Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
2022 május.hvg.hu/itthon/20210128_kormanyinfo_gulyas_gergely_orbankormanyLesz ez meg majus is...
március 1.ig kitolva az intézkedések
Negritis
Janek
Ha ilyen ütemben folynak az oltások, és nincs vakcina, akkor meg 2025 május.
több mint 5 éve
Tanzania elnoke ugyanis kijelentette, hogy a vakcinak a COVID-ra nem jok, mert ha azok lennenek, a feher ember mar meggyogyitott volna mas betegsegeket is. Szerinte amugy a vakcinagyartok Afrika termeszeti kincseit akarjak megszerezni 😀Hát van olyan vezető, aki a hatékony vakcinában sem hisz, más meg a fertőtlenítőszert is beinjekciózná gyógyszerként. 😀
“Vaccines are not good. If they were, then the white man would have brought vaccines for HIV/AIDS,” Magufuli said during the opening of a new farm in his western home region.
“Tanzanians should be careful with these imported things. You should not think that they love you a lot. This nation is rich, Africa is rich, everyone wants some of it,” he said.
www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-tanzania-idUSKBN29W1Z6
undisputedly
Az izraeli ortodoxok is balhéznak, se a vakcinából, se a korlátozásokból nem kérnek. Az üdvösség fontosabb nekik, mint az életük.
Az astraseneca meg közben úgy tűnik jól átb*szta az EU-t.
Félve kérdezem meg, de ha már annyira pörgünk azon, hogy a gazdaság nem állhat le, akkor miért nem a gazdaságot ténylegesen pörgető embereket oltják be az egészségügyi dolgozók után egyből?Kikre gondolsz?
Mikey
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Félve kérdezem meg, de ha már annyira pörgünk azon, hogy a gazdaság nem állhat le, akkor miért nem a gazdaságot ténylegesen pörgető embereket oltják be az egészségügyi dolgozók után egyből?Egyébként én jóideje azon agyalok, hogy praktikusabb lenne az egyébként otthonokban ülő, otthon bekuckózó, amúgy se sokat kontaktáló 70-80 évesek előtt beoltani azok "gyerekeit, unokáit", a sokakkal találkozó taxisokat, tesco-pánztárosokat, buszvezetőket, recepciósokat, stb.Nekem is eszembe jutott, de ennyire előre venni nem jó, mert túl sokan vannak. Le kéne oltani kb másfél millió gyereket, meg fél millió tanárt (de legalábbis a 70%-ukat). Túl sok. Amíg csak így csepereg az oltóanyag, ez a jobb megoldás, hogy a nagy kockázatú, nagyon időseket oltják. (Az otthon lébecoló 80-asokról szó nincs még, most az ilyen olyan szociális intézményekben levőket oltják még csak. Náluk magas a rizikó.)
De Angliában vagy Németországban is ez a protokoll, ott is prioritás a 80+.
Sobri Jóska
De amúgy, ha ezekkel végeztek, akkor tényleg el lehetne gondolkodni, hogy ne kor szerint menjenek lefelé, hanem szakma szerint. Tanárok, alsó tagozatosok, felső tagozatosok, kereskedelmi dolgozók, stb.
peterk2005
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20210128_kormanyinfo_gulyas_gergely_orbankormanyLesz ez meg majus is...
március 1.ig kitolva az intézkedések
Negritis
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20210128_kormanyinfo_gulyas_gergely_orbankormanymárcius 1.ig kitolva az intézkedések
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
11000 a reptéren az Amszterdamba és Angliába is jó gyorsteszt!Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus.ha Amszterdamba repülsz akkor a gyorsteszt már kötelező - persze véletlenül se olcsón, hanem 15 ezerért, és kell még mellé 5 napnál nem régebbi PCR-teszt is 25-ért...
Na lehet nem is lehetseges ilyen kifejlesztese, de ha lenne akkor siman suliban / munkahelyen lehetne naponta is tesztelni az embereket.
rokaur
undorító az egész, agyhalott itt mindenki
r.baggio
A PCR meg 19.500.
Náluk tényleg ezek az árak, nincs plusz vizsgálati díj, meg hasonló rejtett költségek.
Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Nem tudom volt-e, de ez is vicc, es egyben erdekes is, hogy Afrika egyes orszagaiban a vezetok meg mindig a "feher ember vs mi" felallas menten van bekotve.Tanzania elnoke ugyanis kijelentette, hogy a vakcinak a COVID-ra nem jok, mert ha azok lennenek, a feher ember mar meggyogyitott volna mas betegsegeket is. Szerinte amugy a vakcinagyartok Afrika termeszeti kincseit akarjak megszerezni 😀
“Vaccines are not good. If they were, then the white man would have brought vaccines for HIV/AIDS,” Magufuli said during the opening of a new farm in his western home region.
“Tanzanians should be careful with these imported things. You should not think that they love you a lot. This nation is rich, Africa is rich, everyone wants some of it,” he said.
www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-tanzania-idUSKBN29W1Z6
több mint 5 éve
Kipróbáltuk mert sógornőmék kaptak egy rakattal a melóhelyen és hozott nekünk is kettőt.Páromnál kimutatta egyértelműen,hogy már átesett rajta,nálam semmi.😒sztem nem azért nem alkalmas, hanem azért mert ez utólag mutatja ki nem pedig kialakulás közbenAz áráról nem esik szó. Ha 5000 Ft/db, az nem alkalmas saját felhasználású gyors tesztelésre....Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus.24.hu/tudomany/2021/01/27/koronavirus-biosynex-otthoni-gyorsteszt-gyogyszertar-patika/
Na lehet nem is lehetseges ilyen kifejlesztese, de ha lenne akkor siman suliban / munkahelyen lehetne naponta is tesztelni az embereket.
rokaur
Negritis
csi77
Negritis
több mint 5 éve
Febr. 8-tól ez Svájcra is vonatkozik.Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus.ha Amszterdamba repülsz akkor a gyorsteszt már kötelező - persze véletlenül se olcsón, hanem 15 ezerért, és kell még mellé 5 napnál nem régebbi PCR-teszt is 25-ért...
rokaur
r.baggio

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus.ha Amszterdamba repülsz akkor a gyorsteszt már kötelező - persze véletlenül se olcsón, hanem 15 ezerért, és kell még mellé 5 napnál nem régebbi PCR-teszt is 25-ért...
rokaur

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
sztem nem azért nem alkalmas, hanem azért mert ez utólag mutatja ki nem pedig kialakulás közbenAz áráról nem esik szó. Ha 5000 Ft/db, az nem alkalmas saját felhasználású gyors tesztelésre....Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus.24.hu/tudomany/2021/01/27/koronavirus-biosynex-otthoni-gyorsteszt-gyogyszertar-patika/
rokaur
Negritis
csi77
több mint 5 éve
Az áráról nem esik szó. Ha 5000 Ft/db, az nem alkalmas saját felhasználású gyors tesztelésre....Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus.24.hu/tudomany/2021/01/27/koronavirus-biosynex-otthoni-gyorsteszt-gyogyszertar-patika/
rokaur
Negritis
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus.24.hu/tudomany/2021/01/27/koronavirus-biosynex-otthoni-gyorsteszt-gyogyszertar-patika/
rokaur
több mint 5 éve
rokaur
876
Nekem ami nem tetszik, hogy mintha mindenki elfeledkezett volna egy gyors es olcso tesztrol pedig azzal szepen kordaban tarthato lenne a virus. Na lehet nem is lehetseges ilyen kifejlesztese, de ha lenne akkor siman suliban / munkahelyen lehetne naponta is tesztelni az embereket.
több mint 5 éve
Én azt nem értem, hogy 1 éve tudja mindenki, hogy a vakcinák kifejlesztése után a gyártás lesz a szűk keresztmetszet. Erre ahelyett, hogy ezt ésszel szabályozták volna, hogy ne álljon neki mindegyik cég saját oltást fejleszteni hanem legyen amelyik termelési kapacitást fejleszt.... Ott a Sanofi, gyökérkedik a saját cuccal, 2021 őszre ígérték a kifejlesztését... Amikor a világ egyik legnagyobb gyógyszer gyártója. Erre csak bohóckodják le a Pfizerrel a gyártás licenc-et EU nyomásraValójában az EU nem egy egész. Ezernyi különböző érdek, amiket össze kell egyeztetni. Amíg a fejlesztés tartott, nyilván a francia döntéshozó nem akarta, hogy a sanofi lemaradjon az AZ vagy az amerikai vetélytársak mögött, ezért nem lehetett azt mondani, hogy ti gyártási kapacitást növeljetek, ti meg fejlesszetek. Igazából ezt az USA sem csinálja, ott sincs elegendő anyag, pedig az egy ország, egy döntéshozatal.
Sajnos az megint látszik, hogy az EU globálisan nem egy nagykutya és nincs ahoz hozzászokva, hogy ő kell legyen a szarházi az asztalnál.
FLZOLI
Az olyan dolgok furcsák, hogy a Pfizer eddig nem tudta, hogy fejleszteni kell a belga gyárat, csak januárban jött rá? Ők nyilván nem tudtak előre legyártani 3-400 millió darabot, mert nem tudták volna tárolni, de az AZ vajon mit csinál hónapok óta, amióta beadta a kérvényeket. Az ő vakcinájuk simán tárolható.
Ez a sok bénaság az, ami az emberek kedvét tudja venni az EU intézményeitől. Mondjuk aki erre azt mondja, hogy az a jó, ahogy nálunk működik, annak nincsenek nagy igényei a demokratikus intézményrendszerre 😊
több mint 5 éve
Én azt nem értem, hogy 1 éve tudja mindenki, hogy a vakcinák kifejlesztése után a gyártás lesz a szűk keresztmetszet. Erre ahelyett, hogy ezt ésszel szabályozták volna, hogy ne álljon neki mindegyik cég saját oltást fejleszteni hanem legyen amelyik termelési kapacitást fejleszt.... Ott a Sanofi, gyökérkedik a saját cuccal, 2021 őszre ígérték a kifejlesztését... Amikor a világ egyik legnagyobb gyógyszer gyártója. Erre csak bohóckodják le a Pfizerrel a gyártás licenc-et EU nyomásra Sajnos az megint látszik, hogy az EU globálisan nem egy nagykutya és nincs ahoz hozzászokva, hogy ő kell legyen a szarházi az asztalnál.
több mint 5 éve
és basszus áttolták ezt is, hivatalosan is banánköztársaság vagyunkÉn megértem őket valahol. Szerezzék be, aztán vegye fel a vakcinát, aki akarja. Mindenki saját döntése. Jelenlegi helyzetben viszont 17000 ember van beoltva két alkalommal, ez kb 0,20% és van 1,7% fölött , aki egy oltást kapott. Ez röhej!
hvg.hu/itthon/20210128_gyorsitott_vakcina_engedelyezes_gulyas_kormanyinfo
r.baggio
Aki akarja az kapja meg a kínait vagy az oroszt. Amíg nincs EU-s papírjuk, én egyiket sem adatom be, ez meg az én döntésem lesz, de a várólistáról egy csomó embert kiszed előlem ez a cucc.
több mint 5 éve
Az AstraZeneca ma bejelentette, hogy nem 60, hanem 75%-al kevesebb vakcinát gyárt az EU-nak az első 3 negyedévben.Igazán érdekes dolog ez, annak fényében, hogy érvényes szerződést kötöttek, amit most arra való hivatkozással nem tudnak teljesíteni, hogy az EU-ban működő gyáruk felkészítése nem halad megfelelő ütemben, illetve Angliából nem engedik ki az ott legyártott vakcinát.
Boris most persze röhög a markában, az EU pedig forrong a jogosnak tűnő dühtől. Végülis nem olyat kér az EU, amiről nem kötött volna szerződést.
Személyes véleményem, hogy ha az EU ezt annyiban hagyná, túl a politikai veszteségen, a jól látható rakás fos (ami a döntéshozatalt illeti) valóban egy rakás fos. De nálam ez többről is szól. Ha a fene fenét eszik, az AZ nem fog többet szállítani, ezt már baszhatjuk. Ha azonban elmúlik a válság időszaka, olyan pert akasztanék a nyakukba és ott gátolnám a működésüket, ahol csak tudnám. Nyilván ez a svédeknek nem tetszene, de ilyen helyzetben nem teljesíteni, szerintem ez komoly üzenet az egész európai közösség számára.
több mint 5 éve
és basszus áttolták ezt is, hivatalosan is banánköztársaság vagyunkNem értem miért nem sodorta el a BLM PC ezt a banánköztársaság jelzőt.
hvg.hu/itthon/20210128_gyorsitott_vakcina_engedelyezes_gulyas_kormanyinfo
r.baggio
Lehetne paprikatokrácia vagy bármi egyéb, ha már úgyis egyedi úton járunk mindig 😊
több mint 5 éve
és basszus áttolták ezt is, hivatalosan is banánköztársaság vagyunkhvg.hu/itthon/20210128_gyorsitott_vakcina_engedelyezes_gulyas_kormanyinfo

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
1500 új fertőzött, 80+ halott. Nehogy megint elinduljunk felfelé...Az pontosan 93... :/
peterk2005
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
1500 új fertőzött, 80+ halott. Nehogy megint elinduljunk felfelé...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Újabb 1 hónapig maradnak a jelenlegi korlátozások, március elsejéig.
több mint 5 éve
A franciák vírusölő maszkot fejlesztettek ki.Elég átcímkézni a vírusölő természetgyógyász cuccokat anti covidra 😊
Várom a nyíregyi piac reakcióját a hírre. 😊
ozibozi
több mint 5 éve
A franciák vírusölő maszkot fejlesztettek ki.Várom a nyíregyi piac reakcióját a hírre. 😊