Politika

46 feliratkozó

több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Lehet én maradtam le valamiről, de mikor legutóbb a 2. és 12. kerületben jártam nem sok lumpenproletárral találkoztam. Aztán mégis OV tarolt áprilisban.
dawyd728
Pont ezt próbálom artikulálni egy ideje, hogy aki szerint Orbán rossz, az nem képes felfogni, hogy sokak számára meg Orbán jó.
És nem azért jó, mert ezek az emberek tök hülyék, hanem azért, mert van olyan szempontrendszer, amiben Orbán ténylegesen a legjobb.
Én se tudnék olyan nézőponttal azonosulni, ahol Gyurcsány vagy Vona vagy az MSZP a legjobb, de akceptálom, hogy léteznek emberek, akiknek ezek a legjobbak.
Az orbánellenesek viszont képtelenek elfogadni, hogy rengeteg magyar embernek valóban Orbán és a Fidesz kormányzása a legjobb.
Szerintük, aki így gondolja, az hülye, proli, megvezetett, fogalmatlan, agyhalott, stb.
És dettó ez a helyzet Trumpnál, ahogy a példadból is kiderült.
Sobri Jóska
Míg ebbe a narratívába lovalja bele magát az antiorbán tábor, addig is csak távolabb kerülünk a megoldás, a jelenlegi rendszer elbontásának lehetőségétől, mert már a diagnózis is rossz, és random kezelés meg nem hiszem, h gyógyulást hozna.
dawyd728
A lényegi problémákon nem egyszer végigmentünk a választások idején:
-összefogás hiánya
-vidéki beágyazottság/szavazatarány
-médiahiány
stb

Az hogy én mint egyetemet végzett városi/pesti ember épp melyik narratívaárnyalatot fogadom el, pfff... jó lenne, ha ez lenne a megoldás legfőbb kerékkötője.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Pont ezt próbálom artikulálni egy ideje, hogy aki szerint Orbán rossz, az nem képes felfogni, hogy sokak számára meg Orbán jó.
És nem azért jó, mert ezek az emberek tök hülyék, hanem azért, mert van olyan szempontrendszer, amiben Orbán ténylegesen a legjobb.
Sobri Jóska
Szerintem meg felfogják/juk. Attól még hogy megfogalmazom ezt a kritikát, nem azt jelenti hogy nem vagyok tisztában ezzel. És miért ne minősíthetném mások szempontrendszerét??

Ha ez a szempontrendszer annyiban merül ki, hogy 5 kiló krumpli, vagy +15 ezer Ft Erzsébet-utalvány, vagy hogy "Gyurcsányra soha többet nem szavazok, mert X" (csak hogy megszólítva érezze magát a városi Fidesz szavazó is..), akkor miért ne lehetne (jogos) kritikát megfogalmazni? És miért nem jogos a fogalmatlan / hülye / megvezetett szó?

Az én szempontrendszerem szerint pedig ezek az emberek igenis hülyék / fogalmatlanok / megvezetettek - persze van ahol az a 15 ezer forint is nagyon sokat nyom a latban, és megértem...sőt, az ilyen szavazatok esetében inkább megértem, mint mondjuk a 2/12. kerület esetén - de ettől még szomorú vagyok, mert szerintem szűklátókörű alapon hibás döntést hoznak.

A politikai tanácsadó feladata az, hogy csinálja a strategiát... sokszor leírtam már, hogy igenis jól meg lett csinálva Fidesz-oldalon. De innentől nekem miért lenne kötelességem mindenre bólogatni, azért mert a Maslow-piramis legalsó szintje ezt mondta, akkor jól van ez így, és ez a szempontrendszer a legjobb? Ugyanmár.

Azért jó hogy lassan ott tartunk, hogy nem lett ellenvéleményt/negatív kritikát megfogalmazni...

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 910
Bemutatást néztem csak még, de nekem ehhez gyűjtenem kell erőt. Már maga a műsorvezető óriási mélyütés. Dévényire lehet mondani, h olyan se íze se bűze ember és lehet néha bántóan naiv, de Huth egy troll. Feketeöves. Elég megnézni mit csinált a Magyar Nemzet megszűnésének napjaiban. Míg Pista minden kérdéshez kritikusan állt hozzá, és legyen az Fankadeli, a Goj motoros vagy Gaudi, mindig felhívta a másik iránti tiszteletre a figyelmet, még ha semmiben nem is ért esetleg vele egyet. Ez után Huth..
Pesthy Lászlót én kifejezetten csípem. Fidesz közeli véleményvezérek közül számomra ő a legszimpatikusabb. Jurák Kata Huthal ellentétben még nem is okos, sőt kifejezetten idegesítően buta. A jobbszélsőt nem ismerem, lehet a saját szegénységi bizonyítványom.
A "sorosisták" közül a két korábbi LMP-s lehet jó emberek, de politikusnak nem valók. Bandit elhallgatom, mert általában egyedi véleményei vannak, nem a kánont fújja. Herényi meg lejárt lemez. Bántóan nem tudok semmi olyan megnyilatkozását felidézni, ami erdemessé tenné őt erre a műsorra.
Szóval a 7 emberből max 2-3 érdekelne. Másik két ember esetén azonnal mute gomb. Ez így kevés. Nagyon kevés.
Mondjuk a Puzsér mentes Kötöttfogás se vonz annyira, de ott legalább Jurák Kata intellektuális szintjét jóval meghaladják. Ja és nincs olyan tenyerébemászó troll se a műsorvezető székében.
dawyd728
ne mondd, hogy Kukorelly a hallgatható kategória.... katasztrófa az emberünk.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
dawyd728 3 850
Bemutatást néztem csak még, de nekem ehhez gyűjtenem kell erőt. Már maga a műsorvezető óriási mélyütés. Dévényire lehet mondani, h olyan se íze se bűze ember és lehet néha bántóan naiv, de Huth egy troll. Feketeöves. Elég megnézni mit csinált a Magyar Nemzet megszűnésének napjaiban. Míg Pista minden kérdéshez kritikusan állt hozzá, és legyen az Fankadeli, a Goj motoros vagy Gaudi, mindig felhívta a másik iránti tiszteletre a figyelmet, még ha semmiben nem is ért esetleg vele egyet. Ez után Huth..
Pesthy Lászlót én kifejezetten csípem. Fidesz közeli véleményvezérek közül számomra ő a legszimpatikusabb. Jurák Kata Huthal ellentétben még nem is okos, sőt kifejezetten idegesítően buta. A jobbszélsőt nem ismerem, lehet a saját szegénységi bizonyítványom.
A "sorosisták" közül a két korábbi LMP-s lehet jó emberek, de politikusnak nem valók. Bandit elhallgatom, mert általában egyedi véleményei vannak, nem a kánont fújja. Herényi meg lejárt lemez. Bántóan nem tudok semmi olyan megnyilatkozását felidézni, ami erdemessé tenné őt erre a műsorra.
Szóval a 7 emberből max 2-3 érdekelne. Másik két ember esetén azonnal mute gomb. Ez így kevés. Nagyon kevés.
Mondjuk a Puzsér mentes Kötöttfogás se vonz annyira, de ott legalább Jurák Kata intellektuális szintjét jóval meghaladják. Ja és nincs olyan tenyerébemászó troll se a műsorvezető székében.
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress
 m.youtube.com/watch?v=Lyb33W845z8 uuhhhh...
Vrij6
Kulturkampf, 2.0.1.8.
És a Csintalan-féle Kötöttfogás se jobb.
Ugyanabban a trágyában dagonyáznak.
És hát dagonyázni elegánsan lehetetlen.

több mint 6 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 460 — Слава Україні! Героям слава!
 m.youtube.com/watch?v=Lyb33W845z8 uuhhhh...

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 6 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 910
obama legnagyobb kritikája, hogy az ő "munkássága" segítette hatalomra trumpot, ezek után ha minimális önkritikával is bírna, szépen visszavonult volna valamelyik birtokára és mélyen hallgatna, helyette tovább gyurcsánykodik
r.baggio
akartam írni első szándékból, hogy ő a négergyurcsány, de időközben a végére értem a kommentnek.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 17 173
Lehet itt pofàzni jobbra vagy balra, de amikor a saját kis semmirekellődnek osztod az észt, abban tuti nincs benne hogy lopjál fiam, mert különben ellopják ellőled.ha nem lopsz akkor annyit is érsz. Stb.... Bár nem vagyunk egyformák.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 638 — Cowboys fan
Balatoni szomszéd immár 30 éve Lexingtonban praktizál. 1 hónapra jár nyaranta haza. Általában Wildcats elmúlt szezonjairól szoktam vele dumálni. Szerencsére képben van az öreg és nézi a meccseiket, viszont, ha politika előjön Obama és az Obamacare, akkor nem telik el úgy egy beszélgetés, h ne savazná szét. Mondjuk váltig állítja, h se orvosként, se lakókörnyezetében nem ismer egy szál Obama rajongót és szerinte max a szegénynegyedekben vannak egyáltalán demokrata szavazók arrafelé, mert aki vitte valamire az életben, az sosem szavazna a demokratákra.. Mondjuk néha kis elitizmussal kevert rasszizmust vélek felfedezni a mondataiban, de ezt leszámítva a csávó minden csak nem iskolázatlan. Persze Kentucky nem keleti/nyugati part, de nem is egy porfészek. Nem repes Trumptól, de Obama és közte még mindig a piros sapkást választaná.
Persze ez csak 1 ember véleménye + a feleségéé..
dawyd728
mert felvette a helyi szokásokat.
nézd meg, az elmúlt mondjuk 15 választáson hányszor szavaztak demokrata elnökre.
Oboa Bill kétszer, Jimmy Carter egyszer, LBJ egyszer. aztán ennyi. tizenötből négy. érted, ezek még Bush kettőt is csont nélkül szavazták meg mindkétszer. 'nuff said.
| a cégünk központja amúgypont Lexingtonban van, muhaha |

szerk: de feltételezem, Lexington az Lexington, KY és nem mondjuk Lexington, MA
slowmotion
Igen Kentucky. A helyi Wildcats meccseit nézi.
Ez oké, csak arra akartam utalni, h csak a hülyék szavaznak Trumpra, az nem igaz. Nem egy ufó/laposföld hívő agyhalott, aki ne lenne olyan dolgokkal tisztában, mint a globális felmelegedés vagy a Bush korszak katonai agresszióinak máig velünk lévő negatív hatásaival. Ebből gondolom azt is, h a baráti körében is olyan emberek lehetnek, akik hasonló gondolkodásúak. BTW a csávót az amerikai orvosi kamara (nem tudom mi a pontos megnevezése) épp idén tüntette ki. Mindegy, nem is ő a lényeg, és lehet sarkít is nekem. Ettől még rossz látni, amikor olyan általánosításokba fut bele az ember, h "egyértelműen kimutatható, hogy a legkevésbé iskolázottak a legnagyobb arányban Trump (vagy éppen Orbán) szavazói".

Lehet én maradtam le valamiről, de mikor legutóbb a 2. és 12. kerületben jártam nem sok lumpenproletárral találkoztam. Aztán mégis OV tarolt áprilisban.
dawyd728
ja, nem kell ennyit beleolvasni. mindössze annyit kell ebből levonni, hogy vannak historikusan republikánus meg demokrata államok, ahol nagyon gyakran még akkor is a megszokott oldalra szavaznak, ha még nekik is problémáik vannak a jelölttel. valszeg Kentucky pont ilyen állam. és akkor a demokratákat pont savazni fogják.
nothin' to see here.
több mint 6 éve
dawyd728 3 850
dawyd728
Én se tudnék olyan nézőponttal azonosulni, ahol Gyurcsány vagy Vona vagy az MSZP a legjobb, de akceptálom, hogy léteznek emberek, akiknek ezek a legjobbak.
Az orbánellenesek viszont képtelenek elfogadni, hogy rengeteg magyar embernek valóban Orbán és a Fidesz kormányzása a legjobb.
Szerintük, aki így gondolja, az hülye, proli, megvezetett, fogalmatlan, agyhalott, stb.
Sobri Jóska
Míg ebbe a narratívába lovalja bele magát az antiorbán tábor, addig is csak távolabb kerülünk a megoldás, a jelenlegi rendszer elbontásának lehetőségétől, mert már a diagnózis is rossz, és random kezelés meg nem hiszem, h gyógyulást hozna.
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 17 173
dawyd728
Sobri Jóska
Egyetértek, de van aki nem szereti ha egy tolvaj cigány mutatja az utat. Nem vagyunk egyformák. Örülök, hogy nekem nem a fényességes vezérlő csillagom, pedig a rendszer haszonélvezője vagyok. Csak van egy szint. Még azt is elfogadom ha másnak erősebb a gyomra. (Szvsz)

Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
dawyd728

több mint 6 éve
dawyd728 3 850
Balatoni szomszéd immár 30 éve Lexingtonban praktizál. 1 hónapra jár nyaranta haza. Általában Wildcats elmúlt szezonjairól szoktam vele dumálni. Szerencsére képben van az öreg és nézi a meccseiket, viszont, ha politika előjön Obama és az Obamacare, akkor nem telik el úgy egy beszélgetés, h ne savazná szét. Mondjuk váltig állítja, h se orvosként, se lakókörnyezetében nem ismer egy szál Obama rajongót és szerinte max a szegénynegyedekben vannak egyáltalán demokrata szavazók arrafelé, mert aki vitte valamire az életben, az sosem szavazna a demokratákra.. Mondjuk néha kis elitizmussal kevert rasszizmust vélek felfedezni a mondataiban, de ezt leszámítva a csávó minden csak nem iskolázatlan. Persze Kentucky nem keleti/nyugati part, de nem is egy porfészek. Nem repes Trumptól, de Obama és közte még mindig a piros sapkást választaná.
dawyd728
nézd meg, az elmúlt mondjuk 15 választáson hányszor szavaztak demokrata elnökre.
Oboa Bill kétszer, Jimmy Carter egyszer, LBJ egyszer. aztán ennyi. tizenötből négy. érted, ezek még Bush kettőt is csont nélkül szavazták meg mindkétszer. 'nuff said.

slowmotion
Igen Kentucky. A helyi Wildcats meccseit nézi.
Ez oké, csak arra akartam utalni, h csak a hülyék szavaznak Trumpra, az nem igaz. Nem egy ufó/laposföld hívő agyhalott, aki ne lenne olyan dolgokkal tisztában, mint a globális felmelegedés vagy a Bush korszak katonai agresszióinak máig velünk lévő negatív hatásaival. Ebből gondolom azt is, h a baráti körében is olyan emberek lehetnek, akik hasonló gondolkodásúak. BTW a csávót az amerikai orvosi kamara (nem tudom mi a pontos megnevezése) épp idén tüntette ki. Mindegy, nem is ő a lényeg, és lehet sarkít is nekem. Ettől még rossz látni, amikor olyan általánosításokba fut bele az ember, h "egyértelműen kimutatható, hogy a legkevésbé iskolázottak a legnagyobb arányban Trump (vagy éppen Orbán) szavazói".

Szerkesztette: dawyd728
több mint 6 éve
Igor
Sose hiszel nekem. 😕

index.hu/kulfold/2018/09/07/trump_utasitotta_igazsagugyminiszteret_deritse_ki_hogy_ki_irta_a_rejtelyes_nevtelen_new_york_times_cikket_sessions/

A USA Today beszámolója arról ír, hogy Trump azért rögtön Sessionst bízná meg, mert szerinte a cikket író magasrangú tisztségviselő nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Már csak azért is, mert a névtelen cikkíró feltehetően titkosított, nemzetbiztonsági folyamatokra, dokumentumokra is rálát. Csütörtökön egy kampányrendezvényen Trump egyenesen hazaárulónak minősítette a rejtélyes cikk íróját.
Sobri Jóska
Én ezt már láttam tegnap is. És? Ez megint egy reakció csípőből amivel ássa tovább a saját gödrét (és amiről le kéne szoknia, hogy jobb politikus legyen, de hát kutyából nem lesz szalonna)
Igor
Én pont arra próbálok jó ideje rámutatni, hogy a politikában nincs olyan, hogy egzakt/objektív módon valaki jó vagy rossz.
Akik nem szeretik, azok szerint rossz, akik kedvelik, azok szerint jó.
Trump is egy másik mércével méri magát, a környezete is, a különböző médiumok is, az utókor is, te is, én is.
És ha valaki magát elég jónak érzi a saját céljai eléréséhez, akkor nem fog miattad (és senki más miatt) jobbá válni. Mert ő már most elég jó. Magának, nem neked.

De ami a lényegi tévedés Trumppal kapcsolatban, hogy ő nem tudja magát semmilyen gödörbe beleásni, mivel alapvetően nem politikus, hanem pojáca.
Egy Bödöcs parafrázissal: ha politikus lenne, már nem lenne.
És az, ahogy megtrollkodta a repiket, majd egész Amerikát, és esetleg még a világot is, az asszem jó sokáig überelhetetlen teljesítmény lesz.
Tehát ha a saját normalitásodból nézed, akkor egy gödör fenekére ássa magát, ha Trump szemszögéből, akkor a világ valaha volt legnagyobb hegyét építi éppen, csak egy másik irányba.

több mint 6 éve
Igor
Sose hiszel nekem. 😕

index.hu/kulfold/2018/09/07/trump_utasitotta_igazsagugyminiszteret_deritse_ki_hogy_ki_irta_a_rejtelyes_nevtelen_new_york_times_cikket_sessions/

A USA Today beszámolója arról ír, hogy Trump azért rögtön Sessionst bízná meg, mert szerinte a cikket író magasrangú tisztségviselő nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Már csak azért is, mert a névtelen cikkíró feltehetően titkosított, nemzetbiztonsági folyamatokra, dokumentumokra is rálát. Csütörtökön egy kampányrendezvényen Trump egyenesen hazaárulónak minősítette a rejtélyes cikk íróját.
Sobri Jóska
Én ezt már láttam tegnap is. És? Ez megint egy reakció csípőből amivel ássa tovább a saját gödrét (és amiről le kéne szoknia, hogy jobb politikus legyen, de hát kutyából nem lesz szalonna), egyébként meg
1) nem azt kérdezted hogy szerintem lesz-e retorzió? (a válasz:nem)
2) nem te mondtad, hogy a bíróság dönti majd el mi a hazaárulás? (tehát nem én, nem te és nem Trump)

Szóval...
 www.youtube.com/watch?v=uD8f0qNHmTY

Pláne ha mondjuk épp Session lenne aki írta 😀

+1 apró adalék
"Article III, Section 3 of the Constitution says: "Treason against the United States, shall consist only in levying War against them, or in adhering to their Enemies, giving them Aid and Comfort. No Person shall be convicted of Treason unless on the Testimony of two Witnesses to the same overt Act, or on Confession in open Court.""

Tudod mikor ítéltek el utoljára amerikai állampolgárt hazaárulásét? | 1952-ben, II. világháborús tettekért. |

több mint 6 éve
Igor
Sose hiszel nekem. 😕

több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 638 — Cowboys fan
dawyd728

Szerkesztette: slowmotion
több mint 6 éve
Szerintem ez egy közönséges kamu, amit vagy maga az NYT talált ki, vagy legalábbis átverték őket ezzel. Annyira nevetséges még csak belegondolni is. Adott egy konzervatív politikai nagyágyú (az lehet, ha tényleg kormányközelben van), aki néhány kollégájával gyakorlatilag kontroll alatt tartja vagy próbálja tartani az elnököt. Ugye mi az első dolog, ami biztos soha nem jutna eszébe az embernek ilyen helyzetben. Eldicsekedni vele bárkinek, pláne nem a világ egyik legolvasottabb és hogy, hogynem a másik oldalon álló újságnak, ahelyett, hogy inkább észrevétlenül folytatnák nemzetmentő munkájukat. Főleg, hogy a Trump-stáb viszonylag véges létszámú, ezért aztán ha a történet igaz, kb. azonnal le is kéne lepleződnie, hogy pontosan kik is vannak benne.

Ennek az egész botránynak nyilván az a célja, hogy összeugrassza a republikánusokat és paranoiddá tegye Trumpékat. Ezek a magok persze termékeny talajra fognak hullani, hiszen Trump valóban baromi megosztó személyiség még a saját pártján belül is, ha csak a párteliten múlt volna, már a 2016-os előválasztásokon elbukik.

De ha mégis igaz, (amit én kizártnak tartok), akkor ők a világ legostobább összeesküvői, kb. a magyar jakobinusokkal holtversenyben.
Kampman
Én a Times-ból azért ennél többet nézek ki... ha te nem, akkor a többiben se fogunk szerintem egyetérteni.
És ha mondjuk Woodward v Trump közül kell választani, a korábbi tapasztalatok és tények alapján, hogy melyik szavahihetőbb/melyik hazudik többet... nos, itt is elég egyértelmű a dolog.

Azt gondolom továbbá hogy itt nincs semmilyen összeesküvés és semmilyen kontroll - pont azért mert Trump állandóan csapong és a véleményét változtatja, őt nem lehet kontrollálni..
Szerintem Trumpra nem lehet konstans módon hatni/kedvében járni, hacsak nem vagy bólogatójános.

És az inkonzisztens döntések a seggnyalókat nem fogják (annyira) frusztrálni, de azokat akik valódi republikánus értékek mentén dolgoznának/gondolkodnának - azokat sokkal inkább.
Szerintem nincs itt összeesküvés, csak egyre több embernek telik be a hócipője.. volt ilyen korábbi ciklusokban is, csak mondjuk Trump ezen a téren is extrém példa.

PS: A republikánusokat meg szerintem hatékonyabban is össze lehet ugrasztani.. bár kétségkívül ez a botránysorozat sem egy rossz módszer, szóval ez az egyetlen pontod, amiben egyetértek hogy lehet némi igazság (bár sztem a Szenátus úgyis marad, a Ház meg ígyis-úgyis megy, tehát még ha egy nagy verességgel próbálják Trumpot gyengíteni... akkor se tudom hogy ez működne-e) - de továbbra se gondolom, hogy itt kamu irományról vagy összeesküvésről van szó.

több mint 6 éve
dawyd728 3 850
több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 326
Ha Obama indulhatott volna, akkor nyer harmadszor is. De sikerült megtalálni azt a jelöltet, akit igazából senki nem akart. A demokraták csődje az, hogy ezt így elbukták.
Klaci79
Erre mondta Hofi, hogy az elvtársak nem terveztek áremelést, mégis milyen jól sikerült.
több mint 6 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Obama... aki szétbaszta az Obamacare-el az USA egészségügyét.
Trump nem veszély a demokráciára, hanem a lakmusz, ami megmutatja, hogy miként működik a demokrácia.
Világjelenség, hogy ha valaki olyan nyer választást, aki a ballibeknek nem tetszik, akkor már a demokrácia haláláról hápognak.
Az meg se fordul a fejükben, hogy talán az emberek azt akarják, amit/akit demokratikusan választottak.
Mondhatni lenézik, degradálják a szavazókat, magát a népképviseletet, a demokráciát, ha nem várt eredmény születik.
Ez a mentalitás a demokrácia halála.
Sobri Jóska
Jézusom...ez még hozzád képest is hemzseg a csúsztatásoktól. Egyrészt az Obamacare nem baszta szét az USA egészségügyét, az köszöni szépen, de jól van. Ami baj volt vele, az már előtte is megvolt. Maximum ez a szolidaritás dolog nem fekszik igazán neki és ehhez kellett volna hosszabb átmenet.
Bármelyik ismerősöm kórházba kerül kint, az elégedett (ellentétben a mi egészségügyünkkel). Persze ez a kicsit casco-ra hasonlító biztosítási rendszer nem olcsó, de korábban sem volt az.
Trump pedig folyamatosan ontja magából a baromságot. Nem kell ballibnek lenni ahhoz, hogy ezt lássuk. Ha Trump nem játszik egyértelműen össze az oroszokkal a választások előtt, azért megnézném, hogy mivel támadnák. Összehasonlítva az Obama időszakkal, ott is bőven támadások kereszttüzében volt az Elnök, a republikánusok oldaláról. Ő is állandó elnöki rendeletekkel kormányzott.
Nem véletlen egyébként, hogy degradálják a szavazókat. Egyértelműen kimutatható, hogy a legkevésbé iskolázottak a legnagyobb arányban Trump (vagy éppen Orbán) szavazói. De ettől még magát a demokráciát, a "népképviseletet" nem degradálják. Gáz az, hogy politikában legkevésbé jártas, legkevesebb adót fizető emberek is pont egy szavazattal rendelkeznek, akárcsak azok akik jobban kiveszik a részüket a közteherviselésből. De ettől még azt pont a ballibek gondolják továbbra is, hogy ezekkel a feltételekkel is legyőzhető Trump csak éppen megfelelő jelölteket kell találni, és jelenleg a demokráciánál nincsen jobb.
Trump megválasztásával még nem nyert Amerika semmit. Folyamatosan háborúzik minden fronton. Nem is tudom, hogy milyen ígérete volt, amit be tudott váltani. Az olyanokon kívül, mint a klíma megállapodásból való kilépés, ami csak és kizárólag azon vállalatok érdeke, amelyeknek így nem kell az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentésén dolgozni. Végső soron azoknak jó, akik leszarják, hogy mi lesz a földdel 100 év múlva.

obama legnagyobb kritikája, hogy az ő "munkássága" segítette hatalomra trumpot, ezek után ha minimális önkritikával is bírna, szépen visszavonult volna valamelyik birtokára és mélyen hallgatna, helyette tovább gyurcsánykodik
r.baggio
Ha Obama indulhatott volna, akkor nyer harmadszor is. De sikerült megtalálni azt a jelöltet, akit igazából senki nem akart. A demokraták csődje az, hogy ezt így elbukták. Mert olyan kib@szottul magabiztosak voltak, hogy azt hitték egy majmot is megválasztanának, ha kékbe öltözik.
De szerintem ez nem baj...néha meg kell baszódni, hogy az ember felálljon a padlóról...kíváncsi vagyok a félidős választásokra és nem lepne meg, ha ott ismét a demokraták kerülnének fölénybe és ágyaznának meg egy újabb demokrata elnöknek.
több mint 6 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 432 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Obama... aki szétbaszta az Obamacare-el az USA egészségügyét.
Trump nem veszély a demokráciára, hanem a lakmusz, ami megmutatja, hogy miként működik a demokrácia.
Világjelenség, hogy ha valaki olyan nyer választást, aki a ballibeknek nem tetszik, akkor már a demokrácia haláláról hápognak.
Az meg se fordul a fejükben, hogy talán az emberek azt akarják, amit/akit demokratikusan választottak.
Mondhatni lenézik, degradálják a szavazókat, magát a népképviseletet, a demokráciát, ha nem várt eredmény születik.
Ez a mentalitás a demokrácia halála.

több mint 6 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 578 — Colts Fan
 twitter.com/AC360/status/1038115714626936832
több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 326
Beszéltek itt ilyen sárdobálós dagonyázásról, miközben kb. az elmúlt 20-30 év legizgalmasabb amerikai politikai eseményei zajlanak....

www.nytimes.com/2018/09/05/opinion/trump-white-house-anonymous-resistance.html
Igor
Kamu az egész, majd pont a nyt-ban fogja elmondani egy egyébként a saját bevallása szerint felelősségteljes konzervatív, hogy egy kvázi árnyékkormányt működtet a saját elnöke ellen, ezzel leleplezve az egész összeesküvést. Átlátszó.
Kampman
Az árnyékkormány azért erős.. én inkább úgy értelmezem, hogy a sorkatonákban (meg a hadnagyokban, ezredesekben) meg lehet bízni, ha már az 1 darab tábornokban nem is. ("It may be cold comfort in this chaotic era, but Americans should know that there are adults in the room. ")

Mintha mondjuk az MNB-ben vagy a külögyminisztériumban az elemzők, csoportvezetők, osztályvezetők normális arcok és ilyen módon dolgoznak, miközben a vezető(k) idióták és sorozatban baromságokat nyilatkoznak... de ezalatt azért normális érdemi munka van a háttérben.
Nekem ez elég reálisnak tűnik. 😊

Pont ezért (meg a "lodestar") miatt jöttek a Pence-féle találgatások, mert csak Trumpot löki be a busz alá... szerintem ez a Fire & Fury, vagy a Woodward-féle sneak preview után nem lóg ki a sorból. Vagy szerinted az is mind-mind-mind kamu?

És a NYT meg még így is jobb választás, mint a Post.. konzervatív média meg úgyse hozta volna le.
Igor
Szerintem ez egy közönséges kamu, amit vagy maga az NYT talált ki, vagy legalábbis átverték őket ezzel. Annyira nevetséges még csak belegondolni is. Adott egy konzervatív politikai nagyágyú (az lehet, ha tényleg kormányközelben van), aki néhány kollégájával gyakorlatilag kontroll alatt tartja vagy próbálja tartani az elnököt. Ugye mi az első dolog, ami biztos soha nem jutna eszébe az embernek ilyen helyzetben. Eldicsekedni vele bárkinek, pláne nem a világ egyik legolvasottabb és hogy, hogynem a másik oldalon álló újságnak, ahelyett, hogy inkább észrevétlenül folytatnák nemzetmentő munkájukat. Főleg, hogy a Trump-stáb viszonylag véges létszámú, ezért aztán ha a történet igaz, kb. azonnal le is kéne lepleződnie, hogy pontosan kik is vannak benne.

Ennek az egész botránynak nyilván az a célja, hogy összeugrassza a republikánusokat és paranoiddá tegye Trumpékat. Ezek a magok persze termékeny talajra fognak hullani, hiszen Trump valóban baromi megosztó személyiség még a saját pártján belül is, ha csak a párteliten múlt volna, már a 2016-os előválasztásokon elbukik.

De ha mégis igaz, (amit én kizártnak tartok), akkor ők a világ legostobább összeesküvői, kb. a magyar jakobinusokkal holtversenyben.