Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 897
Oh jaj
Johnson & Johnson fell 3.9% after the drugmaker said its single-dose vaccine was 72% effective in preventing COVID-19 in the United States, with a lower rate of 66% observed globally.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Vasárnap a fél magyar médiában körbefutott Duda Ernő szegedi virológus nyilatkozata arról, hogy a kínai vakcina elölt vírust tartalmaz, és emiatt az ósdi technológiája miatt kifejezetten veszélyes. Először a Szeged Televíziónak beszélt arról, hogy a teljes vírus szervezetbe juttatása akkor is problémás, ha elölt vírusról van szó, mert az „ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmunfolyamatokat képes kiváltani. Ez azt jelenti, hogy az elpusztított vírus később is kiválthat olyan immunválaszt, ami során a szervezet önmagát kezdi el támadni.”

Az által beírt részlet egy mondatból. Így néz ki a többi:
„Egy elölt vírus nem fertőz, nem okoz betegséget. De amellett, hogy létrehozza a fertőzés ellen védő immunválaszt, egy állandó, hosszú távú gyulladást hozhat létre, ami az erre való hajlam esetén fokozhatja az autoimmunitás előállását”
Klaci79
Nem veszélyes (ezt nem tudjuk, hogy mennyire az), hanem kockázatos. Maga a technológia biztonságos, évtizedeken keresztül adták be apáinknak és nekünk az ilyen technológiával készült, nagyon biztonságos vakcinákat, gond nélkül. Feltéve, ha van rá idő, végig tud menni a nagyon alapos fejlesztési és engedélyeztetési fázis minden lépésén.

Most nincs erre idő, sietni kell. Fel kell pörgetni a dolgokat, de és ez már gond, mert a modern, új technológiában kevesebb a kérdőjel. Ezt a régit, ha fel is gyorsítják, alaposabban meg kellene nézni, mint az újat. (Nem értek hozzá, de feltételezem, hogy nyugaton is ezért az újak futottak be elsőnek, és a hasonló, "klasszikus" vakcinák csak most fogják követni őket a sorban.) Namost nemhogy nem nézték meg alaposabban, de annyira se.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
- Az egyetlen európai ország amelyik igen, az Szerbia, aki nem EU-s, nem tud az EU-s beszerzésből vakcinához jutni.
peterk2005
 www.euronews.com/2020/10/08/serbia-has-rolled-out-the-red-carpet-to-china-but-at-what-cost

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha a kínai vakcina megbízható és nem okoz problémát, csak mint a többi, akkor vajon miért nem hajlandó megvizsgáltatni az EU-val? (Szerintem azért, mert tudják, hogy vizsgálatok nélkül is hatalmas pénzt kaszálhatnak néhány országon és ez így jobb nekik, mint felfedni a lapokat) Minden más vakcina, még az orosz is megcsinálja a 3 fázist, majd annak rendje és módja szerint megmutatja az eredményeket. Kivétel a kínai.Klaci79
Vannak erről már cikkek sokfelé, hogy miért. Az az általános vélemény, hogy Kína a 3. világra hajt. Nyugaton el tudnak már adni TV-t, telefont, cipőt, hajcsatot, ezer féle dolgot. Sőt modern technológiából is már néhányat. Gyógyszert, vakcinát viszont nem, vagy csak nagyon nehezen. És azt is tudják, hogy a harmadik világ az utolsó a sorban, ha nyugati vakcináról van szó. És azt is tudják, hogy náluk a méreteikhez képest lényegében nincs járvány, otthon nincs szükségük nagy számban vakcinára most. Nyugatot nem tudják bevenni vakcinával, a harmadik világ viszont szabad pálya. Néhány millió emberen demonstrálnak otthon, de papírokat nem lobogtatnak, mert minek. A 3. világnak nincs opciója. Beszórják őket, arra biztos jó a vakcina, hogy valamit segít. És ez elég is, mert arrafelé máshogy mérik az egyéni ember életet, mint nyugaton. Kapcsolat építésre, befolyás szerzésre ideális. Sok mindent lehet érte kérni cserébe.

Nekik nem oszt, nem szoroz az sem, hogy van-e egy izgága kelet-EU-s ország amelyik rávetődik vagy nincs. Ha kell nekik papírok nélkül is, vigyék, ha nem kell, úgy is jó. Az az 5 millió nem tétel a big picture-ben.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Legyetek pragmatikusabbak.
Sobri Jóska
Én csupa pragmatizmus vagyok.
- Eddig ahányszor okosabbak akartunk lenni másoknál, keletre szaladtunk valamiért, mindig megszívtuk
- Európában minden országban ugyanakkora bajt okoz a járvány, és ugyanakkora a vakcina hiány. Mégsem megy senki Kínába
- Az egyetlen európai ország amelyik igen, az Szerbia, aki nem EU-s, nem tud az EU-s beszerzésből vakcinához jutni. Egyedül meg a Pfizer ajtajáig se jut ilyen kereslet mellett.

Ezek alapján pragmatikusan úgy döntöttem, hogy a németekben, osztrákokban jobban bízom.

És hozzáteszem, de csak azért, mert már fáraszt ez a gittrágás. Azért fáraszt, mert ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy ha most Gyurcsány bandája művelné ugyanezt, akkor úgy fújnád a dugják fel a vakcinájukat mantrát, mint a huzat - arról jelentve ki, hogy pragmatikus. És tudom, hogy én akkor veled fújnám, azaz kettőnk közül csak én nézem ezt a sz*rt, és látom sz*rnak, függetlenítve attól, hogy ki csinálja. Szóval ezért még hozzáteszem, már nem praktikusan, mert tudom, hogy erre minimális az esély, de a praktikus döntésem mellett azt kívánom, hogy ha kiderül, hogy ez a kínai kirándulás is hasonló sikerű lesz, mint a megelőzőek, akkor az aki ebből most megszedi magát, az jövő tavasszal szépen vonuljon rács mögé, kéz-a-kézben azzal, aki tavasszal a lélegeztető gépeken megszedte magát. Mert a pofátlanságnak is van határa. Stadiont építeni se szép dolog saját zsebre. De egy járványon megszedniük magukat, annál kevés visszataszítóbb dolog van.

több mint 5 éve
Sajnos a kínaiak teljesen megbízhatatlanok. Lehet van nekik, csak nem tudjuk pontosan mi az...azért ha valami így a szervezetbe kerül nem ártana tudni mikor mit fog okozni.
Klaci79
Miért, szerinted mit tud okozni olyat, amit a koronavírus nem tud, ha bekerül?

És ha elolvastad volna a linkelt telexes cikket, akkor ott is mondja Falus:
"Egy elölt vírus nem fertőz, nem okoz betegséget."
Sobri Jóska
Vasárnap a fél magyar médiában körbefutott Duda Ernő szegedi virológus nyilatkozata arról, hogy a kínai vakcina elölt vírust tartalmaz, és emiatt az ósdi technológiája miatt kifejezetten veszélyes. Először a Szeged Televíziónak beszélt arról, hogy a teljes vírus szervezetbe juttatása akkor is problémás, ha elölt vírusról van szó, mert az „ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmunfolyamatokat képes kiváltani. Ez azt jelenti, hogy az elpusztított vírus később is kiválthat olyan immunválaszt, ami során a szervezet önmagát kezdi el támadni.”

„Egy elölt vírus nem fertőz, nem okoz betegséget. De amellett, hogy létrehozza a fertőzés ellen védő immunválaszt, egy állandó, hosszú távú gyulladást hozhat létre, ami az erre való hajlam esetén fokozhatja az autoimmunitás előállását”
Klaci79
De nem mindegy mekkora eséllyel.
10%?
1%?
0.01%?

Illetve az idézett telexes cikk szerint Duda se azt mondta amit felkapott a média, az csak egy kiragadott részlete volt az aggodalmának, de nyilván így megcsonkítva kellően clickbait.

És vonatkoztassunk el szakemberek konkrét mondataitól:
Szerinted egy koronavírus vakcina pl. nálad, nálam mi olyat tud okozni, amit ha elkapnánk, akkor maga a koronavírus nem tudna?
Mert ha egy elölt vírus, vagy bármilyen modern vakcina halálos fenyegetés rád, rám nézve, akkor maga az "élő" vírus nem sokkal jobban az?

Nem tudom mi a te lényegi állításod, az enyém ez:
Egy konkrét random embernél a legrosszabb kimenetelt figyelembe véve a vakcina nem tud súlyosabb problémát okozni, mint amit a koronavírus tudna. Illtve egy konkrét random embernél 5 százalék alatti annak a valószínűsége, hogy a vakcina akár csak fele olyan súlyos problémt okozna, mintha elkapná a koronavírust. Ergo: egy konkrét random embernek jobban megéri magát beoltatnia, mint nem.
Sobri Jóska
Többször leírtam:
Nem tudunk a kínai vakcináról biztos adatokat, mert nem osztják meg a világgal. Mint ahogy épp egy éve hazudták le a csillagokat az égről, de lépjünk ezen tovább.
Ha a kínai vakcina megbízható és nem okoz problémát, csak mint a többi, akkor vajon miért nem hajlandó megvizsgáltatni az EU-val? (Szerintem azért, mert tudják, hogy vizsgálatok nélkül is hatalmas pénzt kaszálhatnak néhány országon és ez így jobb nekik, mint felfedni a lapokat)
Minden más vakcina, még az orosz is megcsinálja a 3 fázist, majd annak rendje és módja szerint megmutatja az eredményeket. Kivétel a kínai. Az a minimum, hogy az lesz a vége, a kínai nem kap EU papírokat, így nem is utazhatok vele, max az ezt használó államokba. Engem nem győz meg. Eddig nem kaptam el a vírust, igyekszem vigyázni magamra. És kibírom ezt még 2-3 hónapig. De azt is bántam, hogy nekem ok, ha más beoltatja magát vele, legalább nekem jut a másikból majd.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 098 — #NoStress
Sajnos a kínaiak teljesen megbízhatatlanok. Lehet van nekik, csak nem tudjuk pontosan mi az...azért ha valami így a szervezetbe kerül nem ártana tudni mikor mit fog okozni.
Klaci79

Sobri Jóska

Klaci79
De nem mindegy mekkora eséllyel.
10%?
1%?
0.01%?

Illetve az idézett telexes cikk szerint Duda se azt mondta amit felkapott a média, az csak egy kiragadott részlete volt az aggodalmának, de nyilván így megcsonkítva kellően clickbait.

És vonatkoztassunk el szakemberek konkrét mondataitól:
Szerinted egy koronavírus vakcina pl. nálad, nálam mi olyat tud okozni, amit ha elkapnánk, akkor maga a koronavírus nem tudna?
Mert ha egy elölt vírus, vagy bármilyen modern vakcina halálos fenyegetés rád, rám nézve, akkor maga az "élő" vírus nem sokkal jobban az?

Nem tudom mi a te lényegi állításod, az enyém ez:
Egy konkrét random embernél a legrosszabb kimenetelt figyelembe véve a vakcina nem tud súlyosabb problémát okozni, mint amit a koronavírus tudna. Illtve egy konkrét random embernél 5 százalék alatti annak a valószínűsége, hogy a vakcina akár csak fele olyan súlyos problémt okozna, mintha elkapná a koronavírust. Ergo: egy konkrét random embernek jobban megéri magát beoltatnia, mint nem.

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 158
Kemenesi szavában azért tudok bízni:

telex.hu/koronavirus/2021/01/18/tenyleg-veszelyes-a-magyarorszagra-tarto-kinai-vakcina
Willie Parker
Teljesen jogos! Lényegében sajnos most kísérleti nyulak vagyunk!
Klaci79
Én most spec pozitív bizalomról írtam:

Kemenesi Gábor a Telexnek azt mondta, beleásta magát a vakcina első és második klinikai vizsgálati fázisáról közzétett eredményekbe, és ezek alapján nem tűnik rossznak az oltóanyag: az adatok biztonságos és jó hatásfokú, jó immunogenitású vakcinát mutatnak.
Willie Parker
A bizalom pozitív, de ha egy vakcinának nincs 3. fázisa, akkor honnan tudjuk, mi várható néhány hónapon belül akár.
Nyilván nem véletlen találtak ki ezt a 3. fázist. Ezen végigment mindenki, aki engedélyt akart...a kínai nem...ott a párt majd engedélyezi.
Klaci79
Szerbiából, ők vállalták elsőnek a laborszerepet.

Február végén várható Mo-ra az első szállítmány, addigra 4 hétnyi adat lesz, kb ilyen ütemben leoltanak ott párszázezer embert.

Hozzáteszem, hogy nem örülök én sem a folyamatnak.

Amúgy Duda is csak pufgogtatja a feltételes módot mindig. Lehet, kiválthat, előfordulhat. Más vakcinánál, minden gyógyszernél előfordulhat. Vagy nem.

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve

telex.hu/koronavirus/2021/01/18/tenyleg-veszelyes-a-magyarorszagra-tarto-kinai-vakcina
Willie Parker
Klaci79

Kemenesi Gábor a Telexnek azt mondta, beleásta magát a vakcina első és második klinikai vizsgálati fázisáról közzétett eredményekbe, és ezek alapján nem tűnik rossznak az oltóanyag: az adatok biztonságos és jó hatásfokú, jó immunogenitású vakcinát mutatnak.
Willie Parker
A bizalom pozitív, de ha egy vakcinának nincs 3. fázisa, akkor honnan tudjuk, mi várható néhány hónapon belül akár.
Nyilván nem véletlen találtak ki ezt a 3. fázist. Ezen végigment mindenki, aki engedélyt akart...a kínai nem...ott a párt majd engedélyezi.
több mint 5 éve
Klaci79

Sobri Jóska

Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
 24.hu/tudomany/2021/01/29/koronavirus-oltas-vakcina-johnson-johnson-janssen/
Negritis
USA-n belüli szállítással is kb 2 hónapos csúszásban vannak már most

www.politico.com/news/2021/01/13/johnson-johnson-vaccine-production-458941

www.fiercepharma.com/pharma/as-johnson-johnson-nears-coronavirus-vaccine-data-readout-production-lags-nyt

www.nytimes.com/2021/01/13/health/covid-vaccine-johnson-johnson.html
Willie Parker
És erről is már tavaly nyáron lehetett olvasni, hogy bármikorra is készül el a vakcina a szűk keresztmetszet a gyártási kapacitás lesz még a nyugati országok tekintetében is, nemhogy a harmadik világ számára.
És tessék.

több mint 5 éve
Negritis
USA-n belüli szállítással is kb 2 hónapos csúszásban vannak már most

www.politico.com/news/2021/01/13/johnson-johnson-vaccine-production-458941

www.fiercepharma.com/pharma/as-johnson-johnson-nears-coronavirus-vaccine-data-readout-production-lags-nyt

www.nytimes.com/2021/01/13/health/covid-vaccine-johnson-johnson.html

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
Klaci79

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 5 éve

Willie Parker
Klaci79

több mint 5 éve
Sőt ha nagyon akarom, akkor a nyáj immunitás mondjuk legyen 60%-os beoltottság, az durván 6 millió ember. Amíg ez nincs meg, addig marad a rendkívüli állapot, ez pedig ebben a tempóban lehet '22 közepe - vége is. Akkor viszont nincsenek választások jövő tavasszal, szóval nektek igazából nagyon hálásnak kellene lenni a kormánynak a kínai vakcina miatt 😊
MC12
1 hónapja oltanak, és 150ezer beoltott van. (Kerekítve) Az 6 millió embernél 40 hónap, vagyis ebben a tempóban valójában 2024 április. És akkor aki 2021 elején kapta addig nem kap újat, vagyis legalább 3,5 évig hatnia kellene a vakcinának.
Ami kizárt.
Szóval nagyon nagyon hálásnak kéne lenniük. 😉
De ők ilyen hálátlan, kesergő, mindenen sipákoló fajta, akinek soha semmi sem jó.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 562 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve

Willie Parker
több mint 5 éve

több mint 5 éve
A történetben számomra az a szomorú, hogy az OGYÉI minden szakértelmet elvesztett. Ezek után dr. Szijjártó Péter gondol egyet és majd a fejfájásra is azt engedélyez amit akar.
Ne értsen félre senki, mert tőlem aztán vehetnek kínai vakcinát drágán, ha a választóiknak az kell és oltsanak be vele minél több embert. De ennek nem szabadna így működni. Tudom persze, hogy ez a kormány mindenbe beleszól és mindent irányít. Csak azért itt sokkal többről van szó, mint az egyetemek fenntartásáról, vagy hogy egyedülálló emberek nevelhetnek e gyereket.
Így is nagyon kevesen hisznek a vakcinában, de eddig legalább azt lehetett mondani, hogy 3 fázis után szakemberek vizsgálták, stb. Most meg egy kakadu fejű faszjancsi dönt arról, hogy jó vagy nem, miközben a kínaiak az egész vírusról végig hazudtak a világnak. Ebben miért kellene megbízni bennük.

Én csak annyit szerettem volna, hogy ha a pfizer, moderna, AZ mellett minden gyártó termékét ugyanaz a hatóság hagyja jóvá, és akkor egyenlő feltételek vannak.
Persze van kínai Viagra is, ugyanabban a méretben és színben, mint a pfizeré. Vajon melyiket választaná akinek szüksége van rá, ha mindkettő ingyen kapható..,?
Klaci79
Ha feláll tőle, akkor tök mindegy.
De megint összekevered a gyógyszert a vakcinával.
Szíjjártó nem engedélyezhet gyógyszert, vakcinát se, csak vakcinabeszerzést.
A kínaiak végig hazudtak, de ettől még lehet működőképes a vakcinájuk. És mivel ezeréves adenovírus technológia, ezért ártalmas se tud lenni - csak legfeljebb nem eléggé hatásos.
A semminél az is jobb.
Márpedig a nyugati cégektől nem tudunk rendelni. magáncég se, a magyar állam se, de van akitől még az EU se. Vagyis rendelni tud, de szállítani nem tudnak.

- Jónapot Kohn, magánál mennyi egy hal?
- 'Napot. 12 korona.
- De szemben a Grünnél csak 6 korona!
- Akkor menjen, és vegyen a Grünnél 6-ért.
- De a Grünnél most nincs hal.
- Na látja! Ha majd nálam se lesz, akkor nálam is 6 lesz darabja.
Sobri Jóska
Lehet feláll, csak utána egy hétig fáj a pöcsöd! 🤔
Az adenovirussal működő az nem az orosz? A kínai sima előlt vírust alkalmaz.
Nem mintha Te vagy én értenénk hozzá, néhány újságcikk alapján! Erre lenne egy hozzáértő hatóság, ahova mindenki beadja a papírokat.
Amíg a többi eu ország azt mondja megvárja én nem aggódnék különösebben. Sőt, simán engedném a vendéglátóhelyeken a nyitást már, megfelelő szabályok mellett.
Én is be tudom tartani a szabályokat, meg sokan mások is. Kb áprilisra tényleg jön gőzerővel a nyugati és az orosz vakcina is. Ha meg holnap elkezdenek (nem fognak) oltani a kinaival, ugyanúgy lesz meg több ezer halott sajnos. Sajnos a kínaiak teljesen megbízhatatlanok. Lehet van nekik, csak nem tudjuk pontosan mi az...azért ha valami így a szervezetbe kerül nem ártana tudni mikor mit fog okozni.
több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 397
A vakcina azért más. Továbbra sem hallunk 1000ével hulló szerbekről vagy arabokról vagy kínaiakról akik a vakcina miatt halnának meg, vagy változnának gyikemberré. De továbbra sincsenek valóban nyugati értelemben vett bizonyító erejű dokumentációk a hatasosságrol.

Ha személyes véleményemre vagy kiváncsi akkor várok amíg kiderül, hogy lesz e különbségtétel a beoltottak és nem beoltottak kozott (rendezvények, sporteseményekre stb. mehet vs nem mehet) és ha lesz lényegi különbség akkor megyek mint a szél oltatni azzal ami van.
MC12
Nem is az az elsődleges kérdőjel, hogy ha beoltanak akkor gyíkemberré válsz-e. Amúgy is mondtam, hogy a chipre utaznak. 😀 Komolyra fordítva, a probléma az, hogy arról se hallani semmit, hogy mi van azzal a millióval, akit beoltottak, és hazament gond nélkül? Hányukat védte meg, hányan betegedtek meg az oltás ellenére is, stb.?

Orbánék igyekezetét értem. A "22-es választások kvára közelednek, minden perc számít, nyerni kell. A pénzsóvárságot is értem, tudjuk. Te személyesen viszont mit érsz vele, ha beoltatod magad, aztán fingod nincs, hogy 50% vagy 80% a hatékonysága? És azt se tudod, hogy ha nem hatékony, segít-e enyhíteni a betegséget vagy sem? Ha van veszélyeztetett rokonod, akkor vissza mernéd engedni a normál életbe egy ilyen black box oltás után? Ha igen, mi alapján? Ha nem, akkor minek az oltás?
peterk2005
Ezeknek a kérdéseknek egy részét felteheted a nyugati vakcinák kapcsán is. Ha beoltatom magam a Pfizerrel mehetek 7 hónap múlva a szülőkhoz védekezés nélkül? Nem tudjuk. 24.hu izraeli vakcina cikk:

"A tudósok között nincs egységes álláspont, de a Pfizer oltóanyaga 6-9 hónapig biztosan megvéd a fertőzéstől. Ha ez így van, akkor azok az egészségügyi dolgozók, akiket januárban oltottak be, az év utolsó negyedére elveszíthetik a védettségüket, tehát újra kellene oltani őket. Az pedig újabb logisztikai problémát vethet fel, ha valaki még sorra sem került, de másokat már újra kell oltani. Igaz, a gyártók ennél hosszabb védettséget ígérnek, de erre egyelőre nincs tapasztalt a vakcinák frissessége okán."

A magam részéről 1-2 évig biztosan tartom a maszkot meg a viber-t a szülők kapcsán ha Pfizerrel oltanak be ha a kínaival, tök mindegy. De ha oltás után lehet menni étterembe meg konditerembe vagy a haverokkal sörözni - de oltás nélkül nem, akkor beadatom mint a szél, legyen az bármelyik. Én nem gondolom magam okosabbnak egy rakás orvosnál.

A te elméleted szerint meg kéne várni a nyugati vakcinákat, de ha ezt tesszük, akkor kuka az idei év, se fesztivál, se előválasztás, se foci eb nézőkkel.

Sőt ha nagyon akarom, akkor a nyáj immunitás mondjuk legyen 60%-os beoltottság, az durván 6 millió ember. Amíg ez nincs meg, addig marad a rendkívüli állapot, ez pedig ebben a tempóban lehet '22 közepe - vége is. Akkor viszont nincsenek választások jövő tavasszal, szóval nektek igazából nagyon hálásnak kellene lenni a kormánynak a kínai vakcina miatt 😊

Szerkesztette: MC12

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
A történetben számomra az a szomorú, hogy az OGYÉI minden szakértelmet elvesztett. Ezek után dr. Szijjártó Péter gondol egyet és majd a fejfájásra is azt engedélyez amit akar.
Ne értsen félre senki, mert tőlem aztán vehetnek kínai vakcinát drágán, ha a választóiknak az kell és oltsanak be vele minél több embert. De ennek nem szabadna így működni. Tudom persze, hogy ez a kormány mindenbe beleszól és mindent irányít. Csak azért itt sokkal többről van szó, mint az egyetemek fenntartásáról, vagy hogy egyedülálló emberek nevelhetnek e gyereket.
Így is nagyon kevesen hisznek a vakcinában, de eddig legalább azt lehetett mondani, hogy 3 fázis után szakemberek vizsgálták, stb. Most meg egy kakadu fejű faszjancsi dönt arról, hogy jó vagy nem, miközben a kínaiak az egész vírusról végig hazudtak a világnak. Ebben miért kellene megbízni bennük.

Én csak annyit szerettem volna, hogy ha a pfizer, moderna, AZ mellett minden gyártó termékét ugyanaz a hatóság hagyja jóvá, és akkor egyenlő feltételek vannak.
Persze van kínai Viagra is, ugyanabban a méretben és színben, mint a pfizeré. Vajon melyiket választaná akinek szüksége van rá, ha mindkettő ingyen kapható..,?
Klaci79
Ha feláll tőle, akkor tök mindegy.
De megint összekevered a gyógyszert a vakcinával.
Szíjjártó nem engedélyezhet gyógyszert, vakcinát se, csak vakcinabeszerzést.
A kínaiak végig hazudtak, de ettől még lehet működőképes a vakcinájuk. És mivel ezeréves adenovírus technológia, ezért ártalmas se tud lenni - csak legfeljebb nem eléggé hatásos.
A semminél az is jobb.
Márpedig a nyugati cégektől nem tudunk rendelni. magáncég se, a magyar állam se, de van akitől még az EU se. Vagyis rendelni tud, de szállítani nem tudnak.

- Jónapot Kohn, magánál mennyi egy hal?
- 'Napot. 12 korona.
- De szemben a Grünnél csak 6 korona!
- Akkor menjen, és vegyen a Grünnél 6-ért.
- De a Grünnél most nincs hal.
- Na látja! Ha majd nálam se lesz, akkor nálam is 6 lesz darabja.

több mint 5 éve
mondjuk mindenképp fingreszelés ez már, mert az országnak végképp befellegzett, már csak az a kérdés, hogy mennyit tudnak kisajtolni még belőle - oly mértékű a kitettség a németeknek, az oroszoknak és a kínaiaknak, hogy szuverén kormányzást elvárni is felesleges többé, az elmúlt 10 évben csak ezt az esélyünket játszották el orbánék örökre
r.baggio
Meg az előtte lévő 20 év összes politikusa. Ha ők nem ezen az úton jártak volna, akkor Orbán se tudott volna min se továbmenni.
És ja, nincs megírva, hogy 2100-ban is lesz Magyarország, nem csak egy kínai/orosz/egyéb protektorátus.
De ez a világ rendje, hogy örökké változik.

több mint 5 éve
Te személyesen viszont mit érsz vele, ha beoltatod magad, aztán fingod nincs, hogy 50% vagy 80% a hatékonysága?
peterk2005
Hogy ugyanúgy vigyázok, mint eddig, de ez az ugyanolyan protokoll a valós százaléknyival hatékonyabb. Ennyi a lényege minden oltásnak, ami nem 100 százalékos.

több mint 5 éve

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
A vakcina azért más. Továbbra sem hallunk 1000ével hulló szerbekről vagy arabokról vagy kínaiakról akik a vakcina miatt halnának meg, vagy változnának gyikemberré.
MC12
erről az arab világról beszélünk továbbra is
 www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-9071675/67-migrant-workers-dead-Qatar-World-Cup-preparations.html

Ha nem a Balkánon élnénk, ezen számok után a minimum lenne, hogy a teljes kormány lemond.
r.baggio
És akkor őszintén azt gondolod, hogy jobb lenne, és minden problémád megoldódna?
Biztos vagyok benne, hogy akárcsak ezen a fórumon többet lesz szídva (általad is) a Dobrev-kormányzat 22-26 között, mint a jelenlegi az utolsó 4 évében.
Nem csak azért, amit elbasznak, hanem egyrészt a "tőlük többet vártam" attitűd miatt, másrészt mindenért, amit nem tökéletesen csinálnak, hisz ezzel is Orbán kezére játszanak a 26-os választásra készülve.
Sobri Jóska
nem fogom kifejteni, hogy miért óriási probléma elindulni a nyugati gondolkodással szemben a balkáni úton, mert ezzel te is 100%-ig tisztában vagy, csak cinizmusod oly mértékig fajult, hogy nem akarod látni a fától az erdőt

mondjuk mindenképp fingreszelés ez már, mert az országnak végképp befellegzett, már csak az a kérdés, hogy mennyit tudnak kisajtolni még belőle - oly mértékű a kitettség a németeknek, az oroszoknak és a kínaiaknak, hogy szuverén kormányzást elvárni is felesleges többé, az elmúlt 10 évben csak ezt az esélyünket játszották el orbánék örökre

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal