Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 547 — I like the Texans, I like who we are
 telex.hu/gazdasag/2021/02/01/gerendai-karoly-magyar-gasztronomiai-egyesulet-ettermek

A Magyar Gasztronómiai Egyesület az alábbi ötletekkel mentené meg a helyzetet:
- a működési korlátozások idején felmerülő helyiségbérleti díjak átvállalása,
- a bértámogatások azonnali folyósítása minden hónap 10. napjáig,
- a bértámogatás mértékének 75 százalékra emelése,
- bértámogatás biztosítása az újranyitást követő legalább 2-3 hónapban is,
- a korlátozások idején felhalmozódó – bevétel hiányában nem teljesített – adó- és járuléktartozások elengedése, jóváírása vagy átvezetése más adónemre,
- a vendéglátóteraszok területfoglalási díjának elengedése 2021-ben is,

- vendéglátó vállalkozások számára a számlával igazolt alapanyag-beszerezések kompenzálása a novemberi korlátozásokkor keletkezett károk miatt,
- rezsitámogatási program kidolgozása 2021-re a közműszolgáltatók bevonásával,
- legkésőbb március 1-től, de minél előbb kezdődő fokozatos megnyitás szigorú járványügyi szempontok betartásával, nemzetközi és hazai példák figyelembevételével,
- a vállalatok által igénybe vett éttermi szolgáltatás után fizetendő extra közterhek eltörlése,
- az elvitelre és házhoz szállítással értékesített ételek és alkoholmentes italok 5%-os áfakulcsának megtartása,
- a Cafeteria adótartalmának csökkentése.

Kiemeltem pirossal, ami nonszensz, életszerűtlen, megvalósíthatatlan,
feketén hagytam, ami számomra nem egyértelmű, véleményes, nem egzakt,
zölddel, ami teljesen jó ötlet, korekt és kivitelezhető.

Ami a problémám, hogy így egyben -főleg a beboldolt pont miatt, ami teljesen szembemegy a vírusvédekezéssel- ez nyilván egy NEM lesz, de azért a zöld dominál, van benne ráció, nem kerül sokba az államnak (ugye ha egy hely fullra bezár, akkor így is, úgy is kiesik az adó, járulék, közüzem bevétel, de így legalább nem a nulláról kell újraindítani egy teljes ágazatot), és ezért állami szinten kezelhető is lenne.

A konteósoknak annyit, hogy az összes vendéglátóhely közül amit a NER meg akarna szerezni, még ha nem konkrét üzletekre, helyiségekre is gondolunk, hanem forgalomszázalékra, az még 2% se lehet, hiszen egy somogyböszmönyi kiskocsma, egy zalaundori étterem, vagy egy random pesti bódébüfé, kisétterem, hamburgerező akkor se kéne senkinek a NER-ből, ha ingyen adnák. Az "ócsóért megvesszük" csak kiemelt desztinációbéli presztizshelyeket érint(het), de nem az ő tönkretételük az elsődleges szempont.
Sajnos világjárvány van, az a kurvára gáz, hogy a Kacsa utcában, vagy a Tropicana kaszinóban összecsődülhetnek az emberek, nem az, hogy a többi többezerben meg nem.
Sobri Jóska
másik topikban is írtam, hogy az hogy teljes évre elengedünk vmit az számomra életszerűtlen. nyilván ez, ha jól látom két dolgot érint (rezsitámogatás meg területfoglalási díj), de az, hogy nyitás után majd hatalmas bevételek után még jó pár hónappal később is elengedünk ilyen dolgokat vicces.

amúgy az nyilván elég röhejes, hogy a 2. pontért harcolni kell ...
csebi
75% emelni a támogatás mértéket meg az 5%os ÁFA miért vállalható? Meg nyitás után 2-3 hónapig járjon még a támogatás. Mire? Így is a dolgozok bérének nagy részét zsebből fizetik, kvázi meglopják a kormányt, aztán most követelik a lóvét? Hagyjuk már. 5% az ÁFA kiszallitasra de még drágult is a kaja.
Szükség van a támogatásukra de azért van egy határ.

Ami meg a bürokráciát illeti, tegnap voltam webkincstarat igényelni. Érettségi óta nem írtam alá ennyit. Volt ahol egy oldalt kétszer kellett.
Vagy húsz oldalt írtam alá ami mekkora pazarlás már a hölgy pedig mindent elmagyarazott, megmutatta hogy ez a felhasználó nevem ami a kötvény szamombol jön.
Oké hazamegyek be akarok lépni valami hibás. Pedig jól írtam be mindent. Megnézem a kötvény számokat hát nem elirta a kisasszony a felhasználó nevet? Egy sima ctrl c ctrl v nem jött össze.
több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 397
 telex.hu/gazdasag/2021/02/01/gerendai-karoly-magyar-gasztronomiai-egyesulet-ettermek

- a korlátozások idején felhalmozódó – bevétel hiányában nem teljesített – adó- és járuléktartozások elengedése, jóváírása vagy átvezetése más adónemre,

- vendéglátó vállalkozások számára a számlával igazolt alapanyag-beszerezések kompenzálása a novemberi korlátozásokkor keletkezett károk miatt,
- legkésőbb március 1-től, de minél előbb kezdődő fokozatos megnyitás szigorú járványügyi szempontok betartásával, nemzetközi és hazai példák figyelembevételével,
- a vállalatok által igénybe vett éttermi szolgáltatás után fizetendő extra közterhek eltörlése,
- az elvitelre és házhoz szállítással értékesített ételek és alkoholmentes italok 5%-os áfakulcsának megtartása,

Ami a problémám, hogy így egyben -főleg a beboldolt pont miatt, ami teljesen szembemegy a vírusvédekezéssel- ez nyilván egy NEM lesz, de azért a zöld dominál, van benne ráció, nem kerül sokba az államnak (ugye ha egy hely fullra bezár, akkor így is, úgy is kiesik az adó, járulék, közüzem bevétel, de így legalább nem a nulláról kell újraindítani egy teljes ágazatot), és ezért állami szinten kezelhető is lenne.

A konteósoknak annyit, hogy az összes vendéglátóhely közül amit a NER meg akarna szerezni, még ha nem konkrét üzletekre, helyiségekre is gondolunk, hanem forgalomszázalékra, az még 2% se lehet, hiszen egy somogyböszmönyi kiskocsma, egy zalaundori étterem, vagy egy random pesti bódébüfé, kisétterem, hamburgerező akkor se kéne senkinek a NER-ből, ha ingyen adnák. Az "ócsóért megvesszük" csak kiemelt desztinációbéli presztizshelyeket érint(het), de nem az ő tönkretételük az elsődleges szempont.
Sajnos világjárvány van, az a kurvára gáz, hogy a Kacsa utcában, vagy a Tropicana kaszinóban összecsődülhetnek az emberek, nem az, hogy a többi többezerben meg nem.
Sobri Jóska
másik topikban is írtam, hogy az hogy teljes évre elengedünk vmit az számomra életszerűtlen. nyilván ez, ha jól látom két dolgot érint (rezsitámogatás meg területfoglalási díj), de az, hogy nyitás után majd hatalmas bevételek után még jó pár hónappal később is elengedünk ilyen dolgokat vicces.

csebi
Az, hogy 10-ig nem megy el az utalás még mindig, 2021-ben az valami egészen vérforraló - de nem újdonság. Már a NER-ben húztam le 2 és fél évet egy minisztériumban ami uniós pénzeket is kezelt, és az esetek 99%-ban nem volt meg időben (lehetett ez egy nap meg fél év is) semmilyen kifizetés - de a legritkább esetben volt ennek politikai oka. A legtöbbször:
- Balfaszság
- Inkompetencia
- Lustaság
- Ki a faszt érdekel, hova siessek? - mentalitás

az oka ennek.

Valami egészen mélyen van beágyazódva a közigazgatás minden szintjébe a mérhetetlen "leszarom - a seggem védem" mentalitás. Annyi aláírás meg dokumentum kell egy MÁK kifizetéshez, hogy az önmagában borzasztóan lassítja a folyamatokat, aztán jön az osztályok közötti ide-oda utaztatása a papíroknak, itt áll 3-4 napot, ott áll 3-4 napot aztán ha minden jó (sosem az) és minden megvan (sosincs) akkor mehet az iktatásra (újabb napok) aki vagy visszaküldi vagy nem. És csak ezután megy a MÁK-ba aztán ott vagy indítják a kifizetést vagy nem. Ha nem, de nem dobják vissza, csak áll a kifizetés, sose tudod miért. Majd hó elején, majd hó közepén, majd hó végén, mindegyiket hallottam 😊
Akarhatná ezt felgyorsítani a kormány (nyilván nem akarja) de ehhez kéne a közigazgatás is, akik viszont látványosan szarnak bele a nyomorodba. A legtöbbször ugyanazt az érvet kaptam, "Minek sietni? Többet kapok hó elején érte? Nem. A szemét vállalkozónak meg menjen a pénz gyorsan mi? Na, kisfiam, nekem ez ráér, érjen rá neki is" És pont leszarják, hogy pandémia, válság vagy bármi egyéb van.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 680 — Lucas Scott

Sobri Jóska

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 674 — "Montoya por favor!"
 index.hu/kulfold/2021/02/01/megallapodtak-ausztriaban-kinyitnak-az-iskolak-es-az-uzletek/

Orbán figyel, jövő héttől mehet 9.-től is akkor a tanítás, ahol a szociális élet lehet a legveszélyesebb a terjedése ennek a rohadt vírusnak.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 837 — Steelers fan
Ugye a büszkének lenni valakire, annak az ellentéte a szégyellni vmit, vkit. Egy kérdés. Jelenlegi kormányunk miatt legitim, ha valaki kifelé, más nemzetek állampolgárai előtt szégyelli magát, mert magyar? Vagy csak akkor szégyellhetem, ha szavaztam is rájuk?
dawyd728
Még egyszer: a büszkeség / szégyen, ha nem saját magadra vonatkozik, akkor egy közösségi érzés. Azért vagy büszke, vagy azért szégyenkezel, mert közösséget érzel vele, és a sikert a sajátodnak is érzed emiatt. Ha nem érzed a sajátodnak is, akkor az nem büszkeség. Akkor csak örülsz neki. Nincs option "b", ezt jelenti a büszkeség. 😊

Nyugodtan szégyenkezz az országod miatt, velem is előfordul. 😊 Ha a testvéred hulla részegen blamálja magát valami nyilvános helyen, akkor nem kell vele inni, hogy szégyelld amit művelt. 😊 Persze nem kell feltétlenül szégyellni, hogy az ember testvére hülye. De az azt is jelenti, hogy nem vállal vele közösséget. Mert a szégyen / büszkeség ilyen érzés. Közösségvállalást feltételez. Tegye fel a kezét, akik szégyellte Szájer ereszcsatornás mutatványát? Nem hiszem, hogy sokan lennének .... mert nem éreztek vele közösséget. Még te is magyar én is magyar viszonyban sem. De sokkal könnyebb a büszkeséget magunkra venni, mint a szégyent, az ember így van bedrótozva. 😊 Nem véletlen, hogy minden sportsikerünk esetén az az első, hogy valami politikus rögtön ott terem, és baromi büszke rájuk. Miközben lóf*szt se tett értük. Úgyhogy én büszkeséget csak nagyon meggondolva érzek, és akarok érezni magyar dologért, magyarként. Csak akkor, ha úgy érzem, hogy tényleg van valami, amiben nem csak az, aki a sikert elérte, hanem az ország is valamit tett, segített.

Mindegy, érezd amit csak akarsz, én is csak leírtam, hogy én mit érzek, ezen nem fogunk összeveszni. 😊
peterk2005
Győztünk, vesztettek

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ugye a büszkének lenni valakire, annak az ellentéte a szégyellni vmit, vkit. Egy kérdés. Jelenlegi kormányunk miatt legitim, ha valaki kifelé, más nemzetek állampolgárai előtt szégyelli magát, mert magyar? Vagy csak akkor szégyellhetem, ha szavaztam is rájuk?
dawyd728
Még egyszer: a büszkeség / szégyen, ha nem saját magadra vonatkozik, akkor egy közösségi érzés. Azért vagy büszke, vagy azért szégyenkezel, mert közösséget érzel vele, és a sikert a sajátodnak is érzed emiatt. Ha nem érzed a sajátodnak is, akkor az nem büszkeség. Akkor csak örülsz neki. Nincs option "b", ezt jelenti a büszkeség. 😊

Nyugodtan szégyenkezz az országod miatt, velem is előfordul. 😊 Ha a testvéred hulla részegen blamálja magát valami nyilvános helyen, akkor nem kell vele inni, hogy szégyelld amit művelt. 😊 Persze nem kell feltétlenül szégyellni, hogy az ember testvére hülye. De az azt is jelenti, hogy nem vállal vele közösséget. Mert a szégyen / büszkeség ilyen érzés. Közösségvállalást feltételez. Tegye fel a kezét, akik szégyellte Szájer ereszcsatornás mutatványát? Nem hiszem, hogy sokan lennének .... mert nem éreztek vele közösséget. Még te is magyar én is magyar viszonyban sem. De sokkal könnyebb a büszkeséget magunkra venni, mint a szégyent, az ember így van bedrótozva. 😊 Nem véletlen, hogy minden sportsikerünk esetén az az első, hogy valami politikus rögtön ott terem, és baromi büszke rájuk. Miközben lóf*szt se tett értük. Úgyhogy én büszkeséget csak nagyon meggondolva érzek, és akarok érezni magyar dologért, magyarként. Csak akkor, ha úgy érzem, hogy tényleg van valami, amiben nem csak az, aki a sikert elérte, hanem az ország is valamit tett, segített.

Mindegy, érezd amit csak akarsz, én is csak leírtam, hogy én mit érzek, ezen nem fogunk összeveszni. 😊

Igaz, hogy 85-ben kvázi egy fillér nélkül ment ki, de én úgy tudom azért, mert hívták, munkát ajánlottak neki.
Magyarországon tényleg nem sikerült volna és az usában is baromi nehezen ment, de ez azért nem az a sztori, hogy itthon üldöznek és majd lesz valahogy külföldre menekülsz.kittli
Pontosan ugyanezt írtam volna le, ha valaki azt írja, hogy "büszkeséget érez amerikaiként". Még, ha ennek egy picit több alapja is lett volna, mert legalább azt lehet rá mondani, hogy az amerikai tudományos élet lehetőségei kiemelkedően jók, tehát van amit az ország "hozzáadott". Nagyjából, mint amikor Janics Natasa nekünk nyerte az olimpiai címeket. Nem adtunk mi magyarok neki semmi extrát, csak annyit, hogy az itteni sportviszonyok kedvezőbbek voltak szakmailag és anyagilag is számára, mint az otthoniak. De ezzel is adott valamit az ország, amit a másik nem tudott. Valami alapja így van büszkének lenni rá. A szerbeknek/horvátoknak semmi.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 837 — Steelers fan
Nem tudom mennyire volt itt téma Karikó Katalin, de engedjétek meg, h megosszam ezt a videót róla.
 youtu.be/9v58dhCvsTs
A vége is üt rendesen, de az eleje, és főleg az üzenet, amit az egész személyisége hordoz számomra, az hihetetlen. Jó értelemben borzongok.. Annyi, de annyi érdemtelen ember lesz emberek millióinak példaképe, míg az ilyenek, mint Karikó Katalin max egy kis belterjes kör körében. Covid előtt meg aztán főleg. Ritkán érzem magam ilyen büszkének magyarként. 😊
dawyd728
Nem akarlak lebeszélni, mert a jó szándék beszél belőled, de én nem büszkeséget érzek, hanem inkább szégyenkezem. Mert egy újabb olyan történet, amiből már ezer volt, és nem tanulunk belőle. Hogy képtelenek vagyunk itthon tartani a tehetségeinket. Sokakat (őt is) még el is nyomnak, félreteszik, hol egyszerű vakságból, nem felismerve a tehetséget, hol a kontraszelekció, hol az irígység. Az ilyen sikerekben, amikor valaki itthon semmi esély nem lát már, ezért külföldre kénytelen menni, és ott lesz sikeres, semmi magyar siker nincs. Ez magyar kudarc, és csak és kizárólag az ő és a kollégáinak személyes kitartása és sikere.
peterk2005
Igaz, hogy 85-ben kvázi egy fillér nélkül ment ki, de én úgy tudom azért, mert hívták, munkát ajánlottak neki.
Magyarországon tényleg nem sikerült volna és az usában is baromi nehezen ment, de ez azért nem az a sztori, hogy itthon üldöznek és majd lesz valahogy külföldre menekülsz.
A projektben egyébként rajta kívül még 3 magyar is részt vesz, kettő közülük kisúji, egy pedig talán debreceni.
Őket Karikó karolta fel, mint tehetséges fiatal biológusokat úgy 8-10 évvel ezelőtt.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Na itt az igazi barom. Laposföldhívő, megchippelnek, világvége, és még az eget is a kormány rakta oda 😁

24.hu/kulfold/2021/02/01/steven-brandenburgot-gyogyszeresz-covid-oltas-osszeeskuves-elmeletek/
kapitnono
Ez mi😂
Mintha vmi alkohol vagy drog lenne egy targy
"összeesküvés-elméletek hatása alatt tönkretette "

En a szeretet hatasa alatt megoleltem mindenkit.
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 145 — WHO DAT!!!!
Na itt az igazi barom. Laposföldhívő, megchippelnek, világvége, és még az eget is a kormány rakta oda 😁

24.hu/kulfold/2021/02/01/steven-brandenburgot-gyogyszeresz-covid-oltas-osszeeskuves-elmeletek/

Szerkesztette: kapitnono

több mint 5 éve
dawyd728 4 115
Nem akarlak lebeszélni, mert a jó szándék beszél belőled, de én nem büszkeséget érzek, hanem inkább szégyenkezem. Mert egy újabb olyan történet, amiből már ezer volt, és nem tanulunk belőle. Hogy képtelenek vagyunk itthon tartani a tehetségeinket. Sokakat (őt is) még el is nyomnak, félreteszik, hol egyszerű vakságból, nem felismerve a tehetséget, hol a kontraszelekció, hol az irígység. Az ilyen sikerekben, amikor valaki itthon semmi esély nem lát már, ezért külföldre kénytelen menni, és ott lesz sikeres, semmi magyar siker nincs. Ez magyar kudarc, és csak és kizárólag az ő és a kollégáinak személyes kitartása és sikere.
peterk2005
Szíved joga. Lehet egy pohár félig tele is, nem muszáj félig üresnek lenni. Ha nem a narratívához társítod a történetét, akkor lehet te is megérted miről beszélek, érzek. Amúgy ezzel nem azt mondom, h nincs igazság abban, ami a te szemüvegeden át látsz, csak torzul a kép.. Hogy értsd semmiféle magyar sikerről nem beszéltem.dawyd728
Pontosan értem, hogy miről beszélsz. De a büszkeség és öröm nem ugyanaz. Nem lehetünk büszkék arra, akihez nincs közünk. A testvéred sikerére büszke lehetsz, mert családtag. A szomszédodénak csak örülhetsz, ha jóban vagy vele. De büszke csak akkor lehetsz, ha részt vettél a sikerében. A tanár sem lehet büszke arra a diákra, akit nem tanított. Az iskola sem lehet büszke arra a diákra, aki nem náluk tanult. A büszkeség feltételezi, hogy az az egyén vagy közösség, aki vagy aminek a tagjai büszkék, azok tettek is a sikerért, támogatták. Nem feltétlenül te vagy én személyesen, de a közösség. Enélkül nincs mire büszkének lennünk. Örülhetünk neki - én is örülök -, de büszke nem tudok lenni. Ellenkezőleg sajnos.
peterk2005
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 096 — #NoStress

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Nem tudom mennyire volt itt téma Karikó Katalin, de engedjétek meg, h megosszam ezt a videót róla.
 youtu.be/9v58dhCvsTs
A vége is üt rendesen, de az eleje, és főleg az üzenet, amit az egész személyisége hordoz számomra, az hihetetlen. Jó értelemben borzongok.. Annyi, de annyi érdemtelen ember lesz emberek millióinak példaképe, míg az ilyenek, mint Karikó Katalin max egy kis belterjes kör körében. Covid előtt meg aztán főleg. Ritkán érzem magam ilyen büszkének magyarként. 😊
dawyd728
peterk2005
Ha jól tudom még a 80as években ment ki

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 560 — The Mathematician
 parameter.sk/lenyeg-mar-tenyleg-sulyos-helyzet-az-egeszsegugyi-miniszter-csak-jarvanyugyi-szakertok-szavara-akar

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Úgy látszik a hülyeség nem kopik. Sőt terjed.

www.nationalreview.com/corner/governor-cuomo-announces-to-new-york-that-he-doesnt-trust-experts-anymore/
peterk2005
jó hát cuomo ...

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Úgy látszik a hülyeség nem kopik. Sőt terjed.

www.nationalreview.com/corner/governor-cuomo-announces-to-new-york-that-he-doesnt-trust-experts-anymore/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005
Szíved joga. Lehet egy pohár félig tele is, nem muszáj félig üresnek lenni. Ha nem a narratívához társítod a történetét, akkor lehet te is megérted miről beszélek, érzek. Amúgy ezzel nem azt mondom, h nincs igazság abban, ami a te szemüvegeden át látsz, csak torzul a kép.. Hogy értsd semmiféle magyar sikerről nem beszéltem.dawyd728
Pontosan értem, hogy miről beszélsz. De a büszkeség és öröm nem ugyanaz. Nem lehetünk büszkék arra, akihez nincs közünk. A testvéred sikerére büszke lehetsz, mert családtag. A szomszédodénak csak örülhetsz, ha jóban vagy vele. De büszke csak akkor lehetsz, ha részt vettél a sikerében. A tanár sem lehet büszke arra a diákra, akit nem tanított. Az iskola sem lehet büszke arra a diákra, aki nem náluk tanult. A büszkeség feltételezi, hogy az az egyén vagy közösség, aki vagy aminek a tagjai büszkék, azok tettek is a sikerért, támogatták. Nem feltétlenül te vagy én személyesen, de a közösség. Enélkül nincs mire büszkének lennünk. Örülhetünk neki - én is örülök -, de büszke nem tudok lenni. Ellenkezőleg sajnos.

több mint 5 éve
dawyd728 4 115
 youtu.be/9v58dhCvsTs
dawyd728
peterk2005
Szíved joga. Lehet egy pohár félig tele is, nem muszáj félig üresnek lenni. Ha nem a narratívához társítod a történetét, akkor lehet te is megérted miről beszélek, érzek.
Amúgy ezzel nem azt mondom, h nincs igazság abban, ami a te szemüvegeden át látsz, csak torzul a kép..
Hogy értsd semmiféle magyar sikerről nem beszéltem.
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 897
Ha az ember csak a királyi tv-ből tájékozódna, azt hihetné, hogy Brüsszel cserben hagyott minket és vakcina csak orosz és kínai lenne az országban, mert ők segítenek rajtunk.
Valamelyik nap itt az árakról is volt vita, mert azt olvastam, hogy az eu-ban sem átlátható ez, ezért jogos a kínai vakcina körüli tiltakozás.
Jó olvasni, hogy ezek szerint az igazságnak köze nincs ahhoz, amit az ilyen menczer szerű f@szjancsik állítanak.
 hvg.hu/eurologus/20210201_Unios_fotargyalo_nem_lesz_gond_az_oltasok_szallitasaval?fbclid=IwAR3wlt0bzDB2_-zltOvKvNhwHx2nKNy1FmqxCz4wq8zI9xczyIQTWemkGX0
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 680 — Lucas Scott
 youtu.be/9v58dhCvsTs
dawyd728
peterk2005
asszzem máshol éppen ő mondta, hogy nem jut el külföldre akkor nem ért volna el ilyen szakmai előrelépést, mert itthon messze nem voltak adottak a feltételek, hogy ilyen szinten tudjon kutatni, kísérletezni.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
gaborik San Francisco 49ers 514
Most akkor megnyugodtam:
"Hamisított vakcinák miatt vettek őrizetbe 80 embert Kínában"
 www.atv.hu/kulfold/20210201-hamisitott-vakcinak-miatt-vettek-orizetbe-80-embert-kinaban/hirkereso
nagylaza
Sobrinak eleg,ha felcimkezitek vackina neven mar szurja is befele

| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 5 éve
Most mondták a rádióba hogy a szlovákok teljes lakhelyelhagyási tilalmat bevezetését fontolgatják, engedélyt meg ehhez SMS-Ben kéne kérni a vírus fokozódása miatt. Mi csúszott ott el hogy ekkora a gebasz? Enyhítettek korábban? Nem figyeltem az adataikat mostanában.
MC12
Valószínűleg (ezt gyanítják, most fogják majd széles körben tesztelni) az angol - fertőzőbb - variáns terjed, azért romlanak a számok. Már több EU országban, ahol megjelent a variáns, elkezdtek szigorítani. Elsősorban a rongymaszkok helyett az FFP2-es (3-as) maszkok kötelezővé tételével.

Szerintem nálunk is el fog jönni még ez az idő, mert már itthon is kimutattak néhány esetet. Aki teheti, vásároljon be FFP2-es maszkból, most (még) olcsón, 3-400 forintért lehet kapni, többféle színben, gyerek és felnőtt méretben is. Ha kötelezővé teszik, hiány lehet belőle és az ára is keményen megugorhat ismét.

több mint 5 éve
 youtu.be/9v58dhCvsTs
dawyd728

több mint 5 éve
Most mondták a rádióba hogy a szlovákok teljes lakhelyelhagyási tilalmat bevezetését fontolgatják, engedélyt meg ehhez SMS-Ben kéne kérni a vírus fokozódása miatt. Mi csúszott ott el hogy ekkora a gebasz? Enyhítettek korábban? Nem figyeltem az adataikat mostanában.
MC12
 www.worldometers.info/coronavirus/country/slovakia/

ez alapján passz.
Vrij6
egy 5,4 milliós országban ez azért nem olyan jó...
Stoki
 parameter.sk/sms-ben-jonne-felmentes-kijarasi-korlatozas-alol-meg-kormanyon-belul-sincs-mindenki-oda-az-uj

parameter.sk/alkotmanyjogaszok-szerint-kijarasi-korlatozasra-vonatkozo-javaslat-durvan-jogserto
Negritis
Köszi, nem ismertem ezt az oldalt.
MC12
kollégám kint lakik ő küldte

több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 397
MC12
 www.worldometers.info/coronavirus/country/slovakia/

ez alapján passz.
Vrij6
egy 5,4 milliós országban ez azért nem olyan jó...
Stoki
 parameter.sk/sms-ben-jonne-felmentes-kijarasi-korlatozas-alol-meg-kormanyon-belul-sincs-mindenki-oda-az-uj

parameter.sk/alkotmanyjogaszok-szerint-kijarasi-korlatozasra-vonatkozo-javaslat-durvan-jogserto
Negritis
Köszi, nem ismertem ezt az oldalt.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 246 — Cowboys fan
 index.hu/kulfold/2021/02/01/portugalia-koronav/

Ez a para 😕
dande
azé' egy 10m+-os országban összesen 845 főre kalibrálni a szükséges intenzív ágyak számát, hát... fejvakarós.