Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Szinte éreztem, hogy "véletlenül" az orosz vakcina megbízhatóbb mint a többiNem lesz kötelező semmilyen oltás.
index.hu/kulfold/2020/11/11/szijjarto_peter_koronavirus_oltoanyag/
kapitnono
Illetve asszem Jakab Ferenc mondta, hogy azért a vakcinafejlesztés nem agysebészet, nem túl bonyolult dolog, csak időigényes, főleg a sok protokoll miatt.
Szóval elméletben az oroszok is összedobhattak valamit, ami "nagyjából" jó lehet. Ha meg az ember az oltás után már csak vodkát inna pálesz helyett, mindenhol fortocskákat lát és hirtelen a Dinamo Moszkva lesz a kedvenc csapata a Real vagy a Bayern helyett, nem nagy dolog, simán belefér.
több mint 5 éve
Na hétfőtől két műszak lesz nálunk, szerencsére úgy alakult (sikerült úgy terelnem a beszélgetést, és rohadtul büszke vagyok magamra emiatt) hogy állandó reggeles és állandó délutános szakkal, és én állandó reggeles leszek. A délutánosok önként bevállalták a délutánt, pacsi nekik. S duplán jó, mert pont azok lesznek a délutánosok, akiket nehezen viselek el, reggelesben meg lehetek azokkal, akikkel szeretek együtt dolgozni. Felőlem maradhatna így a járvány után is. 😊
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Szinte éreztem, hogy "véletlenül" az orosz vakcina megbízhatóbb mint a többiindex.hu/kulfold/2020/11/11/szijjarto_peter_koronavirus_oltoanyag/

több mint 5 éve
Így hát belekezdtem a Biff evangéliuma könyvbe, röhögök nagyokat 😊Zseniális könyv, nekem a párbeszéd a lukban lakó indiaival a kedvencem. Az fetrengve röhögős.
bcsarli
több mint 5 éve
Holnap 20:15 helyiben TK megy, de mondjuk az korán van, ahhoz sokkal hamarabb kell kijönni.minden 8 utáni járat törölve lett, igenmi még nem tudjuk, hogy mi van azokkal az utasokkal, akik este 8 után érkeznek a reptérre....az elég erős indok, hogy hazamennének? mi van azzal aki rokonért jön ki, az vajon elég indok?Bennem is felmerült h 20:55-kor szállna fel elvileg a gépem Ferihegyről, nyilván 7-fél8 között kiérek a reptérre, de ettől még amilyen alaposan előkészített ez a jogszabály, simán lehet vmi joghézag aminek következtében 8 után nem szállhat fel gép pl.
fingunk nincs róla...de szép kilátások
Klaci79
empty taxi
r.baggio
13-án van 20:40-kor egy Berlin, ami még nincs törölve. De nagyjából ennyi. Érkezők vannak, ott érdekes, hogy mi van ha este 9-kor jössz valahonnan.
A rendőrség most azt mondta, jöhetnek csak legyen valami papírjuk, mert kint azért ellenőrizhetnek bárkit.
Már a katonaság is ugye...
több mint 5 éve
Nekem a HO kb 50 százalék munkaidő kedvezmény. Egy reggeli Skype értekezleten kívül semmi érdemlegeset nem tudok csinálni. Mintha egy benzinkutas lenne HO-ban 😊Én összesen 3 napot toltam HO-t, egy bajom volt, hogy úgy éreztem le kell dolgoznom a valós 8 órát! Ha leültem enni vagy jött egy magánteló, vagy család hívott úgy éreztem, jajj rá kell húzzak. Normális esetben fél5-kor felállok az asztaltól, otthon mind3 nap 6-ig voltam. Elég volt, azóta cégtől tolom. Igaz, nem is volt soha elrendelve a HO, meg a főnökök is érdekesen álltak az egészhez.A HO jo. Ha van uresjarat tudsz, fozni, mosni,takaritani....egyen fuggo, akinek kell a social life az kivan. akinek nem az nem 😊ez relatív, alapvetően én tökéletesen elvagyok egyedül
YoungZeeZee
viszont kb a 4. hónap óta magamon is érzem a frusztráltságot
Negritis
Be tudod osztani a melodat (persze a feladattol fugg)
Persze ha a ceg paraszt es loggol mindent na az szopo,marmint ja szolnak is erte.haverom vezeto volt es labtores miatt otthonrol tolta.szarabb volt mint az irodaban.
Ja es 2-3 orat nem szopsz az utazassal.
YoungZeeZee
Egyébként ez a bezártság annak rossz, akinek amúgy olyan hobbijai vannak, amik szabadban vannak és most offolva lettek. Én a meccsek kivételével a hobbijaim nagy része otthoni, én engem nem vágna földhöz ha otthon kéne lennem hosszabb ideig😊
NB2
Így hát belekezdtem a Biff evangéliuma könyvbe, röhögök nagyokat 😊
több mint 5 éve
Nem is azt írtam hogy meg van tiltva a túrázás, csak azok a kéktúra szakszok ahova menni terveztem, nem oldhatók meg egy nap alatt, mindenképpen kell útközben szállás. Vagy azért mert messze van, vagy mert nincs kiszállási pont ahonnan haza lehetne jönni időben.Hol láttátok, hogy túrázni nem lehet? Szerintem az nincs tiltva, csak ha csoportos túráról lenne szó esetleg. Egyéni szabadtéri rekreációs tevékenység (futás, GYALOGLÁS, bicikli) maszk nélkül engedélyezett, még városi környezetben is. Szerintem erdőbe lehet menni. Ha tévednék, akkor megköszönöm, ha leírjátok, mert magam is túrázgatok és tervezem is.Amikor most a kéktúrás hétvégimnek is keresztbe tett a vírus, kicsit még jobban lesodort. Aztán a közterületi maszk tette fel az i-re a pontot. A hegyekről (Tátra, Alpok) már nyáron lemondtam.kolléganőmék fél napos túrákra járnak most
Nomac
nekik se jön jól, nagy "madárvadászok" és a férje sokat természet fotózik
Negritis
diverdoc
Pl Nagymaros - Nógrád (Börzsöny) szakasz, normál esetben 20-20km 1000-1000 szinttel, közben a Kisnóci turistaházban alszol fent a Csóványos közelében.
Elsősorban kis vendégházak hiánya okoz gondot, de megoldom. Van pár olyan szakasz ami még megcsinálható egy nap alatt.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
foci.444.hu/2020/11/11/milliokat-vallal-at-az-allam-a-focistak-fizetesebol-a-jarvany-miatt
több mint 5 éve
A HO, a bezártság, a víruspara, ezek feldolgozása mind két fő dolgon múlik, az egyik az ember mentális állapota, a másik az anyagi helyzete, lehetőségei.Szerintem a hobbik, eloglaltságok, szociális igények, lelki alkat sokadlagos (ha egyáltalán) szempont.
Ha "fejben erős" valaki és az anyagi helyzete lehetővé teszi, akkor állni fogja ezt a helyzetet, ha nem, akkor nem.
Én ezt szűrtem le.
Van, aki a vírus előtt nagy szociális életet élt, eljárkált minden nap, emberekkel találkozott, programokra járt, de azt is tudja most kezelni, ha otthon kell maradni, és van, aki alig mászkált el otthonról, max hetente egyszer, ennek ellenére szarul éli meg, hogy most nem is nagyon van opciója.
A kulcs az, hogy az ember megértse mit miért csinál, és egyetértsen vele, vagyis tudjon megfelelően priorizálni, súlyozni, fontossági sorrendet felállítani.
Ha nem érti meg (vagy nem hiszi el), hogy ez most nem a kényelemről, szórakozásról hanem a túlélésről szól, ha külső beavatkozásnak veszi, szándékolt kibaszásnak, ellene irányuló merényletnek, akkor nyilván rosszul viseli, ha megérti, és belátja, hogy ez most a hatékony viselkedés számára, szerettei, a szűkebb, tágabb környezete számára, akkor jól viseli.
Illetve nem elhanyagolható szempont, hogy van e pénze otthon üldögélni, tud e pl. változatosan kaját rendelni, bevásárolni, biztosítani a szerettei jólétét, és nem kell aggódnia a holnap, meg a következő hónap miatt, vagy a bezártság-, akadályoztatottság-, korlátozottságérzetéhez egy komoly egzisztenciális aggodalom is társul e, akár már a jövő hetet illetően, akár a jövő évet.
több mint 5 éve
minden 8 utáni járat törölve lett, igenmi még nem tudjuk, hogy mi van azokkal az utasokkal, akik este 8 után érkeznek a reptérre....az elég erős indok, hogy hazamennének? mi van azzal aki rokonért jön ki, az vajon elég indok?Bennem is felmerült h 20:55-kor szállna fel elvileg a gépem Ferihegyről, nyilván 7-fél8 között kiérek a reptérre, de ettől még amilyen alaposan előkészített ez a jogszabály, simán lehet vmi joghézag aminek következtében 8 után nem szállhat fel gép pl.
Klaci79
empty taxi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Sokan kérdeztétek: szükség van-e munkáltatói igazolásra, hogy munkavégzés esetén mentesülhessetek a kijárási tilalom alól❓ A válasz: IGEN‼️ Az igazolást ezen a linken éritek el: https://t.co/5iWZmZ0doO
— Magyar Rendőrség (@police_HU) November 11, 2020
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
nekem a fő "szabadidős" hobbim a moziba járás volt, és bár tudok itthon is filmezni nem ugyanazÉn összesen 3 napot toltam HO-t, egy bajom volt, hogy úgy éreztem le kell dolgoznom a valós 8 órát! Ha leültem enni vagy jött egy magánteló, vagy család hívott úgy éreztem, jajj rá kell húzzak. Normális esetben fél5-kor felállok az asztaltól, otthon mind3 nap 6-ig voltam. Elég volt, azóta cégtől tolom. Igaz, nem is volt soha elrendelve a HO, meg a főnökök is érdekesen álltak az egészhez.A HO jo. Ha van uresjarat tudsz, fozni, mosni,takaritani....egyen fuggo, akinek kell a social life az kivan. akinek nem az nem 😊ez relatív, alapvetően én tökéletesen elvagyok egyedül
YoungZeeZee
Negritis
Persze ha a ceg paraszt es loggol mindent na az szopo,marmint ja szolnak is erte.haverom vezeto volt es labtores miatt otthonrol tolta.szarabb volt mint az irodaban.
YoungZeeZee
Egyébként ez a bezártság annak rossz, akinek amúgy olyan hobbijai vannak, amik szabadban vannak és most offolva lettek. Én a meccsek kivételével a hobbijaim nagy része otthoni, én engem nem vágna földhöz ha otthon kéne lennem hosszabb ideig😊
NB2
több mint 5 éve
Én összesen 3 napot toltam HO-t, egy bajom volt, hogy úgy éreztem le kell dolgoznom a valós 8 órát! Ha leültem enni vagy jött egy magánteló, vagy család hívott úgy éreztem, jajj rá kell húzzak. Normális esetben fél5-kor felállok az asztaltól, otthon mind3 nap 6-ig voltam. Elég volt, azóta cégtől tolom. Igaz, nem is volt soha elrendelve a HO, meg a főnökök is érdekesen álltak az egészhez.A HO jo. Ha van uresjarat tudsz, fozni, mosni,takaritani....egyen fuggo, akinek kell a social life az kivan. akinek nem az nem 😊ez relatív, alapvetően én tökéletesen elvagyok egyedül
YoungZeeZee
Negritis
YoungZeeZee
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 510
A HO jo. Ha van uresjarat tudsz, fozni, mosni,takaritani....egyen fuggo, akinek kell a social life az kivan. akinek nem az nem 😊ez relatív, alapvetően én tökéletesen elvagyok egyedül
YoungZeeZee
Negritis
több mint 5 éve
szerintem itt hétvégi túra van ami ütközik a kijárási tilalommal és a csak üzleti célú szálásokkalHol láttátok, hogy túrázni nem lehet? Szerintem az nincs tiltva, csak ha csoportos túráról lenne szó esetleg. Egyéni szabadtéri rekreációs tevékenység (futás, GYALOGLÁS, bicikli) maszk nélkül engedélyezett, még városi környezetben is. Szerintem erdőbe lehet menni. Ha tévednék, akkor megköszönöm, ha leírjátok, mert magam is túrázgatok és tervezem is.Amikor most a kéktúrás hétvégimnek is keresztbe tett a vírus, kicsit még jobban lesodort. Aztán a közterületi maszk tette fel az i-re a pontot. A hegyekről (Tátra, Alpok) már nyáron lemondtam.kolléganőmék fél napos túrákra járnak most
Nomac
Negritis
diverdoc
több mint 5 éve
Hol láttátok, hogy túrázni nem lehet? Szerintem az nincs tiltva, csak ha csoportos túráról lenne szó esetleg. Egyéni szabadtéri rekreációs tevékenység (futás, GYALOGLÁS, bicikli) maszk nélkül engedélyezett, még városi környezetben is. Szerintem erdőbe lehet menni. Ha tévednék, akkor megköszönöm, ha leírjátok, mert magam is túrázgatok és tervezem is.Amikor most a kéktúrás hétvégimnek is keresztbe tett a vírus, kicsit még jobban lesodort. Aztán a közterületi maszk tette fel az i-re a pontot. A hegyekről (Tátra, Alpok) már nyáron lemondtam.kolléganőmék fél napos túrákra járnak most
Nomac
Negritis

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
mi még nem tudjuk, hogy mi van azokkal az utasokkal, akik este 8 után érkeznek a reptérre....az elég erős indok, hogy hazamennének? mi van azzal aki rokonért jön ki, az vajon elég indok?Bennem is felmerült h 20:55-kor szállna fel elvileg a gépem Ferihegyről, nyilván 7-fél8 között kiérek a reptérre, de ettől még amilyen alaposan előkészített ez a jogszabály, simán lehet vmi joghézag aminek következtében 8 után nem szállhat fel gép pl.
Klaci79

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve

KariGeri most.
Benne a járványügytől kezdve a szoc.helyzetig minden.
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 5 éve
Igazad van, csak az a gond, hogy a némákat senki nem hallja, a hangosakat annál inkább. 😊 Ezek nem csak a facebookon, hanem otthon, a kocsmában, a munkahelyen is hangosak. De abban igazad van, hogy ezeknek a hangosaknak is azért egy jó része káromkodni jár fel, aztán megy tovább. Igazi - hogy ontopic is legyek - "szuperfertőző" idióta kevesebb van, mint amennyinek látszik.Ez nem az atlag, hanem az atlag tulbuzgo "hulye". Nyilvan van a tarsadalomnak egy szelete, akik ilyen-olyan okkal nem hisznek a megelozo intezkedesek alatamasztottsagaban. Ennek a retegnek van egy hangos kis szelete, akiknel ez kikivankozik valamilyen forumon, es ez lett most a facebook. Ok csak egy hangos kisebbseg.a kommentek siralmasak, a maradék hitem az emberekbe is odahttps.://www.facebook.com/drbotkalaszlo/posts/3657620974259015A kommentek az érdekesebbek. Képzeld el, ha ezeknek a kommentelőknek egy szofisztikált, területileg és időben is disztingváló másfél oldalas rendeletet kellene feldolgozniuk, ami tekintettel van arra, hogy tényleg hol racionális és hol nem a szabály alkalmazása. Esélytelen. Nemhogy a lakosság, a korlátozást betartató rendőrök se értenék meg. 😀
Negritis
Most kaptak egy piros lámpa megállsz, zöld lámpa mehetsz ukázt. Ezt értik. Tiltakoznak ellene. Aztánhazamennekmegszokják.
peterk2005
tegnap haverral vitatkoztunk hogy jó-e a kijárási tilalom este
és voltak jó érvei, csak aztán mikor közöltem hogy az emberek hülyék akkor rájöttünk h jah
Negritis
undisputedly

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
30% alatt van az összes kommentelő a FB-on. Szóval ugyanaz a 600m ember írja a FB kommentek 90%-át.kérdés hogy mekkora ez a kisebbség?Ez nem az atlag, hanem az atlag tulbuzgo "hulye". Nyilvan van a tarsadalomnak egy szelete, akik ilyen-olyan okkal nem hisznek a megelozo intezkedesek alatamasztottsagaban. Ennek a retegnek van egy hangos kis szelete, akiknel ez kikivankozik valamilyen forumon, es ez lett most a facebook. Ok csak egy hangos kisebbseg.a kommentek siralmasak, a maradék hitem az emberekbe is odahttps.://www.facebook.com/drbotkalaszlo/posts/3657620974259015A kommentek az érdekesebbek. Képzeld el, ha ezeknek a kommentelőknek egy szofisztikált, területileg és időben is disztingváló másfél oldalas rendeletet kellene feldolgozniuk, ami tekintettel van arra, hogy tényleg hol racionális és hol nem a szabály alkalmazása. Esélytelen. Nemhogy a lakosság, a korlátozást betartató rendőrök se értenék meg. 😀
Negritis
Most kaptak egy piros lámpa megállsz, zöld lámpa mehetsz ukázt. Ezt értik. Tiltakoznak ellene. Aztánhazamennekmegszokják.
peterk2005
és voltak jó érvei, csak aztán mikor közöltem hogy az emberek hülyék akkor rájöttünk h jah
Negritis
undisputedly
mert az a baj hogy vannak a "vírusrealisták", az antifideszesek és a simán "anarhisták" akikre ugyanúgy nem lehet rábízni hogy magától mérje fel mikor lehet kimenni és mikor kell a maszkot viselni
hanem igenis szőnyegbombázással kell átverni rajtuk hogy MINDIG, abból nagy baj nem lesz
Negritis

több mint 5 éve
Ok csak egy hangos kisebbseg.Így.
undisputedly
Ezt írjátok fel a monitor mellé.

több mint 5 éve
kérdés hogy mekkora ez a kisebbség?Ez nem az atlag, hanem az atlag tulbuzgo "hulye". Nyilvan van a tarsadalomnak egy szelete, akik ilyen-olyan okkal nem hisznek a megelozo intezkedesek alatamasztottsagaban. Ennek a retegnek van egy hangos kis szelete, akiknel ez kikivankozik valamilyen forumon, es ez lett most a facebook. Ok csak egy hangos kisebbseg.a kommentek siralmasak, a maradék hitem az emberekbe is odahttps.://www.facebook.com/drbotkalaszlo/posts/3657620974259015A kommentek az érdekesebbek. Képzeld el, ha ezeknek a kommentelőknek egy szofisztikált, területileg és időben is disztingváló másfél oldalas rendeletet kellene feldolgozniuk, ami tekintettel van arra, hogy tényleg hol racionális és hol nem a szabály alkalmazása. Esélytelen. Nemhogy a lakosság, a korlátozást betartató rendőrök se értenék meg. 😀
Negritis
peterk2005
Negritis
undisputedly
mert az a baj hogy vannak a "vírusrealisták", az antifideszesek és a simán "anarhisták" akikre ugyanúgy nem lehet rábízni hogy magától mérje fel mikor lehet kimenni és mikor kell a maszkot viselni
hanem igenis szőnyegbombázással kell átverni rajtuk hogy MINDIG, abból nagy baj nem lesz
több mint 5 éve
Ez nem az atlag, hanem az atlag tulbuzgo "hulye". Nyilvan van a tarsadalomnak egy szelete, akik ilyen-olyan okkal nem hisznek a megelozo intezkedesek alatamasztottsagaban. Ennek a retegnek van egy hangos kis szelete, akiknel ez kikivankozik valamilyen forumon, es ez lett most a facebook. Ok csak egy hangos kisebbseg.a kommentek siralmasak, a maradék hitem az emberekbe is odahttps.://www.facebook.com/drbotkalaszlo/posts/3657620974259015A kommentek az érdekesebbek. Képzeld el, ha ezeknek a kommentelőknek egy szofisztikált, területileg és időben is disztingváló másfél oldalas rendeletet kellene feldolgozniuk, ami tekintettel van arra, hogy tényleg hol racionális és hol nem a szabály alkalmazása. Esélytelen. Nemhogy a lakosság, a korlátozást betartató rendőrök se értenék meg. 😀
Negritis
peterk2005
Negritis
több mint 5 éve
a kommentek siralmasak, a maradék hitem az emberekbe is odahttps.://www.facebook.com/drbotkalaszlo/posts/3657620974259015A kommentek az érdekesebbek. Képzeld el, ha ezeknek a kommentelőknek egy szofisztikált, területileg és időben is disztingváló másfél oldalas rendeletet kellene feldolgozniuk, ami tekintettel van arra, hogy tényleg hol racionális és hol nem a szabály alkalmazása. Esélytelen. Nemhogy a lakosság, a korlátozást betartató rendőrök se értenék meg. 😀
Negritis
peterk2005
több mint 5 éve
What's your PLAN to beat the #TrumpVirus that was supposed to magically disappear on Nov. 4? https://t.co/h7GsbCFr6X
— D Villella ❄️ (@dvillella) November 11, 2020