Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
 hvg.hu/itthon/20210129_Orban_kossuth_korlatozas
Orbán Viktor bejelentette: jövő hét elejétől megkezdőik a regisztráció alapú oltás.

Na most én maradtam le lehet, de honnan van ehhez vakcina már?
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
 24.hu/tudomany/2021/01/28/koronavirus-covid-19-vakcina-oltas-ogyei-engedely-magyar-kozlony/

ennyit arról hogy a kormány szakmai döntést fog hozni ....
Negritis
Na de ez most tényleg meglepett? És ezt nem sobriskodásból írom, mert én nem gondolom, hogy egy kormány legfontosabb dolga, hogy hatalmon maradjon, de Orbán tényleg csak ennyit akar.
ender1112
a kedvenc részem: "Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter állapítja meg."
NEM. HISZEM. EL. B@SZDMEG
r.baggio
Reneszánsz ember. Mindenhez IS ért.
csebi
Most meg fogom védeni a kormányt, mert a döntésben benne van, hogy ezekkel a feltételekkel lehet engedélyezni:
vagy
- az Európai Gazdasági Térség országaiban,
- vagy az Egyesült Királyságban engedélyezett,
- vagy legalább három országban alkalmazzák, és ebből a háromból legalább az egyik európai uniós,
és emellé
- a szert már legalább egymillió emberen használták már.

Szóval én ezt a döntést nem úgy értelmezem, hogy majd Szijjártó akarja eldönteni, hogy melyik vakcina jó vagy sem, hanem annak a beismeréseként, hogy a magyar hatóságok képtelenek elég gyorsan és elég tempósan megtenni ezt úgy, hogy az eljárás megbízható is legyen. Ergó, gyengék vagyunk ehhez, bízunk abban, ha az EU vagy az angolok már engedélyezték, és legalább 1 milliót be is oltottak. Ámen.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kikre gondolsz?
peterk2005
A sori melósokra. Alapvetően ők pörgetik a gazdaságot.
bcsarli
A gyári sori melósokra? (Mercedes, Audi, ésatöbbi?) Ha rájuk, akkor ők akkor tudnak dolgozni, ha dolgozik az ezer beszállító is, mert azt a tükröt amit beraknak az autóba, le is kell gyártani. Ha a beszállítókat is mind beszámolod, akkor már milliós szám jön ki, jóval nagyobb szám annál, hogy náluk lehessen "kezdeni".

(Annak viszont például tényleg lehet értelme, hogy kihelyezett oltó pontokat létesítenek ezekben a nagyobb gyárakban - ott szokott lenni valamilyen egészségügyi részleg is, lenne hol -, és a tömeges oltásnál nyomni a helyszínen a reklámot, hogy gyerünk oltani menni, ha nem akarsz kényszerszabira menni azért, mert megfertőződték.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 682 — Lucas Scott
 24.hu/tudomany/2021/01/28/koronavirus-covid-19-vakcina-oltas-ogyei-engedely-magyar-kozlony/

Negritis
Na de ez most tényleg meglepett? És ezt nem sobriskodásból írom, mert én nem gondolom, hogy egy kormány legfontosabb dolga, hogy hatalmon maradjon, de Orbán tényleg csak ennyit akar.
ender1112
a kedvenc részem: "Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter állapítja meg."

r.baggio
Reneszánsz ember. Mindenhez IS ért.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 098 — #NoStress
Még tavaly tavasszal írtam -meg kb. lehetett olvasni mindenhol-, hogy a következő három dologból legalább egy kellene ahhoz, hogy a vírus fölibe kerekedjünk, "normálisan" lehessen élni, lehessen nyitni, vagy egy enyhébb protokollt alkalmazni:
- olcsó és pontos gyorsteszt, ami pikk-pakk pár perc alatt pontosan (legalább 99+ százalékosan) meg tudja mondani X-ről vagy Y-ról, hogy fertőzött e, vagy
- hatékony gyógyszer, ami a fertőzöttnek adható, és nagyrészüknek ezáltal elkerülhető a súlyos lefolyás, korházi ellátás, vagy
- vakcina, a lakosság teljes beoltása.

Namost lehet nyígni, meg sajnálni rengeteg ágazat megannyi áldozatát , de a fentiek közül még egyik sincs meg.
Nincs olcsó, pontos gyorsteszt, nincs tuti gyógyszer, ami algopirynszerűen hozzáférhető és hatásos, és bár már van pár vakcina (ez kész csoda), de kurva messze még az átoltottság.

Tulajdonképpen akkor mi is változott tavaly április óta?
Sobri Jóska
Az emberek lelkiállapota.
A fejlett nyugaton is ahogy azt mondták nekik hogy "nem adunk pénzt" egyből megy a zavargás - pedig itt 99%-nak még pénze is lenne ülni a seggén hónapokig.

Én az igazi elégedetlenkedőktől amúgy azt kérdezném meg hogy ha háború miatt ütne be így a krach akkor is tüncikézne vagy esetleg beállna a sorba normálisan?! Nevetséges mennyire szánalmas ahogy hergelik bele ebbe egymást az emberek.
davemayer
Igen, az emberek lelkiállapota változott.
Ahogy a Való Világban is kiakadt az egyik kiscsaj, mert olyan tematikus Gazda-hét volt, ahol elvették a gumicukrot és a csokit. És bár volt kenyér meg kolbász, meg gyümölcs, meg mindenféle ehető, vidéken előállított dolog, de 4 napig nem volt csoki.
És a kiscsaj őszintén letargikus lett emiatt és úgy élte meg, mintha arról értesítették volna, hogy szombaton amputálják a bal lábát és kiveszik a jobb veséjét.

Irgalmatlanul alacsony a fogyasztói társadalom fegyelme, kitartása, rugalmassága, alkalmazkodóképessége az egyén szintjén.
Van egy halálos veszedelem, de ójajj, nem lehet étterembe menni. Ennyi megy át. Meg lop a tisztségviselő, és előbb kapnak oltást, meg ők utazhatnak nyaralni meg síelni. (Angliától Olaszországon át Spanyolországig derülnek ki ilyenek, és ez bassza ki a biztosítékot, nem az, hogy se teszt, se gyógyszer, se vakcina.)
Holott még az egész gazdasági szarnak az első tizedében se vagyunk.

És most nem azokról írok, akik valóban az éhhalál szélére kerülnek, valóban évtizedes munkájuk gyümölcsét vesztik el, valóban elvesztik a fedelet a fejük fölül, mert bár sokan vannak, még többen lesznek, de nem ők "szítják a hangulatot", nem ők artikulálják a mondanivalót, hanem azok, akiknek nem az élete, hanem a komfortja, a szórakozása, a "NORMÁLIS ÉLETE" került csak veszélybe, és akik a saját családjukkal nem bírnak ki pár hónapot a seggükön ülve a saját lakásukban home officeban téve szert jövedelemre.

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500

Negritis
ender1112

r.baggio
Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, azzal kell megoldanunk mindent.

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Még tavaly tavasszal írtam -meg kb. lehetett olvasni mindenhol-, hogy a következő három dologból legalább egy kellene ahhoz, hogy a vírus fölibe kerekedjünk, "normálisan" lehessen élni, lehessen nyitni, vagy egy enyhébb protokollt alkalmazni:
- olcsó és pontos gyorsteszt, ami pikk-pakk pár perc alatt pontosan (legalább 99+ százalékosan) meg tudja mondani X-ről vagy Y-ról, hogy fertőzött e, vagy
- hatékony gyógyszer, ami a fertőzöttnek adható, és nagyrészüknek ezáltal elkerülhető a súlyos lefolyás, korházi ellátás, vagy

Namost lehet nyígni, meg sajnálni rengeteg ágazat megannyi áldozatát , de a fentiek közül még egyik sincs meg.
Nincs olcsó, pontos gyorsteszt, nincs tuti gyógyszer, ami algopirynszerűen hozzáférhető és hatásos, és bár már van pár vakcina (ez kész csoda), de kurva messze még az átoltottság.

Sobri Jóska
Az emberek lelkiállapota.
A fejlett nyugaton is ahogy azt mondták nekik hogy "nem adunk pénzt" egyből megy a zavargás - pedig itt 99%-nak még pénze is lenne ülni a seggén hónapokig.

Én az igazi elégedetlenkedőktől amúgy azt kérdezném meg hogy ha háború miatt ütne be így a krach akkor is tüncikézne vagy esetleg beállna a sorba normálisan?! Nevetséges mennyire szánalmas ahogy hergelik bele ebbe egymást az emberek.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve

több mint 5 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 682 — Víí aaaar dö cseempjönsz.

Negritis
ender1112

r.baggio
Szijjártó nagyon teper xD
több mint 5 éve

Negritis
ender1112
a "jobban tudom mint a szakemberek" mentalitásnak sztem van egy alsó határa, amikor emberek életével játszol
legyen az építkezés vagy gyógyszer
nem hittem volna hogy ezt átlépik
Negritis
Szvsz azt a határt már régen átlépték, és még csak nem is Orbán volt a legelső, ő csak a legarcátlanabb. Mármint Magyarországon 😊
több mint 5 éve

Negritis
ender1112

r.baggio
És bármi is ez az egész szerinted, még csak a legeslegelején vagyunk. Lesz 2025 meg 2030 is. És az irány és a sebesség ismert. És ezen a kormányváltás se változtat, az is csak mezcsere.

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante

Negritis
ender1112

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve

Negritis
ender1112
Ne is sobriskodj, mert nem megy.
Nem a legfontosabb "dolga" a kormánynak, hogy hatalmon maradjon, hanem a legfőbb "célja". Ez nem ugyanaz.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 562 — The Mathematician

Negritis
ender1112
a "jobban tudom mint a szakemberek" mentalitásnak sztem van egy alsó határa, amikor emberek életével játszol
legyen az építkezés vagy gyógyszer
nem hittem volna hogy ezt átlépik

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve

Negritis
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 562 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
“Tanzanians should be careful with these imported things. You should not think that they love you a lot. This nation is rich, Africa is rich, everyone wants some of it,” he said.
undisputedly
Ha Tanzániába jössz, akkor tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!
Amadeus
Főleg, hogy Tanzánia jobban is teljesít.
peterk2005
Több tiszteletet Tanzániának, nem leszünk gyarmat!
Amadeus
Tanzánia a tanzániaiaké!
warr_b
sőt, Zanzibár és a MAFIA-SZIGET is a tanzániaiaké!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 019 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
“Tanzanians should be careful with these imported things. You should not think that they love you a lot. This nation is rich, Africa is rich, everyone wants some of it,” he said.
undisputedly
Amadeus
peterk2005
Amadeus
Tanzánia a tanzániaiaké!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
undisputedly
Amadeus
peterk2005
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Tanzania elnoke ugyanis kijelentette, hogy a vakcinak a COVID-ra nem jok, mert ha azok lennenek, a feher ember mar meggyogyitott volna mas betegsegeket is. Szerinte amugy a vakcinagyartok Afrika termeszeti kincseit akarjak megszerezni 😀

“Vaccines are not good. If they were, then the white man would have brought vaccines for HIV/AIDS,” Magufuli said during the opening of a new farm in his western home region.

www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-tanzania-idUSKBN29W1Z6
undisputedly
Hát van olyan vezető, aki a hatékony vakcinában sem hisz, más meg a fertőtlenítőszert is beinjekciózná gyógyszerként. 😀
Az izraeli ortodoxok is balhéznak, se a vakcinából, se a korlátozásokból nem kérnek. Az üdvösség fontosabb nekik, mint az életük.
Az astraseneca meg közben úgy tűnik jól átb*szta az EU-t.

Félve kérdezem meg, de ha már annyira pörgünk azon, hogy a gazdaság nem állhat le, akkor miért nem a gazdaságot ténylegesen pörgető embereket oltják be az egészségügyi dolgozók után egyből?
Mikey
Kikre gondolsz?
peterk2005
A sori melósokra. Alapvetően ők pörgetik a gazdaságot.

több mint 5 éve
undisputedly
Amadeus

több mint 5 éve
Nem tudom volt-e, de ez is vicc, es egyben erdekes is, hogy Afrika egyes orszagaiban a vezetok meg mindig a "feher ember vs mi" felallas menten van bekotve.

Tanzania elnoke ugyanis kijelentette, hogy a vakcinak a COVID-ra nem jok, mert ha azok lennenek, a feher ember mar meggyogyitott volna mas betegsegeket is. Szerinte amugy a vakcinagyartok Afrika termeszeti kincseit akarjak megszerezni 😀

“Vaccines are not good. If they were, then the white man would have brought vaccines for HIV/AIDS,” Magufuli said during the opening of a new farm in his western home region.

undisputedly
több mint 5 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 650 — 🏈🐬🐂🤘🏽
undorító az egész, agyhalott itt mindenki
r.baggio
dehogy, magyarország valamiben jobban tejesít!

... Magyarország továbbra is az EU egyik legkorruptabb tagállama a Transparency International legutóbbi felmérése szerint.

A szervezet 26. alkalommal készítette el korrupciós felmérését.

Ennek eredménye szerint Magyarország holtversenyben romániával és bulgáriával együtt a vizsgált 180 ország között a 69. helyen tanyázik, épphogy megelőzve a globális átlagot.

Állításuk szerint a korrupciós helyzetet súlyosbítja az is, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kormány keveset fordított szociális válságkezelésre, miközben a járványt számos esetben használta ürügyként a jogállami kulisszák lebontására, valamint a kormányközeli oligarchák kistafírozására. ...

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 247 — Cowboys fan
Nem tudom volt-e, de ez is vicc, es egyben erdekes is, hogy Afrika egyes orszagaiban a vezetok meg mindig a "feher ember vs mi" felallas menten van bekotve.

undisputedly
tiszta orbáni retorika amúgy, csak migráncsok helyett fehér emberekkel.

egyébként megértem, hogy ezt mondja, addig tud sikkasztani, amíg csak ő üzletel velük.
több mint 5 éve
undorító az egész, agyhalott itt mindenki
r.baggio
Itt? Mindenki.

Végre leesett.