mert meghaltak ősszel "plusz" 15-20 ezren a gyenge vagy következetlen védekezés miatt akkor most sztetek jogos támadni őket mert heteket vagy hónapokat nyernek adott esetben ezzel és lehetséges hogy a nyájimmunitás korábbi kialakulása miatt ezrek életét menthetik meg?Ha valaki csak innen tájékozódna az az itteni hozzászólásokból simán azt szűrné le hogy Mo kormánya direkt nemet mondott a "nyugati" vakcinára és csak a mutyi miatt fordul kínai irányba...Én speciel igen. Szívesen várok pár hónapot. Addig egy csomó embernek megfelel a kínai, ők kapják meg és vegyék ki a várakozók közül. Én megvárom azt, amelyik megkapja az EU engedélyt. Február-márciusra nem terveztem programot. Orbán beoltja a bölcs nép jelentős részét, de ha lehet a Pfizer-Modernát ne használják azokra, akik elhiszik, hogy a kínai is tökéletes.
davemayer
Klaci79
davemayer
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal