Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
Én csak azt nem értem, hogy ha folyamatosan növekszik a kórházban lévők száma, növekszik a lélegeztetőgépen lévők száma, akkor hogyan stagnál a halottak száma?

Folyamatosan javul az egészségügy teljesítménye? Nem hiszem..
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
Folyamatosan vizsgálják az intézkedések hatékonyságát, a bevezetett intézkedéseket követően két hét múlva már látható lesz ezek eredménye, 4-5 hét múlva az elhunytak számában is várnak javulást.Cecília mama
Na vajon jövő héten csökkenni fognak a számok, vagy csökkenni...
Beki
Szerintem már több hónappal ezelőtt is írtam, de a jelenlegi számoknál meg pláne nem tudok napirendre térnu afölött, hogy bárhol olvasom, hallgatom a halálozási napi statisztikákat, mindig mindenhol kivétele nélkül hozzáteszik, hogy "többségében idős, krónikus beteg..."

Számomra ez egészen felháborító, már kijárási tilalom van az országban, de mintha még mindig az elbagatellizálás lenne a cél, vagy nem is értem ennek a szófordulatnak tulajdonképp mi is az értelme.
r.baggio
Talán egyfajta megnyugtatás, hogy "nem mi".
Az idős, krónikus betegek ugye úgyis meghalnak (nem mintha idősen, krónikus, de jól karbantartott betegséggel nem lehetne 20 évet eléldegélni), nekünk elég ha odafigyelünk, és megússzuk.
Pánikot sem akarnak azért.

több mint 5 éve
Szofogado virus ez, hogy nem akar 100 fole menni.
Vrij6
Szerinted van napi 2-3-400 halott akár, amit egyszerűen meghamisítanak, és 100 körüli, alatti hamis adatokat tesznek közzé?
Ez az állításod?
Sobri Jóska
Szerinted veget ert mar a virus, es nincsenek mar uj halottak?
Ez az allitasod?
Borbinho
Nem volt állítás. Kérdés volt.
Arról, hogy mit takarhat, hogy a vírus "nem akar 100 fölé menni"?
Hogy valójában nem 100 körül van a napi covid-ban elhalálozottak száma, hanem több, és ezt szándékoltan meghamisítja a kormányzat vagy valaki más?
Ilyet még nem olvastam, érdekelne, hogy mire alapozza azt ezt sugalmazó.
Ugye ami mindőnk számára tudható azok a heti halálozási adatok összevetve az előző évek hasonló heteivel, azok átlagával.
Én arról olvastam (indexen, 444-en, 24.hu-n), hogy a 43.heti halálozások megnövekedettek, de csak annyival, hogy valósnak tűnik a napi 100 környéki covid-halott.
Egyébként átlagban naponta kb. 350 ember hal meg Magyarországon.
Ha a covidnak lenne napi 2-3-400 (eltitkolt) áldozata az módfelett markánsan kiugrana a napi halálozási adatok közül.
Ezek voltak állítások.
Sobri Jóska
Igen, ez az állítás, hogy az adatok nem valósak. 100 körül vannak tartva, hogy a javuló tendenciát folyamatosan be lehessen adagolni.
Toca
Ha 200 lenne, akkor a valódi 150-el, majd 100-al, majd 50-el jobban be lehetne adagolni a javuló tendenciát.
Ha javulást akarsz hazudni, akkor pont felfele kell tolni a valódi számokat, nem lefele, mert azokból könnyebb javulni.
Ha aláhazudsz, akkor később/lassabban jön javulás.

Szerinted mennyi a napi valós szám, ha nem 100 környéke?

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
Folyamatosan vizsgálják az intézkedések hatékonyságát, a bevezetett intézkedéseket követően két hét múlva már látható lesz ezek eredménye, 4-5 hét múlva az elhunytak számában is várnak javulást.Cecília mama
Beki
Szerintem már több hónappal ezelőtt is írtam, de a jelenlegi számoknál meg pláne nem tudok napirendre térni afölött, hogy bárhol olvasom, hallgatom a halálozási napi statisztikákat, mindig mindenhol kivétel nélkül hozzáteszik, hogy "többségében idős, krónikus beteg..."

Számomra ez egészen felháborító, már kijárási tilalom van az országban, de mintha még mindig az elbagatellizálás lenne a cél, vagy nem is értem ennek a szófordulatnak tulajdonképp mi is az értelme.

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
(Az Index nálad ellenzéki?)
nagylaza
Nálam az, persze.
Ahogy pl. a Népszava is.
Attól még, hogy mindkettőt a kormányzat pénzeli a kommunikációs narratíva kormányellenes térfelén írnak.
Csak ez ilyen ravasz kormányzat. Hogy inkább fizeti a saját ellenzékét, nehogy valami ténylegesen erős, valóban mást akaró harmadik pólus kialakulhasson.
Ahogy nálam pl. Gyurcsány is ellenzéki, Fekete-Győr is, vagy az MSZP, pedig nyilván ők is fideszes pénzekből tobzódnak.

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 663 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Beki
Nem hagytál sok opciót 😊

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 274 — Vikings fan
Vrij6
Szerinted van napi 2-3-400 halott akár, amit egyszerűen meghamisítanak, és 100 körüli, alatti hamis adatokat tesznek közzé?
Ez az állításod?
Sobri Jóska
Ez az allitasod?
Borbinho
Hogy valójában nem 100 körül van a napi covid-ban elhalálozottak száma, hanem több, és ezt szándékoltan meghamisítja a kormányzat vagy valaki más?
Ugye ami mindőnk számára tudható azok a heti halálozási adatok összevetve az előző évek hasonló heteivel, azok átlagával.
Én arról olvastam (indexen, 444-en, 24.hu-n), hogy a 43.heti halálozások megnövekedettek, de csak annyival, hogy valósnak tűnik a napi 100 környéki covid-halott.
Ha a covidnak lenne napi 2-3-400 (eltitkolt) áldozata az módfelett markánsan kiugrana a napi halálozási adatok közül.
Ezek voltak állítások.
Sobri Jóska
Igen, ez az állítás, hogy az adatok nem valósak. 100 körül vannak tartva, hogy a javuló tendenciát folyamatosan be lehessen adagolni.
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
A „hazugság” szándékos elferdítése az igazságnak. Jelen esetben nem erről van szó, hanem egy pocsékul, megtévesztő és dilettáns módon megfogalmazott rendelet (a kormány szerint téves) értelmezéséről. Ha az Index és a HVG pöcs volt, akkor az, aki a rendeletet megfogalmazta, kétszeresen is az. A kormánysajtó pedig szolgaként teljesíti, amit a „tájékoztatási központ” elvár tőle.
nagylaza
A rendeletet megszövegező kétszeres pöcssége nem vitatott, de ez nem mentesíti az erkölcsi fölényből ügyködő hvg-s, indexes újságíró balfaszságát, és lelkesültségét, hogy ő majd most megírja a tutit, ismét leszarozhatja a kormányzatot, ezzel egy csomó olvasót összezavarva.
(Ha a szövegező egy háromszoros gyilkos és erőszaktevő lenne az se igazolná az újságíró egyszeres erőszaktevését. Egyszerűen nem függ össze.)

A kormánysajtó pedig jó szolgaként végzi a feladatát, amiért a fizetését kapja. Ez sem függ össze azzal, hogy a hvg-s és indexes kormányzatellenes csinovnyikok előbbre helyezték az "ellenzéki tájékoztatási központ" direktíváit, mintsem egy újságíró alapvető forráshitelességi vagy publikálást megelőző kötelezettségeinek figyelembevételét.
Egyszerűbben: akármennyire is utálom XY-t, ha jön egy infó, hogy megbaszott egy aranyhalat, akkor ezt újságíróként nem rohanok megírni, hanem több, lehetőleg hiteles forrásból leellenőrzöm, mielőtt világgá kürtölöm.
Sobri Jóska
Tévedés. Nincs "ellenzéki tájékoztatási központ". Kormányzati Tájékoztatási Központ viszont van, és azt is látjuk, hogyan működik. Továbbá: az Index+HVG nem szarozta a kormányt, hanem ismertetett egy rendeletet, amit a zavaros megfogalmazás miatt - valószínűleg - félreértett. (Az Index nálad ellenzéki?)
több mint 5 éve
Vrij6
Ez az állításod?
Sobri Jóska
Ez az allitasod?
Borbinho
Ezek voltak állítások.

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
nem is volt egészséges, hogy az 1860 ott volt az Allianzban, ki is vásárolták Uliék, most már kizárólagosan a Bayerné a stadion. az 1860 meg visszament a Grünwalderbe.
csebi
Erröl lemaradtam , viszont tartom hogy magyar viszonylatban ez megoldható lenne .
nando89
Azt elfelejtette megjegyezni csebi, hogy ellenben a Grünwaldert már három (!) csapat használja egy és ugyanazon szinten hazai pályaként, nemcsak az 1860, hanem a Bayern II és a Türkgücü is

De ezen a téren a mongol első osztály a legjobb, az ulánbátori stadion kihasználtságára nem lehet panasz 😀

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Azért az engem is meglep, hogy egyáltalán vannak olyanok akik sportszakmai alapon közelítenek a stadionépítésekhez.. világos, hogy ez miről szól, Sobri leírta, nem túl bonyolult átlátni ezt, éppen ezért is vérlázító 😊 Ha sportszakmai alapon akarták volna a focit támogatni akkor az utánpótlás képzésre öntik ezt a rengeteg lóvét, de nem ez volt a cél.
Szesze
Ettől még lehetett volna nem 20 stadion árának ellopni a felét nagy tételben, hanem 2000 vidéki tömegsport pályának ellopni a felét sok kis tételben. Tehát a sportpolitikai megközelítés lehetőségeit nem kellett volna, hogy befolyásolja a pénzügyi lehetőség. 😀
somoskovig
Ez azért hatékonysági és törvényeségi szmpontból pont százszor akkora nehézség, kockázat.
Nem várhatod el egy eleve rizikós cselekedtnél a humanitárius szempontok érvényesülését.
Sobri Jóska
Másik nézőpontból nézve meg kisebb a lebukás esélye, a publicitása egy kicsit túlárazott betonozott kosárpályának Lengyeltótiban, mint egy Puskásnak. Plusz nem 10-20 nagyon-nagyon éhes szájat lehet megetetni, hanem több ezer/tízezer kicsit éheset. 😊 De értem, nem értetlenkedni akartam, csak jelezni, hogy ez is kiválóan passzol a látványintézkedések a felszínen, szar se történik strukturálisan politikai irányba.
somoskovig
Ha ismered a Fidesz felépítményét, akkor tudhatod, hogy amiről írsz, annak a harmadik, negyedik szinten kéne történnie, de már a második szinten se zajlanak a dolgok üzembiztosan.
Jobb az mindenkinek, ahogy most történik. Meg így nem járnak úgy, mint az MSZP, amikor Zuschlag megsápolta a sápot.
Sobri Jóska
Zuschlag az utolsók között van, akit védeni fogok. De. A fideszesek ugyanazt csinálták, amit ő. Egyetlen nagy különbség van: a fideszesek mindent "lepapíroztak", Zuschlag pedig olyan magasan ült a lovon, hogy azt gondolta, neki erre nincs szüksége. (Aztán milyen szépen részt vett a Fidesz kampányában, öröm volt nézni...)
több mint 5 éve
A „hazugság” szándékos elferdítése az igazságnak. Jelen esetben nem erről van szó, hanem egy pocsékul, megtévesztő és dilettáns módon megfogalmazott rendelet (a kormány szerint téves) értelmezéséről. Ha az Index és a HVG pöcs volt, akkor az, aki a rendeletet megfogalmazta, kétszeresen is az. A kormánysajtó pedig szolgaként teljesíti, amit a „tájékoztatási központ” elvár tőle.
nagylaza
A rendeletet megszövegező kétszeres pöcssége nem vitatott, de ez nem mentesíti az erkölcsi fölényből ügyködő hvg-s, indexes újságíró balfaszságát, és lelkesültségét, hogy ő majd most megírja a tutit, ismét leszarozhatja a kormányzatot, ezzel egy csomó olvasót összezavarva.
(Ha a szövegező egy háromszoros gyilkos és erőszaktevő lenne az se igazolná az újságíró egyszeres erőszaktevését. Egyszerűen nem függ össze.)

A kormánysajtó pedig jó szolgaként végzi a feladatát, amiért a fizetését kapja. Ez sem függ össze azzal, hogy a hvg-s és indexes kormányzatellenes csinovnyikok előbbre helyezték az "ellenzéki tájékoztatási központ" direktíváit, mintsem egy újságíró alapvető forráshitelességi vagy publikálást megelőző kötelezettségeinek figyelembevételét.
Egyszerűbben: akármennyire is utálom XY-t, ha jön egy infó, hogy megbaszott egy aranyhalat, akkor ezt újságíróként nem rohanok megírni, hanem több, lehetőleg hiteles forrásból leellenőrzöm, mielőtt világgá kürtölöm.

több mint 5 éve
Azért az engem is meglep, hogy egyáltalán vannak olyanok akik sportszakmai alapon közelítenek a stadionépítésekhez.. világos, hogy ez miről szól, Sobri leírta, nem túl bonyolult átlátni ezt, éppen ezért is vérlázító 😊 Ha sportszakmai alapon akarták volna a focit támogatni akkor az utánpótlás képzésre öntik ezt a rengeteg lóvét, de nem ez volt a cél.
Szesze
Ettől még lehetett volna nem 20 stadion árának ellopni a felét nagy tételben, hanem 2000 vidéki tömegsport pályának ellopni a felét sok kis tételben. Tehát a sportpolitikai megközelítés lehetőségeit nem kellett volna, hogy befolyásolja a pénzügyi lehetőség. 😀
somoskovig
Ez azért hatékonysági és törvényeségi szmpontból pont százszor akkora nehézség, kockázat.
Nem várhatod el egy eleve rizikós cselekedtnél a humanitárius szempontok érvényesülését.
Sobri Jóska
Másik nézőpontból nézve meg kisebb a lebukás esélye, a publicitása egy kicsit túlárazott betonozott kosárpályának Lengyeltótiban, mint egy Puskásnak. Plusz nem 10-20 nagyon-nagyon éhes szájat lehet megetetni, hanem több ezer/tízezer kicsit éheset. 😊 De értem, nem értetlenkedni akartam, csak jelezni, hogy ez is kiválóan passzol a látványintézkedések a felszínen, szar se történik strukturálisan politikai irányba.
somoskovig
Ha ismered a Fidesz felépítményét, akkor tudhatod, hogy amiről írsz, annak a harmadik, negyedik szinten kéne történnie, de már a második szinten se zajlanak a dolgok üzembiztosan.
Jobb az mindenkinek, ahogy most történik. Meg így nem járnak úgy, mint az MSZP, amikor Zuschlag megsápolta a sápot.

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Vrij6
Ez az állításod?
Sobri Jóska
Ez az allitasod?

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
De ha tudod, hogy "nyilván nem egyeztek az érdekek" akkor miért játszod a naívát?

Sobri Jóska
Tudom. Te pedig tudhatnád, hogy hetente egyszer feljövök ide és játszom a demagógot. Én így vezetem le a feszültséget és ennek a családom is örül 😀
gordon
Ritka hogy értékelhető, bullshit és erkölcsi fellengzősségtől mentes egyenes, értelmezhető, értékelhető választ kapok.
Köszönöm.

több mint 5 éve
Birtokunkba jutott egy email, amelyet az állami hírtelevízió hírigazgatója, Németh Zsolt, vagy ahogy a közmédiában ismert becenevén „Pitbull” küldött a kollégáinak még azelőtt, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ honlapján megjelent volna a felhívás a korrekcióra.
A levelet Németh Zsolt 10:58 perckor küldte ki szerkesztőknek a
Toljuk légyszi!
tárggyal, a törzsszövegében pedig a „Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!” felkiáltással.

Titkos másolatként bejelölte az Indexet NZS? 😊
NB2
Kizárt dolognak tartom, hogy lett volna ilyen "központi utasítás". Mindez csak a véletlen műve, semmi más:
"Lebukott a HVG és az Index: álhírt terjesztettek"
 demokrata.hu/magyarorszag/lebukott-a-hvg-es-az-index-alhirt-terjesztettek-317001/
"Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság! December 11-ig érvényesek a hatályban lévő intézkedések"
 www.origo.hu/itthon/20201118-kormanyzati-tajekoztatasi-kozpont-kozlemenye.html?utm_source=hirkereso
"Hazudik és álhírt terjeszt az Index és a HVG"
 hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2020/11/18/hazudik-es-alhirt-terjeszt-az-index-es-a-hvg?source=hirkereso
"Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!"
 hirtv.hu/ahirtvhirei/hazudik-az-index-es-a-hvg-alhir-hazugsag-2511955?utm_source=feed&utm_medium=rss
"Hazudik az Index és a HVG! Nem igaz, hogy meghosszabbították a szigorítások határidejét"
 www.borsonline.hu/aktualis/hazudik-az-index-es-a-hvg-nem-igaz-hogy-meghosszabbitottak-a-szigoritasok-hataridejet/215279
"Álhír terjed! December 11-ig érvényesek a hatályban lévő intézkedések"
 metropol.hu/aktualis/alhir-terjed-december-11-ig-ervenyesek-a-hatalyban-levo-intezkedesek-102845/?utm_source=hirkereso&utm_medium=cikklista&utm_campaign=hirkereso
"Rémhíreket terjeszt az Index és a HVG"
 888.hu/ketharmad/remhireket-terjeszt-az-index-es-a-hvg-4284396/
nagylaza
Igen, hazudtak, rémhírt terjesztettek, most rájuk húzták a vizes lepedőt.
Az én kérdésem az, hogy szerinted az a véletlen műve, hogy egyébként mérvadónak tűnő sajtóorgánumok ilyet hibázzanak, bakizzanak, nevezhetjük aminek akarjuk, de mégis, belelépnek egy olyan folyóba, amibe nem túl szerencsés, mégpedig abba, hogy valótlanságot állítanak?
Vagy egyszerűen ennyire pöcsök, hogy nem tudnak értelmezni egy kormányrendeletet, és ez nem lenne baj, én se tudom mindet, de ők magukat mérvadónak tartó médiumokként ezt mégis megteszik, bőszen megírják és ezzel százezreket pánikoltatnak be?
Sobri Jóska
A kedvedért bemásolom, amit kb. két órája Negritisnek írtam:
Ha megnézed a kormány rendeletét (a címe szerint kifejezetten a rendkívüli intézkedések hatályának a meghosszabbításáról szól), akkor nagy kérdés, hogy ki követett el "amatőr hibát".
Tegnap már előkerült a topikban, de az ismétlés - mint az közismert - a tudás nagynénikéje:
index.hu/belfold/2020/11/18/akarata_ellenere_megis_meghosszabbitotta_a_kormany_a_korlatozo_intezkedesek_hatalyat/
nagylaza
Láttam, de ez nem válasz egyik feltett kérdésemre sem.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 178 — Chiefs GM
Szesze
somoskovig
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
De ha tudod, hogy "nyilván nem egyeztek az érdekek" akkor miért játszod a naívát?

Sobri Jóska
Tudom. Te pedig tudhatnád, hogy hetente egyszer feljövök ide és játszom a demagógot. Én így vezetem le a feszültséget és ennek a családom is örül 😀
több mint 5 éve
Szesze
somoskovig

több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 869 — Giants fan
Szesze
somoskovig
Nem akartak ilyesmikkel szarakodni, így volt a legegyszerűbb 😊
több mint 5 éve
Birtokunkba jutott egy email, amelyet az állami hírtelevízió hírigazgatója, Németh Zsolt, vagy ahogy a közmédiában ismert becenevén „Pitbull” küldött a kollégáinak még azelőtt, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ honlapján megjelent volna a felhívás a korrekcióra.
A levelet Németh Zsolt 10:58 perckor küldte ki szerkesztőknek a
Toljuk légyszi!
tárggyal, a törzsszövegében pedig a „Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!” felkiáltással.

Titkos másolatként bejelölte az Indexet NZS? 😊
NB2
Kizárt dolognak tartom, hogy lett volna ilyen "központi utasítás". Mindez csak a véletlen műve, semmi más:
"Lebukott a HVG és az Index: álhírt terjesztettek"
 demokrata.hu/magyarorszag/lebukott-a-hvg-es-az-index-alhirt-terjesztettek-317001/
"Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság! December 11-ig érvényesek a hatályban lévő intézkedések"
 www.origo.hu/itthon/20201118-kormanyzati-tajekoztatasi-kozpont-kozlemenye.html?utm_source=hirkereso
"Hazudik és álhírt terjeszt az Index és a HVG"
 hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2020/11/18/hazudik-es-alhirt-terjeszt-az-index-es-a-hvg?source=hirkereso
"Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!"
 hirtv.hu/ahirtvhirei/hazudik-az-index-es-a-hvg-alhir-hazugsag-2511955?utm_source=feed&utm_medium=rss
"Hazudik az Index és a HVG! Nem igaz, hogy meghosszabbították a szigorítások határidejét"
 www.borsonline.hu/aktualis/hazudik-az-index-es-a-hvg-nem-igaz-hogy-meghosszabbitottak-a-szigoritasok-hataridejet/215279
"Álhír terjed! December 11-ig érvényesek a hatályban lévő intézkedések"
 metropol.hu/aktualis/alhir-terjed-december-11-ig-ervenyesek-a-hatalyban-levo-intezkedesek-102845/?utm_source=hirkereso&utm_medium=cikklista&utm_campaign=hirkereso
"Rémhíreket terjeszt az Index és a HVG"
 888.hu/ketharmad/remhireket-terjeszt-az-index-es-a-hvg-4284396/
nagylaza
Igen, hazudtak, rémhírt terjesztettek, most rájuk húzták a vizes lepedőt.
Az én kérdésem az, hogy szerinted az a véletlen műve, hogy egyébként mérvadónak tűnő sajtóorgánumok ilyet hibázzanak, bakizzanak, nevezhetjük aminek akarjuk, de mégis, belelépnek egy olyan folyóba, amibe nem túl szerencsés, mégpedig abba, hogy valótlanságot állítanak?
Vagy egyszerűen ennyire pöcsök, hogy nem tudnak értelmezni egy kormányrendeletet, és ez nem lenne baj, én se tudom mindet, de ők magukat mérvadónak tartó médiumokként ezt mégis megteszik, bőszen megírják és ezzel százezreket pánikoltatnak be?
Sobri Jóska
A kedvedért bemásolom, amit kb. két órája Negritisnek írtam:
Ha megnézed a kormány rendeletét (a címe szerint kifejezetten a rendkívüli intézkedések hatályának a meghosszabbításáról szól), akkor nagy kérdés, hogy ki követett el "amatőr hibát".
Tegnap már előkerült a topikban, de az ismétlés - mint az közismert - a tudás nagynénikéje:
index.hu/belfold/2020/11/18/akarata_ellenere_megis_meghosszabbitotta_a_kormany_a_korlatozo_intezkedesek_hatalyat/
nagylaza
Láttam, de ez nem válasz egyik feltett kérdésemre sem.

több mint 5 éve
Szesze
somoskovig
Ha fent lopnak, akkor még inkább lopnak lent is:
 www.atv.hu/belfold/20201118-egy-nem-letezo-futballcsapat-nyert-milliokat-oltozore-es-kisbuszra-egy-magyar-faluban/hirkereso
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 178 — Chiefs GM
Szesze

több mint 5 éve
Az alföldi gulyásleves elkészítési módja, csipetkével.

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, 0,5 dl vizet, majd a kockára vágott húst, a zúzott fokhagymát, és megpirítjuk.
Felöntjük 6-8 dl vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kevés köménymaggal. A zöldségféléket hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk. Amikor a hús már puhulni kezd, beletesszük a zöldségeket, 10 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát, és azzal is 10 percig főzzük.
A tojásból a liszttel és sóval csipetke tésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük. Amikor megpuhult a hús és a zöldségek, ellenőrizzük a fűszerezést, majd belefőzzük a csipetkét, és friss kenyérrel tálaljuk.

A hozzávalókat négy szemlyre majd egy következő posztban megadom......
csi77
Azt hiszem, éppen ideje volt tisztázni a részleteket.