Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
telex.hu/koronavirus/2021/01/23/elmarad-az-orosz-vakcina-magyar-klinikai-vizsgalataAz influenza vakcina így működik, és eredményes. Valószínűleg ezt is minimum évente be kell majd adatni. Az ütemmel sem lesz hosszabb távon gond, abban is biztos vagyok. Most az elején van hiány, mert úgy 3-4 milliárd ember érintett, és még nincs 4 hete, hogy az első vakcinát engedélyezték. Azért ez nem úgy megy, hogy felmegyünk az amazonra és veszünk gyorsan 4 milliárd adagot. 😊
Kezd már kicsit abszurd lenni.
Amúgy lófasz létszámú ember lett eddig beoltva, ez semmi... Főleg, hogy továbbra sincs infó ha jól tudom, hogy meddig biztosítanak védettséget ezek a vakcinák.
Lehet csak pár hónapig, fél évig, ki tudja. Akkor még mire ebben a tempóban elérnek valami értékelhető mennyiséghez, lehet előlről kezdeni az egészet...
warr_b
A ruszki vakcinánál várható volt a döntés azok után, hogy engedélyeztük. Az lesz most, hogy aki hajlandó Lajka kutyát játszani a szputnyikkal, az beadatja. Aki nem, az vagy megvárja, hogy másikból kapjon, vagy megvárja, hogy a szputnyikot engedélyezze az EU is. Az már elég garancia lesz. De lehet, hogy nem is kell majd várni, mert mire annyit tudnak szállítani, hogy elérjen az átlagemberig, addigra az EU engedélyezés le is megy. Kb. 2 hónap elég lehet rá.
Egyébként úgy néz ki, hogy a járvány terjedésében elég hamar meglátszik a vakcina hatása. Az amerikaiak a népesség kb. 5-6%-ánál járnak - első adaggal, a másodikat 1% alatt kapták meg - és már erősen lekonyulóban lett csak ettől a fertőzés szám. Angliában is konyul a görbe, ők is nagyjából 5% környékén járnak. Szerintem 20-25%-nál már lényegében meg lesz fogva. A vírus persze marad, lesznek még fertőzések, de már kordában. A nyájimmunitás ahhoz kell már csak, hogy teljesen el is tűnjön.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
de mér? a hatósági engedélyek ilyenek, adott jogszabályi környezetben ekkora a mozgástér, ideigleneset adhat, mást nem, azt további vizsgálatok benyújtásával kérhető, vagy az EMA pecsétjévelÖöö, jaizé, jóvanakkor 😊telex.hu/koronavirus/2021/01/23/elmarad-az-orosz-vakcina-magyar-klinikai-vizsgalataogyei.gov.hu/ideiglenes_gyogyszeralkalmazasi_engedelyt_adott_ki_az_ogyei/
Amúgy lófasz létszámú ember lett eddig beoltva, ez semmi... Főleg, hogy továbbra sincs infó ha jól tudom, hogy meddig biztosítanak védettséget ezek a vakcinák.
Lehet csak pár hónapig, fél évig, ki tudja. Akkor még mire ebben a tempóban elérnek valami értékelhető mennyiséghez, lehet előlről kezdeni az egészet...
warr_b
A második részre, mivel senkinek sincs időgépe rohadt egyszerűen pölö a Comirnatry fél éves vizsgálat volt, tehát a fél évre tud adatot közölni, majd az utánkövetéses adatokat, ha összefésüli akkor közlik, s akkor lesz meg a tudás. Tehát ha fél éves a védettség, akkor a decemberben oltottak közül május után megbetegedettek számából lehet rájönni, mosmeg kurvára januárvan, nem? de!
sutianap
Ideiglenes engedély, aztán majd lesz valami, kituggyami. Ez erősíti a bizalmat meg az oltási kedvet 😆
warr_b
tudom, hogy ez a szabadság hona azt bárkinek bármi kipukkan a fejéből, azt egybül meg kell csinálni, nem, a gyógyszengedélynek meg van a maga menetrendje, ez semmiféle bizalomerősítésről nem szól, az engedély maga a felhatalmazás, az hogy tudományos TÉNYEKKEL alátámasztott a hatékonysága, tuod bízni istenben, ez meg a száraz lőpor....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
24.hu/belfold/2021/01/23/koronavirus-jarvany-kinai-vakcina-18-59-evesek-kis-zoltan/Az NNK munkatársa kérdésre válaszolva közölte, elképzelhetőnek tartja, hogy 18-59 év között engedélyezik majd a vakcinát első körben, hiszen Kínában is jelenleg ezt a korosztályt oltják csak.
Már az segítség, ha ezt kimondja az OGYÉI, mert ezt a korosztályt el lehet kezdeni vele oltani. Azzal a vakcinával pedig, amely idősebbek számára is minősítve van, majd őket oltják be. Ez döntés kérdése, de volt már arra példa, hogy korosztályra kapott engedélyt egy készítmény
– tette hozzá.
Ja,hogy CSAK azt a korosztalyt oltjak mindenhol a kinajiival akinek kis tulzassal amugy is mindegy,hogy hat vagy nem. hat ez egyre jobb 😂😂 ide vele akkor nekunk
Szerkesztette: gaborik
| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 5 éve
az államszocializmus teljesen más okokkal (alapvetően feudális) oldotta meg hogy hülyék legyenek döntési pozícióbanMert a szocializmusban hozzáértők ültek mindenhol 😊 a hülyeség rendszer független. Fontos állásokban sok a balfasz Amerikától - Kínáig. A számosság a kérdéses, ahol kevesebb hülye jut fontos állásba ott jobban mennek a dolgok ahol több ott szarabbul. Mi abban vagyunk egyediek hogy rendszerektől függetlenül képesek vagyunk vagy 100 éve balfaszabbnál balfaszabb vezetőket megszavazni, kinevezni èljenezni stb. És csodálkozunk ha a balfasz vezetők hülyékkel veszik körbe magukat. Naná, majd okosakkal....Faszom abba hogy ennyi hozzá-nem-értő balfasz dolgozik fontos állásokban.ez mindig is így volt és kapitalizmus alatt mindig is így lesz sztem
Mikey
Negritis
MC12
a kapitalizmus esetében sztem inkább a lobbi és a versenyszfére "agyelszívása" miatt nincsenek igazán jó szakemberek döntési pozícióban általában
még ha a legfelső helyen az is van, lentebb már nem nagyon lesznek azok
a feudalizmus esetében ugye az volt hogy az apád tehetséges volt akkor te öröklöd a pozíciót, aztán te vagy az vagy vagy inkább nem 😀
és amíg ez a rendszer magad nem hiszem hogy ez változna, a következő majd meglátjuk mi lesz
nem vagyok optimista
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Mert a szocializmusban hozzáértők ültek mindenhol 😊 a hülyeség rendszer független. Fontos állásokban sok a balfasz Amerikától - Kínáig. A számosság a kérdéses, ahol kevesebb hülye jut fontos állásba ott jobban mennek a dolgok ahol több ott szarabbul. Mi abban vagyunk egyediek hogy rendszerektől függetlenül képesek vagyunk vagy 100 éve balfaszabbnál balfaszabb vezetőket megszavazni, kinevezni èljenezni stb. És csodálkozunk ha a balfasz vezetők hülyékkel veszik körbe magukat. Naná, majd okosakkal....Faszom abba hogy ennyi hozzá-nem-értő balfasz dolgozik fontos állásokban.ez mindig is így volt és kapitalizmus alatt mindig is így lesz sztem
Mikey
Negritis
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Ööö, jaizé, jóvanakkor 😊telex.hu/koronavirus/2021/01/23/elmarad-az-orosz-vakcina-magyar-klinikai-vizsgalataogyei.gov.hu/ideiglenes_gyogyszeralkalmazasi_engedelyt_adott_ki_az_ogyei/
warr_b
A második részre, mivel senkinek sincs időgépe rohadt egyszerűen pölö a Comirnatry fél éves vizsgálat volt, tehát a fél évre tud adatot közölni, majd az utánkövetéses adatokat, ha összefésüli akkor közlik, s akkor lesz meg a tudás. Tehát ha fél éves a védettség, akkor a decemberben oltottak közül május után megbetegedettek számából lehet rájönni, mosmeg kurvára januárvan, nem? de!
sutianap
Ideiglenes engedély, aztán majd lesz valami, kituggyami. Ez erősíti a bizalmat meg az oltási kedvet 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Eleve nyomorék az a rendszer, ahol egy ilyen feladatra nem elég a TAJ szám. Meg oké kérjenek elerhetoseget mellé. Nyilván tudjuk, hogy ebből egy szép kis merge lesz a Kubatov adatbázisban és a kutya se fogja használni az ad-hoc oltásokhoztelex.hu/koronavirus/2021/01/23/elmarad-az-orosz-vakcina-magyar-klinikai-vizsgalataHa szerintük jó, akkor szerintünk is. Aha, oké.
warr_b
- - -
Egészen elképesztő, hogy 2021-ben nem kapsz egy regisztrációt visszaigazoló e-mailt egy állami oldaltól, különösképp egy koronavírus elleni oltásra regisztrálásról, ha már ekkora felhajtás van körülötte, hogy regisztrálj, regisztrálj, regisztrálj. Mondhatnám azt is hogy felháborító. Én meg gondolkozhatok, hogy vajon sikerült-e elírnom az e-mail címemet, vagy mi van. Átnéztem vagy 20x hogy jól írtam-e (meg a többi adatot is), de akkor is. Faszom abba hogy ennyi hozzá-nem-értő balfasz dolgozik fontos állásokban.
Mikey
több mint 5 éve
telex.hu/koronavirus/2021/01/23/elmarad-az-orosz-vakcina-magyar-klinikai-vizsgalataogyei.gov.hu/ideiglenes_gyogyszeralkalmazasi_engedelyt_adott_ki_az_ogyei/
warr_b
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Faszom abba hogy ennyi hozzá-nem-értő balfasz dolgozik fontos állásokban.ez mindig is így volt és kapitalizmus alatt mindig is így lesz sztem
Mikey
több mint 5 éve
De a piacokon megy a műsor. Szigorúan utcára árulnak 😊 Pl a bosnyákon ki is teszik pár méterrel arrébb a rekeszeket dobozokat és asztalként vagy székként használják. Vannak dohányzó rekeszek is a halas és a csirkés között. Szombatonként délelőtt már akció is van. 😊telex.hu/belfold/2021/01/22/vendeglato-helyek-etel-forraltbor-elvitel-kijarasi-korlatozas-kozmedia-hirado
ozibozi
több mint 5 éve
telex.hu/koronavirus/2021/01/23/elmarad-az-orosz-vakcina-magyar-klinikai-vizsgalataHa szerintük jó, akkor szerintünk is. Aha, oké.
warr_b
- - -
Egészen elképesztő, hogy 2021-ben nem kapsz egy regisztrációt visszaigazoló e-mailt egy állami oldaltól, különösképp egy koronavírus elleni oltásra regisztrálásról, ha már ekkora felhajtás van körülötte, hogy regisztrálj, regisztrálj, regisztrálj. Mondhatnám azt is hogy felháborító. Én meg gondolkozhatok, hogy vajon sikerült-e elírnom az e-mail címemet, vagy mi van. Átnéztem vagy 20x hogy jól írtam-e (meg a többi adatot is), de akkor is. Faszom abba hogy ennyi hozzá-nem-értő balfasz dolgozik fontos állásokban.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
De a piacokon megy a műsor. Szigorúan utcára árulnak 😊 Pl a bosnyákon ki is teszik pár méterrel arrébb a rekeszeket dobozokat és asztalként vagy székként használják. Vannak dohányzó rekeszek is a halas és a csirkés között. Szombatonként délelőtt már akció is van. 😊
több mint 5 éve
Ezt találtam ma 😀régi szép idők 😕
Klaci79

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
nem sok, ezért kérdeztem csak ezt különigen, feltéve ha épp nem dohányzol vagy eszel-iszol- a beszámolók alapján maszk nélkül - KINT!pesten nem mindenhol kötelező az utcán?
r.baggio
Negritis
ozibozi is írta, a dohányboltok előtt rakétázóknál ez nem probléma
amúgy meg ennek mi köze is van a hely bezáratásához?
r.baggio
több mint 5 éve
igen, feltéve ha épp nem dohányzol vagy eszel-iszol- a beszámolók alapján maszk nélkül - KINT!pesten nem mindenhol kötelező az utcán?
r.baggio
Negritis
ozibozi is írta, a dohányboltok előtt rakétázóknál ez nem probléma
amúgy meg ennek mi köze is van a hely bezáratásához?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
telex.hu/koronavirus/2021/01/23/elmarad-az-orosz-vakcina-magyar-klinikai-vizsgalataKezd már kicsit abszurd lenni.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
- a beszámolók alapján maszk nélkül - KINT!pesten nem mindenhol kötelező az utcán?
r.baggio
több mint 5 éve
dehogyis, ilyen alapon a mcdonaldsokat is be lehetne mindet zárniszemélyes kiszolgálás zárt térben. Gondolom.ha elvitelre adtak mindent akkor miért zárják be őket? ezt már tegnap sem értettem. vki elmagyarázná?telex.hu/belfold/2021/01/22/tucatnyi-rendor-vonult-ki-a-kozponthoz-60-napra-bezarattak-a-helyetmi volt az elképzelés?
Negritis
Amadeus
csebi
Amadeus
elméletileg ugye az volt a baj, hogy több száz ember odacsődült, és egymás-hegyén hátán álltak a fiatalok - a beszámolók alapján maszk nélkül - KINT! és itt volt valami jogászkodás, hogy pár méteres körzetben még az is a hely területének számít, ergo arra is figyelni kellett volna, ami egész egyszerűen röhej
és ugye az a bicskanyitogató, hogy rendben, az ember valahogy még elfogadná, hogy a távolságtartás és minden más szabály a pandémia kezelésének érdekében van, viszont érdekes módon ez a boltokban és a plázákban az égvilágon senkit nem érdekel... az meg hogy egyáltalán felvetődött, hogy az mehet majd ki 8 után az utcára, aki be van oltva, egyenesen félelmetes és nagyon szörnyű jövőképet fest
r.baggio

Ezt találtam ma 😀
több mint 5 éve
dehogyis, ilyen alapon a mcdonaldsokat is be lehetne mindet zárniszemélyes kiszolgálás zárt térben. Gondolom.ha elvitelre adtak mindent akkor miért zárják be őket? ezt már tegnap sem értettem. vki elmagyarázná?telex.hu/belfold/2021/01/22/tucatnyi-rendor-vonult-ki-a-kozponthoz-60-napra-bezarattak-a-helyetmi volt az elképzelés?
Negritis
Amadeus
csebi
Amadeus
elméletileg ugye az volt a baj, hogy több száz ember odacsődült, és egymás-hegyén hátán álltak a fiatalok - a beszámolók alapján maszk nélkül - KINT! és itt volt valami jogászkodás, hogy pár méteres körzetben még az is a hely területének számít, ergo arra is figyelni kellett volna, ami egész egyszerűen röhej
és ugye az a bicskanyitogató, hogy rendben, az ember valahogy még elfogadná, hogy a távolságtartás és minden más szabály a pandémia kezelésének érdekében van, viszont érdekes módon ez a boltokban és a plázákban az égvilágon senkit nem érdekel... az meg hogy egyáltalán felvetődött, hogy az mehet majd ki 8 után az utcára, aki be van oltva, egyenesen félelmetes és nagyon szörnyű jövőképet fest
Szerkesztette: r.baggio

---
több mint 5 éve
személyes kiszolgálás zárt térben. Gondolom.ha elvitelre adtak mindent akkor miért zárják be őket? ezt már tegnap sem értettem. vki elmagyarázná?telex.hu/belfold/2021/01/22/tucatnyi-rendor-vonult-ki-a-kozponthoz-60-napra-bezarattak-a-helyetmi volt az elképzelés?
Negritis
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
ha elvitelre adtak mindent akkor miért zárják be őket? ezt már tegnap sem értettem. vki elmagyarázná?telex.hu/belfold/2021/01/22/tucatnyi-rendor-vonult-ki-a-kozponthoz-60-napra-bezarattak-a-helyetmi volt az elképzelés?
Negritis
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
1. Ingyenreklám, országos ismertség pár napi bevételért cserébe. Ráadásul mivel pereskedés lesz, további folyamatos hírverés.telex.hu/belfold/2021/01/22/tucatnyi-rendor-vonult-ki-a-kozponthoz-60-napra-bezarattak-a-helyetmi volt az elképzelés?
Negritis
Amadeus
2.a határok feszegetése, hiszen ők betartották a hatályos rendelkezéseket, elvitelre árultak, az utcán fogyasztottak a vásárlók 😉
3. Tele lett a tökük a sok kamu intézkedéssel.
több mint 5 éve
Az amúgy normális, hogy napi 4500 körül oltanak?Eddig a 2.kört kb 6000 ember kapta meg. Mire várnak, amikor jön heti 50 ezer körüli embernek vakcina?