Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 021 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 hvg.hu/itthon/20210122_Szijjarto_moszkva_szputnyik
Beki
milyen szerződés lehet az, amit több hónapnyi tárgyalás után ÉJJEL kell aláírni?
r.baggio
Mindent a zemberekért, egy percet nem akartak elvesztegetni.
Hihetetlen ez a gyurcsányista-sorosista kötözködő attitűd. 😕

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Beki
milyen szerződés lehet az, amit több hónapnyi tárgyalás után ÉJJEL kell aláírni?
r.baggio
lehet csak UV-s tolluk volt 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
Beki

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
Mivé lett ez a topik (is).
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
kis ksh: a 46. hét az eredetileg közölt adatokhoz képest már 202 halottal nőtt, de az utána következő héteken is folyamatosan növekednek a számok - 3844 után 3803, 3892, 3899 halott, nagyon durva

az év végére elméletileg lementünk 3500 alá, de ugye ez biztos nem végleges még, és az elmúlt öt évet nézve ezek ugyanúgy kiemelkedő statisztikák... mondjuk kíváncsi leszek, hogy a február környéki influenza-szezonnal így mi sül ki
r.baggio
Mai halottszám 98. Nálunk már ütemre halnak a covidosok, tartjuk a 100 alatti ritmust, mint a metronóm. Gyanítom, hogy azért is változnak ennyit azok a számok, mert a metronóm mondja be először, aztán hozzáigazodnak a valódi ütemhez.
peterk2005
A heti korrekciók (múlt heti adatok most hétfői állapotukhoz képest hogy módosultak)
43. 2,947 --> 2,971
44. 3,117 --> 3,145
45. 3,457 --> 3,487
46. 3,829 --> 3,844
47. 3,774 --> 3,803
48. 3,834 --> 3,892
49. 3,833 --> 3,899
50. 3,632 --> 3,762
51. 3,391 --> 3,499

488-al korrigálták ezt a 9 hetet össz (az utolsó 2t össz 238al). De ez megy most már bő 2 hónapja.
A 46-50. hét simán mehet még 4,000 fölé...

* Ja és amit Baggio is írt, fontos tényező: a 46.hétre elsőnek 3,600 volt lejentve. November 2.hetéről van szó, és még most is beírtak 15 embert. Több, mint 2 hónappal utána...

44-51.héten elhunytak száma (kumulált):
2015: 21,211
2016: 22,572
2017: 21,941
2018: 22,381
2019: 21,401
2020: 31,351 (és ez még nem végleges, a végleges szám valahol 32 és 35 ezer között lehet majd).

Lájtos ~145%os többlethalálozás.

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 158
Volt már?

liner.hu/sulyos-mellekhatasok-miatt-felfuggesztik-a-kinai-vakcina-teszteleset-peruban/
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
kis ksh: a 46. hét az eredetileg közölt adatokhoz képest már 202 halottal nőtt, de az utána következő héteken is folyamatosan növekednek a számok - 3844 után 3803, 3892, 3899 halott, nagyon durva

az év végére elméletileg lementünk 3500 alá, de ugye ez biztos nem végleges még, és az elmúlt öt évet nézve ezek ugyanúgy kiemelkedő statisztikák... mondjuk kíváncsi leszek, hogy a február környéki influenza-szezonnal így mi sül ki
r.baggio
Mai halottszám 98. Nálunk már ütemre halnak a covidosok, tartjuk a 100 alatti ritmust, mint a metronóm. Gyanítom, hogy azért is változnak ennyit azok a számok, mert a metronóm mondja be először, aztán hozzáigazodnak a valódi ütemhez.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 897
„Kis tételben február elején leszünk képesek szállítani” Magyarországra a Szputnyik V vakcinát - jelezte csütörtökön a Rosszija 24 televíziónak Kirill Dmitriev, az orosz közvetlen beruházási alap vezérigazgatója, amely intézmény a vakcina nemzetközi marketingjét végzi.

Tegnap az illetékes orosz hatóság vezetője azt jelezte, hogy február elején még csak kis mennyiségben tudnak szállítani Magyarországra és jövő héten váratóan megjelennek a harmadik klinikai fázisról szóló kutatási eredmények egy nemzetközi orvosi szaklapban
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Nem értem miért nem lehet egyszerűen kommunikálni és letisztult, mégis tájékoztató jellegű ábrát dobni a népnek, hogy na tessék, ezt tudjuk eddig.

💉🧬A Pfizer/BioNTech vakcina és amit tudni lehet róla

A vakcina a következő-generációs vakcinák közül az mRNS-alapú...

Közzétette: Virológia Pécs – 2020. december 11., péntek

FLZOLI
Ezt ennél egyszerűbben nehéz lenne elmondani

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
több mint 5 éve
rokaur 876
Szuleim Szerbiaban mar meg is kaptak a kinai vakcinat, semmi bajuk igaz apam mondta iden nem kukoricat ultet hanem rizst de amugy semmi bajuk 😀
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 260 — Bears & Illinois fan
Gondoltam, még egy próbát teszek ezzel a témával, de a továbbra is a lefelé forgó spirál hatással találkozom, ez egyre rosszabb. Kb 10 ember írogat ide már csak rendszeresen, elfogytak az érvek, a Betyárnak válaszolgat mindenki, aki pedig szokás szerint feltette a törött lemezt, ami mindig ugyanott akad meg.........

Szomorú
csi77
mi a kérdés?
Negritis
Nem fogalmaztam meg kérdést. Kellett volna?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 563 — The Mathematician
Gondoltam, még egy próbát teszek ezzel a témával, de a továbbra is a lefelé forgó spirál hatással találkozom, ez egyre rosszabb. Kb 10 ember írogat ide már csak rendszeresen, elfogytak az érvek, a Betyárnak válaszolgat mindenki, aki pedig szokás szerint feltette a törött lemezt, ami mindig ugyanott akad meg.........

Szomorú
csi77
mi a kérdés?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 260 — Bears & Illinois fan

Szomorú

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Mivel kétszer átolvasva se találtam, kiemelnéd, bevastagítanád, hogy melyik részben válaszolsz a kérdésemre?
Mit tud egy vakcina ártani?
Sobri Jóska
Miért tőlem kérdezed? És miért általánosítva "egy vakcina" kapcsán? Minden vakcina más. De mondtam már, én vak ember vagyok. Kérdezd azokat, akik kifejlesztik a vakcinákat, aztán vizsgálják a lehetséges ártalmait / mellékhatásait.
peterk2005
Minek válaszoltok még mindig Sóbri baromságaira? Idióta kérdésekkel szándékosan hergel titeket állandóan.
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Ugyanazokat a koroket futjuk itt mindig 😀
YoungZeeZee
Gondoltam megvalaszolom neki, különben minden kommentben megkérdezi.
Így kapott választ továbbléphetünk 😀
Toca
Süti megkapta a vakcinát, és egyre gyakrabban ír érthetően. Ez nem lehet mellékhatás? 😊

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 272 — Vikings fan
YoungZeeZee
Gondoltam megvalaszolom neki, különben minden kommentben megkérdezi.
Így kapott választ továbbléphetünk 😀
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 272 — Vikings fan
De nyilván peterk2005 a konkrét kérdésemre nem válaszolt. Mit tud egy vakcina ártani?!Sobri Jóska
Mégis milyen választ vársz? Vak ember vagyok ebben a kérdésben, te is vak ember vagy, nem tudjuk megvitatni, hogy mennyire bántja a szemet a napba nézés. Csak azt tudjuk, hogy ártó is lehet. A vakcina tud ártani. Ha nem tudna, nem vizsgálnák a mellékhatásait. Ha nem tudna, akkor az egész, szigorú engedélyeztetési eljárásnak se lenne semmi értelme, hiszen legfeljebb placebót kapunk, na és?

Én alapvetően vakcina párti vagyok, de az életben semmit nem fogadok el vakon, automatikusan. Se csúszó leértékelést, se vakcinát. Ez most egy speciális helyzet is, mert rapid módon vakcináz a világ. Csak meg akarok bizonyosodni arról, hogy nem marad el a megfelelő körültekintés. Ha nap, mint nap az a vezér téma, hogy az "EU szerencsétlenkedik, nem ad elég vakcinát, de mi ügyesek vagyunk és szerzünk vakcinát nélkülük is", és tudom, hogy politikai rezsimek túlélését jelentheti, ha sikeres a covid PR, akkor biztos akarok lenni benne - amennyire lehet -, hogy nem csak PR, nem vásári bizsut akarnak eladni közben.

Szóval "csak" szkeptikus vagyok, de nem vagyok hívő. Sem a vakságig elfogult. Sem erre, sem arra. Engem meg lehet győzni. de meg is kell. Hozomra csak azt fogadom el, amiről vagy ezért, vagy azért elhiszem, hogy elfogadható. A nyugaton engedélyezett vakcinákat például simán elfogadom Orbántól hozomra. De a "keleti beszerzéssel" kapcsolatban óvatos vagyok. Megvan rá a racionális okom. Szeretünk "keletre fordulni", és az elmúlt években nem egy "keleti beszerzésünkről" derült ki később, hogy szépen csillog, de valami nem kóser. Legyen az letelepedési kötvény, vasútberuházás, atomerőmű vagy lélegeztetőgép bevásárlás. Meg akarok arról győződni, hogy nem egy újabb ilyen mutatványról van-e szó. Az orosz vakcina esetén például önmagában az sokat segít / segített, hogy kiderült, hogy van részletes tanulmány is, de főleg az, hogy az EU-hoz is benyújtották engedélyezésre. Ami arra utal, hogy komolyan gondolják, hogy át is megy majd. A kínai egyelőre messze van ettől az alapján, amit eddig tudok. Ha eljut oda, ahol az orosz tart - netán oda, ahol a nyugatiak, - akkor viszont nem fog érdekelni, hogy honnan jött, pontosan annyira meg fogok abban is bízni, mint azokban, amikben már most megbízom.
peterk2005
Mivel kétszer átolvasva se találtam, kiemelnéd, bevastagítanád, hogy melyik részben válaszolsz a kérdésemre?
Sobri Jóska
Pont ugyanazt mint egy gyógyszer.
Enyhe tünetektől a halálig bármit.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sobri Jóska
Miért tőlem kérdezed? És miért általánosítva "egy vakcina" kapcsán? Minden vakcina más. De mondtam már, én vak ember vagyok. Kérdezd azokat, akik kifejlesztik a vakcinákat, aztán vizsgálják a lehetséges ártalmait / mellékhatásait.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
De nyilván peterk2005 a konkrét kérdésemre nem válaszolt. Mit tud egy vakcina ártani?!Sobri Jóska
Mégis milyen választ vársz? Vak ember vagyok ebben a kérdésben, te is vak ember vagy, nem tudjuk megvitatni, hogy mennyire bántja a szemet a napba nézés. Csak azt tudjuk, hogy ártó is lehet. A vakcina tud ártani. Ha nem tudna, nem vizsgálnák a mellékhatásait. Ha nem tudna, akkor az egész, szigorú engedélyeztetési eljárásnak se lenne semmi értelme, hiszen legfeljebb placebót kapunk, na és?

Én alapvetően vakcina párti vagyok, de az életben semmit nem fogadok el vakon, automatikusan. Se csúszó leértékelést, se vakcinát. Ez most egy speciális helyzet is, mert rapid módon vakcináz a világ. Csak meg akarok bizonyosodni arról, hogy nem marad el a megfelelő körültekintés. Ha nap, mint nap az a vezér téma, hogy az "EU szerencsétlenkedik, nem ad elég vakcinát, de mi ügyesek vagyunk és szerzünk vakcinát nélkülük is", és tudom, hogy politikai rezsimek túlélését jelentheti, ha sikeres a covid PR, akkor biztos akarok lenni benne - amennyire lehet -, hogy nem csak PR, nem vásári bizsut akarnak eladni közben.

Szóval "csak" szkeptikus vagyok, de nem vagyok hívő. Sem a vakságig elfogult. Sem erre, sem arra. Engem meg lehet győzni. de meg is kell. Hozomra csak azt fogadom el, amiről vagy ezért, vagy azért elhiszem, hogy elfogadható. A nyugaton engedélyezett vakcinákat például simán elfogadom Orbántól hozomra. De a "keleti beszerzéssel" kapcsolatban óvatos vagyok. Megvan rá a racionális okom. Szeretünk "keletre fordulni", és az elmúlt években nem egy "keleti beszerzésünkről" derült ki később, hogy szépen csillog, de valami nem kóser. Legyen az letelepedési kötvény, vasútberuházás, atomerőmű vagy lélegeztetőgép bevásárlás. Meg akarok arról győződni, hogy nem egy újabb ilyen mutatványról van-e szó. Az orosz vakcina esetén például önmagában az sokat segít / segített, hogy kiderült, hogy van részletes tanulmány is, de főleg az, hogy az EU-hoz is benyújtották engedélyezésre. Ami arra utal, hogy komolyan gondolják, hogy át is megy majd. A kínai egyelőre messze van ettől az alapján, amit eddig tudok. Ha eljut oda, ahol az orosz tart - netán oda, ahol a nyugatiak, - akkor viszont nem fog érdekelni, hogy honnan jött, pontosan annyira meg fogok abban is bízni, mint azokban, amikben már most megbízom.
peterk2005

több mint 5 éve

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 950
Várom, ahogy Majd Egyszercsak vlm ruszofób marha arról fog értekezni, hogy meghaltak a szerettei, a másik meg évekig karácsonyozik még a 70-80+ rokonaival. Még az is lehet hogy 5- 10-20 év múlva kiderül, hogy sajna volt vlm mellékhatása, és nem jött össze a százas életkor... 😕. / amúgy simán/
csak a másik már sajnos nem tudja ezt elpanaszolni, mert addigra már 10-20 éve halott. Kihagyta a mellékhatásokat is a gonosz vakcinával egyútt... meg a közös karácsonyokat is.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
De azért Te is inkább kivárod a 100 százalékos vakcinát. Az emberek nagy része teljesen jogosan így gondolkodik. Mindenki azt várja (én is), hogy a nagy tömeg beadassa a kínait, oroszt, majd lesz velük valami. Mi meg élhessünk.
bcsarli
Én amikor szólnak, hogy lehet oltakozni, megyek azonnal.
Nem kivárom, hanem nem kerülök egyelőre hamar sorra. Nem vagyok se eü dolgozó, se idős, se semmi ami miatt előre kerülnék.
Sőt, ha lenne már magánban, akkor fizetnék érte. Mindegyikért, aminek van itthon engedélye. Ismerősnél utánaérdeklődtem, nem engedélyeznének olyat, aminél nem gondolják legjobb tudásuk szerint, hogy használni fog, politikai nyomás ide, politikai nyomás oda.
De ha mehetnék holnap, akkor mennék.
Sok új infó lett az elmúlt hetekben, ezek azok az infók, amiket vártam. Vagyis ahogy írod, a "tömeg már beadatta".
De persze ha csak decemberben kapom meg az oltást, abba se halok bele, szerencsére meg tudom oldani, hogy ne kelljen elbóklászom, meg bárkivel is találkoznom.
Ilyen szempontból nem mérvadó az én helyzetem, se gyerek, se munka, se bármi kötelező eljárkálás.

De nyilván peterk2005 a konkrét kérdésemre nem válaszolt.
Mit tud egy vakcina ártani?!
Sobri Jóska
Gondolom azt az esetet leszámítva, hogy az immunválasz annyira felpörgeti a nyugdíjas/szívbeteg szervezetét, hogy megáll a szíve vagy vérrög keletkezik valahol...

Egyébként abban nem biztosak, hogy az oltás vígan adható gyereknek, nyugdíjasnak, terhesnek, aids-esnek.... nem abba, hogy egy egészséges fiatal felnőttnek lesz-e baja tőle.
FLZOLI
mivan?

azé nem biztosak valamibe mer nincsen róla adatuk, gyerek, terhes, szoptatós sose, értsd SOSE kap első körben - a Pfizer egyébként kifejezetten idősekre volt maszkolva, arról szólt a vizsgálat

az első bekezdését kérem törölje, blődli
sutianap
Oké, csak nincs elég adat.

www.businesstoday.in/current/world/covid-19-vaccination-23-elderly-people-dead-after-pfizer-shot-in-norway/story/428119.html
FLZOLI
ijeneket akarok e
nemj, lancet
nos a biznic2day nem orvosi tudományos lap
sutianap
Mint mondtam én nem akarok szakmai vitába belemenni. Egyrészt te biztos jobban értesz hozzá, másrészt amíg kizárólagos kijelentéseket teszel tök mindegy más mit mond.

Pont ebben a norvég esetben nem tudom miért vársz tudományos értekezést, amikor pár napos a történet még és még az ottani hatóság és a Pfizer is vizsgálja, hogy lehet-e összefüggés. Valószínűleg nem, de még nyomozzák. Ennyi az egész, nagyon fontos emellé leereszkedő stílust felvenni....
FLZOLI
 www.fhi.no/en/news/2021/international-interest-about-deaths-following-coronavirus-vaccination/

tudományos vitákat a saját környezetükben lehet lefolytatni

persze belemehet az építésügyi hatóság a kőműveskelemen elemzésébe, én nem fogok
sutianap
Szerintem pont nem a tudományos vitáknak van helye. Azért is terjed sok hülyeség, mert a tudomány és sokszor a tudósok, kutatók nem lépnek ki a saját buborékukból, hogy azt amit tudnak azt átadják a többieknek.

Hawking se azért ment populárisabb fogalmazás mód felé mert ennyire volt csak képes, hanem mert tudta, hogy a belterjes közegben keringő tudásból sosem lesz valódi közkincs. Neki nem derogált így csomagolni a mondandóját még ha ezért sok kolléga biztos meg is vetette.
FLZOLI
de Hókinz matekszakos ez meg orvostudomány, ráadásul perelhető senkise fog semmit se mondani ami nincs kivizsgálva, mer a gatyája is rámegy, persze a jó sajtósok színezhetik, de hidd el ha egy nagyágyú el kezdené szinezgetni, az A betűket is kivernék belőle
Evidence Base Medicine
ez az
Hókins evidenciája retek alacsony, s azt mondott amit akart

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com
De azért Te is inkább kivárod a 100 százalékos vakcinát. Az emberek nagy része teljesen jogosan így gondolkodik. Mindenki azt várja (én is), hogy a nagy tömeg beadassa a kínait, oroszt, majd lesz velük valami. Mi meg élhessünk.
bcsarli
Én amikor szólnak, hogy lehet oltakozni, megyek azonnal.
Nem kivárom, hanem nem kerülök egyelőre hamar sorra. Nem vagyok se eü dolgozó, se idős, se semmi ami miatt előre kerülnék.
Sőt, ha lenne már magánban, akkor fizetnék érte. Mindegyikért, aminek van itthon engedélye. Ismerősnél utánaérdeklődtem, nem engedélyeznének olyat, aminél nem gondolják legjobb tudásuk szerint, hogy használni fog, politikai nyomás ide, politikai nyomás oda.
De ha mehetnék holnap, akkor mennék.
Sok új infó lett az elmúlt hetekben, ezek azok az infók, amiket vártam. Vagyis ahogy írod, a "tömeg már beadatta".
De persze ha csak decemberben kapom meg az oltást, abba se halok bele, szerencsére meg tudom oldani, hogy ne kelljen elbóklászom, meg bárkivel is találkoznom.
Ilyen szempontból nem mérvadó az én helyzetem, se gyerek, se munka, se bármi kötelező eljárkálás.

De nyilván peterk2005 a konkrét kérdésemre nem válaszolt.
Mit tud egy vakcina ártani?!
Sobri Jóska
Gondolom azt az esetet leszámítva, hogy az immunválasz annyira felpörgeti a nyugdíjas/szívbeteg szervezetét, hogy megáll a szíve vagy vérrög keletkezik valahol...

Egyébként abban nem biztosak, hogy az oltás vígan adható gyereknek, nyugdíjasnak, terhesnek, aids-esnek.... nem abba, hogy egy egészséges fiatal felnőttnek lesz-e baja tőle.
FLZOLI
mivan?

azé nem biztosak valamibe mer nincsen róla adatuk, gyerek, terhes, szoptatós sose, értsd SOSE kap első körben - a Pfizer egyébként kifejezetten idősekre volt maszkolva, arról szólt a vizsgálat

az első bekezdését kérem törölje, blődli
sutianap
Oké, csak nincs elég adat.

www.businesstoday.in/current/world/covid-19-vaccination-23-elderly-people-dead-after-pfizer-shot-in-norway/story/428119.html
FLZOLI
ijeneket akarok e
nemj, lancet
nos a biznic2day nem orvosi tudományos lap
sutianap
Mint mondtam én nem akarok szakmai vitába belemenni. Egyrészt te biztos jobban értesz hozzá, másrészt amíg kizárólagos kijelentéseket teszel tök mindegy más mit mond.

Pont ebben a norvég esetben nem tudom miért vársz tudományos értekezést, amikor pár napos a történet még és még az ottani hatóság és a Pfizer is vizsgálja, hogy lehet-e összefüggés. Valószínűleg nem, de még nyomozzák. Ennyi az egész, nagyon fontos emellé leereszkedő stílust felvenni....
FLZOLI
 www.fhi.no/en/news/2021/international-interest-about-deaths-following-coronavirus-vaccination/

tudományos vitákat a saját környezetükben lehet lefolytatni

persze belemehet az építésügyi hatóság a kőműveskelemen elemzésébe, én nem fogok
sutianap
Szerintem pont nem a tudományos vitáknak van helye. Azért is terjed sok hülyeség, mert a tudomány és sokszor a tudósok, kutatók nem lépnek ki a saját buborékukból, hogy azt amit tudnak azt átadják a többieknek.

Hawking se azért ment populárisabb fogalmazás mód felé mert ennyire volt csak képes, hanem mert tudta, hogy a belterjes közegben keringő tudásból sosem lesz valódi közkincs. Neki nem derogált így csomagolni a mondandóját még ha ezért sok kolléga biztos meg is vetette.