Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Egyébként én jóideje azon agyalok, hogy praktikusabb lenne az egyébként otthonokban ülő, otthon bekuckózó, amúgy se sokat kontaktáló 70-80 évesek előtt beoltani azok "gyerekeit, unokáit", a sokakkal találkozó taxisokat, tesco-pánztárosokat, buszvezetőket, recepciósokat, stb.Nekem is eszembe jutott, de ennyire előre venni nem jó, mert túl sokan vannak. Le kéne oltani kb másfél millió gyereket, meg fél millió tanárt (de legalábbis a 70%-ukat). Túl sok. Amíg csak így csepereg az oltóanyag, ez a jobb megoldás, hogy a nagy kockázatú, nagyon időseket oltják. (Az otthon lébecoló 80-asokról szó nincs még, most az ilyen olyan szociális intézményekben levőket oltják még csak. Náluk magas a rizikó.)
De Angliában vagy Németországban is ez a protokoll, ott is prioritás a 80+.
Sobri Jóska
De amúgy, ha ezekkel végeztek, akkor tényleg el lehetne gondolkodni, hogy ne kor szerint menjenek lefelé, hanem szakma szerint. Tanárok, alsó tagozatosok, felső tagozatosok, kereskedelmi dolgozók, stb.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
17000 ember kapta meg a 2. kört.
több mint 5 éve
24.hu/tudomany/2021/01/27/koronavirus-biosynex-otthoni-gyorsteszt-gyogyszertar-patika/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
A legidősebb áldozat pedig egy 95 éves nő volt, akinek agylágyulása, szív- és érrendszeri megbetegedése, valamint refluxa volt.Meg lehet, hogy a hajvégei is töredezettek voltak.
több mint 5 éve
Eleg sok helyen borultak már a számok.ezekkel a heti 30k oltásokkal mi a terv ? tudom majd felpörög de van erre valami félhivatalos elképzelés ? mert így 2 évElvileg februárban a visszaálló pfizer termelés és a beinduló AZ megtriplazza ezt kb. Első negyedévben meg így is 600ezer magyarnak elég AZ oltás jön és ugye kb ugyanennyi orosz vakcinát is biztos be tudnak szerezni március 31-ig (ez utóbbiban nem vagyok annyira biztos) rosszabb esetben szerintem március végére 1,5-2 millió ember oltva lehet. Ez az AZ 30 milliós adagjaval van számolva, amit az uniónak szállít, mivel nekik az angolok az elsők.
Janek
Jobb esetben orosz vakcinaval 2,5 millió.
Klaci79
Ha március 31. 1 millió magyar le lesz
oltva az nálam már jó.
több mint 5 éve
kijött egy újabb release közben na, volt egy upgrade. Csak javították a hibákat 😀m.hvg.hu/itthon/20210127_koronavirus_vakcina_szputnyik_v_klinikai_vizsgalat_ogyeitudod mindjárt jön, hogy milyen szakértők? nem is tudjuk kik ezek, semmi forrás megjelelős blablabla
Mi baj lehet?
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/01/27/europai-bizottsag-vakcina-elosztas/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
hvg.hu/kkv/20210127_moderna_vakcina_gyartas
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
ezekkel a heti 30k oltásokkal mi a terv ? tudom majd felpörög de van erre valami félhivatalos elképzelés ? mert így 2 évElvileg februárban a visszaálló pfizer termelés és a beinduló AZ megtriplazza ezt kb. Első negyedévben meg így is 600ezer magyarnak elég AZ oltás jön és ugye kb ugyanennyi orosz vakcinát is biztos be tudnak szerezni március 31-ig (ez utóbbiban nem vagyok annyira biztos) rosszabb esetben szerintem március végére 1,5-2 millió ember oltva lehet. Ez az AZ 30 milliós adagjaval van számolva, amit az uniónak szállít, mivel nekik az angolok az elsők.
Janek
Jobb esetben orosz vakcinaval 2,5 millió.
több mint 5 éve
Jaja. Szombaton a nők, vasárnap meg a férfiak. Vagy fordítva. Részletkérdés.ezekkel a heti 30k oltásokkal mi a terv ? tudom majd felpörög de van erre valami félhivatalos elképzelés ? mert így 2 évHivatalos álláspont ha van elég vakcina 1 hétvége. 😀
Janek
Toca
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
m.hvg.hu/itthon/20210127_koronavirus_vakcina_szputnyik_v_klinikai_vizsgalat_ogyeitudod mindjárt jön, hogy milyen szakértők? nem is tudjuk kik ezek, semmi forrás megjelelős blablabla
Mi baj lehet?
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
ezekkel a heti 30k oltásokkal mi a terv ? tudom majd felpörög de van erre valami félhivatalos elképzelés ? mert így 2 évHivatalos álláspont ha van elég vakcina 1 hétvége. 😀
Janek
több mint 5 éve
hang.hu/belfold/2021/01/26/a-francia-sanofi-besegit-a-pfizer-biontechnek-az-oltoanyaga-gyartasaba/Hozhatná ide is a Sanofi, asszony hátha tudna szerezni külön. 😀
24.hu/kulfold/2021/01/26/koronavirus-szlovakia-idos-kronikus-beteg-ferfi-oltas-meghalt/
empty taxi
több mint 5 éve
ezekkel a heti 30k oltásokkal mi a terv ? tudom majd felpörög de van erre valami félhivatalos elképzelés ? mert így 2 év
több mint 5 éve
m.hvg.hu/itthon/20210127_koronavirus_vakcina_szputnyik_v_klinikai_vizsgalat_ogyeiMi baj lehet?
több mint 5 éve
hang.hu/belfold/2021/01/26/a-francia-sanofi-besegit-a-pfizer-biontechnek-az-oltoanyaga-gyartasaba/24.hu/kulfold/2021/01/26/koronavirus-szlovakia-idos-kronikus-beteg-ferfi-oltas-meghalt/
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Szerinted nem az a magyar valóság, hogy nem tudják megszervezni normálisan, hogy ha valaki nem jön el kinek adják be? Totálisan lefedik pedig ezek a részek.Őszintén, kérlek! Szerinted mennyi időre lesz szükség amikor nem az EÜ kolléga kontaktját fogják először megcsörgetni? 😊Kövezzetek meg, de amikor a 10ezres kajacsekket hárman/négyen fizetjük az oviban/suliban, én becsókolok ha a maradék vakcinák a kukában landolnának! Életszerűtlen, álszent. Egyszerűen nem ez a magyar valóság...Pedig kérlek munkatársam, aki 22 éves, azért kapta most meg a vakcinát, mert Édes anyukája EÜ dolgozó, szólt, az oltásokat végző munkatársának, hogy ha úgy hozza az élet, hogy nem mennek el a kijelölt időpontra, és marad vakcina, akkor értesítsék, elviszi a családját szép folyamatosan. Egyik este jött a teló, 15 percen belül ott kell lenni, különben kuka. Ott voltak, így nem kuka. Egyébként bizony az.
clbass
kristóf17
(Zárójelben jegyezném meg, hogy példád nem megcáfolta, csak megerősítette véleményem 😉 )
clbass
Sőt még a példa is jó, mert ha éppen defektet kapnak vagy baleset van akkor nem 15 percen kívül érnek oda és baszhatják.
Ha már kis készlet van ott kéne álljon pufferben jó pár ember.
több mint 5 éve
Tehát akkor szerinted még nem landolt kukában oltás? 😊Őszintén, kérlek! Szerinted mennyi időre lesz szükség amikor nem az EÜ kolléga kontaktját fogják először megcsörgetni? 😊Kövezzetek meg, de amikor a 10ezres kajacsekket hárman/négyen fizetjük az oviban/suliban, én becsókolok ha a maradék vakcinák a kukában landolnának! Életszerűtlen, álszent. Egyszerűen nem ez a magyar valóság...Pedig kérlek munkatársam, aki 22 éves, azért kapta most meg a vakcinát, mert Édes anyukája EÜ dolgozó, szólt, az oltásokat végző munkatársának, hogy ha úgy hozza az élet, hogy nem mennek el a kijelölt időpontra, és marad vakcina, akkor értesítsék, elviszi a családját szép folyamatosan. Egyik este jött a teló, 15 percen belül ott kell lenni, különben kuka. Ott voltak, így nem kuka. Egyébként bizony az.
clbass
kristóf17
(Zárójelben jegyezném meg, hogy példád nem megcáfolta, csak megerősítette véleményem 😉 )
clbass
Remélem igazad van! Pont nem számít hogyan kapják meg, csak kapják, legyen beoltva az összes veszélyeztetett, még ha az is az ára, hogy mellette sufiban megkapja 2000 nagyfejű. Csak végre beszélgethessek egy jót maszk nélkül a román havernővel egy mexikói fesztiválon miközben véletlen az ő poharából húztam le a tequilát, miután itthon a Hungexpon nyomtunk végig egy teltházas hétvégét. 😊 És akkor ebben benne volt igen sok ágazat nyitása felé irányuló kérelmem, nem csak a saját jövóbeli elképzeléseim. Szóval ez itt nálam nem vita kérdése, bár igazad lenne.
Szerkesztette: kristóf17
több mint 5 éve
egyébként az oltási bizi az ilyen fényképes cucc lesz?
több mint 5 éve
rokaur
876
Hatalmas pluszegy! Majd mikor elfogy a kozeli csalad lesz ebbol a "gyere 5000ert ma kapsz oltast" a nepet ismerve😊Őszintén, kérlek! Szerinted mennyi időre lesz szükség amikor nem az EÜ kolléga kontaktját fogják először megcsörgetni? 😊Kövezzetek meg, de amikor a 10ezres kajacsekket hárman/négyen fizetjük az oviban/suliban, én becsókolok ha a maradék vakcinák a kukában landolnának! Életszerűtlen, álszent. Egyszerűen nem ez a magyar valóság...Pedig kérlek munkatársam, aki 22 éves, azért kapta most meg a vakcinát, mert Édes anyukája EÜ dolgozó, szólt, az oltásokat végző munkatársának, hogy ha úgy hozza az élet, hogy nem mennek el a kijelölt időpontra, és marad vakcina, akkor értesítsék, elviszi a családját szép folyamatosan. Egyik este jött a teló, 15 percen belül ott kell lenni, különben kuka. Ott voltak, így nem kuka. Egyébként bizony az.
clbass
kristóf17
clbass
több mint 5 éve
Őszintén, kérlek! Szerinted mennyi időre lesz szükség amikor nem az EÜ kolléga kontaktját fogják először megcsörgetni? 😊Kövezzetek meg, de amikor a 10ezres kajacsekket hárman/négyen fizetjük az oviban/suliban, én becsókolok ha a maradék vakcinák a kukában landolnának! Életszerűtlen, álszent. Egyszerűen nem ez a magyar valóság...Pedig kérlek munkatársam, aki 22 éves, azért kapta most meg a vakcinát, mert Édes anyukája EÜ dolgozó, szólt, az oltásokat végző munkatársának, hogy ha úgy hozza az élet, hogy nem mennek el a kijelölt időpontra, és marad vakcina, akkor értesítsék, elviszi a családját szép folyamatosan. Egyik este jött a teló, 15 percen belül ott kell lenni, különben kuka. Ott voltak, így nem kuka. Egyébként bizony az.
clbass
kristóf17
több mint 5 éve
Az a gáz, hogy nagyon könnyen el lehet rendezni, hogy kapj egy oltást a maradékból, de ha később a határátlépest tényleg ehhez a szarhoz kötnék, igazolást már nehezebb lenne szerezni.Mert arra még csak épül az iparág...
Szokol
Nyilván szar a rendszer, de ahogy polgi, úgy más ügyfél, család is megkaphatja...
Az elkövetkezendő egy évben a kamu oltási papír és a fű alatti oltás nagyobb biznisz lesz mint a kábszi!
Attól, hogy mindenki tagadja, szerintem már most bőven van létjogosultsága 😉
több mint 5 éve
Az a gáz, hogy nagyon könnyen el lehet rendezni, hogy kapj egy oltást a maradékból, de ha később a határátlépest tényleg ehhez a szarhoz kötnék, igazolást már nehezebb lenne szerezni.
több mint 5 éve
De inkább ez százszor, mint egy adag a kukában, miközben sírunk, hogy nincs elég! De mondom, konkrétan tudom, hogy van ahol ezt nem merik megcsinálni, mivel mit szól majd hozzá a sajtó ha kiderül, rögtön kirúgnak mindenkit. Hát nevetséges....Pedig kérlek munkatársam, aki 22 éves, azért kapta most meg a vakcinát, mert Édes anyukája EÜ dolgozó, szólt, az oltásokat végző munkatársának, hogy ha úgy hozza az élet, hogy nem mennek el a kijelölt időpontra, és marad vakcina, akkor értesítsék, elviszi a családját szép folyamatosan. Egyik este jött a teló, 15 percen belül ott kell lenni, különben kuka. Ott voltak, így nem kuka. Egyébként bizony az.Kövezzetek meg, de amikor a 10ezres kajacsekket hárman/négyen fizetjük az oviban/suliban, én becsókolok ha a maradék vakcinák a kukában landolnának! Életszerűtlen, álszent. Egyszerűen nem ez a magyar valóság...Valójában erre kéne terv, hogy ilyen esetben ki az a 2-10-50, és milyen sorrendben, akit hívhatnak. De agyhalottak.Ez lenne jó szerintem is...csak nem merik, mert rögtön a médiában lesznek...Mindegy ki kapja, csak kapja, ha valaki nem jelenik meg. Fel kell hívni valakit, aki elérhető és mindegy, hogy az ki.Én úgy vagyok vele, hogy inkább adjak be polginak, családtagnak, vagy hajléktalannak, mint hogy kiöntsük. Egyik kollegám mesélte, hogy felesége egészségügyis, ott az oltóponton nincs ember, kiontik, mert nem merik beadni másnak. Ez a vége 😢Most áll a bál, mert a gyöngyösi polgi kapott oltást, amikor nem is jár neki. Pedig egyébként amilyen jól szervezett az oltás, simán el tudom képzelni, hogy néhány adagot ki kell önteni, mert lejár a munkaidő és nincs olyan egészségügyis, akinek azt a 3-4 adagot ami maradt még be lehet adni, vissza meg gondolom nem tehető a hűtőbe.És mit ad uristen pont a polgármester telefonszáma akadt a háziorvos keze ügyébe 😊
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mit csinálnak az oltópontokon, mert gondolom félnek behívni családtagot, vagy valakit az utcáról, hogy hahó...itt egy adag vakcina, gyorsan szúrjuk be...pedig nem gondolnám ezt ördögtől valónak.
Klaci79
Vicc amúgy ez az álszentség, hogy kormánytagok vagy olyan vezetők mint a nagyobb városok polgármesterei ,egyéb közjogi méltóságok azok majd akkor jönnek a sorba amikor az életkoruk miatt jönnének 😊
Egyrészt ide a bökőt hogy a 3 közjogi már túl van rajta, másrészt nem is lenne ezzel baj ha ők az elsők között lettek volna. A 97 éves joli néni nélkül - akit nagyon sajnálnánk- még ellenne az ország de mondjuk egy miniszterelnök vagy egy belügyminiszter nélkül - főleg egy ennyire centralizált országban- azért nagyobb gondnok lennènek. Dehát ezt nem lehet 😊 posztmodern politika így szeretünk.
MC12
Klaci79
kristóf17
Klaci79
Sobri Jóska
clbass
kristóf17