Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ha ennyi ennyi.Igen, csak az egyik van a másik meg nincs. Ez a piac. Én nem olvastam konkrétumot az árról, de lehet, hogy igazad van, de ez akkor is szimplán piaci magatartás a kínaiaktól valószínűleg mindenkinek aki tőlük vesz.Ezt tavasszal is eljátszottuk, amikor lélegeztetőgépből volt kevés.
Van vakcinád? Van.
Tudsz nagy mennyiségben hetek alatt szállítani? Tudok.
Mennyi? Kurvadrága.
Ok. Ok. MC12
Van lélegeztetőgéped? Van
Tudsz nagy mennyiségben szállítani? Tudok,
Mennyi? Kurvadrága. (Alternatív válasz: légyszi legyen kurvadrága)
Ok. Ok.
Eddig a beszerzési sztori. Most jön a felhasználási kérdés: Befeküdnél egy ilyen lélegeztetőgépbe most, ha szükséged lenne lélegeztetésre?
(Az infók szerint egyébként a Pfizer vakcina kb. 25 dollár, a Moderna azt hiszen 33. Az Astra vakcinája - ez nem vivő rns-es, hanem a kínaihoz hasonló, bár annál modernebb technológia - 4 dollár. Ez a kínai 125 dollár a hírek szerint. Az ilyenek ára általában ott van, ahol az Asta-é is. 4-5 dollár. Szóval az a kurvadrága huszonötszörös árat jelent, ha igazak a számok.)
peterk2005
Nem én fizetem.
De ha az állam nem venne, és ebben a tempóban 2025 környékén kerülnék sorra, de magánban meg lenne 150 dollárért, nekem jöhet.
Mivel nem kell kötelezően megvenned, nem értem mi a kifogásod ellene.
Egy LV táska se 10ezer forint. Nekem nem kell, nem veszek, neked nem kell, nem veszel.
Az meg, hogy az állam, a Fidesz hol mennyit lop így lebontva tételesen nem érdekel.
Megmondom a 2021 évvégi summájukat már most, hogy mennyit loptak el: mindent, amit tudtak.
Pont leszarom, hogy betonban, kötvényben, kikötőben, közvilágításban, földben vagy vakcinában lopnak. Mivel meccsre már nem járok, hajóm sincs, így nekem a legoptimálisabb, ha vakcinában lopnak. Hajrá.
több mint 5 éve
Én liberális vagyok. Tőlem lehetsz szkeptikus, és örömmel olvasom a véleményedet.Hogy lehet egyszerre probléma a kínai oltásokkal az, hogy régimódi lóvasút technológia, amiben csak legyengített vírustörzs van és az, hogy kinő a 4. mellbimbó a hátadon? Annyira elvakított a mindenben az orbánegygecit látásod, hogy ez az apró ellentmondás már fel se tűnik?Sobri JóskaTe vakságnak nevezed azt, ha nem tetszik, hogy egy lóvasút technológiájú vakcinát megveszünk ötször annyiért, mint amennyibe a mágnesvasutas huszonegyedik századi kerül, és még a saját - általunk összerakott és irányított - hatóságunkat is megkerüljük, hogy nyomathassuk a karokba. Én pedig az érintettek hasonló korábbi akcióit is figyelembe vevő jogos szkepticizmusnak.
peterk2005
Gondolom te is liberális vagy, és tőled lehetek bizakodó, és örömmel olvasod a véleményemet.
Egy rendes rasszistától kielégítene, nem forszíroznám tovább, ha őszintén így gondolná.Illetve a standard kérdésem amire hetek óta nincs válasz: Mit olyat tud ártani egy adenovírusalapú vakcina, amit maga a koronavírus ne tudna? Orvos- és gyógyzerészismerős szerint semmit. Szerinted?Sobri JóskaPéldául megbízható minőséget. Hogy az én karomba is az menjen, ami az előttem levőébe. Vagy Orbánéba.
Amúgy meg csipet baszki. Kínaiak, a szemük sem áll jól, túl ferde. A Huawei-el nem jött össze, hozzák vakcinában. Ez a válasz kielégít? 😊
peterk2005
Tőled cinizmusnak vélem.
több mint 5 éve
már lelki szemeimmel magam előtt látom azt a ryanair Amman beszállítást, ahol épp azt próbáljuk meg kisilabizálni, hogy a 18 tagú pereputtyból hányan nem utazhatnak el, mert x vakcinával lettek beoltva..."én továbbra is Weiner elvtársra várok.." (hátha emlékszik még valaki 😄)Ilyen gyorsan nem dolgoznak azok a malmok. Azt sem tudni, hogy milyen igazolást ad a magyar állam a beoltottaknak, pedig egyes légitársaságok már kérik. Kb olyan jól kezeli ezt is a világ, mint magát a vírust.
Azaz, a kínai vakcinás útlevéllel mehetek Ausztriába, Szlovákiába, Horvátországba... Vagy csak Moszkvába, Belgrádba, Pekingbe?
zemanla
Klaci79
kettő kell, 2.5 millió emberre lesz elégVettünk is gyorsan 5 millió kínai vakcinát, ami 4 hónap alatt érkezik majdAzt amúgy lehet tudni, hogy mennyi kell a kínaiból? Kettő elég? Vagy erről nincs infó? Mert az 5 millió elég soknak tűnik, ahhoz képest hogy március végéig már 1 millió körül lesz oltva a nép.
kapitnono
Klaci79
de havi turnusban érkezik, négy részletben

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Kettő kell abból is. 2.5 millió embernek lesz elég.Vettünk is gyorsan 5 millió kínai vakcinát, ami 4 hónap alatt érkezik majdAzt amúgy lehet tudni, hogy mennyi kell a kínaiból? Kettő elég? Vagy erről nincs infó? Mert az 5 millió elég soknak tűnik, ahhoz képest hogy március végéig már 1 millió körül lesz oltva a nép.
kapitnono
Klaci79

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Vettünk is gyorsan 5 millió kínai vakcinát, ami 4 hónap alatt érkezik majdAzt amúgy lehet tudni, hogy mennyi kell a kínaiból? Kettő elég? Vagy erről nincs infó? Mert az 5 millió elég soknak tűnik, ahhoz képest hogy március végéig már 1 millió körül lesz oltva a nép.
kapitnono
több mint 5 éve
A vakcina azért más. Továbbra sem hallunk 1000ével hulló szerbekről vagy arabokról vagy kínaiakról akik a vakcina miatt halnának meg, vagy változnának gyikemberré. De továbbra sincsenek valóban nyugati értelemben vett bizonyító erejű dokumentációk a hatasosságrol.Nem is az az elsődleges kérdőjel, hogy ha beoltanak akkor gyíkemberré válsz-e. Amúgy is mondtam, hogy a chipre utaznak. 😀 Komolyra fordítva, a probléma az, hogy arról se hallani semmit, hogy mi van azzal a millióval, akit beoltottak, és hazament gond nélkül? Hányukat védte meg, hányan betegedtek meg az oltás ellenére is, stb.?
Ha személyes véleményemre vagy kiváncsi akkor várok amíg kiderül, hogy lesz e különbségtétel a beoltottak és nem beoltottak kozott (rendezvények, sporteseményekre stb. mehet vs nem mehet) és ha lesz lényegi különbség akkor megyek mint a szél oltatni azzal ami van.
MC12
Orbánék igyekezetét értem. A "22-es választások kvára közelednek, minden perc számít, nyerni kell. A pénzsóvárságot is értem, tudjuk. Te személyesen viszont mit érsz vele, ha beoltatod magad, aztán fingod nincs, hogy 50% vagy 80% a hatékonysága? És azt se tudod, hogy ha nem hatékony, segít-e enyhíteni a betegséget vagy sem? Ha van veszélyeztetett rokonod, akkor vissza mernéd engedni a normál életbe egy ilyen black box oltás után? Ha igen, mi alapján? Ha nem, akkor minek az oltás?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
"én továbbra is Weiner elvtársra várok.." (hátha emlékszik még valaki 😄)Ilyen gyorsan nem dolgoznak azok a malmok. Azt sem tudni, hogy milyen igazolást ad a magyar állam a beoltottaknak, pedig egyes légitársaságok már kérik. Kb olyan jól kezeli ezt is a világ, mint magát a vírust.
Azaz, a kínai vakcinás útlevéllel mehetek Ausztriába, Szlovákiába, Horvátországba... Vagy csak Moszkvába, Belgrádba, Pekingbe?
zemanla
több mint 5 éve
"én továbbra is Weiner elvtársra várok.." (hátha emlékszik még valaki 😄)Azaz, a kínai vakcinás útlevéllel mehetek Ausztriába, Szlovákiába, Horvátországba... Vagy csak Moszkvába, Belgrádba, Pekingbe?

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Szerintem ugyanez volt valóban a lélegeztetőgépeknél is.Igen, csak az egyik van a másik meg nincs. Ez a piac. Én nem olvastam konkrétumot az árról, de lehet, hogy igazad van, de ez akkor is szimplán piaci magatartás a kínaiaktól valószínűleg mindenkinek aki tőlük vesz.Ezt tavasszal is eljátszottuk, amikor lélegeztetőgépből volt kevés.
Van vakcinád? Van.
Mennyi? Kurvadrága.
Ok. Ok. MC12
Ok. Ok.
Eddig a beszerzési sztori. Most jön a felhasználási kérdés: Befeküdnél egy ilyen lélegeztetőgépbe most, ha szükséged lenne lélegeztetésre?
peterk2005
Kétlem, hogy megkérdeznének ebben az esetben 😊 de ha igen és éppen nincs levegőm de tudok válaszolni akkor mindegy mit csak hozzanak valamit.
A vakcina azért más. Továbbra sem hallunk 1000ével hulló szerbekről vagy arabokról vagy kínaiakról akik a vakcina miatt halnának meg, vagy változnának gyikemberré. De továbbra sincsenek valóban nyugati értelemben vett bizonyító erejű dokumentációk a hatasosságrol.
Ha személyes véleményemre vagy kiváncsi akkor várok amíg kiderül, hogy lesz e különbségtétel a beoltottak és nem beoltottak kozott (rendezvények, sporteseményekre stb. mehet vs nem mehet) és ha lesz lényegi különbség akkor megyek mint a szél oltatni azzal ami van.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Igen, csak az egyik van a másik meg nincs. Ez a piac. Én nem olvastam konkrétumot az árról, de lehet, hogy igazad van, de ez akkor is szimplán piaci magatartás a kínaiaktól valószínűleg mindenkinek aki tőlük vesz.Ezt tavasszal is eljátszottuk, amikor lélegeztetőgépből volt kevés.
Van vakcinád? Van.
Mennyi? Kurvadrága.
Ok. Ok. MC12
Ok. Ok.
(Az infók szerint egyébként a Pfizer vakcina kb. 25 dollár, a Moderna azt hiszen 33. Az Astra vakcinája - ez nem vivő rns-es, hanem a kínaihoz hasonló, bár annál modernebb technológia - 4 dollár. Ez a kínai 125 dollár a hírek szerint. Az ilyenek ára általában ott van, ahol az Asta-é is. 4-5 dollár. Szóval az a kurvadrága huszonötszörös árat jelent, ha igazak a számok.)

több mint 5 éve
Ez kurva jó:24.hu/kulfold/2021/01/29/koronavirus-strazeneca-szerzodes/
"Az Európai Bizottság közleménye szerint a dokumentumot szerkesztett formában tárták a nyilvánosság elé. A költségekre és a vakcinaszállítás menetrendjére vonatkozó részleteket nem ismertették."
Tehát megtudhatjuk pl, hogy ki irta alá, hol, melyik napon vagy hogy milyen szövegtípust használtak. Hogy a lényegből semmit? jakérem, mindent nem lehet 😊
Pótcselekvés EU a neved.
több mint 5 éve
Annyira gyönyörű amúgy, hogy a berendelt vakcinák arányából tökéletesen világosan látszik, mekkora az adott országban a nyugati/orosz/kínai befolyás. Ez már aztán a transzparencia!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Minek? Most komolyan kérdezem.444.hu/2021/01/29/az-ogyei-engedelyezte-a-kinai-sinopharm-vakcinajatLegalább a látszatra adnánk
Hajrádoktorminiszterelnökúr!
Vrij6
Amadeus
Ez hogy az olimpiára esélyes sportolókat előreveszik és beoltják... vicc. Meg hogy csóró kajakosok mehessenek Dél-Afrikába edzőtáborba. A kurva anyjukért kell ilyenkor odamenni edzőtáborozni?!
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Igen, csak az egyik van a másik meg nincs. Ez a piac. Én nem olvastam konkrétumot az árról, de lehet, hogy igazad van, de ez akkor is szimplán piaci magatartás a kínaiaktól valószínűleg mindenkinek aki tőlük vesz.Hogy lehet egyszerre probléma a kínai oltásokkal az, hogy régimódi lóvasút technológia, amiben csak legyengített vírustörzs van és az, hogy kinő a 4. mellbimbó a hátadon? Annyira elvakított a mindenben az orbánegygecit látásod, hogy ez az apró ellentmondás már fel se tűnik?Sobri JóskaTe vakságnak nevezed azt, ha nem tetszik, hogy egy lóvasút technológiájú vakcinát megveszünk ötször annyiért, mint amennyibe a mágnesvasutas huszonegyedik századi kerül, és még a saját - általunk összerakott és irányított - hatóságunkat is megkerüljük, hogy nyomathassuk a karokba. Én pedig az érintettek hasonló korábbi akcióit is figyelembe vevő jogos szkepticizmusnak.
Illetve a standard kérdésem amire hetek óta nincs válasz: Mit olyat tud ártani egy adenovírusalapú vakcina, amit maga a koronavírus ne tudna? Orvos- és gyógyzerészismerős szerint semmit. Szerinted?Sobri JóskaPéldául megbízható minőséget. Hogy az én karomba is az menjen, ami az előttem levőébe. Vagy Orbánéba.
Amúgy meg csipet baszki. Kínaiak, a szemük sem áll jól, túl ferde. A Huawei-el nem jött össze, hozzák vakcinában. Ez a válasz kielégít? 😊
peterk2005
Van vakcinád? Van.
Mennyi? Kurvadrága.
Ok. Ok.
A sok - gyorsan - olcsón hármasból megint csak kettőt lehet választani 😊 Sőt a nyugatiak esetében a kevés - lassan - olcsón verziót lehet csak választani.
Amúgy pedig szerintem ez rendben van. Aki akarja és hisz neki, oltsa magát kínaival - orosszal, aki meg nem, az várja meg Godot - bocsánat a nyugati vakcinákat. Ez ilyen egyszerű.
több mint 5 éve
Ez a lényeg. A többi fing a szélben.Vettünk is gyorsan 5 millió kínai vakcinát, ami 4 hónap alatt érkezik majdÖtmilliószor százhúsz dollár. Ha a reális 5 dolláros árból kalkulálok. Az hatszázmillió dollár tiszta haszon. A GameStoposok amatőr kezdők a NER-hez képest.
kapitnono
peterk2005
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Vettünk is gyorsan 5 millió kínai vakcinát, ami 4 hónap alatt érkezik majdÖtmilliószor százhúsz dollár. Ha a reális 5 dolláros árból kalkulálok. Az hatszázmillió dollár tiszta haszon. A GameStoposok amatőr kezdők a NER-hez képest.
kapitnono

több mint 5 éve
Hogy lehet egyszerre probléma a kínai oltásokkal az, hogy régimódi lóvasút technológia, amiben csak legyengített vírustörzs van és az, hogy kinő a 4. mellbimbó a hátadon? Annyira elvakított a mindenben az orbánegygecit látásod, hogy ez az apró ellentmondás már fel se tűnik?Sobri JóskaTe vakságnak nevezed azt, ha nem tetszik, hogy egy lóvasút technológiájú vakcinát megveszünk ötször annyiért, mint amennyibe a mágnesvasutas huszonegyedik századi kerül, és még a saját - általunk összerakott és irányított - hatóságunkat is megkerüljük, hogy nyomathassuk a karokba. Én pedig az érintettek hasonló korábbi akcióit is figyelembe vevő jogos szkepticizmusnak.
Illetve a standard kérdésem amire hetek óta nincs válasz: Mit olyat tud ártani egy adenovírusalapú vakcina, amit maga a koronavírus ne tudna? Orvos- és gyógyzerészismerős szerint semmit. Szerinted?Sobri JóskaPéldául megbízható minőséget. Hogy az én karomba is az menjen, ami az előttem levőébe. Vagy Orbánéba.

több mint 5 éve
Vettünk is gyorsan 5 millió kínai vakcinát, ami 4 hónap alatt érkezik majd

több mint 5 éve
Feri van a legjobb helyzetben, minimum nullára ki fog jönni így is úgy is. Cserébe a Momentum, LMP, Mszp, Jobbik csak bukni tud a DK nélkül.Ha előválasztás lesz miniszterelnök jelöltnek Dobrev azt nem nyeri meg.Mindenki azokkal az infókkal kalkulál, ami rendelkezésére állnak.
samu09
Én így tudom.
Hogyha nem Dobrev a jelölt, akkor Gyurcsány elindul magában, és a DK nem része a moslékkoalíciónak. Ez a deal most.
Persze változhat -politikában mi nem?-, de az biztos, hogy ha a DK külön indul, akkoris összeszed 10-15 százalékot, és akkor biztosan marad Orbán, és az "ország nagyobbik fele" újabb 4 évig nem fér a húsosbödönhöz, márpedig covid, gazdasági válság, soha ilyen közel nem került még az ellenzék, hogy kicsit ő is kereshessen.
Sobri Jóska
Ahogy Kohn bácsi mondta, mikor az italautomata elnyelte a pénzét: “ügyes!”
több mint 5 éve
Ha előválasztás lesz miniszterelnök jelöltnek Dobrev azt nem nyeri meg.Mindenki azokkal az infókkal kalkulál, ami rendelkezésére állnak.
samu09
Én így tudom.
Hogyha nem Dobrev a jelölt, akkor Gyurcsány elindul magában, és a DK nem része a moslékkoalíciónak. Ez a deal most.
Persze változhat -politikában mi nem?-, de az biztos, hogy ha a DK külön indul, akkoris összeszed 10-15 százalékot, és akkor biztosan marad Orbán, és az "ország nagyobbik fele" újabb 4 évig nem fér a húsosbödönhöz, márpedig covid, gazdasági válság, soha ilyen közel nem került még az ellenzék, hogy kicsit ő is kereshessen.
több mint 5 éve
Ha előválasztás lesz miniszterelnök jelöltnek Dobrev azt nem nyeri meg.Hogy lehet egyszerre probléma a kínai oltásokkal az, hogy régimódi lóvasút technológia, amiben csak legyengített vírustörzs van és az, hogy kinő a 4. mellbimbó a hátadon?A kinai vakcinat NEM kotelezo beadatni. Most aki megis beadatja attol meg sajnaljatok? Lehet az is megment jopar eletet.ja, végülis innentől kezdve minden gyógyszernél az legyen a forgalombahozatali kritérium, hogy megment-e pár életet. Majd ha kinő a hátadon a 4. mellbimbód... hát így jártál. Nem volt kötelező beadatni. 😊
Es ez a forum szorakozik az oltaselleneseken 😀
rokaur
vpi
Annyira elvakított a mindenben az orbánegygecit látásod, hogy ez az apró ellentmondás már fel se tűnik?
Illetve a standard kérdésem amire hetek óta nincs válasz:
Mit olyat tud ártani egy adenovírusalapú vakcina, amit maga a koronavírus ne tudna?
Orvos- és gyógyzerészismerős szerint semmit.
Szerinted?
Ha nem a Balkánon élnénk, ezen számok után a minimum lenne, hogy a teljes kormány lemond.És akkor őszintén azt gondolod, hogy jobb lenne, és minden problémád megoldódna?
r.baggio
Biztos vagyok benne, hogy akárcsak ezen a fórumon többet lesz szídva (általad is) a Dobrev-kormányzat 22-26 között, mint a jelenlegi az utolsó 4 évében.
Nem csak azért, amit elbasznak, hanem egyrészt a "tőlük többet vártam" attitűd miatt, másrészt mindenért, amit nem tökéletesen csinálnak, hisz ezzel is Orbán kezére játszanak a 26-os választásra készülve.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Én gyűlölöm ezt a tolvaj cigót, de ez a trollkodása a kínai oltással az zseniális. Sajnos el kell ismerni 😊
több mint 5 éve
Hogy lehet egyszerre probléma a kínai oltásokkal az, hogy régimódi lóvasút technológia, amiben csak legyengített vírustörzs van és az, hogy kinő a 4. mellbimbó a hátadon?A kinai vakcinat NEM kotelezo beadatni. Most aki megis beadatja attol meg sajnaljatok? Lehet az is megment jopar eletet.ja, végülis innentől kezdve minden gyógyszernél az legyen a forgalombahozatali kritérium, hogy megment-e pár életet. Majd ha kinő a hátadon a 4. mellbimbód... hát így jártál. Nem volt kötelező beadatni. 😊
rokaur
vpi
Annyira elvakított a mindenben az orbánegygecit látásod, hogy ez az apró ellentmondás már fel se tűnik?
Illetve a standard kérdésem amire hetek óta nincs válasz:
Mit olyat tud ártani egy adenovírusalapú vakcina, amit maga a koronavírus ne tudna?
Orvos- és gyógyzerészismerős szerint semmit.
Szerinted?
Ha nem a Balkánon élnénk, ezen számok után a minimum lenne, hogy a teljes kormány lemond.És akkor őszintén azt gondolod, hogy jobb lenne, és minden problémád megoldódna?
r.baggio
Biztos vagyok benne, hogy akárcsak ezen a fórumon többet lesz szídva (általad is) a Dobrev-kormányzat 22-26 között, mint a jelenlegi az utolsó 4 évében.
Nem csak azért, amit elbasznak, hanem egyrészt a "tőlük többet vártam" attitűd miatt, másrészt mindenért, amit nem tökéletesen csinálnak, hisz ezzel is Orbán kezére játszanak a 26-os választásra készülve.
több mint 5 éve
rokaur
876
Ha beadod rajtam kivul egymillio embernek akkor igen 😊 illetve en leszek az egymillio + 1 😊A kinai vakcinat NEM kotelezo beadatni. Most aki megis beadatja attol meg sajnaljatok? Lehet az is megment jopar eletet.Hétvégén volt egy kis időm, elővettem a középiskolai kémiai kísérleti szettet és kikutyultam egy fasza vakcinát covid ellen. Tuti a cucc, garantálom. Külügyminiszteri becsszó. Adok belőle, ha kérsz. Nem kérsz? Mi van, oltásellenes lettél?
rokaur
peterk2005
Szerkesztette: rokaur
több mint 5 éve
A kinai vakcinat NEM kotelezo beadatni. Most aki megis beadatja attol meg sajnaljatok? Lehet az is megment jopar eletet.Hétvégén volt egy kis időm, elővettem a középiskolai kémiai kísérleti szettet és kikutyultam egy fasza vakcinát covid ellen. Tuti a cucc, garantálom. Külügyminiszteri becsszó. Adok belőle, ha kérsz. Nem kérsz? Mi van, oltásellenes lettél?
rokaur