Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 339 — beers & Packers
Kivancsi leszek a birsagolasi trendekre / statisztikakra majd.

Vajon kell-e, és/vagy fognak-e kemenykedni az elso napokban...
Igor
Azon gondolkodom, hogy veszek egy pórázt, lóbálom a kezemben, ha pedig jön a rendőr, aggodalmas képpel megkérdezem: nem látták szegény Bodri kutyámat?
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 725 — Lucas Scott
Akkor lesz vicces, ha a kerületek fele másképpen dönt majd 😀

Azért az összes kerületet nem lenne könnyű végigolvasni (oké napi szinten tegyük fel csak 5-6 mondjuk amit látogat az ember, de azt se egyszerű) - marad az egyetlen megoldás, mindig hordani.

Nem baj ez amúgy, sőt.
Igor
16. ker döntött, itt nagyjából ugyanaz, mint a Korm. Rendelet, nekünk ugye azért érdekes, mert mi 16. kerben lakunk most, de igazából 3. kerületiek vagyunk: én 2007 es 2019 között ott éltem, feleségem is kb 10 évig miután BP-re költözött, anyósom és apósom még mindig ott Kaszáson. Családi összejövetelek is sokszor ott vannak pl vnapi ebéd.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — No 1 duplaszánkó fan
Kivancsi leszek a birsagolasi trendekre / statisztikakra majd.

Vajon kell-e, és/vagy fognak-e kemenykedni az elso napokban...

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 641 — The Mathematician
Mindjárt kijárási tilalom! Otthon vagytok már?🙂
nagylaza

via GIPHY

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 641 — The Mathematician
 hvg.hu/itthon/20201111_orban_egeszsegugy_vakcina_koronavirus

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Mindjárt kijárási tilalom! Otthon vagytok már?🙂
több mint 5 éve
Akkor lesz vicces, ha a kerületek fele másképpen dönt majd 😀

Azért az összes kerületet nem lenne könnyű végigolvasni (oké napi szinten tegyük fel csak 5-6 mondjuk amit látogat az ember, de azt se egyszerű) - marad az egyetlen megoldás, mindig hordani.

Nem baj ez amúgy, sőt.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 102 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 obuda.hu/blog/hirek/obuda-bekasmegyer-kozteruletein-is-kotelezo-a-szajat-es-az-orrot-eltakaro-maszk-viselese/

“A Kormány tegnap éjjeli rendelete után meghozott döntésünk értelmében Óbuda-Békásmegyer közterületein is kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése 2020. 11. 12-től, azaz a holnapi naptól. A kormányrendeletet értékelve nem láttuk kivitelezhetőnek, hogy a közterületek között különbséget tegyünk, mert ez betarthatatlanná tenné a rendelkezéseket.

Ez tehát azt jelenti, hogy a harmadik kerület teljes közigazgatási területén, a közterületeken és a közforgalom számára átadott magánterületeken is kötelező minden, hatodik évét betöltött személynek maszkot hordania.

A kormányrendelet értelmében kivételt a zöldterületek és a parkok képeznek, illetve az egyéni sportolási tevékenység. Maszkviselés itt továbbra sem kötelező."

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
 www.origo.hu/nagyvilag/20201111-dramai-helyzetben-a-belga-egeszsegugy.html

Ez mennyire valid ?

(Mi előtt még valaki tök komolyan veszi a tegnapi trollkodásomat 😃 azért a realitás érzékemet még nem teljesen vesztettem el )
Rózsa Sándor (betyár)
 www.life.hu/hirek/20201111-van-remeny-itt-mar-csokken-a-koronavirusfertozottek-szama-belgium.html?utm_source=hirkereso
több mint 5 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 659 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Egyelőre nem tudni lesz e következménye az újabb szigorításnak. Mondjuk a BA törölte a LHR járatot, de szerintem azt a londoni helyzet miatt tette.
Klaci79
egyértelműen, mivel épp a 4 hetes brit bezárkózás után indul újra a járat, december közepén
| már azt is csekkolhatok majd 😊 |
r.baggio
hihi, élmény számba megy az utasközönség. ott garantált a távolságtartás szemben a RYR-el.

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 527
Újra kezdenek gyülemleni a postaládákba bedobált "lakást keresek" cetlik. Ennyire beindította a piacot a csok, vagy megjelentek a vírushiénák?
nagylaza
soso megy amúgy. Nem úgy, mint előtte, de megyeget.
több mint 5 éve
Újra kezdenek gyülemleni a postaládákba bedobált "lakást keresek" cetlik. Ennyire beindította a piacot a csok, vagy megjelentek a vírushiénák?
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 408 — Do Your Job
"vagy fáztam, mint Brees szokott az édespici dome-on kívül"
A héten meleg lesz a dome-ban.🙂
De félre a viccet: reméljük, ennyivel megúsztad!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 526
No, akit érdekel... Halottak napja előtti héten édesapám beteg volt, de hétvégére kvázi minde baja elmúlt így mertem szokás szerint közös temetőt és utána közös vacsorát vállalni a családi házban. Ezt követően én kb 3-4 nappal később beteg lettem, furcsán -mert nem szoktam-, és ezt követő újabb pár nappal párom is belázasodott meg ágynak dőlt. Torokfájás és enyhe köhögés mindkettőnknél maradt. Ma tesztelték munkahelyén, pozitív.

Amiért ezt leírom, az az, hogy gyanítom, rajtam is ez ment át. Nem biztos, de nagyon valószínű és gondoltam, megosztom a tapasztalataim, mert volt pár nap, amikor gyanús volt a dolog. Fontos, hogy a kb 180 centimhez vagyok 90 kiló, heti öt edzéssel és szerintem az elmúlt tíz évben, 15 éves korom óta sportolok valamit. Vagy kajakoztam, vagy fociztam, vagy kondiztam, az elmőlt pár évben inkább utóbbit, azt semmiképp sem lehet állítani, hogy szar fizikai állapotban lennék. Ennek ellenére az első nap lightos, gondoltam is, hogy na, egy kis megfázás, fasza, aztán az első éjszakát a nulla-három takaró rotálásával töltöttem, mert hol izzadtam, mint kezdő buzi a gőzben, vagy fáztam, mint Brees szokott az édespici dome-on kívül. Második napra aztán minden ízületem fájt -jó, egy részét megszoktam, de most valahogy minden erősebben jött ki, a permanens vállsérülésem is-, és piszok gyenge voltam; köhögés, légszomj sehol, enyhe orrdugulás de kit érdekel, mondtam én,. Ezt tetézte a nagyon brutális fáradtság, azt a pár online órámat is alig bírtam végigszenvedni, és reggelente még mindig kurva nehezen kelek fel, mintha nem lenne energiám, amit csak a kávék visznek el egy idő után. Ezek mind enyhültek a negyedik nap tájára, ami azóta is velem van, az az enyhe orrdugulás, enyhe hurutos köhögés és a tűrhető fáradtság. Szaglásvesztés, ízérzékelés változás nem tűnt fel, sosem volt túlságosan az erősségem.

Ennyi lenne, nem paráztatni szeretnék, de azért ha egy húszas évei közepén járó, sportoló és tényleg kifejezetten egészségesen élő embert meg tudott viselni, akkor azért érdemes óvatoskodni. Remélem, én is megúsztam ennyivel tbh.

Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 850 — SuperBowl Champions 2013/2014
(Mi előtt még valaki tök komolyan veszi a tegnapi trollkodásomat 😃 azért a realitás érzékemet még nem teljesen vesztettem el )
Rózsa Sándor (betyár)
Ismered a csávó történetét aki farkast kiáltott? Szomorú, hogy nincs jobb elképzelésed a szórakozásról mint ez a fajta bohóckodás.
gyeek
Tudod ez milyen.. Ha egy vírus megtámad egy szervezetet, akkor előbb-utóbb más sejteket is megfertőz. A bowl.hu-n még nincs vakcina.
Szokol
En Betyar kollega tegnapi Oirgos megnyilvanulasa utan meg gondolkdotam is, hogy felszolaljak-e, mindenki onnet tajekozodik ahonnet akar, egy demokraciaban legalabbis. Es ezert kirtizali senkit sem kell vagy szabad, akkor sem, ha szerinted az a medium sz@r.

De ennek a majomkodasnak tenyleg nincs ertelme igy Sandor.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 384 — Steelers fan
Rózsa Sándor (betyár)
Ismered a csávó történetét aki farkast kiáltott? Szomorú, hogy nincs jobb elképzelésed a szórakozásról mint ez a fajta bohóckodás.
gyeek
Tudod ez milyen.. Ha egy vírus megtámad egy szervezetet, akkor előbb-utóbb más sejteket is megfertőz. A bowl.hu-n még nincs vakcina.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 861 — no es importante
Egyelőre nem tudni lesz e következménye az újabb szigorításnak. Mondjuk a BA törölte a LHR járatot, de szerintem azt a londoni helyzet miatt tette.
Klaci79
egyértelműen, mivel épp a 4 hetes brit bezárkózás után indul újra a járat, december közepén
| már azt is csekkolhatok majd 😊 |

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 644 — Grady Judd fan
Rózsa Sándor (betyár)

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 102 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Ez mennyire valid ?

Rózsa Sándor (betyár)
Nekem több ismerősöm el Brüsszelben, ok nem jelentettek h ennyire durva lenne.
csebi
Brüsszelnek azt sem szabad elhinni, amit kérdez 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 725 — Lucas Scott

Ez mennyire valid ?

Rózsa Sándor (betyár)
Nekem több ismerősöm el Brüsszelben, ok nem jelentettek h ennyire durva lenne.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó

Ez mennyire valid ?

több mint 5 éve
Amikor most a kéktúrás hétvégimnek is keresztbe tett a vírus, kicsit még jobban lesodort. Aztán a közterületi maszk tette fel az i-re a pontot. A hegyekről (Tátra, Alpok) már nyáron lemondtam.
Nomac
kolléganőmék fél napos túrákra járnak most
nekik se jön jól, nagy "madárvadászok" és a férje sokat természet fotózik
Negritis
Hol láttátok, hogy túrázni nem lehet? Szerintem az nincs tiltva, csak ha csoportos túráról lenne szó esetleg. Egyéni szabadtéri rekreációs tevékenység (futás, GYALOGLÁS, bicikli) maszk nélkül engedélyezett, még városi környezetben is. Szerintem erdőbe lehet menni. Ha tévednék, akkor megköszönöm, ha leírjátok, mert magam is túrázgatok és tervezem is.
diverdoc
Nem is azt írtam hogy meg van tiltva a túrázás, csak azok a kéktúra szakszok ahova menni terveztem, nem oldhatók meg egy nap alatt, mindenképpen kell útközben szállás. Vagy azért mert messze van, vagy mert nincs kiszállási pont ahonnan haza lehetne jönni időben.
Pl Nagymaros - Nógrád (Börzsöny) szakasz, normál esetben 20-20km 1000-1000 szinttel, közben a Kisnóci turistaházban alszol fent a Csóványos közelében.

Elsősorban kis vendégházak hiánya okoz gondot, de megoldom. Van pár olyan szakasz ami még megcsinálható egy nap alatt.
Nomac
A Nagymaros-Nógrád szakaszt anno éjszakai túrával kombinálva jártuk végig egy haverommal. Félholtak voltunk a végére. Csak 38 km, de 1600 m szintkülönbség. Éjszaka ráadásul jöttek a vaddisznók. Nagyon rossz néven vették, hogy mi is az erdőben tartózkodunk. Kifejezetten agresszívak voltak, féltünk rendesen. Nappal általában menekülnek az ember elől, akkor elég egyet-kettőt tapsolni vagy kiáltani. Sötétben egészen mások. Megtapasztaltuk. Végül egy fa tövénél megbújva vártuk ki a hajnalt.
több mint 5 éve
Amikor most a kéktúrás hétvégimnek is keresztbe tett a vírus, kicsit még jobban lesodort. Aztán a közterületi maszk tette fel az i-re a pontot. A hegyekről (Tátra, Alpok) már nyáron lemondtam.
Nomac
kolléganőmék fél napos túrákra járnak most
nekik se jön jól, nagy "madárvadászok" és a férje sokat természet fotózik
Negritis
Hol láttátok, hogy túrázni nem lehet? Szerintem az nincs tiltva, csak ha csoportos túráról lenne szó esetleg. Egyéni szabadtéri rekreációs tevékenység (futás, GYALOGLÁS, bicikli) maszk nélkül engedélyezett, még városi környezetben is. Szerintem erdőbe lehet menni. Ha tévednék, akkor megköszönöm, ha leírjátok, mert magam is túrázgatok és tervezem is.
diverdoc
Nem is azt írtam hogy meg van tiltva a túrázás, csak azok a kéktúra szakszok ahova menni terveztem, nem oldhatók meg egy nap alatt, mindenképpen kell útközben szállás. Vagy azért mert messze van, vagy mert nincs kiszállási pont ahonnan haza lehetne jönni időben.
Pl Nagymaros - Nógrád (Börzsöny) szakasz, normál esetben 20-20km 1000-1000 szinttel, közben a Kisnóci turistaházban alszol fent a Csóványos közelében.

Elsősorban kis vendégházak hiánya okoz gondot, de megoldom. Van pár olyan szakasz ami még megcsinálható egy nap alatt.
Nomac
Én hasonlo üzleti úton vagyok a héten. 😊 Van egy 34 k-s üzleti ügy amit nehéz lesz megtárgyalni, de a többi 20-30 k-s üzletet nagyjabol sikerül(t) megkötni.

Ember pedig sehol senki...

A budapesti tomegkozledes (plane egy heringes metrópótló) helyett a vidéki volánokon ált egy kézen meg tudom számolni mennyi utas van (ha az iskolásokat ki tudod kerulni reggel 7-8 meg du 1-3 kozott), szallas pedig olyan, hogy tok egyedul vagyok egy szeparalt apartmanban/vendeghazban (vö BP ahol 100an taperolják ugyanazt a liftet a nagy tarsashazunkban...)

A börzsöny sajnos necc ilyen szempontból, de más regiokban talán konnyebb üzletet kötni.

Szerkesztette: Igor

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 389 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Így hát belekezdtem a Biff evangéliuma könyvbe, röhögök nagyokat 😊
bcsarli
Zseniális könyv, nekem a párbeszéd a lukban lakó indiaival a kedvencem. Az fetrengve röhögős.
Sobri Jóska
Ott még nem tartok, de már így is volt hangos felröhögés 😊

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 928
Felhívtam az easyJetet. Azt mondták, hogy ők nem tudnak arról, hogy törölve lenne az
EZS1236 számú Budapest (Terminál 2) - Basel-Mulhouse-Freiburg nov. 27.-i járat pedig 20:55-kor indul :/
empty taxi
November 27!!!
Az még tuti nincs törölve. A rendszerben szerepel és valóban 20:55
BUD-BSL
Az elkövetkező 3 napban viszont csak az van, amit előbb leírtam.

Szerkesztette: Klaci79