Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
"Sejthető volt, hogy a másodikra elspájzolt tartalékhoz nyúltak hozzá, de azért megkérdeztük a Koronavírus Sajtóközpontot is, hogy valóban ez történt-e.

Nekünk valamiért meglepő módon nem válaszoltak, de az Origónak igen. Így persze kapott némi hozzáadott értéket a téma (Soros, Brüsszel, támadás), de ami kihámozható a cikkből az az, hogy az oltási munkacsoport engedélyezte a második körre félretett készlet egy részének a felhasználását.

Hogy pontosan mennyit vettek le a készletből, az a cikkből nem derül ki. Az Origó „néhány veszélyeztetett idős emberről” ír címben, valójában már szombaton 20 ezerrel túlszaladt a beoltottak száma annál, mint ahány ember kétkörös beoltására elegendő vakcina érkezett. És az idősotthonokban még vasárnap is folyik a tömeges oltás."

MI A FASZ? És ha nem jön meg a 2. körhöz elegendő vakcina, akkor azok akik csak az elsőt kapták meg seggre ülnek?
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.
Szesze
Ez se igaz.
Attól, hogy beszerzik, tán még ki is fizetik, semmi garancia nincs, hogy oltani is fognak vele.
Lásd a párezer plusz lélegeztetőgépet.
De ha még meg is kezdenék a kínai vakcinával az oltást, akkor se jutna egy fiatal/középkorú, alapvetően egészséges ember (nagyjából itt mindenki ebbe a kategóriába tartozik) hamar oltáshoz, mert itt mi mindannyian simán az utolsó harmadban vagyunk, akármivel is oltanak.
Vagy szerinted úgy lesz, mint a cukrászdában, hogy beülsz, pólót leveszed, jön a nővérke és eléd rakja a vakcinalapot, hogy válasszál, melyikből kérsz? És ha azt mondják, hogy pisztácia pfizer nem is volt?
Sobri Jóska
Ha ugyanaz lesz a sorsuk, mint a lélegeztetőgépeknek akkor az egy újabb jele lesz a kormányzati balfaszkodásnak.
A második felét nem is értem.. ha lesz plusz X millió beadásra váró kínai vakcina, akkor sokkal hamarabb kerül sorra az aki ezt bevállalja, mintha nem lenne és mivel az emberek jó része nem fogja bevállalni így te is sokkal hamarabb kerülhetsz sorra.
Azt hogy hogy lesz ez az egész oltási cucc pedig nem tudom, de te se tudod meg más se, mivel basznak erről is bármiféle tájékoztatást vagy tervet megosztani velünk szokás szerint.

"Klaci79 is ott téved, hogy ha ott nem kéri, akkor nem az van, hogy kap új időpontot 3 nap múlvára egy másik oltóanyagra, vagy vár még 2 hónapot, hanem akkor leadminisztrálják, hogy nem kért, és ennyi. "

Tévedtem, te mégiscsak tudod. Megosztanád, hogy ez az infó honnan származik?

Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Hogyan mondja meg bárki mi a konkrét mellékhatása?
vpi
Eddig se a konkrétat kérdeztem, még csak nem is mellékhatást.
Azt kérdezem mi olyan lehet, amit az elkapott koronavírus nem okozhat. Hiszen ez nem gyógyszer, csak vakcina. Egy elölt vírus maximum annyit árthat, mint egy nem elölt. Pláne a vírusrészletet tartalmazó nyugati vakcinák. Maximum.
Sutianap válaszából is ezt hámoztam ki, hogy nem tud olyan problémát okozni egy koronavírus vakcina, amit a koronavírus ne tudna.

1., az, hogy magyarázni kell, mi a baj az ellenőrizetlen gyógyszerészeti cuccokkal, egyenesen szégyen - vagy itt tényleg mindenki nyakra-főre tolja be az aliexpresszről rendelt fogyitabikat? A "legalább valakin segít" érv alapján meg miért nem jelentettük be már 2020 márciusában, hogy kész a magyar vakcina, aztán placebóval mehetett volna az országos oltási program?

2., Puzsér világosan kifejti itt, hogy mi a probléma: hogy nyitni vagy zárni kell, azt nincs civil, aki megmondhatná a rendelkezésre álló információi alapján, de hogy nyitásnak ÉS zárásnak egyszerre nem szabadna lennie, az biztos. Mert jelenleg ugye ez a helyzet, ha vendéglátós vagy, ne csinálj semmit, ha plázában van boltod, esetleg bárhol dohányboltod, kaszinód, üzemelj nyugodtan. Aztán nulla forint támogatással mutogassunk az idiótákra, akik egy világjárvány közepén azzal foglalkoznak, hogyan termelhetnének némi profitot...

r.baggio
1. A fogyitabi nem vakcina. A vakcinában nincs más, csak elölt vírus vagy vírusdarab.

2. Valóban kevés az infó, ez igaz, de épp ezert nem nyitni vagy zárni kellene, hanem zárni. A nyitás milyen védelmet jelent? Te tudsz bármi olyat, amitől a nyitás hatékonyabb védekezés, mint a zárás?
Sobri Jóska
Akkor én is kérdeznék.
Olyan embernél, akinél a korona nem okozott semmit, tud-e rosszabbat okozni egy oltás? Engem ez a része érdekel, nem, amit hónapok óta kérdezgetsz. Illetve vagyunk így az országban/világban páran. (És maradjunk annál a példánál, hogy a jövőben sem fog az illetőnél maga a vírus semmi komolyat okozni, ha netán 2 év múlva már nem termelne antitesteket és megint elkapja.)
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Dave:
Nálatok is megy az oltás bár a 160 000 eddig nem sok. Következő 6 hétben kaptok 1.3 millió vakcinát azzal már azért előbb lesztek. De hat egy kormányválság sem éppen használ ennek sem sztem.

coronadashboard.government.nl/landelijk/vaccinaties
csebi
17 millio lakosú Hollandia. HA (!) 6 hét alatt kapnak is ennyi vakcinát az is lófaszt jelent a nyájimmunitás szempontjából, pláne hogy lesz marcius vége mire beoltják őket, aztán mindjárt itt a nyár és sehol nem tart a dolog.

És félek tőle hogy a nyáron csökkenő esetszámok (valami hatása tavalyi is volt az emelkedő hőmérsékletnek) miatt az oltási kedv sem lesz annyira magas és megint úgy megyünk bele az őszbe hogy még a társadalom fele sincs (az itt ugye 8 millió minimum, vö az 1.3-mal...) átoltva, de lehet a negyede sem lesz...

Nekem megint hiányzik ebből a vakcina történetből az egészséges érdekérvényesítése az eu-nak, azért tartunk itt szvsz.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 680 — Lucas Scott
Amúgy pedig ha már egy külügyminiszternek joga van oltásra engedélyt adni,
Klaci79
Beszerzésre van engedélye.
Nem arról dönthet, hogy oltsanak e vele.
Szoktad látni ezeket a nem elhanyagolható különbségeket.

Sobri Jóska
Nem igaz, az engedély egyik feltételét ő állapítja meg h teljesült e vagy nem. Párszor már leírtuk ha már nem olvasol utána akkor legalább itt olvass vissza mert a fake news rossz dolog.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
"De ezt nem maga a vakcina okozza, hanem gyártási hiba vagy a nem megfelelő minőségbiztosítás.
Vagyis ez alapvetően nem szól a vakcina ellen, se az oltás ellen."

Na jó, tényleg vitatkozzon meg érveljen neked az, akinek hat anyja van... én most láttam be végleg, hogy semmi értelme nincs ezeknek a diskurzusoknak, ha ilyen szinten direkt a hülyét játszod. Képviselj legalább valami extrém módon szélsőséges véleményt, ha már a trollkodás a lényeg.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
eztígy itthagyom
belgrád-konzuli szolgálat
"A szerbiai engedélyeztetés a gyógyszerek esetében is komoly probléma, a gyógyszer szállítmányokat minden esetben szükséges egészségügyi és minőségellenőrzési vizsgálat alá helyezni. Az adott gyógyszer első bevizsgálásának időtartama kb. 2 hónapot vesz igénybe, a további tételek esetében pedig további 1 hónapot."
hogy oltanak a szerbek? vagy most már lemarad az idézett 1 meg 2 hónap?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 560 — The Mathematician
70+ szüleid megkértek, hogy regisztráld Őket! Félnek és Te is félted Őket... Akkor most mit csinálsz, mert Nekem momentán lövésem sincs!
nagir
Mindenképpen regisztráld őket! Egyrészt se az orosz, de a kínai nem jön még egy ideig, és 70+-osan van rá bőven esélyük, hogy megkapják, mire egyáltalán ideérne.

Amúgy is, nekem az a gyanúm - mitől lenne más? ez a NER logika -, hogy annak az 5 millió kínai vakcinának nagyjából ugyanaz lesz a sorsa, mint a húszezer lélegeztetőgépnek. Kifizetjük, behozzák (már amennyit behoznak), valamennyit mutatóba beadnak belőle, hogy bemutathassa az M1, esetleg aki nagyon jelentkezik, nyújtózkodik, annak is benyomják, mert miért ne, aztán a zöme bekerül majd valami raktárba, és fél-egy év múlva majd fingéhugyé megpróbálunk továbbadni valami harmadik világbeli országnak. És közben oltunk az EU-s vakcinákkal.
peterk2005
vagy jófejségből osztogatjuk a szomszédoknak

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
A többi országban is ennyi fajta vakcinát engedélyeznek?
steelwolf
Feltételezem az EU-ra gondolsz? Nem. Ott az megy, amit az EU engedélyez. Az angolok különutaznak, de ők január óta nem EU tagok, megtehetik. Mondjuk a különutjuk is csak annyi, hogy a saját vakcinájukat előbb engedélyezték.

(Az oroszt az oroszokon és rajtunk kívül nem tudom, hogy engedélyezte-e valaki. Az EU-hoz úgy tudom be akarják nyújtani. A kínai-t meg 2 arab országban lövik - ott se tudni pontosan, hogy kiknek, simán lehet, hogy az indiai vendégmuntásokon labortesztelnek -, és Szerbiában kezdtek vele oltani. És brazíliában volt valamennyi teszt oltás, aztán leálltak vele, aztán megint oltottak valamennyit, majd megint leálltak. Hogy most éppen oltanak-e, azt nem tudom.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
A gyártási sterilitástól függ, hogy okozhat-e a vakcina olyan betegséget, amit a vírus maga nem. Például nem steril gyártósoron felszed a hordozóanyag egy jó kis távol-keleti gombaspórát, amivel életedben nem találkozott a szervezeted, megkapod intravénásan, aztán az immunrendszerednek satu. A legyengült immunrendszered meg találkozik az elölt vírusgenommal.
Willie Parker
Ez így igaz, erre utalt sutianap is, ha jól értettem.
De ezt nem maga a vakcina okozza, hanem gyártási hiba vagy a nem megfelelő minőségbiztosítás.
Vagyis ez alapvetően nem szól a vakcina ellen, se az oltás ellen.
És sajna azt, hogy egy adott gyártás mennyire steril, azt ugyanúgy kénytelen vagyok bemondásra elhinni az Algopirynnél meg a Pharmaton Vitalnál is. Ahogy az étteremben, még ha drága is, nem tudhatom a szakács nem a tökét vakarta e, mielőtt a kajához nyúlt, vagy nem izzadta e össze, vagy rendesen el lett e mosva a húsvágódeszka.
Sobri Jóska
Világos. Egy kérdésem van: Te ugyanolyan nyugodtan ülsz be egy pekingi, kairói étterembe, mint egy londoniba?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
70+ szüleid megkértek, hogy regisztráld Őket! Félnek és Te is félted Őket... Akkor most mit csinálsz, mert Nekem momentán lövésem sincs!
nagir
Mindenképpen regisztráld őket! Egyrészt se az orosz, de a kínai nem jön még egy ideig, és 70+-osan van rá bőven esélyük, hogy megkapják, mire egyáltalán ideérne.

Amúgy is, nekem az a gyanúm - mitől lenne más? ez a NER logika -, hogy annak az 5 millió kínai vakcinának nagyjából ugyanaz lesz a sorsa, mint a húszezer lélegeztetőgépnek. Kifizetjük, behozzák (már amennyit behoznak), valamennyit mutatóba beadnak belőle, hogy bemutathassa az M1, esetleg aki nagyon jelentkezik, nyújtózkodik, annak is benyomják, mert miért ne, aztán a zöme bekerül majd valami raktárba, és fél-egy év múlva majd fingéhugyé megpróbálunk továbbadni valami harmadik világbeli országnak. És közben oltunk az EU-s vakcinákkal.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 272 — Vikings fan
 index.hu/belfold/2021/01/30/zacher_kinai_vakcina/
nagir
Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
Miért érzi úgy minden egyes nyamvadt orvos, hogy neki most el kell mondania a véleményét, holott senki nem kérdezte.
Duda Ernő ugyanez, egy sértett ember, aki ruhelli a kormányt mióta az durván szigorított a GMO-szabályozáson(igen duda se virologus hanem genetikus) ami szerinte visszaveti a magyar tudományos életet (ebben lehet igaza egyébként) szóval ezeket is érdemes számításba venni mikor egyik másik orvos nyilatkozgat.
MC12
Szerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.
Szesze
Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikor
Kijön a rendelet, hogy úgy mehetsz majd koncertre, sporteseményre, kocsmába a haverokkal stb. hogy be vagy oltva - mindegy milyen oltással- akkor szépen maradjatok csöndben és várjátok a nyugati vakcinát, nem kell ám majd hivatkozni az emberi jogokra meg ilyesmire, ha ez neked oké akkor win win 😊
MC12
Azért ennyire egysíkúan ne gondolkododjunk már.
Nekem nem fontos annyira semmilyen utazás / kocsma / sportesemény azért hogy beadassak egy p3 nélküli, kitudja milyen módon készülő vakcinát.
Ha neked ezek ennyire fontos adasd.
Toca
nagir
Na igen ezért szar a helyzet, mert ha a kormány nem engedélyezne minden szart, nem kene gondolkodni.
Alapjába véve én valószínűleg regelném őket, aztán mikor kiderül mikor oltanák őket fel lehet mérni a helyzetet.
De arról sajnos nincs információm, hogy lehet-e mondani hogy Orosz és Kínait nem kerek köszi. ( azt se tudom Orosszal pl. mikortól oltanak? kinaival egyelőre azt hiszem nem ).
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
A gyártási sterilitástól függ, hogy okozhat-e a vakcina olyan betegséget, amit a vírus maga nem. Például nem steril gyártósoron felszed a hordozóanyag egy jó kis távol-keleti gombaspórát, amivel életedben nem találkozott a szervezeted, megkapod intravénásan, aztán az immunrendszerednek satu. A legyengült immunrendszered meg találkozik az elölt vírusgenommal.
Willie Parker
De ezt nem maga a vakcina okozza, hanem gyártási hiba vagy a nem megfelelő minőségbiztosítás.
És sajna azt, hogy egy adott gyártás mennyire steril, azt ugyanúgy kénytelen vagyok bemondásra elhinni az Algopirynnél meg a Pharmaton Vitalnál is. Ahogy az étteremben, még ha drága is, nem tudhatom a szakács nem a tökét vakarta e, mielőtt a kajához nyúlt, vagy nem izzadta e össze, vagy rendesen el lett e mosva a húsvágódeszka.
Sobri Jóska
PókerVili:
a bekerülő gombás fertőzés az nem az immunrendszert nyírja ki hanem az alanyt, kerres a bactremia, viraemia, septicus shock kombinációkra

nem adják vénásan, de izomba adva is közvetlen jut a véráramhoz

Jozef tha Anabázis:
a tablátták nem steril gyártásúak, ami a bélrendszeren át megy nem kell sterilnek lennie
 regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2011-0016_02_gyogyszertechnologia_alapjai/ch28.html

és nem bemondásra megy folyamatosan monitorozni meg jelenteni kell a a sterilitás állapotát, mikrobi tenyésztések, ellenőrzés, ellenőrzés, ellenőrzés - az ogyéi mostani állapotában a hatósági ellenőrzések mértéke is annyira alacsony volt, hogy már az EMA beköhögött, de valahol rá lehet könyökölni az EMÁra vagy az FDAra mer ők úgyis megteszik, node ha ezek nincsenek, akkor fel kéne kötni a gatyát, kurvára

majd értesíccs mikor mész parenterális étterembe, mindenképp ellenőrizném a megfelelő körülményeket

több mint 5 éve
Azzal, hogy 10 orvosbol 5 azt mondja ne adasd be, 5 azt mondja adasd be nyugodtan, mit érsz el? Zavart. Semmi mást. MC12
A Pfizerről 10 orvosból 10 mondja, hogy oké. A Moderna-ról is. A Johnson most jött ki, eddig minden megszólaló szakértő kiállt mellette.

Azt a kérdést kéne inkább feltenned, hogy hogy a *csába lehet engedélyeztetve egy vakcina, amire 10-ből öt A-t mond, öt pedig B-t? Abban a gyógyszer/vakcina iparban, ahol ezerből 1-2 ellenvéleményt is komolyan vesznek?

És kinek a felelőssége lesz, ha egy így engedélyezett vakcinának az lesz a következménye, hogy emelkedik a vakcina szkeptikusok száma? Mert bár én ha elérhető lesz, akkor az EU valamelyik vakcinát biztosan beadom, és mondhatnám, hogy lesz*rom, hogy mi lesz a többivel, de ha nem emelkedik a jelenlegi kb. 35% hajlandóság _masszívan_ a következő hónapokban, legalább 70% környékére, akkor ez a szar vírus itt fog maradni. Én már ugyan nem kapom el, de az egészségügyet terheli, a személyzetet lefoglalja, emiatt továbbra is nehezebben kapok egy vizsgálatra beutalót. És kinyitni sem lehet úgy, mintha eltüntetnénk teljesen.

több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 487 — Bla, bla, bla
nagir
Nahat, én úgy emlékeztem hogy a Zacher toxikológus most meg mentőzik, pontosan mióta releváns a véleménye oltás engedélyezés témakörében? 😊 ő az aki szerint nem lesz karácsony és mindenki maradjon a seggén különben apokalipszis lesz januárban ugye? Aztán nem lett, pedig fű fa virág ment családozni. Úgyhogy Zacher úr talán kussoljon csendesen esetleg kérjen bocsánatot a felesleges hergelésért.
Miért érzi úgy minden egyes nyamvadt orvos, hogy neki most el kell mondania a véleményét, holott senki nem kérdezte.
Duda Ernő ugyanez, egy sértett ember, aki ruhelli a kormányt mióta az durván szigorított a GMO-szabályozáson(igen duda se virologus hanem genetikus) ami szerinte visszaveti a magyar tudományos életet (ebben lehet igaza egyébként) szóval ezeket is érdemes számításba venni mikor egyik másik orvos nyilatkozgat.
MC12
Szerinted minden rendben van a kínai vakcina körül? Orbán vagy Szijjártó véleménye biztosan sokkal relevánsabb.. de amúgy nem vágom mi bajotok van, aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.
Szesze
Én már leírtam a véleményem párszor de összefoglalva: nincs bajom a kínaival, ti hergelitek magatokat napok óta 😊 felőlem nyugodtan, csak aztán amikor
Kijön a rendelet, hogy úgy mehetsz majd koncertre, sporteseményre, kocsmába a haverokkal stb. hogy be vagy oltva - mindegy milyen oltással- akkor szépen maradjatok csöndben és várjátok a nyugati vakcinát, nem kell ám majd hivatkozni az emberi jogokra meg ilyesmire, ha ez neked oké akkor win win 😊
MC12
Nekem nem fontos annyira semmilyen utazás / kocsma / sportesemény azért hogy beadassak egy p3 nélküli, kitudja milyen módon készülő vakcinát.
Toca

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 272 — Vikings fan
Willie Parker
Sobri Jóska
Látod megint kavarod a szart.
Senki nem a vakcina ellen szólt, hanem a kínai vakcina ellen. És de, a vakcina beadás okozza mégha a hiba nem is a vakcina recepturajaban van.

Remek példa az étterem, hiszen gondolom te is sok kaját eszel intravénásan.
több mint 5 éve
Akkor kersz engedelyezett vakcinabol es a 50% + 95% = 145% leszel.

YoungZeeZee
1. 97,5, nem 145.
2. Senki nem kér.
Mindenki regisztrál, és amikor a kapott időpontra, ami mondjuk március 5. 09:30 bemegy, és megkérdezi "ez most melyik", akkor mondják melyik. Lehet ez, lehet az, vagy tán amaz. És ott eldöntheti, hogy abból kér, vagy sem.
Klaci79 is ott téved, hogy ha ott nem kéri, akkor nem az van, hogy kap új időpontot 3 nap múlvára egy másik oltóanyagra, vagy vár még 2 hónapot, hanem akkor leadminisztrálják, hogy nem kért, és ennyi.
Persze a valóságban -mégis csak Magyarországon élünk- ha majd lesz elég nyáron, ősszel, jövő ilyenkor, mindenki intézi magának ismerősökön, kapcsolatokon keresztül, ahogy tudja.
Sobri Jóska
ejj
megkapja a házorvos vagy az oltópont az oltást, az oltási tervnek megfelelően kezdi fehívni a pacienst, kéri, nemkéri gyön, nemgyön

itt ugyi az a lényeg, hogy aki megjelenik az meg is kapja, valamint ne képződjön selejt

ennyit azért tud a rencer

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 096 — #NoStress
Willie Parker

több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509

YoungZeeZee
1. 97,5, nem 145.
2. Senki nem kér.
Mindenki regisztrál, és amikor a kapott időpontra, ami mondjuk március 5. 09:30 bemegy, és megkérdezi "ez most melyik", akkor mondják melyik. Lehet ez, lehet az, vagy tán amaz. És ott eldöntheti, hogy abból kér, vagy sem.
Klaci79 is ott téved, hogy ha ott nem kéri, akkor nem az van, hogy kap új időpontot 3 nap múlvára egy másik oltóanyagra, vagy vár még 2 hónapot, hanem akkor leadminisztrálják, hogy nem kért, és ennyi.
Persze a valóságban -mégis csak Magyarországon élünk- ha majd lesz elég nyáron, ősszel, jövő ilyenkor, mindenki intézi magának ismerősökön, kapcsolatokon keresztül, ahogy tudja.
Sobri Jóska
Csak vicceltem a 145-tel.
több mint 5 éve

YoungZeeZee
1. 97,5, nem 145.
2. Senki nem kér.

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 158
vpi
Azt kérdezem mi olyan lehet, amit az elkapott koronavírus nem okozhat. Hiszen ez nem gyógyszer, csak vakcina. Egy elölt vírus maximum annyit árthat, mint egy nem elölt. Pláne a vírusrészletet tartalmazó nyugati vakcinák. Maximum.
Sutianap válaszából is ezt hámoztam ki, hogy nem tud olyan problémát okozni egy koronavírus vakcina, amit a koronavírus ne tudna.

1., az, hogy magyarázni kell, mi a baj az ellenőrizetlen gyógyszerészeti cuccokkal, egyenesen szégyen - vagy itt tényleg mindenki nyakra-főre tolja be az aliexpresszről rendelt fogyitabikat? A "legalább valakin segít" érv alapján meg miért nem jelentettük be már 2020 márciusában, hogy kész a magyar vakcina, aztán placebóval mehetett volna az országos oltási program?

2., Puzsér világosan kifejti itt, hogy mi a probléma: hogy nyitni vagy zárni kell, azt nincs civil, aki megmondhatná a rendelkezésre álló információi alapján, de hogy nyitásnak ÉS zárásnak egyszerre nem szabadna lennie, az biztos. Mert jelenleg ugye ez a helyzet, ha vendéglátós vagy, ne csinálj semmit, ha plázában van boltod, esetleg bárhol dohányboltod, kaszinód, üzemelj nyugodtan. Aztán nulla forint támogatással mutogassunk az idiótákra, akik egy világjárvány közepén azzal foglalkoznak, hogyan termelhetnének némi profitot...

r.baggio
1. A fogyitabi nem vakcina. A vakcinában nincs más, csak elölt vírus vagy vírusdarab.

2. Valóban kevés az infó, ez igaz, de épp ezert nem nyitni vagy zárni kellene, hanem zárni. A nyitás milyen védelmet jelent? Te tudsz bármi olyat, amitől a nyitás hatékonyabb védekezés, mint a zárás?
Sobri Jóska

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
Amúgy pedig ha már egy külügyminiszternek joga van oltásra engedélyt adni,
Klaci79
Beszerzésre van engedélye.
Nem arról dönthet, hogy oltsanak e vele.
Szoktad látni ezeket a nem elhanyagolható különbségeket.

aki ennyire bízik a kínai vakcinában még külön jól is jár, ha sok a szkeptikus, mert előbb juthat oltáshoz, úgyhogy inkább örüljetek neki.
Szesze
Ez se igaz.
Attól, hogy beszerzik, tán még ki is fizetik, semmi garancia nincs, hogy oltani is fognak vele.
Lásd a párezer plusz lélegeztetőgépet.
De ha még meg is kezdenék a kínai vakcinával az oltást, akkor se jutna egy fiatal/középkorú, alapvetően egészséges ember (nagyjából itt mindenki ebbe a kategóriába tartozik) hamar oltáshoz, mert itt mi mindannyian simán az utolsó harmadban vagyunk, akármivel is oltanak.
Vagy szerinted úgy lesz, mint a cukrászdában, hogy beülsz, pólót leveszed, jön a nővérke és eléd rakja a vakcinalapot, hogy válasszál, melyikből kérsz? És ha azt mondják, hogy pisztácia pfizer nem is volt?

több mint 5 éve
vpi

r.baggio

több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
nagir
MC12
Szesze
MC12

Amúgy én meg azoknak az arcát fogom megnezni, akik nem léphetnek ki majd az országból mert a kínait sehol nem fogadjak el, másikat meg majd mindenki után kap hiszen ő már oltva van.

De remelem nem kell megélni azt, hogy kiderül semmit vagy 50%ot er csak az oltas vagy hogy páran komolyan karosodtak is ettől.

Nekem ha 10 orvosbol 5 azt mondja nem, akkor azt jelenti hogy nem, mivel nem szeretek pénzfeldobást játszani az egészségemmel ha nem muszáj.
Toca
Ez benne van a pakliban abszolút, ez kockázat. Habár én nem terveztem külföldre menni mostanság de valid ami írsz.

Ha 10ből 5 mellette van 5 meg ellene az annyit jelent hogy a politika sikeresen beleszólt tudományos kérdésbe pro és kontra. Így kvázi ez alapján nem lehet eldönteni hogy be adható vagy sem. Vagy szerinted a Kemenesi meg akar ölni a duda meg nem?
És be is lép a párt preferencia alapú döntéshozatal a tömegeknél - ahogy ezt a közvélemény kutatók mutatják is kifele.
MC12

Sztem az a cel, hogy nem a gyere haza fiatal, hanem a maradj itthon fiatal. Kapsz olyat amit nem engedelyeznek az EU-ban es nem tudod elhagyni az orszagot.
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 570 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
A többi országban is ennyi fajta vakcinát engedélyeznek?