Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
444.hu/2021/10/30/megfenyegettek-a-kh-tulajdonosait-amiert-fellepett-marki-zay-mellett-tavozik-az-igazgatosagbol-kiraly-juliaHagyjuk már 😊 kamu. Van egy sanda gyanúm hogy inkább a brüsszeli KBC vezetősége (meg mondjuk az összeférhetetlenségi szabályzat) volt akinek ez a nyílt politikai szerepvállalás már sok volt.
Lassan itt az ideje, hogy a vállalatok társadalmi felelősség vállalásáról beszéljünk.
Teljesen szívből úgy gondolom, hogy egy ne létező kategóriáról beszélünk.
Szívből gyűlölöm a Nobelt, a Nobelnél már csak Milton Friedmant rühellem jobban. Amit azonban a Kapitalizmus és Szabadságban ír CSR kritikájaként az szomorú, de igaz...
Helmut Zimmer
Király az elmúlt években is csipkedte a kormányt, de az még kvázi elment radar alatt, de kiállni olyan nyíltan egy poltikai szereplő mellett, ahogy ő tette azt egyetlen bankban se néznék el - nagyon helyesen. A bankszektor veleje - főleg azon a szinten - a bizalom, márpedig ha egy bank vezető tagja nyíltan hitet tesz az egyik oldal poltikai szereplője mellett az árt az üzletnek, mert milliárdosok vannak ugye itt is ott is, nem véletlen, hogy a hamvába holt Karácsony-féle Budapest Global izébe is bőszen delegált az OTP is tagokat.
Aztán hogy a kommunikációsok kitaláltak ezt a roppant átlátszó mesét arról, hogy Európa egyik legnagyobb bankja becsicskul 2 hét alatt (!!!!) mert a magyar kormánykörök rosszallóan üzengetnek - hát ezt tényleg csak komoly fantáziával lehet egyáltalán elképzelni 😊 azért a ner még megáll Hegyeshalomnál 😉
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
444.hu/2021/10/30/megfenyegettek-a-kh-tulajdonosait-amiert-fellepett-marki-zay-mellett-tavozik-az-igazgatosagbol-kiraly-juliaLassan itt az ideje, hogy a vállalatok társadalmi felelősség vállalásáról beszéljünk.
Teljesen szívből úgy gondolom, hogy egy ne létező kategóriáról beszélünk.
Szívből gyűlölöm a Nobelt, a Nobelnél már csak Milton Friedmant rühellem jobban. Amit azonban a Kapitalizmus és Szabadságban ír CSR kritikájaként az szomorú, de igaz...
több mint 4 éve
2. Egy mandátummal el lehet érni valamit talán (kormányon maximum, ellenzékben nem - kérdezzék meg Hadházyt) , de akkor nincs állami támogatás pártnak plusz a kutyapárt mint olyan, megszűnik protest párt lenni tehát akár fel is oszolhatnának.Ja, amúgy ez az ajánlat kicsit olyan mintha nem a kutyáknak szólna, hanem Kovács Gergőnek. Üldögélhetsz köztünk 4 évet a fizuért csak szántsd be a pártod. Gusztustalan. Ezekkel a húzásokkal MZP gyorsan el fogja veszíteni azt a csoportot, aki megverte neki Klárát.
Amúgy egyetértek azzal a módosítóval, habár nem fog átmenni (sajnos).
MC12
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ki akarhatta ezt az osztályvezetőt megfigyelni?Igen így kizárható az h felment volna ez OV szintjére vagy közelébe.persze....de tényleg, ez a rög magyar való egyik manifesztációja, valszegEz stimmt. De attól még beszabehu.😀Az NBSZ tisztjéhez kötődő telefonszámot is azért sikerült azonosítanunk, mert azt a titkosszolga nevével és beosztásának rövidítésével („ov nbsz tech elh”) valaki elmentette és aztán így felkerült a CallApp adatbázisába. A rövidítés vélhetően arra utal, hogy a szám használója az NBSZ „technikai elhárítással” foglalkozó osztályvezetője.Nekem nem derül ki h milyen szinten van ez az ember és hogyan derült ki h ott dolgozik. Lehet elég magas beosztása van mint Bodnárnak és akkor már ez az a szint.nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
"Quis custodiet ipsos custodes?"
PS: ez nem OV szintje.....sztem
Gaius
csebi
BESZARSZ.
Amadeus
dilettantizmus rulz...ez rendszer-, ill. kormányfüggetlen...és még csak Magyarországra sem korlátozódik...😀
Gaius
Amadeus
ugyanakkor
a direkt36 erős felütéssel és állítással indít: "A titkos megfigyeléseket, lehallgatásokat intéző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) egyik tisztjének telefonszáma is felbukkan a Pegasus kémszoftver célpontjainak listáján."
majd tompít:
"Nem világos ugyanakkor, hogy miért szerepel az NBSZ-es telefonszám a célpontok között."
csak úgy felvetném esetleg az NVSZ potenciális szerepét is..."gyarló az ember" jeligével, mert a titokszolgák is emberek
a hosszú direkt36-os cikk nem több, mint egy potenciális valóságon alapuló ködösítés.....mondhatnók politikai, érzelmi húrokra zajló habverés
a záró mondatok egyike: "Elméleti lehetőségként felmerül, hogy egy másik ország hatóságai próbálták megfigyelés alá venni az NBSZ-es tisztet, bár a Pegasus működéséről rendelkezésre álló információk szerint ennek minimális az esélye."
no comment.
Gaius
Viszont két kérdés merül fel akkor és ezek nagyobb problémák:
1: ki akarhatta ezt az osztályvezetőt megfigyelni? Felettese h tudja ha helyére pályázik?
2: völner Pál h írhatta ezt alá bmeg. Ezek tényleg bmit aláírnak amit eléjük tesznek, meg a saját halálos iteletuket is? Elképesztő. Közben minden megy tovább. Már tüntetni sem tüntet senki emiatt.
csebi
nem mindegy? egy osztályvezető az állami szférában a legnagyobb szopó. De facto hatalma nincs, ellenberger a főov-je minden adminisztrációs bizbaszt rárak (általában)....lehet megbecsült személy, s lehet pont leszart egyaránt, személyiségtől függően.....
lehallgatási előterjesztés aláírója a kezdeményezőtől is függ, ismereteim szerint....nem szeretnék alámerülni ebbe a titokszolgás világba, de pl. lehallgatásilag ha rendőri szerv a kezdeményező, asszem a bíróság a jóváhagyó (aláíró), a titokszolgáknál az IM....de vannak itt jogász kollégák sztem, majd definiálják, ill. fimomítják a dolgot........
több mint 4 éve
1-2 Deák Dániel megszólalást még bedobhattatok volna, de így se rossz.1. Ebben a választási rendszerben nem ügy összeszedni 71 jelöltnek ajánlást. Szanyiéknek is meglesz, meg még vagy 3-4 pártnak , szóval a szavazólapon lesz vagy 5-8 párt jövőre is.
Azért a 14 megye/71 jelölt az combos lesz. Bár a Fiatal Demokraták valahogy Berki Krisztiánt (nem az olimpiai bajnokot) is rajtvonalhoz állították. Szanyiék meg a Volner Párt országos listája akár össze is jöhet. De akiknek saját erőből kell összehozni, annak nem lesz egyszerű.
Nyilván az 1-5% közötti eredmény a realitás nekik. A mandátummal viszont lehet is kezdeni valamit, kérdezzék meg Hadházytól.
Amúgy az lenne a legtisztább, ha átmenne Szanyiék módosítója a frakciókról.
csipkelli
2. Egy mandátummal el lehet érni valamit talán (kormányon maximum, ellenzékben nem - kérdezzék meg Hadházyt) , de akkor nincs állami támogatás pártnak plusz a kutyapárt mint olyan, megszűnik protest párt lenni tehát akár fel is oszolhatnának.
Amúgy egyetértek azzal a módosítóval, habár nem fog átmenni (sajnos).
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
1-2 Deák Dániel megszólalást még bedobhattatok volna, de így se rossz.Azért a 14 megye/71 jelölt az combos lesz. Bár a Fiatal Demokraták valahogy Berki Krisztiánt (nem az olimpiai bajnokot) is rajtvonalhoz állították. Szanyiék meg a Volner Párt országos listája akár össze is jöhet. De akiknek saját erőből kell összehozni, annak nem lesz egyszerű.
Nyilván az 1-5% közötti eredmény a realitás nekik. A mandátummal viszont lehet is kezdeni valamit, kérdezzék meg Hadházytól.
Amúgy az lenne a legtisztább, ha átmenne Szanyiék módosítója a frakciókról.
több mint 4 éve
No, a kutyák 85 helyen indulnak, ami azt jelenti, hogy kb. 10 csatatér- vkban is. Én személy szerint azt hittem, hogy annyiban megegyeznek MzP-vel, hogy abban a 72-75 körzetben indulnak csak, ami kb. eldőlt, de ezek szerint nem. Mondjuk az az 1 darab befutó hely masszívan megalázó ajánlat egy olyan oldalról, ahol évek óta egy nem létező és támogatás nélküli pártnak saját frakciója van (párbeszéd), frakciója lesz egy 2%-os (lmp) és egy a kutyákéval nagyjából megegyező támogatottságú pártnak (MSZP) 😊Tipikus “mi megpróbáltunk összefogni velük is de ok nem voltak hajlandóak” és igen kibaszott vicces lesz h külön MSZP és külön párbeszéd frakció, miközben a kettőnek együtt sincs meg az 5% kb …
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Igen így kizárható az h felment volna ez OV szintjére vagy közelébe.persze....de tényleg, ez a rög magyar való egyik manifesztációja, valszegEz stimmt. De attól még beszabehu.😀Az NBSZ tisztjéhez kötődő telefonszámot is azért sikerült azonosítanunk, mert azt a titkosszolga nevével és beosztásának rövidítésével („ov nbsz tech elh”) valaki elmentette és aztán így felkerült a CallApp adatbázisába. A rövidítés vélhetően arra utal, hogy a szám használója az NBSZ „technikai elhárítással” foglalkozó osztályvezetője.Nekem nem derül ki h milyen szinten van ez az ember és hogyan derült ki h ott dolgozik. Lehet elég magas beosztása van mint Bodnárnak és akkor már ez az a szint.nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
Gaius
csebi
BESZARSZ.
Amadeus
dilettantizmus rulz...ez rendszer-, ill. kormányfüggetlen...és még csak Magyarországra sem korlátozódik...😀
Gaius
Amadeus
ugyanakkor
a direkt36 erős felütéssel és állítással indít: "A titkos megfigyeléseket, lehallgatásokat intéző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) egyik tisztjének telefonszáma is felbukkan a Pegasus kémszoftver célpontjainak listáján."
majd tompít:
"Nem világos ugyanakkor, hogy miért szerepel az NBSZ-es telefonszám a célpontok között."
csak úgy felvetném esetleg az NVSZ potenciális szerepét is..."gyarló az ember" jeligével, mert a titokszolgák is emberek
a hosszú direkt36-os cikk nem több, mint egy potenciális valóságon alapuló ködösítés.....mondhatnók politikai, érzelmi húrokra zajló habverés
a záró mondatok egyike: "Elméleti lehetőségként felmerül, hogy egy másik ország hatóságai próbálták megfigyelés alá venni az NBSZ-es tisztet, bár a Pegasus működéséről rendelkezésre álló információk szerint ennek minimális az esélye."
no comment.
Gaius
Viszont két kérdés merül fel akkor és ezek nagyobb problémák:
1: ki akarhatta ezt az osztályvezetőt megfigyelni? Felettese h tudja ha helyére pályázik?
2: völner Pál h írhatta ezt alá bmeg. Ezek tényleg bmit aláírnak amit eléjük tesznek, meg a saját halálos iteletuket is? Elképesztő. Közben minden megy tovább. Már tüntetni sem tüntet senki emiatt.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
A tiszták koalíciója az újfent megújuló MSZP-vel?Leváltották az ellenzéket!No, a kutyák 85 helyen indulnak, ami azt jelenti, hogy kb. 10 csatatér- vkban is. Én személy szerint azt hittem, hogy annyiban megegyeznek MzP-vel, hogy abban a 72-75 körzetben indulnak csak, ami kb. eldőlt, de ezek szerint nem. Mondjuk az az 1 darab befutó hely masszívan megalázó ajánlat egy olyan oldalról, ahol évek óta egy nem létező és támogatás nélküli pártnak saját frakciója van (párbeszéd), frakciója lesz egy 2%-os (lmp) és egy a kutyákéval nagyjából megegyező támogatottságú pártnak (MSZP) 😊Feloldhatatlan az az ellentmondás, hogy beviszik a hátukon a PM-t, LMP-t, MSZP-t, de a magyar közéletben ténylegesen üzenetet közvetítő, lényegében - a maga vicces módján - munkát is végző MKKP meg kap 1 darab helyet.
MC12
Amadeus
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Leváltották az ellenzéket!No, a kutyák 85 helyen indulnak, ami azt jelenti, hogy kb. 10 csatatér- vkban is. Én személy szerint azt hittem, hogy annyiban megegyeznek MzP-vel, hogy abban a 72-75 körzetben indulnak csak, ami kb. eldőlt, de ezek szerint nem. Mondjuk az az 1 darab befutó hely masszívan megalázó ajánlat egy olyan oldalról, ahol évek óta egy nem létező és támogatás nélküli pártnak saját frakciója van (párbeszéd), frakciója lesz egy 2%-os (lmp) és egy a kutyákéval nagyjából megegyező támogatottságú pártnak (MSZP) 😊Feloldhatatlan az az ellentmondás, hogy beviszik a hátukon a PM-t, LMP-t, MSZP-t, de a magyar közéletben ténylegesen üzenetet közvetítő, lényegében - a maga vicces módján - munkát is végző MKKP meg kap 1 darab helyet.
MC12
Amadeus
több mint 4 éve
No, a kutyák 85 helyen indulnak, ami azt jelenti, hogy kb. 10 csatatér- vkban is. Én személy szerint azt hittem, hogy annyiban megegyeznek MzP-vel, hogy abban a 72-75 körzetben indulnak csak, ami kb. eldőlt, de ezek szerint nem. Mondjuk az az 1 darab befutó hely masszívan megalázó ajánlat egy olyan oldalról, ahol évek óta egy nem létező és támogatás nélküli pártnak saját frakciója van (párbeszéd), frakciója lesz egy 2%-os (lmp) és egy a kutyákéval nagyjából megegyező támogatottságú pártnak (MSZP) 😊Feloldhatatlan az az ellentmondás, hogy beviszik a hátukon a PM-t, LMP-t, MSZP-t, de a magyar közéletben ténylegesen üzenetet közvetítő, lényegében - a maga vicces módján - munkát is végző MKKP meg kap 1 darab helyet.
MC12
több mint 4 éve
No, a kutyák 85 helyen indulnak, ami azt jelenti, hogy kb. 10 csatatér- vkban is. Én személy szerint azt hittem, hogy annyiban megegyeznek MzP-vel, hogy abban a 72-75 körzetben indulnak csak, ami kb. eldőlt, de ezek szerint nem. Mondjuk az az 1 darab befutó hely masszívan megalázó ajánlat egy olyan oldalról, ahol évek óta egy nem létező és támogatás nélküli pártnak saját frakciója van (párbeszéd), frakciója lesz egy 2%-os (lmp) és egy a kutyákéval nagyjából megegyező támogatottságú pártnak (MSZP) 😊
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
persze....de tényleg, ez a rög magyar való egyik manifesztációja, valszegEz stimmt. De attól még beszabehu.😀Az NBSZ tisztjéhez kötődő telefonszámot is azért sikerült azonosítanunk, mert azt a titkosszolga nevével és beosztásának rövidítésével („ov nbsz tech elh”) valaki elmentette és aztán így felkerült a CallApp adatbázisába. A rövidítés vélhetően arra utal, hogy a szám használója az NBSZ „technikai elhárítással” foglalkozó osztályvezetője.Nekem nem derül ki h milyen szinten van ez az ember és hogyan derült ki h ott dolgozik. Lehet elég magas beosztása van mint Bodnárnak és akkor már ez az a szint.nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
Gaius
csebi
BESZARSZ.
Amadeus
Gaius
Amadeus
ugyanakkor
majd tompít:
no comment.
több mint 4 éve
Ez stimmt. De attól még beszabehu.😀Az NBSZ tisztjéhez kötődő telefonszámot is azért sikerült azonosítanunk, mert azt a titkosszolga nevével és beosztásának rövidítésével („ov nbsz tech elh”) valaki elmentette és aztán így felkerült a CallApp adatbázisába. A rövidítés vélhetően arra utal, hogy a szám használója az NBSZ „technikai elhárítással” foglalkozó osztályvezetője.Nekem nem derül ki h milyen szinten van ez az ember és hogyan derült ki h ott dolgozik. Lehet elég magas beosztása van mint Bodnárnak és akkor már ez az a szint.nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
Gaius
csebi
BESZARSZ.
Amadeus
Gaius
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
😀Az NBSZ tisztjéhez kötődő telefonszámot is azért sikerült azonosítanunk, mert azt a titkosszolga nevével és beosztásának rövidítésével („ov nbsz tech elh”) valaki elmentette és aztán így felkerült a CallApp adatbázisába. A rövidítés vélhetően arra utal, hogy a szám használója az NBSZ „technikai elhárítással” foglalkozó osztályvezetője.Nekem nem derül ki h milyen szinten van ez az ember és hogyan derült ki h ott dolgozik. Lehet elég magas beosztása van mint Bodnárnak és akkor már ez az a szint.nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
Gaius
csebi
BESZARSZ.
Amadeus
PS: az OV-nél nem az osztályvezetőre gondoltam 😀
több mint 4 éve
Az NBSZ tisztjéhez kötődő telefonszámot is azért sikerült azonosítanunk, mert azt a titkosszolga nevével és beosztásának rövidítésével („ov nbsz tech elh”) valaki elmentette és aztán így felkerült a CallApp adatbázisába. A rövidítés vélhetően arra utal, hogy a szám használója az NBSZ „technikai elhárítással” foglalkozó osztályvezetője.Nekem nem derül ki h milyen szinten van ez az ember és hogyan derült ki h ott dolgozik. Lehet elég magas beosztása van mint Bodnárnak és akkor már ez az a szint.nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
Gaius
csebi
BESZARSZ.
több mint 4 éve
Nekem nem derül ki h milyen szinten van ez az ember és hogyan derült ki h ott dolgozik. Lehet elég magas beosztása van mint Bodnárnak és akkor már ez az a szint.nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
Gaius
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
nem mindegy? de adódik a kérdés:m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
rokaur
több mint 4 éve
rokaur
876
m.hvg.hu/itthon/20211029_nemzetbiztonsagi_szakszolgalat_tiszt_pegasus_listaNem tudom mi a rosszabb, ha megfigyeltek vagy ha a sajat szaman teszteltek...
Amadeus
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
1. buszoztatás: 100 busz = kb. 5-6.000 ember. pont.Az első pontoddal maximálisan egyetértek. A másodikhoz annyit fűznék hozzá, hogy véleményem szerint nem azért nem jönnek fel, és nem azért kell buszoztatni őket - habár mindig is buszoztatva voltak a népek, a legelső békement is központi finanszírozású cucc volt - mert eljutott hozzájuk "valami" - hanem a kényelem miatt. És ez a vidéki Fidesz egyetlen, de elég fontos problémája.A másik viszont az, hogy manapság a NER is csak úgy tud 80-100 ezer embert kivinni az utcára sétálni, hogy ezeket is kiviszi. Azaz a szó szoros értelmében össznemzeti buszoztatóbulit csinál. Fel kell rakni már ezeket az embereket is a buszra. Mert azok közül, akik más buborékokba tartoznak, és vagy tudnak a partizánról vagy nem, de "valami" eljut hozzájuk, már kevesebb megy önként. Ezeknél lesz jelentősége annak, hogy mivel lehet őket elvinni. Itt nagyon sok fog múlni azon, hogy melyik narratíva lesz jobban felépítve. Ha egy 2018-hoz hasonló, ahol a szavazólapon volt egy fidesz, és volt 15 kicsi "tudjaafaszmitakar" jelölt, mert akkor tényleg elég bármi X vs Y/Z/W/Q, ahol az X a fidesz, egy felismerhető üzenettel, mert az Y/Z/Q/W egy massza, azonosíthatatlan jegyek nélkül. Így az üzenet is szinte mindegy, csak egyértelmű legyen. Ha viszont azon a szavazólapon nem csak egy X lesz, hanem lesz egy felismerhető Y is, akkor nem lesz már olyan mindegy az az üzenet. Az ellenzék nagy feladata az lesz, hogy kreáljon egy ilyen Y-t. Sokkal elvégezhetőbb feladat, mint 2018-ban, de csak akkor, ha egy irányba eveznek. Amire azért mérget nem mernék venni. Tavasszal kiderül.24.hu/belfold/2021/10/27/mtva-propaganda-elkxrtuk-dobrev-klara-rendorterror/Nem vagyok benne biztos, hogy MzP egyáltalán központi helyen lesz a kampányban. Mivel országosan alacsony az abszolút ismertsége - a relatív, főleg az ellenzékben nyilván nagy - ezért Fidesznek jelenleg egyáltalán nem érdeke őt "felemelni". Gyurcsányozni kell, meg állítani, hogy teljesen mindegy ki vezeti az ellenzéki listát - amíg Gyurcsányé a legerősebb párt, addig ő irányít - MzP mellé meg mindig oda kell írni, hogy Feri-báb. Készpassz, nem kell ezt túlbonyolítni. MzP is megmondta, a választás arról fog szólni, hogy Fidesz - nem Fidesz, erre a Fidesz meg azt fogja mondani, hogy Gyurcsány - nem Gyurcsány. Az meg majd eldől, hogy 2022-ben melyikkel lehet sikeresebben kampányolni.
Ez mondjuk egyre keményebb kezd lenni. Innen nehéz lesz ráfordulni mondjuk MZP-re 😀
Gyurma Pappa
MC12
peterk2005
Nemrég beszélgettem az egyik vidéki VK-ban kampányvezető barátommal, aki mondta, hogy vért izzadnak, hogy mobilizálják a Fideszes szavazók 20-30%-át (a maradék simán megy), de nem azért, mert ne lennének már Fideszesek vagy megváltozott volna a véleményük, hanem mert kényelmesek lettek. "Úgyis megnyerjük", "Majd a választáson megyek szavazni" stb. Van munka, van pénzecske is, van nekem jobb dolgom, mint menetre menni. Szóval vidéken ez lesz a feladat, hogy ezt a kicsit passzív. de stabilan rájuk szavazó réteget kell mindenképpen elvinnie szavazni az adott VK-nak, különben bajban lesznek.
MC12
2. én spec "aktív, stabil pártpreferenciával" rendelkezőként nem voltam ott....mert megígértem valakinek, s ismerem az érzést, a "közösségi élményt"
3. btw nem kényelem miatt, szemben azzal a magyarázattal, amit hallottam a Hősök terével kapcsolatban: "pihenniük kell az aktivistáknak"....ha valaki, egy pártaktivista megfárad két hónap után.......pihenjen.....
másfelől: MZP országos ismertsége csak most fog megnőni, meredeken.....most került fel az országos térképre, s az első napok után elég konszolidálttá vált a viszony a DK-val....ez pengeélen táncolás, mert vagy "begyurcsányozódik", vagy elveszti az újdonság, a "mérsékelt erő" jelentette felhajtóerőt.....ráadásul "jobboldaliként" DK-sokat (aktivistától elkötelezett szavazókig) megszólítani, csak az Orbán-gyűlölet lehet nagyobb....😀 szerintem mindenki lépjen hátra egy lépést a lépcsőn, s próbálja kicsit felülemelkedettben, quasi szórakozva nézni ezt a pár hónapos hacacárét....😀 békaperspektívából tekintve mindenki azt kapja jutalmul, amit a másik büntetésül....😀 osztkész....😀
több mint 4 éve
Ezzel azért tudnék vitatkozni. Egyrészt a politikusok az esetek 99%-ban szarnak a tudományos bizonyítékra, teljesen mindegy, hogy a tudós vitatkozik velük vagy sem. Ékes példa a kötelező covid-oltás. A tudósok szerint kéne? Hogyne. Érvelnek mellette? Persze. Be van vezetve általánosan? Sehol. De n+1 környezetevédelmi esetet is mondhatnánk a globális felmelegedéstől az olajbányászatig, ahol csak a politikusok szemét nem bassza ki - dehogynem - a tudósok érveinek tömege - oszt mégse történik semmi, ami meg történik olykor bár ne történne (atomerőmű bezárások)Ezt félreértetted.valamit elnéztélezbazmeg szégyenPedig ez a realitás.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--5Ayx2RLs--/7fXRzKE9vx6HJqAUs.jpeg
sutianap
Ha nem állnak bele, akkor leszarják őket.
Sobri Jóska
Kálámbó felügyelő azt kérdezte a cáratyuska szarta-e a világegyetemet?
erre minden válaszadóra rádupláztunk, mimagyarok, hajrá! hogy igen a cáratyuskának joga van eldönteni, hogy ő szarta-e a világegyetemet, a többi párnaciha
sutianap
Így szól az eredeti kérdés:
A tudósoknak bele kell állniuk politikai vitákba annak érdekében, hogy a politikusok döntéshozatalkor figyelembe vegyék a tudományos bizonyítékokat?
Erre a helyes válasz az, hogy igen.
Bele kell. Hiszen ha nem vitáznak politikailag, akkor csak politikai szempontok érvényesülnek, a politikusok szarnak a tudományos bizonyítékokra, hiszen őket a hatalomtechnika mozgatja.
Magyarországon is, Németországban is, Észtországban is, Kínában is, USA-ban is.
Ezt a magyarok tudják a legjobban, ezt mutatja be az általad berakott táblázat.
Sobri Jóska
Maszkviselés. Már hónapok óta fújta a tudomány, hogy maszk-maszk-masz. A politika meg egészen addig szart rá, amíg el nem kezdett ráégni a dolog, aztán hip-hop, kötelező lett. De ennek nincs köze a tudósok "politikai beleállásához".
Másrészt tökmindegy, hogy egy konkrét közhatalom nélküli személy, mint a tudós vitatkozik-e politikialag vagy sem. Ha a politikus akarja - érdekében áll - akkor vita nélkül is megcsinálja amit a tudós szeretne, ha meg nem, akkor a tudós a világ legjobb érvkészletével se ér el semmit. Nyilván van 1000ből 1 ellenpélda, de általában ez a nagy büdös helyzet. A szakértő - itt tudós - addig jó és kell amíg az én akaratomat támasztja alá, ha nem akkor Soros/Orbán bérenc és takarodj.
Harmadrészt közel sem vagyok meggyőződve, arról hogy a tudósnak politikai vitákat kell folytatnia. Szintén ékes példa a Covid. Boldog, boldogtalan, fű, fa, virág akinek orvos dr. volt a neve előtt, rohangált másfél évig befelé a Tv-stúdiókba, hogy elmondják amit gondolnak - ezek pedig nemegyszer homlokegyenest ellentmondtak egymásnak, és itt nem csak a Gődény-féle hülyékre gondolok, hanem Fidesz/ellenzék tengelyen szépen sorban felsorakozott az összes és fújta a magáét, Merkely-től Falusig, Dudától Sarkadiig. Ez pedig sokmindent tett a tudomány megítélésének de jót biztos nem.
Ha politikai vitát folytat, szükségszerűen állást fog foglalni itt vagy ott. És akkor baszhatja az úgynevezett függetlenséget meg szakmai autonómiát.
A tudósnak nem politikai vitát kell folytatnia a nagyközönség előtt, hanem a színfalak mögött érvekkel kell meggyőznie a politikát, hogy legyen kedves így meg úgy tenni különben ez meg ez lesz. Ha nem megy - nem megy. Akkor nem volt elég érdekérvényesítő képessége, befolyása, zsarolási potenciálja stb. - de az akkor sem lesz, ha az ATV esti stúdiójában küldi el Orbánt melegebb éghajlatra.
több mint 4 éve
Ez rossz hír. Akkor én ezt kihagyom.telex.hu/belfold/2021/10/27/kozgyules-vita-szimler-balint-gulyas-marton-partizanMegnéztem, szerintem egy kalap szar.
YT-n néztem ennek az amcsi verzióját, ha működni fog, ez lehet az elmúlt 30 legfontosabb közéleti műsora Magyarországon
Gyurma Pappa
Felszínes proliközhelyek egy órán keresztül, rosszul feltett eldöntendő kérdések, mondjuk azt jóindulattal, hogy átlagos kommunikációjú, vitakészségű emberek.
Jerry Springernek, Mónikának ergya, minden másnak szükségtelen, hétköznapi, a Partizánból teljesen kilóg lefele.
Sobri Jóska
Pedig kellenének ilyen formátumú műsorok (jók).

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ami ugye nem jó, mert a vak az bizony könnyebben falnak meg.Valóban.Pont ellentétesen mutatja az ábra.Ezt félreértetted.valamit elnéztélezbazmeg szégyenPedig ez a realitás.
sutianap
Sobri Jóska
erre minden válaszadóra rádupláztunk, mimagyarok, hajrá! hogy igen a cáratyuskának joga van eldönteni, hogy ő szarta-e a világegyetemet, a többi párnaciha
sutianap
A tudósoknak bele kell állniuk politikai vitákba annak érdekében, hogy a politikusok döntéshozatalkor figyelembe vegyék a tudományos bizonyítékokat?
Bele kell. Hiszen ha nem vitáznak politikailag, akkor csak politikai szempontok érvényesülnek, a politikusok szarnak a tudományos bizonyítékokra, hiszen őket a hatalomtechnika mozgatja.
Sobri Jóska
Jughead
Tényleg top5 vakon vagyunk.
Sobri Jóska
Bár mi erre gondolom azt mondjuk, hogy nem vakok vagyunk, hanem bátrak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
A kéket nézem. Az a "jó válasz". Abban vagyunk ergyák.ne mosogasd, top1Valóban.Pont ellentétesen mutatja az ábra.Ezt félreértetted.valamit elnéztélezbazmeg szégyenPedig ez a realitás.
sutianap
Sobri Jóska
sutianap
Sobri Jóska
Jughead
Tényleg top5 vakon vagyunk.
Sobri Jóska
a két pirosat összeadod az 31
a kövi helyezett az 17
ailliberalizmus, airdatlanbácsi
gyárekeeeeeeeeek
sutianap
A többi egyben az maga a fogalmatlanság.