Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Már egy ideje 7-8 százalékon lebeg a pozitivitási arány. Még nem jó, de sokkal jobb, mint a 20% körüli volt. És jobb, mint az EU országok többségében. Most egy picit úgy néz ki jobb a helyzet, de közben ez egy vékony kötél. valahol az 1 környékén lavírozik most a fertőzési ráta. Elég csak annyi, hogy bejöjjön az angol mutáció, és máris újra 1 fölé kerülhetünk. És akkor enyhítés helyett nálunk is jöhet a kötelező N95 maszk. Az lenne még egy érdekes sztori. Rávenni a lakosságot, hogy a már-már megszokott és elfogadott rongy maszkot dobja ki, és helyette hordjon valami tényleg hatásosat, amiben tényleg picit nehezebb levegőt venni...Ahhoz, hogy relative biztonságosan elkezdhessünk nyitni, le kéne menni 3-4% környékére a pozitivitási aránnyal. Ami lehet, hogy ennyi korlátozással már nem is menne, ezzel csak itt tudunk stagnálni. A vakcina segíthet majd be.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ezek A felelőtlen svédek 10,5 millióan kevesebb halottal élik át.
több mint 5 éve
Igen, csak ez a két hely van ahova vasárnap családdal lehet menni. 😀szerintem kezünk eljutni a töréspontig, ma a Margitszigeten az emberek 5%-án ha volt maszk, legutóbb, kb egy hónapja még bőven a "maszkosok" vezettekparkban csak ajánlott a maszkviselés, nem? na hát akkor.
r.baggio
rossz irányból nézed.Lazacszeletüket szeretem. Azért utálom, mert az összes exem és édesanyám is ikeabuzi, ergo az életem egy meghatározó hányadát pazaroltam el eddig egy olyan helyen, ahol még neked kell összeraknod a fos minőségű bútorodat, amit egy kisebb vagyonért megvettél. Nem az én világom egyszerűen.az Ikeát speciel annyira utálom, hogy vírus nélkül is tüntetnék a bezárásáért.De most miért? Nem ízlett a svéd hús golyó?
Amadeus
csebi
Amadeus
ikea = LEGO felnőtteknek
Én is mindig csodálkozom, hogy sokaknak vasárnapi családi program az ikeába járás...mér', hova járjanak vasárnap? templomba?
warr_b
Én már azt is mélységesen sajnálom,akiben az IKEA szó hallatán a kaja merül fel....Most nagyon nehéz,és iszonyat hosszú lenne elmesélni hogy milyen régről,és milyen mélyen ered ez a problema.amúgy tényleg, vannak jobb opciók is étel szempontjából. de nem mindenkinek a kaja jut először az eszébe róla. mi is csak azért eszünk ott, mert így nem kell nyitásra odamenni (hogy hazaérjünk és még az ebédet is meg tudjuk főzni), meg túl későn sem (ha ebéd után megy az ember, akkor mire hazaér, már nincs elég idő arra, hogy értelmes dologgal foglalkozzon az ember), hanem egyszerűen csak van egy ilyen lehetőség, amit kihasználunk.
Foresz
meg lehet találni ott is az értelmes dolgokat, pl lazac vagy kacsa, meg ilyenek...
slowmotion
Senki nem arról beszélt, hogy elmész vásárolni és ott eszel. Arról, hogy van aki a hot-dogot eszi napi 2 étkezésnek mert olcsó vagy mert suli után Meki helyett IKEAban eszünk.
több mint 5 éve
Gondolom megy a fejtörés meg a közvélemény kutatás, mert most jön a "melyik kezembe harapjak" helyzet. Itt, ha nem jön jelentős javulás gyorsan, akkor a szokásos pávatánc valkiknek fájni fog.12.000 halott felett vagyunk és nem látszik a vége, pedig most már lassan egy éve élünk bezártan. Azt gondolom, hogy lassan el fognak kezdeni felszínre törni a pszichológiai mellékhatásai a járványnak.vendéglátás, nem is kérdés
Szerintetek hol - melyik szektorban, rétegben - fog először szakadni a kötélideg?
Amadeus
tehát azért nulla állami támogatással üljél hónapokig a seggeden, mikor ugyanaz a tevékenység (sőt rosszabb, mert ikeában, plázában terasz sincs) máshol meg mehet, max addig lehet még tolerálható, amíg tél van, ahogy jön a jó idő és az emberek ki akarnak majd szabadulni szórakozni, valaminek történnie kell
r.baggio
több mint 5 éve
12.000 halott felett vagyunk és nem látszik a vége, pedig most már lassan egy éve élünk bezártan. Azt gondolom, hogy lassan el fognak kezdeni felszínre törni a pszichológiai mellékhatásai a járványnak.vendéglátás, nem is kérdés
Szerintetek hol - melyik szektorban, rétegben - fog először szakadni a kötélideg?
Amadeus
tehát azért nulla állami támogatással üljél hónapokig a seggeden, mikor ugyanaz a tevékenység (sőt rosszabb, mert ikeában, plázában terasz sincs) máshol meg mehet, max addig lehet még tolerálható, amíg tél van, ahogy jön a jó idő és az emberek ki akarnak majd szabadulni szórakozni, valaminek történnie kell

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
12.000 halott felett vagyunk és nem látszik a vége, pedig most már lassan egy éve élünk bezártan. Azt gondolom, hogy lassan el fognak kezdeni felszínre törni a pszichológiai mellékhatásai a járványnak. Szerintetek hol - melyik szektorban, rétegben - fog először szakadni a kötélideg?
több mint 5 éve
Az a baj, hogy ha azt is mondtam, hogy nem, akkor hazahozatták összerakatni nekem.Érdekes, az sosem jutott eszedbe, legalább az exeid kapcsán, hogy menjen nélküled vásárolni IKEA-ba? Legalább hamarabb lettek volna az exeid 😊Lazacszeletüket szeretem. Azért utálom, mert az összes exem és édesanyám is ikeabuzi, ergo az életem egy meghatározó hányadát pazaroltam el eddig egy olyan helyen, ahol még neked kell összeraknod a fos minőségű bútorodat, amit egy kisebb vagyonért megvettél. Nem az én világom egyszerűen.De most miért? Nem ízlett a svéd hús golyó?az Ikeát speciel annyira utálom, hogy vírus nélkül is tüntetnék a bezárásáért.m.hvg.hu/itthon/20210123_Tobb_tunetmentes_Covidfertozott_gyerek_sulyos_szovodmenyekkel_kerult_korhazbaaz ikea bezáratásáért nem kampányolsz?
De én voltam az anti-szülő, mikor le mertem írni, hogy be kell zárni az iskolákat.
Barmok.
Amadeus
és a központos hírból ugye az a legérdekesebb részlet, hogy ők se kaptak még egy forint bértámogatást, pedig itt olyan gazdaságvédelmi akcióprogram fut, hogy az csak na
r.baggio
Amadeus
csebi
Amadeus
Feleségem is szereti, de ha nem akarok menni, akkor nem megyek 😉
Klaci79
több mint 5 éve
Hollandoknál is buli van:De még milyen:
index.hu/kulfold/2021/01/24/lazadnak_a_hollandok_a_kijarasi_tilalom_ellen/
warr_b
telex.hu/kulfold/2021/01/24/hollandia-fiatalok-gyujtogatas-koronavirus-tesztkozpont
Ne lepjen meg, napról napra demonstrálják.Jah, néha még meglep, mennyire 😬😄Én is mindig csodálkozom, hogy sokaknak vasárnapi családi program az ikeába járás...Vagyis azon, hogy az emberek uszkve 90 százaléka agyhalott proli?
warr_b
Sobri Jóska
warr_b
több mint 5 éve
Nekem az Ikeas húsgolyó a kedvencem. Tonnaszámra tudom enni a barnaszósszal és a lekvárral. Itt a Covid miatt bezárt pár napja az Ikea, ki voltam akadva hogy nem lesz albondigas 😕Hőmérécskézésnek mi értelme van? Nem hiszem hogy annyi gyerek van akit beküldenek lázzal hogy jól van Lacika betegen beszoptad. Aki iskolába bejutott fertőző annak valszeg tünete se volt, nem véletlen jutott be. Vannak haverjaim akik még 12.-esek, amég be kellett járni szerintem egy embert se küldtek haza emiatt. Nyilván általánosban látom annyi értelmét hogy a kisgyerekek nem tudnak azért ilyen döntést meghozni mert a szüleik mennek munkába, de gimnáziumban már bőven nincs értelme.hőmérésnek annyi értelme van, hogy a tényleg látványosan nem jól levő embereket kiszűrjék.
Btw mikor anyám ment kórházba neki is bemértek nyáron lázat a meleg miatt, életében nem volt lázas, nyilván akkor se, újramérték és már nem volt. Kb ennyire működik.
Heisman
igazából szerintem ki lehet tapasztalni, hogy mire kell figyelni, az iskolai hőkamera szerintem egy fokkal mutat alacsonyabb értéket, legalábbis az én kölkeimet rendszeresen 35.2-35.6 közé méri, az annyira nem is rossz.
és igen, általánosról volt szó. ott vannak olyan korú gyerekek, akiket még nem lehet otthon hagyni, ergo ha a szülő nem akar táppénzen maradni vele, akkor mindenképpen megpróbálja rálőcsölni az iskolára. na ebben jelent marginális segítséget a hőkamera. ha csak napi egy esetet kiszűr, már lehet, hogy megérte.
slowmotion
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
amúgy tényleg, vannak jobb opciók is étel szempontjából. de nem mindenkinek a kaja jut először az eszébe róla. mi is csak azért eszünk ott, mert így nem kell nyitásra odamenni (hogy hazaérjünk és még az ebédet is meg tudjuk főzni), meg túl későn sem (ha ebéd után megy az ember, akkor mire hazaér, már nincs elég idő arra, hogy értelmes dologgal foglalkozzon az ember), hanem egyszerűen csak van egy ilyen lehetőség, amit kihasználunk. meg lehet találni ott is az értelmes dolgokat, pl lazac vagy kacsa, meg ilyenek...Lazac, kacsa van kb. háromszáz étteremben is, ha kajáról van szó. Most a pandémia idején persze no option, de ha már mindenképpen idő spórolás és otthoni főzés kihagyása, akkor miért jobb egy bútorbolt oldalában sorban állni és kőpadlós, terítő nélküli asztalon műanyag étkészlettel kajálni, mint beülni télen egy jó meleg, nyáron egy teraszos hangulatos helyre, terített asztal és normál evőeszközök mellé, és felszolgált kaját enni? Annyival nem drágább...
slowmotion
Nem ítélkezem, és finnyás se vagyok. Megeszem én kézből a főtt krumplit is, a sült kolbász illata is el tud csábítani, és megeszem simán kézzel is, tunkolva a mustárba. De annak van valami feelingje, egy plázás műanyag tálcás tömegnyomornak számomra semmi. Ha már nomád kaja, akkor inkább egy hotdog és egy pohár meleg tea műanyag pohárban egy állatkerti séta / hűvösvölgyi kirándulás közben, mint egy zsúfolt plázában egymás sarkát taposva.
Persze a pláza szerepe praktikum szempontjából világos. Ha a heti bevásárlással össze van kötve, akkor időt spórol. De az Ikea milyen időt spórol? A plázás kajával is úgy vagyok, hogy ha már mindenképp, akkor becsomagoltatom, aztán otthon megesszük kényelmesen.
Mindegy, kinek ez jön be, kinek az. Csak annyiszor olvastam már ezt az Ikeás hétvégi program sztorit, hogy gondoltam egyszer megkérdezem már, hogy mit hagyok ki? 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Hőmérécskézésnek mi értelme van? Nem hiszem hogy annyi gyerek van akit beküldenek lázzal hogy jól van Lacika betegen beszoptad. Aki iskolába bejutott fertőző annak valszeg tünete se volt, nem véletlen jutott be. Vannak haverjaim akik még 12.-esek, amég be kellett járni szerintem egy embert se küldtek haza emiatt. Nyilván általánosban látom annyi értelmét hogy a kisgyerekek nem tudnak azért ilyen döntést meghozni mert a szüleik mennek munkába, de gimnáziumban már bőven nincs értelme.hőmérésnek annyi értelme van, hogy a tényleg látványosan nem jól levő embereket kiszűrjék.
Btw mikor anyám ment kórházba neki is bemértek nyáron lázat a meleg miatt, életében nem volt lázas, nyilván akkor se, újramérték és már nem volt. Kb ennyire működik.
Heisman
igazából szerintem ki lehet tapasztalni, hogy mire kell figyelni, az iskolai hőkamera szerintem egy fokkal mutat alacsonyabb értéket, legalábbis az én kölkeimet rendszeresen 35.2-35.6 közé méri, az annyira nem is rossz.
és igen, általánosról volt szó. ott vannak olyan korú gyerekek, akiket még nem lehet otthon hagyni, ergo ha a szülő nem akar táppénzen maradni vele, akkor mindenképpen megpróbálja rálőcsölni az iskolára. na ebben jelent marginális segítséget a hőkamera. ha csak napi egy esetet kiszűr, már lehet, hogy megérte.
több mint 5 éve
szerintem kezünk eljutni a töréspontig, ma a Margitszigeten az emberek 5%-án ha volt maszk, legutóbb, kb egy hónapja még bőven a "maszkosok" vezettekparkban csak ajánlott a maszkviselés, nem? na hát akkor.
r.baggio
rossz irányból nézed.Lazacszeletüket szeretem. Azért utálom, mert az összes exem és édesanyám is ikeabuzi, ergo az életem egy meghatározó hányadát pazaroltam el eddig egy olyan helyen, ahol még neked kell összeraknod a fos minőségű bútorodat, amit egy kisebb vagyonért megvettél. Nem az én világom egyszerűen.az Ikeát speciel annyira utálom, hogy vírus nélkül is tüntetnék a bezárásáért.De most miért? Nem ízlett a svéd hús golyó?
Amadeus
csebi
Amadeus
ikea = LEGO felnőtteknek
Én is mindig csodálkozom, hogy sokaknak vasárnapi családi program az ikeába járás...mér', hova járjanak vasárnap? templomba?
warr_b
Én már azt is mélységesen sajnálom,akiben az IKEA szó hallatán a kaja merül fel....Most nagyon nehéz,és iszonyat hosszú lenne elmesélni hogy milyen régről,és milyen mélyen ered ez a problema.amúgy tényleg, vannak jobb opciók is étel szempontjából. de nem mindenkinek a kaja jut először az eszébe róla. mi is csak azért eszünk ott, mert így nem kell nyitásra odamenni (hogy hazaérjünk és még az ebédet is meg tudjuk főzni), meg túl későn sem (ha ebéd után megy az ember, akkor mire hazaér, már nincs elég idő arra, hogy értelmes dologgal foglalkozzon az ember), hanem egyszerűen csak van egy ilyen lehetőség, amit kihasználunk.
Foresz
meg lehet találni ott is az értelmes dolgokat, pl lazac vagy kacsa, meg ilyenek...
több mint 5 éve
Mondjuk ha számok továbbra is ezen a szinten maradnak (most, hogy ez mennyire valós más kérdés) akkor nem sokáig lesz tolerálása ennek a helyzetnek...Doki eltűnt, megírta hogy csak felidegesíti magát a fórumon. Nem fog válaszolni sajnos. Van egy álláspontja amivel voltak (99%-ban én is) akik egyetértettek, de az emberek nagy része elvesztette a hitét az orvosokban és sokan megkérdőjelezték, amit nem tudott elviselni a sok stressz mellett.
Doki mi van veletek???
dande
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
több mint 5 éve
Nálunk is van hőmérőzés a gyárkapunál. Eddig csak 35 alá mértek engem 😊Hőmérécskézésnek mi értelme van? Nem hiszem hogy annyi gyerek van akit beküldenek lázzal hogy jól van Lacika betegen beszoptad. Aki iskolába bejutott fertőző annak valszeg tünete se volt, nem véletlen jutott be. Vannak haverjaim akik még 12.-esek, amég be kellett járni szerintem egy embert se küldtek haza emiatt. Nyilván általánosban látom annyi értelmét hogy a kisgyerekek nem tudnak azért ilyen döntést meghozni mert a szüleik mennek munkába, de gimnáziumban már bőven nincs értelme.m.hvg.hu/itthon/20210123_Tobb_tunetmentes_Covidfertozott_gyerek_sulyos_szovodmenyekkel_kerult_korhazbamár persze ha az iskolában kapták el, és nem anya-apa-nagytesó hurcolta be melóhelyről vagy bulikából. vagy nagybácsi-nagynéni, mert nem bírt megülni a valagán, és hazajött külföldi munkából.
De én voltam az anti-szülő, mikor le mertem írni, hogy be kell zárni az iskolákat.
Barmok.
Amadeus
amúgy nem a nyitással volt gond szvsz, hanem hogy úgy csinálták, mintha a tavasz nem lett volna. október 1-től volt kötelező a hőmérés, még később érkezett a maszkhasználat szélesítése. meg hogy nem mondták azt, hogy aki volt külföldön nyaralgatni, az két hétig az iskola környékére se nézzen.
slowmotion
Heisman
Volt akinek kettessel kezdődött a hőmérséklete 😀
több mint 5 éve
Mondjuk ha számok továbbra is ezen a szinten maradnak (most, hogy ez mennyire valós más kérdés) akkor nem sokáig lesz tolerálása ennek a helyzetnek... Doki mi van veletek???
több mint 5 éve
szerintem kezünk eljutni a töréspontig, ma a Margitszigeten az emberek 5%-án ha volt maszk, legutóbb, kb egy hónapja még bőven a "maszkosok" vezettekén amikor bemék elég sokan hordanak maszkot
r.baggio
de amúgy igen, a vakcina miatti fellélegzés sem tesz jót
meg az se hogy mekkora "clusterfuck" az egész
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
szerintem kezdünk eljutni a töréspontig, ma a Margitszigeten az emberek 5%-án ha volt maszk, legutóbb, kb egy hónapja még bőven a "maszkosok" vezettek
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Hőmérécskézésnek mi értelme van? Nem hiszem hogy annyi gyerek van akit beküldenek lázzal hogy jól van Lacika betegen beszoptad. Aki iskolába bejutott fertőző annak valszeg tünete se volt, nem véletlen jutott be. Vannak haverjaim akik még 12.-esek, amég be kellett járni szerintem egy embert se küldtek haza emiatt. Nyilván általánosban látom annyi értelmét hogy a kisgyerekek nem tudnak azért ilyen döntést meghozni mert a szüleik mennek munkába, de gimnáziumban már bőven nincs értelme.m.hvg.hu/itthon/20210123_Tobb_tunetmentes_Covidfertozott_gyerek_sulyos_szovodmenyekkel_kerult_korhazbamár persze ha az iskolában kapták el, és nem anya-apa-nagytesó hurcolta be melóhelyről vagy bulikából. vagy nagybácsi-nagynéni, mert nem bírt megülni a valagán, és hazajött külföldi munkából.
Barmok.
Amadeus
amúgy nem a nyitással volt gond szvsz, hanem hogy úgy csinálták, mintha a tavasz nem lett volna. október 1-től volt kötelező a hőmérés, még később érkezett a maszkhasználat szélesítése. meg hogy nem mondták azt, hogy aki volt külföldön nyaralgatni, az két hétig az iskola környékére se nézzen.
slowmotion
Szerkesztette: Heisman nádor
több mint 5 éve
Hollandoknál is buli van:sztem szép lassan mindenhol ez lesz majd, aztán kiderül hogy gyorsan visszazárnak vagy sem
index.hu/kulfold/2021/01/24/lazadnak_a_hollandok_a_kijarasi_tilalom_ellen/
warr_b
nemtom az olaszok meg a lengyelek mit reagáltak erre
itthon sztem ami kinyit gyorsan kimennek majd a rendőrök és lerendezik
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Hollandoknál is buli van: index.hu/kulfold/2021/01/24/lazadnak_a_hollandok_a_kijarasi_tilalom_ellen/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Brit tudósok 😆Ehhez képest azt lehetett olvasni, hogy az angliai meg dél-afrikai mutáns variáns fertőzőbb és halálosabb 😉telex.hu/koronavirus/2021/01/23/ugy-tunik-megsem-halalosabb-a-koronavirus-brit-mutacioja
warr_b
Beszélnek ezek összevissza, látod.
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Jah, néha még meglep, mennyire 😬😄Vagyis azon, hogy az emberek uszkve 90 százaléka agyhalott proli?Én is mindig csodálkozom, hogy sokaknak vasárnapi családi program az ikeába járás...Lazacszeletüket szeretem. Azért utálom, mert az összes exem és édesanyám is ikeabuzi, ergo az életem egy meghatározó hányadát pazaroltam el eddig egy olyan helyen, ahol még neked kell összeraknod a fos minőségű bútorodat, amit egy kisebb vagyonért megvettél. Nem az én világom egyszerűen.Valószínűleg én jöttem a Holdról, de én ezt az Ikea dolgot egyszerűen nem is értem. Hogy tud egy bútor / lakberendezési áruház szinte turisztikai látványosság lenni?
Amadeus
Nekem ez teljesen kimaradt az életemből. Értsd: az életemben soha nem voltam Ikea-ban. Na jó, egyetemista koromban amikor megnyílt itthon akkor ha jól emlékszem egyszer elmentünk a kolesz társakkal, ingyenkajálni. De lehet, hogy csak terveztük, már homályos. Ezen kívül viszont se itthon, se az angliai 10 évem alatt, se Szlovákiában, se Svájcban, soha. Nekem az Ikea kimaradt. Mint túrisztikai látogatás is, és mint bútor is. Igaz, nem is volt olyan nőm, aki bele lett volna szerelmesedve. 😊 (Mondjuk én az a fajta vagyok - minden bevásárlósdival egyébként -, hogy ha bele is lett volna szerelmesedve, akkor is max. egyszer rángat el. Ha menni akar megint, menjen ... nélkülem. 😀 Ha mindenképpen muszáj mennem, mert cipekedni kell vagy a kocsi kell, akkor is inkább kint ülök a kocsiban és meghallgatok egy hangoskönyvet / podcastot addig. 😊 )
peterk2005
warr_b
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Ehhez képest azt lehetett olvasni, hogy az angliai meg dél-afrikai mutáns variáns fertőzőbb és halálosabb 😉telex.hu/koronavirus/2021/01/23/ugy-tunik-megsem-halalosabb-a-koronavirus-brit-mutacioja
warr_b
Beszélnek ezek összevissza, látod.
több mint 5 éve
Vagyis azon, hogy az emberek uszkve 90 százaléka agyhalott proli?Én is mindig csodálkozom, hogy sokaknak vasárnapi családi program az ikeába járás...Lazacszeletüket szeretem. Azért utálom, mert az összes exem és édesanyám is ikeabuzi, ergo az életem egy meghatározó hányadát pazaroltam el eddig egy olyan helyen, ahol még neked kell összeraknod a fos minőségű bútorodat, amit egy kisebb vagyonért megvettél. Nem az én világom egyszerűen.Valószínűleg én jöttem a Holdról, de én ezt az Ikea dolgot egyszerűen nem is értem. Hogy tud egy bútor / lakberendezési áruház szinte turisztikai látványosság lenni?
Amadeus
Nekem ez teljesen kimaradt az életemből. Értsd: az életemben soha nem voltam Ikea-ban. Na jó, egyetemista koromban amikor megnyílt itthon akkor ha jól emlékszem egyszer elmentünk a kolesz társakkal, ingyenkajálni. De lehet, hogy csak terveztük, már homályos. Ezen kívül viszont se itthon, se az angliai 10 évem alatt, se Szlovákiában, se Svájcban, soha. Nekem az Ikea kimaradt. Mint túrisztikai látogatás is, és mint bútor is. Igaz, nem is volt olyan nőm, aki bele lett volna szerelmesedve. 😊 (Mondjuk én az a fajta vagyok - minden bevásárlósdival egyébként -, hogy ha bele is lett volna szerelmesedve, akkor is max. egyszer rángat el. Ha menni akar megint, menjen ... nélkülem. 😀 Ha mindenképpen muszáj mennem, mert cipekedni kell vagy a kocsi kell, akkor is inkább kint ülök a kocsiban és meghallgatok egy hangoskönyvet / podcastot addig. 😊 )
peterk2005
warr_b
több mint 5 éve
Én is mindig csodálkozom, hogy sokaknak vasárnapi családi program az ikeába járás...Lazacszeletüket szeretem. Azért utálom, mert az összes exem és édesanyám is ikeabuzi, ergo az életem egy meghatározó hányadát pazaroltam el eddig egy olyan helyen, ahol még neked kell összeraknod a fos minőségű bútorodat, amit egy kisebb vagyonért megvettél. Nem az én világom egyszerűen.Valószínűleg én jöttem a Holdról, de én ezt az Ikea dolgot egyszerűen nem is értem. Hogy tud egy bútor / lakberendezési áruház szinte turisztikai látványosság lenni?
Amadeus
peterk2005